STO маркетингова стратегия: Как да популяризирате ефективно вашата сигурност

2018 г. несъмнено беше най-голямата за пазара за първоначално предлагане на монети (ICO) досега. Само за първото тримесечие на 2018 г. ICO набраха повече пари, отколкото през цялата 2017 г. През 2017 г. ICO събраха общо 5,6 милиарда щатски долара, като средните ICO донесоха 12,7 милиона долара. Ако сравните тези данни с IPO (което събра 188,8 милиарда долара), това е доста скромно. Клири, има още дълъг път напред.

ICO степен на успех също не е толкова страхотно. През 2017 г. само 48% от тях са били достатъчно успешни. Сега обаче се случва промяна и новият плейър е STO или Security Token Offering. Откакто стана по-лесно да се получи финансиране от нетрадиционни източници, се появиха много съмнителни ICO и в крайна сметка опетниха имиджа на индустрията. Това е моментът, в който се намеси Комисията за ценни книжа и борси (SEC).

Предложенията за токени за сигурност, известни като STO, се считат за една от най-добрите алтернативи на ICO, които са по-съобразени с разпоредбите за сигурност. Когато много ICO не успеят да получат одобрение от Комисията за сигурност и борси на САЩ (SEC), STO правят лесно.

STO е предопределено да бъде следващото най-голямо нещо в света на криптовалутите. Някои дори прогнозират доминирането на STO при $ 10 трилиона само до 2020 г.. STO се различават много от ICO. Независимо дали сте на ICO или STO, солидният маркетингов план е единственият начин за успех.

Ако планирате да стартирате STO, имате нужда от надеждна маркетингова стратегия на STO, която ще опишем в тази статия. В тази подробна статия ще научите за това как да стартирате успешен STO и как да продавате своя STO по правилния начин, без дори да използвате скъпи маркетингови услуги на STO.

Каква е разликата между ICO и STO?

Основната разлика между ICO и STO се свежда до регулациите и целевата аудитория. ICO обикновено се финансират чрез инвеститори на дребно. Инвеститорът на дребно на практика може да бъде всеки. Те обикновено се състоят от лица с ниски доходи, които нямат много финансови познания или не се интересуват от регулации или бизнес план.

STO не работят непременно с инвеститори на дребно. Това се дължи главно на регулаторните ограничения. Например, ако стартирате вашия STO в САЩ, само акредитирани инвеститори могат да участват. Това ефективно променя цялата стратегия на маркера за сигурност от тази на ICO. Маркетинговата стратегия на STO ще бъде насочена към по-сложни инвеститори.

Кой инвестира в маркери за сигурност? Обикновено това са тези с постоянно висок доход или много капитал. Такива инвеститори са много по-проницателни и усърдни. Те няма да помръднат към лъскав уебсайт или голямо присъствие в социалните медии. Вашият маркетингов план на STO ще трябва да бъде разработен според тяхната персона.

Маркетингов план на STO: Как да продаваме вашия STO?

Както при всеки маркетингов или PR план, трябва ясно да дефинирате своите маркетингови цели. Това започва месеци преди да се осъществят действителните маркетингови практики и да бъде пуснат STO. Ако започнете без ясна, изследователска стратегия, ще хвърляте пари в маркетинга на STO, без да постигнете истинската основна цел.

Има въпроси, на които трябва да се отговори и да се предприемат правни стъпки, след това идва моментът за реално изготвяне на маркетинговия план. Накратко, трябва да имате четири до пет ясно дефинирани цели, които обхващат всичко, което искате да постигнете с предлагането на маркера за сигурност.

Голям въпрос е към кого точно искате да се насочите. В случая на STO не би трябвало да е твърде трудно да се поставите на мястото на инвеститорите, които купуват токените за сигурност. Всичко, което правите от този момент нататък, трябва да се върти около тяхната персона. Например, географското местоположение е едно нещо, върху което може да се наложи да се съсредоточите. Нагласите на инвеститорите могат да бъдат различни на различните места.


Създаване на перфектния уебсайт

Най-основната част от маркетинговата ви стратегия за маркери за сигурност е уебсайтът. Независимо откъде идва обичайният инвеститор на маркери за сигурност, уебсайтът ще бъде първото взаимодействие с тях. Можете да промените много неща в дългосрочен план на стратегията за маркери на сигурността, но ако объркате първото впечатление, ще се провалите.

Началната страница е от решаващо значение. Той служи като лице на STO. Мислете за това като резюме на бизнес плана. Създаването на високопрофесионална и информативна начална страница и уебсайт е първата стъпка за постигане на доверието на вашите потенциални инвеститори.

Ето някои насоки за уебсайта:

 • Уебсайтът трябва да отговори на всички въпроси, които инвеститорите могат да имат по ясен начин
 • Тя трябва да е богата на медии (инфографика, видеоклипове и т.н.), стига да е уместна
 • Тя трябва да бъде чиста и добре структурирана
 • Подробна, техническа и прозрачна бяла книга, която е лесно достъпна
 • Можете да представите раздел за прессъобщения, за да покажете, че журналистите и широката общественост се интересуват от проекта
 • Уебсайтът трябва да предоставя достатъчно информация за хората, участващи в STO (също и как да се свържете с тях)

Постигането на правилния уебсайт е само основата. Както е обичайно за всичко, което изграждате, ако основата е здрава, останалата част от конструкцията има по-голям шанс да оцелее.

Изпълнете всички законови норми

Това е важно не само за самото STO, но и от маркетингов аспект. Както споменахме по-горе, това е една област, която отличава STO от ICO. Преди да стартирате STO, е задължително да изпълните всички изисквания за съответствие. Вие разглеждате институционализирани инвеститори. Те ще влязат във всички малки правни детайли на STO и ще разполагат със солидни финансови познания, за да разбият всичко. За разлика от инвеститорите на дребно, които нямат такива знания, тези инвеститори биха се интересували да спазват дали спазвате всички правила, определени във вашата юрисдикция.

Когато сте наясно, че предлагате своите токени като маркери за сигурност и спазвате всички изложени правила, можете да използвате това като маркетингова тактика. Всички правни документи трябва да бъдат лесно достъпни за потенциалните инвеститори. Във всички други маркетингови практики можете да се похвалите с това спазване.

Ще трябва да се консултирате с адвокати, които имат опит в бизнеса с маркери за сигурност. Те ще ви водят през всички изисквания, на които трябва да отговаряте. Можете дори да споменете юридическите фирми, с които сте работили на вашия уебсайт. Всичко трябва да бъде открито по отношение на спазването и правните структури около STO.

Как да стартираме успешно STO: Стратегия за съдържание на STO

Съдържанието е важно и фактът остава същият за маркетинга на STO. Вашето маркетингово съдържание ще действа като ваш глас и вие искате да бъдете чути, нали? Маркетингът на съдържание ще служи като стълб на цялостната ви стратегия по две причини.

Първо, това ви дава шанс да се представите и да споделите своите знания и история. Второ, видът аудитория, към която се насочвате, иска да знае повече за вас, вашия бизнес опит и пътния план на STO. Те го правят чрез съдържанието, което публикувате.

 • Създайте блог

Уебсайтът трябва да има активен блог. Нуждаете се от задълбочени статии, често с инфографика и статистика, за да покажете защо инвестицията във вашия токен за сигурност си заслужава. Това е един от най-ефективните маркетингови съвети за STO. Хората може да се нуждаят от някои убедителни и вашият блог е най-добрият ви шанс да го направите.

Блогът също така ви позволява да се развивате като авторитет в бранша, като публикувате задълбочени висококачествени публикации в блогове по съответните теми.

Създаването на блог просто ще отнеме няколко минути благодарение на наличните днес инструменти. В началото обаче ще се борите. Може да отнеме известно време, за да привлечете малко трафик към блога. Не забравяйте, че вашият блог ще работи заедно с други маркетингови платформи.

Въпреки че тук няма правило за палеца, публикуването на две до три подробни статии по различни теми е добро начало. Може да искате да гостувате в други утвърдени блогове.

 • Използвайте други платформи за публикуване на съдържание като Medium

В света на криптовалутите Medium е изборът номер едно за това. Той е доста професионален и има разнообразни последователи. Има още една особено популярна в сферите на блокчейн Steemit. Отново, дори това решение зависи от това към кого насочвате.

Дълго говорихме за статии, но знаете ли кой носител е най-ангажиран? Сега видеото се счита за най-ангажиращата и най-бързо развиващата се медия в интернет.

Може да искате да представите оригинално видео съдържание заедно със статията си в блога. Като алтернатива можете да стартирате канал в YouTube с месечни видео публикации. Това може да бъде начин за достигане до по-младите инвеститори, които предпочитат интерактивните медии пред останалите.

Обърнете се към STO експерти или наемете STO маркетингови услуги

Дори ако виждате себе си и вашия STO като пътешественик, има толкова много препятствия, с които сте длъжни да се изправите. Експертите на STO могат да бъдат много полезни при избягването на подобни препятствия. Друго нещо, което трябва да имате предвид, е конкуренцията. Това трябва да бъде вашият урок от ICO от миналото. Просто бяха твърде много. Кой ще каже, че това не би било така при бизнеса с маркери за сигурност?

Имате три области, в които се нуждаете от помощ от експертите: правна, техническа и маркетингова. Всеки съветник със силни познания за пазара и неговите предизвикателства ще внесе много нови неща на масата, които може никога да не успеете да получите в противен случай.

Най-добрата част обаче са връзките. Такива лица могат да ви дадат правилните връзки в бранша, за да настроите вашата мрежа. Това е от ключово значение за маркетинга на STO, евентуалното стартиране и, разбира се, успеха му.

Търсенето на подкрепа от експерти на STO няма да е лесно. Първо ще трябва да преследвате кои са те. Трябва да намерите влиятелни лица, редактори и активисти. Twitter и LinkedIn може да се окажат полезни при обръщането към тях и привличането на вниманието им. Също така, трябва да помислите да присъствате на събития с маркери за сигурност. Там можете да ги срещнете лично и да им вземете мозъка за вашето начинание.

Стартирайте бюлетин

На този етап вие знаете основата на маркетинговата си стратегия за STO. В повечето случаи хората просто се фокусират върху маркетинга като начин за привличане на инвеститори в контекста на STO. Маркетинговата фаза обаче е повтаряща се и включва задържане на тези потенциални инвеститори. Трябва да гарантирате, че тези инвеститори, които са проявили интерес, остават закачени.

Що се отнася до запазването на настоящите или потенциалните клиенти, маркетингът по имейл се счита за силен инструмент. Трябва да започнете седмичен или месечен бюлетин, за да поддържате потенциалните инвеститори в течение. Това ще се окаже инструмент за задържане на инвеститори и разрастване на вашата мрежа.

Сигурно сте чували, че маркетингът по имейл е бюст с висока степен на отпадане. Това няма да е случаят с бюлетина. Причината за това е, че е нещо лично, тъй като читателят е избрал да се регистрира и се интересува от четенето на материала.

Бюлетини могат да се използват за информиране на потенциалните инвеститори за постигнатото до момента. Това може да бъде начин да ги информирате за пътната карта, която се прилага навреме. Той също така подчертава вашата прозрачност, което прави STO по-обещаващ.

Каквито и статии да публикувате в блога, могат да бъдат включени в бюлетина. Можете да споделите своите знания с читателите, за да ги вдъхновите да бъдат част от тях. Ако се смятате за силен лидер с мнение, можете да използвате гласа, за да коментирате последните отраслови събития и пазарните тенденции.

Използвайте социалните медии с пълното си предимство

Понастоящем социалните медии са основна платформа за всеки бизнес и STO няма да бъде изключение. Видяхме ICO, които използват социалните медии с пълния си потенциал. Като се има предвид обаче, че STO се различава от конвенционалната ICO, използването на социални медии също би било малко по-различно.

На първо място, имате нужда от присъствие във всички професионални социални медии. Те включват предимно LinkedIn и Twitter. Също така бихте искали да печелите от най-големите платформи за социални медии като Facebook и YouTube. Последното, разбира се, е запазено за цялото ви видео съдържание, включително всички интервюта, които давате.

Има и други платформи като Reddit. Те обаче всъщност нямат същото въздействие като останалите. Също така, вашата целева аудитория може дори да не съществува в такива форуми за чат или дискусии. Това оставя Twitter, Facebook и LinkedIn.

Twitter и Facebook ще служат като средство за комуникация с широката общественост и потенциалните инвеститори. Можете да използвате тези платформи, за да споделяте цялото съдържание, което създавате, за да пуснете на пазара STO. Голям брой последователи на такива платформи също могат да служат за повишаване на укрепването на доверието ви. И накрая, LinkedIn ще служи предимно като начин за свързване в мрежа и създаване на професионални връзки с големи индустриални индустри.

STO маркетингови съвети

Наредбите около STO забраняват използването на определени носители за директен пазар на ценните книжа. Това обаче не прави невъзможно директното му предлагане на пазара. Всъщност вашата маркетингова стратегия за маркери за сигурност трябва да се върти около носители, които все още можете да използвате законно.

Ето няколко полезни съвета за маркетинг на STO:

 1. Използвайте прокси маркетинг:

  Тъй като не можете директно да пускате маркерите на пазара, трябва да излезете с различни носители, които да използвате за прокси маркетинг. Има онлайн публикации, списания и блогове, които могат да направят това да се случи вместо вас. Въпросът е само да ги идентифицирате.

 2. Анализ на конкурента:

  Това трябва да е полезно на всеки етап от STO. Както показват цифрите, STO ще поеме ICO за кратък период от време. Това означава голяма конкуренция, за която да се грижим. Правилният анализ на конкурентите също ще помогне на вашия маркетингов план и ще ви подготви за всякакви криви.

 3. Създайте библиотека на потенциални инвеститори:

  Насочването към правилната аудитория е ключът към постигането на успех със STO. Трябва да вземете предвид всеки потенциален инвеститор и купувач. Наличието на тези данни може да бъде от огромна полза при изпращане на имейли, бюлетини и т.н..

 4. Дръжте предвид правило D:

  STO маркетингът е малко сложен по отношение на това, което може да бъде разрешено. Ако сте в САЩ, Регламент D Sec 506 (c) ви забранява да рекламирате по телевизията, вестниците, списанието, радиото, публичните семинари и в интернет. На този ранен етап не искате много правни проблеми.

 5. Участвайте в Blockchain и Cryptocurrency Conferences:

  Такива конференции могат да ви осигурят средство за лична среща с други собственици на блокчейн компании и ентусиасти на криптовалутите. Помислете за това като за платформа както за маркетинг на вашия STO, така и за създаване на мрежа. Направете проучване за такива хора, преди да отидете на конференцията или конгреса.

STO маркетингови услуги

Досега трябва да сте осъзнали, че маркетингът на STO не е работа за слабите сърца. Това ще отнеме огромна част от вашето време и ресурси. За работата ще ви трябват абсолютно най-добрите хора. Не всеки обаче може да е в състояние да наблюдава всичко това. Тук може да се нуждаете от помощта на професионални маркетингови услуги на STO.

Те ще се погрижат за всичко от ваше име. Цялата информация, която току-що прочетохте в тази статия, може да ви помогне да изберете правилната агенция. Всяка компания, която гарантира прилагането на силна маркетингова стратегия, описана тук, трябва да направи съкращението.

Заключение

Това маркетингово ръководство на STO е за тези, които разбират значението на маркетинга за успеха на маркера за сигурност. Това ще бъде дълго пътуване, едно с много неравности. Ползата от наличието на солидна маркетингова стратегия и план обаче е, че можете да смекчите всички непредвидени рискове.

Крайната ви цел е да привлечете подходящата аудитория, да спечелите нейното доверие и накрая да се обърнете. Ако се уверите, че тези цели са разгледани във всичко, което предприемате като част от маркетинга на вашите маркери за сигурност, можете да продължите да бъдете част от тази следваща голяма и доходна тенденция в света на блокчейн и криптовалутата.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map