Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Най-добрите корпоративни блокчейн рамки, за които трябва да знаете

Що се отнася до корпоративната блокчейн рамка, има много страхотни рамки там. Ако искате да изградите вашето корпоративно решение, тогава сте попаднали на правилното място, тъй като ние ще преминем през най-добрите рамки за корпоративни блокчейн.

Blockchain промени начина на работа на предприятията. Подобри прозрачността, неизменността и ефективността на мрежата, като донесе ползи за корпоративните настройки. Ето защо все повече корпоративни компании са готови да тестват технологията, за да научат повече за нея. Има и много корпоративни компании, които вече работят успешно по технологията.

Като бизнес, вашата цел е да имате мрежа, която да поддържа нуждите на вашето предприятие. Не само това, но също така трябва да бъде устойчиво за бъдещето и трябва да се приведе в съответствие с бизнес целта на предприятието. Това ръководство ще предложи кратък списък на блокчейн рамки, който можете да проверите.

Запиши се сега: Безплатен курс за блокчейн

Защо да използвате Enterprise Blockchain Frameworks?

И така, може би си мислите какви са предимствата на корпоративната блокчейн? Ако сте запознати с blockchain, тогава трябва да знаете, че blockchain е всичко за прозрачност и децентрализация. Въпреки това, предприятието изисква пълната противоположност на това, което може да предложи традиционният публичен блокчейн.

За предприятията разрешаването е от съществено значение. За тях блокчейнът трябва да гарантира, че разрешаването работи чрез системата, защитавайки данните и интелектуалната собственост по всяко време. Разрешените блокчейни са ключът там. Те не само предлагат подходящи нива на сигурност, но и са бързи в сравнение с публична блокчейн.

Публичните блокчейни не са удобни за предприятията. По дефиниция всеки може да се присъедини към отворена мрежа – каквато не биха искали всички предприятия – докато и освен ако не създаде публична мрежа за част от своята услуга.

И така, кои фактори наистина правят корпоративния блокчейн толкова доходоносен? Нека разгледаме предимствата по-долу:

 • Предприятие блокчейн може да означава по-малко разходи. Освен това подобрява бързата обработка и гарантира ниска цена. Използването на интелигентни договори автоматизира голяма част от мрежовите транзакции, включително разрешаване на сетълмента и т.н..
 • Елиминирането на централизирана мрежа също гарантира, че в мрежата няма възможни човешки измами.
 • Извършените от човека грешки също се премахват от системата – спестявайки време, усилия и разходи, свързани с нея.
 • Той предлага по-голяма прозрачност и осигурява отчетност.
 • Получете достъп до данни в реално време
 • Enterprise blockchain е чудесен за настройка на оторизиран достъп през различните нива на сигурност на организацията.
 • И накрая, това помага за намаляване на съкращенията и подобрява по-доброто качество на събирането и предаването на данни.

Прочетете още: 6 ключови функции на блокчейн, за които трябва да знаете

Защо ни трябват корпоративни блокчейн рамки?

След като разбрахме необходимостта от корпоративна блокчейн, нека разберем защо предприятието се нуждае от рамки.

Frameworks предлагат структура, която позволява на разработчиците да изграждат приложения бързо. Това е вярно за всяка екосистема, тъй като рамките се грижат за гранулираните функционалности на една екосистема.

Например, ако използвате рамка на Django за изграждане на мрежата, тогава не е нужно да се притеснявате за основните функционалности, включително удостоверяване, връзка с база данни и т.н. Рамките предоставят модули за изпълнение на задачите. С фреймворковете също няма нужда да изграждате нещо от нулата или, с по-прости думи, „да измислите отново колелото“.


По подобен начин предприятието не може да си позволи да изгради цялостно решение за блокчейн от край до край. Рамките помагат за опростяване на процеса и също така гарантират, че предприятието има свободата да персонализира блокчейн мрежата, която изгражда за себе си. Рамките предлагат градивните елементи, които действат като ускорител за предприятията, и те могат да се съсредоточат върху изпълнението на техните изисквания, вместо да преосмислят идеи.

Същото може да се отнася и за уеб разработката. Можете да намерите рамки за разработка на блокчейн, които дават възможност на уеб разработчиците да създават уебсайтове ефективно. По-късно в това ръководство ще споделим с вас най-добрия списък с рамки за блокчейн.

Пазарен дял

Технологията на разпределената книга ще промени света около нас. Причината номер едно зад въздействието му е предимствата, които може да предложи. Организациите могат да се възползват напълно от доверието, предоставено от блокчейна. Подхранва доверието във всяка организация – подобряване на процесите и изпълнение дори на най-сложните организационни аспекти.

Друго голямо предимство на използването на блокчейн е неговото внедряване, управление и изпълнение на ниска цена – всички тези отчитат пазарния му дял, който може да достигне 3,1 трилиона долара до 2030 година.

Този поразителен растеж е възможен само ако организациите използват блокчейн, за да задвижат своя бизнес процес. Според вестника изкуственият интелект също ще играе решаваща роля за неговия растеж.

Искате ли да научите повече за технологията на разпределената книга? Вижте нашето ръководство за това какво е DLT в момента!

Какви са елементите на рамките за развитие на блокчейн?

Само прилагането на блокчейн няма да ви даде успех. Като организация или предприятие трябва да се уверите, че някои елементи работят по предназначение. Нека обсъдим елементите по-долу, за да получим по-добра картина.

Висока поверителност

Като предприятие трябва да сте сигурни, че разбирате значението на поверителността. Blockchain се определя като прозрачна, децентрализирана мрежа, която предлага поверителност и доверие.

За едно предприятие е невъзможно да се предложи универсален достъп, тъй като има много важни данни или информация, които трябва да останат частни за успеха на организацията. Също така, ако информацията изтече, организацията може да понесе огромни загуби. Ето защо поверителността и сигурността са двата елемента, които трябва да бъдат основен приоритет за предприятие, където загубената информация може да струва загуба на милиони долари приходи.

За да започнат, организациите трябва да установят правилен контрол на достъпа до данните, съхранявани на платформата. Не само това, но и те трябва да се придържат към законовите и регулаторните изисквания.

Корпоративните блокчейн рамки винаги имат функцията, която осигурява необходимата сигурност. Hyperledger Fabric, например, използва тристепенна структура на потока от данни, за да гарантира, че корпоративните данни остават сигурни на всяка цена.

Структурата на потока от данни на три нива изглежда по-долу:

 • Предоставяне на оторизиран достъп до потребителите чрез групиране на информация по отделни книги или канали.
 • Транзакциите между страните се пазят в тайна с помощта на по-добра поверителност и поверителност на данните. По този начин никоя трета страна няма достъп до информация за транзакции.
 • И накрая, предлагането на валидиране с нулеви знания гарантира, че капсулираните данни могат да бъдат проверени без разкриване на данни.

Прочетете също: Как работи Blockchain?

Пълна прозрачност

Прозрачността е необходима, ако организацията на предприятието иска да расте. Те трябва да осигурят правилния поток от информация между страните. Веригата на доставки изисква най-голяма прозрачност, тъй като правилната информация може да й позволи да работи оптимално. Всяка липса на информация означава прекъсване на услугата – което води до загуба.

По принцип предприятията винаги се страхуват, че споделянето на информация може да се отрази, ако конкурентите им се запознаят с това. Освен това вътрешното ценообразуване е важна част от всяка организация – изтичането на тази информация може да доведе до неравностойно положение на пазара, тъй като конкурентите могат да научат за ценообразуването си и да създадат стратегии за подобряване на пазарния дял.

Всяка корпоративна блокчейн рамка трябва да разбере фината разлика между критичната информация и нормалната информация, за да преодолее това. По този начин прозрачността във всеки обект може да се поддържа, без да е необходимо да се излага основната критична информация.

Що се отнася до публичния блокчейн, прозрачността означава съвсем различно нещо. Дори общественият блокчейн не е напълно прозрачен – само необходимата информация е лесно достъпна – докато по-критичната информация се съхранява безопасно в мрежата.

По отношение на прозрачността, корпоративните блокчейн рамки вършат по-добра работа, като осигуряват различни нива на поверителност. Следователно най-добрият подход е да имаме по-високо ниво на поверителност, при което информацията, необходима за оптимално стартиране на мрежата, се споделя между връстници. От друга страна, поверителната информация трябва да се съхранява безопасно – поддържайки интереса на организацията непокътнат.

Ниски оперативни разходи

Правилно прозрачната мрежа може да доведе до по-добро намаляване на оперативните разходи. Той може да го направи под формата на намалена ръчна намеса, одитен процес и споделяне на разходите.

 • Отстраняване на посредници: Всяка мрежа, която успее да сподели информация, без да излага по-критична информация, също означава, че премахването на посредниците. По този начин разходите, необходими за наемането или управлението им, се премахват напълно. В някои случаи броят на медиаторите може да бъде намален до минимум. Интелигентните договори се използват най-вече за автоматизиране на транзакции и споделяне на данни.
 • Споделяне на разходите: Друго намаляване на оперативните разходи идва от използването на технологии с разпределена книга. Големите организации изискват данни, които да споделят като част от техния работен процес. Използвайки технология на разпределена книга, големите организации могат да споделят разходите, необходими за хостването и поддържането на данните сами. Това също така означава, че няма нужда от решение или софтуер на трета страна – което означава допълнителни разходи и повече проблеми със сигурността.
 • Одитна пътека: Подходящо прозрачната система означава също и лесен одит, като намалява разходите и времето, свързано с него.

Ниска цена на транзакцията

Последният въпрос, който ще обсъдим, е намаляването на транзакционните разходи. DLT позволява на предприятията да премахват елементи на трети страни или поне да намалят участието си до минимум. Това води до намаляване на разходите за транзакции.

Искате ли да научите повече за технологията Blockchain? Вижте нашето ръководство за дефиниране на блокчейн, за да научите повече за него.

Как да изберем най-добрата технологична рамка за блокчейн?

Страхотно, разгледахме доста за рамката на корпоративната блокчейн. Сега е време да преминете през стъпките, които трябва да предприемете, за да изберете правилната рамка за корпоративна блокчейн.

Списъкът ще ви помогне да включите в списъка редица корпоративни блокчейн рамки. Оттам нататък трябва да вземете решение въз основа на вашите изисквания. Следователно изборът на корпоративна блокчейн рамка може да бъде сложен – и затова е важно да се търсят различни елементи, преди да се направи избор.

 1. Общност: Процъфтяващата общност може да ви помогне да се справите с проблемите и растежа. Като предприятие винаги трябва да питате колко голяма и въздействаща е рамковата общност?
 2. Разрешително: Като предприятие трябва да проверите повторно рамковия лиценз. Задайте си въпроси, като това е безплатно за използване? Ако да, има ли някои ограничения? Тези въпроси ще ви подготвят да вземете правилните решения. Използването на рамка с ограничена употреба или грешен лицензионен срок може лесно да попречи на дългосрочния растеж на вашата организация
 3. Модел за поддръжка: Рамките изискват постоянна поддръжка. Ако получи подкрепа от голяма корпорация, може да опитате, тъй като това означава, че има по-добра степен на оцеляване в дългосрочен план.
 4. Пътна карта: Рамката, която избирате, има ли ясно дефинирана пътна карта? Ако това стане, проверете какво предлагат в бъдеще.
 5. Дейност: Колко активна е рамката, когато става въпрос за актуализации и корекции?
 6. Лесно използване: Не на последно място, трябва също така да се опитате да разберете лекотата на използване на рамката, която предлага.

Най-добрите корпоративни блокчейн технологични рамки

С всички обхванати основи, сега е време да изброим големите корпоративни блокчейн рамки. Нека да преминем през тях, за да научим за тях.

Плат Hyperledger

Fabric blockchain е една от най-популярните корпоративни рамкови блокови вериги с отворен код от Hyperledger. Рамката на Hyperledger за пръв път се появи през 2016 г. Това е разрешена мрежа, което я прави идеален избор за предприятия там.

В действителност това е корпоративна блокчейн с отворен код и предлага всички ключови функции, които бихте очаквали от корпоративна блокчейн – включително интелигентни договори, протоколи, поверителност, сигурност и т.н.!

Има много предимства от използването на Fabric –

 • Отворен код и безплатен за използване
 • Код за качество
 • Модулен дизайн, чудесен за интеграция и разширяване
 • По-висока ефективност
 • Разрешена мрежа
 • Може да се използва в широк спектър от индустрията

От всички функции, модулният дизайн е това, което прави рамката на Hyperledger привлекателна. Той също така предлага подходяща поверителност, криптиране на транзакции – което публичната блокчейн не предлага за нуждите на предприятието.

Нещо повече, модулният дизайн също така предлага по-малко нива на проверка и подобрява производителността на софтуера и мрежата. И накрая, можете да използвате проект Fabric от блокчейн Hyperledger и да го конфигурирате по такъв начин, че да защитава корпоративните данни, като ги държите в съответствие с разпоредбите и различни закони.

Искате ли да научите повече за Fabric? Прочетете повече от нашето ръководство за Hyperledger Fabric сега.

Кворум

Quorum е друга популярна корпоративна рамкова верига с отворен код, базирана на мрежата Ethereum. Той излезе за първи път през 2016 г. Още повече, че рамката е фокусирана главно върху финансовия сектор и е плод на идеята на JP Morgan.

Подобно на другата корпоративна блокчейн рамка, Quorum също предлага разрешени мрежи и позволява на организациите да я персонализират според техните изисквания.

Основните характеристики на Кворума включват следното –

 • Управление на връстници и мрежи
 • Блокчейн рамка с отворен код
 • Ръководени от общността
 • Доверен и готов за предприятие
 • Възрастни
 • Готов за предприятие
 • Ръководени от общността

Трите основни компонента на архитектурата на кворума включват следното-

 • Кворумен възел: Инструмент за команден ред, задвижван от Geth
 • Constellation транзакционен мениджър: Мениджър на транзакции, който се фокусира върху грижа за данните за транзакциите.
 • Enclave: Enclave обработва чувствителна информация и управлява криптиране / декриптиране

Кворумът се развива активно и вече има успешно прилагане извън финансовите институции. Ключовата точка за продажба тук е по-бързата обработка на транзакциите, лесната интеграция и разрешената мрежа

Искате ли да научите повече за кворума? Прочетете повече от нашето ръководство за Quorum сега.

Enterprise Ethereum (EE)

Мрежата Ethereum е популярна поради способността си да създава dApps и интелигентни договори. Това обаче е отворена мрежа с обществен характер.

Enterprise Ethereum е разрешен или частен подход към кодовата база на Ethereum. Той позволява на предприятията да използват Ethereum, без да се притесняват за поверителност, сигурност, прозрачност и разходи.

EE предлага всички функции, които Ethereum може да предложи. Единствената разлика е включването на управлението на идентичността, за да се превърне в разрешена мрежа. EE е отличен продукт, тъй като цели да използва съществуващите стандарти и иска да се развива рамо до рамо. Понастоящем е организация, ръководена от членове (Enterprise Ethereum Alliance) с над 300+ членове на компанията, 45+ държави, 1400+ индивидуални членове и 19+ технически и правни консултации.

Искате ли да научите повече за Enterprise Ethereum? Прочетете повече от нашето ръководство за Enterprise Ethereum сега.

R3 Corda

R3 Corda е друга една от корпоративните блокчейн платформи, която трябва да проверите. В действителност той предлага разрешена среда и в момента не предлага никаква рамка без разрешения. Въпреки че преди това беше по-подходящ за финансови организации, сега е приложим в много индустрии.

Архитектурните стандарти на Corda включват следното:

 • Дълголетие
 • Стабилен
 • Сигурно
 • Оперативно съвместим
 • Мащабируема

R3 Corda също има свои собствени бизнес принципи, които помагат на предприятието да разбере какво може да предложи.

 • Потребителите могат да се откриват един друг
 • Предлага гарантирана самоличност
 • Подкрепете споделена логика
 • Ориентирана към поверителността
 • Неизменим
 • Авторитетен

Като цяло R3 Corda трябва да предложи всичко, което корпоративната блокчейн може да предложи.

Искате ли да научите повече за R3 Corda? Прочетете повече от нашето ръководство за R3 Corda сега.

Сравнение на Blockchain Frameworks

По-долу ще видите пълно сравнение на четирите различни блокчейн рамки. Можете да използвате тази таблица, за да сравните рамките и да вземете окончателното си решение.

 Hyperledger FabricQuorumR3 CordaEthereum
Тип книга Разрешено Разрешено Разрешено Без разрешение
Управление Linux Foundation JP Morgan и Ethereum разработчици R3 Консорциум Разработчици на Ethereum
Фокус върху индустрията Междуотраслова индустрия Междуотраслова индустрия Финансова индустрия Междуотраслова индустрия
Криптовалута Нито един Нито един Нито един Етер (ETH)
Механизъм на консенсуса Сменяем механизъм Протокол за гласуване Сменяем механизъм Доказателство за работа (PoW)
Интелигентен договор
Интелигентен договор NodeJS или Golang или Java Солидност Java или Kotlin Солидност
Тип на приложението Широка гама Широка гама Финансови приложения Широка гама
Пропускателна способност > 2000 tps 100 tps ~ 170 tps ~ 20 tps

Заключение

Това ни води до края на нашата статия за корпоративни блокчейн рамки. Тук обсъдихме какво представлява корпоративната блокчейн, нуждите, пазарния дял, елементи и корпоративните блокчейн рамки, популярни там. Надяваме се, че това ръководство ще помогне на всички начинаещи да научат повече за корпоративната блокчейн рамка.

Темата за блокчейн технологията обаче е доста сложна и трудна за разбиране през повечето време. Ако се интересувате от обучение от експерт, препоръчваме ви да проверите нашия безплатен курс за блокчейн. Защо да чакаш? Започнете вашето блокчейн пътуване точно сега!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector