Какво представлява мениджърът на Blockchain Project и как да станете такъв?

Блокчейн мениджърът на проекти е един от доходоносните избори в момента. За да ви помогнем в кариерата ви, ще се потопим по-дълбоко в дисектирането на това, какви умения ще ви трябват, за да станете. И така, вземете чаша кафе и прочетете!

Технологията Blockchain нарушава всички индустрии и поражда нови възможности за ангажиране на хора, изпълнение на задачи и правене на бизнес. Няма значение обаче колко тази технология автоматизира процесите, защото хората винаги ще предприемат инициативата за бизнес или лични нужди в края на деня.

Ето защо една от най-важните фази в жизнения цикъл на разработването на блокчейн е фазата на иницииране на проекта, която винаги ще има ръководители на проекти, клиенти и заинтересовани страни. Те са отговорни за очертаването на целите, целта, пътната карта и резултатите. Така че, нуждата от блокчейн мениджър на проекти никога няма да престане да съществува.

Можете да се възползвате от тази възможност и да си осигурите сигурна кариера в тази област. Ще трябва обаче да овладеете специфични умения, за да станете мениджър на проекти. Това ръководство ще обхване какви умения или образователни квалификации ще ви трябват, за да получите работа като мениджър на блокчейн проекти.

Запиши се сега: Сертифициран корпоративен блокчейн курс (CEBP)

Contents

Кой е ръководител на блокчейн проекти?

Ръководителите на проекти са начело на всеки проект за децентрализирана книга, който действа като връзка между разработчиците и клиентите. По принцип ще се уверите, че разработчиците са на едно мнение относно обхвата на всеки проект и ще се уверите, че можете да отговорите на очакванията на клиента.

В действителност ръководителят на блокчейн проекта е отговорен за управлението на екипа. Заедно с екипа ще работите най-вече върху системата от бази данни, системите за обработка и икономията на маркери на проекта. Ако проектът не се основава на символна икономика, вие ще наблюдавате целия процес на инфраструктура на блокчейн.

По принцип, описанието на длъжността на мениджъра на проект на блокчейн включва мониторинг и отчитане на ресурси, пренебрегване на протоколи за сигурност, системи за управление на транзакции и разработване на специализирана функция.

Всъщност мениджърът може дори да се справи с проблема, който идва от блокчейн процеси.

Както знаете, системата на регистъра и блоковете за обработка са в основата на всеки блокчейн проект, базиран на технология. Така че е много важно да се гарантира, че тези системи имат най-висока производителност и надеждност. Следователно ще трябва да се уверите, че тези дейности по обработка са винаги на върховата си ефективност и надеждност.

В действителност управлението на блокчейн проекти обхваща всичко, започвайки от разработването на пътни карти до внедряването на решението. И мениджърът на блокчейн проекти е в основата на това. Без значение в коя индустрия работите, вие сте единственият, който гарантира успеха на проекта.

Така че, виждате ли, тази кариера идва с много значение и отговорности. Ето защо тази работа си заслужава.


Прочетете също:Ръководство за начинаещи за Blockchain

Какви умения са ви необходими, за да станете мениджър на блокчейн проекти?

Ще трябва да овладеете определени умения, за да получите работа като ръководител на проекти. Още повече, че в наши дни предприятието търси само експерти. Така че, трябва да се уверите, че автобиографията ви е достатъчно обогатена за това.

умения на мениджър на блокчейн проекти

Получете задълбочени познания за Blockchain Essentials

Задачите на мениджър на проекти в блокчейн ще изискват да знаете за технологията на блокчейн. Това може да включва база от знания на общо или експертно ниво по темата. Така че, преди да се потопите в техническата част на блокчейна, първо трябва да разберете как всъщност работи технологията.

Обикновено основите съдържат представа за това каква е технологията, как работи, как работи всеки от основните елементи и т.н. И така, започнете с изучаването на дефиницията на блокчейн и след това бавно преминете към сложни теми като интелигентни договори.

Като цяло е добра идея да започнете с курс за мениджър на блокчейн проекти, за да научите за технологията от професионален треньор. По този начин със сигурност ще се усъвършенствате за нула време.

Научете се да свързвате бизнес с блокчейн

Като мениджър на проекти е жизненоважно за вас да знаете как можете да свържете блокчейн с бизнеса. Например, вашата компания може да поиска да интегрира блокчейн решение в съществуващата си система (в повечето случаи, за да увеличи ефективността на процесите). Но ако не знаете как блокчейнът е съвместим с бизнес модела на вашата компания, никога не можете да го направите.

В действителност това е една от решаващите задачи, които определено трябва да овладеете. Така че, ще ви предложа да започнете, като се опитате да свържете блокчейн със съществуващите бизнес модели. След като сте в състояние да го направите, можете да преминете към създаване на нови бизнес модели на върха на блокчейна.

В действителност това умение може да ви осигури много високо платени работни места, тъй като повечето корпоративни компании не знаят как технологията може да работи с техния бизнес.

Научете се да разработвате стратегия за внедряване на блокчейн

Естествено, ще трябва да сте експерт в разработването на стратегии за внедряване на блокчейн. Ако от самото начало нямате предвид ясна стратегия, създаването на решението ще бъде трудно. Така или иначе, ако нямате никакви предварителни познания или познания по темата, тогава е най-добре да проучите внедряванията на блокчейн, които вече са успешни.

Каква полза ще има? Е, за начало, това ще ви помогне да анализирате как други компании са стратегизирали своите блокчейн решения. Когато започнете да виждате възгледите им по въпроса, скоро ще наваксате със специални тактики.

Нещо повече, можете да се присъедините към консорциум или общност, за да разберете по-добре как работят другите. В действителност блокчейн общността е огромна и подкрепяща. Така че, можете да получите добър опит от тези общности.

Полирайте вашите лидерски и управленски умения

Вашата отговорност в работата ще зависи в голяма степен от това умение. Затова трябва да се уверите, че можете да станете майстор на това умение. В действителност трябва да бъдеш човек. Работните места на мениджъри на блокчейн проекти ще включват ръководене на екип от професионалисти през целия цикъл на разработване на блокчейн проекти. Без вашето ръководство екипът ви не може да го изпълни.

Така че, това е необходимост за вас. Затова не забравяйте да изострите лидерските си умения. Без вашето ръководство осигуряването на успех на решението е предизвикателство.

Също така като мениджър трябва да се координирате и с членовете на вашия екип. Умният лидер винаги ще разбере техните силни и слаби страни и ще възлага задачи въз основа на това. Още повече, че трябва да балансирате и между стика си и приятелската персона.

Прекалявайте с нещо и вашият екип може да се разпадне.

Запознайте се с инструментите за управление на проекти на Blockchain

Има много инструменти за управление на проекти, базирани на блокчейн технология. В действителност можете да използвате тези инструменти, за да ускорите процеса на разработване на вашия проект. Нещо повече, те са ефективни за спестяване на вашето време и ресурси. Тестването също е лесно с тях. Не са ли страхотни!

Но да, трябва да знаете как да ги използвате и да държите тези инструменти включени в процеса на разработка. В този момент много корпоративни компании искат професионалисти, които да се чувстват удобно да използват тези инструменти и да могат да свършат нещата по-бързо.

Така че, за вашия процес на управление, това всъщност е необходимост. Така че, уверете се, че знаете за тези инструменти за управление на блокчейн проекти и ги използвайте правилно.

Разработчиците използват много инструменти за блокчейн, за да спестят време и ресурси. Вижте най-добрите инструменти за блокчейн, които разработчиците обичат!

Бъдете ефективни в управлението на риска от блокчейн

Друго от уменията на blockchain project manager, от които се нуждаете, е да бъдете ефективни в управлението на риска. С проекта за блокчейн идва огромен риск. В действителност залозите не са ограничени само до техническия аспект, но и до бизнес резултатите.

Така че, разбирате ли, ако нямате умения за управление на риска, не можете да предвидите с какво може да се справи вашият клиент или компания в бъдеще. Още повече, че през повечето време ще трябва да предприемете уникални начинания, които ще дойдат с неизследвани територии.

Ако можете да контролирате рисковете, независимо колко уникални са те, това показва, че сте на върха на играта си. Това е отлична възможност да получите бонуси и бързо да се издигнете до върха.

Притежават познания за това как работят стандартите и екосистемите

Обучението на мениджър на проекти в Blockchain може да ви помогне да притежавате знания за разбиране на това как функционират екосистемата и стандартите. Понастоящем разликите между стандартите на всяка екосистема са огромни и затова е напълно невъзможно да се постигне оперативна съвместимост между тях.

Но тъй като стандартите изглежда се различават, трябва да научите как работят и кой път трябва да следвате. Например Hyperledger и Ethereum се предлагат с променливи стандарти. Нещо повече, Hyperledger се фокусира върху разрешения достъп и публичния достъп на Ethereum.

Така че, трябва да сте компетентни, за да изберете кой най-добре да подхожда на вашия проект. Ще ви предложа да разгледате Corda, Hyperledger, Quorum и Ethereum, за да научите повече за тях.

Имате стратегически умения за по-бързо решаване на проблеми

Мениджърът на блокчейн проекти трябва да бъде стратегически. Стратегическите умения са изключително важни за вас, за да станете мениджър на проекти. В действителност работата по нов проект в корпоративна среда може да породи много проблеми.

Следователно ще трябва да поемете отговорността за тяхното решаване и трябва да направите това възможно най-бързо. Но се уверете, че не правите грешки, докато правите това, защото това може да доведе до загуби. Така че, трябва да усъвършенствате стратегическите си умения до съвършенство, преди дори да можете да кандидатствате за работа.

Предполагам, че проверката на казуси по систематични въпроси ви помага много. Не забравяйте обаче, че през повечето време ще се сблъсквате с уникални проблеми. И така, трябва да измислите уникални решения, за да ги решите.

Бъдете експерт по управление на бюджета

Управлението на бюджета е една от ключовите части на блокчейн мениджъра на проекти. Е, няма да е нужно да се занимавате с математика, но доброто чувство за бюджетиране може да ви отведе далеч. Една от основните ви задачи ще включва осигуряването на възможно най-ефективно използване на бюджета на проекта.

Добре е, ако понякога отидете само малко, но трябва да сте сигурни, че повечето от проектите ви се изпълняват в рамките на бюджета.

Ако сте експерт в управлението на разходите, можете да изпълните всеки проект, дори ако бюджетът е твърде ограничен. Друго критично нещо, което трябва да имате предвид, са различните стратегии, които можете да приложите, за да намалите разходите, без да компрометирате качеството.

Ноу-хау как работи Blockchain Architecture

Това е друг технически аспект на длъжността, в който трябва да превъзхождате. Уменията на мениджъра на блокчейн проекти обхващат знанието как работи архитектурата на блокчейн. Трябва да сте в течение с всички най-нови архитектурни открития в тази ниша.

Отново разбирането как функционират хеш функциите или консенсусът е плюс.

Професионален съвет: Прегледайте всички таблици на популярните корпоративни блокчейн платформи. Това ще ви помогне да разберете как работи блокчейн инфраструктурата.

В действителност това също е отлична практика за повишаване на вашите иновационни умения. Но трябва да отделите много време, за да впрегнете това умение. Можете също така да получите сертификат за ръководител на проект за блокчейн, за да получите подходящо обучение от квалифициран инструктор.

Запиши се сега:Курс на сертифициран корпоративен блокчейн архитект (CEBA)

Притежават по-задълбочено разбиране за различните блокчейн платформи

Знаете, че има различни видове блокчейн платформи и не всяка една от тях е подходяща за всеки вид проект. Така че, трябва да научите как работят тези различни видове платформи, за да разработите POC за проекта.

По принцип има три вида блокчейн – частен, публичен и федеративен блокчейн. Може да видите и хибридни блокчейни. В действителност всички те имат различни характеристики, силни и слаби страни.

Така че, не забравяйте да научите подробно за тях. Без да ги разбирате, не можете да вземете образователно решение коя платформа отговаря на нуждите на вашия клиент.

Научете се да правите оперативно дългосрочно стратегическо планиране

Осъществяването на оперативно дългосрочно стратегическо планиране е задължително за мениджърите на блокчейн проекти. Така че, и в това трябва да превъзхождате. В действителност можете да започнете с определяне и определяне на обхвата на проекта и какви са вашите цели. След това трябва да предвидите колко ресурси ще са ви необходими, за да постигнете целта и да ги управлявате най-ефективно и ефективно.

В действителност, създаването на график за всяка задача и управлението на работен план ще свърши нещата бързо. Така че, след като успеете да ги дефинирате, можете да заключите дългосрочното си планиране без никакви проблеми. Вярвам, че това е едно от най-добрите качества, които ръководителят на проекта трябва да притежава.

Разработване и управление на интелигентни договори

Може да си мислите, че няма да ви се налага да овладявате това умение, но всъщност ще трябва да поддържате контакти с клиенти. И с блокчейн идва интелигентните договори, така че е необходимо да знаете как да ги използвате.

Част от вашите отговорности ще включва управление на доставчици. Но без умения за интелигентни договори не можете да го направите. Управлението на договорите ще се фокусира върху управлението на тези поръчки.

Най-добрият начин да го направите е да отидете на обучение за мениджър на блокчейн проекти, което включва интелигентни договори. В действителност можете да използвате този тип обучение, за да научите повече за процеса на развитие и да тренирате за управлението им.

Интелигентните договори са един от основните елементи на блокчейн проекта. Научете повече за това от нашето крайно ръководство за интелигентни договори сега!

Получете опит с жизнения цикъл на разработването на блокчейн проекти

По принцип жизненият цикъл на разработване на блокчейн проекта може да включва 8-10 стъпки. Те ще започнат с идентифициране на проблема и целта за мащабиране на POC и стартиране на продукта. Най-добрият начин обаче да научите за това, активно участвайки в него.

Ако сте само начинаещ, тогава отидете на стажантски работни места, които се фокусират върху развитието. Като стажант можете да видите как мениджърът се справя и успешно пуска продукт. Освен това, ако вече сте експерт, тогава вече трябва да имате потенциал за успешно реализиране на цял проект.

Но във всеки случай, ако не го направите, тогава за работа във фирма за разработка на софтуер за блокчейн и натрупайте опит. Това ще подобри автобиографията ви и големите компании ще искат да ви наемат с добра заплата.

Бъдете експерт в разработването на софтуер, базиран на блокчейн

Това е плюс, когато става въпрос за ръководители на проекти. Тъй като ще работите единствено върху технологична и ИТ ниша, не можете да поведете членовете на вашия екип в правилната посока без подходящи познания за разработване на софтуер.

Например в екипа ще имате разработчици и инженери. Така че, когато ударят груб петна, трябва да им помогнете да разрешат проблема правилно. Но ако не знаете как работи разработката на блокчейн софтуер или не знаете как да програмирате, тогава не можете да им помогнете по никакъв начин.

Честно казано, без него няма да сте квалифицирани за тази работа. Така че, не забравяйте да усъвършенствате това умение до съвършенство, като практикувате ежедневно.

Запишете се в Enterprise Blockchain Certification Program

Малък таен съвет за вас – сертифицирането за корпоративни блокчейни наистина отива много. Това всъщност е един от най-добрите начини да започнете напред във вашето блокчейн пътуване. В момента на пазара има много курсове.

Но трябва да сте сигурни, че ще получите най-добрия на пазара. По принцип повечето курсове не предлагат стойността, която наистина ви е необходима за парите, които харчите за тях. Използвайки тези курсове, можете бързо да разберете основите на блокчейн, как работят различните архитектури и основните рискове, свързани с технологията.

Курсът за мениджър на проекти в Blockchain може също да ви помогне да научите за популярни платформи като Ethereum, Хиперледгер, и Корда. Както вече знаете, научаването за тях е от съществено значение за вашата кариера.

В действителност, с помощта на блокчейн сертифициране на мениджър на проекти, можете да обогатите автобиографията си и бързо да получите пост с високо заплатени заплати. Искам да кажа, че компаниите търсят експерти и наличието на сертификат за това наистина показва стойността ви.

Защо трябва да станете мениджър на Blockchain Project?

Високо търсене и бъдещи перспективи

Исканията за мениджъри на блокчейн проекти рязко нарастват. Сега, когато блокчейнът бавно се превръща в утвърдена ниша, много компании работят върху решения. Така че, това поражда търсенето, но предлагането на квалифицирани хора все още не е достатъчно.

Можете лесно да използвате тази възможност в своя полза.

Атрактивна заплата

Заплатата на мениджъра на проекти в Blockchain може да варира от $ 60k – $ 136k. Очевидно е, че колкото повече опит имате, толкова повече заплата можете да изискате от фирмените компании. В действителност, поради голямото търсене на тази позиция, заплатата на мениджъра на проекта в блокчейн изглежда става все по-привлекателна. Не само това, но можете да очаквате и да получите дял от проектите, по които ще работите. Така че в крайна сметка това е отлична възможност за осигуряване на бъдещето.

Искате ли да научите повече за заплатите на други работни места в блокчейн? Разгледайте нашето ръководство за заплата за работа в блокчейн, за да научите повече за него.

Гъвкаво работно време

Ако сте проверили някакви обяви за работа, свързани с тази публикация, може би сте забелязали гъвкавата полза от работното време. Почти цялата длъжностна характеристика на мениджъра на проект на блокчейн включва, че те предлагат гъвкаво работно време.

Това е така, защото работата ви е главно по проект и работата, която ще трябва да свършите, ще варира значително в зависимост от това. Но корпоративните компании са готови да ви освободят и да не се налага да поддържате график 9-5.

Възможност в различни индустрии

Сега, когато блокчейнът е използваем в различни индустрии, вашите възможности са безкрайни. Ако искате да работите във веригата за доставки, можете, но можете да работите и във финансите. Почти всички отрасли могат да се възползват от тази технология и за това повечето от тези компании се фокусират върху разработването на решения заради тях.

Обучение за ниво изпълнителен директор

На практика отговорностите на изпълнителния директор съвпадат с ръководителите на проекти. В действителност и двамата управляват хора и бизнес модели. Така че, можете да помислите да заемете тази длъжност, за да получите обучение как да станете главен изпълнителен директор.

Освен това това е добра възможност да се издигнете и да научите за най-авторитетните позиции.

Работа по уникални проекти

Blockchain е доста нова технология. Така че, ще видите много уникални проекти, които никога дори не сте си представяли. Използвайки блокчейн, можете практически да автоматизирате всичко. Така че иновациите никога не могат да бъдат ограничени тук. Дори ще действате като агент за промяна, който ще участва в новата революция.

Възможност за обучение

Ако обичате да оставате в течение, тази работа може да ви помогне да го направите. Ролята на ръководител на проекти ще ви даде възможност да научавате нови неща всеки ден. И така, имате шанса да научите за изцяло нова технология, която ще бъде бъдещето на нашата бизнес екосистема.

Може ли да стане по-добре от това?

Запиши се сега:Как да изградите кариерата си в корпоративния блокчейн курс

Крайна бележка

И накрая, както забелязахте, необходимостта от мениджър на блокчейн проекти никога няма да престане да съществува. Блокчейн технологията е тук, за да остане и това е добра възможност да изградите кариера за цял живот. Но за това трябва да станете експерт по всички работни задължения, които може да имате.

Можете да направите първата стъпка през нашия професионален курс за корпоративни блокчейни, ако искате да научите за блокчейна по лесен начин.

Нещо повече, можете също да проверите нашия безплатен курс за блокчейн, ако не сте сигурни, че ще отидете на професионален курс. Така че, не губете време и започнете вашето блокчейн пътуване сега!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map