Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Заплата за работа в блокчейн: Вземете вашата мечтана работа!

Заплатата за работа в блокчейн може да варира значително в зависимост от вида на позицията. Нещо повече, има и други променливи, които могат директно да променят обхвата на заплащането на работни места в блокчейн, като местоположение, търсене, недостиг, държава, фирмен профил и т.н..

Във всеки случай е съвсем естествено всеки блокчейн професионалист да получава малко по-висока заплата от очакваното. Защо все пак? Е, защото блокчейнът е много сложна тема и всички типове работа трябва да имат някаква форма на знания.

Например разработчикът на блокчейн трябва да знае как да разработи такава технология без никакви проблеми, но техническият рекрутер на блокчейн няма да има това ниво на базата от знания.

Така че, виждате, въпреки че вербовчикът може да не знае как да програмира, но все пак той / тя ще трябва да разбере как работи и да прецени кандидатите по това достойнство.

Във всеки случай заплатата за работа в блокчейн е най-високата за момента. Така че, най-добре е да кандидатствате за работа в блокчейн точно сега! Но как да си намеря работа в блокчейн?

Е, за да ви помогна, ще разгледам всичко, което трябва да знаете в това ръководство.

И така, нека започнем!

Contents

Блокчейн технологична работа и заплата

Преди да се потопя в това как да си намеря работа в блокчейн, нека проверим различните възможности за работа и диапазона на заплатите за тях. Да започваме!

Професионален блокчейн

На практика професионалистите в blockchain обикновено имат по-високи заплати за работа в blockchain в сравнение с други колеги. В действителност търсенето на работа за специалисти в блокчейн обикновено е по-високо. Най-вече защото няма много хора с достатъчно умения за разработване на блокчейн платформи без грешки.

Освен това тук основно ще работите като разработчик на пълен стек. Така че, трябва да знаете как да кодирате. Във всеки случай ще трябва да сте квалифицирани в C, C ++, SDL, .NET, MVC, SOAP, FTP, REST, XCOD, AJAX, Python, Solidity, JavaScript и т.н..


Както и да е, тук основно ще създавате възли, ще създавате мрежи, ще създавате интелигентни договори и т.н..

Диапазон на заплатите

Заплатата за работа в технологията на блокчейн за тази конкретна длъжност е висока, варираща от $ 68k до $ 200k всяка година! Това е много заплата за позиция, за която всеки може да мечтае.

Както и да е, типичният диапазон на средната заплата на специалистите по блокчейн е между $ 150k – $ 175k. Така че, можете да видите, че обхватът може да варира значително.

За сравнение, типичните работни места на софтуерен инженер изглежда получават $ 137 хил. Всяка година. И така, виждате как само разработчиците получават много по-високи резултати от типичните софтуерни експерти във всяка друга област.

Но трябва да сте опитен и за това можете да поискате заплата от 200 000 долара от компания в замяна.

Според a изследване от Наети, диапазонът на заплатите на професионалистите в блокчейн също може да варира в зависимост от местоположението. Нека разгледаме таблицата по-долу, за да научим повече за проблема –

Местоположение

Блокчейн професионална заплата

Остин

140 817 долара

Денвър

142 615 долара

Лос Анжелис

147 541 долара

SF Bay Area

167 975 долара

Бостън

149 144 щатски долара

Лондон

79 048 британски лири

Ню Йорк

158 451 долара

Чикаго

134 161 долара

Далас

135 000 долара

Франция

60 495 евро

Вашингтон.

136 541 долара

Торонто

124 459 канадски долара

Сиатъл

154 144 щатски долара

Сан Диего

152 500 долара

Така че, както можете да видите, заплатата е най-високата в района на залива на Сан Франциско в сравнение с други места в света.

заплата за работа в блокчейн

Консултант по блокчейн

Blockchain консултант / съветник е следващият с висока заплата за работа в blockchain. Но какво всъщност правят съветниците в днешно време? Е, те всъщност измислят перфектните стратегии и пътна карта за фирмите, които търсят използването на блокчейн, за да увеличат приходите си.

Във всеки случай за това трябва да анализирате компанията и да разберете как работи техният бизнес. Нещо повече, трябва да знаете какво и как работи блокчейн технологията, за да предложите перфектната бизнес стратегия за всички времена.

Ще предложа да използвате програма за сертифициране на блокчейн, за да използвате уменията си в този случай.

Диапазон на заплатите

Заплатата за консултантите по блокчейн също не изостава. Можете да очаквате да получите нещо в рамките на $ 69k – $ 179k всяка година. Както и да е, както виждате, по-ниският ранг идва предимно от места, където технологията на блокчейн все още не е толкова призната.

Но ако можете да преодолеете всички препятствия или можете да се усъвършенствате по-бързо, тогава можете да очаквате да получите висока сума от самото начало.

Блокчейн архитект

Предприятията са повече от нетърпеливи да наемат блокчейн архитекти за тяхното интернет ориентирано настояще. Искам да кажа, как иначе една компания ще се съсредоточи върху присъствието си на потребители, без да използва привлекателен уебсайт или нещо такова? Освен да правите доходоносни уебсайтове, вие също ще проектирате потребителския интерфейс за всяко едно решение на вашата компания.

Така че да го направите привлекателен е вашият основен избор, защото това е чудесен начин да прикачите потребителите да получат решението. Освен това можете да проектирате и основната инфраструктура на блокчейн решението.

Също така ще добавя, че тук ще получите висока заплата за работа в блокчейн в сравнение с типичните дизайнери.

Диапазон на заплатите

В действителност диапазонът на заплатите за блокчейн архитект се променя много поради опита на блокчейн. Това обаче може да варира значително в зависимост от компанията. Има много компании, които са готови да платят добра заплата за наемане на дизайнери на инфраструктура, специално за блокчейн решения.

Така че, можете да очаквате да варира от $ 31k – $ 140k всяка година. Това е щедро плащане за тази позиция. Още повече, можете да очаквате да получите повече, ако сте в старши архитект.

Blockchain Project Manager

Като ръководител на проекти ще трябва да притежавате високо ниво на аналитични умения, комуникативни умения и умения за решаване на проблеми. Ако бъдете назначени, ще трябва да стартирате целия проект от началото до края.

В много случаи може да се нуждаете от допълнителни умения, като например усъвършенствани умения за кодиране или други методи. Защо все пак? Ами защото отговорността на тази длъжност е доста висока.

Нещо повече, вие ще бъдете пряката връзка между нетехническия екип и техническия екип. По този начин получаването на по-висока заплата за работа в блокчейн тук е абсолютно нормално.

Диапазон на заплатите

Ще ви хареса да чуете за диапазона на заплатите за мениджърите на блокчейн проекти. Обикновено е от $ 38 000 до $ 111 000.

Въпреки това, той може да се промени в зависимост от компанията или местоположението, точно както разработчиците на блокчейн. В действителност началната точка за мениджър на блокчейн проекти може да се понижи до $ 50K.

Освен това, ако сте старши разработчик на блокчейн или някой с по-голям калибър от останалите членове на екипа, увеличаването на $ 200 000 е лесна задача.

Но ако можете да докажете, че наистина сте способни да се справите с всички отговорности, то със сигурност можете да очаквате да получите по-висока заплата от всякакви компании от висок клас.

Стартъпите обаче може да не са толкова щедри, за начало.

Блокчейн инженер

Друга чудесна позиция за тази ниша е блокчейн инженерът. Заплатата за тази работа в блокчейн също е на горното ниво. В действителност това е добра възможност, която можете да използвате, за да си осигурите добра заплата.

Още повече, че вече има голямо търсене и за набиране на блокчейн инженери.

Тук ще трябва да проектирате архитектурата на решенията, да настроите инфраструктурите и т.н. Нещо повече, трябва да разберете как работят Hyperledger, Corda, Ethereum и да имате познания за Python, Oracle и Java.

Диапазон на заплатите

Ще се радвате да чуете за диапазона на заплатите на инженерите в блокчейн. Обикновено е от $ 104k – $ 186k. Въпреки това, той може да се промени в зависимост от компанията или местоположението, точно както разработчиците на блокчейн. В действителност началната точка за блокчейн инженер може да се понижи до $ 50K.

Но ако можете да докажете, че наистина сте способни да се справите с всички отговорности, то със сигурност можете да очаквате да получите по-висока заплата от всякакви компании от висок клас.

Стартъпите обаче може да не са толкова щедри, за начало.

Специалист по маркетинг на блокчейн

Как можете да опитате да станете специалист по маркетинг на блокчейни, ако не знаете как работи технологията? В действителност специалистите по блокчейн маркетинг изглежда имат висока заплата за работа в блокчейн, както и за техните умения, разбира се.

Тук ще трябва да знаете как да използвате технологията на компанията и да привлечете възможни потребители за нея. Още повече, че може да се наложи да научите потребителите и какво представлява тази технология.

Но тази длъжност е главно за онези компании, които искат да произвеждат масови решения за потребителския край, а не като тяхната вътрешна мрежова система.

Диапазон на заплатите

Обичайната средна заплата, която може да очаквате да получите от тази позиция, е между 34 000 и 72 000 долара. Всъщност това е много щедра сума за наемане на маркетинг специалист. В действителност само компании от висок клас могат да очакват да ви платят този висок ранг.

Въпреки това, въз основа на вашите умения, можете да поискате повече, ако можете правилно да покажете пълния си потенциал.

Както и да е, нека да преминем към следващата ни точка в това как да получите ръководство за работа в блокчейн.

Инженер по качество на блокчейн

Инженерите за качество на блокчейн трябва да работят при инженер блокчейн или просто да работят в подобна на тях позиция. На практика ще трябва да анализирате качеството на решението, преди да бъде пуснато.

Тук, когато разработчик или инженер завърши кодирането, ще трябва да преминете през него ред по ред, за да откриете несъответствия. И така, вашата основна цел е да изпробвате новото решение, докато не намерите някакви грешки или нещо подобно.

По този начин трябва да разберете много архитектури и рамки на блокчейн за него. Също така можете да очаквате и голяма заплата за работа в блокчейн.

Диапазон на заплатите

Платният ден за инженер по качество на блокчейн също не изостава. Можете да очаквате да получите нещо в диапазона от $ 51k- $ 94k всяка година. Както и да е, както виждате, по-ниският ранг идва предимно от места, където технологията на блокчейн все още не е толкова призната.

Но ако можете да преодолеете всички препятствия или можете да се усъвършенствате по-бързо, отколкото можете да очаквате да получите висока сума от самото начало.

Но не забравяйте да получите сертификат и за това.

Блокчейн правен консултант

Е, блокчейнът е сравнително нов и поради своята структура е съвсем нормално да има правни проблеми. В действителност той е децентрализиран толкова много пъти, че може да не върви с традиционните закони на 100%. Тук влизате като юридически консултант по блокчейн.

Така че предприятията ще използват вашия опит, за да следват правилно разпоредбите или дори да изготвят казуси, които няма да повлияят на компанията им по лош начин.

Така че, това е голяма отговорност. Очевидно ще трябва да сте юрист и да разберете технологията, за да установите и несъответствия в тях.

Във всеки случай юридическите консултанти в blockchain също имат висока заплата за работа в blockchain.

Диапазон на заплатите

Обичайната средна заплата, която може да очаквате да получите от тази позиция, е между 23 000 и 176 000 $. Всъщност това е много щедра сума за наемане на юридически консултант. В действителност само компании от висок клас могат да очакват да ви платят този висок ранг.

Въпреки това, въз основа на вашите умения, можете да поискате повече, ако можете правилно да покажете пълния си потенциал.

Технически рекрутер за блокчейн

Наемането на потенциален блокчейн, квалифицирания служител, е огромна задача. Ако не можете да наемете правилния човек, съдбата на компанията се изкривява. В много случаи специалистите по подбор на персонал няма да трябва да използват каквито и да било технически познания.

Но в блокчейн ще трябва да научите повече за технологиите. Без разбиране на технологиите ще бъде трудно да се наемат хора, които могат да го направят.

Така че, дори ако сте в HR позиция, ще трябва да имате по-висока база знания. Без него не можете да идентифицирате правилните хора.

Както и да е, това също е чудесна възможност да получите висока заплата за работа в блокчейн.

Диапазон на заплатите

В действителност диапазонът на заплатите за технически рекрутер на блокчейн е доста голям. Защо? Е, защото трябва да разберете как работи блокчейнът. Така че, за това трябва да инвестирате повече време и ресурси.

Освен това наемането на потенциално добър кандидат сред другите кандидати, които не са квалифицирани, е доста трудно. Така че, можете да очаквате нещо между $ 37k- $ 98k всяка година!

Blockchain Data Scientist

Друга високоплатена заплата за работа в блокчейн е позициите на учения за данни. Може би се чудите какво изобщо прави ученият за данни тук? Е, в действителност блокчейнът е огромна система на счетоводната книга, която от време на време ще се нуждае от допълнителна помощ.

Това е мястото, където учените по данни участват. Те трябва да прегледат всички тези данни и да ги анализират, установявайки несъответствия.

Очевидно личните данни са в безопасност от това, но има и други решаващи данни, които трябва да бъдат редовно одитирани.

Диапазон на заплатите

В действителност диапазонът на заплатите за учен по данни за блокчейн не се променя много поради опита на блокчейн. Това обаче може да варира значително в зависимост от компанията. Има много компании, които са готови да платят добра заплата за наемане на специалисти по данни, специално за решения за блокчейн.

Така че, можете да очаквате да варира от $ 65k до $ 154k всяка година. Това е щедро плащане за тази позиция. Още повече, можете да очаквате да получите повече, ако сте старши учен по данни.

Както и да е, нека видим следващата част в това как да получите ръководство за работа в блокчейн.

Какви умения са ви необходими, за да получите висока заплата за работа в блокчейн?

Има някои умения, които трябва да усвоите, ако искате да получите подходяща заплата за която и да е длъжност. Нека да проверим какви са те –

Научете за основите и основите

Това е едно от важните умения за висока заплата за работа в блокчейн. В действителност тук трябва да научите за основите на блокчейн технологията и да сте сигурни, че разбирате всеки един аспект правилно.

Започнете да развивате своите широкодисциплинарни широки умения

Друго важно умение е да се възползвате от уменията си за борда между дисциплините. Защо? Е, ще ви е необходим, за да запазите стратегическите си умения на разстояние. Още повече, че тези умения са необходими за внедряване на блокчейн решение. Така че разполагането им със сигурност ще ви помогне да получите желаната заплата за работни места в блокчейн.

Разберете как работи различната блокчейн платформа

Това е наистина важен фактор за вашата висока заплата за работа в блокчейн. Без да знаете как работят платформите, не можете да очаквате да свършите много. В действителност, колкото повече разбирате, че работят, толкова повече възможности за работа ще имате.

Бъдете технологичен и бизнес проницателност

Опитайте се да станете човек, който може изцяло да интегрира както бизнес, така и блокчейн. В действителност, колкото повече можете да свържете тези две, толкова повече можете да очаквате да получите добра заплата за работни места в блокчейн. Във всеки случай бих предложил да проверите блокчейн курс, за да научите подробности както за предприятието, така и за блокчейна.

Получаване на знания за децентрализирани и разпределени книги

Изучаването на различни децентрализирани и разпределени книги е абсолютно необходимо за получаване на висока заплата за работа в блокчейн. Така че, не забравяйте да разберете напълно как работи всеки един тип блокчейн технология.

Научете повече за корпоративните бизнес процеси

Знаете, че само наличието на техническа база знания няма да помогне за получаване на добра заплата за работни места в блокчейн. Ако можете да разберете как работят бизнес процесите на вашата компания, тогава ще бъдете идеални за позицията.

Трябва да покажете стойността си и след това да очаквате добра заплата в замяна на вашата стойност.

Както и да е, нека видим следващото умение в това как да получите ръководство за работа в блокчейн.

Научете се да опростявате

Опростяването на решение е необходимо. Ако го усложните прекалено много, това може да породи много проблеми. Нещо повече, това също може да намали стойността на марката на вашите компании. Така че, не забравяйте да се научите да опростявате всякакъв вид блокчейн решение.

Ако можете да покажете потенциала за това, можете да очаквате висока заплата за работа в блокчейн.

Присъединете се към Blockchain общност

Опитайте се да станете човек, който може да предложи стойност в блокчейн общността. В действителност блокчейн общностите са идеални за изучаване на блокчейн технологията. Така че, можете да очаквате да подобрите уменията си и много по-бързо.

Интегрирайте изцяло бизнес и блокчейн. В действителност можете да очаквате да получите добра заплата и за по-бързо усвояване. Във всеки случай бих предложил да проверите блокчейн курс, за да научите подробности както за предприятието, така и за блокчейна.

Разбиране на архитектурни модели, екосистеми и стандарти

Това е наистина важен фактор за вашата висока заплата за работа в технологията на блокчейн. Без да знаете за различните архитектурни модели и екосистема на блокчейн, не можете да разработите блокчейна. В действителност, колкото повече разбирате, че работят, толкова повече възможности за работа ще имате.

Научете се да комуникирате стойност

Друго важно умение е да се научите да комуникирате стойност. В действителност това ще ви помогне много, тъй като можете по-лесно да предавате идеите си на колегите и клиентите си.

Защо? Е, ще ви е необходим, за да запазите стратегическите си умения на разстояние. Още повече, че тези умения са необходими за внедряване на блокчейн решение. Така че разполагането им със сигурност ще ви помогне да получите желаната заплата за работни места в блокчейн.

Попълнете програма за сертифициране на блокчейн

Това е едно от важните умения за висока работна заплата в технологията на блокчейн. В действителност тук трябва да придобиете знания за процеса на разработване на различни блокчейн технологии и да сте сигурни, че разбирате всеки аспект правилно.

Още повече, че трябва да завършите успешно програма за сертифициране за по-голяма заплата на работното място. По този начин, за да ви помогнем, имаме сертифициран професионален курс за корпоративни блокчейни. Така че, не забравяйте да го проверите!

Вземете курс за блокчейн, за да научите повече за технологията на блокчейн

Всъщност получаването на сертификат от блокчейн курс може да бъде най-добрата ви сделка за получаване на добра заплата за работа в технологията на блокчейн. За да ви помогнем, имаме голямо количество блокчейн курсове, които са богати на информация и създадени въз основа на вашето желание.

Блокчейн курсове, които могат да ви помогнат да се усвоите по-бързо

Имаме добра колекция от блокчейн курсове, които ще ви помогнат да получите работа с висока заплата. Ако искате да знаете как да си намерите работа в блокчейн, проверете нашия курс точно сега!

Сертифициран Enterprise Blockchain Professional

Е, отговорът на въпроса ви „как да си намеря работа в блокчейн технологията“ са нашите курсове. В действителност този курс е много подходящ за всякакъв вид свързани с блокчейн работни места.

Какво ще научите?

Blockchain Technology Essentials

 • Основни елементи на блокчейна
 • Частни и публични блокчейни
 • Как блокчейнът създава блокове
 • Интелигентен договор

Подробен анализ на различни корпоративни блокчейн платформи

 • Ethereum
 • Плат Hyperledger
 • Корда

Блокчейн в индустриите за търговско финансиране

 • Блокчейн решения в търговското финансиране
 • Основи на Ripple
 • Основи на криптовалутите и криптоактивите

Enterprise Blockchain Apps, базирани на индустрията

 • Процес на веригата за доставки и блокчейн
 • Блокчейн-дигитална трансформация
 • Случаи на реална употреба на веригата за доставки на блокчейн

Основни случаи на използване на блокчейн

 • Фирми от реалния свят, използващи блокчейн

Enterprise Blockchains и управление на веригата за доставки

Това е още един от нашите популярни раздели. Използвайки този курс, вие ще знаете как просто да си намерите работа в блокчейн технологията и как можете да получите и по-висока заплата.

Какво ще научите?

Процес на управление на веригата за доставки

 • Обяснен процес на веригата на доставки
 • Отговорности на ръководителя на веригата за доставки

Създаване на стойност в SCM

 • Съставяне на вашия оборотен капитал спрямо корпоративната стойност
 • Анализирайте вашите SCM модели с модел на икономическа добавена стойност (EVA)
 • Процес на управление на веригата за доставки и оборотни средства

Случаи на използване на вериги за доставки

 • Приложения на веригата за доставки, използващи блокчейн
 • Как платформите на веригата за доставки работят с блокчейн

Прилагане на вашия проект за верига за доставка на мечта

 • Как ще разработите такъв проект?

Нека проверим следващия курс в това ръководство „как да си намеря работа в блокчейна“.

Enterprise Blockchains и търговско финансиране

Този курс е специално за индустриите на търговското финансиране. Така че, ако се интересувате от работа в сектора за търговско финансиране, проверете този курс точно сега!

Какво ще научите?

Как работи търговското финансиране?

 • Основни елементи на търговското финансиране
 • Проблеми в индустрията за търговско финансиране

Въздействие на блокчейн в процеса на търговско финансиране

 • Ползи от блокчейн за търговско финансиране
 • Поглед върху инициативите за търговско финансиране на блокчейн
 • Разбиране на основите на различни блокчейн платформи в търговското финансиране

Реални примери за блокчейн за търговско финансиране

 • Трансгранични плащания
 • Акредитив (LC)
 • Коносамент (BoL)

Различни базирани на блокчейн платформи за търговско финансиране

 • TradeLens
 • Контур
 • Търговия
 • Марко Поло

Високопрофилни блокчейн прогреси в търговското финансиране

 • TradeTrust
 • Инициатива за цифрови стандарти

Предприятия за блокчейн шаблони

Това е един от важните курсове по блокчейн в нашето ръководство „как да си намеря работа в блокчейн технологията“. Използвайки тези шаблони, можете лесно да проектирате свои собствени решения за блокчейн без никакви проблеми.

Диапазонът на шаблоните –

 • Имате ли нужда от блокчейн?
 • Готовност за проект на блокчейн
 • Представяне на Enterprise Blockchain Project
 • Картографиране на веригата за доставки срещу Vs. Enterprise Blockchain

Заключение

Получаването на висока заплата за работа в технологията на блокчейн може да е трудно, ако не знаете как да го направите. В действителност само овладяването на много специфични умения може да ви осигури работата. Така че, не забравяйте да следвате списъка със съвети.

Също така, що се отнася до длъжността, можете да видите, че всяка една възможност за работа ще предложи добра сума на заплатата. Така че, каквото и да изберете, вече можете да си осигурите бъдещите планове.

Както и да е, не забравяйте да проверите и нашите курсове.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector