Най-добрите платформи за блокчейн и корпоративни решения за избор

Блокчейн екосистемата се разраства бързо през последните пет години. С все повече компании, проявяващи интерес към блокчейна, е време блокчейн платформите да се издигнат.

В тази статия ще разгледаме блокчейн платформите.

Платформите, които ще обсъдим, ще попаднат в множество категории, включително блокчейн корпоративни платформи, блокчейн облачни платформи и т.н..

Blockchain е равностойна технология за разпределена книга. Основните му приложения могат да бъдат намерени във почти всеки сектор там. Можете да внедрите или използвате блокчейн във финанси, верига на доставки, храна, гласуване и т.н..

За първи път беше представен чрез биткойн бяла книга, където Сатоши Накамото.

И така, какво чакаме? Нека да започнем с най-добрите блокчейн платформи там.

Contents

Какво представлява блокчейн платформата? Имаме ли нужда от него?

Внедряването на блокчейн е едно от най-големите предизвикателства в настоящата индустрия.

Има много доклади, които намекват, че има по-малко успеваемост при внедряването на блокчейн, когато става въпрос за сложна система за изпълнение.

Цялото внедряване на блокчейн става по-сложно, ако бизнес иска да изгради своята блокчейн мрежа и рамка.

С прости думи, не е възможно да се изгради блокчейн цялостно решение от нулата.

Това е мястото, където блокчейн платформата идва. Тя позволява на стартиращи фирми, бизнес и предприятия да се възползват от съществуващата инфраструктура, решение или услуга, свързани с блокчейн.

Ние също се нуждаем от blockchain растеж в уравнението. Просто не е възможно компаниите да поддържат своята система актуализирана, ако използват собственото си решение за блокчейн. Blockchain се развива с бързи темпове и винаги е разумно да оставите задачата за надграждане на blockchain платформи.


Блокчейн платформите се предлагат с много функции.

блокчейн платформи

Сега, когато разбрахме блокчейн платформата и техните нужди. Нека изброим предимствата на блокчейн платформата по-долу:

Предимства от използването на блокчейн платформа

Като потребител, защо трябва да използвате блокчейн платформа? Като начало, блокчейн платформата дава възможност за преодоляване на най-значимите предизвикателства.

Нека разгледаме други предимства, които можете да получите, като използвате блокчейн платформа.

 1. Получаване на най-важното

Защо първо бихте използвали блокчейн платформа?

Причината е проста. Получавате основните функции от почти всяка блокчейн платформа. Някои от тях предлагат цялостно решение, докато други ви предоставят конкретно решение.

Това означава, че получавате необходимите функции, за да започнете.

Накратко, Blockchain платформите са решения, които предоставят на крайния потребител способността да взаимодейства с blockchain.

В основата си блокчейнът е база данни, разпространявана и управлявана от връстници. Той може да следи всички транзакции по сигурен и структуриран начин. Това означава, че блокчейн платформите предлагат основните функции на блокчейн.

Всяка от транзакциите се съхранява в блока – сигурна и криптирана последователност от транзакции. Това означава, че никой човек не може да манипулира блоковете, осигурявайки необходимата сигурност.

Друг съществен фактор, който предлагат блокчейн платформите, е внедряване на блокчейн в съответствие с техните изисквания. Blockchain е с отворен код, което означава, че може да бъде изработен по съответния начин.

 1. Подобрена ефективност

Блокчейн платформата е оптимизирана да работи ефективно. С облака, който става все по-разпространен сред платформите, очевидно е, че тези платформи предлагат допълнителна ефективност.

Настоящият бизнес модел използва компютри и тяхната изчислителна процесорна неефективност. Това може да се промени с блокчейн, тъй като предлага повече гъвкавост и подход в сравнение с други шлюзови решения. Решенията на шлюза имат своите ограничения, които могат да определят цената, времето за доставка и други фактори.

Блочната верига също така позволява на производителите да взаимодействат директно с потребителите. Например производителят на храни може да продава своя продукт чрез блокчейн платформа – премахвайки посредниците и тяхната комисионна.

Както продавачът, така и купувачът се възползват от използването на базирани на блокчейн платформи.

 1. Интелигентни договори

Базираните на блокчейн платформи като Ethereum предлагат интелигентни договори. Интелигентните договори е протокол, който определя кога и при какви условия се извършва транзакцията. С прости думи, транзакцията е разрешена само ако условието е изпълнено.

Това е важно, за да се предпази платформата от измами. Протоколите за интелигентни договори трябва да бъдат планирани внимателно и трябва да бъдат направени правилни тестове, преди да бъдат приложени.

 1. Предотвратяване на измами

Блокчейн платформите осигуряват предотвратяване на измами. Това е заради начина, по който блокчейнът работи. Не е възможно данните да бъдат модифицирани, след като бъдат записани в блокчейна.

Така че, ако някой изпрати определена сума пари, информацията за транзакцията му се съхранява в блокчейна. Получателят получава сумата и всичко вече се съхранява в блока. Сега никоя от страните не може да отрече прехвърлянето на средства. Също така не е възможно да се променя информацията за транзакцията от която и да е от страните или от злонамерен възел на трета страна.

 1. Прозрачност

Блокчейн платформите предлагат прозрачност. Понастоящем банките използват решения, които не са напълно прозрачни. Банките наистина падат поради това – тъй като можем да открием много измами, които се случват в банковата система.

Също така, ако транзакцията се обърка или забави, не е възможно да ги проследите от клиенти. Само банките могат да потвърдят състоянието на транзакцията, което може лесно да отнеме 2-3 дни. Blockchain позволява на потребителите сами да се грижат за всичко. Тъй като няма посредници, потребителите сами действат като банка и сами могат да проследят всяка транзакция.

Предприятията, които използват блокчейн корпоративна платформа, също могат да се възползват от прозрачността. Те могат да създадат екосистема за прозрачност, която може да внесе повече доверие в системата.

 1. Преглед на ефективността

Блокчейн платформите предлагат преглед на ефективността на различните елементи на бизнеса. Например, ако дадена верига за доставки приеме блокчейн, те могат да открият слабите места на своята верига за доставки и да ги поправят.

Blockchain е отличен инструмент за не само подобряване на ефективността, но и по-добро разбиране на вашия собствен бизнес. Също така, това отразява частите с висока производителност.

 1. Проверка

Одитът е съществена част от бизнеса. Той носи отговорност за всеки, който е част от бизнеса.

Blockchain носи тази чуваемост на масата. С блокчейн платформата е лесно да съхранявате цялата информация, която може да бъде проверена за отчетност. Например, компания за доставки може да държи своите работници отговорни, когато артикулите стигнат до местоназначението си.

Критерии за избор на блокчейн платформи

Има много блокчейн платформи там.

За да сме сигурни, че ще изберем най-добрите там, ние сме измислили определен набор от критерии, които да съвпадат. Тези критерии включват следното.

Критериите могат да се различават според вашите изисквания. Така че, винаги е добра идея да изследвате, преди да зададете правилните критерии. Като цяло, следните общи критерии, за които трябва да внимавате.

 • Активност и популярност → Колко популярна или активна е блокчейн платформата.
 • Архитектура и поддържани езици → Кои програмни езици се поддържат от блокчейн платформата? Също така, каква архитектура предлага блокчейн платформата?
 • Тип мрежа → Какъв е типът мрежа? Публична, частна или разрешена мрежа
 • Github Repo → Имат ли репо Github? Ако да, актуализира ли се редовно?
 • Разходи за изпълнение и операции→ Каква е цената?

Списък на най-добрите платформи за блокчейн

Сега, след като преминахме през предимствата на използването на блокчейн платформата, е време да изброим най-добрите блокчейн платформи там.

Популярни платформи за блокчейн

Хиперледгер

Hyperledger е известен като една от най-добрите блокчейн платформи там.

Платформата Hyperledger е уникален подход за решаване на блокчейн проблеми. Това е сътрудничество с отворен код, направено в различни отрасли. Понастоящем се хоства от фондацията Linux. Големи компании в банковата, финансовата, веригата за доставки и други са участвали в Hyperledger.

Hyperledger платформи широк спектър от рамки / проекти, насочени към различни случаи на употреба. Тези, които смятаме, че си струва да споменем, включват:

 • Плат Hyperledger – Това е внедряване на блокчейн рамка, което има за цел да осигури основата за бизнеса да изгради своето решение или приложение, използвайки модулната архитектура. Той предлага широка гама от функции, включително услуги за членство и консенсус. Освен това можете също да хоствате интелигентни договори, използвайки „верижен възел“. IBM и Digital Asses са първоначалният принос за проекта.
 • Hyperledger Sawtooth Lake: Видя своята модулна платформа. Целта е да се предоставят услуги на потребителите за разполагане и изпълнение на DLT.
 • Hyplerleder Iroha: Hyperleder Iroha е друга реализация на блокчейн платформа, която е написана с помощта на C ++. Той използва алгоритъм за консенсус „Византийска грешка“. Неговата уникална характеристика е използването на PostgreSQL.

Има и други проекти на Hyperledger, включително Hyperledger Composer, Hyperledger Cello, Hyperledger Aries и т.н. Понастоящем не всички проекти са неактивни. Малко от проектите, включително Hyperledger Burrow и Hyperladder Grid, все още са в етап на инкубация.

Любопитни ли сте да научите повече за Hyperledger? След това проверете Hyperledger: Enterprise Blockchain.

R3 Corda

Corda е известна и като една от най-добрите корпоративни блокчейн платформи там.

R3 Corda е блокчейн платформа с отворен код. Това е технология на разпределена книга с промяна.

Подходът му е доста различен от традиционния блокчейн, където една транзакция трябва да бъде проверена от много възли. Подходът му е да намали броя на проверките и да подобри ефективността, като същевременно запази непокътнат целия набор от функции на блокчейна.

Трите ключови характеристики на R3 Corda са отворен код, отворен дизайн и отворена разработка. Това означава, че всеки може да използва R3 Corda и да използва блокчейн платформата с отворен код според своите нужди и изисквания.

Ако сте любопитни, можете да разгледате нашето крайно ръководство за R3 Corda. Той ще ви научи повече за R3 Corda, включително бизнес принцип, архитектура, глобалната мрежа на Corda, Corda Bass Vendor и много други!

Ethereum

Ethereum е известен и като една от най-добрите блокчейн платформи там.

Ethereum е стъпка нагоре в сравнение с блокчейна на Bitcoin. Той въведе нови концепции, включително dApps и интелигентни договори.

Ако сте бизнес, който иска да се възползва от глобално приета блокчейн платформа с отворен код, тогава Ethereum е чудесен избор. Може да се използва за създаване на сложни децентрализирани приложения (dApps).

Ethereum blockchain е разработен от Vitalik Buterin, който е известен със своя опит в областта на blockchain.

За разработчиците те имат начални ръководства, включително програмиране на интелигентни договори и намиране на най-новите инструменти за разработчици. Ethereum също използва Solidity, който е популярен сред общността на разработчиците.

Ако се интересувате да научите какво предлага Ethereum, можете да проверитеСтраница Ethereum 2.0.

Enterprise Ethereum

Enterprise Ethereum е известен също като една от най-добрите корпоративни блокчейн платформи там.

Ethereum е публичен блокчейн с отворен код. Подходящ е за някои бизнеси там, но не и за предприятия.

Предприятието изисква блокчейн платформа, която предлага разрешено разработване на блокчейн, като същевременно осигурява функции на блокчейн, като прозрачност, сигурност и неизменност.

Тук идва Enterprise Ethereum.

Enterprise Ethereum предлага гъвкава, сигурна и мащабируема блокчейн, насочена към бизнеса. Той предлага три вида внедряване, включително частно, хибридно и консорциум. Това означава, че всеки бизнес може да се възползва от Ethereum, като го персонализира според своите изисквания. С предоставените инструменти можете да създавате децентрализирани приложения. Освен това можете също да тествате dApp.

Enterprise Ethereum е изключително способно блокчейн решение, което означава по-малко престой, по-добро внедряване и адаптивност. Също така ви помага да намалите разходите за внедряване и да увеличите доверието в цялата система.

Основните предимства на използването на Enterprise Ethereum включват

 • По-добро доверие на ниска цена
 • Подобрена ефективност
 • Предлага пълна адаптивност, включително персонализирано разрешаване
 • Увеличете сигурността
 • По-добри и нови бизнес модели

Enterprise Ethereum Alliance стои зад стандартите и внедряването на Enterprise Ethereum. Фокусът им е да разработят отворен стандарт, който да работи в цял свят. Тяхното сътрудничество се състои от 250+ компании-членове, които са разпределени в над 45 държави.

Чудите се какво още предлага Enterprise Ethereum? След това разгледайте нашето ръководство за Enterprise Ethereum: Частен блокчейн за предприятия.

Кворум

Кворумът е идея на J.P.Morgan. Освен това е фокусиран върху предприятието и е създаден главно за финансови институти.

Така че, ако сте бизнес във финансовата индустрия, тогава кворумът трябва да се разглежда като блокчейн корпоративна платформа.

Основните характеристики на кворума включват бързи транзакции и изпълнение, което го прави идеален за финансовия сектор. Освен това той е и един от най-модерните протоколи за сигурност, който го прави сигурен.

Quorum също се основава на Ethereum, което означава, че предлага функции като интелигентни договори и възможност за създаване на децентрализирани dApps.

Кворумът предлага по-добри функции, включително

 • По-добро представяне
 • Подобрена поверителност на договора
 • Правилно управление на мрежата
 • Механизъм за консенсус въз основа на гласуване

Кворумът използва консенсус алгоритъм BFT в Истанбул, който предлага висока сигурност и подобрена производителност. Също така Quorum е с отворен код, което означава, че можете да го персонализирате според вашите изисквания. Подходът с отворен код също носи доверие, зрялост и общност.

Някои от забележителните проекти, които използват Quorum, включват VAKT, KIMLIC, IIN, FOGCHAIN ​​ETHHOTELS и други.

Искате ли да научите повече за кворума? След това вижте Крайното ръководство за блокчейн платформата Quorum.

Блокчейн като платформа за услуги (платформи BaaS)

Сега, след като преминахме през някои от най-добрите блокчейн платформи, нека изброим блокчейна като платформа за услуги.

Тези платформи BaaS предлагат услуги на предприятия, бизнес и стартиращи компании, тъй като им позволява да хостват своето блокчейн решение.

IBM

Според IBM ранните хамали имат своето предимство. Те предлагат доверен опит, който се състои от 1500 експерти от бранша. Те също имат богата клиентска база от 500+ клиенти и са класирани на първо място, когато става въпрос за изследвания.

Техният корпоративен блокчейн гарантира, че можете да изграждате, управлявате, работите и растете, използвайки тяхното лесно за използване блокчейн решение. Ако използвате IBM blockchain, вие също получавате достъп до IBM cloud, което гарантира, че можете бързо да мащабирате вашето blockchain приложение.

Amazon Blockchain

Amazon предлага и своето решение BaaS с използването на Amazon Managed Blockchain. С него можете да създавате и управлявате блокчейн. Работи с популярни блокчейн мрежи като Ethereum и Hyperledger Fabric.

С него получавате следните предимства

 • Напълно управляван
 • Изберете Ethereum или Hyperledger Fabric
 • Сигурен и мащабируем
 • Надежден

Много случаи на употреба могат да бъдат приложени с помощта на блокчейн на Amazon. Например можете да внедрите верига за доставки, прехвърляне на дребно, активи и търговия.

За да помогнат на предприятията да изградят своето блокчейн приложение, те предлагат широка гама от решения, включително Amazon QLDB (Quantum Ledger Database), Amazon Managed Blockchain, AWS Blockchain Templates и AWS Blockchain Partners.

Те имат клиенти като Smatto, DTCC, healthdirect и други.

Oracle

Oracle също така предоставя техния опит в областта на блокчейн чрез тяхната блокчейн платформа на Oracle. Той предлага лесен за използване начин за изграждане на блокчейн приложение, като по този начин улеснява предприятието да приеме блокчейн.

Oracle се определя като корпоративна блокчейн платформа. Те предоставят услуги, които са необходими за трансформиране на бизнес приложения и обработка, за да се използва блокчейн.

Техните ключови характеристики включват предварително сглобени управлявани услуги, интеграция с включване и пускане, автоматизирани операции, корпоративен и отворен. Те вече предоставят своето свързано с блокчейн решение за веригата за доставки с CargoSmart.

Други блокчейн платформи, които си струва да се споменат

OpenChain

OpenChain е блокчейн технология за предприятието. Той е с отворен код, точно както повечето други платформи на блокчейн.

OpenChain е насочен главно към организации, които искат да гарантират, че техните цифрови активи се управляват и издават по сигурен, надежден и мащабируем начин.

Той е лесен за използване и всеки може да създаде свой собствен екземпляр на OpenChain за броени минути. Освен това може да се персонализира от администраторите. Правилата могат да бъдат определени от него, където крайните потребители могат да участват и да обменят стойност, определена от тези правила. Всяка транзакция е с цифров подпис, за да се осигури сигурност.

OpenChain използва разделения консенсус. Всеки екземпляр на Openchain има един орган за валидност на транзакциите, където блокчейнът използва екземпляри на Openchain за целите на децентрализацията. Това означава, че транзакцията трябва да бъде валидирана от различни екземпляри на OpenChain.

Други ключови характеристики на OpenChain включват по-голяма ефективност поради използването на архитектура клиент-сървър и липса на миньор. Това също означава, че транзакциите не се нуждаят от никакви такси и са незабавни.

И накрая, той използва модулен дизайн за по-добра интеграция с други бизнес процеси.

Случаите на използване на OpenChain включват създаване на ценни книжа за активи от реалния свят, реализация на собственост върху творчески дейности, точки за лоялност и карти за подарък.

Звезден

Stellar е блокчейн платформа, която помага за свързване на банки, хора и платежни системи. Всичко е свързано с получаването на пари през границите с помощта на техните технологии.

Stellar нарича себе си бъдещето на банковото дело. Той предлага парични преводи, мобилни клонове, микроплащания, мобилни пари и услуги за хора с недостатъчно финансиране.

Ако сте в сектора на разплащанията, можете да използвате Stellar, за да персонализирате платежната инфраструктура. Можете бързо да се развиете, като използвате мрежата.

Ако се интересувате, можете да разгледате Звездна документация.

Заключение

Това ни води до края на нашия списък с най-добрите блокчейн платформи. Заедно с блокчейн платформите покрихме и платформи BaaS. Тези платформи предлагат на предприятия, предприятия и стартиращи предприятия да започнат работа с блокчейн и да изградят своите пълноценни блокчейн приложения.

И така, какво мислите за блокчейн платформите? Коментирайте по-долу и ни уведомете.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map