Corda Blockchain: Владетел на финансовите предприятия

Следващата дискусия ще анализира блокчейн екосистемата на Corda, архитектурата, случаите на употреба и популярните проекти, базирани на Corda.

Живеем в ера, в която технологиите цъфтят доста бързо. И все пак, живеейки в проспериращо общество, все още ни липсват много функции в нашето ежедневие и бизнес. Нашият бизнес работи в стари мрежи, които не могат да съхраняват записи, без да правят грешки; отнема дни да се обработи транзакция, а кибератаките са ежедневие.

Във време като това технологията на блокчейн се появи като рицар с блестяща броня. Структурата на децентрализация и тежките мерки за сигурност създадоха революционна технология, която може да се отърве от всички недостатъци в нашите бизнес модели. Но за да направи тази технология по-приложима в корпоративния сектор, тя трябва да има повече функции. Ето защо много корпоративни блокчейни започнаха да се появяват.

Един от популярните корпоративни блокчейни е Corda на R3. Corda създаде много шум на пазара, когато за първи път започна своето пътуване като нова корпоративна технология за блокчейн. И така, днес ще се потопим в тази известна корпоративна блокчейн и ще ви уведомим как можете да използвате техните услуги.

Очаквайте скоро: Ръководство за начинаещи за курса за развитие на Corda

Съдържание

Глава-1: Какво е R3?

Глава 2: Какво е Corda?

Глава 3: Архитектурен и бизнес принцип на Corda

Глава 4: Глобалната мрежа Corda

Глава 5: Какво е Corda Enterprise?

Глава 6: Популярни случаи на използване на блокчейн Corda R3

Глава 7: Доставчици на Corda Baas


Глава 8: Консорциуми R3 Corda

Глава 9: Фирми от реалния свят, използващи Corda на R3

Глава 10: Заключителни бележки

Contents

Глава-1: Какво е R3?

R3 е корпоративна софтуерна фирма за блокчейн. Те имат екосистема от 200 членове от множество индустрии. R3, заедно с всички останали членове, разработват платформата Corda и корпоративната платформа Corda за случаи на корпоративна употреба.

The R3 блокчейн консорциумът възниква през 2014 г. Над 180 професионални разработчици в момента работят по развитието на Corda и имат инвестиции от 350 фирми, за да ги подкрепят.

Членовете на консорциума R3 blockchain разработват blockchain технология с цел трансформиране на света на бизнеса. Цялата им глобална мрежа от партньори работи еднакво за разработване на различни търговски и финансови приложения, използвайки основния софтуер Corda blockchain.

Защо R3 създаде Corda?

R3 предвижда бъдеще, в което различни правни договори, като например бизнес договори, се управляват и записват в автоматизирана система без никакви форми на грешки. Освен това, хората трябва да извършват транзакции безпроблемно за всякакви договори, без да се справят с каквито и да било триения.

Освен това те смятат, че пазарът трябва да работи по различен бизнес модел, при който различните предприятия биха си сътрудничили и съответно поддържали своята книга, вместо да имат независима независима система. Компаниите трябва да разчитат на справедлива система, която да третира всяка компания по един и същи начин.

Помиренията, дублиранията, почивките и неуспешните мачове трябва да останат в миналото. Освен това никой не трябва да попада в капан в изолирани пулове от активи. Ето защо те представиха нова технология, наречена Corda.

Заедно R3 иска всеки индивид и организация в блокчейна на Corda да извършват транзакции директно с всеки индивид. Те са проектирали архитектурата внимателно, за да могат да се справят законно с реални транзакции. Освен това, блокчейнът Corda на R3 въведе множество блокчейн приложения на платформата, които могат да работят заедно с типичната преходна функция.

Ще останете очаровани да знаете, че Corda предлага много функции като поверителност, идентичност, управление и много други. Ще говоря за повече от него по-късно в ръководството.

въведение в блокчейн corda r3В контраст с разрешени и неразрешени блокчейни

R3’s Corda blockchain е платформа за реални обекти, така че те могат да управляват легализирани договори и да прехвърлят всякакъв вид стойност, без да се сблъскват с загуба на поверителност.

Corda blockchain може да управлява всички реални транзакции в рамките на два идентифицирани потребители с правна сигурност и поверителност, за разлика от blockchain мрежи без разрешения.

В сравнение с всякакъв вид разрешена блокчейн мрежа, блокчейнът Corda ще ви позволи да имате няколко страни, които да съществуват едновременно в една мрежа. Те също така ще могат да си взаимодействат в рамките на една и съща мрежова система. Членовете на R3 blockchain изрично са проектирали системата за управление за тази цел и да отразяват често използваните случаи на платформата.

За да сте сигурни, че блокчейнът Corda е в състояние да уреди всички задължения правилно, той ще ви позволи да издадете, прехвърлите и дори да осребрите всякакви активи, подобни на пари. Основно тези активи са валутите от реалния свят, които трябва да следват разпоредбите.

Всеки, който ще издаде родна валута или ще използва някакви символи в мрежата, може да използва тези символи, за да плати за всякакъв вид участие или приемане на нови функции. Можете също да използвате жетоните, за да платите за всякакви услуги, които могат да бъдат специфични за платформата или извън платформата. Услугите обаче трябва да са в по-широката мрежа на Corda.

Ако не сте сигурни по какъв начин разрешените блок-вериги се различават от блокчейн без разрешения, тогава ето ръководство за сравнение на Permissioned срещу Permissionless Blockchains, за да ви помогне да разберете как Corda е разрешена блокчейн. Освен това, надяваме се, най-накрая ще видите различен подход за решаване на типични бизнес проблеми.

Какви проблеми иска да реши Corda Blockchain?

От 2016 г. Corda е един от блокчейн софтуера с отворен код, който всеки може да използва свободно. Голямо съвместно усилие на различни световни организации направи възможно да се излезе с единствения по рода си блокчейн Corda. Всички компании, които се събраха, за да създадат този софтуер, представляват широк спектър от индустрии и с регламенти дизайнът беше завършен.

Да, блокчейнът Corda е предназначен само за финансовия сектор и това беше единствената цел на първо място да се разработи тази блокчейн технология R3. Но след пускането в практически случаи на използване на блокчейн, блокчейнът Corda показа огромен потенциал за други случаи на употреба, освен банкиране.

Но какъв беше мотивиращият фактор, който подтикна блокчейн Corda да излезе напред? Технологията R3 blockchain искаше да реши основния проблем между хората и комбинация от фирми – управление на споразумения и друга форма на договори. Обикновено тези страни се доверяват взаимно на сделката, но не се доверяват достатъчно, за да поддържат същите записи.

Няма значение от коя локация или индустрия са партиите, но навсякъде можем да видим едни и същи проблеми с доверието, нали? Освен това те поддържат своя собствена счетоводна книга и тя записва конкретния изглед на техните позиции и споразумения заедно с техния набор от клиенти.

Но когато всяко едно предприятие поддържа различен набор от записи на едно и също нещо, това създава несъответствия, отстраняване на грешки с допълнителни разходи. Освен това тези сценарии създават много конфликти, ако две фирми имат различни виждания за една и съща транзакция, което създава вратичка за лошата страна да я използва.

Corda R3 Blockchain за спасяване

В миналото сценарият на несъответствие беше доста неизбежен. Но сега наскоро с технологията за блокчейн R3 има доста начини да се отървем от този проблем в централизираната инфраструктура. Блокчейнът на Corda обаче трябваше да се присъедини към техните мрежи, без да се присъединява към самите фирми.

Но този вид подход също създава компромис, при който трябва да се справите с инерцията и търсенето на наем. Както и да е, всичко идва с разходи и вече можете да видите как е бил финансовият сектор, преди дори да започне да използва уеб-базирани приложения. Така че, когато има нова технология, ще има далеч по-голямо постижение от загубите.

В този случай блокчейнът Corda може да използва силно и сигурно криптографско хеширане, за да предложи нови възможности. И това гарантира авторитетната система от записи, при която всяко предприятие, което участва в него, получава равни права и има общ начин да се справи с тях. Освен това изобщо няма да наруши поверителността им.

Блокчейн платформата Corda предлага система, при която компаниите най-накрая могат да знаят, че това, което виждат, съвпада с това, което вижда другата фирма. Така че намалява разходите, конфликтите и грешките в цялостната система на счетоводната книга.

Ето защо блокчейн платформата Corda може да се развие отвъд само финансовите сектори и да осигури ниво на доверие между различни организации.

Гледайте уеб семинара по заявка за дигитално веригите за търговия и доставки, където R3 изследва как Corda предоставя по-специфични за индустрията решения.

Глава 2: Какво е Corda?

Corda е софтуер за разпределена книга, който обработва и записва данни за насърчаване на децентрализирана мрежова среда. Corda е насочена главно към финансовите сектори. Архитектурата на Corda R3 поддържа главно интелигентни договори, които приличат на определението за Braine, Bakshi и Clack.

Структурата на интелигентния договор в архитектурата на Corda R3 е споразумение, при което изпълнението зависи от компютърния код, но с човешки контрол и въвеждане. Въпреки това, ако някой иска или има нужда, той може законно да приложи тези интелигентни договори по всяко време. Ако се сблъскате с несправедливост във функцията за интелигентен договор на частната блокчейн Corda, можете да предприемете правни действия.

Това е нещо, което други корпоративни блокчейни всъщност не предоставят, нали?

Основни характеристики на R3 Blockchain Platform

Първоначално членовете на консорциума R3 blockchain са проектирали частния блокчейн Corda за нуждите на финансови институции. Оказа се обаче, че е много по-широк по отношение на употребата. Можете да видите голяма прилика с типичната блокчейн система в частния блокчейн Corda, но тя няма традиционния дизайн, който я прави неспособна да се справя с реални ситуации.

Основно архитектурата Corda R3 променя оригиналната версия на блокчейн и предлага блокчейн 2.0! В градивния блок на архитектурата Corda R3 всеки от тях се нарича „държавни обекти“. Тези обекти представляват част от реалните договори или съдържат целия договор там.

Тя се различава от типичната блокчейн, тъй като цялата виртуална машина или цялата система на регистъра зависи от потребителите, постигнали консенсус. Но в Corda нещата се правят малко по-различно.

Corda предлага три инструмента за глобално разпространение на консенсус –

 • Интелигентна логика на договора, която позволява на потребителите да извършват транзакции, използвайки предварително договорени правила. Това е част от техните CorDapps.
 • Услуги за определяне на време и уникалност. Те са известни като Нотариални басейни. Услугите могат да поръчват транзакции временно, което елиминира конфликтите.
 • Flow Framework, която опростява процеса на писане на сложни протоколи между недоверие на потребителите.

Модел на Corda Private Blockchain

Архитектурата на Corda R3 започва с идеята за глобална система счетоводна книга, където всеки може да разчита на единичната точка на източника.

Но архитектурата на Corda R3 не е съвсем такава. Няма да можете да видите всички транзакции в дневник, така че глобалната видимост не е характеристиката на Corda private blockchain.

Всяка транзакция между две лица или групи ще бъде видима само за тях и никой друг. Потребителите, които ще участват в консенсус, също могат да ги видят, тъй като трябва да го потвърдят заради книгата.

В сравнение с платформи, които предлагат глобално излъчване на всички транзакции, Corda blockchain определено има водеща роля. Също така, определена частна платформа също ги предлага чрез разделяне на данните в други канали или поверителни договори. Но дали са приложими в мрежа, където милиарди потребители ще използват платформата всеки ден?

Е, не. И така, този уникален модел дава на Corda r3 архитектурата различен ръб от вече съществуващите платформи.

Основната основа на този тип R3 блокчейн платформа е държавният обект. Държавният обект записва съществуването на всички интелигентни договори и също така предоставя текущото състояние на договора. И тези, които ще участват в интелигентния договор, ще могат да видят този обект.

Получаване на последователност в архитектурата на Corda R3

За да сте сигурни, че цялата мрежа е последователна в споделена, глобална система, въпреки че не всеки може да види данните на регистъра. Членовете на R3 blockchain разчитат изцяло на криптографските хешове. Хеширането в криптографските процеси може да идентифицира данни и потребители и да се свърже обратно с предишната транзакция, за да поддържа веригата.

Всички държавни обекти са неизменни. Така че никой няма да може да го промени. Членовете на R3 blockchain искат да поддържат консенсус всички да останат в съгласие, докато мрежата се разраства. И всички членове на R3 blockchain вярват, че е от съществено значение да се поддържа споразумението, ако някой иска да интегрира blockchain в реални сценарии.

Corda blockchain ще гарантира, че всички отделни данни остават същите, въпреки че се извършват други операции за актуализиране на данните. Това формира архитектура на Corda R3, където всеки може да извършва транзакции надеждно, започвайки от прости парични плащания до сложни договори.

Процес на консенсус на платформата R3 Blockchain

В блокчейн платформата Corda, ако наистина сте допуснали грешка, можете да я актуализирате. Но ще трябва да използвате транзакция, за да направите промяната. Тази нова транзакция ще погълне предишния държавен обект и ще разработи нов обект на състояние с ревизирани данни. Освен това има два аспекта на консенсус в блокчейн платформата Corda –

Валидност на транзакцията

Потребителите, които ще участват в процеса на договаряне на частния блокчейн на Corda, трябва да проверят някои точки, които биха били необходими за актуализирана проверка. За това те трябва да проверят свързаните кодове на договора в държавния обект. Така че потребителите трябва да бъдат детерминирани по отношение на това. Освен това държавният обект трябва да има всички подписи на страната и ако посочва друга транзакция, транзакцията също трябва да е валидна.

Уникалност на транзакциите

Как валидаторите ще разберат дали транзакцията е уникална или не? Във всеки случай валидаторите могат да знаят дали виждат, че всички входове в държавния обект нямат никакви ревизии или нямат транзакции, свързани с него.

Валидаторите на транзакция могат да валидират това, като изпълняват един и същ код на договора заедно с логика за валидиране. Какво обаче ще се случи, ако има две транзакции, валидни едновременно? Как ще определят последователността в архитектурата на Corda R3?

В този случай ще ви е необходим предварително определен наблюдател и потребителят трябва да бъде член на взаимно разсейващи потребители в нотариалния пул. В частния блокчейн на Corda може да има множество нотариални пулове, където всеки пул може да предлага различни видове характеристики за валидиране.

Обикновено други видове блокчейн платформи постигат консенсус на ниво книга, но не и в Corda. Всеки потребител на тази блокчейн платформа R3 ще види само част или подмножество от цялата книга. И по този начин другите страни ще получат нивото на поверителност, от което се нуждаят, без да извеждат информацията за транзакциите си в друг частен канал.

Сменяема архитектура

Блокчейн платформата Corda предлага и някои уникални функции с възможност за включване. Тези добавящи се функции помагат за подобряване на мащабируемостта, наличността, поверителността, алгоритмичната гъвкавост и съвместимостта на системната книга.

Всякакъв вид единични услуги могат да бъдат създадени с еднакво взаимно разсейващи страни, използвайки византийския консенсус, устойчив на грешки. Всички тези уникални услуги или нотариални пулове са само тук, за да се определи дали са консумирали предишни транзакции или не.

Те не могат да валидират самата транзакция по никакъв начин в платформата R3 blockchain. Така че тези нотариални пулове няма да могат да видят цялото съдържание на която и да е транзакция, като по този начин запазват мащабируемостта и поверителността на тази конкретна транзакция.

Консорциумът за блокчейн R3 разработи концепцията, която наистина предлага различен тип блокчейн система.

Гледайте уебинара при поискване за блокчейн и нарастването на вградените финанси сега!

Глава 3: Архитектурен и бизнес принцип на Corda

Бизнес принципи на платформата Corda Blockchain

 • Включване: Всички потребители могат свободно да се откриват и могат да извършват транзакции директно в отворена мрежа.
 • Гарантирана самоличност: Потребителите ще имат увереност относно самоличността на всички участници в мрежата.
 • Поверителност: Подробностите за транзакциите са само за страните по сделката. Така че, ако извършвате транзакции с друг потребител, и двамата можете да видите подробностите, но никой друг не може. Изключение правят само потребителите, които участват в консенсуса.
 • Споделена логика: Всички характеристики на споразумението ще бъдат управлявани от системата. Освен това това ще бъде формат на компютърен код, така че последователността и валидността на това споразумение да останат непокътнати.
 • Правна основа: Всяка сделка по счетоводната книга е законно доказателство за тази информация. Всеки в регистъра ще трябва да покаже това в случай на спор.
 • Авторитетен: Цялата информация в регистъра има авторитетен достъп и данни. Това няма да е сянка от информацията, съхранявана някъде другаде. И така, всяка информация е оригиналното копие.
 • Неизменност: Всичко в регистъра е крайното състояние на тази информация. Никой не може да промени това. Но ако е имало грешка, тогава потребителите трябва да преминат през следващата транзакция, за да я променят.
 • Отворена система: Самата система е с отворен код, заедно с участие, управление, развитие и дори надзор. Този тип система осигурява разнообразните случаи на използване на платформата.

Архитектурни стандарти на Corda

Има малко архитектурни стандарти за блокчейн платформата Corda. Нека да видим какви са те –

 • Мащаб: Corda е силно мащабируема. Така че, той може да поддържа милиарди транзакции всеки ден.
 • Дълголетие: Ще има множество версии на Corda, работещи в същата мрежа рамо до рамо. И всяко приложение ще работи на най-новата версия на Corda; няма да се налага да променяте кода за това.
 • Сигурно: Голяма част от защитата от съперническата среда за сигурност ще се грижи за мрежата.
 • Стабилен: Еволюцията ще се извършва наистина внимателно. Всяка версия ще поддържа критични консенсусни мрежови стандарти, за да се избегнат грешки.
 • Оперативна съвместимост: Можете да използвате множество приложения в една и съща мрежа и да имате оперативна съвместимост между тях.

Набор от интерфейси, които са стандартизирани, също са в архитектурата, главно за договори. Той помага да се увеличи максимално оперативната съвместимост на блокчейн на Corda R3 за различни доставчици. Освен това, внедряването на блокчейн Corda R3 в предприятията може да помогне за ускоряване на растежа и мощността.

Защо тази архитектура превъзхожда?

Технологията R3 blockchain иска да се насочи към проблемите на отрасъла чрез намаляване на разходите, регулаторните тежести, рисковете и иновациите на услугите и продуктите. По този начин той създава разнообразие от услуги, които наистина могат да помогнат на блокчейн екосистемата.

Що се отнася до друга технология на разпределена книга, която се предлага и предлага, няма съществуващи такива, които да осигуряват същото ниво на съоръжения като платформата за блокчейн Corda. Например, поддържането на взаимно недоверителни потребители в една и съща мрежа винаги трябва да има общо ниво на административен достъп. Но никоя друга платформа не го предоставя.

Като архитектурата на Ethereum не е подходяща като решение и какво иска да промени платформата на блокчейн Corda. Поддържането на ограничаване и съхраняване на цялата чувствителна информация в регистъра няма да бъде функция на Ethereum (въпреки че Enterprise Ethereum може да разреши това). По този начин архитектурата на блокчейн R3 технологията превъзхожда в тази област.

Интелигентни договори или бизнес логика на блокчейн Corda

Corda blockchain изпълнява цялата си бизнес логика, използвайки функцията за интелигентен договор. Обикновено интелигентните договори в Corda R3 Blockchain са много по-проста форма на бизнес логика. Това е чиста функция, при която потребителят може да отхвърли или приеме предложеното споразумение и дори да състави такова от опростени функции за многократна употреба.

Всеки държавен обект в блокчейн мрежата Corda R3 ще посочи каква функция трябва да използвате за всяка транзакция, която може да създаде този държавен обект или да го консумира. Освен това, във всеки случай всеки трябва да следва тези правила, за да извършва транзакции и да създава държавен обект от всякакъв вид. Ако някой не се присъедини към свързаните правила, неговият държавен обект няма просто да потвърди.

Така че, за да направите транзакцията валидна, ще трябва да използвате кода на договора заедно със свързаните с него държави. Вашата отговорност е да предложите бизнес логиката, която спазва всички правила, описани от преди, ако някога искате да потвърдите всички споразумения за интелигентни договори.

Ето защо договорите всъщност определят консенсусната част от бизнес логиката на блокчейна Corda. Освен това те са мобилни; това означава, че можете да изтеглите това и да го стартирате в пясъчник, където прегледът може да не е необходим.

Въпреки че Corda R3 blockchain всъщност използва подписаната форма на договори в тяхната глобална мрежа Corda.

Какъв модел използва интелигентният договор?

Corda blockchain последва модела на биткойн, където едната страна ще предложи транзакция, а други хора в мрежата ще я проверят. Въпреки че разшириха процеса и го обобщиха, така че всеки да може да го използва.

Освен това това е мястото, където поверителността и мащабът влизат в играта в блокчейн Corda R3. Освен това те избраха Java Virtual Machine, за да изпълнят всички интелигентни договори и да ги валидират. Но защо? Е, Java Virtual Machine се предлага с много съществуващи библиотеки и мнозина са запознати с нея. Така че за разработчика е много по-лесно да работи на тази виртуална машина.

Функцията е най-добрата за R3 блокчейн банки, които могат да използват повторно кодовете си на тази платформа, без да я променят напълно.

Членовете на консорциума R3 blockchain обаче използват своите клиентски пясъчници вместо JVM пясъчника. По този начин той осигурява по-ограничителен характер в случай на транзакции. Освен това, това подобрява стандарта за сигурност в R3 блокчейн банките.

Подобно на Ethereum, вместо да стандартизира език, той използва набор от байт кодове, което позволява на потребителите да иновации с техния език на договора. Те дори могат да използват всеки познат език, който предпочитат.

Освен това процесът гарантира, че използването на кодове на договори във всяко приложение на блокчейн ще бъде изключително лесно и ще насърчи доброто развитие.

Запиши се сега: Сертифициран корпоративен блокчейн курс (CEBP)

Как Corda R3 Blockchain управлява самоличностите?

Време е да поговорим за това как мрежата всъщност управлява самоличностите. Вече знаете, че членовете на консорциума R3 blockchain използват самоличности, за да представят възела. Така че, няма никакъв анонимен аспект като биткойн или други блокчейн мрежи.

Използването на цифрова идентичност е от съществено значение, тъй като финансовите транзакции трябва да имат някаква форма на доверие. В самоличността на блокчейн Corda мрежата ще издава сертификат. Освен това сертификатът ще съдържа знака на потребителя и реалното име.

Така че престъпниците, които искат да се скрият зад псевдоним и да използват платформата, тук няма да са опция. По този начин той се отървава от лошата страна на блокчейн технологията – криминални връзки.

Ще получите частен ключ заедно с вашата идентичност на блокчейн Corda и ще трябва да го защитите. Това е така, защото всичко, подписано с личния ви ключ, ще ви обвърже законно в договора. Така че, ако го разкриете на друга страна, той / тя може да се възползва от този ключ.

За да направите това, блокчейнът на Corda свързва читаво име (първоначално юридическото име) заедно с публичния ключ и техния IP адрес (мрежов адрес).

Членовете на консорциума R3 blockchain са напълно строги по отношение на тази процедура на картографиране. Ще получите само един публичен ключ с вашето име. Както можете да видите, разликата между частния ключ и публичния ключ е огромна.

По този начин блокчейнът Corda предлага недвусмислено юридическо лице за премахване на всякаква форма на неяснота в мрежата или където и да е другаде. Въз основа на това мнозина могат да създадат решения, на които може да се вярва напълно.

Основният софтуер на блокчейн Corda създава тази инфраструктура за идентичност в участниците, но не ограничава режима на работа или усъвършенстването. Глобалната блокчейн мрежа на Corda обаче дава специфичен модел за това, при който страните ще могат да събират всички самоличности, за да насърчат оперативната съвместимост в множество мрежи Corda.

CorDapps

Докато разработвате CorDapp, има някои фактори, които трябва да поддържате. Ще трябва да сведете до минимум състоянието на способността за споделяне в приложението и също така ограничава какви техники за програмиране можете да използвате.

Комбинацията от кодове за контакти, приложни програмни интерфейси (API), компоненти на потребителския интерфейс, държавни обекти, поточни рамки и приставка за портфейл съставляват общата структура или CorDapps или Corda Dapps. Така че, ако планирате да разработвате CorDapps, трябва да имате предвид тези функции. Премахнете нищо от него и това няма да е приложение на Corda.

Защо да градим на платформата Corda Blockchain?

Сега знаете за софтуера на блокчейн Corda. Но основният проблем е, че изглежда добре, но защо изобщо да обмисляте използването му? Е, на практика има няколко причини за това. Нека да видим какви са те –

 • Членовете на консорциума R3 blockchain гарантират, че предлагат инструменти от индустриален клас заедно с перфектно развиваща се среда за фокусиране върху изграждането на всякаква стойност върху техните приложения.
 • Той се предлага с приложение за защитна стена. Ако можете да го внедрите във вашата компания, никой никога повече не може да навреди на вашата мрежова система. Това е практически най-силният протокол за сигурност, на който някога можете да се надявате. Така че комуникацията с друг възел по целия свят няма да бъде проблем.
 • Можете да въведете наследените приложения в мрежовата система и да ги усилите, като синхронизирате и свържете всички тези приложения с мрежата на клиента.
 • Ще получите достъп до широка гама от CorDapps. Това са всички оперативно съвместими и базирани на блокчейн приложения на Cora. Всеки един е резултатът от членовете на консорциума R3 blockchain.
 • R3 ще работи с ISV и частни лица, за да помогне в интегрирането на платформата в рамките на тяхната компания и да поддържа протокола за възстановяване при бедствия. По този начин най-накрая можете да се съсредоточите върху вашия бизнес, а не върху самата мрежа.

Искате ли да научите повече за архитектурата на Corda и как можете да започнете да разработвате CorDapps? Ето изчерпателен урок за Corda, който ще ви научи как да развивате Corda.

Глава 4: Глобалната мрежа Corda

Глобалната мрежа Corda е комбинация от софтуер Corda с отворен код, мрежови параметри, набор от стандарти и процеси на управление. Обикновено това са набор от възли с общ стандарт, който им помага да се локализират помежду си за директни транзакции.

Тази мрежа осигурява отворена екосистема, така че всяка услуга на Corda може да се предлага на определени възли или на всички възли. Наборът от възли се намират помежду си с помощта на сигурни самоличности и директни транзакции.

Глобалната мрежа на Corda предлага набор от стандарти за възлите на Corda, за да извършват транзакции безупречно, независимо кой ги управлява или към коя група принадлежат. Дори няма да има значение дали те изпълняват различно приложение или защо въобще са внедрили блокчейн платформата Corda.

Отворената екосистема на Corda private blockchain предлага огромна стойност за предприятията или клиентите. Във всеки случай можете да използвате платформата, за да стартирате вашата вътрешна мрежова система или да предоставите решение за клиентите.

Ето защо частната блокчейн Corda идва с управляваща система, за разлика от софтуера Corda, за който говорихме преди. Не бъркайте блокчейн Corda с глобалната мрежа Corda. Blockchain на Corda е само част или сегмент от глобалната мрежа на Corda.

глобална мрежа на corda

Бизнес мрежи на глобалната мрежа Corda

Членовете на блокчейн R3 вече са очаквали резултата от своята блокчейн Corda. Те смятат, че компаниите, които ще използват блокчейн Corda, вероятно ще се съберат, за да решат всеки общ бизнес проблем. Ето защо те закрепиха внедряванията на блокчейн платформата R3 със специфични бизнес ориентирани функции, заедно с възможности за членство.

Членовете на блокчейн R3 посочват този тип мрежи като бизнес мрежи. Това е мрежа от компании, където те могат да си сътрудничат за конкретна бизнес цел в мрежата, но те също така са свободни да участват в други бизнес мрежи и да извършват транзакции с възли едновременно.

Всичко ще бъде на същата инфраструктура. Няма да се налага да разработват нова инфраструктура за всяко сътрудничество. По този начин те създават нови видове бизнес модели на блокчейн.

Очевидно тук членовете на блокчейн R3 осигуриха пълна свобода на компаниите. Въпреки че тези компании използват бизнес мрежата, но те няма да се сблъскат с никакви ограничения за създаване на нови договори или преместване на активи.

Освен това бизнес мрежите на блокчейн Corda могат да определят свой собствен набор от стандарти в съответствие с техните нужди.

Те включват основно нива на поверителност, бизнес логика, критерии за членство, управление и дори тип на активите на мрежата. Можете да бъдете потребител в различни бизнес мрежи наведнъж и дори да извършвате транзакции в тези рамки безпроблемно.

Единствената цел на членовете на R3 blockchain да формират тази глобална мрежа е да обединят бизнеса под обща основа. Обикновено бизнес класа се припокриват и се конкурират твърде много и в крайна сметка и двамата имат много малък успех.

Какво прави глобалната мрежа Corda?

 • Определя мрежовите стандарти. Тези параметри ще определят консенсусните настройки и всеки възел трябва да го следва за глобална стабилност и съвместимост.
 • Предлага рамка за идентичност, която позволява на компаниите да имат договори с реални компании без никакви съмнения.
 • Препоръчва различни групи консенсус. Тези пулове предлагат прозрачно, последователно и устойчиво изпълнение на консенсус.
 • Позволява оракули, които предават информация в мрежата.
 • Подпомага родната цифрова валута заедно с fi във валути, така че потребителите да могат да извършват транзакции безпроблемно.
 • Предложете отворена система за управление. Те са заинтересованите страни в екосистемата.

Системата за управление

Въпреки че по-голямата част от властта е в ръцете на потребителите на частни блокчейн Corda, все още има някаква система за управление на остатъци за поддържане на различни критични точки, на които всеки възел разчита.

За техните бизнес мрежи трябва да има система за управление, която потребителите на тази мрежа да изберат. Но дори тези управляващи системи ще трябва да следват спецификациите на основната архитектура на управление.

Това означава, че рамката за блокчейн R3 за предприятия зависи от интереса на заинтересованите страни и прави дейността по начин да задоволи техните нужди. Например, ако погледнете блока Bitcoin, разрешението за максимален размер на блока всъщност е произволно с малко граници, за да го ограничите.

Но всички членове трябва да се съгласят с тази произволна цифра, за да поддържат мрежата. Така че, ако в мрежата няма основна система за управление и няма друго правителство, което да зададе настройките, конфликтът е очевиден.

И защо не? Не е възможно всички да се споразумеят за всякакъв вид настройка или стандарт в рамките. Но платформата R3 blockchain гарантира, че всеки следва някои стандартни правила и няма конфликт между участниците.

Corda R3 Blockchain: Мрежови параметри

Може би си мислите каква е ползата от мрежовите параметри или потребителите изобщо се нуждаят от тях? Е, мрежовите параметри са в блокчейн Corda R3 по много причини. Първо те помагат да се гарантира, че всички възли в мрежата могат да комуникират успешно.

Някои от тези параметри включват размера на съобщението или как те могат да използват опции за поверителност като Intel SGX или дори когато трябва да надстроят своите възли.

Всичко това изглежда като малки фактори и много технически моменти. Но заедно те изграждат инфраструктурата на платформата за блокчейн R3. Освен това тези малки параметри биха могли да бъдат силна точка на несъгласие сред потребителите.

Това се е случвало и преди с размера на блокчейн Bitcoin, когато потребителите не са били съгласни по него и дебатът продължи дълго време. Така че, ако членовете на блокчейн R3 ги оставят на ръцете на масови хора, скоро ще се политизират.

Ето защо отговорността за поддържане на настройката, докато се актуализира или създава повече, трябва да бъде в ръцете на управителния орган от самото начало.

Консенсусен протокол на Corda Blockchain

R3 блокчейн технологията Corda работи по набор от консенсусни протоколи, точно както всички други блокчейн платформи. Потребителите ще знаят дали транзакцията е била одобрена или не, когато консенсусният алгоритъм я обработва. Уникално е, че блокчейнът Cora трябва да поддържа милиарди възможности за обработка на транзакции, използвайки консенсусните алгоритми.

Ето защо R3 блокчейн технологията предлага разнообразие от консенсусни услуги, известни главно като нотариални пулове. Освен това всеки отделен нотариален пул предлага различни услуги в една и съща глобална мрежа Corda. Така че потребителите са свободни да избират от тези нотариални пулове и да получат услугите, които искат. Това е съвсем различен подход в сравнение с типичната блокчейн система, нали?

Други участници могат да изпълняват дистанционно конкретни алгоритми за консенсус в затворена и защитена мрежа. Но за да са сигурни, че потребителите могат да извършват транзакции и да използват консенсуса, който желаят, за управителния орган на мрежата ще трябва да потърси нотариалните пулове.

Освен това, ако могат да поддържат списък на нотариалните пулове за потребителите, участниците могат да рационализират процесите си за проверка на транзакциите.

Списъкът ще може да се споделя, така че всеки ще може да го види и да избере най-добрия, който отговаря на неговите нужди.

Нещо повече, осигуряването на blockchain сигурност за нотариалните пулове също е основната задача на управленската мрежа.

Успешна екосистема Corda

Обикновено степента на успех на Corda blockchain и Global Corda зависи главно от някои варианти на екосистемата. Тези варианти са потребители, оператори, управители и дизайнери на бизнес мрежата.

Освен тези доставчици на нотариални възли, разработчик на приложения и инфраструктура и доставчици на услуги за блокчейн оракул също поемат разходите.

Но добрата новина е, че ще можете да използвате фиат пари в глобалната мрежа на Corda и тези пари ще следват типичните разпоредби за фиат пари. Ако обаче не искате да ограничавате регулациите на платформата, можете да използвате естествен актив на блокчейна Corda, за да го поддържате.

Това може да ви даде по-голяма гъвкавост да използвате валутата и да я използвате, за да получите хранилище, представления или нови функции за потребителите.

Вижте виртуална конференция по заявка за корпоративни блокчейн прогнози за 2021 г., където корпоративни платформи като R3 споделят своята визия за блокчейн.

Глава 5: Какво е Corda Enterprise?

Corda Enterprise е търговското разпространение на R3 на платформата Corda с отворен код. Платформата е специално оптимизирана, за да отговори на всички изисквания на корпоративните блокчейн случаи на използване. Тази версия на блокчейн Corda е съвместима и оперативно съвместима с основната платформа Corda. Ако използвате дори един от тях, тогава можете свободно да ги разменяте, колкото ви е необходимо.

Няма да се сблъскате с никакви заключения на доставчици в този. Това е гъвкава опция за всички корпоративни компании. Членовете на консорциума R3 blockchain ще се погрижат за функциите, след като направите заявката си. Те ще променят софтуера Corda и ще му дадат функциите, необходими за вашите организации.

Характеристики на Corda Enterprise

Защитна стена на Blockchain Application

С това предприятията могат да внедрят технологията в своите центрове за данни, но също така могат да комуникират с всеки възел в света. Защитната стена на технологията R3 blockchain е супер сигурна и никой хакер не може да проникне в мрежата и да открадне чувствителни и ценни активи.

Поддръжка на бази данни на SQL и Oracle

Можете безпроблемно да интегрирате индустриални стандартни бази данни. За предприятията платформата R3 blockchain предлага бази данни SQL и Oracle. Освен това мнозина вече са запознати с тези бази данни. Така че използването им няма да е много трудно.

Съвместимост

Вече можете да получите възможност за кръстосана версия и кръстосано разпространение в мрежата на Corda. Corda продължава да актуализира своя софтуер, добавяйки повече функции с течение на времето. Така че, може би сте използвали предишна версия на Corda и все още изпълнявате приложение върху нея.

Ако те променят софтуера си в общата мрежа, как ще работи вашето приложение? За да сте сигурни, че няма да се сблъскате с проблеми, те гарантират, че и двете версии могат да работят в една и съща мрежова архитектура, без да се прекъсват взаимно.

Оптимизация за ИТ среди

Платформата предлага денонощна поддръжка, производителност, управление, графици за пускане, мониторинг, възстановяване при бедствия, висока наличност и много други функции за ИТ среди. И така, всичко, което ще трябва да направите, е да интегрирате мрежата и за всяка подкрепа екипът на Corda blockchain е тук, за да ви подкрепи.

Без ограничения

С блокчейн Corda ще получите достъп до първия в света оперативно съвместим блокчейн модел, като се уверите, че цялата поверителност се поддържа. Освен това всеки бизнес, работещ в мрежата, може да комуникира и да сключва сделки помежду си без никакви проблеми. Процесът до голяма степен рационализира бизнес модела.

Искате ли да участвате в интервюто за работа? Започнете с тези въпроси и отговори за интервю за Corda и се подгответе за предстоящото си интервю сега!

Глава 6: Популярни случаи на използване на блокчейн Corda R3

случаи на употреба и консорциуми на r3 corda

Много индустрии могат да използват случаи на употреба на R3 Corda. Някои от тях включват – правителство, здравеопазване, финанси, верига на доставки, застраховане, законност и ред и много други. Освен това всички те могат да използват блокчейн Corda, за да стимулират по-голяма ефективност и да опростят бизнес транзакциите.

Освен това блокчейнът Corda работи с някои от сложния характер на транзакционната мрежа като финансовия сектор. Помага им да разработят своите случаи на използване на блокчейн R3, за да се съчетаят с естеството на други индустрии.

Не само, че е в състояние да управлява ефективността, но друг популярен блокчейн R3 използва подобряване на вътрешните системи и процеси. Corda blockchain предлага неизменяемост с харесвана информация в регистъра. Освен това тази свързана информация потвърждава и насърчава прозрачността в самото предприятие или между две предприятия. Споделеният набор и глобални факти помагат на много организации да –

 • Автоматизирайте системата за одит, използвайки неизменната и свързана природа на мрежата.
 • Намалете рисковете в профила, тъй като стандартите за споделени данни предлагат повече доверие на пазара.
 • Заменете старата им, дефектна вътрешна мрежова система с по-лесен процес.

Финанси

Финансовите сектори и всички изисквания бяха първото търсене на случаи на използване на блокчейн R3. Нов тип регулации във финансовата индустрия, заедно с глобалната криза, създадоха най-скъпите задължения и спазване.

В същото време много нови бизнес модели и стартъпи на fintech причиняват смущения с иновациите си. Така че с наследените мрежи финансовите индустрии просто не могат да се конкурират с новите технологии.

Вече има някои популярни случаи на използване на блокчейн R3 във финансовия сектор. Това е така, защото блокчейн архитектурата на Corda идва от сътрудничеството на най-големите финансови компании и строга индустрия и регулатори в микса.

Освен това блокчейнът Corda въвежда драматична промяна в ефективността, за да се противопостави на нарастващите разходи, но запазвайки ефективността, от която се нуждаят.

Тези блок-вериги R3 в случаите на използване на плащания включват управление на целия жизнен цикъл на договор, като например управление на търговска финансова група или документи след търговия. Corda blockchain може да обменя активи автоматично и се отървава от посредника. Други популярни сценарии са –

 • Предложете система за незабавни парични преводи. Тук R3 блокчейн банките няма да се налага да разчитат на сложния характер на сметката на nostro в други банки.
 • Система за следтърговски капитал, при която можете да уредите незабавно плащането си, без сложна договореност за актив или платежна транзакция.
 • Corda blockchain може също да предлага синдикирани заеми, когато мрежата може да предложи множество договори в рамките на предприятия.
 • R3 блокчейн технологията може да предложи преразпределяне на активи, където може да регулира контролния лимит в рамките на всеки договор и по този начин да намали времето за сетълмент.

Верига на доставки

Съвременни индустрии на веригата за доставки, които трябва да си сътрудничат, за да финализират пускането на продукта на пазара. Следователно сложният характер на системата се нуждае от масивно сътрудничество от други източници. Например производителите на автомобили или самолети трябва да си сътрудничат с много компании, за да съберат суровините и след това да ги сглобят, за да направят крайния продукт.

Но това поражда дълга верига от информация и транзакции, които трябва да имат по-голяма ефективност при правилното управление.

R3 blockchain за случаи на използване на веригата за доставки може да бъде чудесно решение за тази система. Corda blockchain е в състояние да им предостави мрежата, от която се нуждаят, използвайки глобалната мрежа Corda. Те могат да извършват транзакции и да обменят информация, без да се притесняват за една точка на провал. Corda blockchain помага на веригите за доставки да –

 • Покажете доказателство за определена информация и проверете автентичността на тази информация.
 • Създайте система за капсулиране и автоматизиран одит за бизнес правила, използващи транзакции.
 • Вижте произхода на компонентите и връзката между устройствата. Обикновено системата, която използват, е дефектна и се нуждае от автоматизация.

Запиши се сега: Корпоративен блокчейн и курс за управление на веригата за доставки

Застраховка

Да, застрахователната индустрия предлага доверие на много бизнес операции. Но количеството на документите и времето за обработка е един от основните проблеми на тази индустрия. Ако имате някакъв вид застраховка, вероятно вече знаете факта.

Освен това застрахователната индустрия трябва да обработва и записва всички документи за всяка отделна застраховка. И е излишно да казвам, че застраховката се нуждае от много проверки на документи, за да ви оформи. Само една грешка може да добави триене и загуба на часове.

R3 blockchain за случаи на застрахователни употреби може да осигури по-добра среда както за застрахователя, така и за застраховащия клиент. Ще видите по-малко измами, по-голяма възможност и по-голяма ефективност в бранша.

Corda blockchain гарантира, че тези процеси са автоматизирани с помощта на системата за интелигентни договори. Ще зададете договора с правилата на застрахователната полица и след проверката на вашите документи в мрежата ще получите заслужената застраховка. Такъв интелигентен договор може –

 • Съберете цялата необходима информация от заинтересованата страна за застрахователния иск.
 • Осигурете своевременно плащане и то ще бъде автоматизирано.
 • Намалете нивото на грешките и измамите с неизменен и сигурен легер.
 • Увеличете общата удовлетвореност на клиентите.

Здравеопазване

R3 blockchain за случай на употреба в здравеопазването може да промени сектора на здравеопазването за най-доброто. Обикновено здравната индустрия представлява сложна и голяма мрежа от организации, които трябва да управляват сигурно данните за пациентите. Има някои предизвикателства, свързани с него –

 • Да споделят данните на пациента за цялостно разбиране, без да нарушават поверителността на пациента.
 • Синхронизиране на всички различни системи, които съхраняват информацията за пациента и се уверете, че тя предлага формати и идентификатори на данни без грешки.
 • Свързване със здравноосигурителните компании и предоставяне на валидна информация за нуждите на пациента.
 • Управление на всички сложни и непоследователни правила и процеси.

Corda blockchain може да обедини всички различни процеси, да намали разходите и да увеличи потока от данни, което води до по-добри резултати и опит на пациентите. Има малко възможности за здравеопазването да използва блокчейн Corda –

 • Използвайте глобалната мрежа Corda, за да обменяте данни с други инструкции сигурно и поверително. Той също така ще следва докрай здравната уредба.
 • Рамката, която запазва цялата идентичност, като същевременно запазва тайната. Освен това това гарантира, че пациентите ще поемат целия контрол върху информацията си.
 • Интелигентна интеграция на договор, която предлага основан на правила и последователен метод за достъп до информацията за пациента.
 • Връзки с доставчик на застраховки директно в мрежата. Нещо повече, това помага доста бързо да се провери необходимостта от информация и автоматизира процеса на рекламация.

Правителство

Правителството играе една от жизненоважните роли по отношение на предоставянето на надежден източник за транзакции. Например ипотеките, правото на собственост върху земя или автомобили са малко от областите, в които този субект играе огромна роля. Базата им на мрежата обаче работи на неефективна система, пълна с грешки. Да не говорим за огромното време за обработка, което е необходимо за всеки отделен правителствен въпрос.

Освен това те са изложени на манипулации, когато лошият играч вземе своя дял от плячката, а невинните цивилни понасят разходите.

Случаите на използване на блокчейн R3 в този сектор могат да се отърват от измамата в документацията на тези жизненоважни фактори. С помощта на неизменни записи и защитен процес на транзакции блокчейнът за правителствено решение може да улесни по-ефективно гражданските права. Освен това те могат също да съхраняват поверителна информация в мрежата и няма да остане хартиена следа, за да може някой да влезе в ръката им.

Ред и законност

Законът и редът технически не се съчетават с типичната структура на блокчейн. Мнозина, които използват тези платформи, ето защо не могат да предприемат никакви правни действия навреме, когато са изправени пред измамна дейност в мрежата. Освен това това не дава правото, което участниците заслужават.

Въпреки че много компании вече използват легални начини за стартиране на своята платформа, все пак те са изправени пред правни проблеми. Основната причина за това е липсата на подходящо обучение по блокчейн сред адвокатите, които обработват тези договори.

Случаите на използване на блокчейн R3 могат да помогнат на тези индустрии, като се справят с правния аспект на преходите. Тъй като вече поддържа фиатни пари, няма да се притеснявате за правните проблеми. Всяко лице, използващо платформата, може да се възползва от равенството и дори да предприеме правни действия, когато е необходимо. Обикновено блокчейнът на Corda може –

 • Обработвайте правните аспекти на блокчейн технологията.
 • Управлява, записва и автоматизира правните споразумения между предприятията.
 • Осигурете специализирана платформа за адвокати за бързо проследяване на тяхната крива на обучение.

Стремете се да станете разработчик на Corda? Ето ръководство за сертифициране R3 Corda, което ще ви помогне да изградите своята кариера в блокчейн.

Глава 7: Доставчици на Corda Baas

Понастоящем има само няколко доставчици, които предоставят Corda Blockchain. Нека да видим какви са те –

AWS шаблони за блокчейн

Amazon е един от малкото доставчици, които предлагат блокчейн платформа Corda. Те предлагат шаблони на мрежата, които ще ви позволят да разработите проекти, базирани на блокчейн, за кратък период от време. Използвайки шаблоните за блокчейн AWS, настройвате мрежи Corda за минути.

Каква е ползата?

 • Той предлага наистина по-бързо време за внедряване. Отнема само минута, за да настроите вашия възел.
 • Изберете най-добрия пакет, който най-добре отговаря на вашите нужди.
 • AWS ще предостави всички инструменти, от които се нуждаете, за да добавите функции и да промените блокчейна Corda за вашата компания.
 • Ще плащате само за услугите на Corda; няма допълнителни скрити разходи.

Microsoft Azure

Блокчейнът на Microsoft Azure е един от популярните доставчици на BAAS за случаи на корпоративна употреба и сега те предлагат и платформата Corda. На техния работен плот в Azure ще можете да развиете мрежата, преди да я разгърнете. Това е супер лесно и очевидно ще получите най-добрия клас услуги, за да ги формирате.

Какви са характеристиките?

 • Допълнителните функции за SMS и Voice помагат да се проследи доста лесно стоките от веригата за доставки.
 • Предложете интеграция с Интернет на нещата.
 • Разгръщане на мрежа за кратък период от време.
 • Рентабилни решения за блокчейн Corda и освен това те се управляват.

Акцент

Водейки по пътя на бизнес консултантската компания Accenture предлага и решения за блокчейн Corda за вас. Ще можете да получите решението от техния списък с продукти. В момента те предлагат само проста версия на Corda.

Освен това смятаме, че можете да промените платформата и да получите поддръжка от тях.

Какво предлагат?

 • Те ще анализират популярните стратегии за финансовите сектори и ще ви помогнат да решите кои функции на Corda биха били чудесен начин да започнете.
 • Accenture ще ви каже как да използвате платформата на блокчейн Corda и да насочвате към конкретни аудитории.
 • Ако не знаете нищо за блокчейн, те ще предложат обучение за вас.
 • Те ще предложат набор от инструменти за промяна на вашата платформа Corda.
 • Accenture ще осигури широка гама от решения за блокчейн Corda.

Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard е сравнително нова Blockchain като услуга на пазара. Те пускат своята критична DLT мисия и ще предлагат специални услуги за своите клиенти. За да сте сигурни, че всички потребители получават справедливия си дял от сигурност, производителност и устойчивост, които стартират с Corda.

Ще можете да получите различни решения на Corda, за да ги формирате, и можете да го промените от тяхната платформа. Тъй като е сравнително нов, в момента нямаме много информация за това кои функции ще предлагат.

Глава 8: Консорциуми R3 Corda

Контур

Contour е прекрасно допълнение към семейството на консорциума, задвижвано от блокчейн Corda на R3 и технологията на CryptoBLK. Microsoft Azure ще бъде основният технологичен поддръжник на този прекрасен проект. Освен това Azure е облачна платформа за разработване на блокчейн. Contour е проект, при който популярни банки се обединяват, за да създадат платформа, която да им помогне да дигитализират цялата официална документация, с която някога банката трябва да работи.

В днешно време банките изостават и те също искат участие в новата революция. Corda blockchain е идеален за тази среда.

С помощта на блокчейн Contour, всички R3 блокчейн банки могат да намалят до голяма степен времето за обработка. Тези дванадесет банки, които се събраха, са –

Intesa Sanpaolo, US Bank, HSBC, CTBC bank NatWest, SEB, Mizuho, ​​Bangkok Bank, BBVA, Scotiabank, ING и BNP Paribas.

Марко Поло

Marco Polo е друг страхотен блокчейн на консорциум, захранван с блокчейн платформата R3 Corda. Този път те работят с компанията TradeIX и в момента в екипа имат десет популярни финансови институции.

Marco Polo ще използва случаи на използване на блокчейн R3 и TIX ядрото на TradeIX, за да направи платформата. Ядрото TIX всъщност е различен тип система за разпределена книга. Освен това, те заедно ще създадат хибридна блокчейн платформа и ще рационализират процеса на проследяване на всички плащания на банките от консорциума. Освен това този процес значително ще намали времето. Десетте финансови организации са –

Commerzbank, Bangkok Bank, Natixis, NatWest DNB, OP Financial, SMBC, BNP Paribas, Standard Chartered и ING.

B3i

R3 Corda blockchain задвижва друг страхотен проект, наречен B3i. B3i ще използва случаите на използване на блокчейн R3 и ще получи пълна техническа поддръжка от своя екип. В момента тринадесет R3 блокчейн банки си сътрудничат по проекта. Основната цел е да се предложи дигитализирана застрахователна документация за институциите.

Тя ще рационализира процеса на застрахователни искове. Тези индустрии са –

Swiss Re, Achmea, Munich Re, Allianz, Zurich Insurance Group, Liberty Mutual, Aegon, Hanover Re, Tokio Marine, XL Catlin, Generali, SCOR и Ageas.

RiskBlock Alliance

Това е поредният консорциум, фокусиран върху застрахователната индустрия. Тук се събраха много видове организации, като брокери, превозвачи и презастрахователи. Нещо повече, основната им цел е да доставят блокчейн решения за всякакъв вид застрахователна индустрия.

Но това е различно от другите застрахователни консорциуми, тъй като е консорциум с нестопанска цел. Те използват блокчейна Corda на R3 за захранване на своя Canopy 2.0 и рационализиране на всички функции съответно. В момента тридесет институции от екипа –

Застраховане на остротата, застраховател, FHM застрахователна компания, BB&T Insurance Holdings, Inc., Marsh (Worldwide), Ohio Mutual Insurance Group, Murphy Insurance Agency, Horace Mann Educators Corporation, Farmers Insurance, EMC Insurance Companies, Nationwide Insurance, State Farm, WR Berkley, USAA, United Educators, TrueNorth, Travelers , State Auto, Penn National Insurance, RenaissanceRe Services, Ltd., RCM&D, Мюнхен Reinsurance America, Inc., Liberty Mutual, Хановер, Американска земеделска застрахователна компания, GEICO, Erie Insurance, Chubb, Amerisure Mutual Insurance Company и American Family.

Глава 9: Фирми от реалния свят, използващи Corda на R3

r3 екосистема и визия на corda

Проект Джаспър

Канада искаше да използва силата на блокчейна и затова получихме проекта Jasper. Стартира през 2016 г. и основната цел на проекта беше да трансформира платежната система на Канада. Освен това проектът е сътрудничество на банка на Канада, плащания Канада и други финансови институции.

Понастоящем проектът протича през различни фази и те водят дела срещу Corda blockchain за захранване на проекта. Всички участници в този проект са –

HSBC, Национална банка на Канада, Royal Bank of Canada, Bank of Montreal, Scotiabank, TD Bank, CIBC, Payments Canada и Bank of Canada (централната банка).

Проект Ubin

Паричният орган на Сингапур или MAS е инициативата на този проект. Project Ubin е приложението на блокчейн технологията във финансовите системи на Сингапур. В момента те използват блокчейн Corda, тъй като смятат, че Corda може да предложи нивото на функции, от които се нуждаят. За разлика от други държави, MAS всъщност действа като централните банки и всеки регламент на финансовата система преминава през тях. Проектът все още се наблюдава.

Проект Inthanon-LionRock

Проектът LionRock се появи за първи път през 2017 г. Той използва огромните знания на R3 и блокчейн Corda за изграждане на междубанкови платежни системи. Обикновено междубанковата платежна система е изправена пред много проблеми и грешки. Обикновено грешки като време за обработка или жизнен цикъл се натрупват в старите мрежови системи.

На януари 2020 г. Хонконгската парична администрация и Банката на Тайланд се обединиха и създадоха партньорство и нарекоха проекта Inthanon-LionRock. Според банките популярността и използването на цифрови валути ги е довело до това решение.

Освен това те също искат да използват технологията на разпределената книга във финансовия сектор и да запазят нейния знак. Използвайки блокчейн платформата Corda, те могат да правят и двете. Тъй като Corda поддържа фиатни пари заедно с местни токени, това ще им даде различно предимство в цялата схема.

Компаниите, използващи блокчейн технологията, са –

Kasikornbank PLC, Krung Thai Bank PLC, Bank of Ayudhya PLC, Bangkok Bank PLC, Thanachart Bank PLC, Siam Commercial Bank PLC, Standard Chartered Bank (Thai) PLC, HSBC и ZA.

Ето защо проектът Inthanon-LionRock използва блокчейн Corda за дигитализиране на системата. Те също така ще въведат цифрови валути, за да удължат методите за плащане на банките.

ING

ING въздъхна петгодишна сделка с R3, за да използва платформата си Corda по всякакъв начин. Освен това те ще имат пълен достъп до всички търговски версии на Corda Blockchain през всичките тези пет години. ING ще използва този договор за разпространение на различни базирани на Corda услуги за банките в световен мащаб и също така ще даде достъп до CorDapps в рамките.

Освен това ING също следва ръководство за разработка на Corda dApp, тъй като искат да внедрят тези CorDapps в бизнес индустрии, където различни бизнеси имат контакти чрез тях.

SBI Holdings

SBI Holdings е един от най-големите акционери на компанията R3. Те стартират ново съвместно предприятие, което да приеме блокчейн Corda в Япония и регионите от Източна Азия. R3 ще осигури техническа поддръжка за всякакъв вид осиновяване в тези региони, заедно с предоставянето на техните Corda Enterprise и софтуер Corda.

Партньорството ще позволи на SBI да използва техните функции за тях и също така ще ги предостави на потенциални клиенти.

HSBlox

Заедно с помощта на платформата Corda, HSBlox предлага нов тип решения за здравните индустрии. Те си сътрудничат с R3, за да се възползват от интересите и доверителните функции от своя Corda Blockchain.

Освен това HSBlox също така ще внедри решение за блокчейн в ново приложение за здравеопазване, за да рационализира процеса на плащане, като същевременно запази поверителността на пациента по всякакъв начин.

Insurwave

Платформата Insurwave е един от най-добрите проекти до момента в блокчейн Corda. Множество партии се обединиха, за да направят това възможно. Основно компаниите бяха –

Maersk, Guardtime, EY, ACORD, MS Amlin, XL Catlin, Willis Towers Watson и Microsoft.

Проектът е първото решение за морска застраховка в света на блокчейна. Той използва корпоративните функции на Corda, за да намали риска в различни организации, занимаващи се с морски застраховки. Морското застраховане е един от сложните застрахователни процеси на всички времена. Освен това са необходими много страни, за да поддържат морска застраховка на една фирма.

Но с помощта на Corda Blockchain сега те могат да го управляват с лекота.

SWIFT

Трябва да чуете за глобалната банкова платежна мрежа SWIFT. В момента те използват блокчейн Corda за тестване на стандартите за плащане на SPI. Въпреки че засега начинанието е пробно, ако всичко върви по точка, те ще го направят официално.

Освен това те използват Corda Settler, за да предлагат на потребителите да извършват плащания, използвайки поверителността и сигурността, които предлага. Те обаче няма да използват родния Corda токен за своите приложения.

NatWest Bank

Друга победа за блокчейн платформата Corda на R3 е новият проект на банките NatWest. NatWest използва платформата Corda за изграждане на блокчейн приложение за синдикиране на пазара на заеми. Corda blockchain може да управлява рискове като никоя друга blockchain платформа. И тази функция специално привлече NatWest да я използва за кредитната индустрия.

Освен това компанията ще проучи различни характеристики на Corda.

ChainThat

ChainThat винаги беше виден ентусиаст за блокчейн технологията. След пускането на блокчейн Corda те показаха постоянен интерес към него. С помощта на мрежата те активират своя проект за Бермудските острови с Corda.

Бермудските острови са проект, при който те ще намалят риска от застраховане и презастраховане и ще предложат платформа за обмен на капитал за потребителите.

MonetaGo

Компанията за разработка на софтуер MonetaGo работи върху блокчейн платформата Corda, за да предлага блокчейн решения на Мексико и други международни пазари, главно в Индия. Преди това те искаха да използват Hyperledger Fabric, но по-късно го отмениха.

Според тях блокчейнът Corda е по-подходящ за своите решения за смекчаване на измами, базирани на блокчейн.

Правен център за върхови постижения

Тази страхотна и иновативна платформа е създаването на R3. Техният правен център за върхови постижения ще предложи най-новите и най-добри практики от правни аспекти в технологията на блокчейн. Платформата е базирана на тяхната блокчейн Corda и вече десет юридически фирми от висок клас са се регистрирали за начинанието.

В днешно време адвокатите трябва да следят развитието на блокчейн, за да управляват ефективно правните аспекти. Но няма безплатно обучение за блокчейн само за адвокати. С помощта на тази платформа обаче те могат да взаимодействат с мрежата и напълно да разберат какво предлага блокчейнът.

Десетте фирми са –

Stroock, Shearman & Стерлинг, Perkins Coie, Холандия & Найт, Фаскен, Кроуел & Moring, Clifford Chance, Baker McKenzie и Ashurst.

Подобно на Corda, Hyperledger и Ethereum са две от популярните корпоративни блокчейн платформи. Ето ръководство за Hyperledger срещу Corda r3 срещу Ethereum, което ще анализира разликите им.

Глава 10: Заключителни бележки

В сравнение с всички блокчейн платформи или разпределени счетоводни платформи на пазара, блокчейнът Corda се появи за налагане и записване на бизнес договори между всички търговски партньори.

За това е необходим различен вид подход, за да се предложи семантика на транзакциите и разпределение на данните, тъй като блокчейнът Corda също трябва да действа като разпределена книга. Това главно показва принудителното и автоматизирано изпълнение на договорите.

Можете да разположите множество приложения за различни цели в мрежата. С помощта на доставчиците на Corda BAAS е много лесно. В близко бъдеще можем да кажем, че ще видим повече от блокчейн Corda на R3, не само във финансовите сектори, но и в други сектори.

Така че с един поглед блокчейнът Corda изглежда като чудесно решение за предприятия. Най-накрая получава признанието и мнозина вече са развълнувани да пуснат своите възли в мрежата. Нека да видим дали те наистина могат да продължат добрата работа. Ако искате да изградите кариерата си в Corda, трябва да се запишете в нашия предстоящ курс за разработка на Corda, за да ви помогне да разберете и използвате по-добре екосистемата.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map