Топ 5 блокчейн протоколи, които да се следват през 2018 г.

Сега е средата на 2018 г. и все повече хора се интересуват все повече от блокчейн и криптовалути. Що се отнася до блокчейните, хората обикновено приемат, че говорим само за биткойни. Е, биткойнът е само върхът на айсберга, технологията на блокчейн е огромна и има многобройни новородени, които трябва да накарат мозъка ви да отбележи. Днес ще говорим за водещите блокчейн протоколи, които трябва да наблюдавате през 2018 г..

Крайният списък на блокчейн протоколите

1. Биткойн

Биткойн

Никой не може да отрече първата построена някога блокчейн мрежа. По принцип това проправи пътя за останалите по-късно. Биткойните все още са на върха в списъка. С пазарен капитал от зашеметяващите 131 милиарда долара.

Биткойн е цифрова парична система, която разтвори необходимостта от трета страна да валидира транзакции. Те са известни със своя алгоритъм за консенсус Proof-of-Work, хеш, цифров подпис, функции за добив.

Биткойн работи върху множество критични фактори, които направиха системата толкова надеждна и автентична като предотвратяването на двойни разходи. Миналата година стойността на биткойните нарасна с 1000%. Несъмнено биткойнът е лидер в бранша и един от най-добрите блокчейн протоколи, който трябва да привлече интереса ви.

2. Ethereum

Предимства на децентрализираната платформа Ethereum

Ethereum често се нарича блокчейн от второ поколение, тъй като използва възможността за блокчейн в съвсем ново измерение. Докато Bitcoin е само цифрова система за пари, Ethereum е много повече от това.

Руският гений Виталик Бутерин иновации на интелигентни договори, които позволиха на блокчейна да работи върху различни активи, индекси, услуги.

Освен Smart Contracts, те представиха Ethereum Virtual Machine (EVM), децентрализирани приложения и децентрализирани автономни организации.

Много по-нови блокчейни използват токена ERC-20, изобретен от Ethereum. Ether е криптовалутата, която Ethereum blockchain използва. Научете повече за предимствата на децентрализираната платформа Ethereum

3. Пулсации


Ripple Net

Пулсации излезе на бял свят през 2012 г. и е изграден върху разпределена книга с отворен код. Какво прави Ripple толкова неустоим? По-бързи и лесни транзакции. Въпреки че отнема часове за прехвърляне на пари с помощта на блокчейн Bitcoin, Ripple може да го направи за миг кликване. Освен това таксата за транзакция е почти нулева. Така че, ако искате да изпратите пари на някой, който живее в която и да е част на света, това ще отнеме само секунди и почти нулеви такси.

Те имат XRP като родна валута. Още повече, че блокчейнът е удобен за банките и други компании, предоставящи плащания с техните RippleNet.

4. IOTA

IOTA

IOTA е известна със своята безблокова цифрова книга. Докато повечето други използват блокчейн, за да поддържат книгата активна, те използват уникална книга, наречена „Tangle“. Tangle позволява на машинната икономика да извършва транзакции на цифрови ресурси по целия свят в реално време.

Те вярват, че криптографските блок-вериги могат да бъдат много повече от P2P цифрова валута и би било много полезно да се извършват технически активи без такси.

Може да се използва в области като електронно управление и електронно гласуване. Повечето ресурси остават бездействащи и безполезни през повечето време като честотна лента или изчислителна мощност. IOTA позволява тези неактивни ресурси да бъдат споделяни и отдадени под наем.

5. Симбионт

Симбонит

Разпределената книга на Symbiont излезе за първи път през 2016 г. Първоначално тя работеше като комплект за разработка на сглобяването. Сега събранието е само част от интелигентните договори на Symbiont. С какво се отличава от конкурентите си? Е, не всяка блокчейн мрежа може да обработва над 80 000 транзакции в секунда!

Те са изобретателят на Интелигентни ценни книжа технология. Smart Securities дава възможност на институциите да споделят бизнес логика и пазарни данни с разпределена цифрова книга. Той може да споделя данни със светлинна скорост, поддържайки поверителност и целостта на данните. Технологията е напълно безрискова и не се нуждае от трети страни, за да позволи доверие сред потребителите.

Това несъмнено е един от най-добрите блокчейн протоколи, който ще процъфтява през 2018 г..

Прочетете също,

  • Топ 10 обещаващи криптовалути за гледане през 2018 г.

  • Топ 10 криптовалути, за които трябва да знаете

Заключителни думи

И така, за какво мислите? Рано или късно технологията блокчейн ще доминира в световната икономика. Колкото по-рано започнете да работите по тях, толкова по-добре. Не искате да изоставате, когато светът се движи с тази изумителна технология.

Имаше редица други обещаващи блокчейн мрежи, които си струва да се разгледат. Можете също така да наблюдавате Chain, Corda, HydraChain, Lisk, Openchain и Hyperledger. Те не изостават много в надпреварата на най-добрите блокчейн протоколи.

* Отказ от отговорност: Статията не трябва да се приема и не е предназначена да предоставя инвестиционни съвети. Исковете, направени в тази статия, не представляват инвестиционен съвет и не трябва да се приемат като такива. Направете свое собствено проучване!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map