Топ 5 предимства на технологията Blockchain

В тази статия ще разгледаме предимствата на блокчейн технологията, нейните предимства и как тя може да предложи предимства на водещите сектори.

Blockchain промени начина, по който възприемаме проблемите. Това донесе тонове ползи.

Технологията Blockchain решава ключови проблеми като доверието в мрежа. Чрез промяна на ключовите параметри, доверие, всяка организация може да се съсредоточи върху решаването на разглежданите проблеми. Глобалните правителства също са разбрали значението му и искат да внедрят блокчейн технология. Например, Dubai Smart City 2020 е проект, който има за цел да изгради интелигентен град с нови технологии, включително блокчейн.

И така, какви са предимствата на блокчейн технологията? Нека първо преминем през топ 5 предимства на блокчейн.

Запиши се сега: Курс за основи на Enterprise Blockchains

Топ 5 предимства на Blockchain за индустрията

Ако работите в индустрията, тогава трябва да знаете за предимствата на блокчейн технологията, т.е. нейните предимства. Това ще ви помогне да научите за предстоящите промени, ако вашият бизнес в момента получава блокчейн или планирате да внедрите блокчейн в бъдеще. Най-вече тези предимства са тясно свързани с основните функции на блокчейн. Нека видим каква полза предлага.

предимства на технологията блокчейн

По-добра прозрачност

Прозрачността е един от големите проблеми в настоящата индустрия. За да подобрят прозрачността, организациите се опитаха да прилагат повече правила и разпоредби. Но има едно нещо, което не прави нито една система 100% прозрачност, т.е. централизация.

С блокчейн организацията може да се насочи към цялостна децентрализирана мрежа, където няма нужда от централизиран орган, подобрявайки прозрачността на системата.

Блокчейнът се състои от връстници, които отговарят за извършването на транзакции и валидирането им. Не всеки партньор участва в метода на консенсус, но те са свободни да избират дали искат да участват в процеса на валидиране. За да се осигури валидиране чрез децентрализация, се използва методът на консенсус. След като бъде потвърден, всеки възел съхранява копие от записа на транзакцията. По този начин блокчейн мрежата се справя с прозрачността.

Прозрачността има по-големи последици по отношение на организациите. Както бе споменато по-рано, правителствата могат също да използват прозрачност при изграждането на правителствени процеси или дори да провеждат гласуване.


Подобрена сигурност

Технологията Blockchain използва усъвършенствана защита в сравнение с други платформи или системи за водене на записи. Всички транзакции, които някога са били регистрирани, трябва да бъдат договорени съгласно метода на консенсуса. Също така всяка транзакция е криптирана и има подходяща връзка към старата транзакция, използвайки метод на хеширане.

Сигурността се подобрява и от факта, че всеки възел съдържа копие на транзакциите, извършвани някога в мрежата. Така че, ако някой злонамерен актьор някога е искал да направи промени в транзакцията, той няма да може да го направи, тъй като други възли ще отхвърлят молбата му за записване на транзакции в мрежата.

Блокчейн мрежите също са неизменни, което означава, че данните, след като бъдат записани, не могат да бъдат върнати по никакъв начин. Това е и правилният избор за системи, които процъфтяват върху неизменяеми данни, като системи, които гражданите остаряват.

Запиши се сега: Курс на сертифициран експерт по сигурността на блокчейн (CBSE)

Намалени разходи

В момента фирмите харчат много пари за подобряване, за да управляват настоящата си система. Ето защо те искат да намалят разходите и да насочат парите към изграждане на нещо ново или подобряване на текущите процеси.

Използвайки блокчейн, организациите могат да намалят много разходи, свързани с доставчици на трети страни. Тъй като блокчейнът няма наследен централизиран играч, не е необходимо да плащате каквито и да било разходи на доставчици. На всичкото отгоре е необходимо по-малко взаимодействие, когато става въпрос за валидиране на транзакция, допълнително премахване на необходимостта да се харчат пари или време за извършване на основни неща.

Истинска проследимост

С блокчейн компаниите могат да се съсредоточат върху създаването на верига за доставки, която да работи както с доставчици, така и с доставчици. В традиционната верига на доставки е трудно да се проследят артикули, които могат да доведат до множество проблеми, включително кражба, фалшификация и загуба на стоки.

С блокчейн веригата на доставки става по-прозрачна от всякога. Той дава възможност на всяка страна да проследи стоките и да гарантира, че те няма да бъдат заменени или използвани по време на процеса на веригата на доставки. Организациите могат също така да се възползват максимално от проследяването на блокчейн, като го прилагат вътрешно.

Подобрена скорост и висока ефективност

Последната индустриална полза, която блокчейнът носи, е подобрена ефективност и скорост. Blockchain решава трудоемкия процес и ги автоматизира, за да увеличи максимално ефективността. Той също така премахва човешките грешки с помощта на автоматизация.

Цифровата книга прави всичко това възможно, като предоставя едно място за съхраняване на транзакции. Рационализирането и автоматизацията на процесите също означава, че всичко става високо ефективно и бързо.

Фактът, че всичко се съхранява в децентрализирана книга, също улеснява всички да си имат доверие. Накратко, блокчейнът използва своя уникален начин за съхранение на данни, за да осигури високоефективен процес с доверие, прозрачност и неизменност.

Надяваме се, че всички горепосочени точки са отговорили на въпроса ви кои са основните предимства на блокчейн технологията.

За да ви дадем по-добър поглед, нека изброим предимствата на блокчейн технологията, която получавате, като използвате блокчейн за вашия проект.

Предимства на технологията Blockchain

Има много предимства при използването на блокчейн технология в сравнение с други традиционни технологии.

 • С блокчейн вашият бизнес процес ще бъде по-добре защитен с помощта на високо ниво на сигурност
 • Хакерските заплахи срещу вашия бизнес също ще бъдат намалени в по-голяма степен.
 • Тъй като блокчейнът предлага децентрализирана платформа, няма нужда да плащате за централизирани субекти или услуги на посредници.
 • Enterprise blockchain технологията позволява на организациите да използват различни нива на достъпност.
 • Организациите могат да извършват по-бързи транзакции с помощта на блокчейн.
 • Изравняването на акаунта може да бъде автоматизирано.
 • Извършените транзакции са прозрачни и следователно лесни за проследяване.

Сега, когато въздействието на индустриите е ясно, сега е време да преминем през списъка на секторите, които се възползват от технологията на блокчейн. Да започваме.

Искате ли да научите повече за блокчейн технологията и как тя може да повлияе на различни индустрии? Запишете се в нашите блокчейн курсове сега!

Коя индустрия може да се възползва от Blockchain?

Почти всички сектори там могат да се възползват от блокчейна. От всички сектори там, четирите сектора, които смятаме, че имат най-голяма полза, включват енергетика, недвижими имоти, логистика, здравеопазване, финанси и правителство.

Вече има много компании, които активно използват технологията на блокчейн, след като осъзнаят потенциала на тази технология. За да разберете как точно различните индустрии се възползват от блокчейна, нека разгледаме накратко всяка от тях.

Предимства на блокчейна в енергийния сектор

Разпределението, разпределението и производството на енергия винаги са били важен сектор за правителствата там. Без правилно управление на енергията за всяко правителство е трудно да осигури ценен растеж на икономиката си. Частните играчи също играят решаваща роля и могат да се възползват от блокчейна. По-долу са посочени ползите, които енергийният сектор получава с използването на блокчейн.

 • Устойчивост на околната среда: Blockchain помага да се направи енергийният сектор по-устойчив на околната среда. Той помага за преодоляване на наследените проблеми с енергийния сектор и осигурява мрежа, където е възможно да се произвежда, съхранява и разпределя енергия по-ефективно.
 • Намалени разходи: Свързаните разходи се намаляват, когато става въпрос за инфраструктура и оперативни аспекти на енергийния сектор.
 • Подобрена прозрачност: Използването на разпределени счетоводни книги подобрява прозрачността.

Предимства на Blockchain в недвижими имоти

Състоянието на сектора на недвижимите имоти не е било толкова добро през последните няколко години. Това отчасти се дължи на непрекъснато нарастващата цена и колко разочароващо стана купуването на имот. Blockchain донесе нова свежа перспектива за това как функционира секторът на недвижими имоти. Ползите от блокчейн в недвижими имоти включват следното –

 • Токенизация: С блокчейн ще стане възможно да се токенизират действията. Това означава, че имотите могат да се отдават под наем за определен период, като се използва предварително определен код. Токените също така позволяват да се добави всякаква бизнес логика, включително способността за защита срещу измами.
 • Правилна самоличност на наемателя и инвеститора: Цифровите идентичности могат да помогнат както на инвеститора, така и на наемателя да създадат цифрови самоличности, които са лесни за проверка и работа с тях. Процедурите KYC / AML ще станат по-рационализирани с използването на подходящо управление на самоличността. И накрая, документацията става по-лесна и по-споделена.
 • Продажба на имоти: Продажбите на имоти могат да се автоматизират с интелигентни договори. Той дава възможност за правни споразумения, които са проследими и изпълними, ако е изпълнено определено условие.
 • Счетоводство в реално време: С блокчейн е възможно да се прави счетоводство в реално време

Ползи от Blockchain в търговското финансиране

Търговското финансиране се възползва изключително много от блокчейна. Тя изискваше някаква форма на реформа, за да реши проблемите, пред които е изправена в момента. Ползите от блокчейна в търговското финансиране включват следното.

 • Целостта на данните: С блокчейн секторът за търговско финансиране се подобрява, що се отнася до целостта на данните, автентичността и правилното произход на активите.
 • Рационализиран процес: Автоматизацията също се превърна в норма поради блокчейн dApp и възможностите за интелигентен договор. Подобри цялостната ефективност на процеса, включително възможността за извършване на сетълмент в реално време. Процесът също стана без грешки поради неучастието на посредници.
 • Програмируем: С блокчейн организациите вече могат да кодират множество аспекти на бизнеса, включително поверителност на данните, управление, управление на самоличността и т.н..
 • Пазарна реактивност: Използването на цифрова сигурност също означава, че организациите за търговско финансиране могат да правят промени, когато възникне нужда. С прости думи, той предлага персонализиране.
 • Намаляване на разходите: Използването на автоматизирана мрежа означава намаляване на разходите, включително транзакционни, оперативни и инфраструктурни.

Ако ви интересува как блокчейнът може да повлияе положително на света на търговското финансиране, и по-специално на търговските операции, тогава трябва да се запишете в нашия корпоративен курс по блокчейни и търговско финансиране сега!

Ползи от блокчейн в правителството

Много правителства по света не са привърженици на криптовалутата, но разбират значението на блокчейна и какво той може да предложи. Правителството може да използва блокчейн по много начини. Ползите от Blockchain в правителството включват следното –

 • Правилно управление на самоличността: Правителството може да използва управление на самоличността за всеки гражданин. По този начин те могат да управляват транзакциите, идентификационните данни и също така да управляват данните.
 • Честни избори: Те също могат да използват блокчейна, за да правят прозрачни избори, където няма шанс за измама.
 • Финансов мениджмънт: Ангажирайте се по-добре за управление на финансите. Те могат също така да разпределят бюджети с прозрачност, ефективност и ефективност.

Ползи от Blockchain в здравеопазването

Здравеопазването също изисква пълна промяна, ако те искат да бъдат по-ефективни в предоставянето на услуги на своите пациенти. Ползите от блокчейн в здравеопазването са безброй. Това наистина носи много ползи на масата. Нека да видим как блокчейнът за здравеопазване наистина може да промени играта.

 • Поверителност на профила на пациента: Използването на децентрализирана книга означава единен профил на пациента. Пациентите вече не трябва да носят документите си, тъй като всичко може да се съхранява и споделя чрез сигурна книга. Той също така ще предложи на пациентите повече поверителност, тъй като те имат правото да предоставят разрешение на това кой може да използва или да вижда данните.
 • Проследяване на наркотиците: Проследяването на лекарството също ще се подобри с блокчейн. Тъй като всичко се проследява в реално време и в децентрализирана мрежа, има почти невъзможни шансове тя да бъде възпрепятствана.
 • По-добри клинични изпитвания: Данните на пациента се осигуряват и съхраняват в децентрализирана мрежа. Данните за общественото здраве могат да се използват за извършване на по-добри клинични изпитвания и изследвания – подобряване на шансовете за разработване на лекарства за различни заболявания.
 • Електронни здравни досиета (EHRs): С блокчейн здравните организации могат лесно да управляват електронните записи.

Предимства на Blockchain в логистиката

Логистиката е видна индустрия, която се нуждае от промяна възможно най-скоро. Това е една от индустриите, която се занимава с огромен брой проблеми. Това е мястото, където блокчейнът влиза в игра. Blockchain наистина може да предложи ползи за тази индустрия. Нека проверим как блокчейнът за логистика наистина може да предложи:

 • По-добро проследяване на товари: Blockchain предлага подходящ канал за удостоверяване, който идва и с проверка; никой не може да подправя данните, налични в мрежата. Това може да помогне за проследяване на всички доставки и поддържане на доставките в реално време.
 • По-добро включване на превозвача: Blockchain е напълно способен да се справи със ситуацията; процесът на включване на всеки нов водач може да се случи в рамките на минути.
 • Комуникация между превозни средства: Blockchain може бързо да защити всички данни от комуникационни процеси между превозни средства и да помогне на компаниите да рационализират информацията ефективно.
 • Сигурност за устройствата на Интернет на нещата (IoT): Той може да предложи сигурност за IoT устройства (използвани в логистичните индустрии) и да наблюдава всички данни, които идват от всички тези устройства.

Заключение

Това ни води до края на нашите ключови предимства на тема блокчейн технология. След като вече знаете за важността на блокчейн технологията, можете да вземате образовани решения дали искате да използвате тази технология или не.

Blockchain е революционна технология с огромно въздействие върху всеки сектор там. Нашият фокус беше само върху основните сектори, за да можете да се свържете и да разберете предимствата му.

Но в крайна сметка решението зависи изцяло от вас. Надяваме се, че това ръководство ще ви помогне да вземете правилното решение за вашия бизнес.

Ако обаче искате да влезете в повече подробности, не забравяйте да проверите нашия безплатен курс за блокчейн, за да научите повече за тази технология.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map