Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Най-добрите Blockchain фирми за рисков капитал – 30 Blockchain инвеститори

Вие сте основател на стартъп, който иска да събере пари? Ако отговорът е да, попаднали сте на правилното място. В днешната статия ще изброим 30-те най-големи инвеститори в блокчейн.

Ще ги изброим според стойността на тяхната инвестиция. Разбира се, размерът на тяхната инвестиция не е единственият фактор, който определя стойността. Ето защо ще му дадем втория приоритет. Също така има много различия в общия размер на инвестициите, направени от тези топ инвеститори в блокчейн VC, както се съобщава от различни онлайн източници.

Накратко, има твърде много фактори, за да може VC инвеститорът да бъде класиран хронологично. Ето защо ще изброим тези 30 най-големи компании за рисков капитал без конкретен ред. Нашият списък с инвеститори в Blockchain е подготвен според общата инвестиция, направена от тях през последните няколко години.

Също така, ако познавате някой блокчейн инвеститор, който заслужава да бъде включен тук, не забравяйте да се свържете с нас и ние ще ги добавим към списъка.

С това ясно, нека да започнем със списъка.

Най-добрите Blockchain фирми за рисков капитал, които инвестират в Blockchain

Топ 30 инвеститори в блокчейн

Списък с Топ 30 на Blockchain инвеститорите

1. Цифрова валутна група

Digital Currency Group (DCG) е нашият инвеститор номер едно блокчейн, базиран в Ню Йорк. Те са инвестирали в много стартиращи компании, включително популярния стартиращ Ledger. Не само, че DCG също е инвестирал в обещаващи стартиращи и блокчейн компании. Те се предлагат на пазара като епицентър на блокчейн индустрията и биткойните.

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР: Бари Силбърт

Топ инвестиции в блокчейн: Blockchain Inc. Ledger, Basic и Circle.

Twitter:https://twitter.com/DCGco

Уебсайт:https://dcg.co/


Година на основаване: 2015 г.

2. Безгранични крипто инвестиции

Нашият втори топ инвеститор в блокчейн VC включва Limitless Crypto Investments. Те са базирани в Хюстън, Тексас и имат повече от осем блокчейн инвестиции. Най-популярната им инвестиция се състои от Binance, Trezor, Power Ledger и др. Инвестицията им също е направена под формата на покупка на символи чрез ICO.

Главен изпълнителен директор / основател: Матю Джордан

Топ блокчейн инвестиции: Power Ledger, Binance, 0x, Tezos, Republic Protocol, WanChain.

Twitter: Нито един

Уебсайт:https://www.limitlesscryptos.com/

Година на основаване: 2017 г.

3. Blockchain Capital

Blockchain capital е нашият трети избор в списъка с топ тридесет инвеститори в blockchain. Те се намират в Сан Франциско, Калифорния и са изцяло фокусирани върху блокчейн инвестиционни фондове. Само през 2018 г. те са инвестирали в повече от девет стартиращи компании, включително SOFX, Circle и други. Основната им инвестиция в блокчейн VC включва Ripple, Coinbase и Blockstream.

Главен изпълнителен директор / основател: Барт Стивънс, У Брадфорд Стивънс

Топ блокчейн инвестиции: Пулсации,

Twitter:https://twitter.com/blockchaincap

Уебсайт:http://blockchain.capital

Година на основаване: 2013

4. Увеличете VC

Boost VC е популярен инвеститор на рисков капитал и се намира в Сан Матео, Калифорния, САЩ. Те са инвестирали в много различни стартъпи, които задвижват технологията Това означава, че са инвестирали в не-блокчейн стартиращи компании, включително изкуствен интелект и други. Те обаче са много активни в блокчейн, което ги прави един от най-добрите инвеститори в блокчейн там. Те са активни и като ускорител за стартиране. Тяхното пътуване към блокчейн инвестиции започна от Ripio. През 2018 г. те инвестираха в много блокчейн стартиращи компании, включително MyCrypto (последната им инвестиция), Ledger и т.н..

Главен изпълнителен директор / основател: Адам Дрейпър, Брейтън Уилямс

Топ Blockchain VC инвестиции: Coinbase, Tezos, BlockCyber.

Twitter:https://twitter.com/BoostVC

Уебсайт:https://www.boost.vc/

Година на основаване: 2012 г.

5. Pantera Capital

Panthera Capital е един от най-добрите инвеститори на блокчейн пазара. Те се намират в Menlo Park, Bay Area. Те инвестират в проекти, токени, начинания, свързани с цифрова валута и блокчейн технологии като цяло. Те са направили много блокчейн инвестиции през 2018 г., включително инвестиции в стартиращи компании като Audius, DIRT протокол и други. Основната им инвестиция включва Harbor, DMarket и др.

Главен изпълнителен директор / основател: Дан Морхед

Топ блокчейн инвестиции: Dmarket, пристанище, Basis,

Twitter: https://twitter.com/PanteraCapital

Уебсайт:https://www.panteracapital.com/

Година на основаване: 2003 г.

6. Андресен Хоровиц (a16z)

Andreessen Horowitz, известен още като a16z инвестира, е един от най-добрите инвеститори в блокчейн VC. Те обаче инвестират и в не-блокчейн проекти. Те имат активи в размер на 4 милиона долара и започнаха пътуването си през 2009 г. Първите няколко инвестиции, включително популярния проект Ripple. Оттам нататък те са инвестирали в много идеи. Те са много активни в инвестицията и вече са направили четири инвестиции през август 2018 г., което е последвано от девет инвестиции през юли. Популярната им блокчейн инвестиция включва DFINITY и Coinbase.

Главен изпълнителен директор / основател: Бен Хоровиц, Марк Андреесен

Топ блокчейн инвестиции: Coinbase, пристанище, основа, DFINITY

Twitter:https://twitter.com/a16z

Уебсайт:https://www.a16z.com

Година на основаване: 2009 г.

7. FinLab AG

FinLab AG инвестира в по-малко блокчейн начинания и стартиране в сравнение с други инвеститори в блокчейн VC. Инвестиционната сума обаче е огромна, което ги кара да се класират високо в нашия списък. Те са базирани във Франкфурт, Германия и основният им интерес за инвестиции са финансови компании, които работят в сектора на блокчейн. Популярната им инвестиция включва EOS.io, Iconiq lab, Vaultoro и FastBill.

Главен изпълнителен директор / основател: Кристиан Ангермайер

Топ блокчейн инвестиции: Iconiq Lab, FastBill, Vaultoro.

Twitter:https://twitter.com/FinLab_DE

Уебсайт:https://finlab.de/

Година на основаване: 2005 г.

8. Катагония

Катагония е консултантска и инвестиционна фирма. Те са водещи инвеститори в блокчейн, разположени в Берлин, Германия. През последните години те инвестираха в много проекти, свързани с технологиите. Те обаче не инвестират често и това е напълно видно от факта, че са инвестирали само в един блокчейн проект през 2018 г..

Главен изпълнителен директор / основател: Ралф Ерик Кунц.

Топ блокчейн инвестиции: AppCoins, Envion, Basis, HydroMiner.

Twitter:https://twitter.com/catagoniaberlin

Уебсайт:http://www.catagonia.com/

Година на основаване: 2009 г.

9. Polychain Capital

Polychain Capital има разнообразен интерес, когато става въпрос за VC инвестиране. Те също така правят хедж фонд и блокчейн стартиращи компании и криптовалути. Основното им седалище се намира в Сан Франциско, Калифорния. За разлика от Катагония, те са много активни в блокчейн инвестициите. Само през 2018 г. те са инвестирали в 14 стартиращи компании до момента. Всички те са свързани с блокчейн. Малко от забележимите им инвестиции включват DFINITY, Basis, NuCyber ​​и Nervos.

Главен изпълнителен директор / основател: Олаф Карлсън-Ви

Топ блокчейн инвестиции: DFINITY, CoinList, NuCyber, Basis.

Twitter:https://twitter.com/polychaincap

Уебсайт:http://polychain.capital/

Година на основаване: 2016 г.

10. Ceyuan Ventures

Ceyuan Ventures е капиталова фирма на ранен етап, базирана в Пекин. Техният основен интерес е в нововъзникващите компании за растеж и IT фирмите. Това също включва проекти и стартиращи продукти, свързани с Blockchain. Те започнаха пътуването си през 2004 г. и следователно са една от най-старите фирми за рисков капитал в нашия списък. Те са доста активни в инвестиционната сцена с две инвестиции през април и юни 2018 г. Основната им инвестиция включва Trip.io, Basis, Mars Finance и други.

Главен изпълнителен директор / основател: Бо Фън

Топ блокчейн инвестиции: Basis, Trip.io, Mars Finance, Nervos.

Twitter: Нито един

Уебсайт:http://www.ceyuan.com/en/index.html

Година на основаване: 2004 г.

11. Tally Capital

Tally Capital предоставя чудесна възможност за нововъзникващи идеи в блокчейна. Те се фокусират само върху блокчейн сектора и са инвестирали в обещаващи блокчейн стартиращи компании и компании. Те се намират в Чикаго, Илинойс. Честотата на инвестициите им обаче се забави напоследък. През юни 2018 г. те инвестираха в два популярни блокчейн проекта, т.е. Civic и I-Mab Biopharma. Друга инвестиция, която си струва да се спомене, е Block.one, компанията, която в момента изгражда блокчейна EOS.IO.

Главен изпълнителен директор / основател: Матю Росзак

Топ блокчейн инвестиции: Block.one, Qtum, BTC Media, BlockStream, I-Mab Bipharma

Twitter:https://twitter.com/TallyCapital

Уебсайт:http://tallycapital.com/

Година на основаване: 2013

12. RRE Ventures

RRE Ventures инвестира капитал в много различни сектори, включително финанси, медии и технологии. Те се намират в Ню Йорк. Те са една от най-старите фирми за рисков капитал. Те започнаха своето пътуване през 1994 г. и досега са инвестирали в тонове проекти. С над 77 съществуващи, можете да прецените колко дълго са били на пазара, помагайки на предприемачи, стартиращи компании и дори компании да постигнат целите си.

Главен изпълнителен директор / основател: Джим Робинсън, Стюарт Елман

Топ блокчейн инвестиции: Ripple, Abra, Gem.

Twitter: https://twitter.com/RRE

Уебсайт:http://www.rre.com/

Година на основаване: 1994 г.

13. IDG Capital

IDG Capital е инвестиционна фирма, която помага на технологични стартиращи компании и компании. Те се намират в Пекин, Китай. Те също работят от две десетилетия и имат добро количество служители, работещи под тях. Те също имат седалище в Ню Йорк и се квалифицират като блокчейн VC инвеститори. Те имат богата инвестиционна история и в момента са много активни на пазара. Само през август 2018 г. те инвестираха в 13 стартиращи компании, правейки Series A, B C, D и Venture Round. Те инвестират както в блокчейн, така и в не-блокчейн стартиращи компании.

Главен изпълнителен директор / основател: Джим Брейер

Топ блокчейн инвестиции: Отбелязва финанси, imToken, Circle, Ripple.

Twitter:https://twitter.com/IDGCapital

Уебсайт:http://en.idgcapital.com

Година на основаване: 1993 г.

14. FBG Capital

FBG Capital е мениджър на блокчейн / крипто активи, който инвестира в стартиращи и блокчейн компании. Те са един от най-добрите блокчейн инвеститори там. Основният им офис се намира в Пекин, Китай. В сравнение с други инвеститори в VC, те са нови и започнаха работа в края на 2017 г. Като инвестиционна фирма те правят серия A, рисков и семенни инвестиции.

Главен изпълнителен директор / основател: Винсент Джоу

Топ блокчейн инвестиции: Lino, Lambda Project, Ripio, Протокол за произход.

Twitter:https://twitter.com/FBGCapital

Уебсайт:https://www.fbg.capital/

Година на основаване: 2015 г.

15. Liberty City Ventures

Liberty City Ventures е рискова фирма, която инвестира в иновативни стартиращи компании от различни пространства, включително медии, технологии и търговия. Седалището му се намира в района на Ню Йорк. С две големи инвестиции през 2018 г. те са умерено активни. Те инвестираха във Libra, проект за криптовалута в кръг на финансиране от Серия B. Те също са инвестирали във Везни във финансиране от Series-A и през 2017 г. Освен това те също са инвестирали в Paxos.

Главен изпълнителен директор / основател:

Топ блокчейн инвестиции: Паксос, Везни

Twitter:https://twitter.com/LCVentures

Уебсайт: https://www.libertycityventures.com/

Година на основаване: 2012 г.

16. Union Square Ventures

Union Square Ventures е следващият ни блокчейн VC инвеститор в списъка. Те се намират в Ню Йорк, Ню Йорк. Те обичат да инвестират в ранен старт, капитал за растеж и много други. Основната им инвестиция беше Polychain Capital, CryptoKitties и Coinbase. Те също са много активни, тъй като са направили три инвестиции през юли 2018 г..

Главен изпълнителен директор / основател:

Топ блокчейн инвестиции: Coinbase, Polychain Capital, CryptoKitties.

Twitter:https://twitter.com/usv

Уебсайт:https://www.usv.com/

Година на основаване: 2004 г.

17. Генерален катализатор

General Catalyst има добра инвестиция в базирани на блокчейн стартиращи компании. Това е и една от най-старите фирми там, което я прави още по-уникална, тъй като те виждат потенциал в новата блокчейн. Те се намират в Кеймбридж, САЩ. Забележимата им инвестиция включва Bluzelle и Bitwise.

Главен изпълнителен директор / основател: Бил Фицджералд, Дейвид Фиалкоу, Дейвид Орфао, Джоел Кътлър

Топ блокчейн инвестиции: Bluzelle, Circle, Bitwise.

Twitter:https://twitter.com/gcvp

Уебсайт:http://generalcatalyst.com

Година на основаване: 2000 г.

18. JAFCO

JAFCO е със седалище в Токио, Япония. Те са фирма за управление на инвестиции, която е инвестирала тонове пари на пазара. Скорошната им инвестиция включва Tech Bureau и Nayuta.

Главен изпълнителен директор / основател:

Топ инвестиция в блокчейн: Паксос, Везни

Twitter:

Уебсайт:http://www.jafco.co.jp

Година на основаване: 1980 г.

19. Tusk Ventures

Tusk Ventures са популярни VC инвеститори, които обичат да инвестират в интересни и иновативни технологични стартиращи компании с висок растеж. Техният главен изпълнителен директор Брадли Туск стартира пътуването през 2015 г. и те помагат на стартъпите да разберат. Те се намират в Ню Йорк.

Главен изпълнителен директор / основател: Брадли Туск

Топ инвестиция в блокчейн: Coinbase

Twitter:https://twitter.com/tuskventures

Уебсайт:http://tuskventures.com/

Година на основаване: 2015 г.

20. Draper Associates

Draper Associates се ръководи от Тим ​​Дрейпър, легендарен рисков инвеститор. През повечето време Draper Associates инвестират в стартиращи компании в техния ранен етап. Техният фокус е да инвестират в различни компании, движени от производството, технологиите и здравеопазването. Разбира се, те обичат да финансират базирани на блокчейн стартиращи компании и компании. Сътрудниците на Draper са може би един от най-старите инвеститори там с четири десетилетия.

Главен изпълнителен директор / основател: Тим Дрейпър

Топ инвестиция в блокчейн: Ledger, Coinbase, Ripio.

Twitter:https://twitter.com/drapervc

Уебсайт:http://www.draper.vc

Година на основаване: 1969 г.

21. Lightspeed Venture Partners

Lightspeed Venture Partners се фокусира върху инвестирането на пазар, който се занимава с технологии, потребителски, чисти технологии и корпоративен пазар. Те са базирани в Менло Парк, Калифорния, САЩ. Последната им инвестиция в блокчейн е DIRT Protocol, където те инвестираха 3 милиона долара в семенния кръг.

Главен изпълнителен директор / основател: Бари Егърс, Кристофър Шепе, Питър Ний, Рави Матре

Топ блокчейн инвестиции: BTCC, Blockchain Inc. Основа, Saga Foundation, Dirt Protocol.

Twitter:https://twitter.com/lightspeedvp

Уебсайт:http://lsvp.com

Година на основаване: 2000 г.

22. Mandra Capital

Mandra Capital е инвестиционна фирма за блокчейн в Хонконг. Те инвестират в рисков инвеститор на ранен етап с фокус върху цифрови и блокчейн активи. Те инвестираха значително в OKCoin, който привлече вниманието и от други топ инвеститори в VC blockchain. Последните им няколко инвестиции бяха не-блокчейн стартиращи компании. Другите топ инвестиции в блокчейн включват Overnest, PINTEC и други.

Главен изпълнителен директор / основател: Song Yi Zhang

Топ блокчейн инвестиции: OKCoin, PINTEC, Overnest.

Twitter:

Уебсайт:http://www.mandracapital.com/

Година на основаване: 2001 г.

23. Управление на активи на Galaxy

Galaxy Asset Management е дигитална банка за търговия с активи, която предлага управление на активи и основна инвестиция. И така, какво се опитват да постигнат? Те се опитват да инвестират в стартиращи компании, които са обещаващи и затова инвестират в етапа на семена. Забележителната им инвестиция включва NuCypher, Templum, StormX и Everpedia.

Главен изпълнителен директор / основател:

Топ инвестиция в блокчейн: NuCypher, Templum, StormX и Everpedia.

Twitter:

Уебсайт

Година на основаване:

24. Мозаечни начинания

Mosaic Ventures се фокусират главно върху инвестиции от серия А във финансови стартиращи компании. Те са базирани в Лондон, Великобритания. Двете им значителни инвестиции от 2014 г. са Blockchain Inc. и Blockstream.

Главен изпълнителен директор / основател: Mike Chalfen, Simon Levene, Toby Coppel

Топ блокчейн инвестиции: Паксос, Везни

Twitter: https://twitter.com/gcvp

Уебсайт: http://generalcatalyst.com

Година на основаване: 2012 г.

25. Капитал на възела

Node Capital е фирма за рисков капитал, която работи от 2017 г. Основният им фокус е върху блокчейн индустрията и следователно всички техни инвестиции са свързани с блокчейн компании и стартъпи. Последната им инвестиция е PalletOne, блокчейн стартиране. Те финансират проекти по много начини, включително първоначално предлагане на монети, корпоративен кръг, ангел кръг и семена кръг. Основните им инвестиции включват ChinaUp.com и Fengwo. Те също са активни и вече са инвестирали седем стартиращи компании през последните два месеца.

Главен изпълнителен директор / основател: Jun Du

Топ блокчейн инвестиции: Hotnode, Ankr Network, Hub, ChinaUp.com

Twitter: https://twitter.com/Node_Capital

Уебсайт:http://www.nodecap.com

Година на основаване: 2017 г.

26. DHVC (Danhua Capital)

Danhua Capital (DHVC) е добре познат фонд за рисков капитал, който се занимава с технологични компании на ранен етап. Те са базирани в Калифорния, САЩ. Това означава, че те инвестират както в блокчейн, така и в свързани с блокчейн стартъпи и компании. Последната им инвестиция в блокчейн е SFOX, първокласен дилър на криптовалути. Освен това те са инвестирали в стартъпи като Libra Credit Network, Origin Protocol и други.

Главен изпълнителен директор / основател: Andrew Gu, Shoucheng Zhang

Топ блокчейн инвестиции: SFOX, Протокол за произход, Кредитна мрежа Везни.

Twitter:

Уебсайт:http://www.danhuacap.com/

Година на основаване: 2013

27. Хеширан

Hashed е една от водещите базирани на блокчейн акселератори и фирми за рисков капитал. Намира се в Сеул. Освен това има офиси в Сан Франциско. Те започнаха пътуването си в края на 2017 г. и активно инвестират в нови стартиращи компании. Последната им инвестиция дойде под формата на Terra. Те инвестираха 32 милиона долара в своя кръг от семена. Освен това те инвестираха и в проекти като Origin Protocol, Bluzelle, StormX и така нататък.

Главен изпълнителен директор / основател: Алекс Шин, Алекс Шин, Seojoon Ким

Топ блокчейн инвестиции: StormX, Протокол за произход, Terra, StormX

Twitter:

Уебсайт:https://www.hashed.com

Година на основаване: 2017 г.

28. InBlockchain

InBlockchain е китайска фирма за рискови инвестиции, която се занимава само с фирма за криптовалута. Те са сравнително нови за сцената. Това обаче не им попречи да инвестират в блокчейн пространството. С над 8+ инвестиции през самата 2018 г. те стават силни. Последната им инвестиция е Logos Network. Други ключови инвестиции включват EximChain, ONO Social и Trip.io.

Главен изпълнителен директор / основател:

Топ блокчейн инвестиции: AdRealm, Stream Token, Zhidian, Logos Network, Eximchain.

Twitter:https://twitter.com/InBlockchainCom

Уебсайт:http://inblockchain.com

Година на основаване:

29. Сродни начинания

Kindred Ventures попадат в категорията на ангелските инвестиции. Те инвестират в стартиращи компании на ранен етап и са основани през 2014 г. от Стив Джанг. Те са умерено активни в инвестиционната сцена, като последната им инвестиция беше Radar Relay. Седалището им е в Сан Франциско, Калифорния.

Главен изпълнителен директор / основател: Стив Джанг

Топ блокчейн инвестиции: Радарно реле, Set Protocol, CoinTracker, Coinbase

Twitter:https://twitter.com/KindredVentures

Уебсайт:https://kindredvc.com

Година на основаване: 2012 г.

30. Предприятие Earlybird

Последният ни инвеститор в блокчейн VC е Earlybird Venture. Те имат глобално присъствие с офиси в Берлин, Истанбул и други видни места. Те инвестират във всички видове европейски технологични компании, включително блокчейн. Те също работят през последните две десетилетия.

Главен изпълнителен директор / основател: Кристиан Нагел, Хендрик Брандис, Роланд Мангър, Ролф Матис

Топ блокчейн инвестиции: Паксос, Везни

Twitter: https://twitter.com/EarlybirdVC

Уебсайт:https://earlybird.com

Година на основаване: 1997

31. zk Capital

zk Capital е фокусиран върху научните изследвания блокчейн рисков капитал със седалище в САЩ и Швейцария. Състои се от екип от технически и индустриални експерти. zk Capital се фокусира върху инвестиции в децентрализирани протоколи и приложения от следващо поколение, а техните портфолио компании включват Filecoin, Blockstack, Origin Protocol, Nervos, Thundercore, bloXroute, Republic, Liquidity Network, RightMesh и други.

Управляващ партньор: Мохамед ЕлкаставиТоп блокчейн инвестиции: Filecoin, Blockstack, Origin Protocol, bloXroute, Nervos, Thundercore

Twitter:https://twitter.com/zkcapital

Уебсайт:zk.capital

Година на основаване: 2017 г.

Заключение

Това ни води до края на списъка с най-добрите блокчейн VC инвеститори. Ние се фокусирахме само върху най-добрите инвеститори в блокчейн там. Ако смятате, че сме пропуснали страхотен инвеститор в Blockahain, не забравяйте да коментирате по-долу и да ни уведомите. Ние слушаме.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector