Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Преглед: Работи ли Ethereum?

Платформата Ethereum е една от известните криптовалути. Той се провежда на второ място след стойността на биткойна. Въпреки това, когато става въпрос за функции, той лесно бие Bitcoin. Но това не е това, върху което ще се фокусираме днес. Днес ще се съсредоточим върху Ethereum и ще разберем как работи.

По време на стартирането му мнозина също бяха скептични относно начина, по който Ethereum. Ето защо ще се опитаме да отговорим и на въпроса „Работи ли Ethereum?“ Да започваме.

Какво е Ethereum?

Работи ли Ethereum?

Кредити за изображения: Ethereum

За да разберем по-добре, първо трябва да разберем платформата Ethereum. Това е платформа, която позволява да се изпълняват децентрализирани приложения (Dapps). Най-добрата аналогия е „Интернет“. Точно като интернет, той се разпространява. Но ни дава повече сигурност, прозрачност и мащабируемост. Блокчейнът Ethereum се състои от възли, които участват в постигането на консенсус и други дейности, свързани с платформата. Цялата инфраструктура работи по начин, по който Dapps може да бъде хостван и да работи на нея. Ето защо ще видите, че Ethereum процъфтява толкова скоро. Проекти като EOS, TRON и т.н..

Създаден е през 2015 г. от Виталик Бутерин, програмист, базиран в Торонто. Той също така пусна токен, свързан с мрежата. Известен е като „етер“. Етерът действа като гориво за управление на мрежата.

Спекулации на Ethereum, когато беше пуснат за първи път

Когато идеята беше обявена, имаше огромни спекулации относно това, коя мрежа Ethereum ще може да изключи. Скептиците и спекулациите обаче бавно намаляха с пускането на публичната тестова мрежа. Тестовата мрежа беше в състояние да изпълнява DAO и квазиобръщащи се пълни интелигентни договори.

По това време също работи API на JavaScript за Ethereum, който затвърждава задържането след стартирането му. За да се гарантира, че грешките се отстраняват възможно най-бързо, те също пусна награда за лов на грешки.

Скоро, v1 клиенти бяха обслужвани с помощта на браузъра Mist и Ethereum GO.

Как работи Ethereum?

Мрежата Ethereum дава възможност на разработчиците да разработват приложения за блокчейна. За сравнение, Bitcoin не прави това. Приложенията могат да работят сами и да донесат резултати, които са предварително дефинирани от програмиста. Софтуерът, който позволява такъв вид поведение, е известен като интелигентни договори.


Умните договори са подобни на юридическите договори, които работят в реалния свят. Просто разработчиците вече имат възможността да пишат договори с код. Това е новаторско, тъй като може да автоматизира задачите в блокчейна. Интелигентните договори също се възползват от други свойства на блокчейн, като цялост, прозрачност и в някои случаи поверителност.

Нека вземем пример, за да разберем по-добре. Един приятел иска вашият иска да ви изпрати жетони, които той е създал. Курсът, който той избра, е 5000 токена за един ефир. За да предотврати каквато и да е ръчна работа, той може да напише интелигентен договор и след това да поиска да изпратите споменатата сума. След като адресът, на който се съхраняват жетоните, получи етера, той автоматично ще изпрати точното количество токен на вашия приятел. Той автоматизира всичко и в това е красотата на интелигентните договори.

Друга характеристика на блокчейна Ethereum е Dapps. Те са децентрализирани приложения, които работят върху блокчейна. Точно като прости приложения, които работят на блокчейн. Нека да го изследваме, като го сравним със смарт договори.

Интелигентни договори срещу Dapps

Децентрализирани приложения на Ethereum

Кредит за изображение: Ethereum

Основната разлика между Dapps и интелигентния договор е тази на интерфейса. Dapps позволява на потребителя да се свърже с блокчейна. Също така, Dapps имат неограничен капацитет в сравнение със смарт договори. Dapps може да има много употреби в сравнение с интелигентните договори само за търговска употреба.

ICO на платформата Ethereum

Първоначалното предлагане на монети (ICO) се използва от стартиращи компании за набиране на пари. Правейки ICO, стартъпите продават своите токени на публични или частни инвеститори. Мрежата Ethereum поради своите възможности е идеална за стартиращи компании за създаване и пускане на маркери. Съществува и стандартът ERC20, който гарантира, че маркерите, пуснати в блокчейна, отговарят на определен стандарт.

Етер: зареждане на платформата

Етерът е различен от Ethereum. Това е криптовалута, която захранва цялата мрежа. Той също така подхранва Dapps и дава стимул на разработчиците да създават Dapps. По време на писането стойността на 1 етер е около $ 600. През декември 2017 г. той достигна 1300 долара.

Работи ли Ethereum?

И така, работи ли ethereum? Разбира се, че има. Работи ли по предназначение? Да. Ethereum е работният кон на блокчейн революцията и нещата ще се развиват само от тук. За сравнение, биткойн се разглежда само като съхранение на стойност.

И така, какво мислите за Ethereum? И мислите ли, че работи? Коментирайте по-долу и ни уведомете.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector