Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Как да закупите криптовалута в Австралия

Ниски такси

swyftx Посетете уебсайта

Сигурност

coinpot Посетете уебсайта

Мобилно приложение

обмен на coinjar Посетете уебсайта

За да ви помогне да започнете с ерата на цифровата валута, това ръководство ще предостави полезна информация за това как да купувате в криптовалута в Австралия. Някои борси изискват портфейл, преди да можете да закупите криптовалута. Ако нямате портфейл, прочетете нашето ръководство за най-добрите хардуерни портфейли за Биткойн.

Как да закупите криптовалута в Австралия

За да закупите криптовалута в Австралия чрез борса, изпълнете следните стъпки:

Какво има в това ръководство? 1Как да закупите криптовалута в Австралия2Отзиви за обмен на криптовалута3Какво е криптовалута?4Каква беше първата криптовалута?5Инвестиране в криптовалута6Коя криптовалута да купя?7Законно ли е да се инвестира в криптовалута в Австралия?8Мога ли да търгувам с криптовалута в Австралия9Как да проследявате портфолиото на криптовалути?10Заключение

Отзиви за обмен на криптовалута

В Австралия има няколко борси за криптовалути за закупуване на алткойни. Всяка борса предлага малко по-различно потребителско изживяване с различна функционалност, такси за търговия, методи за депозиране и обслужване на клиенти. За да ви улесним малко, ние оценихме и оценихме всяка размяна въз основа на горните критерии.

За допълнителна информация използвайте връзките по-долу или разгледайте Категорията на Exchange.

 • Swyftx
 • Независим резерват
 • Coinspot
 • Zebpay
 • Цифров пренапрежение
 • CoinJar
 • ZipMEX
 • Биткойн Австралия
 • Лесно крипто
 • Binance Lite
 • Cointree
 • BTC пазари
 • Какво е криптовалута?

  Криптовалутата е цифров, базиран на интернет актив, предназначен да работи като средство за обмен, което използва силна криптография за улесняване на сигурни финансови транзакции, контрол на създаването на допълнителни единици и проверка на трансфера на цифрови активи.


  Криптовалути лост блокчейн технология който използва децентрализирана и прозрачна система, за разлика от централизираната цифрова валута, често наричана „фиат“, които се контролират от централните банкови системи. Децентрализираният контрол на всяка криптовалута работи технология на разпределена книга която служи като база данни за публични финансови транзакции.

  Каква беше първата криптовалута?

  Първата криптовалута е Биткойн, който е изобретен през 2008 г. от Сатоши Накамото. Неговата визия беше да осигури на хората алтернативна финансова система, при която е по-лесно да прехвърляте средства директно между две страни в транзакция, без да е необходима доверена трета страна като банка или компания с кредитна карта.

  Биткойнът е проектиран като равнопоставена електронна система за парични средства или просто като средство за обмен, позволяваща сигурните плащания на онлайн транзакции.

  Инвестиране в криптовалута

  Австралийците, които обмислят да инвестират в криптовалути като Bitcoin, Ethereum или XRP, трябва да се разглеждат като всеки друг финансов продукт. Тоест, търговията и инвестирането в криптовалути включва значителен риск от загуба на капитала ви и не е подходящо за всеки инвеститор.

  Възможно е да спечелите много пари, инвестирайки в криптовалути, ако изберете правилния и в точното време. Но има и много рискове, с които трябва да внимавате, преди да решите да инвестирате в крипто.

  Коя криптовалута да купя?

  За начинаещи това може да е първият въпрос, който идва на ум, когато решите да започнете работа с криптовалута. Искате да инвестирате в нещо, в което вярвате и в което сте проучили и се чувствате комфортно да инвестирате.

  Публикувахме полезни ръководства за това как да закупите популярните криптовалути, за да започнете, като щракнете върху бутона „Научете повече“ по-долу. Не забравяйте, преди да направите инвестиция, уверете се, че сте направете свое собствено проучване на монетата.

  Научете повече ethereum Научете повече Ripple XRP Научете повече litecoin Научете повече кардано Научете повече Научете повече

  Всяка монета предоставя различна цел и приложение, използвайки блокчейн технологията. Крипто монети, различни от биткойн, обикновено са известни като „алткойни“. По време на писането доминирането на пазара на биткойни в момента е 70%. Това означава, че в момента инвеститорите предпочитат да купуват биткойни в сравнение с други монети за криптовалути.

  Законно ли е да се инвестира в криптовалута в Австралия?

  Криптовалутата се счита от австралийското правителство за форма на собственост и следователно актив за целите на данъка върху капиталовата печалба. Ако участвате в придобиването или разпореждането с криптовалута, то това подлежи на данъчни последици. Австралийците трябва да са наясно, че следните криптовалутни дейности се считат за облагаеми събития:

  • Търговия с криптовалута (процес на продажба на една крипто за друга)
  • Продажба на крипто на австралийски долари
  • Даване на криптовалута като подарък на приятел или семейство
  • Получаване на криптовалута като печалба (напр. Крипто копаене)
  • Закупуване на стоки и услуги с криптовалута

  Ако искате да научите повече, прочетете нашата статия за 10-те най-често задавани въпроса за крипто данъка в Австралия.

  Мога ли да търгувам с криптовалута в Австралия

  Има няколко борси за търговия с криптовалути, които са на разположение на търговците, които живеят в Австралия, за да създадат акаунт и да спекулират с цените на активите на криптовалута.

  Търговията може да бъде много печеливша, ако имате правилния набор от умения, дисциплина и управление на риска. В рамките на един ден цената на BTC може да варира далеч извън апетита ви за риск и да накара инвеститорите да загубят повече от първоначалната си инвестиция.

  Докато популярността на криптовалутите се увеличава, инвеститорите трябва да са наясно с тези рискове. Златното правило на търговията е, че никога не трябва да рискувате повече от 5% от капитала си за една сделка.

  Как да проследявате портфолиото на криптовалути?

  Ако сте инвеститор или търговец на криптовалута, проследяването на вашите криптовалутни активи може да бъде истинска болка при множество борси. Особено когато става въпрос за данъчно време и трябва да се декларира крипто отчет за капиталовите печалби.

  Има няколко инструмента за управление на портфолио като Shrimpy и Quadency, които ви позволяват да управлявате цялото си портфолио на едно място.

  Що се отнася до декларирането на печалби и загуби за данъци, има онлайн приложения за крипто данък, които да проследяват всички ваши сделки на множество борси. Всеки софтуер може да ви помогне да изчислите печалбата и загубата си, за да покриете данъчните си задължения.

  Някои от най-добрите софтуерни инструменти за крипто данък са:

  • TokenTax
  • Коинли
  • Съвместно проследяване
  • Zenledger
  • Криптотрейдър
  • Данъци върху биткойн
  • Възвишен IP

  Заключение

  Надяваме се, че това ръководство е полезно за жителите в Австралия, които искат да знаят отговора как да купят криптовалута в Австралия.

  С всяка финансова инвестиция, не забравяйте да направите свое собствено проучване и задължителна проверка на крипто валутата и да прочетете отзиви на крипто борсата, преди да депозирате средства. И ако още не сте, препоръчваме първо да закупите хардуерен портфейл за криптовалута, за да съхраните инвестицията си.

  Ако тази статия ви е била полезна, не се колебайте да я споделите с вашата социална мрежа.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Adblock
  detector