Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Как процъфтява пазарът на работни места в Blockchain!

Още през март 2010 г. стойността на биткойн беше дори по-малко от стотинка. Бързо напред десет години, стойност на биткойн през 2020 г. нарасна до 20 000 долара, а хората, които инвестираха рано, се разхождаха с луксозни коли. Лудостта около Биткойн винаги ще има вътрешна връзка с цената му; универсалността насочи пазара на труда на Blockchain под светлините на прожекторите.

Между 2017 и 2020 г. търсенето на Blockchain се е увеличило с близо 2000 процента и това се превърна в едно от най-ценните умения в бранша. До 2024 г. нетна стойност на пазара на блокчейн се очаква да бъде около 20 милиарда долара. Днес 69% от банките възприемат технологията Blockchain за да добавите допълнителни слоеве сигурност и да направите услугите им безпроблемни.

Текущото състояние на пазара за работа в Blockchain

Според данните, събрани от LinkedIn, Blockchain заема първо място в списъка с умения, които имат голямо търсене през 2020 г. Уебсайтът създаде тази класация, като взе предвид тези умения, които са с голямо търсене по отношение на предлагането. Наборът от умения на лица, които се наемат най-често, е ясно доказателство за нарастващото търсене на Blockchain.

  • Компаниите изискват повече талант за блокчейн

Високото класиране на работни места в Blockchain е ясен показател за това доколко е навлязло в света на бизнеса. Само година преди Blockchain не фигурира в списъка на най-търсените умения. Blockchain е най-търсеното умение в момента в Австралия, Германия, Франция и Обединеното кралство. Той побеждава други популярни технологии като изкуствен интелект и изчисления в облак.

Веднъж блокчейнът беше скрит в сенчестите дълбини на криптовалутното царство. Но сега се очерта като жизнеспособно бизнес решение за няколко проблема. По този начин не е необходимо вербуващите да бъдат с финансови услуги, за да търсят новобранци за работни места в Blockchain.

Блокчейн възможности за работа

С пренасочването към предлагането на продукти на пазара и рентабилността, броят на продажбите, маркетинга и дизайна на Blockchain се увеличи. Криптовалутните борси са основните работодатели в този сектор. Около 42% от служителите в индустрията Blockchain работят за тези борси, докато 10% работят за производители на добив и хардуер.

Всички големи имена в корпоративния свят като American Express, Amazon, Microsoft, JP Morgan Chase, Oracle и IBM са приели Blockchain като бизнес. Пазарът на работни места в Blockchain сега варира в няколко индустрии, от здравеопазването до корабоплаването, от игрите и развлеченията до безопасността на храните и земеделието.

Според Linkedin Report, Blockchain е най-добрите умения през 2020 г..

  • Висока заплата за професионалисти в Blockchain

Много организации използват Blockchain сега за решаване на сложни проблеми и това също създава голям бум на пазара на работни места в Blockchain. Има достатъчно данни, които служат като доказателство за нарастващото търсене и високите заплати за Blockchain програмистите. През 2019 г. броят на работни места, свързани с Blockchain нарасна с 300 процента спрямо 2018 г..

Сан Хосе, Сан Франциско и Ню Йорк видяха най-много отвори. Това нарастване на търсенето на работни места в домейна на Blockchain също доведе до ръст на заплатата за работа в Blockchain. Според Hired, онлайн сайтът за работа, средната заплата за разработчик на Blockchain е някъде между 150 000 и 175 000 $. Това е значително по-високо в сравнение с това, което печели средният софтуерен инженер.

Диапазонът на заплатите за работа в Blockchain за разработчиците на Blockchain не е отчасти с тези, които работят с друга технология в търсенето, изкуствен интелект. Blockchain е богата комбинация от програмни концепции и технологии, като икономика на счетоводната книга и обектно-ориентирано програмиране, със солидна база криптография. Това означава, че в индустрията има голямо търсене на специалисти по изисквания и продуктови мениджъри.


Прочетете също: Как да станете Blockchain инженер?

  • Още компании приемат технологията Blockchain

Тъй като предлагането за разработчици на Blockchain е доста ниско, търсенето също е доста голямо и това е причината за растежа на пазара на работни места в Blockchain. Въпреки че ползите от Blockchain са все още под контрол, днес всички знаят за технологията поради широкото медийно отразяване.

Няколко утвърдени организации са приели Blockchain и дори са предприели инициативи, свързани изключително с тази технология. Microsoft е една такава организация, която направи това с Azure и въведе платформа Blockchain в нея. IBM също има специално отделение Blockchain, което се базира на Hyperledger.

компании, използващи блокчейн технология

Гигантите на социалните медии Facebook имат специален екип, който да определи как техният бизнес използва Blockchain. Компаниите предприемат няколко мерки за решаване на проблема с доставките за разработчици, работещи на пазара на работни места в Blockchain. Те включват програми за награди, при които разработчиците са поканени да идентифицират грешки в клиентите и протоколите, за които получават награди.

Много организации провеждат обучителни лагери, за да представят тази нова технология на начинаещите програмисти. Университетите също навлизат в тази област и създават онлайн курсове, свързани с Blockchain.

Също така проверете: Списък на компаниите, използващи технологията Blockchain

  • Растеж на пазара на блокчейн

До 2025 г. ще видим как стойността на международния пазар на блокчейн се увеличава от 3 млрд. Долара през 2020 г. до 39,7 млрд. Долара. Това води до Смесен годишен темп на растеж до 67,3% между тези 5 години. Факторите, движещи световния пазар на блокчейн, включват необходимостта от интеграция на блокчейн в приложенията за управление на веригата на доставки и необходимостта бизнес-процесите да бъдат безпроблемни и опростени.

През 2020 г. ще видим частния блокчейн, който държи най-големия дял на пазара. Частната блокчейн е споделена книга или база данни, която използва традиционни техники за сигурност като потребителски права. Организацията има изключителен достъп до някои частни ключове, които използват, за да осигурят частна Blockchain.

Тук само една организация трябва да пише разрешения и въз основа на използваемостта; те също могат да ограничат разрешението за четене. За случаи на използване на B2B бизнесът може лесно да използва технологията Blockchain, използвайки частна Blockchain.

Организациите се стремят да рационализират своите бизнес процеси по рентабилен начин, използвайки МСП. Така че можем да очакваме CAGR за сегмента на МСП да бъде значително по-висок между 2020 и 2025 г. Повечето МСП току-що са започнали да експериментират с Blockchain. През следващите години обаче все повече компании ще започнат да приемат МСП. Това ще повлияе на тенденциите за работа в Blockchain. Това е така, защото те предлагат прозрачност и ниски инфраструктурни разходи,

Що се отнася до областта на приложение, банковите и финансовите услуги ще вземат най-голям дял през 2020 г. Като такива наскоро компаниите осъзнаха, че могат да осигурят транзакции на клиенти, използвайки технологията Blockchain.

Пазарът на работни места в Blockchain в тази конкретна област на приложение ще отчете бърз растеж в международен план. Това ще се дължи на намалените разходи за притежание, бързите транзакции, първоначалните предложения за монети и нарастващите криптовалути.

  • Blockchain Trends 2020

Правителствата и правителствените агенции ще следят отблизо индустрията на блокчейн през 2020 г. Блокчейн транзакциите са контролируеми и прозрачни. Това може да бъде от решаващо значение в борбата с корупцията, прането на пари и трансграничната престъпност. Така че през 2020 г. тенденциите за работа в Blockchain ще включват правителства, наемащи експерти в областта.

Големият бизнес ще продължи с разширяването на дейностите, свързани с Blockchain. Финансовият и обслужващият сектор вече са ангажирани с Blockchain. Освен това през 2020 г. ще видим големите логистични и транспортни компании да вървят по техните стъпки.

През 2020 г. най-ефективните и ефикасни стартъпи на пазара на работни места в Blockchain ще бъдат тези, които са оцелели от крипто рецесията чрез краудфандинг. Тези компании ще започнат да предлагат ценни услуги и ще започнат да оправдават своите инвестиции.

Прочетете също: Предстоящи тенденции в блокчейн 2020

Пазарът на работни места в Blockchain процъфтява

След като преживя няколко хакове и атаки, индустрията Blockchain ще докаже своята ефективност през 2020 г. и дори може да надмине сектора на рисков капитал в този отдел.

Блокчейнът е следващото голямо нещо и има потенциал да трансформира целия свят и ще бъде интересно да видим какво ще донесе в бъдеще. В момента интернет е пълен с търсени реклами за разработчици на Blockchain и тази тенденция ще продължи и през следващите години.

Стремите ли се да изградите кариерата си с най-търсените технологии? Трябва да започнете своето Blockchain пътешествие сега с безплатния Blockchain курс. Направете първата стъпка сега, за да поставите основите на едно светло бъдеще!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector