Топ 10 на най-добре платените работни места в блокчейн през 2020 г.

С въвеждането на биткойн през 2009 г. от Сатоши Накамото, технологията Blockchain получи огромно внимание. През последното десетилетие беше свидетел на постоянния възход на тази революционна технология. Само преди няколко години хората бяха недоверчиви към технологията и не искаха нищо общо с нея. Сега работните места в блокчейн придобиват огромна слава в дигиталния свят. Търсенето е голямо и ключовите необходими умения са причинили значителна пропаст на пазара. Като такъв, мащабът на заплащане е много по-задоволителен от другите области в момента.

В днешната ера опитът в блокчейн технологията се превръща в едно от нововъзникващите умения. С всеки сектор, който иска да не бъде изоставен, нуждата от квалифицирани хора в блокчейн технологията е голяма. Ако търсите доходоносна кариера в блокчейн, тогава трябва да сте наясно и с различните видове работодатели. Има главно четири типа, които могат да бъдат разграничени. Те са – стартъпи, правителства, големи заведения и технологични фирми. Всеки от тези работодатели инвестира солидна сума пари за получаване на възможно най-добрите услуги.

Запишете се сега: Безплатен курс по основи на блокчейн

Най-популярните работни места в блокчейн през 2020 г.

Ако сте заинтригувани от идеята да развиете кариера в областта на блокчейн, тогава трябва да съберете повече знания за огромните перспективи за кариера. Има многобройни възможности за кариера и позиции, които ви очакват в областта на тази нарастваща технология. Нека да разгледаме най-добрите работни места в блокчейн през 2020 г..

Блокчейн работни места

1. Blockchain Developer

Blockchain разработчикът е една от популярните blockchain работни места на пазара. Това са основно програмисти, които са наети да разработват приложения, използващи блокчейн технологията. Популярността и високопоставената позиция означават, че те трябва да предоставят отлични услуги и да имат интимни познания за технологията. Има два вида разработчици на блокчейн – разработчици на блокчейн софтуер и основни разработчици на блокчейн.

Най-добрите компании във финансовия сектор, технологичните фирми и правителствата се надпреварват да наемат най-добрите разработчици на блокчейн. Има широк спектър от технически умения, които са необходими, за да станете разработчик. Те включват разбиране на работата и архитектурата на блокчейна, криптографията, структурата на данните и уеб разработката. Също така се оценява опитът в работата с python, C ++ ,. NET, XML и др.

Според Glassdoor, средното заплата на разработчика на блокчейн е $ 91 713 / година.

2. Архитект на блокчейн

Да си архитект на блокчейн означава, че трябва да задаваш, проектираш и свързваш различните части на решението за блокчейн. Трябва да направите това в сътрудничество с други отдели като мрежови администратори, ИТ операции, разработчици и UX дизайнери.

Прочетете също: Как да станете Blockchain Architect?


Блокчейн работата изисква заинтересованите кандидати да бъдат информирани за най-новите разработки в технологията на блокчейн. Уменията, които се вземат предвид за тази работа, са – React, CSS, HTML, React, Python, Generic SQL и Node. Освен това опитът йонни DevOps, науката за данни и криптографията са от съществено значение. Освен това практическият опит в разработването на блокчейн е бонус.

Според Наистина, средна заплата на архитект на блокчейн решение е $ 114 763 / година.

3. Администратор на блокчейн

Администраторите на блокчейн са отговорни за създаването, разработването и поддържането на координирани операции на всички компоненти в инфраструктурата на блокчейн. На първо място, администраторите на блокчейн трябва да се справят с използването на най-добрите възможности на различните блокови вериги, за да осигурят бизнес стойност. Администраторите на блокчейн също са отговорни за наблюдението на здравето на различни услуги и инструменти, внедрени в инфраструктура на блокчейн.

Администраторът на блокчейн е една от най-търсените работни места на ниво блокчейн с изискване за обещаващи умения. Кандидатите, които се стремят към ролята на администратор на блокчейн, трябва да владеят добре работата на протокола Bitcoin, да владеят езици за програмиране на високо ниво и да владеят Linux / UNIX в координация. Освен това администраторите на блокчейн се нуждаят от задълбочено разбиране и опит в мрежовата инфраструктура, виртуализацията и мрежовите услуги и протоколи..

Според доклад от ITJobsWatch, средната стойност заплата на администратор на блокчейн е £ 67 500 / годишно.

4. Блокчейн мениджър на проекти

Мениджърите на Blockchain проекти са отговорни за развитието на връзка между компанията и експертите на Blockchain. Те трябва да опишат нуждите на фирмата и да се уверят, че експертите разбират изискванията. Отново, когато блокчейн професионалистът доставя, те трябва да преобразуват техническите аспекти по начин, разбираем за фирмата.

Също така проверете: Представяне на основите на блокчейн

Толкова необходимите умения за този тип блокчейн работни места се простират далеч отвъд разбирането на блокчейн технологията. Кандидатът трябва да притежава и уменията на редовен ръководител на проекти. Друг жизненоважен аспект, който е от съществено значение, са комуникативните умения. Без ефективни комуникативни умения ще стане почти невъзможно да накарате нетехническите работници да разберат работата, която трябва да свършат.

Според доклад от наистина, средната работа в блокчейн заплата на ръководител на проект е $ 106,891 / година.

5. Blockchain UX Designer

Отговорността на blockchain UX Designer е да разработи уникален, но лесен за употреба интерфейс. UX дизайнерът трябва да гарантира, че интерфейсът е интригуващ, опростен и поддържа потребителите. Повечето от стартиращите компании, както и популярните компании, предпочитат стартирането на блокчейн технологията с потребителско изживяване, което ще стимулира успеха на тяхното начинание.

Лицата, търсещи тези работни места в блокчейн, трябва да показват креативност, технически умения и ефективни знания за технологията на блокчейн. Само ако са напълно наясно с предимствата, те могат да работят, за да го направят известно за всички? Освен това са необходими и умения за ефективна комуникация. Това е така, защото кандидатът трябва да работи в тясно сътрудничество с отделите за операции, съдържание и маркетинг.

Според доклада от задачите за криптовалута, средната база заплата на блокчейн дизайнер на UI / UX е 107 500 $ годишно.

6. Инженер по качество на блокчейн

Инженерът за качество на блокчейн трябва да гарантира, че всички различни области на блокчейн и разработването са с най-високо качество. Тези задания за блокчейн включват ръчно тестване, рамки за автоматизация и тестове, както и табла за управление. Направеното приложение също трябва да бъде тествано за проблеми или грешки. Ако се открият такива, задължението на индивида е да докладва на съответните отдели и да гарантира, че крайният продукт не съдържа грешки.

За да имате успешна кариера в Blockchain, е важно да придобиете необходимите умения. Вижте тези най-добри умения за блокчейн, които трябва да притежавате.

Кандидатите трябва да имат задълбочени познания за работата на блокчейн платформите. Освен това уменията за решаване на проблеми, комуникация и бързо мислене са необходими, за да превъзхождате тази позиция. Това е една от най-добре платените работни места в блокчейн.

Според Glassdoor средната база заплата на инженер по качеството на блокчейн е $ 107 000 – $ 117 000 годишно.

7. Консултант по блокчейн

Една от най-добре платените работни места в блокчейн е консултантът по блокчейн. Основните отговорности включват разработване на стратегии, формиране на решения и предлагане на технически знания. Оценката и управлението на рисковете също е част от длъжностната характеристика.

Има различни видове блокчейн работни места в областта на блокчейн консултанта. Можете да изберете този, който най-много отговаря на вашия набор от умения. Имайте предвид, че за всяка работа са необходими вътрешни познания за технологията блокчейн.

Според отчета за заплатите в Glassdoor, средната основа заплата на блокчейн консултант е $ 31 794 / година.

8. Блокчейн правен консултант

С нарастването на блокчейн технологията за фирмите стана жизненоважно да са наясно с правния жаргон, свързан с нея. Това включва създаване на юридически партньорства, консултиране на фирмите относно структурирането на предложенията за криптовалута и пренебрегване на договорите. Освен това те трябва да гарантират, че предприятието е в съответствие с финансовите разпоредби, определени от конкретна държава.

Изискванията за тези работни места в блокчейн включват знания за правните последици от блокчейн технологията, финтех регулациите на нацията и комуникационни умения. Освен това знанията за интелигентните договори са от съществено значение.

Според докладите, средната база заплата на blockchain юрисконсулт е $ 100 000 до $ 190 000 / годишно.

9. Блокчейн инженер

Основната отговорност на блокчейн инженера включва създаването на приложение, което отразява технологичните аспекти на дадена компания. Най-желаното умение, което се търси в тази работа в блокчейн е мисленето за постоянно учене и адаптиране към нови неща.

Също така проверете: Как да станете Blockchain инженер

Освен уменията за техническо програмиране, човекът трябва да владее и икономическия аспект на блокчейн инженеринга. Включва разбирането на понятия като търсене и предлагане, стимулиране и др.

Според доклада за заплата от действително средната стойност заплата на инженер блокчейн е 70 483 долара годишно.

10. Блокчейн анализатор

Blockchain анализаторите са два различни типа – бизнес анализатори и анализатори на риска. Задължението на бизнес анализатора е да разработва ефективни бизнес стратегии за приложението blockchain. Те също са отговорни за идентифицирането на области, които се нуждаят от подобрение. Тези блокчейн кариери имат огромни възможности за растеж.

Анализаторът на риска трябва да оцени рисковите фактори, свързани с приложението на блокчейн. Те идентифицират потенциалните рискове и предлагат ефективни решения за противодействие. Необходимите умения, необходими за позицията на блокчейн анализатор, включват всеобхватни познания за блокчейн и опит в свързаните технически умения.

Според проучване на заплатите, блокчейн работата заплата на анализатор на риска е $ 93 450 на година.

Blockchain Jobs: Направете избор сега

Това са най-добрите работни места в блокчейн през 2020 г. Има обаче много повече позиции в индустрията на блокчейн, за които можете да кандидатствате. Това зависи от образователната квалификация, уменията и опита, който имате в определена област. Винаги е изгодно да се търси кариера на пазари, които непрекъснато се разрастват. Но трябва да оцените и различните аспекти на определена работа, преди да се спрете на нея.

Със света, който става все по-омагьосан от блокчейн технологията, имате шанса да изградите страхотна кариера с работа в блокчейн. Достатъчно е да се каже; blockchain няма да изчезне или да се разпадне скоро. Поради това търсенето на работни места ще остане високо, заедно с благоприятна скала на заплащане. Освен това, ако сте запалени по технологията на блокчейн, трябва да получите сертификат за експерт по блокчейн и да намерите начинанията още по-вълнуващи.

Ако сте начинаещ, трябва да започнете пътуването си от нулата. И така, ние предлагаме безплатен курс за блокчейн, за да ви помогнем да започнете своето кариерно пътуване в блокчейн.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map