Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Как да станете сертифициран корпоративен блокчейн архитект (CEBA)?

Съществуващият ИТ пазар на труда насочва вниманието си към развиване на всеобхватни знания относно технологичните иновации. Кандидатите трябва да имат изчерпателни познания за блокчейн технологията, за да се възползват от различните нововъзникващи възможности за кариера. Много амбициозни професионалисти в blockchain искат да станат сертифицирани Enterprise Blockchain Architect поради изключителните перспективи за тяхното кариерно развитие в съответната роля.

Blockchain може да революционизира бизнеса, както го познаваме. Важно е обаче да се отбележи, че блокчейнът не е разрушителна технология. Напротив, това е основополагаща технология и ще изисква цялостен опит в приемането на блокчейн, за да реализира истинския си потенциал. Въпреки че много професионалисти се стремят да станат сертифицирани блокчейн архитекти, те са по-малко склонни да намерят правилните насоки за същото.

Запишете се сега: Сертифициран сертификат за Enterprise Blockchain Architect

Следващата дискусия ви помага да разберете търсенето на blockchain архитекти на съществуващия пазар на труда и подробностите за сертифицирането на Certified Enterprise Blockchain Architect от 101 Blockchains. Най-важното е, че кандидат-кандидатите могат да използват и следващата дискусия, за да открият най-добрите практики, за да гарантират, че успешно получават сертификат CEBA.

Търсене на работни места за Blockchain Architect

Един от най-важните аспекти за вашето внимание, преди да се впуснете в изискванията, за да станете Certified Enterprise Blockchain Architect, е оценката на търсенето на работни места в blockchain. Разумно е всеки начинаещ в ИТ или съществуващ професионалист да се чуди за възможността да избере блокчейн като вариант за кариера.

Няма причина обаче да се притеснявате, тъй като блокчейнът продължава да се развива като едно от най-търсените умения непрекъснато. Според Доклада за работа за LinkedIn за 2020 г. ролята на разработчика на блокчейн е най-новата нововъзникваща работа през 2020 г. Компанията за подбор на персонал, Hired, представи доклад през февруари 2019 г., който показва радикално 517% увеличение на световното търсене на блокчейн инженери годишно.

Освен това докладът на Hired също показва, че блокчейн инженерът е една от най-добре платените работни места за софтуерно инженерство. Глобалната статистика за заплатата на блокчейн инженерите показва вариации средно от 150 000 до 175 000 долара годишно. Търсенето за получаване на сертификат CEBA е до голяма степен валидирано въз основа на потенциално нарастващо търсене на работни места в блокчейн архитекти.

Стремете се да станете професионалист в Blockchain? Вижте най-добрите съвети за започване на кариера в Blockchain от експертите.

Средната годишна заплата на блокчейн техническите архитекти е почти 90 000 долара за начинаещи. Средната годишна заплата за опитен блокчейн архитект може да достигне до 250 000 долара, според проучването на Gartner от 2019 г. В същото време е важно също така кандидатите да търсят различни компании, които наемат специалисти по блокчейн.

Професионалните консултантски фирми EY, Deloitte, PWC и KPMG са сред най-добрите алтернативи за публикуване на обяви за работа в блокчейн. Дори водещи компании като IBM, Amazon и Microsoft също се насочват към тенденцията на блокчейн за увеличаване на бизнес стойността. Сега всеки човек би могъл да разбере осъществимостта на възможностите да стане Certified Enterprise Blockchain Architect.

И така, откъде трябва да започнете да създавате кариера като сертифициран корпоративен блокчейн архитект? Най-жизнеспособният отговор на този въпрос директно сочи към 101 блокчейна. Нека да разберем как 101 Blockchains предоставя конкурентно предимство за перспективите за кариера на амбициозен архитект blockchain.

Защо да избера 101 блокчейна?


101 Blockchains е ново, но страхотно споменаване в областта на обучението и образованието на blockchain. Опитът на екипа, в основата на който стоят основите на 101 блокчейн, е една от най-силните му страни, която може да подкрепи студентите. Кандидатите могат да станат Certified Enterprise Blockchain Architect с помощта на CEBA сертифицирането от 101 Blockchains. Как Ще се потопим в детайлите на сертификацията CEBA малко след като разберем степента на достоверност на 101 блокчейна.

101 Blockchains разчита на три важни принципа за качеството на своите сертификати. Трите принципа са доверие, стратегия и практически опит. 101 Blockchains осигурява доверие във всичките си учебни ресурси чрез подкрепата на експерти в индустрията и професионалисти в blockchain. Всеки ресурс за обучение и сертифициране на 101 блокчейна е съобразен със стратегическа перспектива за индустрията на блокчейн.

Най-важното е, че фокусът върху практическите аспекти на обучението и обучението на блокчейн от 101 Blockchains е огромен тласък за професионалното съвършенство на 101 сертифицирани за Blockchains кандидати. С огромната помощ в обучението и качеството на обучението по блокчейн на 101 блокчейна, професионалистите биха могли да осигурят стабилна основа за своята кариера в блокчейн в дългосрочен план.

Започнете сега с безплатния основен курс за блокчейн!

Как да станете сертифициран корпоративен блокчейн архитект (CEBA)

предприятие blockchain архитект сертифициране

101 Blockchains предлага сертифициран сертифициран Enterprise Blockchain Architect сертификат, заедно с две други базирани на роли сертифицирани blockchain. Кандидатите могат да станат сертифицирани експерти по блокчейн със сертификацията CEBA, като докажат способностите си за справяне с професионалните отговорности в ролята на корпоративен блокчейн архитект.

Сертификацията CEBA от 101 Blockchains е създадена специално, за да помогне на амбициозните професионалисти да научат за основните умения, необходими за позицията на корпоративен блокчейн архитект. Сертификацията CEBA също помага за подобряване на уменията, знанията и възможностите за блокчейн инженерите и практиците.

Сертифицирането на CEBA се задълбочава в основите на блокчейн, като компонентите, свързаната терминология, продажба на решения, създаване на стойност и архитектура на блокчейн. Най-важното е, че кандидатите имат увереността да получат CEBA сертификат с отразяване на интерактивни упражнения, демонстрации и илюстрации на бяла дъска.

В същото време съоръжението за изчерпателни прозрения относно блокчейн технологията осигурява надежден тласък на професионалните възможности на амбициозните архитекти на блокчейн. Сертифицирането на CEBA също се фокусира върху разбирането на въздействието на блокчейн върху революцията в перспективата на бизнеса и правителствата за постигане на по-добра ефективност при приемането на блокчейн.

Интересното е, че кандидатите не трябва да се притесняват за подготовката за сертифициране по CEBA, тъй като 101 Blockchains предлага курс за обучение за същото. Самостоятелният курс за обучение на 101 Blockchains обхваща 5 седмици с 3-4 учебни часа, определени за всяка седмица. Кандидатите могат да се възползват от курса за сертифициране CEBA за 101 Blockchains за предимствата на гъвкавото обучение.

Ако сте начинаещ, тогава трябва да започнете кариерата си с това ръководство за Blockchain for Beginners.

Целева аудитория за CEBA сертифициране

Един от най-важните аспекти, които трябва да разберете, ако искате да станете Certified Enterprise Blockchain Architect, е целевата аудитория за изпита. Ролята на блокчейн архитекта е доходоносна и привлекателна за почти всеки ИТ специалист. Кандидатите обаче трябва да проверят различните базирани на блокчейн роли, които могат да преследват със сертификацията CEBA.

Блокчейн технологиите имат по-голямо значение от всякога, тъй като преминават от доказателство за концепция към производствени етапи с лекота. Така че, въпреки че CEBA сертифицирането е подходящо за ролята на блокчейн архитект, кандидатите могат да проучат възможностите за кариера в много други роли. Ето очертания на идеалната целева аудитория за сертифициране на Certified Enterprise Blockchain Architect (CEBA),

 1. Инженери, ориентирани към технологията на блокчейн
 2. ИТ администратори
 3. Разработчици на блокчейн решения
 4. Главни информационни директори
 5. Инженери за блокчейн решения
 6. Професионалист, ориентиран към клиентите на блокчейн
 7. Облачни архитекти
 8. Ръководители на ИТ продажби
 9. Инженери за предварителна продажба на технологията Blockchain
 10. Блокчейн технологични мениджъри

Цели на CEBA сертифицирането

Сега е важно всички кандидати, които се стремят да станат Certified Enterprise Blockchain Architect, да разберат целите на сертифицирането. Целите на сертификацията CEBA са следните,

 1. Разработване на цялостно разбиране на усъвършенстваните концепции в блокчейн архитектурата и развитието
 2. Подобряване на знанията на кандидатите относно различни случаи на използване на блокчейн и подходите за избор на идеална блокчейн система за различни нужди на клиентите
 3. Валидиране за знанията на квалифицирани кандидати за професионални отговорности за архитекти на корпоративни блокчейн чрез сертифициране на водеща в индустрията блокчейн архитектура

Модули, обхванати от CEBA сертифицирането

Следователно кандидат-кандидат може да забележи потенциала на сертификацията CEBA за установяване на кариерата им като корпоративен блокчейн архитект. Успехът на кандидата зависи от разбирането му за темите, обхванати в сертифицирането. С изчерпателно впечатление за всички модули и теми, обхванати в сертификацията CEBA, кандидатите могат да създадат идеални стратегии за подготовка.

Най-важното от всичко е, че кандидатите ще опознаят различните теми, за които трябва да се подготвят, за да гарантират своя успех. Информираността относно модулите в сертификацията CEBA може да осигури обещаващи предимства, за да станете сертифициран Enterprise Blockchain Architect с лекота. Ето очертанията на различните домейни или модули от сертификацията 101 на Blockchains CEBA и темите, обхванати в тях.

 • Основи на блокчейн

Първият домейн или модул в сертификацията CEBA се фокусира предимно върху различни основни аспекти на блокчейн технологията. Модулът установява основите на знанията на кандидатите в основни, както и усъвършенствани концепции на блокчейн технологията. Кандидатите трябва да покрият важните моменти, свързани със следните области в първия модул за сертифициране по CEBA.

 1. Определение за блокчейн
 2. Разлика между блокчейн, криптовалута и токени
 3. Ключови компоненти в блокчейн технологията
 4. Проблемът с византийските генерали
 5. Основи на консенсусните механизми
 6. Методи за записване на блокове в блокчейн
 7. Определение и практически приложения на хеширането
 8. Изисквания за блокчейн копаене
 9. Основи на интелигентните договори
 10. Segwits & вилици
 11. Варианти на блокчейн и случаи на употреба
 • Enterprise Blockchains

Вторият модул в сертификацията на CEBA играе решаваща роля в подкрепа на стремежите на кандидатите да станат Certified Enterprise Blockchain Architect. Този модул се задълбочава в различните последици, свързани с приемането на блокчейн технологията на ниво предприятие. В този модул кандидатите ще намерят сложни теми, свързани с корпоративната блокчейн архитектура. Важните области, в които кандидатите трябва да докажат своите умения, знания и способности за овладяване на този модул, включват следното,

 1. Определение за корпоративна блокчейн
 2. Създаване на стойност в корпоративна блокчейн
 3. Аспекти на моделирането на разходите на корпоративните блокчейни
 4. Съображения за разходи, свързани с корпоративни блокчейни
 5. Изпълнение на корпоративни блокчейни по отношение на транзакциите в секунда
 6. Основи на корпоративната блокчейн архитектура
 7. Общи случаи на употреба в корпоративни блокчейни
 8. Решения за продажба на корпоративни блокчейни
 9. Технологични съображения за корпоративни блокчейн решения
 10. Основи на блокчейн като услуга или модел BaaS и практически примери
 11. Основи на корпоративното развитие на блокчейн
 12. Проблеми със сигурността за корпоративни блокчейн решения
 • Общ преглед на Ethereum

Този модул за сертифициране на CEBA засилва практическата експертиза на студентите, за да станат сертифицирани Enterprise Blockchain Architect. Поразителният акцент в това сертифициране се фокусира върху Ethereum, една от често използваните платформи за блокчейн архитектура и развитие. Кандидатите трябва да докажат своите умения, способности и знания в следващите глави от сертификацията CEBA на този модул.

 1. Общ преглед на основите на Ethereum
 2. Концепции за развитие на Ethereum
 3. Практическа демонстрация на използването на Ethereum Etherscan
 4. Практическо разбиране за внедряването на Ethereum
 5. Практически последици от Metamask
 6. Практическа информация за случая на използване на платформата с токени на Ethereum
 • Преглед на плат Hyperledger

Четвъртият модул на Certified Enterprise Blockchain Architect или CEBA сертификат също насочва вниманието към друг ключов компонент за блокчейн архитектурата. Кандидатите трябва да докажат своите умения, знания и способности в следващите глави, за да станат Certified Enterprise Blockchain Architect.

 1. Преглед на проекта Hyperledger
 2. Основи на плат Hyperledger
 3. Използвайте случаи, свързани с Hyperledger Fabric
 4. Практически демонстрации за разполагане на Hyperledger Fabric на AWS
 5. Статистика за развитието на плат Hyperledger
 6. Практическо разбиране на случаите на използване на плат Hyperledger в логистиката
 • Преглед на R3 Corda

Последният модул в сертификацията CEBA ви помага да станете сертифициран експерт по блокчейн в роли на архитект с всестранни практически умения. Кандидатите трябва да обхванат следните глави в този модул, за да осигурят по-добри шансове за класиране на сертификацията CEBA.

 1. Преглед на основите на R3 Corda
 2. Използвайте случаи на Corda
 3. Практическо разбиране на финансовите случаи на Corda
 4. Разработка на Corda
 5. Практически познания за внедряването на CordaBench

Предимствата на 101 Blockchains да станат Certified Enterprise Blockchain Architect са очевидни и в подкрепата за сертифициране. 101 Blockchains предлага надеждна подкрепа за кандидатите да разберат процеса на сертифициране. Интересното е, че 101 Blockchains също предлага достоверна информация относно потенциалните роли на blockchain, които можете да преследвате със сертификацията CEBA. Освен това кандидатите могат да изготвят изчерпателни доклади, като оценят своите резултати в курса за обучение на CEBA преди последния изпит.

Сертифицирането осигурява валидиране на вашите умения и издига вашата кариера в Blockchain на следващото ниво. Така че, вземете сертификат за Blockchain и продължете напред с кариерата си в Blockchain.

Препоръчителни практики за успешна подготовка на CEBA за сертифициране

И така, можете да забележите, че 101 Blockchains предлага не само сертифициран сертифициран Enterprise Blockchain Architect, но и страхотна поддръжка за квалифициране на сертифицирането. Следователно всеки амбициозен корпоративен блокчейн архитект може лесно да възприеме изрични възможности за квалифициране на сертификацията CEBA. От друга страна, кандидатите също трябва да зададат въпроса – „толкова ли е лесно?“, Преди да си представят ползите от сертифицирането.

Въпреки че 101 Blockchains предлага цялостна поддръжка за квалифициране на CEBA сертифицирането, за да стане Certified Enterprise Blockchain Architect, важно е да се намери идеалната стратегия за ефективна подготовка за изпита. Какъв може да бъде най-добрият отговор на вашите проблеми с подготовката за сертифициране по CEBA? Нека разгледаме препоръчаните насоки от квалифицирани професионалисти и експерти от индустрията за подготовка за сертифициране по CEBA.

 • Започнете с Основите

Една от най-важните препоръки за подготовка за сертифициране на Enterprise Blockchain Architect се занимава с основи. Учебният план за сертифициране CEBA има проста структура и организация. Кандидатите обаче трябва да знаят, че в модулите за сертифициране по CEBA има много теми. Без ясното осъзнаване на изпитните теми е по-лесно за кандидатите да се отклонят от подготовката си.

Освен това несигурността относно темите, с които трябва да се сблъскате при сертифицирането на CEBA, може да попречи на доверието при подготовката. Затова започнете първата стъпка от подготовката си за сертифициране по CEBA с подробна оценка на темите за сертификационен изпит. Прегледът на всички изпитни теми също играе решаваща роля при навигацията в различни учебни ръководства за намиране на надеждни ресурси.

 • Изберете надеждната платформа за обучение

Следващата стъпка в подготовката ви да станете Certified Enterprise Blockchain Architect се отнася до избора на надеждни платформи за обучение. Какво може да бъде по-добро от 101 блокчейна в този случай? Обучителният курс от 101 блокчейна за сертифициране по CEBA предоставя задълбочени учебни материали и практически идеи.

В резултат на това курсът за обучение не само подготвя кандидати за теоретични въпроси, но и практическите въпроси в изпита. Най-важното е, че практическите демонстрации също играят решаваща роля при подготовката на кандидати за професионални корпоративни блокови вериги архитекти. 101 Blockchains също така предоставя полезни насоки за кандидатите за подход към процеса на сертифициране.

 • Останете верни на целите си за подготовка

Подготовката на кандидатите за сертифициране по CEBA е толкова добра, колкото и отчетността на кандидатите за тяхната подготовка. Много кандидати често започват подготовката си с положителна нотка, само за да се отклонят от нея поради други ангажименти. В този случай планът за подготовка, основан на крайъгълен камък, придружен от партньор за проучване или някой, който да ви държи отговорен за подготовката ви, може да направи чудеса. Помолете вашите приятели и членове на семейството ви да ви подкрепят в пътуването, за да станете сертифициран архитект на Enterprise Blockchain. С подкрепата на партньор в подготовката ви можете лесно да постигнете целите си за обучение.

 • Спечелете практически опит

Друг важен аспект, който кандидатите често подкопават при подготовката си за сертифициране по CEBA, е практическият опит. Натрупването на теоретичните концепции за блокчейн архитектурата и развитието може само да ви отведе до момента в подготовката. Липсата на практически опит в различни блокчейн технологии и архитектурни концепции може да навреди на цялостното Ви представяне на изпита.

Така че, възползвайте се максимално от всяка възможност да развиете своя практически опит в блокчейн технологията и инструментите. 101 Blockchains предоставя множество практически демонстрации, интерактивни упражнения и случаи на употреба за подобряване на практическото преживяване. Опитайте концепциите, които научавате по време на подготовката си за сертифициране по CEBA в реални проекти. Започнете от малко с практически експерименти и открийте обещаващо подобрение в практическите си умения.

Заключителни думи

В заключителна бележка можете да забележите, че е лесно да станете Certified Enterprise Blockchain Architect с 101 Blockchains. Кандидатите обаче също трябва да разберат, че пътуването до сертифицирането по CEBA би представлявало огромни предизвикателства. Всеки кандидат трябва да приеме тези предизвикателства и да разбере как може да допринесе за професионалните си умения.

Корпоративните архитекти на блокчейн могат да се възползват от широк спектър от разширени възможности за кариера в екосистемата на блокчейн с глобално признатата CEBA сертификация. Едновременно с това кандидатите могат да използват сертификацията си CEBA, за да придобият видна репутация в професионалните кръгове. В дългосрочен план сертифицирането по CEBA може непрекъснато да мотивира кандидатите да актуализират своите умения и знания като архитекти на блокчейн. Започнете да се подготвяте още сега за успешна кариера в блокчейн!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector