Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Какво е децентрализирано финансиране (DeFi)? Кратко ръководство

Опитвате се да разберете как работи децентрализираното финансиране? За да ви помогнем, ще се потопим по-дълбоко в ядрото на децентрализираното финансиране и как то работи. Да започваме!

Светът на крипто винаги е бил спекулативен. Технологичният аспект обаче е това, което прави крипто толкова достъпна. Blockchain е една от най-новите технологии, които променят начина на работа на различните сектори.

Финансите не са по-различни. В тази статия ще обсъдим децентрализираните финанси и как това ще промени начина на работа на финансовите фирми. Crypto кара финансовите институции да предприемат стъпки за бъдещето. Сега те гледат на блокчейн и крипто като следващата си технология за решаване на критични проблеми във финансовия сектор.

Запиши се сега: Въведение в DeFi курс

Какво е децентрализирано финансиране?

Децентрализираното финансиране (DeFi) е свързано с парични системи, използващи публични блокчейни. Това е нова парична система и следователно е една от горещите теми сред индустриалеца, експертите по блокчейн и учащите като вас!

В основата си тук е важен терминът „публичен”. Тя може да бъде приравнена на подобна на тази на публичната блокчейн Ethereum. В публичната блокчейн няма място за централизирана власт.

Необходимостта от DeFi идва от факта, че финансовите услуги не са достъпни за всички по света. Почти 1,7 милиарда души по целия свят нямат средства и достъп до финансови услуги. Финансовите институти също не могат да осигурят необходимата инфраструктура, за да направят хората по-голям достъп до пари. Съществуващата инфраструктура е огромна, но липсва, когато става въпрос за достигане до всички там.

С децентрализацията се разрешават текущите инфраструктурни провали. Той премахва точката на повреда и гарантира, че записите могат да се съхраняват и споделят между различни възли в мрежата. Той може да работи в мрежа от партньори без никакъв централизиран орган.

За да работи настоящата инфраструктура, има прекалена зависимост от централизираната власт. Без неговото управление, правила, разпоредби и обхват е невъзможно да се приложи в някои области, особено на места, където генерирането и разпределението на богатство са по-малко или неадекватни.

Освен това централизираната власт притежава правомощието да изтрива акаунти или да ги блокира, ако счита, че е така. В някои случаи може да е необходима цензура, но в повечето случаи тя е ограничителна и кара потребителите да страдат.

Друг ключов елемент на DeFi са децентрализираните приложения (dApps). DApps позволяват на финансовите институти да създават функционални приложения в публичната блокчейн и гарантират, че всеки може да взаимодейства с тях с минимални разходи за взаимодействие.

Прочетете още: Децентрализирана финансова технология: изчерпателно ръководство

Децентрализиран финансов подход


Сега, когато имаме отговор на „Какво е децентрализирано финансиране“, сега е време да разберем как може да се приложи децентрализираното финансиране DeFi.

От самото начало DeFi изглежда обещаващ. Той може да промени много животи и да помогне да се използва инфраструктура, която не изисква централизиран подход.

Решение на пазара за парични преводи

Най-значимото въздействие на DeFi ще бъде върху пазара на парични преводи. Пазарът обгражда идеята за изпращане на милиони долари през границите от работници, които работят в чужди страни.

Те преживяват много проблеми с изпращането на парите. Един от най-големите им проблеми е размерът на таксата, която трябва да платят, за да завършат таксите. Ако служителят печели по-малко, той ще има много малко да изпрати.

На всичкото отгоре намалението на таксата прави още по-трудно всеки, който работи в екстремни условия, да спести нещо и да изпрати.

С Децентрализирано финансиране DeFi ще бъде възможно да се намалят разходите, свързани с изпращането на пари, с 50% и повече. Използвайки DeFi, всеки, който работи в чужбина, няма да се притеснява от изпращането на плащания през границите. Децентрализираните финансови приложения, базирани на Ethereum, са по-популярни тук.

Прочетете още: DeFi срещу CeFi – Разбиране на разликите

Кредити

Децентрализираното финансиране също е много полезно, когато става въпрос за управление на заеми. Като цяло кредитната индустрия е много зависима от достъпа до банкиране.

Ако нямате достъп до банкова или подобна услуга, не можете да вземете заем. Това означава, че трябва да имате и подходящ кредитен рейтинг или банков запис, който можете да покажете, за да докажете, че отговаряте на условията за заем.

С DeFi, всичко това ще се промени. Платформата може да адресира проблемите на свързаността между заемодателите и кредитополучателите. Те ще ги свържат по-добре и директно. Освен това ще осигури по-добри проверки на кредита и ще осигури бързо прехвърляне на цифрови активи.

Има много базирани на Ethereum децентрализирани финансови приложения, които предлагат възможности за заем.

Конюшни монети

Друг изключително добър случай на използване на DeFi е използването му в стабилни монети. Конюшни монети са създадени по такъв начин, че стойността им да не се променя. Децентрализираните финансови монети са предимно стабилни монети и те са ключова част от тази технология.

Те са цифрови валути, които могат да се използват от населението като цифрова валута. Може да се използва като валута, пусната от правителството.

Всъщност това прави лесно токенизирането на реални активи. Активите от реалния свят могат да се добавят към блокчейна и по този начин да се търгуват в блокчейна. Съхраняването на активи в блокчейна означава по-добра сигурност и по-малко склонност към киберсигурност. Ние ще препоръчаме сами да разгледате тези децентрализирани финансови монети, за да изпитате как работят първоначално.

Прочетете още: 30+ най-добри децентрализирани финансови приложения

Традиционно срещу децентрализирано финансиране (DeFi)

Какво прави традиционните и децентрализираните финанси (DeFi) различни? Основната разлика е как работят.

Традиционните финансови системи работят с централизация и това води до неефективност и несигурност. Рисковете за сигурността са постоянни в настоящата традиционна финансова система. Киберпрестъпността също се увеличава поради липса на развитие на технологиите, използвани от финансов институт. Повечето транзакции са изложени на риск от хакване. Всичко това крие както финансови, така и рискове за данни.

DeFi, от друга страна, гарантира, че проблемите са решени до известна степен. В основата си DeFi използва публична блокчейн, което означава, че не разчита на централизирана система или обект. Той може да работи, без да е необходима подходяща инфраструктура.

Това просто децентрализира световната икономика и носи икономическа дейност, жизнеспособна за всички по света. Публичните блокчейни могат ефективно да заменят традиционната финансова система и да ги направят прозрачни, децентрализирани и без разрешение.

Нека да обсъдим подобренията, които той носи по-долу.

  • Без разрешение: Обществената блокчейн не изисква разрешение от никой друг да се присъедини и да взаимодейства. Това ги прави чудесен избор за глобално внедряване. Той също така гарантира, че проблемът с неравенството е фиксиран.
  • Децентрализация: Без централен орган данните се съхраняват между различните възли в мрежата
  • Прозрачност: Публичният блокчейн също е прозрачен.

Пример за децентрализирано финансиране включва Rainier AG. Това е независима фирма за управление на активи, която използва крипто полето в своя полза. Те са създали подходяща платформа за обмен на STO заедно с платформа за търговия за криптовалути.

В момента работят за подобряване на своята екосистема, като предлагат уникални услуги във финансовия сектор. Във всеки случай, ако искате, можете да използвате това ръководство като децентрализиран финансов PDF за учебния материал за вашия блокчейн проект.

Прочетете също: 50+ Топ DeFi проекти през 2020 г.

Децентрализирани финансови рискове

Не всичко е положително, когато става въпрос за децентрализирано финансиране. Трябва да бъдат покрити някои предизвикателства, за да стане по-жизнеспособно за различните правителства и организации там.

Едно от най-големите предизвикателства, с които DeFi трябва да се сблъска, е процентът на приемане. Въпреки че сме свързани чрез интернет, рядко имаме обществена информираност относно DeFi.

Не са много хората, които знаят за DeFi и това може да повлияе на степента на използване. Всъщност има много по-малко хора, които знаят за крипто. Криптото придоби своята популярност по време на покачването на цените на биткойните и въпреки това не е близо до „интернет“ или други по-популярни технологии там.

Въпреки че публичните блокчейн са технически способни да приемат всеки от нас там, но му липсва честотна лента, за да работи ефективно. За сравнение Visa може да обработва огромен брой транзакции в секунда.

Това ограничение е това, което не прави биткойн толкова голям успех. Всъщност на други блокчейн решения от второ поколение, включително Ethereum, липсва честотна лента, за да стане по-привлекателен в реалния свят. В момента изследователите на блокчейн работят усилено, за да направят технологията по-мащабируема.

Друга най-голяма грижа за DeFi е връзката му с криптовалутите. Blockchain е идеална мрежа за прехвърляне на цифрови активи.

Стабилните монети са отговорът, но не могат да се използват за всяка транзакция там. Тук идват криптовалутите. Но естеството на волатилността на криптовалутите не го прави идеално решение за реалния свят.

Везни, стабилна монета, пусната наскоро, е преминала както положително, така и отрицателно приемане. Като цяло той не получи положителен прием и много институции се отказаха от сътрудничеството си по проекта „Везни“.

Искате ли да научите за повече рискове в DeFi? Вижте нашето ръководство за рисковете в DeFi и как можете да ги управлявате в момента!

Защо децентрализираните финанси са толкова популярни?

Сигурно се чудите защо децентрализираното финансиране или DeFi е толкова популярно сред финансовите институции. Е, както виждате, той идва с много предимства. Например, той ще ви предложи повече сигурност и прозрачност в дългосрочен план.

Освен работата по осиновяването, DeFi също трябва да се увери, че има подходяща регулаторна рамка. Тъй като е на публична блокчейн, е необходимо да се въведат разпоредби в космоса.

В момента има множество DeFi организации, които работят по свои собствени решения. Техните решения са независими и следователно не следват никакви насоки.

Той създава фрагментиран пазар, който в близко бъдеще ще бъде трудно да се направи. С все повече и повече платформи DeFi можем да открием, че никоя от тях не успява, губи време, пари и рискува идеята..

Има и някои държави, които забраняват крипто или ги регулират твърде трудно, за да ги направят трудни за използване.

Решението е да има регулаторна организация с отворен код, която да работи заедно за обединяване на проекти. По този начин можем да гарантираме, че DeFi може да расте в правилната посока.

Прочетете още: Как работи децентрализираното финансиране?

Издигнете се до популярност

Blockchain е на повече от десетилетие. Въпреки това, не видяхме популярността на DeFi до 2019 г. Това е така, защото по-голямата част от света не беше свързана през интернет.

По това време децентрализираното финансиране нямаше никакъв смисъл, тъй като ще изисква Интернет за свързаност.

Мисля, че DeFi ще стане по-широко разпространен до 2025 г. Интернет се разраства бързо и става по-достъпен от всякога. Индия, една от страните от третия свят, също отбеляза огромен растеж по отношение на мобилните телефони и интернет свързаността.

Във всеки случай, ако искате, можете да използвате това ръководство като децентрализиран финансов PDF за учебния материал за вашия блокчейн проект.

Запиши се сега: Сертифициран корпоративен блокчейн курс (CEBP)

Заключение: Бъдещето на децентрализираните финанси

Понастоящем бъдещето на децентрализираните финанси изглежда доста светло. Много компании вече търсят децентрализираното финансиране като алтернатива на традиционните. Също така много компании вече са предприели необходимите стъпки за изпълнение на децентрализирани финансови проекти.

Така че, изглежда, осиновяването ще продължи да расте. По този начин, ако сте във финансов институт или в подобна компания, която се занимава с финанси, определено трябва да разгледате DeFi. Тъй като сега е изгряваща звезда, не бива да пропускате шанса да се възползвате от нея.

За всички начинаещи, които искат да влязат по-задълбочено в темата, дори повече, препоръчваме да започнете с нашето Въведение в DeFi курса. Защо не започнете процеса на осиновяване сега?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector