Как да станете сертифициран експерт по сигурността на блокчейн (CBSE)?

Стремете се да станете експерт по Blockchain Security? Ето изчерпателното ръководство за това как да станете сертифициран експерт по сигурността на блокчейн (CBSE)

Blockchain – независимо дали е технология на бъдещето или просто поредната мода, надмина първоначалните бариери на съмнение. Той трансформира конвенционалните представи и подходи за обмен на информация между предприятията във вътрешния и външния контекст. Предприятията осъзнават значението на блокчейн за поддържане и подобряване на бизнес стойността в дългосрочен план. Един от страховитите аспекти на блокчейн технологията, който движи нейното широкомащабно приемане, е сигурността.

Blockchain се появи като обещаваща намеса за подобряване на качеството на предпазните мерки за вътрешни и външни транзакции и комуникации на предприятието. Поради това предприятията се сблъскват с необходимостта от адекватни специалисти по сигурността на блокчейн, за да укрепят своите решения за блокчейн и инфраструктура. Ако искате да станете сертифициран експерт по сигурността на Blockchain, тогава сертифицирането на CBSE от 101 Blockchains може да е идеалната опция, която сте търсили. Следващата дискусия ви помага да разберете търсенето на умения за блокчейн на съществуващия пазар на труда.

Запишете се сега: Сертифициран експертен сертификат за Blockchain Security

Освен това можете да разгледате подробностите относно сертифицирания експерт по сертифициране на Blockchain Security Expert, предлаган от 101 Blockchains, като целите и целевата аудитория на изпита. В допълнение, кандидатите могат да получат подробен преглед на различните модули и теми, необходими за квалифициране на 101 Blockchains CBSE сертифициране. Въпреки това, най-поразителният акцент в тази дискусия биха били препоръчителните указатели за лесно получаване на сертификат CBSE.

Търсене на работни места за сигурност в Blockchain

Преди да обсъдите как да станете сертифициран експерт по сигурността на блокчейн, важно е да знаете търсенето на блокчейн. Очевидното търсене на специалисти по сигурността, особено в областта на киберсигурността, представлява достоверен потенциал за преследване на различни работни позиции, основани на сигурността. Също така, ролята на инженер по сигурността е една от най-търсените работни позиции с доходоносен пакет за заплата, равен на този на разработчиците на блокчейн.

И така, защо трябва да продължите кариера в сигурността на блокчейн? Blockchain не е разрушителна технология, но в момента е трудно да се наблюдават изричните реализации на blockchain в различни сектори. Следователно корпоративните блокчейн решения трябва да следват задължителните императиви за започване от нулата, преди да се развият в пълноценни инфраструктури.

Според доклад на Hired, средните годишни заплати за разработчици на софтуер с опит в блокчейн варират до 157 000 долара. Докладът също така посочва средната годишна заплата на инженерите по сигурността от почти 156 000 долара в САЩ. Следователно разработчиците на блокчейн с опит в сигурността могат да служат като обещаващи активи за различни предприятия.

Плавността в сигурността на блокчейн проправя благоприятен път за кандидатите да станат сертифицирани експерти в блокчейн с всестранни умения в развитието и сигурността. С признаването на blockchain като едно от водещите умения в търсенето през 2020 г. и нарастващото търсене на blockchain инженери като една от нововъзникващите роли за работа за 2021 г., е неизбежно да се валидира търсенето на blockchain role job job.

Стремете се да станете професионалист в Blockchain? Вижте най-добрите съвети за започване на кариера в Blockchain от експертите.

Причини за избор на 101 блокчейна

Разумно е кандидат, който се стреми да стане Сертифициран експерт по сигурността на блокчейн, да се чуди за идеалното сертифициране, което може да им помогне. 101 Blockchains е първото име, което се появява в този случай, особено с неговото базирано на роли сертифицирано Certified Blockchain Security Expert сертифициране. Следователно, амбициозните професионалисти в областта на сигурността на блокчейн не трябва да се притесняват да намерят инструмента, за да докажат своя опит в сигурността на блокчейн.


Следващото съмнение в ума ви може би ще наклони към надеждността на 101 блокчейна. Можете да намерите отговора на съмненията си относно 101 блокчейна чрез преглед на различните материали, които те предоставят за насърчаване на образованието и изследванията на технологията на блокчейн. Също така, 101 Blockchains следва три доминиращи теми във всички свои сертификати и свързани курсове за обучение.

101 Blockchains осигуряват надеждно образование и обучение за сертифициране на blockchain и курсове за обучение. Екипът от експерти в индустрията и технологични лидери зад курсовете за обучение и сертифицирането на блокчейн на 101 Blockchains осигурява елемента „доверие“ за всички кандидати. Следващият решаващ аспект, който насърчава достоверността на 101 блокчейна, е стратегическият подход към учебните материали за сертифициране на блокчейн.

Сертификатите за блокчейн на 101 блокчейна се фокусират върху покриване на основни до разширени концепции, необходими за всяка роля, базирана на блокчейн. В резултат на това амбициозните професионалисти в блокчейн биха могли да получат специализация в правилния набор от умения, за да насърчат кариерния си растеж в блокчейн. Последният и най-доминиращият аспект в материалите за сертифициране и обучение на 101 блокчейна е практичността.

Кандидатите могат да разчитат на 101 Blockchains за развиване на техния опит за професионални роли в сигурността на корпоративната blockchain. Използването на практически демонстрации и интерактивни, практически упражнения, предоставени от 101 Blockchains, може да създаде силна основа за кариерата на кандидатите. Следователно можете да забележите как 101 Blockchains е най-добрият вариант да станете сертифициран експерт по blockchain в домейна за сигурност. И така, нека да разгледаме сертифицирането на 101 Blockchains, което може да ви помогне да станете сертифициран експерт по сигурността на blockchain.

Започнете сега с безплатния основен курс за блокчейн!

Станете сертифициран експерт по сигурността на блокчейн (CBSE)

сертифициране на експерт за корпоративна блокчейн сигурност

Сертифицираният експерт по сигурността на Blockchain или CBSE от 101 Blockchains е едно от трите забележителни сертификати на базата на blockchain, базирани на платформата. Сертифицирането не е предназначено единствено да стане Сертифициран експерт по сигурността на блокчейн и осигурява страхотно подобряване на уменията в теоретичните и практическите аспекти на сигурността на блокчейн.

Сертификатът набляга на всеобхватното покритие на заплахите за всеки слой в блокчейн екосистемата. Освен това той се фокусира адекватно върху практически примери и проучвания на различни случаи на употреба, за да осигури по-добро разбиране на всички заплахи за сигурността на блокчейн. Кандидатите, които отговарят на изискванията за сертифициране CBSE, могат също да демонстрират плавност при използването на необходимите инструменти за оценка на сигурността на блокчейн системата.

Нарастващото приемане на blockchain сигурност в корпоративната употреба насочи вниманието към уязвимости на ценни данни и функционалности на blockchain системи. Сертифицирането CBSE предоставя страхотна основа за амбициозните професионалисти в блокчейн да интегрират сигурността на блокчейн в различни процеси.

Кандидатите със сертификат CBSE могат да осигурят ефективно интегриране на сигурността на различни етапи като бизнес планиране, разработване на софтуер и архитектурен дизайн. Сертифицирането на CBSE също предоставя ефективна информация за подобряване на сигурността, оперативната ефективност и надеждността на технологичните решения на блокчейн. Сертифицирането CBSE не само ви помага да станете сертифициран експерт по сигурността на блокчейн, но също така изгражда силно разбиране за заплахите за сигурността на блокчейн и съображения за дизайна на сигурността на блокчейн.

В резултат на това кандидатите могат също така да подобрят своите възможности за вземане на идеални решения за избор, проектиране и внедряване на блокчейн решения. Интересното е, че 101 Blockchains предоставя гъвкав курс за сертифициране за сертифициране на CBSE в продължение на 4 седмици. Гъвкавият курс на обучение ще включва около три до четири часа обучение всяка седмица за по-лесно учебно изживяване за кандидатите.

Ако сте начинаещ, тогава трябва да започнете кариерата си с това ръководство за Blockchain for Beginners.

Целева аудитория за сертифициране CBSE

Следващата критична грижа за всеки кандидат, който желае да получи сертификат CBSE, е идеалната аудитория за изпит за сертифициране. Впечатлението от целевата аудитория за изпита за сертифициране CBSE помага да се идентифицират разнообразните кариерни роли, които те могат да преследват. Ето списък на различните роли, върху които сертифициран експерт по сигурността на блокчейн може да изгради кариерата си.

 1. Архитекти на блокчейн решения
 2. Инженери по технология на блокчейн
 3. Blockchain облачни архитекти
 4. Главни информационни директори
 5. ИТ мениджъри
 6. Разработчици на блокчейн решения
 7. Анализатори на Blockchain решения и мениджъри на иновации
 8. Старши лица, вземащи решения в блокчейн технологията

Цели на CBSE сертификационен изпит

Кандидатите, които се стремят да станат сертифициран експерт по сигурността на блокчейн, също трябва да разбират внимателно целите на изпита. Познаването на целите на изпита за сертифициране CBSE може да ви помогне да формулирате впечатление за ефективността на сертифицирането. Ето изложение на целите на изпита със сертифицирания експерт по сертифицирана Blockchain Security Expert,

 1. По-задълбочено разбиране на заплахите за сигурността на блокчейн
 2. Развитие на умения за провеждане на моделиране на заплахи & оценки на уязвимостта
 3. Проектиране и разработване на блокчейн системи & разпределени приложения с надеждни нива на сигурност

Модули и теми в CBSE сертификационен изпит

Най-важният указател за всички кандидати, които се стремят да станат Сертифициран експерт по сигурността на блокчейн, за да засилят своята подготовка, е подробното впечатление за всички изпитни модули и теми. Познаването на модулите и темите за сертифициране на CBSE може да осигури увереност на кандидатите, тъй като те знаят кои теми да изучават за изпит за сертифициране. Най-важното е, че познаването на темите за изпита може да ви помогне да разберете как сертифицирането на CBSE може да стимулира израстването ви в кариерата като професионален специалист по сигурността в блокчейн. Ето кратко описание на модулите в сертифицирането на CBSE от 101 Blockchains и главите във всеки модул.

 • Въведение в блокчейн

Важността на основното разбиране на блокчейн технологията е наложителна за специализацията в сигурността на блокчейн. Кандидатите трябва да обхващат следните глави в този модул за квалификация за сертифициране CBSE.

 1. Основи на блокчейн
 2. Структура на блокчейн
 3. Блокове в блокчейн
 4. Концепция за веригите, разглеждана в блокчейн
 • Моделиране на блокчейн заплахи

Значението на моделирането на заплахи е важно за класифицирането и разбирането на заплахите в киберсигурността. Кандидатите могат да използват този модул за разбиране на развитието на модел на заплаха, подходящ за заплахи за сигурността на блокчейн. Кандидатите трябва да докажат своите умения, знания и способности в следващите глави в този модул, за да станат сертифициран експерт по сигурността на блокчейн.

 1. Предимства на моделирането на заплахи в киберсигурността
 2. Многослойна екосистема на блокчейн
 3. Основи на рамката STRIDE за моделиране на заплахи
 4. Разработване на модел на блокчейн заплаха
 • Основи на криптографията на блокчейн

Кандидатите, които се стремят да получат сертификат CBSE, също трябва да подобрят разбирането си за работата на криптографските алгоритми. Този модул се фокусира върху работата на криптографски алгоритми заедно с установяването на надеждни предположения за сигурност за разбиране на прецеденти на сигурността в блокчейн екосистемите. Кандидатите трябва да докажат своите умения, знания и способности в следващите глави на този модул за успешно класиране на CBSE сертифициране,

 1. Основи на криптографията на блокчейн
 2. Въведение за криптография с публичен ключ
 3. Криптографията с публичен ключ като свързана с блокчейн технологията
 4. Съображения за сигурност на криптографията с публичен ключ
 5. Въведение за хеш функциите
 6. Хеш функции на блокчейн
 7. Съображения за сигурност в хеш функциите
 • Сигурност на алгоритъма на консенсуса

Този модул на сертифицирането на CBSE също има важна роля, за да ви помогне да станете сертифициран експерт по сигурността на блокчейн. Консенсусните алгоритми са от решаващо значение за поддържането на споделени, децентрализирани и разпределени книги на цифрови платформи. Опитът в алгоритмите за консенсус и техните уязвимости могат да увеличат значително вашите професионални възможности. Кандидатите трябва да обхванат уменията и знанията в следващите глави на този модул за сертифициране CBSE,

 1. Основи на консенсус за блокчейн алгоритми
 2. Основи на доказателството за работа
 3. Атаки срещу доказателство за работа
 4. Основи на доказателство за залог
 5. Атаки срещу доказателство за залог
 • Сигурност на блокчейн възел и мрежа

Петият модул на сертифициране CBSE осигурява фокусиран акцент върху разграничаването между реални и теоретични прецеденти за сигурност за блокчейн системи. Внедряването на блокчейн среди в мрежи и компютри въвежда нови проблеми със сигурността и вектори на атака. Следователно кандидатите трябва да докажат своите умения, знания и възможности в следващите глави за този модул,

 1. Блокчейн реализации
 2. Атаки върху блокчейн възли
 3. Атаки върху блокчейн мрежи
 • Сигурност на интелигентните договори

Интелигентните договори са едно от решаващите изисквания за разработване на базирани на блокчейн програми. Кандидатите ще трябва да се специализират в разбирането си за общите уязвимости, очевидни в случай на интелигентни договори. Трябва да покриете следните глави в този модул, за да докажете своите умения и знания, за да станете сертифициран експерт по сигурността на Blockchain.

 1. Интелигентно въвеждане на сигурността на договора
 2. Често срещани уязвимости при програмиране
 3. Уязвимости, ориентирани към блокчейн
 4. Базирани на платформа уязвимости
 • Тестване на блокчейн системи

Този модул на сертифицирането CBSE се фокусира върху важните съображения за ефективна оценка на блокчейн системите. Кандидатите ще намерят реални казуси, за да идентифицират въздействието на различни фактори върху хакерството на блокчейн платформа. Кандидатите трябва да докажат своите умения, знания и възможности в следните области за този модул,

 1. Основи на тестване на блокчейн
 2. Архитектурни съображения
 3. Съображения за дизайна
 4. Грешки при внедряването на блокчейн
 • Предприятие Blockchain сигурност

Последният модул на сертифицирането на CBSE, за да стане Certified Blockchain Security Expert, се фокусира върху въвеждането на различни корпоративни блокчейн платформи като Hyperledger и Corda. Този модул е ​​важен в ролята си на насърчаване на възможностите за сигурност на кандидатите на ниво корпоративно ниво.

Ще трябва да се справите с изискванията за задълбочено разбиране на корпоративните блокчейн платформи и техния дизайн. Също така, кандидатите трябва да обмислят важните функции в тези корпоративни блокчейн платформи, които могат да имат потенциално влияние върху сигурността на блокчейн. Кандидатите трябва да могат да докажат своя опит в следните глави в този модул за сертифициране CBSE,

 1. Въвеждане на корпоративни блокчейн платформи
 2. Основи на Corda
 3. Съображения за сигурност, свързани с Corda
 4. Основи на Hyperledger
 5. Съображения за сигурност, свързани с Hyperledger

Освен изчерпателното покритие от основни до усъвършенствани концепции за сигурността на блокчейн, сертифицираният сертифициран експерт по сигурността на блокчейн от 101 блокчейн предоставя много други предимства. На първо място, вие получавате лесно достъпен курс за обучение, който ще ви помогне да се подготвите ефективно за сертифицирането на CBSE.

Впоследствие курсът за сертифициране CBSE предлага и допълнителни учебни ресурси и учебни материали в подкрепа на подготовката ви. Кандидатите могат да се възползват и от седмични отчети за електронни таблици за своя напредък в обучението и персонализирани насоки по имейл. Освен това 101 Blockchains също осигурява адекватна подкрепа по отношение на кариерното ориентиране, за да даде възможност на кандидатите да определят най-добрите кариерни роли, които могат да преследват със сертифицирането на CBSE.

Прочетете също: Как работи Blockchain?

Идеални практики за подготовка за сертифициране CBSE

Почти всеки кандидат, който желае да стане сертифициран експерт по сигурността на блокчейн, може да се надява лесно да се класира за сертифициране CBSE. Разумно е обаче да попитаме дали е лесно да се класираме за сертифициране CBSE. Така че, кандидатите трябва да разчитат на следните най-добри практики, за да се подготвят ефективно за сертифициране CBSE с по-големи шансове за успех.

 • Започнете с основите на изпита

Всички кандидати, желаещи да сертифицират CBSE, трябва да започнат подготовката си с задълбочена оценка на изпитни теми. Темите на изпита не само ви помагат да знаете какво да научите за изпита, но и развиват увереността да се справите с предизвикателствата в подготвителното пътуване. Познаването на темите и целите на изпита и официалните подробности могат допълнително да насърчат възможностите на кандидатите. Най-важното е, че кандидатите, запознати с изпитни теми, могат да изберат идеалните учебни ресурси и учебни ръководства за подготовката си.

 • Изберете 101Blockchains за обучение

Следващият критичен указател за кандидатите, които искат да станат Сертифициран експерт по сигурността на Blockchain, е да изберете 101 учебни ресурси за Blockchains. Кандидатите трябва да се възползват максимално от курса за обучение за сертифициране на 101 Blockchains CBSE ефективно, за да подобрят подготовката си. Обучителните материали 101 Blockchains се фокусират специално върху целите на изпита при сертифицирането на CBSE, като по този начин осигуряват увереност за по-добра подготовка. Също така, предимството на персонализираното ориентиране с учебните ресурси на 101 блокчейн служи на конкурентна стойност за подготовката на кандидатите.

 • Разработване на план за подготовка

Един от най-важните методи за подготовка, който кандидатите често игнорират, е разработването на точен график за подготовка. Кандидатите трябва да имат подробен план за обучение, за да обхванат всички изпитни теми и модули за определен период. Използването на етапи в плана за обучение може да помогне на кандидатите да покрият всички цели на изпита преди изпита за сертифициране. Планът за обучение също така поддържа гъвкава подготовка за всички кандидати, тъй като те контролират графика за подготовка.

 • Отчетността има голямо значение

Последната препоръка за кандидатите да се подготвят ефективно, за да станат сертифицирани експерти по сигурността на блокчейн, е отчетността. Без значение какво се случва, всички кандидати трябва да следват плана за подготовка за сертифициране CBSE точно без грешки. Член на семейството, приятел или още по-добре, партньор за проучване може да бъде идеалният избор, за да сте сигурни, че няма да се отклонявате от подготовката си на всеки етап.

Сертифицирането осигурява валидиране на вашите умения и издига вашата кариера в Blockchain на следващото ниво. Така че, вземете сертификат за Blockchain и продължете напред с кариерата си в Blockchain.

Долна линия

В заключение, кандидатите трябва да намерят сертифицирания експерт по сертифициране на Blockchain Security by 101Blockchains по-лесно от други сертификати за сигурност на blockchain. Освен това стратегическата организация на темите в модулите за изпит за сертифициране CBSE и практическите познания за реалната сигурност на блокчейн представляват обещаващи предимства за кариерното развитие на професионалистите в сигурността на блокчейн.

Ако искате да станете сертифициран експерт по сигурността на Blockchain, тогава 101 Blockchains може да бъде обещаваща основа за начало. В дългосрочен план сигурността на блокчейн ще бъде едно от задължителните изисквания за почти всички видове базирани на блокчейн роли. Направете първата стъпка, за да станете сертифициран експерт по блокчейн с умения за сигурност още сега!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map