Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Случаи на използване на плат Hyperledger и казуси

Търсите ли случаи на употреба на Hyperledger Fabric? Ако го направите, значи сте попаднали на правилното място.

Hyperledger е един от най-известните проекти за блокчейн технологии с отворен код. Неговото присъствие вече се усеща в целия бизнес. В момента най-добре се описва като чадър от проекти, където целта е да се предоставят библиотеки, инструменти и рамки за внедряване на блокчейн от корпоративен клас.

С повече от 15+ проекта в рамките на Hyperledger Umbrella, той бавно се разраства и гарантира, че създава стандарт за блокчейн технологията, когато става въпрос за изпълнение.

Един от най-обещаващите му проекти включва проекта Hyperledger Fabric.

И така, защо е толкова въздействащо в сравнение с други проекти в чадъра на Hyperledger? Нека разберем.

Какво е плат Hyperledger?

Hyperledger Fabric е разрешена рамка за разпределена книга, която позволява разработването на корпоративни приложения и решения.

За да се гарантира, че е лесно да се интегрира и разработи, дизайнът се поддържа гъвкав и модулен. Ясно е, че това също означава, че може да се побере в различни случаи на употреба и да предостави уникален начин за решаване на консенсус в мрежата, без да е необходимо да се жертва производителността или поверителността.

Прочетете също,

  • Hyperledger Fabric: Pioneer Of Blockchain
  • Hyperledger Fabric Vs Ethereum: Битка срещу главата

В основата си първото нещо, което прави Hyperledger Fabric толкова полезен, са неговите ключови характеристики, включително разрешен характер, сигурност и висока производителност. Кодът за Hyperledger Fabric е написан на Go, Java, JavaScript, Python, REST и т.н..

Основни възможности на плат Hyperledger

Преди да се впуснем дълбоко в случаите на използване на Hyperledger Fabric, нека изброим някои от ключовите му възможности.

  • Управление на самоличността → Hyperledger Fabric е разрешена мрежа, което означава, че предлага подходяща услуга за идентичност на членството. Може да се използва за удостоверяване и управление на идентификатори за тези, които участват в мрежата. 
  • Ефективна обработка → Мрежата, създадена с помощта на Fabric, е ефективна, тъй като гарантира, че изпълнението на транзакцията е отделно от ангажимента и поръчката на транзакцията. Той също така осигурява паралелизъм и паралелизъм.
  • Функционалност на верижния код → Поддържа функционалността на верижния код, която е полезна за определен тип транзакции, включително промяна на собствеността на активите и т.н.
  • Поверителност и поверителност → Hyperledger Fabric защитава бизнес интереса, като гарантира, че транзакциите са поверителни и частни и остават в рамките на една и съща разрешена мрежа.
  • Модулен дизайн → Последните ключови възможности включват модулна архитектура, която позволява на дизайнерите да я използват с други системи и да подобряват или променят нейната функционалност в зависимост от изискването.

Случаи за използване на плат Hyperledger


Сега, когато имаме добро разбиране за Hyperledger Fabric, сега е време да разгледаме случаи на използване на Hyperledger Fabric. Тези случаи на употреба на Hyperledger Fabric съдържат както канонични, така и разширени случаи на употреба. Също така ще преминем през казуси на Hyperledger Fabric, за да разберем по-добре случаите на употреба, които обсъждаме тук.

Производствена верига на доставки

Един от най-очевидните случаи на употреба на Hyperledger Fabric е производствената верига за доставки. Окончателните монтажници могат да използват Fabric за създаване на мрежа от вериги за доставки, която може да бъде по-добра при поддържане на търсенето и предлагането между доставчика на части и производителите. Използването на Fabric означава по-голяма отзивчивост в цялата система. 

Също така, използването на стандартния протокол сред участниците означава, че всеки от тях следва едни и същи правила и разпоредби, създавайки стандартен подход. 

Надпис: Hyperledger Fabric употреба на плат: Производствена верига за доставки

B2B договор

Друг полезен случай на използване на Hyperledger Fabric, за който трябва да научите, е B2B договорът. И така, какво прави? В B2B договор две страни автоматизират споразуменията в доверена среда.

За да се гарантира, че поверителността и сигурността на двете страни се поддържат, Hyperledger Fabric предоставя разрешен начин за управление на договора. По този начин чувствителната бизнес информация никога не се споделя освен тези две страни.

Също така е полезно, когато става въпрос да се направят договори открити за страните в счетоводната книга.

По този начин страните могат да проверят договора и да наддават съответно. Hyperledger Fabric гарантира, че подходът е стандартизиран, при който оферентите могат да намерят договора и да наддават за тях, без да е необходимо пряко да се свързват с другата бизнес страна.

Надпис: Случай за използване на плат Hyperledger: B2B договор

Депозитар на активи

Друг случай на използване на Hyperledger Fabric е депозитарят на активи. В този случай на използване активите могат да се дематериализират в блокчейн мрежата.

По този начин всички заинтересовани страни могат директно да получат достъп до актива и след това да го използват за извършване на търговия. Най-добрите случаи на реална употреба на Hyperledger Fabric, базирани на депозитар на активи, са финансови ценни книжа и подобни.

Използвайки този подход, търговците не трябва да се притесняват за междинни продукти и могат да взаимодействат директно с пазара в реално време. Фирмите или заинтересованите страни, от друга страна, могат да добавят бизнес правила към съхраняваните активи и да помогнат за намаляване на оперативните разходи.

Директна комуникация

Hyperledger Fabric е полезен и когато става въпрос за по-специфични сценарии или изисквания. Например, това може да помогне за установяването на пряка комуникация с компанията и заинтересованите страни в реално време, когато настъпи моментът.

Така че, ако дадена компания има за цел или краудфонд, или иска да продаде процент от своите акции на други компании, тя може да създаде тръбопровода, използвайки Hyperledger Fabric. По този начин те не трябва да се притесняват за посредниците и да предоставят точната информация на точния човек в точното време.

Оперативна съвместимост на активите

Hyperledger Fabric може също да се използва, за да предостави на компании, заинтересовани страни и крайни потребители възможността да променят един вид активи на друг.

Това е полезно в случаите, когато едната страна има един вид актив, докато другата не го приема. Те могат просто да променят типа на актива и да завършат транзакцията. Процесът може да работи дори когато няма достатъчно ликвидност на пазара. 

Казуси от хиперледгер плат

Правилният начин да научим за случаите на употреба е да преминем през някои от казусите. Тези казуси ще ви дадат ясна представа за случаите на реална употреба на Hyperledger Fabric. И така, нека започнем.

Нарежете Onboarding от Chinayard и IBM

В този казус ще научим за това как IBM и ChinaYard използват Hyperledger Fabric в производствения сектор. Те успяха да използват Fabric, за да намалят риска от нови доставчици и да подобрят времето за включване от 60 дни на 3 дни! Това е впечатляващо, като се има предвид спестеното време. 

С него те вече могат да се качат на B2B доставчици много по-бързо с по-добро управление на риска. Те ще създадат корпоративни цифрови идентификатори, които ще създадат нови индустриални стандарти.

Ако се интересувате, можете да прочетете повече за казуса тук.

Създайте онлайн пазар на части от Honeywell Aerospace

Honeywell Aerospace създаде онлайн пазар на части с помощта на Hyperledger Fabric. Това се прави, за да се подобри времето за закупуване, като се намалят до дни вместо седмици.

Това също ще помогне за създаването на пазар от типа на Amazon за части за самолети. По-рано бяха необходими пътуванията и срещите на купувача, преди да може да вземе решение за части. Сега купувачът трябва да закупи части точно както прави от сайт за електронна търговия.

Също така помага за засилване на мерките за борба с фалшификатите. Ако искате да прочетете повече за казуса, вижте връзката тук.

Подобрете жизнения цикъл на исковете чрез промяна на здравеопазването

Исканията за здравеопазване винаги са били предизвикателство за пациентите. Промяната в здравеопазването иска да го промени и те го правят с помощта на Hyperledger Fabric. Те искат да подобрят прозрачността и производителността на процеса на искове, а също така да подобрят цялостната осъществимост.

За целта те ще определят изискванията, ще изберат правилната платформа и ще я тестват с милиони транзакции.

Ако се интересувате да научите повече за казуса, проверете връзката тук.

Подобряване на прозрачността на хранителната верига от Walmart

В момента веригата за доставки на храни се трансформира от Walmart, тъй като те носят безпрецедентна прозрачност с Hyperledger Fabric.

Използвайки Fabric, те позволяват проследяването на храната на всяка стъпка от пътуването, внасяйки прозрачност и автентичност в храната, която ядем.

Прочетете още тук.

Платформа за удостоверения от ново поколение от Sony Global Education

Последното от казусите на Hyperledger Fabric, които ще изброим, е платформата за идентификационни данни от следващо поколение.

Това се управлява от никой друг освен Sony Global Education, тъй като те се стремят да се възползват от технологията на разпределената книга, като Hyperledger Fabric. Това ще позволи на консорциума на организациите и правителствените агенции да подобрят данните за обучението и образованието с централизиран подход.

Интересувате ли се да прочетете повече? Проверете тук.

Фирмите за тъкани на Hyperledger използват случаи

В този последен раздел ще обсъдим бизнес случаите на използване на Hyperledger Fabric. Всички тези случаи са ориентирани към бизнеса и предлагат по-широка перспектива и прилагане на Hyperledger Fabric.

Фармацевтични продукти

Фармацевтичната индустрия може да се възползва изключително много от използването на DLT като Hyperledger Fabric. IBM вече работи по блокчейн корпоративна система, която ще бъде изградена върху Fabric.

Те си партнираха със Sichan Heija, китайски конгломерат. Това ще подобри кредитната оценка и плащанията, отнели 2-3 месеца, вече ще бъдат доставени почти незабавно. 

Проследяването на наркотиците също ще бъде подобрено с използването на Fabric, тъй като ще донесе прозрачност и сигурност на веригата за доставки.

Финансови услуги

Финансовите услуги също ще се подобрят с използването на Fabric. Финансовите институции вече ще могат да се възползват от поверителността, поверителността и отчетността.

Фактът, че мрежата може да се поддържа частно, без да е необходим външен субект, може да положи основите на тези финансови институции, тъй като те ценят поверителността повече от всичко останало. Всичко ще бъде сигурно и с използването на криптографски алгоритми в DLT като Fabric. 

Освен това, интелигентните договори могат да помогнат на финансовите услуги да автоматизират различни аспекти на процеса и да премахнат ненужните документи.

Банкиране

Банкирането, подобно на финансовите услуги, може да се възползва от използването на Hyperledger Fabric. Той може да помогне на банките да бъдат добре оборудвани с най-новите технологии и да защитят транзакциите им от всякакви кибератаки. Те могат също да го използват, за да осигурят безпроблемно преживяване на потребителя, който иска транзакциите им да бъдат извършени в рамките на минути. 

Здравеопазване

Вече разгледахме казус, при който здравеопазването използва Fabric, за да улесни процеса на искове. Това обаче не е единственият начин, здравната индустрия може да използва Fabric. Те могат също да го използват, за да осигурят подходяща защита на поверителността, да премахнат проблемите с фалшификатите и да съхраняват здравни медицински записи в цифров вид.

Освен всичко това, Fabric DLT може да се използва и за премахване на фалшиви лекарства от веригата на доставки.

Интернет на нещата (IoT)

Интернет на нещата може да бъде допълнително подобрен с помощта на Hyperledger Fabric. Тъй като устройствата трябва да бъдат свързани, те се нуждаят от гръбначна мрежа, за да функционират правилно, която е сигурна и може да предложи бърза мрежа за средствата за свързване помежду си. Fabric може да осигури стабилен протокол за управление на всичко това. 

Образованието и обучението

Платът може да се използва за подобряване на образованието и обучението. IBM си партнира с множество институции през 2017-2018 година. Използвайки Fabric, студентите могат да използват по-добър начин да се справят с работните си задачи или да получат сертификати, които могат да бъдат достъпни от всяко място.

Верига на доставки

Няма съмнение, че управлението на веригата за доставки ще спечели най-много. Както вече трябва да знаете, технологиите за разпределена книга могат да помогнат за подобряване на цялата верига, като въведат прозрачност, неизменност и сигурност.

Веригата на доставки ще расте през следващите години, където растежът ще бъде над 200%.

Подобрява качеството на транспорта на храна и гарантира, че има достатъчно прозрачност от страна на потребителите.

Правителство

Правителствата вече се борят, когато става въпрос за управление на различните им процеси. С настоящата пандемична ситуация правителството се нуждае от системи, които са надеждни и могат да се мащабират, когато е необходимо, без да се засяга сигурността и прозрачността.

Fabric може да предостави на правителството начин да създаде разрешени мрежи за тяхното вътрешно обслужване. Те могат също така да създават модули за цифрова идентичност и да свързват хората към системата съответно.

Заключение

Това ни води до края на нашите случаи на използване на Hyperledger Fabric. Обхванахме различни случаи на използване на Hyperledger Fabric, включително канонични, ситуационни и бизнес.

Hyperledger Fabric предлага здрава рамка, така че всеки обект може да създаде решение около него. Неговият модулен дизайн е най-голямото му предимство, последвано от ефективност и сигурност.

И така, какво мислите за случаите на използване на Hyperledger Fabric? Коментирайте по-долу и ни уведомете.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector