Случаи на използване на блокчейн в реалния свят – 46 приложения на блокчейн

Блокчейнът напълно преобрази света около нас. Започна с Биткойн през 2009 г., когато Сатоши Накатоми изобрети блокчейн и Биткойн беше първата криптовалута, която го използва.

Ще бъдете изненадани, ако видим текущата употреба на блокчейн. В момента има стотици случаи на използване на блокчейн, които имат приложение в реалния свят. И защо не? Наруши почти всяка индустрия там, от изкуствен интелект до производство.

Числата също са в полза на блокчейн. Световният икономически форум прогнозира, че до 2025г, 10% от БВП ще бъдат засегнати или съхранени в блокчейна. Това е много за една нова технология, която все още не е на десетилетие. Лидерите, от друга страна, трябва бързо да изместят фокуса си и да гарантират, че техният бизнес може да се адаптира към блокчейн трансформациите.

В тази статия ще се съсредоточим върху реалните случаи на използване на Blockchain и приложения на blockchain. Всички случаи на употреба в реалния свят, които ще изброим, имат обещания за изпълнение. Трудно е обаче да се каже кой ще успее или не.

Contents

Инфографика за приложения в реалния свят

Класифицирахме случаите на използване на блокчейн в конкретни категории. По време на писането сме изброили 46 блокчейн приложения или услуги към юли 2018 г. Тези примери за блокчейн са избрани според тяхното въздействие в съответната им категория. Списъкът може да се разглежда и като най-обещаващите случаи на ТОП блокчейн в реалния свят. Нека изброим категориите по-долу.

 

 1. Управление на съдържание / разпространение: PeerNova, Brave.
 2. Управление на данни: Factom, Essentia.one.
 3. Кибер защита: GuardTime, Remme, Blockverify, PeerNova.
 4. Платформа: Скъпоценен камък.
 5. Здравеопазване: SimplyVital Health, MedRec.
 6. Финансови услуги: Абра, Barclays, Aeternity.
 7. Производство и промишленост: Maersk, Provenance, SKUChain, LO3 Energy.
 8. Съхранение: STORJ.io
 9. Правителство: Проектът на SouthKorea, Govcoin, Democracy.earth, FollowMyVote.
 10. На дребно: OpenBazaar, Лоял.
 11. Блокчейн платформа: IBM Blockchain решения, Decent.
 12. Транспорт и туризъм: Аркаден град.
 13. Медия: KodakOne, Ujomusic, Civil.
 14. Недвижим имот: Вездесъщ, Пропи.
 15. Поземлен регистър: Публичен регистър.
 16. Идентификация: Uport.
 17. Застраховка: AIG.
 18. Предприятие: Лазурен.
 19. Реклама: NYIAX.
 20. Авторство и собственост: Blinded, Stampery, Veisart, Po.et.
 21. Социална мрежа: АКАША, Ваша.
 22. Диаманти: Debeers.

Да започваме.

Категория на приложенията за блокчейн: Управление / разпространение на съдържание

1. Смел

Случай за употреба: Необходимост от браузър, който може да намали таксите за данни, като блокира тракери и реклами. Той защитава поверителността на потребителите, като споделя само необходимата информация, спестявайки време и усилия.

Решение:  Brave е модерен браузър, който предлага сигурен, бърз и частен браузър. Прави го с помощта на блокчейн. За целта той блокира всички реклами с вграден блокер за реклами. Поверителността на потребителя също е запазена благодарение на блокирането на тракера. Освен това, поради блокирането на рекламите и тракерите, смелият браузър работи по-бързо от други популярни браузъри, включително Chrome и Mozilla. Те също са в процес на монетизиране на блокирането на реклами, като използват техните комунални маркери. Те тестват и рекламата, използвайки блокчейн технологията.

Състояние: На разположение

Уебсайт: https://brave.com/

Блог: https://brave.com/blog/


Категория: Управление на съдържание / разпространение

Източник на изображението: Смел

2. Paperchain

Случай за употреба: Необходимостта компаниите, създателите на музика, организацията на новини и т.н. да имат подходящ децентрализиран пазар, където да могат да прокарват активите си и да ги монетизират, заобикаляйки настоящите дълги цикли на заплащане в индустрията.

Решение: Решение: Paperchain предлага децентрализиран пазар, където всяка медийна компания може да монетизира своето съдържание и да го направи достъпна за глобална инвестиционна мрежа, използваща децентрализиран пазар. Той решава най-големия индустриален проблем с дългите цикли на заплащане и помага както на малките, така и на големите играчи да се възползват от ликвидността. Критичните характеристики на Paperchain включват осигуряване на децентрализирана мрежа за инвестиции в медии, вградени прозрения и стабилен слой на финансовата инфраструктура, който може да се използва за създаване на финансови споразумения от третата страна.

Състояние: В процес на изпълнение

Уебсайт: https://www.paperchain.io/

Блог: https://blog.paperchain.io/

Категория: Управление на съдържание / разпространение

Източник на изображението: Paperchain

Блокчейн приложения Категория: Управление на данни

3. Факт

Случай за употреба: Необходимостта от защита на критични търговски, държавни и нестопански системи от кражба на данни и също така да се внуши честност на всички платформи и системи.

Решение: Фактът е за доверие, честност и неизменност. Те осигуряват световната система с технология, която може да помогне за защитата на системите и да гарантира, че хората са изведени от бедността. Използвайки блокчейн, системите придобиват прозрачност, честност, почтеност и сигурност. Също така, необходимостта от надеждна рамка, която може да направи честността страна на по-големия пейзаж. Накратко, с Factom ще бъде по-лесно да създавате продукти за данни и да вземате решения въз основа на тях. Софтуерът Factom също може да се включи към съществуваща система и няма нужда да създавате или преустройвате системи от нулата.

Състояние: В процес на изпълнение

Уебсайт: https://www.factom.com/

Блог: https://www.factom.com/blog

Категория: Управление на данни

Източник на изображението: Factom

4. Essentia.one

Случай за употреба: Необходимостта от рамка за управление на данни, която ще помогне на потребителите да имат достъп и да съхраняват данни от всяко място по сигурен начин.

Решение: Essesntia.one е рамка за управление на данни, изградена върху блокчейн веригата и осигурява модулна децентрализирана и оперативна съвместимост. Състои се от два важни компонента: Синергии и Есенции. Essences притежават своите данни и са взаимосвързани чрез множество услуги, докато синергиите действат като свързваща тъкан на операции като свързване на платформи, ресурси и т.н. Разработчиците могат да се възползват от тази архитектура и изградени върху нея, осигурявайки достъп до всеки по света.

Състояние: В процес на изпълнение

Уебсайт: https://essentia.one/

Блог: https://medium.com/@matteozago

Категория: Управление на данни

Източник на изображението: Essentia

Блокчейн приложения Категория: Киберсигурност

5. GuardTime

Случай за употреба: Необходимостта от по-добре проверимо доказателство за сигурност, което работи върху блокчейна и защитава данните на потребителя много по-добре от традиционното блокчейн решение.

Решение: GuardTime е блокчейн проект за киберсигурност, който има за цел да използва собствената си KSI технология на Guartime. Технологията е разработена специално за корпоративни решения. Също така, изпълнението също е недокоснато.

Те изградиха върху това, което биткойн може да предложи досега, т.е. прозрачност, неизменност и сигурност. През 2003 г. те дадоха първото официално доказателство за сигурност, което изгражда проверимо доказателство за сигурност в мрежата. В момента те си сътрудничат с много компании, които се възползват от тяхната технология KSI.

Първоначално те започнаха с естонското правителство и им помогнаха да осигурят здравни досиета на естонските граждани. В момента те си сътрудничат с Verizon Enterprise Solutions и дори отбраната и Aerospace.

Можете да прочетете повече за техния стек тук.

Състояние: На разположение

Уебсайт: https://guardtime.com

Блог: https://guardtime.com/blog

Категория: Кибер защита

Източник на изображението: GuardTime

6. Remme

Случай за употреба: Удостоверяване срещу хак, което защитава данните на потребителя и компанията от кибер атаки.

Решение: Remme е блокчейн проект за киберсигурност, който има за цел да подобри настоящите стандарти за сигурност както за потребители, така и за компании, които се опитват да защитят данните си от неоторизирано използване. Той е създаден и за справяне с кибер атаките. За целта помага на организации с критична инфраструктура, medtech, крипто обмен и много други. Също така, той напълно отнема човешкия аспект, като автоматизира всичко. Често срещаните атаки, срещу които Remme защитава, включват груба сила, фишинг, регистриране на ключове, атаки за повторно използване на парола и много други.

Състояние: Изпълнение на пилотни проекти за Infopulse и други.

Уебсайт: https://remme.io/

Блог: https://medium.com/remme

Категория: Кибер защита

Източник на изображението: Remme

7. Blockverify

Случай за употреба: Необходима е прозрачност на веригите за доставки, използващи блокчейн, която не само идентифицира фалшификатите, но и предоставя глобално решение. Веригите на доставки като фармацевтични продукти, електроника, диаманти и луксозни изделия се нуждаят от прозрачност, за да работят правилно.

Решение: Blockverify е „Базирано на блокчейн решение за борба с фалшификатите“. Неговата функция е да идентифицира фалшификати и предлага не дублирана среда. Също така, той е изцяло персонализиран за компаниите и те могат да управляват своята верига за доставки, докато регистрират нови продукти. Има много случаи на използване на Blockverify. Някои от известните случаи на употреба включват електроника, фармацевтични продукти, електроника и луксозни артикули.

Той работи, като етикетира всеки продукт с уникален етикет Block Verify. Предлагането също се проверява както от гледна точка на потребителя, така и на дребно. Той също така предлага антикорупционни и по този начин осигурява целостта, необходима за управление на веригите за доставка със 100% прозрачност.

Състояние: В процес на изпълнение.

Уебсайт: http://www.blockverify.io/

Блог: Нито един

Категория: Кибер защита

Източник на изображението: Blockverify

8. PeerNova

Случай за употреба: Необходимостта от целостта на данните във финансовата индустрия, от която се нуждаят както заинтересованите страни, така и регулаторите.

Решение: PeerNova подобрява начина, по който функционира финансовият свят, като предоставя най-доброто от двете технологии Blockchain, BigData и Cloud. Целта му е да предостави на финансовите институти начин за проверка и защита на техните данни. Това също им позволява да се обърнат към своя одит, помирение и съответствие. Трите основни характеристики на технологията PeerNova Blockchain предлагат да включват неизменност, редакция и възпроизвеждане на логика. Това означава, че данните са защитени, подлежащи на проверка и могат да бъдат проследени, когато е необходимо.

Състояние: Участва в множество проекти, включително Книга след търговия, Lineage of Capital и технология Cuneiform.

Уебсайт: http://peernova.com/

Блог: Нито един

Категория: Кибер защита

Източник на изображението: Peer Nova

Блокчейн приложения Категория: Платформа

9. Скъпоценен камък

Случай за употреба: Необходимостта от операционна система, която може да идентифицира проблема на силоза и да свърже всички различни силози в едно спестяване на време, усилия и разходи за различни бизнес вертикали като здравеопазване, медии, банки и много други.

Решение: Gem е блокчейн операционна система, която свързва данни, свързани с актив или лице, заедно чрез създаване на глобални идентификатори. Това елиминира консумацията на време и необходимостта от помирение. Той също така осигурява прозрачност и предлага по-добри резултати с намалени рискове. Накратко, всичко е свързано с идентифициране на глобални субекти и след това им се предоставя платформа за обмен и комуникация чрез споделяне на данни. Не само, че всичко може да се автоматизира с работни потоци.

Това просто решение може да се използва в много различни вертикали, включително Верига на доставки, Здравеопазване, и още много.

Състояние: В процес на изпълнение с множество партньори, включително Philips и Xpansiv.

Уебсайт: https://enterprise.gem.co/

Блог: http://blog.gem.co/

Категория: Платформа

Източник на изображението: GEM

Блокчейн приложения Категория: Здравеопазване

10. SimplyVital Health

Случай за употреба: Необходимостта от подходящо здравно решение, което може да осигури платформа за доставчици, клиенти и здравни специалисти.

Решение: SimplyVital Health е блокчейн решение, което свързва пациентите и доставчиците под един покрив. Това е решение за управление на здравни данни и също така използва машинно обучение и прогнози за алгоритми за най-доброто възможно решение. Аналитичните прозрения са предоставени за опит на пациента. Също така работи еднакво за частни доставчици, болници и здравни системи. Един от основните му компоненти е Health Nexus. Това е протокол, съвместим с HIPAA, който се приема в цял свят. Протокол, който може да се използва за свързване на здравни данни и контрол на пациента.

Състояние: В процес на изпълнение

Уебсайт: https://www.simplyvitalhealth.com/

Блог: Нито един

Категория: Здравеопазване

Източник на изображението: SimplyVital

11. MedRec

Случай за употреба: Необходимостта пациентите да имат данните, свързани със здравеопазването, на едно място и да бъдат достъпни отвсякъде.

Решение: MedRec е блокчейн платформа, която решава проблема с електронните здравни досиета (EHRs), като предоставя блокчейн решение, при което данните за пациентите могат да се съхраняват и имат достъп до различни организации, лица и здравни специалисти. Това създава екосистема, която работи за пациентите и им предоставя възможността да имат своите медицински доклади на върха на пръста. Използването на блокчейн също предлага прозрачност и създава уникален индивидуален отпечатък. Това води до по-ниски разходи и по-лесна здравна подкрепа за пациента.

Състояние: В процес на изпълнение

Уебсайт: https://medrec.media.mit.edu/

Блог: Нито един

Категория: Здравеопазване

Източник на изображението: Medrec

Блокчейн приложения Категория: Финансови услуги

12. Абра

Случай за употреба: Необходимостта от мобилно приложение, което може да позволи на всеки не само да инвестира в криптовалута, но също така да го направи сигурен и да съхранява активите си без никакви притеснения.

Решение: Abra е мобилно приложение за криптовалута, което позволява на потребителите да съхраняват, инвестират и купуват криптовалута. Освен това е сигурен и гарантира, че всеки може да го използва. По време на писането той поддържа 25 криптовалути, включително популярни криптовалути като биткойн, лайткойн, тире и т.н. С помощта на приложението всеки може да търгува или купува крипто. Освен това е безопасно и осигурява мобилност.

Състояние: На разположение

Уебсайт: https://www.abra.com/

Блог: https://www.abra.com/blog/

Категорияy: Финансови услуги

Източник на изображението: Абра

13. Барклай

Случай за употреба: Банките, използващи блокчейн технология за подобряване на вътрешния банков процес, а също и подобряване на потребителското изживяване.

Решение: Barclays bank разбира блокчейна и неговото въздействие. Ето защо те изграждат своите системи, за да поддържат блокчейн. Това ще отвори нови врати за потребителите, тъй като те могат да взаимодействат с банковите системи от всяко място, където пожелаят. Средата с активирана блокчейн също ще означава, че удостоверяването може да се извърши възможно най-бързо. Също така, измамите могат да бъдат премахнати изцяло от системата благодарение на прозрачността и целостта, осигурени от решението за блокчейн. Те също така работят, за да доведат до търговска революция, където всичко се проследява, за да се осигури прозрачност.

Състояние: В процес на изпълнение

Уебсайт: https://www.barclayscorporate.com

Блог: Нито един

Категория: Финансови услуги

14. Въздушност

Случай за употреба: Необходимост от светкавично бързи, интелигентни договори, които ще позволят на организациите да се мащабират в световен мащаб с предимството на блокчейна.

Решение:  Aeternity е мащабируем интерфейс за интелигентен договор, който помага на всяка организация да работи с реални данни. Той е проектиран така, че да може да осигури несравнима и несравнима глобална мащабируемост, несравнима ефективност и прозрачно управление. Иновационният аспект идва от интелигентните договори, тъй като те са напълно завършени. Не само този консенсус се постига чрез нов консенсусен алгоритъм, който се възползва както от Proof-of-Work (PoW), така и от Proof-of-Stake (PoS). Има още една концепция, която прави Aeternity уникална, е държавните канали. Той позволява на интелигентните договори да се изпълняват извън веригата. Oracles се използват за свързване на интелигентни договори с реални данни и взаимодействие с тях като наистина първокласни обекти.

Състояние: В процес на изпълнение

Уебсайт:  https://www.aeternity.com/

Блог: https://blog.aeternity.com/

Категория: Финансови услуги

Източник на изображението: Aeternity

Блокчейн приложения Категория: Производство и промишленост

15. Маерск

Случай за употреба: Движението на товара, което може да бъде проследено ефективно и ефикасно.

Решение: Maersk вече е утвърдена транспортна компания, която обработва товари по целия свят. Сега те бавно преминават към блокчейн решение, за да могат да се възползват от прозрачността, целостта и сигурността, предоставени с него. По този начин компаниите или транспортните пристанища ще имат по-добър контрол върху стоките. Това също означава, че нелегалният транспорт ще бъде напълно спрян, тъй като данните след съхранението не могат да бъдат променяни.

Състояние: В процес на изпълнение

Уебсайт: https://www.maerskline.com/

Блог: Нито един

Категория:  Производство и промишленост

Източник на изображението: Maeslk

16. Произход

Случай за употреба: Верига на доставки, която осигурява доверие и дава възможност както на потребителите, така и на бизнеса.

Решение: Provenance е блокчейн платформа, която захранва веригата на доставки и позволява на бизнеса да изгради доверие. Също така помага на купувачите да избират продукти. Накратко, той захранва цялата верига на доставки, включително търговци на дребно, производители, купувачи и партньори. Целта му е да осигури прозрачна среда, в която купувачите могат да намерят произход на продукта и друга жизненоважна информация, преди да направят покупка. Търговията на дребно също може да се възползва от промяната и да гарантира, че клиентите получават пълната информация, преди да направят покупка.

Състояние: В процес на изпълнение

Уебсайт: https://www.provenance.org/

Блог: https://www.provenance.org/case-studies

Категория: Производство и промишленост

Източник на изображението: Провенанс

17. SKUChain

Случай за употреба: Решение за блокчейн, което може да захранва цели вериги за доставки на предприятия и да предоставя стойност на индустрията, където предприятията могат да работят и да растат заедно.

Решение: SKUChain иска да промени начина, по който работи корпоративната верига за доставки, като овластява всеки участник и създава глобална верига за създаване на стойност. Всяко предприятие може да има достъп до веригата на доставки, която може да използва, за да отключи печалбите по множество начини. Накратко, всичко е свързано с обединяване на предприятия и създаване на среда за сътрудничество. Това улеснява предприятието да взема решения и по-добър контрол върху веригите за доставка.

Състояние: В процес на изпълнение

Уебсайт: http://www.skuchain.com/

Блог: Нито един

Категория: Производство и промишленост

Източник на изображението: SKUCHAIN

18. LO3 енергия

Случай за употреба: Необходимостта от платформа, където потребителите да могат да управляват енергията, която произвеждат, и да извършват операции на пазара, включително покупка, продажба, съхранение и др. Както на местно, така и на глобално ниво.

Решение: LO3 Energy е блокчейн платформа, която дава възможност на потребителите да контролират консумацията на енергия и производството си, като им предоставя способността да генерират, съхраняват, купуват, продават и енергия на местно ниво. За целта те ще използват Smart meter, Blockchain, API и Grid. Интелигентният измервателен уред е част от LO3 Energy, която се грижи за консумацията на енергия и гарантира, че комуникира добре с мрежата. API и Grid са там, за да осигурят сътрудничество и свързаност със старите мрежови системи, съответно. Той носи обмен на енергия между партньори за всички.

Състояние: В процес на изпълнение

Уебсайт: https://lo3energy.com/

Блог: https://lo3energy.com/news/

Категория: Производство и промишленост

Източник на изображението: LO3Energy

Блокчейн приложения Категория: Съхранение

19. STORJ.io

Случай за употреба: Необходимостта от разпределено облачно хранилище, където потребителите да имат достъп до своите данни в криптиран формат.

Решение: STORJ.io е разпределена платформа за съхранение в облак, която се фокусира върху предоставянето на контрол на потребителите чрез предоставяне на шифровано съхранение от край до край. Само потребителите могат да имат достъп до своите данни и блокчейн плащанията го захранват. И така, как работи? Той работи, като позволява на потребителите да наемат място в мрежата. По този начин потребителят може да печели пари, като споделя HD пространство. Освен това е с отворен код и безплатен и всеки може да помогне за разработването на решението.

Състояние: В ранен достъп

Уебсайт: https://storj.io/

Блог: https://medium.com/@storjproject

Категория: Производство и промишленост

Източник на изображението: Storj

Блокчейн приложения Категория: Правителство

20. Samsung SDS

Случай за употреба: Необходимостта от подобряване на прозрачността в държавните услуги, включително обществената безопасност, благосъстоянието и транспорта.

Решение: Samsung SDS си партнира с правителството на Южна Корея, за да създаде по-прозрачни правителствени услуги, които могат да помогнат за подобряването на три основни компонента на обществото, включително обществената безопасност, благосъстоянието и транспорта. В момента той е в новозараждащ се етап и се очаква да бъде завършен до 2020 г..

Състояние: В процес на изпълнение

Уебсайт: https://www.samsungsds.com/us/en/index.html

Блог: Нито един

Категория: Правителство

Източник на изображението: Samsung SDS

21. Govcoin

Случай за употреба: Правителствена монета, която може да помогне на потребителите да управляват спестяванията, да им помогнат да избегнат забавяне на плащанията, а също така да им предостави незабавен достъп, подобрявайки системата за социални грижи.

Решение: Лондонското стартиране има за цел да реши използването на традиционната среда, като позволи на всеки да изтегли приложение и да създаде виртуални буркани. По този начин всеки може да наема, да купува услуги чрез единна платформа. Също така ще помогне на хората, които се нуждаят от финансова помощ, и ще им осигури ползи по-бързо от всякога. Решението има вградена система за социално подпомагане.

Състояние: В процес на изпълнение

Уебсайт: Нито един

Блог: Нито един

Категория: Правителство

22. Демокрация.земя

Случай за употреба: Необходимостта от блокчейн, задвижван от демокрация, където всеки може да гласува и да изгради сграда на суверенен демократичен правителствен протокол.

Решение: Запознайте се с Демокрация Земя, уникален проект, който има за цел да изгради суверенен демократичен правителствен протокол, който е с отворен код и се основава на идеята за равноправни мрежи. Протоколът може да се използва във всяка организация, която може да се възползва от предимствата му. Демокрацията Земя има много предимства, включително течна демокрация, собственост на данни и управление без граници.

Състояние: В процес на изпълнение

Уебсайт: https://www.democracy.earth/

Блог: http://words.democracy.earth/

Категория: Правителство

Източник на изображението: Демокрация Земя

23. Следвайте myvote.com

Случай за употреба: Необходимостта от платформа за гласуване на избори, която предлага пълна прозрачност.

Решение: Follow My Vote е платформа за гласуване от партньори, която използва блокчейн и осигурява прозрачност на целия изборен процес. Това ще доведе до резултати от избори, които са 100% точни, тъй като данните са прозрачни и могат да бъдат проследени обратно, когато е необходимо. Това е отворен код, рентабилен, удобен и 100% сигурен начин за провеждане на избори.

Състояние: В процес на изпълнение

Уебсайт: https://followmyvote.com/

Блог: Нито един

Категория: Правителство

Източник на изображението: FollowMyVote

Блокчейн приложения Категория: Търговия на дребно

24. OpenBazaar

Случай за употреба: Онлайн пазар, където няма централизация и не предлага ограничения или такси за платформа.

Решение: OpenBazaar е безплатен онлайн пазар, който предлага нулеви ограничения за своите потребители без такси за платформа и в същото време печели криптовалута. Потребителите могат да създадат свой собствен магазин, да продават своите артикули и да достигнат до нова аудитория. Платформите използват криптовалута като средство за валута. Това означава, че няма нужда от банки или кредитни карти. Платформата предлага и пълна персонализация и мрежа от партньори. Това е един от най-добрите онлайн пазари, който се захранва от блокчейн.

Състояние: На разположение

Уебсайт: https://www.openbazaar.org/

Блог: https://www.openbazaar.org/blog/

Категория: На дребно

Източник на изображението: OpenBazaar

25. Лоялен

Случай за употреба: Технологична платформа, която възнаграждава лоялността.

Решение: Loyyal е универсална платформа за награди и лоялност, която използва съвременни технологии като интелигентни договори и блокчейн. Използвайки това, множество индустрии, марки и друга форма на организация могат да формират уникални отношения с клиентите и да създадат система за лоялност и възнаграждение.

Състояние: В процес на изпълнение

Уебсайт: https://www.loyyal.com/

Блог: Нито един

Категория: На дребно

Източник на изображението: Loyall

Blockchain Applications Категория: Blockchain платформа

26. IBM Blockchain решения

Случай за употреба: Необходимостта от блокчейн приложения, които работят на ниво предприятие.

Решение: Решенията на IBM Blockchain, които използват Hyperledger Composer и Hyperledger Fabric, за да осигурят мрежа за създаване на стойност, която е с отворен код и силно защитена. Може да се използва с други идеи за блокчейн и да им помогне да работят с лекота. Тези блокчейн приложения също ще станат много по-удобни за управление и развитие. Облачната сигурност на IBM също гарантира, че цялата блокчейн е защитена и я предпазва от вътрешни атаки и злонамерен софтуер.

Състояние: На разположение

Уебсайт: https://www.ibm.com/blockchain/solutions

Блог: Нито един

Категория: Блокчейн платформа

Източник на изображението: IBM Blockchain

Блокчейн приложения Категория: Транспорт и туризъм

27. Аркаден град

Случай за употреба: Необходимостта от мрежа, която може да обслужва местната зона с децентрализирани местни драйвери.

Решение: Arcade City е система, базирана на блокчейн гилдии, където шофьорите могат да направят местни асоциации и да сървъри местна общност. Тя е изградена върху сътрудничество и обслужване по възможно най-добрия начин. По този начин най-добрите шофьори печелят най-много, а също така помагат на останалите шофьори да се учат от своя опит и грешки. Всеки може да създаде гилдия или да създаде своя собствена. Аркадният маркер се използва за осигуряване на приходи от транзакциите в системата.

Състояние: В процес на изпълнение

Уебсайт: https://arcade.city/

Блог: Нито един

Категория: Транспорт и туризъм

Източник на изображението: Arcade City

Блокчейн приложения Категория: Медия

28. KodakOne

Случай за употреба: Лицензионна платформа, където медиите и творческите творби могат да се съхраняват, осигуряват и споделят в световен мащаб.

Решение: KodakOne е платформа за управление на изображения, която работи върху блокчейна и използва криптовалута KODAKCoin, за да я зарежда. Той дава възможност на креативните строители да лицензират своята работа сигурно и безопасно. Таксите за лицензиране също са ниски и водят до повече приходи, когато се хостват на платформата Kodak One. Той напълно трансформира икономията на изображението и също така гарантира, че собствеността се запазва през жизнения цикъл на изображенията. KODAKCoin също така създава лицензионна платформа, която защитава правата на създателите на изображения и им предоставя пазар..

Състояние: В процес на изпълнение

Уебсайт: https://kodakone.com/

Блог: Нито един

Категория: Медия

Източник на изображението: KodaKOne

29. Ujomusic

Случай за употреба: Необходимостта от платформа за права и собственост, където създателите на музика да качват своята музика и да запазват пълни права за нея.

Решение: Ujomusic е блокчейн платформа, която дава възможност на музиката. Той е създаден за създатели на музика, за да могат да имат пълни права върху музиката, която създават. Платформата също е напълно децентрализирана и прозрачна, което означава, че те могат да виждат всичко и също така не трябва да разчитат на централизирано лице. Става въпрос и за автоматизиране на интелигентните плащания на роялти с помощта на криптовалута и интелигентни договори.

Състояние: Налична бета

Уебсайт: https://ujomusic.com/

Блог: https://medium.com/@UjoMusic

Категория: Медия

Източник на изображението: UjoMusic

30. Граждански

Случай за употреба: Журналистите се нуждаят от децентрализиран пазар, така че журналистиката да може да процъфтява, без централен орган да я контролира.

Решение: Civil е блокчейн проект, който е насочен към журналисти. Това е пазар, където журналистиката може да поддържа и процъфтява в правилната посока. Много проекти се изпълняват на Civil, включително The Colorado Sun, FAQ NYC, Popula и т.н. Проектът има за цел да поправи вратичките в настоящата журналистическа практика и да стимулира поведението на сътрудничество, отколкото конкуренцията.

Състояние: На разположение

Уебсайт: https://civil.co/

Блог: https://blog.joincivil.com/

Категория: Медия

Източник на изображението: Граждански

Блокчейн приложения Категория: Недвижими имоти

31. Ликвидация

Случай за употреба: Необходимостта от прозрачна, но сигурна платформа за водене на записи на недвижими имоти /

Решение: Уникалността е един от най-добрите случаи на използване на блокчейн в индустрията за недвижими имоти. Това е една от първите платформи за недвижими имоти, които предоставят софтуер като услуга на организациите и им помагат сигурно да съхраняват и проследяват собствеността. Приложението SaaS работи върху блокчейна, което означава, че предлага прозрачност, цялост и сигурност. Потребителите също имат пълна собственост върху данните, без никакво угаждане на централния орган.

Състояние: На разположение

Уебсайт: https://www.ubitquity.io/

Блог: Нито един

Категория: Недвижим имот

Източник на изображението: Ubitquity

32. Пропи

Случай за употреба: Транзакции с имоти, които са прозрачни, сигурни и проследими.

Решение: Запознайте се с Propy, идеалният случай на използване на блокчейн за сделки с имоти. Използвайки Propy, всеки може да купува и продава имота и да се наслаждава на предимствата на прозрачността и сигурността, като използва блокчейн. По този начин както продавачът, така и купувачите са сигурни, тъй като е почти невъзможно да се измами с помощта на Propy. Той също така работи през границите и осигурява чудесен начин за търсене на имот.

Състояние: На разположение

Уебсайт: https://propy.com/

Блог: https://blog.propy.com/

Категория: Недвижим имот

Източник на изображението: Propy

Блокчейн приложения Категория: Земенен регистър

33. Публичен регистър

Случай за употреба: Необходимостта от децентрализирана платформа, където свойствата и цифровите активи могат да се съхраняват с пълен потребителски контрол.

Решение: Публичният регистър е едно от уникалните блокчейн приложения, чрез което гражданите могат да регистрират собствеността си и да я съхраняват като цифров актив. Той ще бъде подкрепен от криптографското доказателство и ще бъде публикуван в блокчейн, задвижван от биткойни. Проектът на публичния регистър има за цел да изгради платформа, която е сигурна за безопасността на данните и също така осигурява прозрачност и процес на проверка.

Състояние: В процес на изпълнение

Уебсайт: https://exonum.com/napr

Блог: https://exonum.com/blog/

Категория: Поземлен регистър

Източник на изображението: Публичен регистър

Категория на приложенията за блокчейн: Идентификация

34. Uport

Случай за употреба: Необходимостта от децентрализирана система за идентичност, която да работи в мрежата.

Решение: Uport изгражда отворена система за идентичност с блокчейн, където хората могат да поемат пълната собственост върху своята самоличност. Всяко лице може да съхранява самоличността си в блокчейн. В момента тя работи на блокчейн Ethereum, което означава, че се възползва и от интелигентни договори. Потребителите могат да извършват много действия върху блокчейна, включително заявки и изпращане на идентификационни данни, защитени ключове, данни и също да подписват транзакции. Състои се от протокол за съобщения и идентичност, който работи с децентрализираната мрежа.

Състояние: На разположение

Уебсайт: https://www.uport.me/

Блог: Нито един

Категория: Идентификация

Източник на изображението: Uport

Блокчейн приложения Категория: Застраховане

35. AIG

Случай за употреба: Необходимостта от „интелигентна“ застрахователна полица, която да се възползва от блокчейн, който може да се използва от компаниите.

Решение: И IBM, и AIG са завършили пилотна програма, където могат да изградят мултинационална политика, използвайки интелигентни договори. Създаден е за Standard Chartered Bank PLC. Това ще позволи по-бързо създаване на политики, без да е необходимо да са близо един до друг, улеснявайки създаването и изпълнението на трансгранични политики.

Състояние: В процес на изпълнение

Уебсайт: Нито един

Блог: Нито един

Категория: Застраховка

Блокчейн приложения Категория: Предприятия

36. Лазурен

Случай за употреба: Компаниите се нуждаят от по-сигурни, мащабируеми и прозрачни инструменти и рамка за разработка на приложения в облак.

Решение: Azure предоставя своята работна среда за блокчейн Azure, която позволява на всеки бизнес или компания да изгради свои собствени блокчейн приложения. Той решава въпроси, свързани с различни вертикали, а също така може да се използва за автоматизиране на повечето задачи благодарение на интелигентните договори. Blockchain дава възможност на всеки бизнес според неговите нужди.

Състояние: На разположение

Уебсайт: https://azure.microsoft.com/en-in/solutions/blockchain/

Блог: https://azure.microsoft.com/en-in/blog/

Категория: Предприятие

Източник на изображението: Azure

Блокчейн приложения Категория: Реклама

37. NYIAX

Случай за употреба: Необходимостта от рекламен пазар, задвижван от блокчейн, където рекламодателите могат да контролират какво купуват, продават и рекламират.

Решение: NYIAX е пазар, задвижван от блокчейн, който позволява на рекламодателите да търгуват с рекламни договори чрез използването на своя патентован механизъм за финансово съвпадение. Може да се използва за закупуване, продажба и отдаване под наем на рекламни контакти чрез използване на фючърсна / форуърдна методология. Целият пазар е надежден и прозрачен и осигурява по-добра възвръщаемост на инвестициите за рекламодателите чрез намаляване на разходите по време на жизнения цикъл на сделката. Той има предимства както за издателите, така и за рекламодателите.

Състояние: В процес на изпълнение

Уебсайт: https://www.nyiax.com/

Блог: Нито един

Категория: Реклама

Източник на изображението: nyiax

Категория на приложенията за блокчейн: Авторство и собственост

38. Обвързани

Случай за употреба: Авторските права върху изображения са трудни и са необходими много усилия, за да се справим и с проблемите с авторските права.

Решение: BInded е платформа за авторски права, където фотографите могат да защитят своите изображения, без да плащат никакви такси. Инструментите се предоставят на фотографите и те могат сами да извършат целия процес на авторски права. Изображенията могат да се качват в онлайн блокчейн или трезора и да се съхраняват там. Може да се извърши и мониторинг на работата. Освен това блокчейнът генерира сертификат за авторски права и гарантира, че имате доказателство, ако има нарушение на авторски права.

Състояние: На разположение

Уебсайт: https://binded.com/

Блог: https://blog.binded.com/

Категория: Авторство и собственост

Източник на изображението: Обвързан

39. Stampery

Случай за употреба: Необходимост от платформа за сертифициране на данни, която да гарантира целостта, съществуването и приписването на данни, процеси или комуникации.

Решение: Stampery е платформа за сертифициране на блокчейн данни, която използва технологията на блокчейн и гарантира целостта, съществуването и приписването на различна форма на данни и процеси. Осигурява максимална сигурност и отчетност. Stampery може да се използва за създаване на проверими записи на каквото и да е в blockchain.er

Състояние: На разположение

Уебсайт: https://stampery.com/

Блог: https://blog.stampery.com/

Категория: Авторство и собственост

Източник на изображението: Stampery

40. Veisart

Случай за употреба: Начин за сертифициране и проверка на произведения на изкуството и колекционерски предмети

Решение: Veisart е приложение за блокчейн за авторство и собственост. Позволява на потребителите да свързват работата си в цифрови записи за произход, където получават цифрови сертификати. Той е напълно обезпечен с криптография, където всеки може да създаде своите записи и да получи собственост върху работата си. Всеки запис е шифрован и с времево щамповане и може да бъде проверен от всеки.

Състояние: На разположение

Уебсайт: https://www.verisart.com/

Блог: Нито един

Категория: Авторство и собственост

Източник на изображението: Verisart

41. Po.et

Случай за употреба: Създателите на съдържание, потребителите и издателите преминават през проблемите на настоящия пазар, където кражбите на съдържание, проблемите с лицензирането са често срещани.

Решение: Po.et е случай на използване на блокчейн, който решава проблема с издателите, потребителите и създателите на съдържание. Всяка от творбите е неизменна, когато се качва в блокчейна. Те също са маркирани с време, за да могат да бъдат проверени, когато е необходимо. Създателят на съдържание трябва само да регистрира творчеството си в мрежата и да се възползва от предимствата на децентрализираната мрежа, където данните са неизменни и следователно сигурни.

Състояние: На разположение

Уебсайт: https://www.po.et/

Блог: https://blog.po.et/

Категория: Авторство и собственост

Източник на изображението: ПОЕТ

Блокчейн приложения Категория: Социална мрежа

42. АКАША

Случай за употреба: Необходимостта от децентрализирана мрежа от социални медии, която предлага поверителност, право на информация и защитава основните човешки права.

Решение: AKASHA е децентрализирана мрежа от социални медии, която защитава свободата на изразяване на потребителя, като предоставя поверителност, достъп до информация и е изградена върху Ethereum. Прави го с помощта на код и гарантира, че поверителността се поддържа по всякакъв възможен начин. Той изпълнява човешката свързаност в най-чистата си форма.

Състояние: На разположение

Уебсайт: https://akasha.world/

Блог: Нито един

Категория: Социална мрежа

Източник на изображението: Акаша

43. Вашият

Случай за употреба: Децентрализирана мрежа, където създателите на съдържание получават заплащане за тяхното съдържание.

Решение: Yours е социална мрежа, в която членовете могат да публикуват съдържание и да получават заплащане в Bitcoin Cash. Той е за хора, които обичат да споделят своите знания и идеи и въпреки това искат да получават пари за това.

Състояние: На разположение

Уебсайт: https://www.yours.org/

Блог: Нито един

Категория: Социална мрежа

Източник на изображението: Ваше

Блокчейн приложения Категория: Блокчейн платформа

44. Достойно

Случай за употреба: Необходимостта от екосистема, която може да помогне на разработчиците да изградят децентрализирани приложения.

Решение: Decent е усъвършенствано блокчейн приложение, което позволява на всеки да създава децентрализирани блокчейн приложения. Той предоставя всички технологии и инструменти, необходими за разработване на децентрализирани приложения. Той е най-подходящ за развлечения и дигитални медии и е напълно персонализиран от сърцевината. Използвайки Decent, организациите могат да изградят по-сигурно и прозрачно бъдеще.

Състояние: В процес на изпълнение

Уебсайт: https://decent.ch/

Блог: https://medium.com/@decentplatform

Категория: Блокчейн платформа

Източник на изображението: Достойно

Блокчейн приложения Категория: Диаманти

45. De Beers

Случай за употреба: Проследяване на диаманти с помощта на верига за доставки, задвижвана от блокчейн.

Решение: De Beers е най-големият производител на диаманти в света, който използва блокчейн за проследяване и проверка на диаманти по веригата на доставки. Това води до автентичността на диамантите, след като напуснат диамантените мини. Той също така защитава конфликти и гарантира, че всичко може да се провери от самото начало.

Състояние: Изпълнено

Уебсайт: https://www.debeers.co.uk/

Блог: Нито един

Категория: Диаманти

Източник на изображението: Debbers

Блокчейн приложения Категория: Мобилни плащания

46. ​​Пулсации

Случай за употреба: Необходимостта от подобряване на платежните системи както на ниво потребител, така и на ниво предприятие.

Решение: Ripple е решение за блокчейн на корпоративно ниво, което дава възможност както на потребителите, така и на банките, като предоставя функции като глобални плащания, скорост на прехвърляне, сигурност, проследяване в реално време и т.н. Той използва RippleNet, който те надграждат върху функциите, предоставени от blockchain като цяло. Ripple се разпространява с над 100+ клиенти и много проекти, където все още се реализира в търговската мрежа.

Състояние: На разположение.

Уебсайт: https://ripple.com/

Блог: Нито един

Категория: Мобилни плащания

Източник на изображението: Ripple

Заключение

Това ни води до края на реалните случаи на използване на Blockchain. Покрихме почти всеки възможен пример за блокчейн, който успяхме да намерим. Блокчейн технологията е тук, за да остане и тя ще промени начина, по който възприемаме заобикалящата ни среда и ще я използваме за изграждане на по-добър свят. И така, кой от проектите тук е вашият любим? Коментирайте по-долу и ни уведомете.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map