Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

STO срещу ICO: Разликата между двете

Първоначалните предложения за монети (ICO) спечелиха много внимание през последната година като идеално решение за краудфандинг, но липсата на подходящо регулиране беше основен проблем, който също проправи пътя за измами. Съществува обаче ново решение за масово финансиране, наречено STO.

Разликите между ICO и STO

Човек може да е трудно да си помисли, че двете са до голяма степен различни, но те са доста сходни. За да разберем обаче какво е STO, първо трябва да разберем ICO. Последното се отнася до символично предлагане от компания или организация с цел набиране на капитал за даден проект. Купувачите се издават с цифрови токени. За съжаление, ICO до голяма степен не са регулирани, като по този начин излагат на риск инвеститорите.

Много инвеститори, фокусиращи се върху възможностите, свързани с блокчейн и криптовалута, са загубили пари от измамни ICO от измамници, които имат сложни измами, целящи да им спечелят бързи лесни пари. Това, плюс липсата на регулаторни насоки са причините, поради които ICO получават голямо противопоставяне от регулаторите. STO е символично предложение, подобно на ICO, но основната разлика е, че STO са регулирани.

STO срещу ICO – просто обяснена инфографикасто срещу ico

Преодоляване на разликата между краудфъндинга и регулирането в блокчейн

STO са регистрирани в Комисията за ценни книжа и борси (SEC) и те се възползват от освобождаването от ценни книжа като Reg A +. Следователно те имат много прилики с акциите. Например, токените, издадени в STO, дават на инвеститорите някои права на фирмата или организацията, която ги издава.

Регистрацията в SEC е един от начините, по които STO обещават да предложат повече сигурност на инвеститора. Това е така, защото регистрацията в регулатора обезкуражава измамни лица, като по този начин позволява само проектите, които са легитимни и сериозни за тяхното преследване. Процесът на регистрация също е подобен на процеса на регистрация за първоначални публични оферти (IPO) и това не само е положителна стъпка за инвеститорите, но също така трябва да елиминира опасенията на правителството.

Пазар експерти са силно уверени в STO и вярват, че пазарната капитализация ще бъде над 10 трилиона долара до 2020 г. За сравнение ICO са събрали досега около 4 милиарда долара. ICO може да са доминирали на пазара за краудфандинг през 2017 г., но тази година се очаква концепцията за STO да се развие в огромна степен, като предостави на инвеститорите безопасни възможности за инвестиции. Мнозина вярват, че най-накрая това може да бъде силно търсеното решение за краудфандинг чрез пазара на криптовалути.

Компанията, която стои зад идеята STO

Идеята за ICO е подхвърлена от наречен стартиращ блокчейн Полимат насочен към Тревор Коверко. Очаква се концепцията да набере скорост, тъй като пазарът за краудфандинг търси по-добро решение и STO заобикалят проблемите, свързани с ICO. Той също така подчертава продължаващата тенденция, при която регулаторите работят заедно с компании на пазара на криптовалута на блокчейн, за да създадат решения, които ще внесат повече ред.

Очаква се регулациите в сектора да насърчат повече инвеститори да се качат на борда на такива проекти, като по този начин увеличават потенциала на повече успешни проекти на блокчейн. Финансирането често е основното препятствие пред успеха на много блокчейн стартиращи компании. Концепцията STO е една от най-добрите идеи, насочени към гарантиране, че блокчейн общността се привежда в съответствие с правителствените разпоредби. Все още е малко рано да се каже, но STOs може да са дългоочакваното решение, което ще сложи край на раздора между регулаторите и блокчейн общността.

Понастоящем Polymath работи по децентрализиран протокол, който ще помогне на компаниите да излязат със собствени жетони за ценни книжа. Протоколът ще провери всеки крипто адрес, за да се увери, че инвеститорите отговарят на необходимите изисквания за инвестиране в определено предложение за сигурност. Такива ограничения ще позволят на проектите да бъдат уверени, че техните STO токени ще се държат от сериозни и оторизирани инвеститори.

В заключение, краудфандингът е на път да получи много по-добра любезност с по-сигурния и регулиран подход, който ще се предлага чрез STO.


Lern повече за маркерите за сигурност: Нова тенденция като алтернатива на ICO.

Lern повече за ICO срещу DAICO? Каква е разликата между двете?.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector