Какво представлява Blockchain на AWS?

Знаете ли за AWS Blockchain и неговите последици за развитието на вашата кариера? Следващата дискусия ще се потопи в основните подробности за blockchain на AWS, неговите предимства, blockchain услуги на AWS и различните случаи на използване.

Ако мислите за криптовалута, когато чуете термина „блокчейн“, тогава тепърва ще откриете широтата на блокчейн технологията. Свързването на блокчейн технологията с криптовалутните транзакции е едно от основните заблуди на всеки човек по отношение на блокчейн технологията.

Извеждайки заблудите на следващото ниво, технологията на блокчейн също се смята за подходящ избор само за финансов или технологичен бизнес. Въпреки това, предприятията и бизнес лидерите бавно разпознават възможностите на блокчейн технологията.

Освен това пресичането между изчислителни облаци и блокчейн води до различни промени в подходите за водене на бизнес. И така, въвеждането на блокчейн в AWS е обещаваща възможност за кариера за бъдещите технологични професионалисти. В резултат на това е неизбежно да забележите нарастващ интерес към урок за AWS Blockchain в последно време.

Запиши се сега: Курс за основи на Enterprise Blockchains

Какво включва AWS Blockchain?

Блочните вериги служат като надеждни инструменти за бизнеса при поддръжката и сигурността на записите за различни цифрови транзакции в множество страни. Липсата на централизирана власт обаче също създава предизвикателства, като същевременно предлага някои значителни ползи. Следователно, управляваните блокчейн предложения са станали доста популярни за бизнеса, работещ върху използването на блокчейн технология без независима настройка и управление на мрежата.

AWS Blockchain е идеалният пример за напълно управлявани услуги за използване на blockchain технология. Blockchain на AWS се отнася до малък, но мощен асортимент от предложения, които подкрепят корпоративните инициативи на blockchain на организации. Базата данни на Amazon Quantum Ledger, управляваната от Amazon Blockchain, AWS Blockchain Partners и AWS Blockchain Templates са най-важните записи, когато става въпрос за дискусии за blockchain в AWS. И така, нека да направим преглед на това как изглежда корпоративната блокчейн на AWS!

Характеристики на AWS блокчейн предложенията

Екосистемата AWS Blockchain е създадена за справяне с различни бизнес проблеми при внедряването на блокчейн проекти чрез облачни платформи. Ето някои от забележителните черти, които характеризират цялостния корпоративен блокчейн пейзаж на AWS.

  • Специално съобразени с нуждите от разработване на блокчейн

Най-важният акцент, който можете да наблюдавате в блокчейн на AWS, е съобразената с природата природа. AWS създаде обектно-ориентирани блокчейн инструменти, които могат да поддържат различни нужди. Нуждите могат да включват централизирана база данни на регистъра за поддържане на криптографски проверен и неизменен запис на транзакциите. От друга страна, потребителите могат също да разработят многостранна, напълно управлявана блокчейн мрежа за елиминиране на посредници.

  • По-широки приложения

Друг забележителен аспект в урок за AWS Blockchain се отнася до широкомащабното използване на AWS за натоварвания на blockchain. В сравнение с други Blockchain като доставчици на услуги, AWS има надмощие, когато става въпрос за внедряване на blockchain. Тъй като около 25% от всички работни натоварвания на Ethereum по целия свят работят в момента на AWS, е възможно да се обмисли възможността за прилагане на блокчейн на AWS. Най-забележителните корпоративни клиенти за Hyperledger Fabric включват имена като Guardian, Contura Energy, Nestle, Sage, Sony Music, SGX, BMW, Splunk и много други.

  • Подобрена производителност при разработването на блокчейн

Следващият важен акцент върху AWS blockchain се отнася директно към перспективите за производителност с внедряване на blockchain.


AWS предлага по-добра простота, ефективност и бързина в разработването на технологични приложения за блокчейн и разпределена книга. Например управляваната от Amazon блокчейн може да помогне за намаляване на основната работа, свързана с настройването на блокчейн мрежи.

Той може да помогне за намаляване на времето, необходимо за хостване на рамки на Hyperledger Fabric с почти 60%. Освен това, напълно управляваната блокчейн услуга също подобрява лекотата на мрежовите операции с поддръжка на AWS CLI, Amazon CloudWatch Logs и AWS CloudFormation. Впоследствие Amazon QLDB също представя два до три пъти по-добра скорост в сравнение с традиционните рамки. В допълнение, той също така предлага модели на данни за документи и оператори, подобни на SQL за управление на транзакции.

  • С участието на повече от 70 решения за блокчейн

Екосистемата AWS Blockchain също е благоприятна за предприятията въз основа на доказана производителност. Поддържаните блокчейн протоколи включват Corda, Ethereum и Hyperledger Fabric.

Понастоящем AWS има над 70 доказани блокчейн решения от партньори, участващи в подкрепа на всички ключови блокчейн протоколи. Той също така поддържа Hyperledger Sawtooth, RSK и много други.

И така, ясно е очевидно, че урокът за AWS Blockchain може да бъде много полезен за разработването и внедряването на решения за blockchain в облака AWS. Следователно, по-внимателното размишление върху всеки отделен инструмент в блокчейн на AWS може да осигури допълнителна яснота по отношение на приложенията на AWS Blockchain.

Любопитен ли сте за представянето на AWS в сравнение с други BAAS? Ето ръководство за сравнения на AWS срещу AZURE срещу Oracle Blockchain, което трябва да проверите.

База данни на квантовата книга на Amazon (QLDB)

Базата данни на Amazon QLDB или Quantum Ledger е напълно управлявано решение за база данни на счетоводната книга. Той може да предостави изчерпателен регистър на транзакциите с по-добра прозрачност, криптографски стандарти за проверка и неизменност, под собствеността на централните доверени органи. Amazon QLDB може да бъде подходяща алтернатива за проследяване на всяка модификация в данните на приложението.

В допълнение, той също така осигурява поддържането на подробна и подлежаща на проверка история на модификациите с течение на времето. Amazon QLDB в AWS Blockchain служи като изцяло нов клас база данни, предлагащ за намаляване на необходимостта от ангажиране със сложни усилия за разработка при изграждането на приложения, подобни на лична книга..

QLDB позволява неизменност на историята на промените на данните и проверка за липса на неволни промени в данните на приложението. QLDB разполага с дневник на транзакции с неизменност, известен също като дневник, за проследяване на всяка промяна в данните на приложението, като същевременно поддържа изчерпателна и подлежаща на проверка история на промените.

Подобният на SQL API, заедно с пълна поддръжка за транзакции и модел на данни за документи с изчерпателна гъвкавост, помага значително на разработчиците. Освен това Amazon QLDB в AWS Blockchain предлага и възможност за стрийминг за постигане на поток от данни в почти реално време за разработване на анализи в реално време и работни процеси, управлявани от събития.

В допълнение, възможността за поточно предаване може също да помогне за репликиране на данни към други услуги на AWS за постигане на подобрена аналитична обработка. Безсървърният характер на QLDB също така гарантира, че той автоматично се мащабира за поддържане на изискванията на вашето приложение. В същото време безсървърната природа на QLDB отнема необходимостта от управление на сървъри или конфигуриране на ограниченията за четене и запис. Най-важното от всичко е, че QLDB таксува потребителите само за услугите, които използват.

Управляван блокчейн на Amazon

Следващото важно допълнение в света на AWS Blockchain се отнася директно до Amazon Managed Blockchain. Управляваният блокчейн на Amazon е основно доказано решение за създаване и управление на лесно мащабируеми блокчейн мрежи. Това е напълно управлявана услуга, която позволява на потребителите лесно да се присъединят към обществени мрежи.

В допълнение, той също така поддържа създаването и управлението на частни мрежи с мащабируемост, като използва известни рамки с отворен код като Ethereum и Hyperledger Fabric. Amazon Managed Blockchain може да позволи на потребителите да се присъединят към публични мрежи или да настройват и управляват частни мащабируеми мрежи само с няколко кликвания.

Важността на управляваната от Amazon блокчейн в AWS Blockchain е очевидна в намаляването на режийните разходи при създаването на мрежи. Той също така помага за намаляване на режийните разходи, свързани с присъединяването към публичен блокчейн. Впоследствие помага и за автоматично мащабиране за справяне с изискванията на множество приложения, изпълняващи милиони транзакции.

След като мрежата бъде създадена и функционира, Amazon Managed Blockchain може да подобри лекотата на управление и поддръжка на blockchain мрежа. Освен това е изключително важно за управлението на вашите сертификати, заедно с това, че позволява на нови членове да се присъединят към мрежата.

Научете как blockchain може да помогне за подобряване на вашите корпоративни бизнес модели чрез нашата колекция от blockchain курсове сега.

Защо да изберете Amazon Managed Blockchain?

Тъй като Amazon Managed Blockchain е основното споменаване, когато става въпрос за AWS Blockchain, нека помислим за неговите предимства. Предимствата на Amazon Managed Blockchain могат ясно да покажат причините за значително нарастващото търсене на blockchain на AWS.

  • Предимства на „Напълно управляван“

Напълно управляваният характер на Amazon Managed Blockchain позволява на потребителите да създават блокчейн мрежи, обхващащи различни акаунти в AWS. Той може да помогне на група от членове при споделяне на данни и извършване на транзакции без единен централизиран орган.

Вместо да хостират инфраструктурата, компаниите, използващи блокчейн технологията, не трябва да предоставят своя хардуер, да настройват компоненти за сигурност и работа в мрежа и да конфигурират софтуера ръчно. API за гласуване в Amazon Managed Blockchain позволява привилегии за гласуване на участниците в мрежата за добавяне или премахване на членове.

След добавяне на нов член, Amazon Managed Blockchain позволява на члена да стартира и конфигурира различни блокчейн партньорски мрежи. В допълнение, Amazon Managed Blockchain предлага и съоръжения за наблюдение на блокчейн мрежата. Освен това, Amazon Managed Blockchain също може автоматично да замени възли с лоша производителност.

  • Подобрена сигурност и мащабируемост

Предимствата на услугата Amazon Managed Blockchain на AWS Blockchain също включват мащабируемост и сигурност. Управляваният блокчейн позволява функциите за лесно мащабиране на блокчейн мрежата в зависимост от растежа на мрежата. Когато членовете на мрежата се нуждаят от допълнителен капацитет за нови транзакции и проверка, членът може да използва API за бързо добавяне на нов партньорски възел.

Голямото разнообразие от типове екземпляри с различни комбинации от памет и CPU може да предложи желаната гъвкавост за избор на ресурс. Най-важното от всичко е, че Managed Blockchain може да осигури сигурност на blockchain мрежата с технологията AWS Key Management Service (KMS). В резултат на това той може също така да разреши изискванията за настройване на индивидуално защитено съхранение на ключове.

  • Гъвкавост за различни блокчейн рамки

Amazon Managed Blockchain е решаващо влизане в AWS Blockchain поради поддръжката му за избор на корпоративни блокчейн протоколи. В момента Amazon Managed Blockchain предоставя поддръжка за две известни рамки на blockchain като Hyperledger Fabric и Ethereum.

Интересното е, че Hyperledger Fabric поддържа приложения, които зависят от строго разрешение и контрол на поверителността с определен набор от членове. От друга страна, Ethereum е благоприятен вариант за блокчейн мрежи с силно разпределен характер, фокусиран върху прозрачността на данните за всички членове. В допълнение, Enterprise Ethereum може да бъде обещаваща алтернатива за публична блокчейн мрежа Ethereum.

  • Подобрена надеждност

Последният полезен аспект на Amazon Managed Blockchain в пейзажа на AWS Blockchain се отнася до надеждността. Amazon Managed Blockchain предлага абсолютна гаранция за надеждност на „услугата за поръчки.“ Услугата за поръчки е компонент в Hyperledger Fabric, който помага за доставяне на транзакции в цялата блокчейн мрежа.

От друга страна, услугата за поръчки по подразбиране на Hyperledger Fabric не осигурява съхранение за пълна история на транзакциите. В резултат на това създава трудности при проследяването или възстановяването на историята на транзакциите според вашите изисквания. Услугата за поръчки на Amazon Managed Blockchain се базира на технологията Amazon QLDB.

Неизменният дневник на промените на услугата за поръчки в Amazon Managed Blockchain помага за точното поддържане на историята на транзакциите на блокчейн мрежите. Следователно, AWS Blockchain може да гарантира, че потребителите могат да запазват данните си с гарантиране на предпазни мерки за целостта на данните.

AWS шаблони за блокчейн

Следователно можете ясно да станете свидетели как Amazon QLDB и Amazon Managed Blockchain служат като решаващи акценти в AWS Blockchain tutorial. Друг важен аспект, включен в света на блокчейн на AWS, се отнася до шаблоните на блокчейн. Шаблоните за блокчейн на AWS помагат за създаването и внедряването на блокчейн мрежи по-бързо, като използват желаните рамки на блокчейн за предприятията.

Blockchain работи и като децентрализирана технология за бази данни за поддържане на непрекъснато разширяващ се набор от транзакции и интелигентни договори. Шаблоните на AWS Blockchain могат да помогнат на потребителите при конфигуриране и стартиране на AWS CloudFormation стекове за създаване на блокчейн мрежи. Различните шаблони за блокчейн на AWS включват различни AWS ресурси и услуги, които са им възложени. Освен това, спецификациите на потребителя също определят вида на услугите и ресурсите в шаблон за блокчейн на AWS.

AWS Blockchain шаблоните са в състояние да използват различни AWS услуги за разполагане на blockchain според избраните от тях опции. Забележителните услуги, свързани с шаблони за блокчейн на AWS, включват EC2, Amazon VPC, Amazon ECS и балансиращи натоварването на приложения. Нека да разгледаме функционалностите, предлагани от тези услуги и ресурси за блокчейн на AWS.

Amazon EC2 е подходяща алтернатива за получаване на изчислителен капацитет за управление на блокчейн мрежа. Amazon VPC или Virtual Private Cloud помагат за мрежовия достъп до ресурси на Ethereum, създадени от потребители. В същото време потребителите могат да използват Amazon VPC за персонализиране на конфигурацията, за да осигурят сигурност и достъпност. Блокчейн шаблоните на AWS също поддържат Amazon ECS или Elastic Container Service.

Amazon ECS помага при организирането на разгръщане на контейнери, базирани на клъстер, в EC2 екземпляри за блокчейн мрежата. Поддръжката на Application Load Balancer в шаблоните на AWS Blockchain също така позволява на една точка за контакт да има достъп до наличния потребителски интерфейс.

Запиши се сега: Курс за шаблони за корпоративни блокчейни

Заключение

В заключителна бележка можете ясно да отбележите, че комбинацията от облак и блокчейн може да доведе до положителни резултати. Най-добрите неща и за двете технологии се обединяват, за да предложат най-осъществимите бизнес решения със сигурност на производителността. В дългосрочен план разработването и внедряването на блокчейн решения чрез облачни платформи ще получи общо признание.

Така че, трябва да започнете да научавате повече за AWS Blockchain, ако искате да продължите напред в кариерата си в blockchain. Предимствата на гъвкавостта, сигурността и мащабируемостта на blockchain на AWS са основните причини да се разгледа потенциалът му.

Но първо начинаещите професионалисти трябва да получат по-добро разбиране за самата технология на блокчейн. Трябва да започнете с нашите blockchain сертификати, за да останете по-напред в играта и да използвате силата на AWS за подобряване на техния опит в разработването на blockchain точно сега!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map