Компании, инвестиращи в блокчейн

Искате ли да знаете за компаниите, които инвестират в блокчейн? Ако го направите, значи сте попаднали на правилното място.

Иновациите си струват, а големите компании трябва да осигурят разходите за първоначалния голям тласък.

Иновациите в блокчейн не са по-различни. Това изисква сътрудничество от най-големите компании и иновативни стартиращи компании, за да се разширят границите.

Понастоящем технологията Blockchain е в начален етап, където все още има време да узрее. Вече има множество проекти, свързани с блокчейн, които се опитват да разрешат проблема с разпределената книга по нови начини. 

В тази статия ще разгледаме най-добрите компании, инвестиращи в блокчейн. Когато казваме, че инвестират, те или влагат парите, за да подобрят технологията на блокчейн, или сами използват технологията на блокчейн, за да подобрят състоянието си на еволюция, приемане и растеж.

Какво е Blockchain?

Blockchain е технология за разпределена книга. Той предлага възможност за комуникация, транзакции и съхраняване на данни без централизиран обект.

Блокчейн мрежата се състои от връстници. Всеки от връстниците има копие от разпределената книга за публични мрежи. За частните мрежи могат да се избират връстници за участие и носене на разпределените книги.

Има някои ключови характеристики на блокчейна, които го правят толкова невероятен! Тези функции включват:

 • Неизменност
 • Прозрачност
 • Сигурност
 • Разпределена книга

И така нататък!

Интересувате ли се да научите повече? След това разгледайте следните статии

 • Блокчейн за начинаещи: Ръководство за начало
 • 6 ключови функции на блокчейн, за които трябва да знаете!

Блокчейн: Hype или Not?

Hype на Blockchain е нещо, за което не всеки от нас може да се съгласи. Наистина ли блокчейнът ще промени начина, по който решаваме проблеми в бъдеще? Е, трудно е да се отговори. Но все още има различни мнения относно това дали блокчейнът е отговорът на всички проблеми.


Обсъждаме блокчейн хип-хоп, защото той определя инвестиционния стремеж на компаниите. Въпреки това, можем да видим ситуацията и от различен обхват, когато инвестицията на компанията влияе на шумотевицата около блокчейна.

Във всеки от случаите е трудно да се установи реалното въздействие на блокчейна, докато той узрее. По този начин, ако вземете цифрите, прогнозите показват, че развитието на блокчейн ще расте през следващите години. Освен развитието на бюджетен растеж, разходите за блокчейн също ще видят a 76% годишен ръст и може да достигне 14,4 милиарда долара до 2020 г..

Брус Шнайер, технолог по сигурността, не е фен на блокчейн технологията. Неговото парче на защо няма основателна причина да се доверите на блокчейн на Weird обяснява защо мисли по този начин.

От друга страна, ако вземем криптовалути, тогава блокчейнът може да е на добро място. Биткойн скочи до нови висоти през 2019 г., където достигна $ 19K. Въпреки това, той падна до само 3 $ K през следващите седмици, но сега се движи стабилно около $ 10K. Вече има прогнози от много инвестиционни гурута за това как биткойн може да чете $ 100K в бъдеще. Дали ще стигне до там или не е дебат за друга тема.

Компании, инвестиращи в блокчейн

Сега, когато разгледахме доста за блокчейна, сега е време да видим кои компании се интересуват най-вече от блокчейн технологията и й помагат да расте до нови висоти.

Ако се интересувате да научите кои компании използват технологията блокчейн, разгледайте подробната статия за нея: Какви компании използват технологията блокчейн?

Надпис: 42 компании, инвестиращи в блокчейн технологии

Финанси

Финансовият сектор е един от секторите, които имат добър прием за блокчейн технологии. Фирмите от финансовия сектор също са по-съзнателни, когато става въпрос да видят предимствата и, следователно, да продължат да инвестират в технологията.

Финансовите компании, инвестиращи в блокчейн, включват следното:

 • American Express Company

American Express Company е кредитен гигант, който се опитва да тества блокчейн технологията. По този начин те ще осигурят повече стойност и мощ на своите доставчици и по този начин ще използват технологията на блокчейн. Те работят в множество сегменти, включително Global Merchant, Global Consumer Services Group и други!

 • Banco Bilbao Vizcaya Argentaria

Друга финансова компания, която инвестира в блокчейна, е Banco Bilbao Vizcaya Argentina. Наскоро банката затвори корпоративен заем от 75 милиона паунда, използвайки Hyperledger Fabric и Ethereum. С пазарна капитализация от 21,8 млрд. Долара, те са една от най-големите банки в Испания. Те участват в различни сектори, включително частно банкиране, управление на активи, банкиране на дребно и банкиране на едро.

 • Финансова група Mizuho

Mizuho Financial Group от Япония е един от най-ранните предприемачи и е инвестирал в множество блокчейн проекти. Те са холдингова компания, която предоставя множество финансови услуги, включително доверително банкиране, ценни книжа, банково дело и други!

 • BHP Billiton Limited

BHP Billion е една от най-големите компании за добив, която се опитва да подобри веригата си на доставки с помощта на блокчейн. Няма съмнение, че захранваната с блокчейн верига може да бъде от полза за бизнеса, ако се прилага правилно. За да научите повече за това как веригата на доставки се влияе от блокчейн, разгледайте нашата статия за него: Блокчейн за веригата на доставки: Промяната на играта

Също така вижте курса The Ultimate Blockchain And Supply Chain!

 • Благоразумен финансов

Prudential financial е друга гигантска финансова компания и е известна с архивирането на Blockchain Firm Digital Currency Group. Заедно с тях Foxconn и Western Union също са инвестирали в Групата, подобрявайки технологичния пейзаж на блокчейн. 

 • Интеза Санпаоло

Intesa Sanpaolo е италианска банка, която инвестира в публични блокчейни. Засега те са инвестирали в биткойн технология и Ethereum. Следователно те използват тези две технологии, за да подобрят своите бизнес процеси.

 • Сбербанк Русия

Сбербанк Русия е руска банка. Те стартираха блокчейн лаборатория и също така работят с руските ценни книжа, за да проучат идеята за корпоративни облигации на блокчейн. В действителност. те участват както в дейности на дребно, така и в корпоративно банкиране, включително услуги за сетълмент, проекти за заплати, управление на активи, корпоративни заеми и др!

 • Кралска банка на Канада

Royal Bank of Canada изследва блокчейн технологията, като проверява различните блокчейн решения за автоматизиране на кредитни резултати. Те са базирани в Канада и работят в много сегменти, включително застраховане, управление на богатство, търговско и лично банкиране и т.н.!

 • Банко Сантандер

Banco Santander е друга популярна банка в Испания. Инвестицията им е в технологията Ripple, а също и в Digital Asset Holdings. Те работят в различни сегменти, включително Santander Global Platform, Южна Америка и Северна Америка. 

 • BNP Paribas

Базираната във Франция BNP Paribas банка, която инвестира в блокчейн технология за вътрешни касови операции. Те работят в множество сектори, включително корпоративно институционално банкиране, услуги за търговия на дребно, помагат на сдружения на общността, физически лица, предприемачи и други.

 • Bank of China Ltd.

Bank of China Ltd. е една от най-големите китайски банки, които са инвестирали в блокчейн технологията. Те тестват финансови приложения с помощта на блокчейн технологията и вече са работили усилено за подобряване на нейната интеграция. Те също така са подали свързани патенти за използването на блокчейн технология във финансовите приложения.

 • Уелс Фарго & Компания

Ами Фарго & Компанията е добре позната компания в САЩ. Те са финансови услуги, които са базирани на общността и са разнообразни по своята същност. Те участват в множество дейности, включително инвестиции, застраховане, банково дело, търговски финанси, потребителски и ипотечни кредити.

 • Банката на Америка

Bank of America е един от най-големите играчи в инвестиционните фондове за технологията блокчейн. Те също имат голям брой плодотворни патенти, свързани с блокчейн технологията. Те искат да автоматизират създаването на кредитни писма с помощта на блокчейн ethereum.

 • JPMorgan Chase & Ко.

JPMorgan Chase & Ко е друга американска компания, която допринася за кворума. Quorum е известна общност с отворен код и JPMorgan Chase and Co. работи за подобряването му. Това е финансов холдинг, който предлага инвестиции и финансови услуги. 

Технология

Технологичните компании също са в надпреварата за подобряване на блокчейн технологията. В края на краищата блокчейнът е технология и няма съмнение, че технологичните компании могат да се възползват изключително много от нея, ако тя стане основна или решава технологични проблеми в бъдеще.

 • Oracle Corporation

Oracle е една от технологичните компании, които са в границите на разработване и сътрудничество на блокчейн. Освен това те предлагат своите блокчейн услуги на други компании, така че да не се налага да ги изграждат от нулата. Облачната услуга Thor и приложението SaaS могат да работят с различни бизнес процеси, включително веригата за доставки. Те предлагат и локални издания.

 • Oracle Blockchain Platform Cloud Service
 • Oracle Blockchain Platform Enterprise Platform
 • Интелигентна проследяване и проследяване
 • Блокчейн таблици на Oracle Database 20c
 • Apple Inc.

Apple е гигант на компютърните технологии, който работи зад вратата на блокчейн технологията. Те са подали патенти за данни за времеви клеймо. Те също работят върху използването му в различни секции от техния бизнес процес, но не се чува как ще подхождат към процеса на внедряване.

 • Азбука

Alphabet е корпоративна корпорация, която включва Google. Те работят с Digital Asset, за да могат да включат блокчейн платформи и свързаните с тях инструменти за разработчици в екосистемата на Google Cloud Platform. Google, от друга страна, също инвестира своите ресурси и талант в блокчейн технологията. Сега те предлагат услуги за внедряване на облачни приложения или използване на хибридна блокчейн Google Cloud и Ethereum.

 • Tencent Holdings Ltd

Tencent Holdings Ltd: е китайска инвестиционна компания, която се занимава с онлайн рекламни услуги и услуги с добавена стойност. Те обявиха, че проучват данъци и блокчейн.

 • Alibaba Group Holding Ltd

Alibaba Cloud предлага блокчейн като услуга, при която те дават възможност на бизнес платформата на ниво предприятие, без да е необходимо да управляват действителната инфраструктура. Техният BaaS поддържа технологиите Ant Blockchain, Quorum и Hyperledger Fabric.

 • Facebook

Facebook разкри своите планове за криптовалута Libra и интегрира плана за плащане на криптовалута в платформите за социални медии. Първоначалната подкрепа за тях беше огромна. С течение на времето те са усъвършенствали процеса и сега ще се съсредоточат върху подкрепяните от правителството криптовалути. Другият им проект е Novi, който е цифров портфейл.

 • IBM

IBM също е водеща при инвестициите в блокчейн. Техната IBM blockchain услуга позволява на бизнеса да използва blockchain технология и да не се притеснява от създаването на blockchain мрежа. Бизнесът може да се присъедини към съществуващите мрежи, да изгради свое собствено решение и да създаде решение, което работи! 

 • Amazon.com

Amazon също инвестира сериозно в блокчейн технологията. Те предлагат интеграция в облак с популярни блокчейн решения, включително Ethereum. Нещо повече, те също си партнират с ConsenSys. Освен това те предлагат и Amazon Managed Blockchain, който позволява на бизнеса да управлява и създава мащабируеми блокчейн мрежи. С него бизнесът може да използва Hyperledger Fabric с поддръжка за Ethereum, който идва скоро. Те също имат своя собствена проверима технология на базата данни на регистъра Amazon QLDB.

 • Intel

Intel също разбира значение на блокчейна и следователно работи за оформяне на блокчейн технологията. И така, в момента Intel си сътрудничи с други лидери в индустрията, клиенти и лидери на мисли, за да подобри блокчейн технологията и да помогне за нейното узряване. В своята блокчейн екосистема те имат три основни блокчейн играчи, включително Hyperledger, Enterprise Ethereum Alliance и R3.

 • Морган Стенли

Morgan Stanley е американска компания, която се интересува от подобряване на блокчейн технологията. Те са инвестирани в биткойн фючърсни договори за своите клиенти.

 • Корпорация Майкрософт

Подобно на други доставчици на облачни услуги, те също предоставят blockchain услуги, използващи Azure. Те предлагат Azure-blockchain-service, Azure-blockchain-workbench и Azure-blockchain-development-kit.

 • Samsung Electronics Co..

Samsung също иска да подобри блокчейна и работи върху платформата си Nexledger, която ще проследява глобалната верига за доставки.

Застраховка

Застрахователната индустрия изпитва остра нужда от шанс и блокчейн технологията може да бъде катализатор за промяна. Основните компании, които инвестират в блокчейн, включват:

 • AIA Group

AIA Group от Хонконг е застрахователен гигант. Те разкриха новата застрахователна платформа, задвижвана от блокчейн, bancassurance, която използва техния блокчейн ускорител и Hyperledger Fabric.

 • MetLife Inc.

MetLife от САЩ си партнира с други компании като IBM и Majesco, за да могат да изградят собствена застрахователна блокчейн платформа.

 • AXA Group

Група AXA от Франция пусна новата си платформа за интелигентни договори Fizzy, която автоматизира плащанията за застраховка на полети. Той използва ethereum в основата си.

 • Allianz SE

Allianz SE работи за създаването на самостоятелна застрахователна платформа. Те също така създадоха прототип за своята платформа.

Развлечения

Развлекателната индустрия също не се свени да инвестира в блокчейн. Двата ключови играча, които знаем, че инвестират активно в блокчейн технологията, са:

 • Компанията Уолт Дисни

Walt Disney Company е базирана в САЩ компания, използваща Dragonchain, блокчейн решение за подобряване на своята платформа. Те го разработиха вътрешно през 2014 г. и след това с отворен код през 2016 г. Има и търговско дружество, което се управлява от Dragon Company.

 • Comcast Corporation

Comcast Corporation се интересува от блокчейн технологията и проявява този интерес, като инвестира в блокчейн стартиращи компании. Те също така обявиха собствената си блокчейн платформа, известна като Блокграф. Нещо повече, това е peer-to-peer платформа, която ще помогне да се защитят данните на търговците и медийните компании.

Автомобили

 • Ford Motor Company

Ford Motor Company инвестира в блокчейн, тъй като те планират да го използват за автомобилната индустрия. Те патентоваха своите изследвания за контрол на потока на трафика с помощта на блокчейн. 

 • Финансова група Mitsubishi UFJ

Финансовата група Mitsubishi UFJ планира да пусне своето блокчейн решение. Те вече са се присъединили към мрежата за плащания Ripple

 • Daimler AG

Daimler AG от Германия също има голям интерес към блокчейн, тъй като те направиха 100-килограмова корпоративна облигация с ethereum. Те са производители на Mercedes-Benz и експериментират със собствената си криптовалута.

 • Toyota Motor Corp.

Toyota Motor Corp. е друга автомобилна компания, която изследва блокчейн. Освен това те проучват идеята да дадат възможност на самоуправляващи се автомобили с блокчейн плащания.

Храна, верига на доставки и търговия на дребно и други

Други компании на пазара инвестират активно в блокчейн технологията. Те са както по-долу.

 • Нестле
 • Anheuser-Busch InBev
 • Pfizer
 • Walmart
 • Земеделска банка на Китай
 • ING Group
 • Siemens AG
 • Berkshire Hathaway Inc..
 • Китайска строителна банкова корпорация
 • Промишлена и търговска банка на Китай

Заключение

Това ни води до края на нашите топ компании, инвестиращи в блокчейн 2020. Както можете да видите, има толкова много компании в различни вертикали, които инвестират в технологията на блокчейн и помагат да се развие до нови висоти. Още повече, че Blockchain все още е в начален стадий и ще са необходими усилията на всички основни играчи и стартиращи компании, за да стане зрял. Скоростта на приемане на блокчейн също се подобрява с времето и със сигурност можем да го видим на по-добро място в близко бъдеще.

И така, какво мислите за блокчейн технологията и компаниите, инвестиращи в блокчейн? Коментирайте по-долу и ни уведомете.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map