Значението на блокчейна в полезността за чиста енергия

Тъй като икономиката проектира по-голямо търсене в комуналната индустрия, тя също е обект на много проблеми. Това ръководство ще разгледа всички проблеми и ще създаде връзка между блокчейн и управлението на помощните програми, за да разбере как тази технология може да реши всички проблеми.

Помощната програма е голям спектър за работа. Той обхваща всички елементи, от които се нуждаем, за да функционираме ежедневно – газ, електричество и вода. Това са някои от основните елементи на полезността, но спектърът за тях е по-голям.

Въпросът е, че потреблението на тези комунални услуги или енергия не е достатъчно ефективно. В резултат на това ние бавно изгаряме през нашия резерв и също така излъчваме много въглерод в нашата атмосфера. Поради различни лошо управление и корупция, компаниите в този бранш също се сблъскват с големи загуби всяка година.

Използването на блокчейн в помощната програма може да промени сценария. Въпреки че блокчейнът не е единственият лек за всички проблеми в този сектор. Но той има способността да намали голяма част от него. И така, ще видим как тази технология може да повлияе на тази индустрия и на ежедневния ни живот.

Запиши се сега:Безплатен курс за блокчейн

Contents

Блокчейн в помощната програма: Какви са проблемите на този сектор?

В действителност този сектор има много проблеми и повечето от тях се нуждаят от незабавно решение. Ето защо използването на блокчейн в комуналната индустрия ще помогне по отношение на решаването и намаляването на всички проблеми.

блокчейн в полезния сектор

Ниско удовлетворение на клиентите

Един от основните проблеми на тази индустрия е намаляването на удовлетвореността на клиентите. В действителност инфраструктурата за тази индустрия все още работи по много стар модел. В резултат на това той не може да се справи с променящото се поведение на клиентите. По този начин потребителите не са доволни от това, което получават.

Например една четвърт от населението в САЩ изглежда не пие вода от чешмата. Но защо обаче? Това е строго поради лошите миризми, които са свързани със страха от безопасността на водата. Така че, ако населението не се чувства в безопасност да го пие, тогава секторът на комуналните услуги сериозно се провали в това отношение.

Увеличаване на разходите за поддръжка

Разходите за поддръжка на тези сектори са изключително високи. Според експерти инфраструктурите за разпространение и пренос не са били на ниво и са имали много малко инвестиции. От друга страна, поради липсата на недостатъчни инвестиции, разходите за поддръжка на този сектор нарастват. В резултат на това производителността на услугата не е на ниво, което намалява надеждността на инфраструктурата.


Знаете ли какво означава това? Това означава, че по-малко надеждната инфраструктура води до по-големи разходи за поддръжка и отново намалява качеството. Това е безкрайна вратичка, при която както разходите ще продължават да нарастват, така и качеството ще продължават да намаляват.

Неефективно управление на активи

Активите са в основата на комуналната и енергийната индустрия. На практика това са тръбопроводи, трансформатори, електрически кабели и много други. Но в действителност организациите нямат подходящ изчерпателен поглед върху своите активи на едно място. В резултат на това им е доста трудно да следят всички активи и да ги управляват по съответния начин. Но без подходящо управление производителността ще спадне драстично и така ще увеличи разходите за тяхното поддържане. Освен това, тъй като повечето от тези компании все още използват документи на хартиен носител, това в още по-голяма степен работи за тях в дългосрочен план. Така че, управлението на активи е наистина важен фактор, когато става въпрос за комунални услуги.

Координация при разпределено производство на енергия

Генерирането на електроенергия е строго централизирано и това е така от дълго време. Поради появата на нови и по-добри технологии, моделът сега е изправен пред предизвикателства повече от всякога. Проблемът с модела на разпределената мощност е, че няма достатъчно инфраструктура за координация между тях.

Сега правителството или други власти искат комуналната индустрия да побере както централизирани, така и разпределени източници на енергия. Това означава, че компаниите трябва да предлагат безопасност и надеждност и в двете посоки, и на клиента. Но това не е проста задача и индустрията не е напълно оборудвана за управление на проблемите.

Прочетете също:Определение на блокчейн: Истинското значение на технологията на блокчейн

Лоша киберсигурност

Може да изглежда, че тази индустрия не се занимава с кибератаки, но в действителност тази индустрия трябва да се справи и с този тип атаки. В действителност, независимо дали е било по финансови или някакви политически причини, но секторът на комуналните услуги е силно насочен от лоши участници. Още повече, че опитите за нарушаване на системата само нарастват и инфраструктурата определено не е подходяща за това.

Тъй като тези системи имат една точка на отказ, лошите участници могат да използват тази уязвимост и да предприемат атака. Ето защо, този сектор се нуждае от силна мрежова система, която може да защити всички данни от лошите играчи.

Екологична отговорност

Във всички отрасли в сектора на комуналните услуги инвестициите в отговорността за околната среда ще се увеличат още повече. Понастоящем нито един от тези сектори няма способността да предлага чиста енергия по никакъв начин. Още повече, че електрическите и газовите комунални услуги ще имат най-голямо въздействие в това отношение. Всъщност въпросът е, че този сектор отделя голямо количество въглерод в околната среда. Така че намаляването им е голямо предизвикателство.

Тъй като нямат начин да проследят своите емисии, те не могат да внедрят определени протоколи, които да ги поддържат или намаляват по някакъв начин.

Динамично ценообразуване

Променящите се цени на комуналните услуги са огромен проблем за потребителите. В действителност цените могат да зависят силно от икономиката на дадена страна или свят. Така че, всяка промяна в световната икономика може да промени ценообразуването. Но проблемът идва, когато потребителите трябва да следват промяната на цената.

Нещо повече, това е още по-голяма грижа за търговските и индустриалните клиенти, тъй като те трябва да плащат голям мащаб такси по отношение на получаването на услугите. Дори в този момент тези компании нямат определено настолно приложение или мобилно приложение, което да информира клиентите за промяната. Следователно, това наистина намалява удовлетвореността на клиентите и увеличава напрежението в индустрията.

Искате ли да знаете как блокчейнът може да повлияе на разплащателната индустрия? Вижте нашето изчерпателно ръководство за блокчейн в разплащателните индустрии точно сега!

Неефективно съхранение на енергия

Друг огромен проблем е проблемът със съхранението на енергия. Не само енергията, но и всякакъв вид полезност също няма достатъчно управление на съхранението, колкото е необходимо. Поради липсата на правилно управление, компаниите не успяват да отговорят на изискванията на клиентите в този случай.

Например много компании нямат добра и сигурна опция за съхранение на електричество. Така на няколко етапа произведеното електричество се губи и светът е изправен пред сериозни затъмнения.

В свят, в който хората разчитат най-вече на електроника и различни продукти, които се нуждаят от електричество, затъмнението може лесно да наруши този начин на живот.

Измамно фактуриране

Основният проблем е нарастващото количество корупция в този сектор. Например, много потребители трябва да се сблъскат с фалшиви или документирани сметки за комунални услуги, въпреки че ясно знаят, че не са консумирали толкова много енергия. Въпреки това, поради липсата на подходяща сигурност на място, лош играч в системата използва това.

В някои случаи личностите с висок авторитет дори са в схемата за фалшиви фактури. Така че, оплакването или предприемането на някаква стъпка срещу тези сметки не дава никакви резултати. Понастоящем ситуацията е извън контрол и потребителите са тези, които страдат заради това.

Липса на прозрачност

Всички процеси в комуналната индустрия нямат никаква прозрачност. По този начин мнозина могат да го използват за своя лична изгода. Може да експлоатира самата компания или дори да експлоатира клиентите. Поради този проблем много от документите се подправят и компанията трябва да се справи със ситуацията, когато е твърде късно.

Още повече, че това уврежда и репутацията на компаниите, ако компанията остави ситуацията да ескалира.

Прочетете подобна тема:Блокчейн за логистика: революция в индустрията

Предимства на Blockchain в полезния сектор

След като вече знаете за вероятния проблем на този сектор, трябва също да научите как блокчейнът може да предложи ползи за този сектор.

Blockchain предлага някои основни функции, които могат да ви бъдат полезни в това отношение. Например блокчейнът предлага прозрачност и това може да помогне на този сектор да се бори с корупцията. Така че, използването на блокчейн в полезния сектор за увеличаване на прозрачността на всеки етап е огромен плюс.

Отново, количеството сигурност, което ще получите, използвайки блокчейн в комуналната индустрия, е изумително. Вече има много популярни приложения на пазара, които предлагат сигурност, но нито едно от тях не е дори близо до блокчейна.

В действителност използването на криптография и други протоколи за защита и проверка на всички данни ще осигури целостта на този сектор. Така че, колкото и лоши играчи да се опитват да проникнат в мрежата, те не могат да го направят.

Разпределеният характер на технологията също ще ви помогне да запазите доверието на потребителите. Както вече знаете, потребителите бавно губят доверието си поради нарастващото влияние на централизираните власти. Но тъй като блокчейнът може да помогне за поддържането на децентрализиран подход, ще бъде по-лесно да се доверите на системата, тъй като централизираният орган ще има много малко власт над мрежата.

Ето защо определено трябва да използвате блокчейн в помощната програма, за да получите най-добрия вариант за вашия бизнес.

Blockchain е идеален за повишаване на ефективността на вашата компания. Научете за стратегията за внедряване на блокчейн сега!

Използвайте случаи на блокчейн в помощната програма

В този сектор има много популярни случаи на употреба. Тук ще разгледаме някои от най-ефективните, които в момента се използват на пазара. Така че, нека видим какви са те –

Токенизиране на помощни програми

Едно от първите използване на блокчейн в енергийния сектор е токенизирането на комунални услуги. В действителност по-голямата част от страната губи повече или по-малко енергия. Но САЩ изглежда са на първо място. Знаете ли, че почти 71% от енергията се губи в транспорта?

Още повече, че над 20% от полезността в производствения сектор дори не се използва! Това със сигурност не е ефективен начин да се справим с всички наши нужди от комунални услуги, когато имаме много ограничени ресурси по отношение на комуналните услуги.

Използването на блокчейн за токенизиране на тези помощни програми обаче ще помогне за намаляване на голямо количество загуби. Още повече, че токенизирането на тези помощни програми ще помогне да се следи енергията всеки ден.

Правилна поддръжка на Microgrid

Друг популярен случай на използване на блокчейн в търговията с комунални услуги е поддръжката на микромрежи. Преди това централизираната електрическа мрежа се смяташе за добър източник на енергия, но с течение на времето тя доведе до повече енергийни загуби и неефективност. За да се справим с това, се въвеждат микрорешетки. Той всъщност локализира електрическите мрежи и помага да се запази мощността.

Но те се нуждаят и от подходяща мрежова система за наблюдение. Тук блокчейнът може да се намеси и да помогне за наблюдение на всички енергийни транзакции. Още повече, че може да помогне и при мониторинг на консумацията на енергия за предварително прогнозиране на нуждите.

Peer to Peer Energy Trading

Друго чудесно използване на блокчейн в енергийния сектор е равностойната търговия с енергия. В действителност една от основните ни полезни функции е електричеството. Но комуналната индустрия е твърде неефективна, за да отговори на всички изисквания на потребителите. В резултат на това много страни нямат постоянен поток от електроенергия всеки ден.

Но с блокчейн потребителите могат да използват своя неизползван източник на електричество. Например, те могат да продават тесто за съхранение или някаква форма на слънчева енергия директно на друг партньор, който се нуждае от него. Следователно, това не само ще реши проблема, но и ще създаде нов тип бизнес възможност за физически лица.

Автоматизиран стимул за приемане от възобновяеми източници

Популярността на полезните източници на възобновяема енергия се увеличава. В действителност процесът на извличане на много полезни елементи вреди на околната среда по различни начини. Така че натискът върху компаниите да приемат нови и подобрени енергийни източници е най-висок за всички времена. Въпреки това много компании все още не желаят да започнат да прилагат необходимата инфраструктура за това.

Още повече, че в много случаи потребителите не искат да следват определени правила в начина, по който управляват полезността, която получават. Но с блокчейн правителствата или подходящите органи могат да предложат автоматизирани стимули за хората или компаниите, които приемат възобновяеми инфраструктури.

Това използване на блокчейн в енергийния сектор бавно ще създаде интерес за повторно използване на комунални услуги.

Искате ли да проверите още случаи на използване на блокчейн? Вижте най-добрите 20+ случая на използване на блокчейн точно сега!

Ускоряване на приемането на електрически превозни средства

Електрическите превозни средства са зависими от комуналните услуги повече от всякога. Тъй като те работят с електричество и се нуждаят от него, за да функционират правилно, това е друг основен елемент, който консумира много енергия.

Въпреки че концепцията за електрическите автомобили беше чужда концепция дори през последното десетилетие, в този момент всичко е реално. Все повече компании въвеждат свой собствен тип електрически превозни средства, за да рационализират протокола за чиста енергия.

По този начин един от най-известните случаи на използване на блокчейн в комуналните услуги е ускоряването на приемането на електрически превозни средства. Използвайки блокчейн, компаниите могат да имат подходяща мрежова система и да предлагат система за търговия между драйвери.

Намаляване на емисиите на въглерод

Друг огромен проблем в този сектор е увеличеното количество емисии на въглерод, което се случва поради производството на тези комунални услуги. Това повишено количество въглерод причинява огромна вреда на околната среда. Тъй като обаче тези компании нямат подходяща опция за проследяване, те не могат да ги проследят и да намалят стратегически емисиите.

Но с случаите на използване на блокчейн в комунални услуги е възможно да се намали емисията на въглерод завинаги. В действителност блокчейнът в комуналната индустрия ще предложи метод за проследяване. Този метод бързо ще определи рисковите зони и ще помогне за по-стратегическо намаляване на емисиите. Така че компаниите най-накрая могат да открият и отстранят този проблем завинаги.

Намалени разходи за поддръжка

Друг от случаите на използване на блокчейн в комунални услуги е намалената поддръжка, която струва на индустрията. Както вече знаете, разходите за поддръжка на тези сектори са изключително високи. От друга страна, поради липсата на недостатъчни инвестиции, разходите за поддръжка на този сектор нарастват. В резултат на това производителността на услугата не е на ниво и намалява надеждността на инфраструктурата.

Това е мястото, където блокчейнът може да влезе в игра. В действителност блокчейнът може да помогне за по-ефективното рационализиране на цялата верига на доставки. По този начин компаниите ще знаят какво се случва на какъв етап. Това ще намали разходите за поддръжка и ще помогне да се избегнат лоши обстоятелства.

Осигурете комунални услуги на едро

Друго прекрасно използване на блокчейн е в търговията с комунални услуги. Тук компаниите могат да се съсредоточат върху разпространението на комунални услуги на едро до крайните потребители. Така че, чрез комбиниране на блокчейн с IoT устройства, те могат лесно да проследяват и търгуват използването без никакви проблеми. Още повече, че по този начин потребителите могат да купуват помощната програма директно от източника, вместо да преминават през търговци на дребно. Процесът на фактуриране и измерване на комуналните услуги може да се извърши от една точка. Така че, това е по-удобно за много хора. Също така публичните блокчейн платформи са идеални за този тип проекти.

По-добро управление на данните в помощната програма

Blockchain в търговията с комунални услуги може да предложи по-добра система за управление на данни. В действителност всички процеси в комуналната индустрия нямат никаква прозрачност. По този начин мнозина могат да го използват за своя лична изгода. Може да експлоатира самата компания или дори да експлоатира клиентите. По този начин, без подходящо управление на данните и сигурност, ситуацията ще се влоши само.

Но с блокчейн в полезност, индустрията ще получи прозрачната система, от която се нуждае. Още повече, че блокчейнът може да предложи защитено от фалшифициране управление на данни, което ще помогне не само да сортира данните, но и да ги защити.

Запиши се сега:Сертифициран корпоративен блокчейн курс (CEBP)

Компании, използващи блокчейн в комуналната индустрия

Енел Груп

Enel Group използва блокчейн в сектора на комуналните услуги за търговия с комунални услуги. Според компанията процесът е бил супер гладък и не е имал нужда от централен брокер, който да го направи. Още повече, че трябваше да инвестират по-малко пари в доставките на електроенергия, защото нямаше посредник.

Енджи

Engie е друга компания, която използва блокчейн в комуналната индустрия за рационализиране на вътрешното внедряване на блокчейн. В действителност те вече тестваха доказателството за концепцията на своя проект и пуснаха 2 продукта – Rockside и Dojo. Засега те използват Ethereum като основа на проекта.

TEPCO

TEPCO също използва блокчейн в енергийната си компания. Заедно с корпорацията Itochu те работят върху платформа, която ще търгува с излишък от електроенергия. Нещо повече, компанията скоро ще започне проект за доказателство за концепция през първата половина на идващата 2021 година.

E.ON

E.ON също използва блокчейн за енергийната индустрия. В действителност те вече са разработили платформа, която ще помогне на своите клиенти да получат пълна прозрачност и контрол върху собственото си потребление на енергия. Нещо повече, те също така кандидатстваха за патент за тази нова форма на система.

KEPCO

KEPCO или Korea Electric Power Corporation също използват блокчейн в разпределението на енергия. Понастоящем те подписаха договор с двама местни доставчици за сключване на сертификати за възобновяема енергия (REC). Те вярват, че блокчейнът може да им отвори нови възможности в дългосрочен план.

Ибердрола

Iberdrola е една от големите испански компании за електроснабдяване. В действителност тази компания също използва блокчейн в разпределението на енергия. Нещо повече, наскоро те завършиха базиран на блокчейн тест, за да видят дали доставената мощност и консумиращата енергия са напълно възобновяеми. И с удоволствие обявяват, че проектът е постигнал огромен успех. Сега те ще използват блокчейн, за да ускорят приемането на възобновяема енергия.

Прочетете още:Блокчейн в селското стопанство: Използвайте случаи и примери

Exelon

Exelon също е една от компаниите, които използват блокчейн в полезност. Е, всъщност една от техните под-компании ComEd е тази, която използва технологията в този сектор, за да увеличи ефективността по всякакъв начин. Те също така планират да изпробват технологията за повече от три години, за да разберат напълно концепцията.

Kansai Electric Power

Kansai Electric Power използва блокчейн в помощната програма за целите на търговията с комунални услуги. Нещо повече, те планират да използват слънчева енергия като търговска програма. Те все още тестват технологията и все още нямаме представа за някаква окончателна платформа.

Centrica

Centrica също така използва блокчейн в помощната програма за търговия с помощни програми. В момента те работят с Verv и е в средата на изпитание за това как енергията на общността се търгува P2P. Още повече, че изпитанието работи с местните общности, за да се види как действително ще върви системата за обучение.

TenneT

TenneT е друга масивна компания, която използва блокчейн в помощната програма, за да предложи уникален начин за разпределение на електричество. Проектът включва основно вземане на електричество от потребителски батерии, слънчеви панели и електрически превозни средства, за да се поддържа предлагането и търсенето на електрическа енергия. Тук блокчейнът може да предложи перфектна комбинация от доставки и да оптимизира цялостно целия процес.

Има толкова много компании по света, които започнаха да използват блокчейн технологията за своя бизнес. Вижте топ 50 компании, използващи блокчейн технология, за да научите повече за това как я използват.

Крайна бележка

Полезната индустрия е наистина огромна индустрия, която трябва да направи определени промени в инфраструктурата, за да е в крак със забързания свят. В това ръководство споменахме много проблеми в този сектор. Всички тези въпроси са изключително важни и трябва да бъдат решени възможно най-скоро.

Ето защо използването на блокчейн в помощната програма може да помогне на индустрията да не се разпадне. Използването на тази технология ще гарантира, че потребителите отново се доверяват на компаниите и ще се отърве от всякаква корупция. Вярваме, че това е възможност веднъж в живота за комуналната индустрия да използва блокчейн и да надгражда своите системи към по-добро.

Така че всеки начинаещ, който иска да разбере тази технология малко по-добре и иска да реализира блокчейн проекти в тази индустрия, трябва да започне с нашия безплатен курс за блокчейн. Можете също така да се запишете в блокчейн курсове, за да станете квалифициран специалист. Защо да чакаш? Направете първата стъпка към целта си сега!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map