The Ultimate Blockchain Training Free Guide

Не знаете за технологията на блокчейн? За да ви помогнем, ние предлагаме нашия безплатен курс за обучение на Blockchain, откъдето ще научите всичко, което някога трябва да знаете.

Много от вас се интересуват от блокчейн технологията, но всъщност нямат никаква идея или много малка представа по темата. Практично е да бъдете любопитни, когато всички около вас говорят за това. Освен това предприятията също се присъединяват към екипа на блокчейн с бързи темпове. В този случай, ако не се обучите или не получите подходящо обучение за блокчейн, може да изостанете.

Така че, вижте нашия пълен курс за обучение на блокчейн за начинаещи сега!

Запиши се сега:Безплатен курс за блокчейн

Contents

Крайният безплатен курс за обучение по блокчейн

Разделих целия безплатен курс за обучение на блокчейн за начинаещи на седем лесни стъпки. Ще трябва да проверите всички стъпки една по една, за да получите пълно разбиране за технологията Blockchain.

Безплатен курс за обучение на блокчейн

Започнете с Blockchain Technology Fundamentals

Преди да влезете в корпоративните блокчейни, винаги трябва да знаете за основната структура на самата технология на блокчейн. Но ако нямате представа как работи мрежата, ще ви е трудно да продължите по-нататък. Така че, не пропускайте стъпките и започнете от основите на блокчейн.

Технологията Blockchain е децентрализирана система на счетоводната книга, която предлага високо ниво на прозрачност, неизменност, сигурност и много други. Освен това се отървава от типичната централизирана структура и предлага нова структура, където всичко е справедливо. Трябва също да проверите някои от най-добрите ни блокчейн курсове, за да овладеете всички умения и да получите сертификат за блокчейн.

Вижте ръководството за определяне на блокчейн, за да научите повече за нашия курс за разработчици на безплатни обучения за технологията на блокчейн!

Но как се появи блокчейнът?

За да завършите онлайн курс за блокчейн, вижте историята на технологията за блокчейн. (Съвет: Биткойнът не беше първата блокчейн технология!)


Характеристики на Blockchain

Обикновено всяка блокчейн платформа предлага поне шест функции. Това са –

 • Не може да се повреди
 • Децентрализирана технология
 • Подобрена сигурност
 • Разпределени книги
 • Консенсус
 • По-бързо уреждане

Прочетете още: 6 ключови функции на блокчейн, за които трябва да знаете

След това, за да научите безплатно блокчейн, трябва да знаете за различните видове блокчейн мрежи. Да, има множество видове и всеки има свой собствен набор от функции. Ако обаче не знаете разликите между платформите, няма да разберете напълно коя платформа да изберете.

Обикновено има три основни типа блокчейн, които можете да използвате при дигитална трансформация, като публични, частни и обединени мрежи. Освен това, два вида разрешения – Permissioned и Permissionless. Трябва също да проверите някои от най-добрите ни блокчейн курсове, за да овладеете всички умения и да получите сертификат за блокчейн.

Прочетете още:Какви са различните видове блокчейн технология?

Нека да преминем към следващата стъпка в нашия безплатен курс за обучение на блокчейн.

Знайте за интелигентните договори и алгоритмите за консенсус

Технологията Blockchain идва с много обрати и сигурно сте чували за интелигентни договори и алгоритми за консенсус. Освен това и двете са еднакво жизненоважни компоненти на блокчейн екосистемата.

Интелигентните договори са форма на цифрови договори, при които страните могат да създадат договор с предварително определени правила и след изпълнението на тези правила всяка страна получава своя справедлив дял от плащането. Мислете за това като за автоматизиран процес. Ако отговаряте на посочените правила на вашия интелигентен договор, процесът на плащане ще започне автоматично.

Много организации могат да използват тази функция, за да улеснят споразуменията си с други компании. Ethereum беше първият, който разработи механизъм за интелигентен договор в инфраструктурата на блокчейн.

Вижте повече за интелигентните договори за безплатния курс Blockchain!

Алгоритъм на консенсуса

След това в нашето безплатно ръководство за обучение на блокчейн ще говорим за консенсусните алгоритми. Консенсусните алгоритми са в основата на блокчейн технологията. Без нея прозрачността или системата без грешки никога няма да се случи. Основно тези алгоритми помагат на потребителите на платформата да постигнат споразумение за валидиране на транзакциите.

Има много популярни алгоритми за консенсус. За да завършите безплатния онлайн курс за разработчици на блокчейн, определено трябва да знаете за тези различни алгоритми. Това са –

 • Доказателство за работа
 • Proof-of-Stake
 • Нает Proof-Of-Stake
 • Делегирано доказателство за участие
 • Насочени ациклични графики
 • Делегирана византийска толерантност към грешки
 • Опростена византийска толерантност към грешки
 • Практическа византийска толерантност към грешки
 • Доказателство за изминало време
 • Доказателство за тегло
 • Доказателство за изгаряне
 • Доказателство за капацитет
 • Доказателство за важност
 • Доказателство за активност

Искате ли да знаете за консенсус алгоритмите? Прочетете пълното ръководство за консенсусни алгоритми, за да завършите обучението си по технологията на блокчейн!

Нека да преминем към следващата стъпка от нашето безплатно ръководство за обучение на блокчейн.

Вижте Enterprise Blockchains: Доставчици и платформи на BAAS

Сега в нашия безплатен курс за обучение на блокчейн ще говорим за корпоративната блокчейн. И така, какво представляват корпоративните блокчейни?

Това са форма на специални блокчейн мрежи, които са оптимизирани само за корпоративни решения. Предприятията за блокчейн технологии са специално проектирани да поемат огромната тежест на голяма организация, където те трябва да отговарят на тежки изисквания всеки ден.

Предприятията за блокчейн платформи са решаващи за приемането на блокчейн. Научете повече за Enterprise Blockchain платформите сега!

След това, за да се състезавате за вашия безплатен курс за обучение на блокчейн, трябва да знаете за популярните корпоративни блокчейн платформи. Освен това тези платформи предлагат блокчейн решения и разработват проекти от нулата. Основно има пет основни играчи –

Хиперледгер

Hyperledger е една от известните корпоративни блокчейн платформи на пазара. Те имат много блокчейн проекти под крилата си. Освен това много компании съдят решението на Hyperledger за внедряване на тяхната блокчейн технология от корпоративен клас.

За вас е от съществено значение да знаете всичко за Hyperledger, за да завършите безплатно обучение по технология на блокчейн

Hyperledger е един от видните играчи на блокчейн на пазара. Вижте повече за това от нашето ръководство за Hyperledger сега!

Ethereum Enterprise Alliance

EEA или Ethereum Enterprise Alliance е друга популярна мрежова система за блокчейн. Освен това те предлагат по-голяма функционалност и използваемост. В момента те имат повече от 250+ членове, които работят заедно.

Корда

R3’s Corda blockchain е задължителен за всеки безплатен онлайн блокчейн курс. Освен това технологията блокчейн е идеалното съчетание за финансовите сектори.

Пулсации

Ripple е друга прекрасна корпоративна блокчейн платформа с две силни функции – протоколи за сигурност и проблеми с безопасността. Освен това тяхната мрежа RippleNet може да предложи почти безплатни транзакции.

Кворум

Кворумът е малко подобен на Ethereum; единствената разлика е, че Ethereum е публичен, а Quorum е частен. Освен това е по-подходящ за корпоративни интеграции.

Прочетете още: Enterprise Ethereum: Частен блокчейн за предприятия

Предприятия BAAS доставчици

На пазара има няколко популярни доставчици на BAAS. Освен това тези компании предлагат блокчейн като услуга и основно покриват популярни корпоративни платформи.

Освен това, получаването на вашето блокчейн решение оттогава може да бъде много, тъй като те обикновено предлагат рентабилни решения. Освен това те предлагат набори от инструменти и могат да внедрят решения за минути! Вижте доставчиците на BAAS в нашия безплатен курс за блокчейн –

 1. Oracle
 2. IBM
 3. Amazon
 4. Microsoft
 5. Али Баба
 6. Байду
 7. Huawei
 8. Акцент

Научете за различни корпоративни проекти в нефинансови компании

Сега ще говорим за различните индустрии, които прилагат блокчейн технологията в нашия безплатен курс за обучение на блокчейн. Освен това това са предимно нефинансови институти. Вижте тези 20 примера за предприятия –

 1. Walmart: Те проследяват продукти, които си сътрудничат с IBM.
 2. Metlife: Те искат да автоматизират застрахователното решение по отношение на здравеопазването, използвайки корпоративни блокчейн решения.
 3. UPS: Компанията използва блокчейн за захранване на логистични системи.
 4. Toyota: Предлага техния софтуер за автономно шофиране, използвайки блокчейна.
 5. AIA Group: Те предоставят съоръжения за банково осигуряване, използвайки блокчейн решения.
 6. BHP Billiton: Използва блокчейн за управление на веригата им за доставки.
 7. Али Баба: Използване на приемането на блокчейн за проследяване на луксозни стоки.
 8. Tencent: Те използват блокчейн за законно фактуриране и данъчно облагане.
 9. Baidu: Компанията използва блокчейн за управление на интелектуални права.
 10. Форд: Използва блокчейн за поддръжка на технологии за мобилност.
 11. British Airways: Блокчейн технология в системата за наблюдение.
 12. Facebook: Те използват блокчейн за управление и защита на данните.
 13. Уолт Дисни: Компанията използва блокчейн за проследяване на запасите.
 14. Maersk: Използва блокчейн за платформа за доставка.
 15. Благоразумие: Блокчейн технология за търговска платформа.
 16. Apple: Те използват блокчейн за маркиране на данни.
 17. Nestle: Компанията използва блокчейн, за да управлява своите вериги за доставки.
 18. UnitedHealthcare / Quest Diagnostics / Optum / Humana: Блокчейн технология за подобряване на лекарските директории сред болниците.
 19. Samsung: Използва блокчейн за управление на веригата за доставки.
 20. FedEx: Те използват блокчейн за уреждане на спорове.

Прочетете още:Използване на блокчейн: Списък на 20+ случая на използване на технологията на блокчейн

Използвайте случаи Vs. предизвикателствата за изпълнение

Нашето безплатно ръководство за обучение на блокчейн няма да бъде пълно, ако пропуснем случаите на употреба сега, нали? Обаче оценката на стойността, която блокчейнът ще ни донесе, е доста трудна. Освен това може да си помислите, че блокчейнът няма да бъде толкова полезен, тъй като ще бъде в тежест, но дали това наистина е истината?

През годините много предприятия вече са реализирали корпоративни блокчейн проекти. Освен това ще се изненадате да разберете, че има много случаи на използване на блокчейн технологията само за предприятия.

И така, представете си какво може да направи по отношение на глобалните имплантации! Има много популярни случаи на употреба; да видим какви са –

Глобални транзакции

 • По-бързо обработване на трансграничното плащане
 • Намалени разходи
 • По-голяма ефективност при транзакциите

Търговия

 • Подобрена прозрачност и доверие за търговското финансиране
 • Повече контрол за производителите
 • Намалени документи и разходи

Прочетете за това как Blockchain може да трансформира търговското финансиране сега!

Безопасност на храните

 • Отговорност за безопасността на храните
 • Намалете загубата на храна
 • Отървава се от измами с храна

Верига на доставки

 • Осигурена система на дневника с видимост за веригата на доставки
 • Проследява всички продукти
 • Бързо открива повредената лична информация с остра информация

На дребно

 • Помага за борба с фалшивите продукти
 • Следи всички луксозни стоки
 • Справя се с проблеми с кражбите

Любопитен ли сте за въздействието на блокчейн върху индустрията на дребно? Вижте нашето ръководство за блокчейн в търговията на дребно точно сега!

Държавни служби

 • Сигурен начин за запазване на всички права на гражданите
 • Предлага експоненциален растеж на икономиката
 • Дигитализиране на идентификацията на гражданите

Любопитен ли сте за въздействието на блокчейн върху правителствата? Вижте нашето ръководство за блокчейн за правителството точно сега!

Интелектуална собственост

 • Осигурява търговски марки и патентова интелектуални свойства
 • Предлага плащане за патентована работа
 • Намалена злоупотреба с интелектуалната собственост

Здравеопазване

 • Отървава се от фалшификатите на наркотици
 • Проследява информацията за пациента
 • Рационализира няколко резултата от теста едновременно

Любопитен ли сте за въздействието на blockchain върху здравеопазването? Вижте нашето ръководство за блокчейн в здравеопазването точно сега!

Нефт и газ

 • Осигурено плащане на товари и одит.
 • Подобрява ефективността чрез изчисляване на маршрутите за доставка
 • Спестява 5% приходи с точност

Недвижим имот

 • Намалява себестойността на имота
 • Насърчава частична собственост
 • Увеличава мащабируемостта

Любопитен ли сте за въздействието на блокчейн върху недвижимите имоти? Вижте нашето ръководство за блокчейн за недвижими имоти точно сега!

Хуманизъм

 • Гарантира, че дарението отива на правилното място
 • Предлага прозрачност за даряващите граждани
 • Насърчавайте справедливостта и доверието

Застраховка

 • Намалява броя на хартиените следи
 • По-бързи застрахователни искове
 • Няма повече експлоатация на потребители

Медии и развлечения

 • По-добра стойност на изпълнителя
 • Свързва артиста с по-добра заплата
 • Ефективен маркетинг в социалните медии

Пътуване

 • Рационализиране на обработката на пътници
 • Насърчава трансграничната идентификация
 • Планира всички полети с по-голяма точност

Вижте топ 50 компании, използващи блокчейн технология, за да научите повече за нея.

Предизвикателства при изпълнението

Нека да разгледаме предизвикателствата за внедряване в нашия безплатен курс за обучение на блокчейн. Освен това, това ще ви помогне да разберете дали предизвикателствата са твърде тежки за случаите на употреба. Най-добрите сертификати за блокчейн могат да ви помогнат да разберете и разберете концепцията още повече.

 • Оперативна съвместимост: Настоящите корпоративни блокчейн технологии нямат винаги необходимата оперативна съвместимост между всички мрежи.
 • Наследени мрежи: В действителност трансформирането на всички наследени мрежи с блокчейн може да изисква много време и пари.
 • Набор от умения: Няма достатъчно работна сила с набора от умения за разработване на нова корпоративна технология.
 • Методология: Липсата на подходяща методология прави по-новите иновации пълни с недостатъци.
 • Масово осиновяване: В действителност масовото приемане все още не е възможно, тъй като мрежата се справя с по-бавен резултат.
 • Предизвикателства за разходите: Поддържането на рамката и нейното разработване ще изисква много пари.

Нека да преминем към следващата ни стъпка в безплатното ръководство за обучение на блокчейн.

Запиши се сега: Сертифициран корпоративен блокчейн курс (CEBP)

Научете за децентрализирания Интернет и Web 3.0

Блокчейнът не само променя начините на вашия бизнес, но и влияе върху структурата на интернет. Освен това днешната вътрешна структура е изминала дълъг път, преди да получи достъп до всички съоръжения на съвременните технологии. Всички опции за търсене в социалните медии или Google не бяха достъпни в старите дни.

Освен това структурата на мрежата вече е централизирана, но с новото добавяне на децентрализация промените са очевидни.

Но преди да се потопите в сферата на Web 3.0, вижте повече за централизирания и децентрализиран интернет от тук.

Web 3.0: добавя повече стойност за вас

Web 3.0 е новото поколение на интернет. Това е децентрализирана структура. Тук не само ще можете да четете и пишете, но сега можете да направите още повече. Освен това, използването на способността за семантично търсене ще ви даде по-точни резултати от търсенето. Освен това това са само някои от потенциалните функции, които Web 3.0 би донесъл за вас.

Знайте за най-големите предизвикателства за приемане на блокчейн

Сега знаете за почти всеки аспект на блокчейн технологията. Но преди да се впуснете и да започнете да работите върху вашето корпоративно блокчейн решение, трябва да знаете, за да имате ясна представа за това с какви предизвикателства се справяте. Най-добрите сертификати за блокчейн могат да ви помогнат да разберете и разберете концепцията още повече.

Освен това по-рано ви дадохме няколко от предизвикателствата, с които можете да се сблъскате по отношение на корпоративните блокчейни. Но сега трябва да знаете за най-големите предизвикателства за приемане на блокчейн за общата технология за блокчейн. Нека да видим какви са тези предизвикателства –

Човешки фактори:

 • Технологичен дизайн
 • Комплект умения
 • Обществено възприятие
 • Престъпна връзка
 • Регламенти

Технологични фактори:

 • производителност
 • Потребление на енергия
 • поверителност
 • Сигурност
 • Мащабируемост

Можете да прочетете повече за тези точки в нашето ръководство за водещи предизвикателства при приемане на блокчейн!

Прочетете нашата книга за трансформация

Искате ли да трансформирате старата си мрежа в блокчейн мрежа? Или искате да разработите свое собствено решение, базирано на блокчейн? Е, ние ви дадохме компактните познания за всичко, което трябва досега относно технологията. Време е обаче да изготвите стратегия за изпълнението си.

Освен това, нашата книга за трансформации е идеалното решение за вас, ако не знаете откъде да започнете. Освен това, в наръчника за трансформация, ние основно говорим за пет стъпки –

 • Започнете с малки проекти наведнъж
 • Изградете работна група, която може да подкрепи вашите проекти
 • Влак & Обучете вашата работна група, за да ги направите професионални
 • Разработете стратегия за внедряване на вашето решение
 • Общувайте с подходящия орган, за да увеличите продажбите си

Обяснихме всичко в ръководството на Transformation playbook, за да ви помогнем да разберете как да внедрите блокчейн.

Заключителни думи

Технологията Blockchain ще създаде пазар от 10 милиона долара през 2022 г., според Gartner Trend Insights. Освен това до 2030 г. пазарът ще струва 3,1 трилиона долара. В действителност, ако искате да заявите своето място на този пазар, сега е моментът да се потопите в технологията.

Надяваме се, че нашият безплатен курс за обучение по блокчейн ще ви помогне в този случай. Ако сте само начинаещ и искате да научите повече за тази технология, тогава препоръчваме да използвате нашия безплатен курс за блокчейн.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map