Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Кой е Сатоши Накамото? Митът за създателя на биткойни

Крипто пространството се превърна в толкова голям свят. Технологията блокчейн събуди въображение, страх, объркване и любопитство. Тези чувства са както за ентусиасти, така и за критици. Днешният крипто свят е толкова много известен, докато толкова много също остава неизвестен. Някои от неизвестните са кой е Сатоши Накамото.

Днес ще се разходим как крипто е излязъл наяве. Основният фокус е да се опитаме да разкрием най-голямата загадка зад Биткойн. Биткойн е най-популярната криптовалута. Лицето или по-скоро би могло да бъде зад биткойн.

Contents

Създаване на биткойн

През 2007 г. се състоя първата стъпка към създаването на биткойн. Сатоши Накамото написа биткойн кода. Тогава стъпката прозвуча безценно, години по-късно вие можете да бъдете съдия. Смятате ли, че това беше безценна стъпка? Не мисля така.

През 2008 г. чрез онлайн домейн bitcoin.org създателят на Bitcoin публикува бяла книга. В статията Сатоши очертава как биткойнът ще работи с помощта на компютърни мрежи. Целта беше да се прекратят трети страни за цифровите транзакции.

През 2009 г. биткойн беше пуснат за обществеността. Първият биткойн майнер беше Хал Фини, който изтегли блокчейна. По-късно той доби десет биткойни, което го прави сред най-ранните потребители на биткойн. Другите ранни ентусиасти на биткойните са; Уей Дай, Ник Сабо и Гавин Андресен. И настоящата им подкрепа нарасна оттогава.

Растеж на биткойни

По време на периода на растеж се откроява едно име; Гавин Андресен. Американският разработчик взе мантията от мистериозния Сатоши Накамото през 2010 г. Последното съобщение на създателя беше, че революционният биткойн беше в сигурни ръце. При Гавин Андресен следващите седем години ще се окажат много решаващи.

Ръстът се е случил чрез поразителни стратегически отношения. През 2013 г. учебна институция в САЩ прие Bitcoin като легален начин на плащане. В момента режимът е приемлив в световен мащаб от частни институции и някои правителства.

Ръстът се случи сред борби с правителството през годините. Като цяло биткойнът се развива и расте, както е революционната идея. 2017 г. беше най-добрата година за биткойни, тъй като стойността му нарасна до над 11 000 долара за единичен биткойн.

Мистерията зад Сатоши Накамото

Сред цялата тази информация за биткойните една загадка остава неразгадана. Както и природата на хората, любопитството е видяло различни изследвания по темата кой е Сатоши Накамото? Но няма убедителни доказателства за това кои точно посочват кой е или по-точно кои са те. Поемаме шансовете си, навлизайки в света на непознатото. Може да имате късмет да знаете кой е.

Преминаване от известно към неизвестно. Ще се интересуваме от детайли и ще се погрижим да не пропускате нищо. Следователно включете фокусиращата предавка и се присъединете към мен в това пътуване.

Но преди каквато и да било форма да доведе до познаване на самоличността на Накамото, е направено много. Стилометрията е използвана за свързване на биткойн произведенията с идентичността на Сатоши Накамото. Стилът разглежда оригинални биткойн текстове и ги свързва с текстове на автор.


Стилът има възможност да идентифицира много възможни идентичности. Но все пак има и други, които са достатъчно близо, за да бъдат Накамото.

Като цяло нека първо проучим какво ни помага да идентифицираме Накамото.

Известното за Сатоши Накамото

Някои факти за това кой е Сатоши Накамото са толкова очевидни. Те са информацията за всички.

Сатоши Накамото е гений

Статия от 2011 г. в The New Yorker основателно приписва на Bitcoin почти перфектен статус. Кодът на биткойн е без грешки. Чрез премахване на грешки, Сатоши Накамото създаде сигурна, надеждна и сигурна онлайн платформа.

По думите на статията; ‘Само най-параноичният, старателен програмист в света би могъл да избегне грешките.’

Сатоши Накамото владее свободно английски

Nakamoto`s е написал кода и литературата за биткойните, включително неговата бяла книга. И те са достъпни онлайн. Литературата и кодът показват, че Сатоши Накамото владее много английски. Особено британски английски. Тази предпоставка подхрани многократните спекулации, че Сатоши е британец. Той може да претендира за японски произход, но разбирането му по английски го издава. Независимо от това, разбирането на английски не означава непременно, че той е британец или не е японец.

Сатоши Накамото може да бъде повече от един човек

Има голяма вероятност Сатоши да не е нито един човек. Възможността това да е група лица е интригуваща. Но откъде произлизат твърденията, че може да са група хора? Ето къде. Исковете произтичат от естеството на иновацията.

Биткойн системата се откроява в днешното общество с блясъка си. Това е необратима, бърза, надеждна и глобална транзакционна иновация. Освен това платформата е с псевдоним. По този начин е възможно да се регистрирате, без да излагате истинската самоличност.

Онова, което е дори вълнуващо, е, че системата Bitcoin предпазва от проникване на трети страни. Или от правителството, или от други партии. Поради обема на работата, която влиза в такава идея, може да звучи правилно, че работата може да е изисквала екип да създаде.

Едно твърдение от Ласло Ханиеч, ранен разработчик на биткойни, подкрепя тази мисъл. И така, той имаше чувството, че кодът е твърде добър за един човек. Той също беше привилегирован да изпрати имейл до Накамото.

Незнайният

Вече разполагаме с информация за това къде да започнем нашето търсене. Нашите решения за загадката са в рамките на досега. Полето е широко. Но все пак трябва да продължим. Стигнахте толкова далеч, за да се откажете от решението. Трябва да разберем кой е Сатоши Накамото? Не искате ли да разрешите тази мистерия? Ако отговорът е да, трябва да продължите към неизвестното.

И така, какво е непознатото на Сатоши Накамото?

Справили сме се с познатото, но какво е непознатото. Какво добавя към цялата лудост по мистерията?

Сатоши Накамото е мъж или жена?

Виждали сме, че Сатоши Накамото може да бъде всеки. Сатоши Накамото твърди, че е японец, роден през април 1975 г. Но не е ясно дали е мъж или жена. Много мнения сочат, че Сатоши Накамото е мъж по някакви причини. Но какво, ако е женско? Знам нали! Може да е гениална жена. Перспективата да имате най-иновативната идея от жена разработчик е най-малкото вълнуваща. Въпреки това е твърде рано да го наречем. Трябва да се задържим още малко.

Защо не се придържа към кредита?

Ако бях Сатоши Накамото, щях да остана, за да взема кредит. Да се ​​появява в телевизионни предавания, за да вземе кредит Да се ​​гордея с моя блясък. Признай го; вие също бихте искали. Още; Сатоши Накамото, избра да изчезне. И така, каква беше мотивацията зад този ход? Ще разберете скоро, тъй като това е добре проучена тема.

Възможни причини, поради които Сатоши Накамото избра анонимност

Много предпазливост

Най-разумният аргумент, който резонира добре с всеки мислител, е; той избра да бъде мълчалив от предпазливост. Технологията на биткойн се корени в киберпанкове! Чудите се кои ли са те? Киберпънките са активисти, които се застъпват за използването на криптография. Тъй като те са част от борбата за социална и политическа промяна.

Оспорването на държавните институции е трудно. Може да ви остави уязвими за атаки от всички страни. Излишно е да казвам, че Сатоши Накамото, като мечтател, предвиди това. По този начин той избра да остане анонимен за свое добро.

Отклонете вниманието и политическите обрати

При създаването на блокчейна на Биткойн Накамото имаше много ясно намерение. Искаше да промени финансовия свят. Той искаше да облекчи транзакциите, като същевременно елиминира трети страни. И така, той искаше да осигури сигурността си в името на проекта.

Вече знаем, че всеки може да е Сатоши Накамото. Също така е известно, че престъпните организации са използвали блокчейна в своите транзакции. Фактът, че четете това също хвърля светлина, че не сте средният гражданин. Така че, очевидно е, че се включвате в политиката и знаете, че политиката изкривява историите.

А сега, представете си какво би станало, ако Сатоши Накамото сложи лице на името. И престъпните организации използваха неговата технология. Историята щеше да бъде объркана, че новата идея ще се счита за неподходяща. Прозорливостта му би го накарала да се стреми да остане анонимен. За да постигне технологията по предназначение. Познай какво? Той беше прав.

Анонимността облекчи това, което можеше да се превърне в политическо преследване на котки. Колкото и да е политическа ангажираност, едно нещо е ясно, би било по-неприятно.

Наслаждавах се на поверителността?

Колкото и изненадващо да звучи, някои хора се радват на поверителност. Сатоши Накамото може да е бил един от тях. За него или за тях е достатъчен спокоен живот. Вниманието се стреми само да добави нещастие към живота им. И така, той реши да остане в полето за анонимност. Славата и вниманието, които дойдоха с него, нямаха значение. Докато се случваше революцията, нямаше значение дали той ще бъде кредитиран или не.

И така, можем ли да поставим лице към името?

Постигате страхотен напредък. С познатото и непознатото във вашето царство можем ли сега да поставим лице на името? Приемете предизвикателството.

В тази връзка, ето някои от качествата, които трябва да притежава всеки възможен кандидат. Той трябва да е разработчик, твърдо вярващ в криптографията, децентрализиран валутен ентусиаст и предприемач.

Кой е Сатоши Накамото: Топ кандидати

Ето най-добрите претенденти за произхода на Биткойн;

Ник Сабо – Създателят на малко злато

Кредити за изображения: Youtube

Ник Сабо постоянно отрича връзките, които го свързват, че е Сатоши Накамото. Но неговото писане върху „малко злато“, когато се анализира, показва сходство с оригинала Бяла книга за биткойни. Освен това, бидейки сред първите, които изследват биткойни, той го поставя като най-претендент в лицето на Сатоши Накамото.

Харолд Фини – Първа биткойн транзакция от американски Cypherpunk

Кредити за изображения: Youtube

Помня Харолд Фини, който доби първите десет биткойни в същия ден, в който бяха освободени? Да, този човек може и да е създател на Bitcoin, който прави бизнес със себе си. Освен това фактът, че той предложи подобрение на биткойните само след Сатоши Накамото, е донякъде доказателство. Колкото и обстоятелствено да е, Хал Фини също може да се окаже Накамото.

Дориан Прентис – военен физик: американецът Сатоши Накамото?

Кредити за изображения: Steemit

Дориан Прентис, чието рождено име е Сатоши Накамото, е бил обект на медийно внимание. Би било за неговото име или изобретателност. Но неговият опит като либертарианец и познанията като физик го поставят в позиция да бъде нашият Сатоши Накамото.

Може би най-голямата връзка на този човек да бъде създател на биткойн е изявление, което той направи. В изявлението той намекна, че вече не участва в технологията. Твърдя, че има хора, отговарящи за биткойните. Това не е ли достатъчно, за да предизвика достатъчно подозрение? Въпреки това, той по-късно оттегли изявлението.

Крейг Райт – Приемът е сгрешен от австралийски компютърен учен

Кредити за изображения: Икономистът

Компютърният учен е свален от лице, което твърди, че работи с него. В имейла до Gizmodo анонимният съвет твърди, че Крейг Райт е създателят на Bitcoin.

Освен това, през 2016г, Крейг Райт твърдеше, че е нашият Сатоши Накамото. Австралийската власт обаче реагира, като нахлу в дома му. След което Крейг оттегли изявлението си. Доказателствата, за които той твърди, че ги е отказал.

Други възможни кандидати

Едно нещо, което Накамото е успял да направи толкова добре, е да скрие самоличността си. Той е дал, ако не всички, някои от най-добрите хора, на които трябва да се обърне внимание. Но възможността той да не е от тях не може да бъде пренебрегван. Дори имайки предвид това, пак можете да имате късмета да познавате други, които имат черти, свързани с създателя на Биткойн.

Сред най-добре свързани личности са студент, учени, социолог и математици.

Една статия свързва самоличността на Накамото с финландския социолог д-р Вили Лехдонвирта. Статията все още свързва ирландския студент Майкъл Клиър, завършил криптография.

Дори Гарвин Андерсен също е свързан с идентичността на Накамото в статия от 2013 г. Аргументът на статията е, че Гарвин пое отговорността да разработи биткойн толкова лесно. Или Гарвин знае кой е Накамото, или той е този.

Друга възмутителна връзка беше осъществена с Илон Мъск въз основа на опит в областта на финансовия софтуер и писане на бели книги в статия от 2017 г..

Сатоши Накамото Нетна стойност

Както беше посочено по-рано, няма яснота кой точно е Сатоши Накамото. Но информацията за неговата стойност е известна. Преди да изчезне през 2011 г., се твърди, че Сатоши Накамото е добил около 1 милион биткойни. В момента те се превеждат на над 6% от всички биткойни. С толкова много биткойни стойността варира на стойност над 15 милиарда долара. Стойността го постави в позицията 40-50-те години в най-богатия човек в света. Следователно е очевидно, че създателят на биткойн е и мъдър бизнесмен.

Заключение

В заключение, има мистерия около създателя и разработчика на биткойн. Сатоши Накамото ще остане неразрешен поне засега. Може би никога няма да разберем кой е създал биткойн. Или може би решихме мистерията точно тук точно сега.

Въпреки всичко, сред цялата загадка някои неща остават толкова ясни. Тази технология на биткойн е феноменално творение. Това, че през годините биткойнът се превърна в дълбоката идея, за която се предвиждаше. Това направи общността на биткойните да има глобална платформа. Платформа, която е бърза, надеждна, надеждна и сигурна за техните онлайн транзакции.

Освен това самоличността на създателя може да не е толкова значима, колкото изследванията за бъдещето на биткойните. Ентусиастите твърдят, че с нарастването на блокчейна потенциалът е огромен. Критиците твърдят, че нарастващият потенциал може да претовари системата. Следователно предаването на това, за което е разработен биткойн – децентрализация на валутата.

Като цяло, дори и да не знаете кой е Сатоши Накамото. Наслаждавате се на плодовете на неговата технология. От него са поникнали и други блокчейн проекти.

Ресурси

https://www.bbc.com/news/av/uk-36185280/bitcoin-creator-reveals-his-identity

https://money.cnn.com/infographic/technology/what-is-bitcoin/

https://metro.co.uk/2018/04/06/alleged-bitcoin-creator-craig-satoshi-nakamoto-wright-reveals-secrets-rare-interview-7444418/

https://www.cnbc.com/2017/10/27/bitcoins-origin-story-remains-shrouded-in-mystery-heres-why-it-matters.html

https://www.inc.com/will-yakowicz/5-billion-lawsuit-craig-wright-bitcoin.html

https://www.cnbc.com/2016/05/02/bitcoin-inventor-satoshi-nakamoto-finally-revealed.html

https://www.newyorker.com/business/currency/we-need-to-know-who-satoshi-nakamoto-is

https://www.bbc.com/news/technology-36168863

http://www.businessinsider.com/bitcoin-history-cryptocurrency-satoshi-nakamoto-2017-12?IR=T#wait-so-who-is-this-japanese-american-guy-named-satoshi-nakamoto- 7

https://www.digitaltrends.com/cool-tech/who-is-satoshi-nakamoto/

https://steemit.com/bitcoin/@oppaidaisuke69/dorian-prentice-satoshi-nakamoto

https://www.economist.com/briefing/2016/05/02/craig-wrights-claims-to-be-satoshi-nakamoto-come-under-fire

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector