Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Защо трябва да отидете на работа за Blockchain Consultant?

Стремете се да станете блок консултант? Разгледайте това ръководство, където анализираме възможностите за работа на консултант по блокчейн и научете как да станете такъв.

Блокчейнът бързо променя начина, по който работи и живее нашият свят – той се превръща в решение за прекратяване на несъответствията във всички бизнес модели. Тъй като много компании се опитват да достигнат до блокчейн трансформация, те се нуждаят от блокчейн консултанти. Ето защо търсенето на работни места за консултанти в блокчейн също нараства.

За работни места като консултант по блокчейн ще трябва да имате по-високо подценяване на стремежите и практически смисъл за иновации в блокчейн. В действителност работата на консултант по блокчейн има много възможности за вас.

Много компании вече предлагат blockchain консултантски услуги и ако можете да работите правилно, можете също да бъдете част от тези компании.

За да ви помогна по този въпрос днес, ще ви разкажа всичко за работата на консултант по блокчейн и защо трябва да го използвате.

И така, нека започнем!

Запиши се сега: Как да изградите кариерата си в корпоративния блокчейн курс

Contents

Работа на консултант по блокчейн: Какви са предимствата?

работни места за консултант на блокчейн

На първо място, нека да започнем с това защо първо трябва да отидете на работни места като консултант по блокчейн. Така че, вижте ползите отдолу –

Високо заплащаща заплата

Най-добрата част от работата на консултант по блокчейн е, че тя идва с високо заплатена заплата. Да не говорим за предимствата на работата с клиенти от висок клас в бранша. Диапазонът на заплатите обаче може да варира в зависимост от това какъв вид консултантски услуги за блокчейн предлагате.

По принцип може да варира от $ 69-179k! Това е значителна сума пари, за начало. За по-висока заплата обаче ще трябва да имате опит в полетата. Така че, начинаещите най-вероятно биха започнали с по-малко платени работни места като консултант по блокчейн. В действителност ще видите много високо платени работни места на блокчейн на пазара.


Нарастващо търсене

Търсенето на работни места като консултант по блокчейн е изключително голямо. Но защо е така? Тъй като технологията е сравнително нова, повечето предприятия нямат работна ръка, която да може напълно да разбере концепцията зад нея. В резултат на това те искат да научат за това от най-добрия консултант по технология на блокчейн. В действителност търсенето на умения за блокчейн нараства.

В действителност това е основната причина за повишаването на статута на работни места за консултанти в блокчейн. Е, вие ще преподавате на професионалисти в изпълнителните директори на пазара, главните изпълнителни директори ще научат за технологията от вас. И затова можете бързо да получите зелен сигнал от задачите на консултант по блокчейн.

Изключителни възможности

Възможностите в консултирането за разработване на блокчейн са огромни. Всяка една позиция в тази област ще бъде снабдена с всички допълнителни предимства, като дни за почивка, премиум членове на екипа, бонуси и т.н. Така че не само ще получавате красива заплата, но и други функции. Кариерата в блокчейн наистина може да ви отвори много лъжички.

Друга чудесна част от работата на консултанти за блокчейн е, че няма много консултантски услуги за блокчейн, които наистина могат да предложат добър резултат. Да, има твърде много съветници на пазара, но по-голямата част няма предимство на пазарно ниво. В резултат на това, с малко усилена работа, лесно можете да се издигнете до върха.

Доходоносни позиции

Едно от последните предимства на работата на консултант по блокчейн е, че тя идва с много доходоносна позиция в предприятието. Въпреки че ако сте само начинаещ, можете да започнете с много челна позиция във вашата компания. В сравнение с други възможности за кариера, може да отнеме няколко години, дори за да стигнем до тази позиция.

Но при работа на консултант по блокчейн може да не отнеме време или много малко време. И очевидно, колкото по-доходоносна е вашата позиция във вашата компания, толкова повече ще се повиши социалният ви статус.

Консултиране за разработване на блокчейн: Типични фази, които може да имате във вашия проект

Този раздел е главно за тези, които не знаят какви са фазите на консултиране за разработване на блокчейн. По принцип, ако сте начинаещ, прочетете внимателно следващия раздел, за да разберете напълно концепцията.

Както и да е, на практика има три основни фази в почти всеки отделен блокчейн консултантски проект. Това са главно –

Разширение –

Първият етап е фазата на удължаване. Тук много компании са чували наскоро за блокчейн технологията и все още търсят стратегически съвет дали е добър вариант или не. В него много големи консултантски фирми доминират на пазара.

Търсенето на блокчейн консултантски услуги на този етап е огромно. В действителност това е така, защото те не се нуждаят от допълнителна подкрепа, а от стратегически съвет от квалифициран персонал. Ако сте разработчик на блокчейн или бизнес съветник с малко допълнителни познания за блокчейна, можете да доминирате и в индустрията.

Изглежда, че търсенето на този вид повърхностни блокчейни консултантски услуги ще продължи да нараства до 2021 г. Въпреки това, трябва да ви предупредя, необходимостта от този вид позиция няма да продължи много дълго, освен ако не се докажете, че сте знаещи за следващия етап на трансформация.

Така че, можете да изберете краткосрочни консултантски услуги на свободна практика, без да губите времето си в търсене на компания от висок клас.

Проверка –

Следващата фаза, която вероятно ще срещнете, е фазата на валидиране. Тъй като технологиите узряват от ден на ден, очевидно е, че компаниите скоро ще преминат към втората фаза. В действителност някои компании вече са преминали към втората фаза.

В този ще трябва да притежавате технологични познания за работа с множество инициативи на блокчейн. По принцип работата на консултант по блокчейн ще изисква от вас да се справяте с промени в процеса, сигурност, поверителност, проблеми със спазването, интеграции и много други.

Също така тук само големи консултантски фирми със силна позиция на пазарите ще управляват бизнеса. Така че, вашата стратегия трябва да бъде да се съсредоточите върху този етап главно, тъй като вашата компания ще остане в играта, когато другите отпаднат.

Можете да очаквате тези компании да останат в играта поне 2026 г., предвид обстоятелствата. И ако можете да покажете потенциал, можете да предложите blockchain консултантски услуги за много дълго време.

Прогресия –

Това се основава на доклад на Granter, който прочетох. Според тях пазарната стойност на блокчейн ще се измести драстично от началото на 2025 г. И така, тук търсенето на работни места за консултанти в блокчейн ще се издигне на върха.

И тъй като сега големите лиги ще дойдат да се присъединят към играта, малките компании няма да могат да се конкурират с това. По този начин трябва определено да изберете добра заплата на консултант блокчейн в консултантска фирма на ниво предприятие.

По този начин ще останете актуални, въпреки че други консултантски услуги за блокчейн ще изсъхнат. Още повече, че вероятно ще изпитате огромен растеж и очакванията ви за заплата на консултант блокчейн ще се увеличат.

Това обаче е само спекулация, но може да се появят и други бизнес спектри. В конкурентния свят няма друга възможност освен да се рискуват. А за блокчейн трябва да сте готови да поемете риска.

Различни типове работни места на Blockchain Consultant на пазара

В момента пазарът за този тип работа все още се развива. Но трябва да кажа, че те се развиват доста бързо и вече има няколко различни категории в работата на консултант по блокчейн.

Още повече, че ще видите и промяна на заплатата на консултант блокчейн в тези различни работни места на пазара. Така че, за да получите по-добра идея, нека видим на какво трябва да се надявате.

  • Специализирани работни места за блокчейн

Поради високите изисквания значението на техническите познания за блокчейна се увеличава. В резултат на това много консултантски работни места в блокчейн изискват предварителен опит в тази ниша, за да се получи позиция на консултантска компания.

Можете също така да очаквате, че те ще бъдат в наскоро основана компания от други професионалисти в надпреварата за дълго време. С уменията на посредствено ниво обаче е напълно невъзможно да се намери работа като консултант по технология на блокчейн.

Още повече, че трябва да имате отличен опит и проницателност, за да си намерите работа тук.

Запиши се сега: Сертифициран корпоративен блок блокчейн курс (CEBP)

  • Консултантски работни места за бизнес блокчейн

По принцип тези работни места в предприятията за бизнес консултации видяха възможност в сектора на блокчейн. Още повече, че тези компании вече са се утвърдили на пазара като консултантска компания. Така че, когато нова технология е на пазара, те ще добавят само специален отдел, който да се справи с тази ниша.

Работата е там, че тези компании или работни места основно се фокусират върху стратегически съвети и не обхващат технически аспекти. Така че, ще трябва да се съсредоточите и върху блокчейн бизнес стратегиите.

В бъдеще обаче те могат да го разширят и до технически съвети. Така че, най-добре е да разполагате с технически познания, за да сте напълно сигурни във вашата позиция. Както и да е, не забравяйте, че също така трябва да имате бизнес-фокусирана база от знания, за да получите работни места за консултации в блокчейн.

  • TSP или работни места за доставчик на технологични услуги

Компаниите, предоставящи технологични услуги, също претендират за място в играта. Виждайки възможност за повече приходи, те взеха нещата в свои ръце. Ако искате да получите консултантска работа в блокчейн в този тип компания, тогава трябва да сте изключително технични. Не само теоретично, но и вие трябва да имате способността да извадите решение на практика.

В резултат на това работата ви ще изисква да разработите POC и да предложите работеща версия и за вашите клиенти. Още повече, че в този случай обхватът на заплатите на консултант по блокчейн е доста висок.

  • Работа в Blockchain Consulting Platforms

Това са основно платформи, които могат да отворят различни бизнес възможности за много компании. В действителност ще намерите много платформи за онлайн споделяне на информация за консултант на технологии за блокчейн.

Но не всяка една платформа може да предложи същото качество. Във всеки случай те са подкрепени от технологични професионалисти и те търсят хора, които да наемат, за да помогнат на предприятията по-ефективно.

Във всеки случай, диапазонът на заплащане за този вид платформа е в долния край, но все пак може да бъде добра възможност за вас да блеснете. Най-добрата част за това е, че няма да е необходимо да имате предишен опит или да можете да разработвате POC в тези видове консултантски работни места в блокчейн.

Така че, това е най-лесното решение като кариера в момента.

Какви биха били вашите длъжности?

По принцип отговорностите варират от търсенето на компаниите до вида консултантски услуги, които предлагате. Бих добавил обаче, че от вас не се изисква да спазвате всички отговорности по-долу.

Обикновено има пет различни класа в сектора за работни места на блокчейн консултанти. Всеки клас предлага различен вид решения на своите клиенти, така че отговорностите ще се променят.

Така че, нека ги проверим.

  1. Кураторски стратегии

По принцип на тази фаза ще бъдете клиенти, които току-що са започнали своето проучване на блокчейн и искат да знаят дали блокчейнът ще наруши тяхната компания или не. Нещо повече, те ще искат да знаят как могат да предотвратят всякакви смущения и как могат да намерят възможно тактическо решение.

Така че, вашите отговорности ще включват основно – анализиране на въздействието, измисляне на бизнес тактики, разработване на бъдещата пътна карта, изнасяне на лекции в семинари и др. Ще трябва също да очертаете дали наистина се нуждаят от блокчейн или не.

Анализиране на въздействието

На първо място, ще трябва да анализирате компанията на клиента си и след това да видите какъв е възможният начин технологията на блокчейн да наруши организацията им.

Измислете бизнес тактика

След това, като консултант по технология за блокчейн, ще подготвите стратегия, която може да се противопостави на това прекъсване, като използва бизнес модели на блокчейн. Още повече, че ще трябва да им дадете солидна представа дали могат да се справят със ситуацията или не.

Разработване на бъдещи пътни карти

След това, като задължение на консултант по технология за блокчейн, ще очертаете осъществима пътна карта, която компанията да следва.

Водещи семинари

Най-добрата част на този етап е, че ще станете лектор и може да изискате да предлагате консултативни лекции на професионалисти от висок клас в предприятието.

  1. Разработване на бизнес решения

В много случаи самите компании измислят възможна пътна карта. Но за частта за изпълнение те търсят помощ от консултантски агенции за разработване на блокчейн. В тази част от задачите на консултант по блокчейн ще трябва да очертаете конкретно случаите на използване за конкретната корпоративна блокчейн.

Освен това ще трябва да очертаете колко много разходи ще отнеме. Още повече, че при консултантските работни места в блокчейн, вие също ще трябва да сте сигурни, че предприятието знае кое решение е най-подходящо за тях.

Можете да очаквате високи диапазони на заплати на консултанти по блокчейн в TSP или работни места за бизнес консултации.

Изравняване на заинтересованите страни

В действителност съгласуването на заинтересованите страни може да е трудна задача за вас. Заинтересованите страни винаги са скептични и може да не са отворени за вашите предложения като консултант. Затова се уверете, че знаете как да говорите с тях на техния език.

Проектиране на процесите

След изравняване на заинтересованите страни, трябва да представите техническата си гледна точка върху решението. По този начин посочването на това коя технология е подходяща и кое не е основната цел.

Анализиране на изискванията

Това е основен проблем за вашите клиенти. Така че, в случай на работни места за консултиране на блокчейн, ще трябва да намалите и техните разходи.

Идентифициране на случаи на употреба

Е, блокчейнът предлага огромно количество случаи на употреба и не всеки случай на употреба би бил подходящ за всички предприятия. Ето защо ще бъде ваше задължение да анализирате нуждите на клиентите си и да предложите най-добрите случаи на използване на корпоративна блокчейн, които могат да използват.

Разработване на бизнес казуси

И накрая, ще трябва да разработите бизнес казуси, за да предоставите на клиентите си пълен модел, който да им донесе повече приходи в дългосрочен план.

  1. Осигурете техническо архивиране

По принцип при този тип работни места за консултант на блокчейн ще трябва да доставяте API, рамки, архитектури или всякакъв вид техническо архивиране. В действителност тези отговорности са от следващото ниво и само най-добрите консултанти могат да го отведат до ниво POC.

Ако наскоро сте се присъединили към блокчейн консултантска фирма, опитайте да опитате историята на предишния им клиент. Това всъщност е най-добрият начин да научите как работи професионалният консултант.

Запиши се сега: Курс на сертифициран корпоративен блокчейн архитект (CEBA)

Технологична стратегия

Във всеки случай ще трябва да измислите солидна технологична стратегия, която би работила най-добре за предприятията.

Прилагане на рамки

След това може да се наложи да внедрите блокчейн рамки за вашите клиенти. Можете също да използвате корпоративни рамки като Ethereum, Hyperledger, Corda, Quorum, Ripple и т.н..

Препоръчване на предварително изградени решения

Възможно е вашата компания вече да е проектирала подобни решения и преди. Можете да го използвате, ако смятате, че е най-подходящ за вашия клиент.

Предлагане на референтна архитектура

Във всеки случай може да се наложи да следвате референтната архитектура на клиента и да направите някои промени в нея, за да я направите решение.

Разработване на POC

В действителност може да се наложи да разработите blockchain Proof of Concept за вашите клиенти. За да научите какво наистина може да им донесе блокчейнът, трябва да имате функционален POC.

Предлагане на API

За да направите бизнес случая огромен успех, може да се наложи да предложите поддръжка на API. Така че, за това ще ви трябва фон за кодиране.

  1. Управление на рисковите фактори

Този вид отговорност при работата на консултанти в блокчейн е доста нова. В повечето случаи може да не се наложи да изпълнявате някое от изброените по-долу. Но най-добре е да знаете, за да имате знания за това. В действителност технологията е уникална и може да идва с много рискови фактори. Ето защо е важно да се подготвите за блокчейн рисковете предварително.

Ако можете да ги изследвате и да излезете с по-добра идея, тогава със сигурност ще блеснете в работата си като консултант по блокчейн. Други предложения като данъчен анализ, риск от ICO и одиторски услуги също попадат в тази категория.

Анализиране на рисковете

Преди да започнете решението си, трябва да анализирате рисковите фактори, с които може да се справите. В крайна сметка степента на успех на проекта зависи най-вече от вашия съвет.

Разгледайте правните условия

Преди да дадете съвет за какъвто и да е вид блокчейн решение, трябва да проучите регулаторните условия на дадена държава. В действителност определено не искате да давате съвети за нещо незаконно.

Структура на управление

Може да се наложи да въведете форма на управляваща структура за решението, върху което работите.

Искате ли да знаете как блокчейнът се използва в държавните услуги? Ето ръководство за блокчейн за правителството, което можете да проверите.

Поверителност на данните

Не се предлага с всякакви работни места за консултиране на блокчейн; по-скоро само шепа компании споменават това.

Предлагане на управление на риска

Вашите клиенти може да искат да управлявате и техните рискови фактори. Във всеки случай, ако вашата компания не ги предлага, не забравяйте да използвате надеждни ресурси на трети страни за това.

Осигуряване на регулаторно съответствие

Опитайте се да предложите спазване на нормативните изисквания, тъй като те са най-необходими в решение за блокчейн от корпоративен клас.

Култивиране на цифрово доверие

В действителност може да се наложи да бъдете опитни в прогнозирането на това какво биха почувствали потребителите при промяна. Нещо повече, трябва да сте сигурни, че можете да спечелите и цифрово доверие от потребителите.

  1. Интегриране на процеси

Процесът на интеграция идва с справедлив дял от трудни отговорности. Те са подходящи главно за блокчейн консултанти, които имат предишен опит в тази област. Тъй като те са в по-напредналата категория, вероятно ще бъдете на първо място с висока заплата.

Освен това трябва да знаете, че тези отговорности имат много препятствия, с които можете да се справите само ако имате умения за решаване на проблеми.

Възстановяване след бедствие

Трябва да сте подготвени да се справите с всякакъв вид катастрофална ситуация, тъй като няма сигурност какво може да се случи. Още повече, че трябва да имате умения за решаване на проблеми, за да се възстановите бързо от бедствие.

Продължаващ бизнес

С течение на времето трябва да измислите променяща се бизнес перспектива, за да поддържате бизнеса на клиента си непрекъснат. Без подходящи промени във времето, той може да остарее.

Защита на данни

Ако имате опит на разработчика, ще трябва да добавите защитен слой към решението.

Запиши се сега: Курс на сертифициран експерт по сигурността на блокчейн (CBSE)

Интегриране на блокчейн със старите системи

Ако имате технически опит, може да получите работни места за консултант по блокчейн, които изискват да интегрирате решението в наследени мрежи. Това е изключително важна задача и трябва да бъдете изключително внимателни.

Модификация на бизнес процесите

Типичните бизнес процеси няма да вървят с блокчейн. И така, трябва да излезете с модифицирана версия на техните бизнес процеси.

Управление на облачни интерфейси

Облачните интерфейси имат слаба сигурност и затова може да сте в позиция, в която управлявате всички облачни интерфейси на вашия блокчейн клиент.

Използване на стандарти за данни

И накрая, може да се наложи да използвате общи стандарти за данни, за да се приведете в съответствие с други блокчейн мрежи. Така че, вие трябва да бъдете квалифицирани в разбирането как работят.

Откъде да започнем: Курс за сертифициране на Enterprise Blockchain

Сигурно много от вас се чудят сега, когато знаете за служебните отговорности и ползите, но как и откъде започвате. Е, най-добрият вариант в момента би бил да получите сертификат или да завършите курс. Защо?

Е, в основата си тези курсове предлагат най-добрия анализ на това как работи индустрията на блокчейн и предлагат стойност, от която можете да се поучите. Може би сте разработчик на блокчейн, но нямате представа как блокчейнът засяга корпоративния бизнес.

Така че, курсът определено може да ви помогне да научите повече за него. От друга страна, може да сте бизнес съветник, но блокчейнът е чужда технология за вас. Така че, можете също да се запишете в този курс, за да научите за самата основна технология.

Силно ви препоръчвам да разгледате нашата колекция от блокчейн курсове, тъй като тя предлага цялата важна информация, от която се нуждаете, за да научите повече за блокчейн и бизнеса. Това е перфектната комбинация!

Заключителни мисли

Е, работата на консултант блокчейн може да изглежда лесна задача за някои от вас в началото. Но това е също толкова важна и трудна работа, подобна на всяка разработка на блокчейн. Най-лошото е, че може да намерите много блокчейн консултанти онлайн, които твърдят, че са най-добрите и да се обезсърчите, че има твърде много конкуренция. В действителност обаче това изобщо не е така.

Препоръчваме да започнете с нашия как да изградите кариерата си в корпоративен блокчейн курс, който ще ви помогне да разберете от какъв вид умения имате нужда.

Всъщност много малко хора са квалифицирани да бъдат наречени подходящ консултант по блокчейн, докато други просто твърдят, че са съветници, без предварително знание за каквото и да било. Така че, не губете надежда! Това е изключително добър избор за кариера и с подходящите умения можете да станете консултант по блокчейн.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector