Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Стойност на Blockchain сертифицирането

С непрекъснато нарастващата популярност на блокчейн технологията е неизбежно да се чудим за възможностите с блокчейн сертифицирането. Може ли сертифициран специалист по блокчейн да осигури по-добро предимство за кариерата си? От друга страна, може да се притеснявате, че удостоверяването е упражнение в безполезност.

Тъй като блокчейнът е сравнително ново допълнение към съвременния технологичен пейзаж, наложително е да се намерят различни дискусии около положителните и отрицателните аспекти на провеждането на сертифициране на блокчейн. Като цяло, ще срещнете мнения относно сертифицирането на блокчейн на базата на обезщетения за кариера и свързани заплати.

Ако обаче се стремите да използвате функционалностите на блокчейн за вашето предприятие, тогава гореспоменатите фактори не служат на някаква отделна цел. Важно е да разберете стойността, донесена от сертифицирането на блокчейн за вашия бизнес. Впоследствие също е важно да се намерят причини за инвестиции в обучение и сертифициране на блокчейн.

Следващата електронна книга ще разгледа важните причини за преследване на най-добрите blockchain сертификати според вашите цели в кариерата. Освен това можете да размислите и върху най-плодотворните причини да изберете сертифициране в желаната от вас специализация по блокчейн.

Ново за Blockchain? Започнете своята Blockchain кариера с безплатния курс по Blockchain Fundamentals и поставете основите на ярка Blockchain кариера.

Какво точно е Blockchain сертифициране?

Преди да преминете към дискусия за наличните опции за изпит за сертифициране на блокчейн, важно е да разберете какво точно е това! Нека размислим върху дефиницията на blockchain сертифицирането в най-елементарния смисъл, като вземем предвид общото обяснение на сертифицирането. Blockchain сертификатите са осезаемо доказателство за възможностите на хората в използването на blockchain технологии за постигане на бизнес цели.

В допълнение, сертифицирането на блокчейн също може да служи като обещаващо доказателство относно плавността на професионалистите в търсените умения за конкретни роли, базирани на блокчейн. Сертификатите в блокчейн технологията могат да помогнат за доказване на способностите за бизнес трансформация с блокчейн технология. И така, сертифицирането на блокчейн е основно доказателство за определено ниво на умения и знания в блокчейна.

Най-важното от всичко е да знаете, че сертифицирането не предлага гаранцията за настаняване на доходоносни работни места. Уменията и знанията, доказани при сертифицирането, обаче могат да осигурят обещаваща стойност за бизнеса с различни размери.

Къде мога да намеря умения за блокчейн?

Предприятията могат да изберат обучение и развитие на блокчейн умения на съществуващи служители или да привлекат нови служители с желания талант. В случай на блокчейн, предприятията се съмняват в изграждането или закупуването на таланти за блокчейн. По-голямата част от компаниите обаче предпочитат да купуват блокчейн таланти, за да гарантират, че избират подходящия кандидат за своите бизнес цели.

Най-забележителните причини за преследване на умения за блокчейн не се дължат само на нарастващите приложения на блокчейн технологията. В периода между 2017 и 2020 г. търсенето на блокчейн ескалира дълбоко с почти 2000%. Страни като Обединеното кралство, Австралия, Франция и Германия са едни от най-добрите места, където блокчейнът е едно от най-търсените умения.

Според последния доклад за проучване на работни места от LinkedIn за 2020 г. блокчейнът се очертава като едно от най-търсените умения. 

Освен това търсенето на умения за блокчейн се разширява извън обхвата на конвенционалните роли като разработчик, архитект и сигурност. Сега индустрията е фокусирана върху въвеждането на продукти на пазара заедно с рентабилността. В резултат на това ориентацията в търсенето на умения за блокчейн се е обърнала до голяма степен към ролята на дизайн, продажби и маркетинг.


В момента обменът на криптовалути е най-доминиращият работодател в блоковата верига. Почти 42% от служителите на блокчейн пазара на труда работят за борси за криптовалути. От друга страна, останалите 10% в момента работят с производители на хардуер и в майнинг. Най-важното от всичко е важно да се погледне към блокчейн сертифицирането като възможен начин за влизане в големи корпоративни гиганти като Microsoft, American Express, IBM, JP Morgan Chase, Amazon и Oracle.

Освен това, най-добрите blockchain сертификати могат също да напишат обещаващи възможности за получаване на работа в различни индустрии. Някои от забележителните индустрии, които търсят талант за блокчейн, включват игри, земеделие, здравеопазване, развлечения, корабоплаване и безопасност на храните.

Следователно непрекъснато развиващата се динамика на блокчейн екосистемата определено създава много предизвикателства за предприятията при подбора на таланти. Blockchain е не толкова стара технология и най-малката грешка може да доведе до каскаден ефект, водещ до провал. Следователно предприятията трябва да бъдат точни при избора на специалисти по блокчейн за своите бизнес цели.

Причини за избор на Blockchain сертификати

Без съмнение сертифицирането на блокчейн ви дава допълнително предимство да напреднете във вашата кариера в блокчейн. Нека да разгледаме често срещаните причини да отидем за сертифицирането на блокчейн.

 • Blockchain сертификатите подобряват обжалването ви

Blockchain сертифицирането може да ви помогне да потвърдите уменията си в нововъзникващите технологии. Най-важното от всичко е, че в момента блокчейнът е фаворитът на предприятия с различни размери. Понастоящем много компании използват блокчейн за осигуряване на бизнес комуникации и транзакции с по-добра сигурност и прозрачност. В резултат на това сертифицирането на блокчейн може да ви помогне да се възползвате от различните роли на търсените работни места.

Забележителните работни роли, които можете да преследвате с най-добрите сертификати за блокчейн, включват разработчик на блокчейн с пълен стек, системен инженер, търговец на криптовалута и други. В допълнение, сертифицирането на блокчейн също подобрява професионалното портфолио от професионалисти в ролята на администратори на бази данни, архитекти на решения и системни администратори.

Технологията Blockchain става популярна със своите нови и най-нови тенденции. Ето най-добрите Blockchain Trends за 2021 година.

 • Blockchain сертификатите не ограничават възможностите ви

Тъй като можете да осъществите достъп до широк спектър от базирани на блокчейн роли с най-добрите блокчейн сертификати, ще бъдете сигурни в положителните ползи от кариерата със сертификати в технологията на блокчейн. От друга страна, обучението и сертифицирането на блокчейн също засилва плавността на кандидатите в технологията Distributed Ledger Technology или DLT. Blockchain сертификатите доказват, че кандидатите имат способността да внедряват blockchain инфраструктура в съществуващите процеси и системи в организацията.

 • Blockchain е подготвен за бъдещето

Следващият важен фактор, който привлича кандидатите към сертифициране на блокчейн директно се отнася до футуристичния потенциал на блокчейн. Blockchain е технологията на бъдещето. Определен дял от оценки предполага, че около 0,5% от населението в световен мащаб използва блокчейн. Статистиката за използването на интернет обаче показва, че почти 3,77 милиарда души по целия свят са в мрежата.

В резултат на това сертификатите предоставят решаващи инструменти за надминаване на конкуренцията, заедно с научаването за блокчейн. Най-важното от всичко е, че blockchain сертификатите предлагат и гъвкав достъп до значими ресурси, свързани с развитието на blockchain. Освен това можете да научите Blockchain, като научите за ефективното използване на съответните ресурси и подобрите своя опит. Така че сертификатите определено могат да предложат благоприятна възможност за всички професионалисти да участват в революционна технологична промяна.

 • Blockchain се комбинира ефективно с други технологии

Гъвкавостта за интегриране на блокчейн със съвременни технологии като IoT също е друга обещаваща причина за избор на сертификати. Blockchain сертифицирането може да помогне на специалистите при проучване на перспективите за използване на blockchain в търговия със стоки, недвижими имоти и системи за гласуване.

Организациите, ангажирани с мерки за масово приемане на блокчейн, заедно с Интернет на нещата, подчертават. Кандидатите могат да проучат желаните възможности в ролите, които се фокусират върху разработването на сигурни инфраструктури с функционалности за автономно сътрудничество.

 • Сертификатите ви помагат да останете актуализирани

Както вече беше обсъдено, можете да следвате блокчейн сертифициране, за да докажете своите умения и знания за конкретни работни позиции. Въпреки това, блокчейн екосистемата се трансформира радикално. Затова всеки ден се появяват нови концепции и функционалности. Така че е от решаващо значение за всички кандидати да се уверят, че те са актуализирани с най-новите умения и знания, необходими за справяне с техните професионални отговорности.

Възможностите на известни доставчици на сертификати за блокчейн при актуализирането на целите на изпита им в съответствие с най-новите тенденции в бранша могат да помогнат на специалистите по блокчейн да останат актуални на пазара на труда. В същото време изискванията за ресертификация за сертифициране на блокчейн също предоставят ясни възможности на предприятията да осигурят ефективни инициативи за трансформация на таланти.

 • Инвестирайте в развитие на талант за блокчейн

„Сертификатите са само показатели за стойност. Хората го постигат. “

Винаги е от решаващо значение да се отбележи, че преминаването на изпит за сертифициране на блокчейн не дава право на квалифицирани кандидати на високоплатени работни места. Всъщност сертификатите служат като прокси за вашите умения за блокчейн. Следователно, сертифицирането на блокчейн само по себе си не е в състояние да достави каквато и да е стойност на предприятието. Хората със сертифицирането са тези, които отговарят за създаването на желаната от предприятието стойност.

Сертификатите са просто още един метод за измерване на стойността на уменията за блокчейн на отделен професионалист в блокчейн. В резултат на това сертифицирането на блокчейн може да служи като надеждни инструменти за установяване на цели, оценка на уменията между екипите и проследяване на напредъка. Разглеждането на най-добрите сертификати за блокчейн като единствен еталон за експертиза на служителите в блокчейн не представлява надеждна основа.

Следователно е разумно да се разглежда блокчейн сертифицирането като един от резултатите от обучението и образованието на блокчейн. Програмите за преобразуване на таланти в блокчейн също трябва да обмислят допълнителни показатели като време за пускане на пазара или време за иновации за измерване на резултатите от развитието на уменията на блокчейн. Тези фактори биха създали ясно впечатление за възможностите на специалистите по блокчейн да доставят желаната стойност за предприятията.

Разходи за сертифициране на блокчейн

Следващият важен фактор за създаване на ефективни инициативи за преобразуване на таланти в блокчейн се отнася до разходите за сертифициране на блокчейн. Трябва да имате изчерпателно прозрачно впечатление за разходите, които биха могли да доведат до сертифицирането на служители или кандидати на вашето работно място. Общите разходи за обучение и сертифициране на блокчейн могат да варират значително в различните компании и отрасли.

Има обаче много други важни разходи, които се появяват, когато мислите за обучение и сертифициране на блокчейн. На първо място, трябва да вземете предвид основните разходи за желаната от вас верификация на блокчейн.

Например можете да намерите Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP сертификация) на цена от $ 397 USD, която включва разходите за обучение, регистрация на изпити, както и сертифициране. В допълнение, предприятията трябва също да отбележат ценообразуването на курсовете, които искат да включат в блокчейн обучението и образователните инициативи.

 • Въпреки че можете да намерите обучителни и помощни материали със сертификат CEBP на фиксирана цена, може да се наложи да разгледате други потенциални разходи. Ако искате да изберете за блокчейн обучение на място, тогава трябва да се обърнете към разходите за кетъринг и място, заедно с пътните разходи. Можете обаче да избегнете логистичните разходи с помощта на онлайн платформи за обучение и сертифициране в блокчейна.               
 • Следващата цена е може би най-чувствителният и най-важен аспект при бюджетирането за обучение на блокчейн и развитие на таланти. Обучението на служители за сертифициране на блокчейн също води до престой, тъй като служителите не могат да работят, когато учат. Следователно предприятията трябва да бъдат подготвени да поемат огромните първоначални разходи с надеждата да управляват бизнес целите си с опит в блокчейн.
 • Друг важен аспект е факторът на разходите за сертифициране на блокчейн, отнасящ се до административните разходи. Предприятията ще трябва да инвестират в организирането на блокчейн инициативи за развитие на таланти и образование. Насочените инвестиции в проучване на решения за обучение заедно с разпределението на служителите могат да помогнат за поддържането на безпроблемна рутина за развитие на таланти.

Провери сега: Експертно ръководство за получаване на Blockchain сертифициране

Най-добрите тенденции за работа в Blockchain

Blockchain навлиза бавно във всеки бизнес сектор с подобрени перспективи за гъвкавост и сигурност. Много предприятия обаче могат да пренебрегнат важността на обучението и сертифицирането по блокчейн на основата на различни причини. От друга страна, затихващият шум около криптовалутите също е една от основните причини за съмнения относно осъществимостта на обучението по блокчейн. В реалния свят търсенето на разработчици на блокчейн и общото състояние на пазара на труда в блокчейн показват друго. Ето някои от забележителните тенденции в работата, които са очевидни в блокчейн ландшафта в момента.

 • Независимо от спада на пазара през 2018 г., търсенето на разработчици на блокчейн на пълен работен ден се е подобрило с 13% на годишна база през юни 2019 г.
 • Около 80% от загубите за разработчици са възникнали от разработчиците, които се извършват еднократно на месец и на непълно работно време, като по този начин се посочва важността на обучението и сертифицирането.
 • Blockchain сертифицирането и обучението също се възприемат като най-добрата алтернатива за използване на предимствата на концепции като инфраструктура, екосистеми DeFi и интелигентни договори.
 • Независимо от последователността в обема на ангажиране на кода, общият дял на активните разработчици на блокчейн всеки месец намалява с 10% на годишна база. 
 • Тъй като крипто екосистемите бавно се разширяват към размера на известни проекти с отворен код като Apache, възможностите за обучение и образование се увеличиха значително.

Също така проверете: Бъдещето на Blockchain Jobs Report 2020 от Worlds Economic

Обучение на работната сила извън бизнес целите

Като цяло предприятията не могат да се възползват от предимствата на блокчейн сертифицирането и обучението поради различни причини. Много предприятия обикновено са измъчвани от страха от промяната с инициативи за обучение и развитие. Възможностите за обучение и развитие на служителите в блокчейн концепции и специализации обаче могат да повишат доверието в работодателите.

Сред многото причини, поради които служителите напускат предприятия, ръстът в кариерата, обучението и развитието са основните споменавания. Освен това служителите виждат по-добри перспективи да останат при настоящия си работодател с достъп до инициативи за кариерно развитие. Така че предприятията могат да се възползват от огромната възвръщаемост на инвестициите си в обучението и развитието на служителите.

Избягването на инвестиции в обучението и развитието на блокчейн експертиза на служителите може да предизвика чувство на липса на ангажираност. Впоследствие усещаната липса на интерес от страна на работодателите може да доведе до постепенно намаляване на процента на задържане.

Как да разберете, че сте успешни?

Blockchain сертификатите и обучението, свързано с всеки от тях, са видни двигатели на стойност за предприятията. Сертифицирането на блокчейн показва, че дадено лице е способно да използва блокчейн за решаване на бизнес проблеми. В същото време те могат също така да гарантират, че професионалистите са склонни към постигане на рентабилност и производителност.

Впоследствие всеобхватното обучение, което продължава със служебните отговорности на професионалистите, също може да даде обещаващи предимства. Вместо да мислим за блокчейн сертифицирането като за единствения индикатор за експертиза в блокчейн, има много други показатели.

Самото учене и бездействието е нещо, което ще действа като пречка и никога няма да постигнете успех с това. Ако искате да постигнете успех във вашата кариера в Blockchain, трябва да проверите своя опит с тези показатели за ефективност. Ето някои от идеите, които можете да намерите за полезни за измерване на резултатите от инициативи за развитие на таланти в блокчейн.

 • Предприятията трябва да наблюдават исканията за подкрепа в рамките на организацията, особено тези, свързани с блокчейн. Развитието на блокчейн експертиза в цялата организация може да помогне за осигуряване на по-ниски искания за подкрепа.
 • Бенчмарковете също могат да служат като надеждни индикатори за успех, с обективни тестове за определяне на плавността на служителите в концепциите за блокчейн. Какво е по-добре? Можете да опитате да прогнозирате потенциалните резултати и след това да оцените до каква степен сте били успешни.
 • Времето също е надежден индикатор за ефективността на програма за сертифициране и обучение на блокчейн. Ако служителите са в състояние да разрешат проблеми с продукти или функции с експертни умения за блокчейн в рамките на определено време, тогава те са в състояние да използват блокчейн за бизнес цели.
 • Следващият важен фактор, който може да помогне при определянето на успеха на програмите за сертифициране и обучение на блокчейн, е средното време за решаване на проблеми. Трябва да знаете, че най-сложните блокчейн инфраструктури могат да се изправят пред значителни пречки. Ето защо е важно обучените и сертифицирани специалисти да постигнат по-ниско средно време за решаване на проблеми. По-ниското средно време е ясна индикация за плавността на уменията на блокчейн. В същото време тя дава подробно впечатление за способността на индивида да управлява бизнес стойност.

Всички тези показатели могат да ви помогнат значително при измерването на резултатите от инициативите за обучение и сертифициране на блокчейн. Дефиницията на показателите за успех може лесно да се счита за по-добра от възлагането на сертификати.

Подготовка за интервю за Blockchain? Преминете през тези най-добри въпроси за интервю за Blockchain и се пригответе за бъдещето.

Заключителни думи

В заключителна бележка можете ясно да наблюдавате необходимостта от сертифициране на блокчейн в съвременния ИТ пейзаж. Много организации, особено известните технологични гиганти, се включват в програмите за обучение и сертифициране на блокчейн. Следователно можете също да използвате силата на блокчейн за вашето предприятие чрез най-добрите сертификати за блокчейн.

Можете да се възползвате от три най-добри сертификати за blockchain на 101 Blockchains с цялостна поддръжка и експертен опит в обучението. В същото време можете да изследвате и други курсове за обучение на блокчейн на 101 блокчейна. Елате и проучете възможностите си в блокчейн точно сега!   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector