Топ 50 въпроси и отговори за интервю за блокчейн 2021

Искате ли да имате кариера в блокчейн? Разгледайте тези най-добри въпроси за интервюта за блокчейн, за да извлечете всичките си интервюта за блокчейн!

Blockchain привлече вниманието ни. Несъмнено се разраства с бързи темпове, като множество стартиращи компании и организации работят неуморно, за да подобрят блокчейна. Технологията е новаторска и променя всеки сектор там.

Като търсещ работа, той отваря много възможности. Първо обаче трябва да се докажете пред стартиращите компании или компаниите, които се наемат за тази позиция. Интервютата са най-често срещаните начини за влизане в компании. Ето защо трябва да преминете през най-добрите въпроси за блокчейн. Също така, ние вярваме, че вземането на тест за блокчейн също може да ви помогне. Така че, не забравяйте да вземете тест за блокчейн, когато можете.

Тези въпроси за интервю за блокчейн ще ви помогнат да се подготвите и изчистите интервюто с увереност. Като кандидат трябва да преминете през куп въпроси относно блокчейна. Тук влизаме, докато ще обсъждаме 50 въпроса и отговори за блокчейн.

Всички тези въпроси са свързани с различно ниво на трудност. За да сме сигурни, че можете да преминете през тях без проблем, ще групираме подобни въпроси. Тези въпроси ще ви помогнат да се ангажирате старателно с отговорите и да се подготвите във възможно най-добрата форма. И така, нека започнем с 50-те въпроса за интервю за блокчейн.

Запиши се сега: Как да изградите кариерата си в Enterprise Blockchains Course

Contents

Топ 50 въпроси и отговори за интервю за блокчейн

Въпроси за интервю за блокчейн: Основно ниво

 1. Надеждна ли е мрежата Blockchain? Ако е така, защо?

Blockchain е peer-to-peer мрежа, която има своя консенсусен алгоритъм. Основната причина за надеждността му е начинът, по който съхранява и борави с данните. Той използва криптографски алгоритми, за да гарантира, че данните са защитени срещу злонамерен участник на трети страни. Това означава, че само субектът, който притежава данните, ще има достъп до тях.

Също така, съхраняваните данни в блокчейна могат да бъдат проследени по всяко време, което носи прозрачност. Още нещо, което прави blockchain надежден е функцията за целостта на данните. С тази функция данните не могат да се променят след записването им.

Забележка: Това е един от най-често срещаните въпроси за блокчейна.

 1. Какво е Ethereum?

Ethereum е децентрализирана система, точно като биткойн. Той е напълно децентрализиран, което означава, че няма централизиран орган, който да го контролира.

Той е разработен от Vitalik Buterin и използва различен подход в сравнение с bitcoin. Точно като биткойн, цифровите плащания могат да се извършват на платформата. Той използва интелигентни договори за автоматизиране на правни договори в рамките на двама партньори.

dApp (децентрализирани приложения) е приложение, което работи на Ethereum и използва интелигентни договори за управление на организация или конкретна част от проекта. Това наистина е един от важните въпроси за интервю за Ethereum.

Прочетете още: Enterprise Ethereum: Частен блокчейн за предприятия

 1. Каква е разликата между Ethereum и Bitcoin Blockchain?

Блокчейнът е разпределена равноправна мрежа. Той предлага на връстници да записват неизменяеми данни и прозрачност. Разликата между биткойн и Ethereum е техният подход. Ethereum, като второ поколение блокчейн решение, подобрява биткойните по почти всички възможни начини.


Основната разлика е как те се опитват да решат индустриалния проблем. Концептуално биткойнът е цифрова валута, докато Ethereum е за интелигентни договори. Ethereum също е енергийно ефективен, тъй като използва алгоритъм за консенсус Proof-of-Stake (PoS) в сравнение с Proof-of-Work (PoW) на биткойн. Това също прави Ethereum по-мащабируем в сравнение с биткойните. Това е още един от важните въпроси за интервюто за Ethereum.

 1. Какво е публичен ключ?

Публичен ключ се използва в криптографския алгоритъм, който позволява на връстници в блокчейн да получават средства в портфейла си. Публичният ключ е прикрепен към частен ключ, създавайки двойка ключове. И двете двойки частно-публичен ключ се използват, за да се гарантира сигурността на блокчейна. Публичният ключ е буквено-цифров низ, който е уникален за определен възел или адрес.

 1. Какво е частен ключ?

Частният ключ е буквено-цифрова фраза, която се използва в двойка с публичен ключ за осигуряване на криптиране и декриптиране. Той е част от криптографските алгоритми, които се използват в сигурността на блокчейн. Ключът е присвоен на генератора на ключове и трябва да остане само с него. Ако не успее да направи това, всеки може да осъществи достъп до данните или данните, намиращи се в портфейла или адреса, за който е присвоен частният ключ. Ще се сблъскате с този тип въпрос за интервю за позиция на архитект блокчейн.

Искате ли да научите за разликата между публичния и частния ключ? Вижте нашето ръководство за публичния ключ срещу частния ключ сега!

 1. Какви са компонентите на блокчейн екосистемата? Обяснете.

Екосистемата на блокчейн има четири основни компонента. Те са както следва.

 • Приложение на възел
 • Споделена книга
 • Консенсусен алгоритъм
 • Виртуална машина

Всяка играе решаваща роля за гарантирането, че блокчейн екосистемата работи по предназначение.

Забележка: Това е един от най-важните въпроси относно блокчейн технологията. Предлагаме да прочетете повече за блокчейн екосистемата, тъй като интервюто може лесно да задава последващи въпроси в зависимост от отговора, който давате.

 1. Какви са различните видове блокчейн технология?

Има много различни видове блокчейн технология (книга). Първият тип книга, която познаваме от биткойн, е публичната блокчейн. Те са наистина децентрализирани по природа. Други видове блокчейн / книга са изброени по-долу.

 • Публична блокчейн
 • Частен блокчейн
 • Консорциум или Федерална блокчейн
 • Хибридна блокчейн
 1. Различава ли се напълно блокчейнът от традиционната банкова книга?

Банковите книги се използват, за да се гарантира, че транзакциите могат да се извършват правилно. Ето защо те проследяват и маркират транзакции. Значителната разлика между банковата книга и блокчейна е как се управляват те. Блокчейнът има децентрализиран характер; банковите книги обаче са напълно централизирани, тъй като банките ги управляват.

Блокчейнът е напълно прозрачен и надежден в сравнение с банковите книги. Банките се стремят към блокчейн технологията, за да автоматизират повечето от своите банкови функции и да осигурят надежден подход. Те обаче са по-склонни да използват обединена блокчейн или частна блокчейн, за да гарантират, че те все още контролират своите операции.

Забележка: Този въпрос е често срещан и при въпроси за изпити за блокчейн, ако се явявате в писмен формат.

 1. Какво е публичен блокчейн? Дай примери.

Публичният блокчейн е публичен по своята същност. Те са изцяло децентрализирани, където всеки може да чете, пише и се присъединява. Нито един централен орган не контролира блокчейна. Също така, всички данни могат да бъдат валидирани, тъй като данните, след като бъдат записани, не могат да бъдат променяни. Основните примери за публични блокчейн са Bitcoin и Ethereum.

 1. Какво е частен блокчейн? Дай примери.

Частната блокчейн е частна по своята същност. Те работят с контролиращ централен орган. По този начин те позволяват достъп до блокчейна само на избрани потребители. Той не е достъпен за всички, което го прави идеален за банки и други централизирани организации. Например, Hyperledger.

 1. Какво е обединена блокчейн? Дай примери

Обединената блокчейн е блокчейн, която се управлява от група. Това ги прави по-бързи и мащабируеми, тъй като групата посвещава валидирането на транзакциите. За да започнете, предварително избраните възли се правят от лидери. Тези възли диктуват както транзакциите, така и лицата, които могат да участват в блокчейна. Примерите включват EWF, R3 и т.н..

 1. Какви са основните характеристики / свойства на Blockchain?

Има много ключови характеристики на блокчейна. Те включват следното.

 • Blockchain като структура на данни: Blockchain може да действа като структура на данни и да съхранява различни видове данни, включително информация за самоличност, застраховка, медицинска и т.н..
 • Неизменност: Данните, след като се съхраняват в блокчейна, са неизменни. Това дава и свойството за откриване на фалшифициране на блокчейн.
 • Защита на данните: Тъй като собственикът на данните е самият партньор на източника, защитата на данните зависи изцяло от източника. Липсата на външни участници също означава, че тя е сигурна и предлага най-добрата защита на данните
 • Технология на децентрализирана книга: Децентрализираната технология на книгата е най-важната характеристика на блокчейн. Може да се използва от частна организация или публично в различни случаи на употреба.
 • По-добра анонимност на потребителите: Потребителите са относително скрити в сравнение с други традиционни мрежи.
 • Двойно харчене: Blockchain решава проблеми с двойно харчене, използвайки консенсусни алгоритми и технология на разпределена книга.

Забележка: Този въпрос е често срещан и при въпроси за изпити за блокчейн, ако се явявате в писмен формат.

Научете повече за различните характеристики на блокчейн технологията сега!

Въпроси за интервю за блокчейн: Тип Listicle

 1. Как може Blockchain да осигури подходяща безопасност?

Има шест ключови принципа, които могат да осигурят подходяща безопасност и да позволят на организациите да създават подходящи записи за транзакции. И всички те осигуряват подходяща безопасност на всички данни.

 • Одит
 • Защита на приложения
 • Сигурност на базата данни
 • Цифрово обучение на работната сила
 • Правилни методи за тестване
 • Планиране на приемствеността.

Ще се сблъскате с този тип въпроси за интервю за позиция на архитект блокчейн.

 1. Какви са недостатъците на Blockchain?

Blockchain не е свободен от недостатъци или недостатъци. Недостатъците са изброени по-долу.

 • Сложната технология е трудна за внедряване и поддръжка
 • Все още има скалируеми проблеми
 • Скоростта на мрежата и транзакционните разходи варират
 • Човешката грешка все още не е елиминирана
 1. Какви са предимствата на Blockchain?

Най-добрите предимства на блокчейна включват следното –

 • Подобрена прозрачност
 • Повишена сигурност
 • По-добра проследимост
 • Повишена скорост и ефективност
 • Намалени разходи
 1. Какво получават бизнесите от използването на блокчейн?

Бизнесът може да извлече много ползи от използването на блокчейн. Те са

 • Чуваемост
 • Ефективност
 • Прозрачност
 • Проследимост
 • Обратна връзка
 • Сигурност

Прочетете още: Как да внедрите блокчейн, за да овластите бизнеса си?

Въпроси за интервю за блокчейн: Средна трудност

 1. Какво представляват блоковете?

Блокът е част от биткойн мрежата. Транзакционните данни се съхраняват за постоянно в блок. Също така блоковете винаги са последователни и към последния блок се добавят нови данни. С прости думи, това е книга с рекорди с фиксиран размер. След като блокът е завършен, се генерира нов блок, който след това е прикрепен към веригата от блокове. Тук дойде името на веригата „блок“. Цялата информация в блока е кодирана и достъпът до нея може да бъде получен само от получателя и подателя.

 1. Как Blockchain създава блокове?

Блоковете се създават автоматично от блокчейн, когато се достигне размерът на блока. Тъй като блокът е файл, транзакциите се съхраняват във файла, докато той се запълни. Те са изброени линейно и са свързани така, че последният блок да е свързан с предишния. За идентифициране на блок се генерира хеш стойност с помощта на математическа функция. Той също така посочва всички промени, направени в даден блок.

 1. Може ли някой да премахне блокове от блокчейн?

Премахването на блокове от блокчейн изцяло зависи от начина, по който се обработва. Не е възможно ръчно премахване на блок. Ако обаче се загуби, блокчейнът обикновено се опитва да възстанови базата данни, използвайки други връстници.

След като бъдат проверени, те могат да бъдат изтрити, за да се намали размерът на блокчейна, тъй като не изисква никой да прави нормални операции. При необходимост може да се изтегли отново. Този процес е известен като резитба.

Искате ли да научите повече за работата на блокчейн? Прочетете предишната ни статия, за да разберете как работи блокчейнът.

 1. Как са свързани блоковете?

Стойността на хеш, присвоена на блок, се използва за свързването им. Ако стойността на хеш се промени, това означава, че някой се опитва да измами данните, съхранявани в хеша. Връзката между блоковете се осъществява чрез съхраняване на хеш стойността на предишния блок. Например, блок 3 ще съхранява хеш стойността на блок 2 и т.н..

 1. Дали Blockchain позволява на някой да променя данните, след като те се съхраняват? Ако не, защо?

Данните, съхранявани в блокчейна, са защитени с правилно криптиране с помощта на цифров подпис. Това прави данните, записани в блок, само като еднократен процес. Той не може да бъде променен по никакъв начин.

 1. Какъв тип записи можете да съхранявате в блокчейн?

Blockchain действа като структура от данни, което означава, че може да се използва за съхранение на всякаква форма на данни. Индустриите могат да използват правилно типовете блокчейн записи, тъй като могат напълно да се възползват от това, което предлага. Най-често срещаните видове записи / данни, които могат да се съхраняват в блокчейн, са както следва.

 • Управление на самоличността
 • Обработка на транзакции
 • Документация
 • Медицински досиета
 • Управленски дейности
 • Бизнес сделки
 1. По какъв начин Blockchain разпределената база данни се различава от традиционните бази данни?

Традиционните бази данни работят под формата на връзка клиент-сървър. Клиентът може да променя данните и използва централизиран сървър за съхраняване на цялата информация. Удостоверяването е необходимо, за да се получи достъп до данните, което прави администратора на базата данни мощен обект в цялата настройка.

Блокчейн базата данни е напълно децентрализирана и се състои от няколко възли. Възлите участват в консенсуса, когато се добавят нови данни. Той предоставя цялостно децентрализирано решение. Блокчейн базата данни предлага по-добра прозрачност и цялост. Още една разлика между тези два типа бази данни е как те четат и пишат данни. Традиционната база данни използва CRUD, докато blockchain използва последователно писане на данни.

Ако искате да научите повече за разликата, препоръчваме да прочетете статията Blockchain срещу база данни.

 1. Какво е идентификатор на блок?

Всеки блок в блокчейн има уникален идентификатор. Стойността на хеш действа като уникален идентификатор. Това означава, че няма два идентифициращи блока да бъдат идентични.

 1. Как блокът поддържа сигурността?

Сигурността на блоковете се поддържа чрез свързване на всеки блок с предишния с помощта на хеш идентификатори. Това означава, че данните на блока не могат да бъдат променяни или променяни, тъй като стойността на хеш ще се промени. Освен това, всички данни, съхранявани в блок, също са защитени с помощта на криптография.

Данните могат да бъдат отключени от участника в мрежата, който ги е създал на първо място. За достъп до данните е необходим частен ключ. Транзакциите, съхранявани в блок, са цифрово подписани и следователно не могат да бъдат променяни, придавайки на блока необходимата цялост и прозрачност, когато е необходимо.

 1. Какво е двойно харчене?

Двойното харчене е процес на изразходване на една и съща цифрова валута два пъти без мрежова сигурност, като се забелязва. Двойното харчене е един от най-големите проблеми на пазара и финансовата институция полага допълнителна предпазливост, за да гарантира, че те предотвратяват двойното харчене на всяка цена. Това се прави главно чрез дублиране на мрежата, за да се мисли, че първоначалната сума никога не се изразходва, което я прави достъпна за други транзакции.

 1. Как можете да спрете двойното харчене?

Двойното харчене се предотвратява от блокчейн с помощта на консенсус алгоритъм. Консенсусният алгоритъм гарантира, че транзакцията е истинска и я записва в блока. По този начин се проверява от множество възли, което прави възможно двойното харчене.

Въпреки това, 51% от мрежовата атака може да направи всеки блокчейн уязвим за двойни разходи, тъй като повече от 50% от мрежата се контролира от един обект.

Вижте топ 50 компании, използващи блокчейн технология, за да научите повече за нея.

Въпроси за интервю за блокчейн: Тема – Консенсусни алгоритми

 1. Какво е алгоритъм на консенсуса?

Консенсусният алгоритъм е методът за постигане на консенсус относно промяна на данните в системата или разпределената мрежа. Консенсусните алгоритми се използват широко в блокчейн, тъй като позволяват на мрежата от неизвестни възли да постигне консенсус относно данните, които се съхраняват или споделят чрез блокчейна. Някои от най-популярните алгоритми за консенсус включват Proof-of-Stake (PoS) и Proof-of-Work (PoW).

 1. Какви са видовете консенсус алгоритми?

Има много видове консенсусни алгоритми или техники. Най-популярният алгоритъм за консенсус включва

 • Доказателство за работа (PoW)
 • Proof-of-Stake (PoS)
 • Делегирано доказателство за участие (DPoS)
 • Доказателство за власт (PoA)
 • Доказателство за изминало време (PoET)
 • Византийска толерантност към грешки

Научете повече за тези алгоритми сега от нашето ръководство за консенсус алгоритми.

 1. Как работи алгоритъмът за консенсус за доказателство за работа (Pow)?

Proof-of-Work (PoW) работи, като моли възлите да предоставят доказателства за тяхната работа, като предоставят необходимата изчислителна мощност за решаване на трудни математически пъзели. Транзакциите се съхраняват в блокове, където трудността на блока определя трудността на копаенето за миньорите. Майнерите са специалните възли, които участват в осигуряването на изчислителната мощност на блокчейна. Процесът е известен като добив.

 1. Как работи алгоритъмът за консенсус за доказателство за участие (Pos)?

Доказването на залог работи чрез залагане на символи. Вместо да решават трудни математически изчислителни пъзели, жетони или монети са заложени на възли. Тези специални възли участват в процеса на консенсус чрез залагане от потребител. Възлите винаги имат възможност да бъдат избрани за валидиране на блок от транзакцията. Те печелят награда, след като успешно потвърдят транзакциите.

 1. Каква е разликата между Proof-of-Stake (Pos) и Proof-of-Work (Pow)?

Разликата между двата най-популярни консенсус алгоритъма, PoW и PoS, е как работят. PoW е ​​жаден за енергия, докато PoS не е. Други ключови разлики включват необходимостта от огромна изчислителна мощност в PoW в сравнение с не или по-малко изчислителна мощност в PoS. PoS също е рентабилен и предлага по-бързо време за завършване в сравнение с PoW.

Прочетете още: PoW Vs. PoS: Сравнение между два алгоритма за консенсус на блокчейн

Въпроси за интервю за блокчейн: dApps, интелигентни договори, цифрови валути на Централната банка, децентрализирани финанси

 1. Какво е цифрова валута на Централната банка?

Цифровите валути на централната банка са форма на цифрова валута. Това са главно дигитална версия на съществуващите фиатни пари. В действителност вдъхновението за разработване на тази система идва от Биткойн, но основната архитектура на тази система е съвсем различна, тъй като правителствата ще я контролират.

 1. Какво е децентрализирана финансирана технология?

Децентрализираното финансиране е новият тип децентрализирана парична система, която използва публични блокчейн като Ethereum като основна технология. Обикновено компонентите на децентрализираното финансиране включват цифрови активи, протоколи, интелигентни договори и dApps.

Прочетете още: Децентрализирана финансова технология: изчерпателно ръководство

 1. Кои са популярните платформи за разработване на блокчейн приложения?

Най-популярните платформи за разработване на блокчейн приложения включват Hyperledger Fabric, Ethereum, R3 Cords, Quorum и Ripple.

 1. Какво е Hyperledger?

Hyperledger е съвместно усилие с отворен код за подобряване на блокчейна. Той предлага рамка за корпоративен клас. Инструментите ще помогнат за засилване на внедряването на блокчейн в множество сектори, включително производство, вериги за доставки, финанси и др. Фондацията Linux го управлява. Може да се сблъскате и с въпроси за интервю за Hyperledger Fabric и Hyperledger Sawtooth. Така че, не забравяйте да разгледате триъгълника Hyperledger и Fabric, за да поставите въпросите за интервюто.

 1. Какво е интелигентен договор?

Интелигентният договор се определя най-добре като компютърен код, който ви позволява да прилагате правила и разпоредби между две страни, които ще си взаимодействат, за да сключат сделка. След като е написано, споразумението може да бъде изпълнено автоматично за произволен брой пъти. Интелигентните договори е юридическо споразумение, което се пише с помощта на код. Той се използва широко в блокчейн за автоматизиране на задачи, а също и за внасяне на прозрачност в определена система. Например интелигентните договори могат да се използват за продажба или притежаване на реални активи.

Научете повече за интелигентните договори сега!

 1. Как е свързано разработването на интелигентен договор с технологията Blockchain?

Въвеждат се интелигентни договори за автоматизиране на правен договор между двама партньори. За да бъде блокчейнът ефективен, е необходимо разработване на интелигентен договор. Ethereum се справи доста добре от самото начало и представи идеята. Биткойнът също може да използва интелигентни договори, но не и роден. Трябва да използвате платформата за интелигентни договори RootStock, за да накарате интелигентните договори да работят на биткойн. Разработката е необходима, за да се развива технологията на блокчейн и да решава повече проблеми.

 1. Какво е dApp?

dApp също означава „децентрализирано приложение“, което работи на блокчейн. Интелигентните договори се използват за автоматизиране на различни функционалности на dApp. Тъй като това е приложение, повече от един партньор може да участва и не се контролира от един обект. dApps обикновено следват протокол или алгоритъм и също изискват стимул, приложен към неговата функционалност. И накрая, той е напълно с отворен код.

Искате ли да научите повече за децентрализираните приложения? Вижте нашето ръководство на децентрализирано приложение сега!

 1. Как се различава dApp от нормалното приложение?

dApps работят в децентрализирана мрежа или система, докато приложенията като цяло не са проектирани да работят в децентрализирана екосистема. dApps са приложения от следващо поколение, които се възползват от blockchain и работят върху него. Популярните блокчейн решения, които поддържат dApps, включват NEO и Ethereum.

 1. По какво се различават dApp от интелигентен договор?

dApps са децентрализираното приложение, което изпълнява определено действие или функция на блокчейна. Той се поддържа от организация, така че те могат ефективно да автоматизират някои или да завършат процесите. От друга страна, интелигентните договори се правят, за да действат като два партньора съгласно предварително дефинирани правила, използвайки код. За разлика от интелигентните договори, dApps могат да бъдат достъпни от множество връстници по всяко време.

 1. Какво е солидност?

Solidity е език за програмиране на високо ниво, който предлага програмиране въз основа на договори. Той се използва за подобряване на функционалността на виртуалната машина Ethereum и също така се използва активно за програмиране на интелигентни договори на Ethereum. Той е подобен на JavaScript по отношение на синтаксиса и е лесен за използване.

 1. Какви са основните случаи на употреба на солидност?

Основният случай на използване на Solidity е да се изграждат интелигентни договори и dApps на блокчейн Ethereum. Може да се използва за създаване на версия с интелигентни договори с отворен код. Интелигентните договори, създадени с помощта на Solidity, могат да се използват за съхраняване на данни, предприемане на конкретно действие, когато е изпълнено условие, или просто спиране на конкретно действие. Интелигентните договори трябва да бъдат разработени от хората, преди да бъдат внедрени в блокчейна.

Въпроси за интервю за блокчейн: Общи въпроси

 1. Можете ли да проникнете в блокчейн мрежа?

Блокчейнът е доста сигурен в по-голямата си част. Той обаче не е напълно сигурен. Има много различни видове хакове, които могат да бъдат извършени от хакери. Например Sybil атака, маршрутизация атака, директно отказване на услуга и т.н. 51% атака също е видна атака, която хакерите могат да използват за кражба на информация или монети. Другите уязвимости включват начина на внедряване на системи или платформи, което го прави уязвим. Децентрализираната автономна организация (DAO) са уязвими за атаки.

Прочетете също: Може ли Blockchain да бъде хакнат?

 1. Какво е копаене на криптовалути?

Извличането на криптовалута е процес на валидиране на транзакции в блокчейн и гарантиране, че той е валидиран и записан на блок. Копаенето се извършва от миньори, които използват скъпо изчислително оборудване, за да осигурят консенсус за блокчейн. Копаенето се използва най-вече от алгоритъма за консенсус Proof-of-Work (PoW), при който миньорът трябва да решава сложни математически пъзели. Те са възнаградени за труда си.

 1. Колко полезна е Blockchain за цифрова защита и киберсигурност?

Blockchain е решение срещу фалшифициране, което може да помогне на информацията, чувствителна към данните, да бъде защитена. Това означава, че блокчейнът може да бъде полезен както за киберсигурността, така и за цифровата защита. Други ключови характеристики на блокчейна, които му помагат да осигури стойност за цифровата защита и киберсигурността, са прозрачността, целостта и децентрализираният подход. В блоковата верига се използва и криптография, която също защитава данните и подобрява киберсигурността.

 1. Какво е метамаска?

Metamask е уеб приложение, което ви позволява да се свързвате с Ethereum dApps директно от вашия браузър. Това означава, че не е необходимо да имате пълен възел Ethereum за достъп до dApps и неговите функционалности.

 1. Какво представлява мълниеносната мрежа?

Мълниеносната мрежа е извън верига и мащабируемо решение за подобряване на работата на биткойн. Това ще доведе до незабавни транзакции на ниски или никакви разходи, свързани с него. Нещо повече, това ще направи биткойните по-мащабируеми, като вземе по-голямата част от усилената работа извън веригата. Мълниеносната мрежа е в активно развитие и вече се използва от много доставчици.

 1. Какво мислите за бъдещето на блокчейн?

Бъдещето на блокчейна е светло. В момента е във фаза на растеж, където расте както технологично, така и в процес на приемане. Използваните от него случаи в почти всички различни сектори говорят много за бъдещето му. С все повече инвеститори, които се интересуват от блокчейн технологията, ще видим огромно въздействие върху блокчейна, както в промишлено, така и в ежедневния живот. Той ще се използва и заедно с други технологии, включително AI, големи данни и др., За да го направи по-ефективен и практичен.

 1. Какво е атомен суап?

Атомният суап позволява по-бързи трансфери благодарение на използването на интелигентни договори. Това е революционна технология, която позволява на връстниците да обменят една криптовалута с друга, без посреднически обмен. Това се прави извън веригата и между два различни блокчейна.

Научете повече за атомния суап сега!

Заключение

Това ни води до първите 50 въпроса и отговори за блокчейн. Всички тези въпроси относно блокчейн технологията ще ви помогнат да се подготвите за голямото интервю. Но винаги помнете, че трябва да се подготвите задълбочено, за да вземете интервю за блокчейн. Така че, не забравяйте да преминете през всички въпроси и да получите основната си солидна информация.

Ако сте само начинаещ и искате да разберете как можете да изградите кариера на блокчейн, препоръчваме да започнете с нашия Как да изградим кариерата си в Enterprise Blockchains Course!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map