Как да станете специалист по блокчейн

Стремете се да станете корпоративен специалист по блокчейн? За да ви помогнем, ние ще анализираме уменията, необходими за установяване на добра кариера като специалист по блокчейн.

Търсенето на специалисти по блокчейн в днешно време нараства. Ако се опитвате да изградите блокчейн кариера, трябва да сте виждали публикации за работа, които искат специалисти по блокчейн. По принцип само големите компании като IBM, Accenture, Amazon или дори Facebook вече търсят опитен специалист по блокчейн.

Трябва обаче да добавим, че само шепа хора в блокчейн нишата са квалифицирани да станат специалисти по блокчейн. Необходим е огромен опит, за да се постигне потенциалът да станеш такъв.

Така че, ако искате да станете специалист по блокчейн, трябва да работите усилено и да се подготвите за пътуването напред. За да ви помогнем с него, ние ще разгледаме какви умения търсят предприятията от специалист по блокчейн.

Със сигурност ще ви помогне да картографирате съответно бъдещите си планове и да си осигурите място в корпоративни компании.

Така че, нека не губим повече време и да продължим с ръководството!

Запиши се сега: Сертифициран корпоративен блокчейн курс (CEBP)

Contents

Кой е специалист по блокчейн?

По принцип специалистът по блокчейн е човек, който е висококвалифициран в блокчейн технологията и може да разработи базирани на блокчейн решения за бизнес цели. В действителност този човек може да се фокусира и върху специфични блокчейн полета.

Например, той / тя може да се съсредоточи върху блокчейн базиран дизайн на продукти, технически аспекти, бизнес резултати или просто да го направи по-ефективен. Така че, не е нужно да знаете и всеки аспект на блокчейна.

Можете да изберете да бъдете специалист по какъвто и да е елемент в блокчейн нишата. За да постигнете това обаче, може да се наложи да се съсредоточите и върху други корпоративни умения.

Така или иначе, специализираните работни места за блокчейн ще изискват да използвате богатия си опит по въпроса и да помогнете на компанията да расте. Както вече знаете, няма много квалифицирани хора в блокчейн. Ето защо търсенето на пазара е доста високо.

Ето защо, с подходящо обучение на специалисти по блокчейн, можете лесно да се приземите в отлична позиция.


Специалист по блокчейн

Защо да отидете на работни места за специалисти по блокчейн?

Има много причини да помислите за работа със специалисти по блокчейн. В действителност заплащането за този вид длъжност е изключително. Съдейки по всички работни места, направени от големите компании, можете да очаквате да получите $ 70k – $ 150k всяка година. И така, това всъщност е една от най-добре платените работни места на пазара.

Това е страхотно число, нали? В зависимост от вашето ниво на опит, броят може също да варира.

Второ, пространството на специалиста по блокчейн още не е наситено. Това е сравнително ново и няма много конкуренти, за които да се състезавате. Така че, ако можете да впечатлите интервюиращия с уменията си, има по-голям шанс да се наемете.

Друго предимство на този тип кариера в блокчейн е, че можете да изследвате напълно нови технологии. Ако ентусиастът на блокчейн иска да продължи изследователска кариера, нищо не може да бъде по-добро от това.

Също така предприятията винаги идват и с много доходоносни функции. В интерес на истината ще получите достъп до много съоръжения и високи технологии и инструменти, които също да използвате.

И затова определено трябва да се опитате да приземите специалисти по блокчейн възможно най-скоро.

Както и да е, нека проверим следващия сегмент в това как да станете ръководство за специалисти по блокчейн.

Какви умения искат предприятията в специалист по блокчейн?

Всъщност има доста шепа умения, които трябва да овладеете, за да бъдете наети на тази позиция. По принцип предприятията искат определени умения в специалист по блокчейн, които трябва да срещнете, за да кандидатствате.

Успяхме да съберем списък с уменията, които те искат. Така че, нека видим как да станете специалист по блокчейн и можете да започнете кариерата си в блокчейн възможно най-скоро.

Имайте техническа съвест, за да определите правилното решение за блокчейн

Това е едно от основните умения, от които се нуждаете за позицията. По принцип предприятията искат да наемат човек, който идва с техническа съвест, която им помага да определят правилните параметри на блокчейн решението.

В действителност не можете просто да съберете всичко, което намерите, без да знаете нищо за това. Например, може би разработвате решение, което да служи като вътрешна мрежова система за дадена компания.

Така че, ако използвате публична блокчейн, за да направите платформата, тя няма да работи, нали? Ако някой може да получи влизане във вътрешна мрежова система на дадена компания, това би било огромно нарушение на сигурността. По този начин трябва да знаете точно кои характеристики и параметри да използвате, за да направите правилно конкретно решение.

Експерт по съвременни езици за програмиране

Определено трябва да добавите това във вашето обучение за специалисти по блокчейн, защото то е едно от най-важните. Във всеки сценарий трябва да овладеете всички съвременни езици за програмиране на блокчейн платформите.

Обикновено има много версии на блокчейн и не всяка една от тях използва едни и същи езици за програмиране, за да ги направи. Така че, за да бъде по-разнообразно и да направите автобиографията си още по-привлекателна, опитайте се да обхванете всички популярни.

Например Java, JavaScript, Python и Solidity са предимно основни езици, които мнозина използват за разработване на базирани на блокчейн решения.

По този начин е справедливо предприятията да искат и това качество.

Във всеки случай не е нужно да овладявате всички едновременно. Просто го забавяйте и го правете един по един. Със сигурност ще стигнете за нула време. Освен това, колкото повече опит имате в езиците за програмиране, толкова повече заплата можете да очаквате.

Умейте да разработвате и проектирате базирани на блокчейн софтуерни системи

По-подходящ е за специалиста по сигурността на блокчейн. По принцип тези специалисти трябва да знаят всичко за разработването на софтуер. Най-добре би било, ако можете да овладеете и разработката на софтуер, базиран на блокчейн.

Например рамката Node.js или JVM за интерфейс за програмиране на молба и интеграция на услуги е задължителна за вас. Също така, трябва да се научите да проектирате и конфигурирате бази данни, за да работите върху продукт, базиран на блокчейн.

Още повече, че трябва да доставите и интегрирате решението и в стари мрежи. Въпреки че може да не се налага да го правите, трябва да знаете как да го направите.

Редовното тестване на модули също е едно от вашите задължения.

Умейте да разработвате и тествате интелигентни договори

Като специалист по сигурността на блокчейн, трябва да знаете как да разработите или дори да тествате интелигентни договори. Умните договори са изключително необходими за разработването на блокчейн продукти. По принцип това са бизнес логика, която помага на компаниите да подпишат договор цифрово и да автоматизират целия процес в сигурна среда.

Така че, разбирате ли, за компаниите е много изгодно да имат интелигентно договорно споразумение сред своите решения. Не само това, но и техните потребители ще имат голяма полза от тях. Но само разработването на интелигентен договор няма да го намали за вас.

Също така трябва да знаете как да ги тествате и да се уверите, че нямат никакви вратички в сигурността.

Магистър по конфигуриране и развитие на инфраструктура на блокчейн

Друго умение, което трябва да овладеете във вашето обучение за специалисти по блокчейн, е способността да разработвате и конфигурирате блокчейн инфраструктури. В действителност овладяването на блокчейн инфраструктурата е една от решаващите стъпки за ставане на специалист.

Необходим е огромен опит и знания, за да се разбере как работят инфраструктурите и след това да започнете да ги прилагате.

Това, което ще направи, е, че ще ви помогне да се консултирате с екип как да го конфигурират. Във всеки случай може да се наложи да го направите и сами.

Бакалавърска степен или еквивалентен трудов опит

Е, най-добрият вариант е да отидете на бакалавърска степен в съответната област. Например, опитайте се да получите степен по компютърни науки. Обикновено, без степен от съответна област, има много малка стойност във вашето автобиография.

Но ако можете да докажете, че имате предишен опит (6-12 години) в тази ниша и докажете стойността си, те ще приемат изключения.

Както можете да видите, в крайна сметка всичко ще се сведе до нивото на вашия опит. И така, колкото повече се усъвършенствате в работата си, шансът да получите място в корпоративните компании ще продължи да нараства.

Практически опит с Blockchain платформи

Предприятията винаги търсят квалифицирани лица, които имат предишен практически опит с блокчейн платформи. Така че, само четенето за това няма да ви помогне да придобиете това умение. Трябва да се научите да работите с блокчейн платформи и да знаете точно как работят.

Например опитът в Enterprise Ethereum, Hyperledger Fabric, R3 Corda, DAML и т.н. е изключително важен. В действителност тези платформи са най-подходящи за случаи на корпоративна употреба.

Така че, трябва да знаете точно какви са те и как да ги използвате. Можете да очаквате висока заплата на специалист по блокчейн, ако имате предишен опит с тях.

Най-добрият начин да научите за тях е да прочетете първо техните технически тапети и след това да започнете да ги изследвате сами. Можете също така да влезете в курс за сертифициране на блокчейн, за да разберете по-добре тези платформи.

Започнете сега с безплатния основен курс за блокчейн!

Майстор на блокчейн възли

Овладяването на блокчейн възлите е трудна задача. На практика възлите са в центъра на цялата функционалност на блокчейн технологията. Без да знаем как функционират или какви характеристики искате да имат, една блокчейн платформа в крайна сметка ще се провали.

Ако вече знаете за други блокчейн платформи, ще видите, че във всеки случай възлите играят различни роли въз основа на платформата. По този начин трябва да се научите да конфигурирате възлите и да ги правите безопасни.

Управлението на ключовете е друг аспект на възлите. Всеки възел може да генерира двойки ключове и вие също трябва да поддържате тази функция правилно. Само малка грешка в конфигурацията може да доведе до сваляне на цялата компания.

Опитен с Blockchain Data Structures

Следва блокчейн структурите на данни. Blockchain има доста уникална и сложна структура от данни в сравнение с други технологии. Ето защо понякога може да стане доста неприятно да се развиеш. Ако не разбирате как работят структурите на данни, тогава не можете да станете специалист по блокчейн.

Неща като Patricia Tree или Merkle Tree или Merkle-Patricia Tree са някои от основите, които трябва да изчистите. Във всеки случай, опитайте се да експериментирате с тях, за да получите повече опит. Както знаете, конкретна структура от данни е отговорна за специфични характеристики в блокчейна.

Така че, трябва да го овладеете за изграждане на блокчейн. Също така можете да очаквате висока заплата на специалист по блокчейн, ако имате предишен опит с нея.

Бъдете владеещи криптографията

Като специалист по сигурността на блокчейн криптографията трябва да е на дланта ви. Ако не знаете нищо за криптографията, започнете да я изучавате точно сега. Това е един от ключовите елементи на блокчейна. Без него никога не можете да поддържате характеристиките за сигурност на технологията.

В допълнение, криптографията помага да се направи платформата неизменна и криптира цялата информация в блоковете. Още повече, че ако направите дори малка грешка в криптографията, хакерите лесно могат да се доберат до вашата платформа.

Така че, бъдете много внимателни, докато експериментирате с криптография.

Опитен с жизнения цикъл на разработката на софтуер

Жизненият цикъл на разработката на софтуер е масивна фаза, с която обикновено не се опитват много хора. Като специалист по блокчейн технологии, трябва да имате предишен опит с жизнения цикъл на разработката на софтуер.

По принцип има 5-7 етапа на разработване на софтуер. Това е подобно на разработката на софтуер, базиран на блокчейн. Трябва да разберете проблемите, да планирате, проектирате, изградите, тествате, внедрите и поддържате.

Би било чудесно за вашата кариера, ако можете да се присъедините към консорциум и да получите опит в жизнения цикъл на внедряване на блокчейн проект. Можете да използвате всякакъв инструмент, за да улесните този сложен процес възможно най-лесно.

Но първо трябва да знаете как работят тези процеси.

Възможност за формулиране на нови бизнес модели, базирани на блокчейн

Като специалист трябва да имате способността да разработвате нови бизнес модели, които включват блокчейн. Технически блокчейнът нарушава всички съществуващи бизнес модели. И е справедливо да се каже, че тези модели ще остареят за кратък период от време.

И така, как ще расте икономиката тогава? Е, тук вашият опит ще ви бъде полезен. Вашата задача е да формулирате нови бизнес модели с помощта на блокчейн, за да осигурите бъдещето на вашата компания. Ако можете да станете експерт по блокчейн, тогава кариерата ви е определена за цял живот.

Експерт по интегриране на блокчейн в бизнес мрежи

В началото може да изглежда доста лесно, но интегрирането или създаването на двойка със съществуващите мрежи е сложен процес. На първо място, те не вървят помежду си. Така че силата няма да помогне много. Но как можете да го интегрирате тогава?

Е, трябва да направите своето решение по начин, който лесно може да вземе предвид и наследените мрежи. Ако можете да го направите, очаквайте добра заплата за специалист по блокчейн за това.

Имате технически познания за оперативната съвместимост

Оперативната съвместимост е нещо от бъдещето. Дори и сега не много от платформите могат да предложат оперативна съвместимост, тъй като почти всяка от тях използва различни видове стандарти. Така че те ще се разминават и не могат да се поддържат взаимно.

Но както предполагат експертите, оперативната съвместимост е чудесна характеристика и най-важната за бъдещето. Така че, като специалист, трябва да имате технически познания и по този аспект. Защото има голям шанс да го приложите.

Винаги можете да се запишете в специален курс за блокчейн, за да научите повече за него.

Разберете децентрализираните и разпределените книги

Специалистите трябва да бъдат експерти във всеки един аспект на технологията на блокчейн. Така че, съвсем очевидно е, че трябва да знаете и за разпределените и децентрализирани книги. Както вече трябва да знаете, има и други технологии, подобни на блокчейн.

Ако можете да научите за тях, това ще ви помогне да развиете своите блокчейн рамки по-креативно.

Притежавайте широки умения за кръстосана дисциплина

Широкодисциплинарните широки умения са задължителни, когато става въпрос за работа на специалист. В действителност тези умения са абсолютно необходими, за да работите в корпоративна среда. Нещо повече, вашият интервюиращ винаги ще оцени дали имате способности за критично мислене и можете лесно да се адаптирате към нова среда.

Освен това да бъдеш пъргав или да анализираш определени аспекти на блокчейн също е плюс. Специализиран курс със сигурност може да ви помогне да изградите бързо своята кариера в блокчейн.

Бъдете владеещи корпоративните бизнес процеси

За да бъдете сертифициран специалист по блокчейн, трябва да владеете добре бизнес процесите в предприятието. В действителност предприятията всъщност не изследват блокчейн само заради разработването на нови технологии. Те го правят и заради бизнеса си.

И така, в тази среда трябва да знаете как работят техните бизнес процеси и как блокчейнът може да подобри ситуацията.

Бъдете в състояние да опростите решенията за блокчейн

Е, блокчейнът може да бъде сложен в определени моменти. По-конкретно, ако първо не разбирате как работи основната архитектура. Така че, дори ако се отърве от наследената сложност на мрежата, може да стане малко трудно да се справи, ако добавите твърде много функции.

Очевидно няма да работи подобно на ERP системата, но можете да опростите процеса с вашата интуиция.

Така че, уверете се, че винаги знаете как да опростите дизайна, за да го направите екологичен и по-полезен в дългосрочен план.

Технически познания за стандартите и екосистемите

Като специалист по блокчейн технологии, трябва да имате технически познания за стандартите и екосистемите. Бихме препоръчали да се присъедините към блокчейн общност, която практикува разработването на стандарти. Общностите могат да бъдат чудесен начин да увеличите техническите си познания.

По принцип хората от общността си помагат взаимно при разработването на всяка нова технология. Нещо повече, можете също да се присъедините към консорциум, докато се учите от най-добрите от най-добрите разработчици.

Имат Enterprise Blockchain сертифициране

Истината е, че без подходящо корпоративно блокчейн сертифициране би било трудно да покажете уменията си на съответния интервюиращ. Специализираният курс за блокчейн е чудесен начин да докажете, че всъщност сте квалифицирани и можете да предложите високо ниво на опит, когато работите с компанията.

Също така, специализираният курс за блокчейн ви позволява да научите за връзките между блокчейн и корпоративния бизнес. Нещо повече, това ще ви даде добра перспектива за това как можете да свържете двата аспекта и да го накарате да доведе до приходи в крайна сметка.

В този случай ние силно препоръчваме нашите корпоративни блокчейн курсове. Опитваме се да предложим възможно най-доброто познание за блокчейна и също така покриваме допълнителни ниши.

Засега имаме задълбочен процес на обучение по блокчейн и SCM. Нещо повече, вие също ще получите достъп до шаблони и инструменти на блокчейн, които ще ви насочат да проектирате своите иновативни решения.

За да станете сертифициран специалист по блокчейн, като вземете курс, ще ви бъде от голяма полза.

Какво? Като сте малко скептични по отношение на това? Е, не се притеснявайте; можете да проверите безплатния блокчейн курс, за да разберете по-добре дали тези курсове са за вас или не.

Запиши се сега: Курс на сертифициран експерт по сигурността на блокчейн (CBSE)

Способен да комуникира стойност

Е, не е необичайно или нереалистично да се изисква някой, който лесно може да съобщи подходящата стойност на другите. В много случаи специалистите трябва да работят като консултант по проект. Така че, ако не можете да предадете знанията си правилно на другите, как иначе бихте им помогнали да научат за това.

Те трябва да разберат и да получат информирано съдържание от вас. Но ако не можете просто да предадете информацията си, ще стане трудно за всички останали членове да функционират правилно.

Също така опитът да се реши проблем за кратък период от време също попада в категорията комуникация.

Твърди познания за Blockchain DevOps Tools

Ако отивате на работа за специалист по блокчейн технологии, трябва да имате солидни познания за различните инструменти за разработване на блокчейн. Инструментите на DevOps всъщност помагат много в дългосрочен план – това помага да се спестят време и ресурси. Още повече, че можете също така да откриете грешки по време на фазата на тестване с тях доста лесно.

В много случаи обаче може да не се наложи специалист да го използва редовно. Но все пак трябва да знаете как да ги използвате, когато имате нужда от тях.

Възможност за дисекция на блокчейн архитектури

Сертифициран специалист по блокчейн трябва да знае как да дисектира различни архитектури на блокчейн. Е, ако не знаете как работи блокчейн архитектурата, не можете да проектирате нова. Предприятията искат хора, които могат експертно да разглобяват всякакъв вид мрежа без никаква допълнителна помощ.

Препоръчваме ви да проучите подробно всички съществуващи архитектури. Също така можете да вземете изходния файл от GitHub и да проверите как са го структурирали.

Като специалист е от решаващо значение да знаете за тях.

Както и да е, стигнахме до крайния сегмент в това как да станете ръководство за специалисти по блокчейн.

Крайна бележка

В крайна сметка можем да кажем само, че специалист по сигурността на блокчейн или специалист по технологиите за блокчейн, независимо каква е вашата цел, трябва да сте сертифициран специалист по блокчейн. Без подходящо сертифициране би било трудно да докажете своята стойност на предприятията.

Нещо повече, специалистът по блокчейн е един от страхотните избори за кариера към момента. Както можете обаче да видите, уменията, необходими за тази работа, са доста трудни за постигане. Така че, работете усилено и изпробвайте нашия сертифициран корпоративен блок блокчейн курс (CEBP), за да получите по-голяма представа за сферата на блокчейн предприятията.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map