Топ 20+ предприятия, внедряващи блокчейн технология

Корпорации, организации, предприятия, както и физически лица все повече прилагат блокчейн технологията, докато се стремят да се възползват от нейните възможности. В това ръководство ще се съсредоточим върху компаниите, които прилагат блокчейн решения.

Технологията на блокчейн не е свързана само с криптовалута. В действителност основната децентрализирана технология на регистъра продължава да намира приложения в различни индустрии, всички в усилията да променят начина, по който се правят нещата и да подобрят живота на хората.

В допълнение към подобряването на системите за обработка на плащания, внедряването на блокчейн продължава да намира своя път в различни индустрии, започвайки от веригата за доставки до правителството. Някои хора и организации също използват технологията за захранване на програми за награди за търговия на дребно и лоялност, както и цифрови идентификатори и за неизменни архиви на данни.

Следователно блокчейн технологията донесе със себе си нов набор от бизнес идеи, както и модели, от които компаниите все повече се възползват. Компаниите използват технология за пускане на нови продукти, както и за повишаване на ефективността на съществуващите си продукти и предоставянето на услуги.

И така, в това ръководство ще разгледаме най-добрите корпоративни компании, които използват блокчейн за свое собствено подобрение.

Запиши се сега:Безплатен курс за блокчейн

Contents

Топ 20 предприятия, внедряващи блокчейн технология

Предприятия, внедряващи блокчейн технология

 1. Walmart: Проследяване на продукти

Гигантът Walmart за търговия на дребно е една от мултинационалните компании, която е поела водеща роля в изпълнението на Blockchain. Компанията използва технологията на цифровата книга, за да подобри процеса на проследяване и управление на данните в ежедневните си операции. Нещо повече, Walmart работи с IBM в това, което се разглежда като перфектен пример за внедряване на блокчейн в бизнеса за проследяване на месо и продукти от птиче месо, продавани в неговите търговски обекти.

Това е идеалният пример за високопоставени компании, използващи блокчейн.

Нещо повече, компанията вече е внедрила блокчейн система, способна да проследява информация от фермера до брокера, дистрибутора и търговеца на дребно.

Служителите и потребителите на Walmart вече могат да проследяват продуктите обратно до техните корени, благодарение на интеграцията на блокчейн технологията.

 1. British Airways: Система за наблюдение на блокчейн

Най-голямата британска авиокомпания British Airways е друг пример за компании, използващи блокчейн. В действителност тя също така е внедрила блокчейн технология за управление на информация за полети с данни между ключови летища в Лондон, Женева и Маями. Нещо повече, авиокомпанията тества и нова услуга за проверка на VChain, задвижвана от блокчейн, която има потенциал да революционизира процеса на чекиране.


С новата система авиокомпаниите и летищните власти ще могат да проверяват самоличността на хората, пътуващи срещу база данни, съхранявана в блокчейн. Системата ще проверява валидността на документите за пътуване, без да споделя лична информация с трети страни.

 1. Maersk: Блокчейн платформа за доставка

Maersk, друг пример за компании, използващи блокчейн, се обедини с технологичния гигант IBM, за да пусне платформа за наблюдение на превоза на товари. По този начин TradeLens е внедрената блокчейн платформа, която трябва да се използва ’за проследяване на пратките, когато те се преместват от един порт на друг.

Платформата вече има повече от 175 участници. Също така, цифровата електронна книга за корабоплаване е предназначена да записва подробности за превоза на товари, докато напускат корабоплавателните дворове, докато пристигнат в крайната си дестинация.

По време на процеса на изпращане страните, участващи във веригата на доставки, ще могат да проследяват информация като часове на пристигане на пратката и документи като митнически декларации и търговски фактури. Според корабния гигант, внедряването на блокчейн има потенциала да рационализира и подобри сигурността, когато става въпрос за международно корабоплаване.

Искате ли да знаете как блокчейнът може да промени сектора на веригата за доставки? Вижте нашето ръководство за блокчейн във веригата за доставки точно сега!

 1. UPS Blockchain: Логистична система

United Parcel Services се присъедини към Blockchain in Trucking Alliance за внедряване на блокчейн решения за товарната индустрия за милиарди долари. Алиансът планира да стимулира разработването на стандарти за корабоплавателната индустрия чрез внедряване на сигурна блокчейн система.

В рамките на алианса те планират да разработят нови иновации, които могат да предложат ефективна и по-евтина система за управление на логистиката. Голям брой брокери, както и скрита информация в сложни вериги за доставки, са някои от предизвикателствата, които блокчейн технологията ще реши в индустрията като част от най-новия тласък.

 1. FedEx: Блокчейн за уреждане на спорове

FedEx е друг корабоплавателен гигант, който разкри добър пример за внедряване на блокчейн. Внедряването на блокчейн позволи на компанията да подобри процеса на уреждане на спорове, включващи клиенти

Компанията прилага блокчейн решения за идентифициране на типа данни, които да се съхраняват в блокчейн, идеални за уреждане на проблеми с клиентите. Нещо повече, технологията трябва да се използва и за съхраняване на записи за бъдещи справки.

 1. BHP Billiton: Блокчейн за управление на веригата за доставки

Минният гигант BHP Billiton също прилага блокчейн технология, тъй като се стреми да подобри процесите на веригата на доставки. Компанията възнамерява да използва технологията на разпределената книга, за да записва и проследява движенията на проби от скали и течности в сондажа. Използвайки възможностите на технологията, компанията трябва да може да осигури данни в реално време, генерирани по време на доставката.

Блокчейн системата трябва да позволи на компанията да подобри вътрешната ефективност, като по този начин й позволи да работи в тясно сътрудничество с партньорите. Компанията също така изисква доставчиците да използват блокчейн технология чрез решения, предоставени от подобни на BlockApps и ConsenSys за събиране на данни на живо.

В допълнение, компанията работи с възли в Междупланетарната файлова система, която действа като протокол за споделяне на файлове между партньори във връзка с блокчейн системи.

 1. Alibaba: Проследяване на луксозни стоки

Въпреки че е един от най-големите критици на криптовалутите, съоснователят на Alibaba Джак Ма продължава да се възползва от блокчейн технологията. Компанията е домакин на най-много блокчейн патенти в света, подчертавайки колко фокусирана е да го използва, за да подобри своите операции.

На фронта на приложението гигантът за електронна търговия представи, базирано на блокчейн решение, което позволява проследяване на луксозни стоки, продавани на сайтовете му за електронна търговия, като Tmall. Подобряването на трансграничните вериги за доставки е друг пример за внедряване на блокчейн от гиганта за електронна търговия.

Австралийското звено на компанията разработи и блокчейн платформа за проследяване на движението на храни с партньори.

 1. Tencent: Блокчейн за законно таксуване и данъчно облагане

Tencent внедрява блокчейн технология за подобряване на законното таксуване и данъчно облагане в китайския град Шенжен. В действителност, мултинационалната компания проучва блокчейн за корпоративни приложения, използвайки технологията, за да помогне в борбата с фалшивите фактури, както и за намаляване на случаите на бизнес в града, който се възползва от данъчните недостатъци

В партньорство с градската държавна администрация по данъчно облагане компанията се надява да използва нововъзникващата технология за проверка на автентичността на фактурите. Предложеното решение за блокчейн трябва да бъде включено в платформата за съобщения на компанията WeChat в мащаб на компанията.

Прочетете още:6 основни функции на блокчейн, за които трябва да знаете

 1. Baidu: Управление на интелектуалните права

Baidu е друга китайска мултинационална компания, която е предоставила добър пример за внедряване на блокчейн. Гигантът за търсене пусна система за управление на права върху изображения, задвижвана от блокчейн технологията.

В действителност системата предоставя начин на фотографите, както и на фото агенциите, да създават профили и да могат да заявяват авторски права върху своите изображения. Изглежда, че comptECH е заел лист от системата за проследяване на снимки на Kodak KodakOne.

Компанията също разкри добър пример за внедряване на блокчейн в игралния сектор. Leci Gou е новата игра на компанията за отглеждане на домашни любимци, която е подобна на CryptoKitties. Играта служи като програма за маркетинг и лоялност, тъй като играчите могат да печелят крипто кученца, както и кредити за игра при закупуване на продукти на Baidu.

В допълнение, Baidu пусна отворена платформа, която позволява на корпоративните разработчици да изграждат базирани на блокчейн приложения, фокусирайки се върху областите на цифровото фактуриране и управлението на банкови кредити.

 1. AIA Group: Банково застраховане с активиран блокчейн

Една от финансовите компании, използващи блокчейн, е AIA Group. В действителност тя е внедрила блокчейн технология и в процеса стартира първата Bancassurance с активирана блокчейн. Решението ще улесни компанията и нейните банкови партньори да споделят данни за политиките, както и документация в реално време. Решението трябва също да доведе до повишена прозрачност, както и до по-малко време за обработка

Интеграцията на ИТ системите на застрахователите и старите банкови системи винаги са били голям проблем. С дигитализацията на банковия застрахователен канал обаче банките трябва да могат да избират и използват техния софтуер по избор.

Внедреното банково застраховане, задвижвано с блокчейн, трябва да донесе значителни приходи за животозастрахователите. Това също така трябва да помогне на застрахователите да се ангажират по-ефективно с потребителите, като същевременно се подобри времето за изпълнение.

Проверете значението на блокчейна в застрахователната индустрия сега!

 1. Metlife: Автоматизирано застрахователно решение, задвижвано с блокчейн

Друга една от финансовите компании, използващи блокчейн, е Metlife. Те обаче го използват чрез базирания в Сингапур иновационен център Lumen Lab. В действителност той разкри пример за внедряване на блокчейн в здравната индустрия.

Ето защо в момента компанията тества първото в света автоматизирано застрахователно решение, задвижвано с блокчейн, за да предложи на жените, борещи се с гестационен диабет, финансова защита.

Vitana е пример за платформа за внедряване на блокчейн, която се стреми да отговори на нуждите на всяка пета бъдеща жена в Сингапур. Чрез внедряване на блокчейн решение, Metlife ще може да свързва електронните медицински записи на клиента в реално време и да издава политики в рамките на минути.

Решението ще издаде и автоматично изплащане при диагностициране, без да е необходимо хората да правят искове.

 1. Facebook: Блокчейн за цифрови плащания

Facebook трябваше да измисли нови начини за осигуряване на по-добра защита на данните на хората в отговор на скандала с Cambridge Analytica. Внедряването на блокчейн технология, която да се грижи за огромния масив от данни, изглежда е последният тласък на компанията.

Друг популярен проект, по който работят, е проектът за криптовалута Libra. Преди това той беше по-фокусиран върху подкрепата само на символа Везни. Но сега тя ще включва и съществуващите валути, подкрепяни от правителството, на платформата.

В действителност този проект всъщност може да се превърне в първата по рода си платформа за въвеждане на цифров долар. Така че това е голяма стъпка за международната общност.

 1. Уолт Дисни: Блокчейн за проследяване на запасите

Внедряването на блокчейн в гигантския тематичен парк Уолт Дисни също се оформя. Най-очевидният случай на използване на технологията в операциите на компанията е проследяването на запасите, както и продажбите и пратките в парковете.

Компанията проучва и използването на технологиите, за да улесни хората да разберат дали дадена транзакция е одобрена или отхвърлена. Dragonchain е предложеното решение за blockchain, по което компанията работи, тъй като се присъединява към други компании, за да пробие в използването на своите възможности.

 1. Ford: Blockchain в подкрепа на технологиите за мобилност

Ford се присъедини към нарастващия списък от автомобилни компании, прилагащи блокчейн технология в индустрията. Компанията планира да внедри блокчейн технология, за да даде възможност на технологиите за мобилност да подкрепят своите решения за интелигентна мобилност.

Новоприсъденият патент предполага, че компанията скоро може да използва технологията блокчейн, за да улесни комуникацията на автомобилите помежду си като начин за намаляване на трафика. Патентът превозно средство към превозно средство подробно описва система, която ще се стреми да облекчи задръстванията чрез координация на скоростта на автомобилите по пътя.

Запиши се сега: Сертифициран корпоративен блокчейн курс (CEBP)

 1. Пруденциално: Blockchain Trade Platform

Сингапурският застрахователен гигант Prudential се обедини със Starhub за внедряването на блокчейн. Двамата работят заедно по цифрова платформа за търговия, насочена към малки и средни предприятия.

Fast-track Trade е платформата, задвижвана с блокчейн, която ще се стреми да улесни предприятията да намерят партньори и дистрибутори, както и да могат да извършват плащания и да проследяват стоки. Prudential е също така да използва платформата за предлагане на застрахователни продукти.

 1. Nestle: Блокчейн в управлението на доставките

Nestle внедрява блокчейн технология за проследяване на хранителни продукти, особено тези, използвани от деца, направо от ферми. Компанията внедрява блокчейн технологията във веригата си на доставки в съответствие със случващото се в корабоплавателната индустрия.

Фактът, че бебешката храна обикновено е силно чувствителна, изисква използването на технологията за справяне с храните. Експерименталният проект, който ще бъде насочен към детската храна на Gerber, е част от продължаващо партньорство с участието на Unilever Walmart и IBM.

 1. Toyota: Blockchain за подобряване на технологията за автономно шофиране

Японският автомобилен гигант Toyota обмисля да внедри блокчейн технология за ускоряване на технологията за автономно шофиране. Изследователското звено на компанията се обедини с MIT Media Lab, за да насърчи дигитална среда, при която хората и фирмите ще могат да споделят автономни данни за превозни средства, както и да управляват транзакции за споделяне на автомобили и споделяне на автомобили

Двамата работят с други партньори за разработване на приложения, както и за доказване на концепции за подобряване на мобилността в автомобилната индустрия. Според компанията внедряването на блокчейн ще помогне на хората да се чувстват по-комфортно с автономните технологии.

 1. UnitedHealthcare: Блокчейн за подобряване на директориите на лекарите

UnitedHealthcare, Humana, Optum и Quest Diagnostics се обединиха, за да проучат как да внедрят технологията на блокчейн в бизнеса. В действителност те искат да го използват за здравен бизнес, който ще се фокусира върху лекарските указатели. Следователно здравните компании ще използват технологията, за да осигурят здравни данни и да ги разпространяват по сигурен начин.

Внедряването на блокчейн трябва да позволи на компаниите да подобрят качеството на данните, които се предават на застрахователните компании, в допълнение към намаляването на административните разходи. Използването на технология на цифровата книга трябва да премахне твърде често срещания проблем, възникващ при иск от застрахователи, като същевременно не съответства на информацията, предоставена от доставчиците на здравни услуги.

Прочетете също: Как Blockchain може да наруши здравеопазването?

 1. Samsung: Блокчейн за управление на веригата за доставки

Хардуерният гигант Samsung също внедри блокчейн технология, тъй като се стреми да подобри управлението на веригата за доставки, както и логистиката. Като един от най-големите производители на електрически уреди в света, компанията изпитва остра нужда от система, способна да управлява своята обширна верига за доставки.

Компанията планира да използва технологията, за да проследи безбройните си пратки, съставени от електронни устройства и уреди от всякакъв размер. Компанията очаква внедряването на блокчейн да стимулира цифровите трансформации чрез повишаване на оперативната ефективност.

 1. Apple: Blockchain To Timestamp Data

За най-дълго време Apple е майка на въпроса дали вижда потенциала в блокчейн технологията като част от нейната масивна империя. Попълването на нов патент обаче спря дебата, след като се появи, че компанията може да планира да използва технологията на цифровата книга, за да създава и проверява времеви марки.

Така че в момента те все още проучват как да внедрят блокчейн в бизнеса.

 1. HSBC: Децентрализирана платформа за трезори

HSBC вече използва платформа, базирана на блокчейн. В действителност те прилагат блокчейн, за да дигитализират своята система за трезори. За да стане по-защитена и частна, банката се отдалечава от воденето на документи на хартиен носител. Така че техните инвеститори вече могат да проследяват всичките си пари от платформата.

 1. Anheuser Busch InBev: Блокчейн за веригата за доставки

Това е една от най-големите компании за пивоварни предприятия в света в момента. В момента те използват блокчейн за своята верига на доставки. Заедно с BanQu те искат да увеличат цялостната прозрачност на своите системи. Още повече, че всъщност ще проследи и ще увеличи прозрачността на тяхната верига за култури от маниока По този начин той ще даде възможност и на над 2000 фермери в Замбия.

 1. Pfizer: Управление на фармацевтичните запаси

Pfizer също така прилага блокчейн технология. Biogen и Pfizer току-що попълниха доказателство за концепция за проекта. Този проект е за проследяване на записи и управление на дигиталната инвентаризация на фармацевтични продукти.

В действителност групата идва и с други играчи като GlaxoSmithKline, Merck, AstraZeneca и Deloitte.

 1. Shell: блокчейн за търговия със суров нефт

Shell е една от енергийните компании, прилагащи блокчейн за енергийния сектор. Използвайки технологията, която тази компания заедно със Sinochem Energy Technology Co Ltd и Macquarie, Shell планира да използва блокчейн за търговия със суров петрол.

Също така те изследват технологиите и за други цели в петролната индустрия. Във всеки случай те планират да използват платформата, за да насърчат прозрачността и да се отърват от корупцията.

 1. JLL: Оценка на испански търговски недвижими имоти

JLL е друга компания, която имплантира блокчейн технология. В момента те използват тази технология за процеса на оценка на испанските търговски недвижими имоти. Нещо повече, те планират да използват тази технология за изграждането на сектора на недвижимите имоти. С помощта на приложението можете да наемете или дори да продадете имоти. Тази инициатива е фокусирана основно върху JLL Япония.

Научете повече за корпоративните блокчейн платформи, за да разберете как работи всяка от тях.

Списък на предприятията, прилагащи блокчейн

CompanySectorBlockchain Solution
Walmart На дребно Използване на блокчейн технология за проследяване на движението на продуктите от фермерите към магазините
British Airways Туристическа индустрия Внедряване на блокчейн за управление на полетни данни, както и проверка на самоличността на пътника
Маерск Доставка Блокчейн система за проследяване на движението на пратките между пристанищата
BHP Billiton Минен Използване на блокчейн технология за управление на веригата на доставки
Tencent електронна търговия / търговия на дребно Решение за проверка на автентичността на фактурата и за осигуряване на спазване на данъците
Тойота Автомобилна индустрия Планиране на използването на блокчейн технология за подобряване на технологията за автономно шофиране
UnitedHealthcare Здравеопазване Използване на блокчейн технология за подобряване на лекарските директории, за да се даде възможност за точно попълване на застрахователни искове
UPS Доставка Блокчейн решение за наблюдение и управление на логистиката
Байду Гигант за търсене Използване на блокчейн за подобряване на управлението на интелектуалните права
Samsung Тех Възнамерява да използва блокчейн технология за подобряване на управлението на веригата на доставки, когато става въпрос за доставки на електроника
FedEx Доставка Работа по решение на блокчейн за уреждане на клиентски спорове
Али Баба електронна търговия Използване на блокчейн технология за проследяване на луксозни стоки в своите платформи за електронна търговия
AIA Group Застраховка Стартира първото по рода си банково осигуряване за споделяне на политически данни
Metlife Здравеопазване Използване на блокчейн технология за съхраняване на медицински записи на пациентите за целите на застраховката
Facebook Тех Проучване на използването на блокчейн за подобряване на сигурността на данните и поверителността на потребителите
Форд Автоматичен Използване на блокчейн технологията за подобряване на технологиите за мобилност
Благоразумие Застраховка Разкрива платформа за търговия с блокчейн за малки и средни предприятия
Apple Тех Патентована технология на блокчейн за щамповане на данни
Нестле На дребно Използване на блокчейн технология в управлението на доставките за проследяване на продукти за бебешки храни
Google Тех Проучване на използването на блокчейн технология за подобряване на сигурността на облачните услуги и за защита на данните
HSBC Банка Използване на блокчейн технология за пълно цифровизиране на тяхното водене на записи и повишаване на сигурността на системата за трезори
Anheuser Busch InBev Напитка Използване на блокчейн за тяхната верига за доставка на напитки и увеличаване на прозрачността
Pfizer Фармацевтични Проследяване на записи и управление на дигитален инвентар на фармацевтични продукти
Черупка Масло Планирате да използвате блокчейн за търговия със суров петрол, за да се отървете от корупцията
JLL Недвижим имот Проучване на блокчейн за испанска оценка на търговски недвижими имоти

В края

Обхванахме 20+ предприятия, прилагащи блокчейн технологии, в опит да подобрим предоставянето на услуги и да подобрим оперативната ефективност. Увеличените инвестиции в сектора трябва да доведат до по-добри иновации, насочени към подобряване на начина на живот на хората. Ако се интересувате от внедряването на блокчейн за вашата индустрия, вече имате известна представа за това как го правят другите.

Ако обаче искате да научите за технологията от нулата, можете да разгледате нашия безплатен курс за блокчейн сега!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map