Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Случаи на използване на хиперледжър и казуси

Търсите ли най-добрите случаи на използване на Hyperledger? Ако го направите, значи сте попаднали на правилното място. В тази статия ще изследваме Hyperledger, като разгледаме неговите случаи на употреба.

Hyperledger се управлява от Linux Foundation. Те имат за цел да подобрят приемането на бизнес блокчейн с сътрудничество с отворен код от цял ​​свят.

Hyperledger е общ проект. Това означава, че се състои от множество проекти, включително библиотеки, инструменти и рамки за внедряване на блокчейн от корпоративен клас.

Някои от най-популярните проекти в рамките на чадъра Hyperledger включват следното.

 • Hyperledger-Fabric
 • Hyperledger-Indy
 • Hyperledger-Caliper

И така нататък.

Това също означава, че ще изброим случаи на употреба на Hyperledger Fabric, случаи на употреба на Hyperledger Iroha, случаи на употреба на Hyperledger Indy и т.н.!

Очевидно Hypereledger е годен за корпоративна употреба, което включва създаване и управление на разрешени мрежи. Разрешената мрежа предлага по-добра скалируемост, нива на доверие и производителност.

На всичкото отгоре разрешена мрежа може да се използва ефективно за създаване на цифрова идентичност, която да гарантира, че правилен KYC е направен за всеки, който се присъедини към мрежата.

Прочетете също,

 • Кактус на Hyperledger: Нова рамка на Hyperledger
 • История на Hyperledger: Всичко, което трябва да знаете

Във всеки случай на употреба ще споменем проекта, за който е приложим. Да започваме.

Contents

Случаи на използване на Hyperledger

Случаи на използване на Hyperledger

Верига на доставки за фармацевтични продукти


Един от най-очевидните и видни случаи на употреба на Hyperledger е веригата на доставки. Фармацевтичните продукти, например, могат да използват Hyperledger, за да създадат блокчейн мрежа, която може да поеме пълен контрол върху веригата за доставки.

Всяко лекарство, което напуска производителя, е регистрирано във веригата за доставки в съответствие с определени стандарти и информацията се споделя между заинтересованите страни и крайните потребители, за да могат да проследяват всяко негово движение. Това разбира се премахва фалшивите лекарства от веригата.

IBM е една от първите технологични компании, които изграждат няколко нови блокчейн корпоративни системи. Те използват Hyperledger Fabric за целта.

Засега те си партнират с китайския конгломерат Sichuan Hejia за изграждане на базирани на блокчейн платформи за вериги за доставки. По този начин различните по размер търговци на дребно в Китай ще могат да получат достъп до подходяща кредитна система, вместо да разчитат на по-малко утвърдената система за кредитна оценка, пълна с риск.

Използвайки DLT мрежата, те ще могат да получават плащания по-бързо, без да е необходимо да чакат два или три месеца, за да получат пари.

Blockchain Hyperledger ще може да криптира данните за търговия и да проследява наркотиците. Той също така ще осигури прозрачността, необходима за осигуряване на доверие сред потребителите.

Търговско финансиране

Търговското финансиране е друг сектор, който наистина ще бъде засегнат от екосистемата Hyperledger. Очевидно има много ползи от използването на DLT в търговското финансиране. Едно от най-големите предимства е намаленото време за обработка.

IBM също е начело на използването на Hyperledger за създаване на платформа, базирана на блокчейн за търговско финансиране.

IBM си партнира с Mizuho Bank и японската Mizuho Financial Group. Те се фокусират върху създаването на платформа, която ще овласти различните финансови субекти и ще премахне посредниците, когато е необходимо. Крайният резултат би означавал подобрена прозрачност, по-малко време за обработка на сделката и цифровизация на документи.

Те планират да използват Hyperledger Fabric, за да могат да се извършват всички търговски транзакции върху него. Официалното съобщение за пресата на IBM също потвърждава, че използването на DLT ще подобри времето за транзакции и ще намали оперативните разходи.

Образованието и обучението

Несъмнено един от очарователните случаи на използване на Hyperledger е образованието и обучението. Образованието не се е променило много през последните няколко десетилетия. Интеграцията му с технологиите действа като катализатор, където сега образователните институти са по-нетърпеливи да направят промени в своята система.

Освен това, с пандемията по целия свят, сега е моментът, в който учениците трябва да учат онлайн.

Освен подобряване на различните аспекти на образователната система, като предоставяне на цифрови сертификати, които са достъпни и проверими в световен мащаб, има и други случаи на употреба на Hyperledger.

През 2018 г. изпълнението беше направено, за да се улесни обучението на учениците. IBM беше изправена пред предизвикателството тук, както и си партнираше с Националния университет в Сингапур. И двамата работят по създаването на модул за финансови технологии, който директно ще помогне на учениците в образователния сектор.

Студентите вече ще могат да научат повече за най-новите технологии, включително технологии за разпределена книга и основи на блокчейн. Институтът за НУШ ще отговаря за разработването на учебната програма.

Друг аспект, при който Hyperledger може да се използва, е да се създаде платформа за обучение. Компаниите и организациите могат да използват платформата за дигитално разпространение на обучителни видеоклипове и сертификати.

Рационализирана верига на доставки

Веригата на доставки е в основата на световната индустрия. Без подходяща верига за доставки, компаниите ще се борят да отговорят на търсенето и следователно ще претърпят загуба на приходи.

Електронната търговия също се разраства бързо, което от своя страна изисква подобрена ефективност от самата верига на доставки. Индустрията за електронна търговия расте с бързи темпове, където се наблюдава увеличение от 246,15% на продажбите по целия свят.

За да се подобри цялостното представяне на веригата за доставки, е важно да се осигури проследяване в реално време и прозрачност на веригата за доставки.

IBM и Walmart си партнираха, за да проследят храната. Чрез проследяването на храните те искат да намалят броя на хранителните болести, а също така да предоставят на компаниите и фермерите информация, така че да могат да действат бързо в случай на извънредна ситуация или спор.

IBM използва Hyperledger Fabric, за да създаде платформата, която от своя страна е предназначена да бъде използвана от различните доставчици на храни по света. В момента те са във фаза на тестване, където са успели да проследят 5 хранителни стоки от произхода им до 25 доставчици по целия свят.

Първоначалният успех означава, че все повече търговци на дребно искат да си сътрудничат, включително такива като Kroger, McLane Company, Dole и т.н..

Интелигентно управление на енергията

Енергията задвижва всичко в живота ни. Без него никога няма да сме напреднали, както сега. Сегашният енергиен пазар обаче е ограничен в много отношения. Винаги, когато циклон удари дадена област, той непременно ще загуби електричество поради изкоренени дървета. Отговорността да се реши това е доставчикът на електроенергия от тази област.

Въпреки че разрешават проблема, но отделят време, за да го решат. Централизираният подход забавя целия процес на възстановяване и намалява процеса на ремонт.

Да не говорим, енергията винаги е централизирана, което означава, че не всеки може да произвежда собствена енергия или да има собствена мрежа. И дори когато го правят, те нямат подходящ достъп до решенията за свързване към централната мрежа, за да споделят енергията си с другите.

Решението на всичко това е интелигентното управление на енергията. През май 2017 г. IBM разбра проблема и реши да създаде интелигентен проект за управление на енергията с блокчейн платформата Hyperledger.

IBM си сътрудничи с Vandebron, Sonnen и TenneT, за да създаде разпределена база данни, която ще помогне за управлението на електрическия пояс в Германия и Холандия.

Мрежата ще може да се справи с недостатъците в дадена област и да им помогне да им осигури така необходимата енергия. Те също така ще помогнат за пълненето на другите енергийни източници, включително батерии, еклектични автомобили и ще подобрят цялостния процес на енергийно развитие и потребление на енергия.

Това попада в случаите на използване на Hyperledger Blockchain.

Казуси на Hyperledger

За да получим по-добро разбиране, ще преминем през казуси на Hyperledger.

ChainYard и IBM Намаляване на процеса на включване

 • Използвана технология: Hyperledger Fabric
 • Индустрия: производство

IBM и ChainYard работят за създаването на нова платформа, където се стремят да рационализират процеса на включване на доставчика на B2B, като същевременно поддържат нисък риск. Новата платформа ще намали процеса на включване от два месеца на само три дни.

Honeywell Aerospace създава онлайн пазар за части

 • Използвана технология: Hyperledger Fabric
 • Индустрия: Производство

Друг интересен казус е на Honeywell Aerospace, тъй като те искат да създадат платформа за електронна търговия за самолетни части. Платформата за електронна търговия ще намали времето, необходимо за придобиване на нови части, което обикновено се извършва с месеци. Включва също междинни продукти, което означава харчене на повече пари за самолетни компании. Без съмнение има много други неща, които се подобряват, включително по-добра прозрачност, наличност и доставка.

Change Healthcare използва Hyperledger Fabric за подобряване на процеса на искове

 • Използвана технология: Hyperledger Fabric
 • Индустрия: здравеопазване

Change Healthcare иска да използва Hyperledger, за да подобри процеса на искове и по този начин да подобри прозрачността, свързана с него. Техният подход е да създадат по-добра здравна система, като предоставят здравни мрежи начин за подобряване на здравните транзакции и искове.

Резултатите също бяха поразителни, тъй като Hyperledger Fabric показва голям капацитет, когато става въпрос за обработка на транзакции. Той успя да направи 50 милиона транзакции на ден в тест през 2018 г., което означава 550 транзакции в секунда.

BTP опростяване на приемането на блокчейн в предприятието

 • Използвана технология: Hyperledger Sawtooth
 • Индустрия: облачни изчисления, блокчейн, ИТ услуги и технологии

Тук компанията Blockchain Technology Partners (BTP) се опитва да гарантира, че блокчейн мрежите могат да поддържат дълго време, вместо да отмират, след като бъдат инсталирани или заработят. Ето защо те използваха Hyperledger Sawtooth за мрежата и Kubernetes за операционния слой.

Проектът се осъществи справедливо до края на 2018 г. и вече е достъпен на пазара на AWS. Наскоро той също така поддържа DAML интелигентен език на договора, за да предостави стойност на потребителите.

Британска Колумбия реже червена лента с помощта на Hyperledger Indy

 • Използвана технология: Hyperledger Indy
 • Индустрия: технологии, блокчейн, правителство, малък бизнес

Канада, Онтарио и Британска Колумбия създадоха проверима мрежа от организации (VON), която спонсорира проекта. Проектът има за цел да подобри доверието между малкия и среден бизнес с правителството чрез предоставяне на отворен софтуерен стек. Стекът ще помогне на бизнес хората да създават и управляват цифровите взаимоотношения и ще помогне на правителството да намали или намали бюрокрацията.

Проектът намери добра подкрепа и успех, тъй като успя да включи 529000 компании с цифрови идентификатори и да помогне на сървъра 1,4 милиона идентификационни данни.

Walmart Подобряване на прозрачността в предлагането на храни

 • Използвана технология: Hyperledger Fabric
 • Индустрия: земеделие, търговци на дребно, верига на доставки, храна

Един от известните случаи на използване на Hyperledger е доставката на храна. Walmart използва Hyperledger Fabric, за да подобри прозрачността в хранителната верига.

Предизвикателството им беше да намалят хранителните болести и един от най-добрите начини за това е да се предложи по-добра проследимост до веригата за доставка на храни. Това ще помогне на компаниите, за да могат да действат по-бързо, а също така ще защити поминъка на фермера, тъй като ще бъдат уведомени, ако нещо се обърка.

Подходът е да се използва Hyperleder Fabric, разрешена технология за разпределена книга. След това Walmart си партнира с IBM, за да създаде платформа, която да проследява храната през континентите. Резултатите също бяха обещаващи, тъй като успяха да проследят произхода на 25 продукта, като преминаха през 5 различни доставчици – всички чрез системата Hyperledger Fabric.

Circulor разрешава конфликтите в минната индустрия, като осигурява проследимост

 • Използвана технология: Hyperledger Fabric
 • Индустрия: Минно дело

Винаги е имало силна борба по отношение на добива. В този казус ще научим как Руанда, най-големият доставчик на тантал, се бори да покаже проследимост.

За да разрешат проблема с проследяването на минерала, те обработиха всяка торба от тантал при одобрените от ОИСР условия. Това подобри общите тиражи и подобри доверието сред потребителите, както и спирането на робския или детския труд.

ScanTrust Подобряване на прозрачността на веригата за доставки с Sawtooth

 • Използвана технология: Hyperledger Sawtooth
 • Индустрия: търговски стоки, верига на доставки

ScanTrust ще подобри прозрачността на своята верига за доставки, тъй като те осигуряват цифрова идентичност, използвайки облачна технология.

Национални асоциации, подобряващи услугите на членовете с плат

 • Използвана технология: Hyperledger Fabric
 • Индустрия: цифрова идентичност и недвижими имоти

Националните асоциации използват Hyperledger Fabric, за да осигурят по-добро обслужване на членовете на релаторите. В момента те представляват 1,3 милиона членове с 54 териториални асоциации и 1200 местни асоциации.

Те искат да подобрят своя етичен кодекс, като работят заедно. За целта те ще изградят блокчейн RETALOR Associations, където ще споделят информация за членовете и ще подобрят ангажираността.

Sony Global Education Създаване на платформа за идентификационни данни от следващо поколение с помощта на плат

 • Използвана технология: Hyperledger Fabric
 • Индустрия: правителство, образование

Sony Global Education работи за създаването на своята платформа за идентификация от следващо поколение с консорциума от организации и държавни агенции.

Техният подход е да създадат консорциум на сътрудник и след това да създадат прототип на блокчейн решение. След като приключат, те ще тестват прототипа с 250 000 участници. Ако всичко работи чудесно, те ще пуснат платформата за пълномощия по света.

Заключение

Това ни води до края на нашите случаи на използване на Hyperledger. Прегледахме няколко интересни случая на използване на Hyperledger и казуси.

Едно нещо, което също трябва да забележите, е колко често Hyperledger Fabric се използва за реално прилагане. Няма съмнение, че Fabric е една от най-важните рамки, които Hyperledger може да предложи.

Но това не означава, че има по-малко случаи на използване или изпълнение на други проекти. Причината е, че други проекти на Hyperledger предлагат специфична употреба, което ги прави по-рядко използвани.

И така, какво мислите за случаите на използване на Hyperledger, обсъдени в публикацията? Смятате ли, че трябва да добавим повече случаи на употреба в списъка? Коментирайте по-долу и ни уведомете.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector