Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Как да станете разработчик на блокчейн?

Преди десетилетие никой вероятно не би си помислил блокчейнът да достигне сегашния си етап и да повлияе на широк асортимент от индустрии. Блокчейн технологичните приложения са отговорни за въвеждането на мащабни промени в различни индустрии. Затова много кандидати в света на ИТ обмислят наличните перспективи да станат разработчик на блокчейн.

През годините той се счита за един от издънките на криптовалутата, докато служи като основа на всички криптовалути, започвайки с биткойн. Най-общо казано, можете да мислите за Биткойн като за едно от приложенията, базирани на блокчейн технологията. Следователно, бизнесите и правителствата по целия свят проучват потенциала на блокчейн за подобряване на техните операции и услуги.

Запишете се сега: Blockchain Expert Certification

В резултат наскоро можете да станете свидетели на различни обяви за работни места на много платформи. Лесно ли е обаче да се продължи кариерата на разработчик на блокчейн? Следващата дискусия се опитва да реши всички въпроси, пред които е изправен начинаещ, преди да реши да стане разработчик на блокчейн. Читателите могат да изследват ролите и отговорностите на разработчиците на блокчейн, предимствата в кариерата и най-добрите практики, препоръчани от експертите, за да се придържат към вашата мечтана работа.

Защо трябва да търся роли за разработчици на Blockchain?

Преди да продължите, важно е да намерите повече за популярността на блокчейна. През последното десетилетие децентрализираните технологии намериха своя път в основния технологичен пейзаж. Преди 2009 г. напредъкът в областта на децентрализираните технологии нямаше конкретна посока.

Появата на биткойн обаче насочи вниманието към блокчейн технологията. В днешно време блокчейнът е успешно внедрен за задачи като управление на системи за доставка, наблюдение на веригата за доставки, проследяване на бижута и създаване на цифрови самоличности.

Освен това глобалният блокчейн пазар ще достигне обща стойност от над 20 млрд. Долара до 2025 г. Освен това, участието на гиганти като Samsung и IBM в блокчейн технологичните иновации също е положителен знак за индустрията на блокчейн. В резултат на това може да се очаква страхотен ръст в значението на блокчейна за корпоративните операции.

Също така проверете:Представяне на основите на блокчейн

Кариерни предимства на ролята на разработчика на Blockchain

Популярността на блокчейн се изразява директно в необходимостта на предприятията от експертни професионалисти в различни работни позиции, базирани на блокчейн. Така че е лесно да намерите реклами за работа на разработчици на блокчейн в популярни професионални платформи за мрежи и подбор на персонал днес.

Според Emerging Jobs Report на LinkedIn, разработчиците на блокчейн оглавяват списъка на търсените работни места, като същевременно представят очакван темп на растеж от 33%.

В допълнение, популярната платформа за свободна практика, Upwork, също представи блокчейн като едно от най-бързо развиващите се умения сред 5000 други умения в своя индекс. Средната заплата за разработчици на блокчейн също е един от видни фактори, които могат да ви привлекат към работата.


Според ZipRecruiter, годишната средна заплата за разработчик на блокчейн на ниво младши е около 120 748 долара. Освен това разработчиците на блокчейн могат да спечелят над $ 150 000 с точния опит.

Следователно имате всички причини да изградите блокчейн кариера като разработчик и да увеличите кариерата си. И така, знаете ли пътя напред? Тук може да се почувствате малко разочаровани, особено когато трябва да навигирате в множество публикации в блогове и статии. Можете да избегнете всички проблеми с прекарването на часове на компютъра си, опитвайки се да намерите лесни начини да станете разработчик на блокчейн.

От друга страна, можете да започнете със стратегически план, който започва с размисъл върху ролите на разработчик на блокчейн. Разбирането на отговорностите на разработчиците на блокчейн в различни роли може да ви помогне да разберете дали сте готови за работата или не.

Мислейки си колко можете да спечелите като Blockchain Developer? Според докладите, заплатата за разработчици на Blockchain в момента се увеличава, нека да разберем прозренията на Blockchain Developer Salary.

Какво трябва да направя като Blockchain Developer?

Когато се опитате да намерите отговорите на това, което е разработчик на блокчейн, най-вероятно ще се задоволите с някой, който изгражда блокчейн решения. Трябва обаче нещо повече от това родово определение, за да разберете значението му.

На първо място, трябва да знаете забележителните роли на разработчици на блокчейн, които можете да изследвате в момента. Като цяло можете да намерите основните разработчици на блокчейн и разработчиците на блокчейн софтуер като двете най-често срещани роли. Можете обаче да намерите възможности и като инженери за интелигентни договори или разработчици с опит в разработването на блокчейн.

Core Blockchain Developer

Основните разработчици на блокчейн са отговорни да носят следните отговорности,

 1. Разработка и поддръжка на децентрализирани приложения
 2. Надзор и планиране на блокчейн проекти
 3. Консултации с компании, използващи разпределени книги.
 4. Разбиране на нуждите на компания и разработване на приложения в съответствие с нуждите

Основните разработчици на блокчейн също могат да поемат ролята на ръководители на проекти и да отговорят на основните си отговорности. Освен това тези разработчици трябва да организират обучение за членове на екипа и служители като ръководители на проекти.

Разработчик на софтуер за блокчейн

Следователно, основният разработчик на блокчейн основно осигурява основата, върху която можете да разработвате решения за блокчейн. И така, кой ще разработи блокчейн решенията? Тук се появява втората опция за изграждане на кариера като разработчик на блокчейн. Разработчик на софтуер за блокчейн или бекенд разработчик е отговорен за създаването на уеб и мобилни варианти на децентрализирани приложения. Някои от видни отговорности в ролята на разработчик на бекенда на блокчейн или разработчик на блокчейн софтуер включват,

 1. Проектиране и разработване на API за улесняване на интеграцията на блокчейн
 2. Изпълнение на тестване и внедряване на производителността
 3. Събиране на изисквания и работа в унисон с други дизайнери и разработчици за софтуерно проектиране
 4. Съоръжението за техническа поддръжка

Прочетете също: Как да пристигнете работа за разработчици на Blockchain

Програмист за интелигентен договор

Ролята на интелигентните договори в екосистемата на блокчейн спечели голямо внимание в последно време. Поради това много предприятия търсят разработчици с възможности за интегриране на интелигентни договори в блокчейн решения. Всъщност нарастващото търсене на разработчици на интелигентни договори предлага друга потенциална причина да станете разработчик на блокчейн. Разработчиците или инженерите на интелигентни договори трябва да владеят добре езици на интелигентни договори като Go, Solidity или Python. Основните отговорности в ролята на инженерите по интелигентни договори включват,

 1. Интелигентни одити и разработки на договори
 2. Консултация и взаимодействие с потребители и купувачи
 3. Прегледайте и разберете бизнес потока и сигурността за осигуряване на нулеви вратички в интелигентните договори изцяло
 4. Изпълнение на цялостно тестване на бизнес процес

Сега можете ясно да наблюдавате гъвкавостта и вариацията на различните роли, които можете да преследвате като разработчици на блокчейн. Ще трябва да работите върху разработването на иновативни решения за нови, възникващи бизнес предизвикателства. Разработените от вас решения трябва да бъдат пригодени за по-добро командване и контрол, заедно с по-добра цялост.

Освен това трябва да се погрижите за сложни процедури за анализ, отстраняване на грешки в компютърен софтуер, проектиране, тестване и разработка за конкретен продуктов хардуер или различни технически услуги на бизнеса. Вие също трябва да се погрижите за интеграцията на операционната архитектура и избора на компютърни системи.

Следователно е ясно, че амбициозните разработчици на блокчейн трябва да се изправят пред предизвикателства при разбирането на техническите особености за внедряването на децентрализирани криптосистеми. Най-важното от всичко е, че трябва да търсите умения отвъд конвенционалния набор от умения за ИТ разработчик в блокчейна. В резултат на това трябва да насочите вниманието си към специализираните умения, необходими за работа на разработчик на блокчейн.

Основни умения, необходими за ставането на Blockchain Developer

Говорейки за умения, трябва да знаете за основните предпоставки, необходими за преследване на ролята на разработчик на блокчейн. Освен това трябва да отговаряте на минималните изисквания за образователна квалификация.

На най-фундаменталното ниво се нуждаете от поне бакалавърска степен по информационна сигурност или компютърни науки за работни места за разработчици на блокчейн. Впоследствие трябва да установите фундаментални знания в широк спектър от технически понятия като следните.

1. Структури на данни

Структурите на данни са едно от най-важните изисквания, които идват на ум, когато мислите за ролите на задачите на разработчици на блокчейн. Това са изключително важни инструменти за навигация през сложността на блокчейна. Разпределената книга работи като мрежа от различни репликирани бази данни, като информацията се съхранява в блокове.

Освен това трябва да притежавате необходимите познания за общи структури от данни като графики, двоични дървета за търсене, свързани списъци и хеш карти.

2. Криптография

Следващата важна грижа за амбициозните разработчици на блокчейн се отнася до криптографията, която в основата си е основният камък за блокчейн. Биткойн блокчейнът прилага криптография с публичен ключ за създаване на хеш функции и цифрови подписи.

Можете да се сблъскате с определени неуспехи в криптографията, ако не владеете свободно математика. Някои от най-често срещаните теми, които трябва да имате предвид в случай на криптография, включват криптографски хеш функции, целостта на съобщенията, блокови шифри и удостоверено криптиране.

3. Разпределени системи и мрежи

Кандидатите, които се опитват да изградят блокчейн кариера в развитието, също трябва да създадат обещаващо впечатление за работата на разпределените книги. Освен това трябва да развиете задълбочено разбиране за връзката между партньори, включително широк спектър от теми като маршрутизация и мрежови топологии.

Освен това, амбициозните разработчици на блокчейн също трябва да имат основни познания относно византийския механизъм за консенсус, устойчив на грешки. Това е видна функция за сигурност, свързана с блокчейн за по-лесно и гъвкаво записване и обмен на информация.

Също така проверете:Инструменти за блокчейн, които разработчиците обичат

4. Икономия на криптовалутата

Кандидатите, които искат да намерят най-добрите работни места за разработчици на блокчейн в близост до тях, също трябва да разберат икономическите структури около криптовалутите. Амбициозните разработчици на блокчейн трябва да развият по-добро разбиране на теорията на игрите, която служи като подходяща математическа рамка за моделиране на сценарии със съществуващи конфликти на интереси.

5. Децентрализирани приложения

Основната работа на разработчика на блокчейн ще се върти около децентрализирани приложения или dApps. Ако искате да станете разработчик на блокчейн, тогава трябва да разберете как се разработват dApps на блокчейн. Сред многото забележителни платформи за разработка на dApps можете да намерите Hyperledger, Ethereum и EOS като най-добрите опции.

6. Интелигентни договори

Поколението на разработчиците на блокчейн ще трябва да се справя до голяма степен със смарт договори. Много блокчейн приложения интегрират интелигентни договори за осигуряване на по-добра цялост на транзакциите. Интелигентните договори могат да въведат нов критерий за изпълнение на договори и бизнес споразумения. Автоматичното и безпристрастно прилагане на интелигентните договори отнема необходимостта да се разчита на посредници.

Въпреки че интелигентните договори осигуряват по-опростен подход за установяване на доверие в транзакциите, те постепенно стават все по-сложни. Следователно разработчиците на блокчейн също се нуждаят от технически умения за правилна оптимизация и одит на интелигентните договори.

Прочетете също:Най-добрите умения за блокчейн, които трябва да имате

Най-добри практики за започване на кариера като разработчик на блокчейн

Представената до момента информация ясно показва всички неща, които трябва да знаете за кариера като разработчик на блокчейн. Въпреки това, можете да продължите по пътя си по правилния път напред само с препоръчаните от експертите практики. Нека да разгледаме някои от най-добрите практики за започване на кариера на блокчейн като разработчик, както следва,

 • Знайте истинската цел на Blockchain

Най-важният проблем с всеки начинаещ разработчик на блокчейн е липсата на яснота относно целта на блокчейн. Много хора бъркат блокчейн технологията за криптовалути като биткойн. Важно е обаче да се знае, че блокчейнът е използван за улесняване на децентрализираната технология на счетоводната книга, използвана от Биткойн. И така, трябва да направите задълбочен преглед на света на криптовалутите и да разберете връзката им с блокчейн технологията.

 • Подобрете свободното си владеене на програмиране

Следващата важна препоръка да станете разработчик на блокчейн посочва развитието на плавността при програмирането. Кандидатите трябва да си замърсят ръцете с различни езици за програмиране като Python, SQL и JavaScript. Впоследствие можете да изпробвате различни платформи, за да усъвършенствате практическия си опит в разработването на блокчейн.

 • Регистрирайте се за Blockchain сертификати и курсове

И накрая, най-важната най-добра практика, препоръчвана на кандидатите да станат разработчици на блокчейн, посочва сертифицирането и обучението на блокчейн. Blockchain все още се бори за постигане на зрялост и има много платформи, предлагащи безпроблемно обучение и изследвания на blockchain.

Например можете да изберете портала 101 Blockchains като най-добрата платформа за вашите цели в кариерата. 101 Blockchains предлага сертифициран сертифициран Enterprise Blockchain Professional (CEBP), който може да ви помогне лесно да приземите работни места за разработчици на blockchain. Освен това можете да разгледате и широк спектър от други обучителни курсове, свързани с блокчейн на 101 Blockchains, за укрепване на вашите умения.

Подготовка за интервю за разработчици на Blockchain? Ето най-добрите въпроси за интервю за разработчици на Blockchain, през които трябва да преминете, за да пропуснете интервюто.

Заключителни думи

В заключителна бележка можете ясно да забележите, че средната заплата на разработчика на блокчейн не е единственият положителен аспект от кариерата на разработчик на блокчейн. В същото време можете също да забележите изчерпателния набор от умения, необходими, за да станете разработчик на блокчейн. Читателите могат да започнат да се записват на 101 Blockchains, за да развият своите основни познания за blockchain чрез различни курсове за обучение.

След като изчистите основите, можете да преминете към професионални сертификати като Certified Enterprises Blockchains Professional, за да постигнете целите си в кариерата. Най-важното от всичко, 101 Blockchains носи години на опит в бранша, заедно със стратегически, практически насоки за всички учащи. Продължете и грабнете възможността си точно сега!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector