Hyperledger: Enterprise Blockchain

Докато изследвате света на технологията на цифровата книга, рано или късно ще чуете за Hyperledger. Този обект на Linux Foundation с отворен код се фокусира главно върху решаването на проблеми на ниво предприятие.

Въпреки че може да си мислите, че това е единичен проект, „Hyperledger“ в действителност е общ проект, при който дванадесет големи проекта се изпълняват едновременно и си сътрудничат с повече от 260 големи организации на ниво предприятие.

Това може да се посочи като гигантски успех за всеки блокчейн проект, тъй като той е започнал своето пътуване през 2015 г. Дори и в днешния конкурентен технологичен пазар, където големите акули поглъщат по-малките, Hyperledger вярва в „мантрата за сътрудничество!“

Днес ще направим дисекция на този ГОЛЯМ плейър в блокчейн технологичния сценарий и ще ви помогнем да разберете всичко за него.

 

Contents

Глава-1: Бази данни и фирми
Глава 2: Какво е Hyperledger?
Глава 3: Hyperledger: Предприятието Blockchain Greenhouse
Глава 4: Архитектура на дизайна на Hyperledger
Глава 5: Случаи на използване на Hyperledger Core
Глава 6: Проекти на Hyperledger: Всички рамки
Глава 7: Проекти на Hyperledger: Всички инструменти
Глава 8: Доставчици на BAAS на Hyperledger
Глава 9: Фирми от реалния свят, използващи проекти на Hyperledger
Глава 10: Каква е дългосрочната визия на Hyperledger?
Глава 11: Заключителни думи

 

Глава-1: Бази данни и фирми

Базите данни са навсякъде?

Кой не знае за „Бази данни“, нали? Всеки ден използваме базата данни в почти всичко, което правим. Например, дори списъкът с контакти на мобилния ви телефон е форма на база данни. Това е само цифрова версия на предишни адресни книги на хартия.

Друга стъпка от сложни бази данни ще включва голямо разнообразие от информация като списък на пациенти, клиенти, избиратели, служители, имоти, луксозни стоки и всяка друга. Някои бази данни ще съдържат списъци с програми или институции, които могат да си взаимодействат помежду си.

Всъщност базата данни е просто набор от информация, която е напълно организирана по специфичен начин и е много лесно да се намерят актуализирани елементи там.

След революцията на компютрите през 50-те години на миналия век цифровите бази данни започват да печелят популярност сред обществото и бизнеса. Нещо повече, започна с прости приложения, но се превърна в по-важен фактор в живота ни. С нарастването на бизнеса растеха и базите данни и те също започнаха да се развиват.

Компаниите започнаха да изискват все повече мощност и скорост; базите данни започнаха да имат релационна информация въз основа на колони и редове. Всичко, което трябва да направите, е да поискате конкретна релационна информация и да получите желаната информация, която съответства на нея. Очевидно е, че не можете да правите всички тези неща само с хартиени бази данни, нали?

 


Повечето от днешните бази данни са споделени

Към момента светът е свързан повече от всякога и различни хора или компании трябва да имат достъп до една и съща информация. Вместо да създаваме едни и същи бази данни за нуждите на всички, технологията се разви и ни даде разпределени бази данни.

Също така, използвайки тези сега, повече от един човек може да получи достъп до една и съща информация в базите данни сега. Не е ли страхотно?

Нека да го изясня с пример. Във фирмата служителите могат да имат определени срещи в определени моменти. Следователно определянето на дата на двустранна среща би било доста трудно при хартиените календари. За да помогнат в това, всички те могат просто да настроят наличното си време в онлайн календар, откъдето може да се достигне съответния график.

Но това е само прост пример. Следователно разпределените бази данни спомагат за повишаване на производителността с по-голяма скорост. Можете просто да получите достъп до почти всичко само от вашия работен плот или лаптоп, няма нужда да ходите никъде лично и да губите време.

Има обаче някои проблеми и някои сериозни въпроси с новия тип база данни. Появяват се типични проблеми като тези:

 • Кой е надежден за споделяне на вашата информация?
 • Как да разберем дали някой е това, за което се казва, че е?
 • Какво е позволено на другите да правят в базата данни?
 • Как ще откриете повреден личен?
 • Какво можете да направите за уреждане на спорове?

Както можете да видите, има някои недостатъци в идеята за разпределени бази данни. Въпреки това, Blockchain Technology предлага сравнително нов начин за разглеждане на тези бази данни. Той решава повечето проблеми, с които се сблъскваме със споделени бази данни.

 

Блокчейн: нов тип база данни

Технологията blockchain е нова форма на базата данни, без да е необходим централен орган или доверие. Всъщност споделените бази данни често се занимават с въпросите на доверието. Вие обаче няма да се доверите просто на човека, когото почти не познавате онлайн, за да получи информацията ви.

Тук доверието може да означава много неща. Това може да означава, че искате всички да извършват законни действия върху базите данни. Потребителите не се опитват да си крадат взаимно лична информация или да влошават работата на другите, като използват фалшиви средства. Но с блокчейн няма да е нужно да се притеснявате за това.

Този проблем обаче разкрива два вида блокчейн.

Понастоящем много от криптовалутите използват блокчейн без разрешения. Тук всеки потребител може да се присъедини към мрежата и ще има пълни права да работи върху нея. Като пример, всеки може да купи Ether или Bitcoin; и двете мрежи са без разрешение.

От друга страна, ако управлявате бизнес, бихте искали малко повече поверителност. Така че, използването на разрешена блокчейн би било стратегическият подход. Тук потребителите, които отговарят на определени критерии, могат да използват платформата и да извършват определени действия. Някои от тях позволяват на всеки да се присъедини, докато позволяват само предварително одобрени лица да проверяват транзакциите.

В други случаи само предварително одобрени лица могат да се присъединят към мрежата чрез проверка на самоличността.

Освен това, за корпоративни случаи на използване е най-добре да се придържате към разрешената блокчейн, тъй като това ще даде повече предимство на самата компания.

Прочетете повече за Историята на технологията на блокчейн.

 

Разрешения за блокчейн и консенсус

Консенсусните протоколи в блокчейн технологията играят огромна роля, когато става въпрос за поддържане на целостта на мрежата. Тъй като това е ненадеждна мрежа и няма централен орган, необходимостта от сигурност трябва да е на лице.

И тук влиза в сила протоколът за консенсус. Освен това тези мрежи използват блокчейн, за да се уверят, че всяка информация в регистъра е на място. За целта алгоритмите за консенсус имат различни начини или набор от правила за изпълнение.

Съществуват много видове консенсусни протоколи с различен работен характер.

Например, доказателството за работа е начинът на постигане на консенсус на Биткойн. Други видове имат доказателство за залози, доказателство за изминало време и много други. Някои дори използват различен алгоритъм, наречен Византийска толерантност към грешки.

Но без значение как или какъв тип консенсус използвате, всяка мрежа използва криптография за кодиране на информацията в регистъра. По този начин е трудно да се декодира и следователно не е уязвим за атаки.

Нещо повече, разрешената блокчейн използва основната система за управление на идентичността, за да разбере кои членове са надеждни. Обикновено те включват удостоверяване или цифрови подписи.

Е, добрата новина е, че всъщност не е нужно да разбирате блокчейн на ниво кодиране, за да знаете колко полезно може да бъде наистина.

 

Искате ли да научите повече за трансформацията на блокчейн? Вижте нашата книга за игри за трансформация на блокчейн!

 

Защо Blockchain е толкова важен за бизнес хората?

Много от съществуващите бизнеси могат да бъдат подходящи за блокчейн технология. Те могат да спестят огромно количество време, пари и очевидно да увеличат сигурността. На всичкото отгоре мнозина могат да започнат съвсем различен пазар, базиран на единствената блокчейн.

Предишното поколение интернет беше чудесно за споделяне на всякакъв вид информация като документи, песни, уеб страници, снимки, имейли, видеоклипове. Но има основен проблем. По този начин става доста трудно да докажете самоличността си.

Тогава всякакъв вид транзакции ще включват посредник, като вашата компания за лични кредитни карти или банка, за да потвърди другия човек, че сте това, което сте в действителност, преди да купите каквото и да било. Тази система създава закъснения, търкания, допълнителни разходи и много други точки на отказ, които са твърде лесни за навлизане от хакера.

Но блокчейнът отваря вратата към ново царство. Мястото е по-подходящо за обмен на ценна информация, без да се притеснявате, че ще изтече. Хората вече могат да установят кои са всъщност и могат да търгуват с облигации, акции и пари, гласове, точки за лоялност, интелектуални имоти, поверителни файлове и т.н..

И така, няма значение дали имате доверие на другия човек или не, стига да минава през правилния канал, ще можете да търгувате без намеса. Нека технологията се отърве от посредника и спестява много пари. Може ли да стане по-добре от това?

 

Разгледайте нашия Ultimate Blockchain Cheat Sheet, за да научите повече за blockchain по лесния начин!

 

Глава 2: Какво е Hyperledger?

Hyperledger е общ проект на Linux Foundation с отворен код, който предлага широка гама от рамки и набор от инструменти за разработчици и фирми. Хиперледърът общност помага на бизнеса да експериментира с блокчейн мрежи спокойно.

Hyperledger е създаден през 2015 г., за да подпомогне напредъка на блокчейн за предприятия чрез формиране на консорциум от далновидни компании.

Основи на Hyperledger Infographic

Защо беше създаден?

След бума на популярността на блокчейн технологията много компании проявиха голям интерес към работата с новите технологии. Но те осъзнаха, че ако започнат да работят заедно, могат да постигнат много повече иновации, отколкото биха могли да направят отделно.

След това всички тези фирми решиха да обединят ресурсите си и да създадат среда, която всеки може да използва. Далновидните компании сега се опитват да направят блокчейн технологията по-приета и стандартна технология за индустрията.

Фондацията на Linux пое попечителството на Hyperledger и тя започна да се разпространява през следващите години. В момента над 260 организации работят с него, за да се уверят, че блокчейнът се превръща в индустриална технология.

Hyperledger вече има 12 проекта, с 10 активни работни групи, 110+ срещи по света с 28 000 участници. Всички ангажирани с Hyperledger искат да направят блокчейн технологията модулна и с отворен код, за да могат всички лесно да я използват.

 

Отворен код ли е Hyperledger, но защо?

Hyperledger е платформа с отворен код. Обикновено, в случай на патентован софтуер, продавачът или производителят лицензира продуктите и споделя само срещу заплащане. В този случай никой не може да промени първоначалната настройка на кода на този софтуер. Но в отворен код всеки може да вижда, изтегля и прави промени в кода.

Освен това технологията с отворен код има много по-голям смисъл за корпоративните блокчейни.

Ако софтуерът с отворен код бъде правилно кодиран, проектиран и внедрен, той се превръща в ефективен избор и е доказан през годините.

По-популярен е и много надежден. Като пример, Linux OS е с отворен код и работи на 90% от натоварването в публичния облак. Тук повече от 99% суперкомпютри го използват, а 80% от смартфоните го използват. Apache Web Server също е с отворен код и поддържа над 405 от уебсайтовете, които ще намерите.

И така, виждате, че платформите с отворен код получават повече експозиция и най-вече разработчиците ги обичат.

 

Отвореният код предлага някои основни предимства

Има няколко основни причини, поради които предприятията предпочитат платформите с отворен код по-добре. Вижте петте предимства на платформите с отворен код –

 • По-конкурентни възможности и функции

Платформите с отворен код създават по-конкурентни ниши, тъй като предлагат множество функции, които са напълно безплатни. Например, ако получавате един и същи вид функции в два софтуера, при които едната е платена, а друга е с отворен код, коя бихте избрали?

Очевидно е, че тези платформи предлагат на конкуренцията пари за тях, тъй като предлагат по-добри резултати.

 • Няма заключване на доставчик, което помага на клиентите да превключват лесно

Обикновено в патентования софтуер ще трябва да се справите със ситуацията на блокиране на доставчика. Това е ситуация, при която не ви е позволено да се запознаете с кодирането на софтуера. Също така, за да получите софтуера, трябва да платите определена сума такса. Това не позволява на клиентите лесно да превключват от софтуера, ако не го харесват след употреба.

Но в софтуера с отворен код няма да се притеснявате за заключванията на доставчици, ако не ви харесват, можете лесно да превключите към друг.

 • Решения от висок клас

Отвореният код предлага повече решения от висок клас. В този случай характеристиката на оперативна съвместимост осигурява качеството на мрежата. Blockchain страда от проблеми с оперативната съвместимост. Но Hyperledger предлага платформи с отворен код, които са по-екологични за оперативно съвместима среда.

Освен това, с отворен код позволява на потребителя да се свързва свободно с други канали с отворен код. Но с патентования софтуер става много по-трудно.

 • Бързи корекции на грешки и персонализиране за подобряване

Неговият отворен код, всеки е свободен да разгледа кода. Тази функция позволява на потребителя с по-бързи корекции на грешки. Всеки, който може да разгледа кода, може да разбере вратичката и да направи промените, за да поправи това. Още повече, персонализирането играе огромна роля тук.

Но всеки разработчик работи по различен начин и ще бъдете изненадани да видите как всеки персонализира един и същ код според своите нужди. Това насърчава иновациите и творчеството.

 • Общите разходи за притежание са много по-ниски

Работите по решение и за това персонализирате софтуер с отворен код. Само си представете разходите за същото решение без първоначалния продукт с отворен код. Не бихте ли се нуждаели от повече пари и време, за да разработите решението?

Получавате среда, която с определени персонализации би била идеална за вашия бизнес. И така, защо бихте похарчили допълнителни пари за разработването на едно и също нещо от нулата? Отворените източници не могат да се комбинират с всяка среда веднага. Но те ви дават шанс да направите ощипване и ви спестяват много разходи.

 

Не просто безплатен продукт

Преди това отвореният код би означавало само, че е безплатен и хората ще бъдат привлечени. Но сценариите са се променили. Сега само с „безплатно“ като функция няма да може да привлече вниманието на разработчиците.

Освен това хората сега забелязват основните ценности на отворения код и предприятията го използват, за да увеличат своя пазар, да намалят риска и да получат конкурентно предимство. Сега организациите искат да работят по стратегически проект, който да реши някои специфични индустриално ориентирани проблеми.

И така, с отворен код, вместо да преоткриват цялата концепция от нулата, те могат да добавят повече подобрения, за да я използват за друга цел.

Той не само е чудесен за технологичен напредък, тъй като рационализира иновациите, но може и да намали разходите до голяма степен. Така че, ако една индустрия може да изгради платформа, а други могат да я подобрят по различни начини, всяка компания, която се нуждае от същото решение, може да се възползва от тях. Не е нужно да възстановяват нещата отначало.

 

Отвореният код повишава доверието

Hyperledger вярва, че блокчейнът може да бъде перфектната платформа с отворен код като пример, тъй като се справя значително с проблемите на доверието.

Blockchain осигурява директен подход, равнопоставено предаване, повечето партии, които не се доверяват взаимно или всякакъв вид държавна система. Така че те също не могат да се доверят на никоя от страните да уреди споровете им. Следователно става очевидно да се доверим на самата технология на блокчейн.

По този начин Hyperledger го прави с отворен код, тъй като заинтересованите страни вече могат да се обединят и да създадат подходяща среда за индустриален растеж и да имат достатъчно доверие в самата технология.

 

Искате ли да научите повече за Blockchain? Разгледайте нашата презентация за основите на блокчейн и се присъединете към нашия Webinar курс сега!

 

Глава 3: Hyperledger: Предприятието Blockchain Greenhouse

Случва се Hyperledger да работи като блокчейн оранжерия, която обединява разработчици, потребители и доставчици от цял ​​свят под една платформа. Всеки участник в мрежата има нещо общо – всички те искат да научат за блокчейна и да разработят корпоративни решения за тяхното използване.

Въпреки че блокчейнът е наистина мощно решение, вие няма да можете да приложите тази технология навсякъде.

Всяка корпоративна компания има своите специални изисквания, що се отнася до блокчейна. Те искат да го модифицират по свой начин, за да може да задоволи техните нужди. Тъй като различните организации имат различен вид изисквания, блокчейнът не може да бъде една система или стандарт. Hyperledger очаква да разработи и да помогне за разработването на блокчейн с различни функции за всяко предприятие.

В този случай оранжерийният тип архитектура може да помогне за процъфтяването на тази технология. Ето защо Hyperledger предоставя тази структура, за да приема нови идеи, да помага, като предоставя ресурси и след това прави правилното разпространение.

Като оранжерийна организация, с Hyperledger ще получите много предимства. Обърнете внимание на предимствата по-долу:

 • В крак с развитието
 • Подобрена производителност, използвайки специализъм
 • Подход за сътрудничество
 • Превъзходен контрол на стойността на кода
 • Работа с интелектуална собственост

 

Предимства на Hyperledger

В крак с разработките

Ние знаем как може да бъде доста обезсърчително да се движите през средата с отворен код на Hyperledger. Всъщност някои от организациите може да се откажат само заради сложността и цената или изобщо да не започнат своето развитие.

Но с Hyperledger можете да намалите цялата тежест на изследванията, тъй като ще работите в среда за съвместна работа с ясна комуникация. По този начин, добър комуникационен канал, който ви помага да настигнете кодирането или разработката доста бързо. В дългосрочен план ще можете да разработите решение много по-бързо.

 

Подобрена производителност, използваща специализъм

Една от основните икономики на производителността е разделението на труда. Може да го знаете като специализация. Тази техника осигурява най-доброто от най-добрата производителност от всякакъв вид организация. Hyperledger използва тази техника, за да стимулира развитието на всеки проект.

Тук всички няма да правят всичко наведнъж. Но Hyperledger измисля техните силни костюми и дава възможност на тези хора да работят в тази специална област. По този начин хората стават експерти в това, което превъзхождат, а също така общата производителност скача изключително много.

Ползите са безброй; ще можете да получите повече стойност, по-голям опит и солидна производителност. Тъй като блокчейнът е с отворен код, без Hyperledger парниковият ефект би бил далеч по-труден.

Той също така спира конкуренцията, тъй като хората биха работили в конкретната си индивидуална област, така че няма смисъл от конкуренция. Hyperledger ще ви насърчи да обедините усилия и да използвате техните изследвания по добър начин.

 

Подход за сътрудничество

Засега Blockchain е затъмнена среда. Но обикновено в този вид среда много хора са склонни да дублират развитието на всеки един. Повторяването на всички разработки в blockchain е изключително непродуктивно, тъй като все още няма много отворени умове на разработчиците в blockchain pool.

В Hyperledger ще видите нещо различно. Тук сътрудничеството е приоритет. Използвайки сътрудничество, Hyperledger може да избегне възможността за дублиране, като същевременно оптимизира цялостното развитие. Освен това насърчава и цялата общност.

Тъй като те ще работят заедно, оперативната съвместимост ще бъде друга потенциална функция, Hyperledger ще може да постигне лесно.

 

Превъзходен контрол на стойността на кода

Всеки вид софтуер с отворен код винаги се оценява за по-високото им ниво на качество. Това качество идва от внимателно наблюдение на кода и много отстраняване на грешки. Hyperledger винаги ще продължи да насърчава контрола на качеството на кодирането за всеки свой проект.

Техническият комитет на Hyperledger ще продължи да преглежда всеки отделен ред код, стига те да са част от екипа. Той създава нов тип ръб за мрежата. Всеки нов проект ще получи справедлив дял от критики и чрез това разработчиците могат да повишат нивата на качество.

Използвайки това, дългосрочните членове могат да се учат от нови проекти и да ги използват в своя проект. По този начин Hyperledger постига нивото на качество на началниците в кодирането.

 

Работа с интелектуална собственост

Друго голямо предимство на Hyperledger е обработката на интелектуална собственост. С оранжерийната архитектура Hyperledger може да осигури по-последователни грижи за интелектуалната собственост. Hyperledger използва лиценз за код на Apache 2.0. Той също така използва Creative Commons Attribution 4.0 International лиценз за всякакъв вид съдържание.

И двата лиценза защитават интелектуалната собственост и са изключително приятелски настроени към предприятията.

По този начин Hyperledger използва единен последователен подход за интелектуална собственост и се отърва от ценообразуването и сложния характер на договорните отношения.

По този начин можете да използвате Hyperledger, без да се притеснявате за каквито и да било правни проблеми. Hyperledger е тук, за да ви защити.

 

Глава 4: Архитектура на дизайна на Hyperledger

Разпределените счетоводни книги винаги имат значително изискване най-вече за различни случаи на употреба. Например, ако участниците в играта имат огромно ниво на доверие един към друг, като финансови институции, тогава блокчейнът може да влезе в игра, използвайки по-краткото си време за потвърждение и бързите алгоритми за консенсус.

От друга страна, ако участниците имат минимално доверие, те трябва да използват по-бавно време за обработка с по-голяма сигурност.

Hyperledger Design Архитектура и случаи на използване Инфографика

Hyperledger иска да обхване всички възможни случаи на употреба на пазара. Те знаят, че различните корпоративни сценарии имат различни резултати. Ето защо Hyperledger прави промените с децентрализация, време за потвърждение, доверие и много други проблеми. Всеки брой може да бъде оптимизиран за подобрение в Hyperledger.

За да се справи с разнообразието, всеки проект на Hyperledger следва определена архитектура на дизайна. Те включват:

 • Модулен дизайн
 • Изключително сигурна платформа
 • Оперативно съвместим
 • Криптовалута-агностична
 • Поддръжка на API от висок клас

 

Архитектурата:

Модулен дизайн

Hyperledger винаги работи върху модулни рамки, които се разширяват. Тук те използват общи градивни елементи, които можете да използвате повторно в други проекти. Тази модулна структура е доста ефективна, тъй като разработчиците могат да експериментират с тях, без да засягат цялостната структура на мрежата.

Това гарантира създаването на отделен компонент, който можете да комбинирате и да изградите разпределена книга въз основа на това.

Това е перфектен подход, който ще получите от проектите Hyperledger. Разработчиците ви ще могат да работят по всеки модел поотделно и след това можете да използвате повторно други предишни модели, за да създадете нов.

Работната група за архитектура на Hyperledger посочва всички модули за различни употреби като интелигентни договори, съхранение на счетоводна книга, идентичност, криптография, консенсус, политика и комуникация.

 

Изключително сигурна платформа

Кой е най-важният фактор за всяка разпределена книга? Разширеното ниво на сигурност е един от основните приоритети на DLT. Тъй като има много случаи на използване, при които може да се наложи да се справите с високоценни чувствителни данни или транзакции.

Тъй като разпределените мрежи се справят с натоварване на възли, кодови бази и потоци от данни, хакерът се насочва главно към тези видове мрежи. Ето защо сигурността трябва да бъде приоритет номер едно на всяка инфраструктура. Междувременно осигуряването на блокчейна не е лесна работа. Това е така, защото Hyperledger трябва да предоставя много функции, като същевременно поддържа съпротивлението.

Устойчивостта и сигурността са двата фактора, които позволяват на всякакъв вид корпоративна блокчейн да се развива. По този начин Hyperledger може да предложи критична архитектура за следващите поколения.

Всички техни проекти имат перфектна сигурност и следват същите принципи на основната инфраструктура на фондациите на Linux. Но ще се радвате да знаете, че всички протоколи, алгоритми и криптография на Hyperledger се одитират редовно. Те са предимно експерти по сигурността или друга общност, която извършва одит на тези кодове.

 

Оперативно съвместим

В бъдеще, за да получат блокчейн във всеки сектор от живота ни, те трябва да могат да комуникират с други системи безпроблемно. Използвайки това, те могат да обменят всички необходими данни и да създадат по-мощна мрежова система.

Hyperledger иска да направи всички приложения и интелигентни договори преносими за всяка друга блокчейн мрежа.

По този начин Hyperledger се опитва да създаде оперативно съвместима мрежа, която може да ускори процеса на приемане на блокчейна.

 

Криптовалута-агностична

Hyperledger не се занимава с криптовалути или каквито и да е токени на своите платформи. Всички техни проекти са криптовалутно-агностични. Освен това Hyperledger също обещава никога да не издава своята криптовалута.

Тъй като вярват в основната технология не само за администриране на всякакъв вид криптовалути, но тъй като много корпорации може да искат да имат криптовалути в своята блокчейн, Hyperledger ще ви даде опциите за създаване на вашите криптовалути в мрежата.

Мрежата обаче не се нуждае от криптовалути, за да работи.

 

Поддръжка на API от висок клас

Всеки отделен проект на Hyperledger ще ви даде лесна за използване и пълна с функции поддръжка на API. Всички API, които те предоставят, могат да се справят с оперативна съвместимост. API на Hyperledger ще ви позволят да комуникирате с тяхната основна система от външно клиентско приложение и мрежа.

Всички приложни програмни интерфейси (API) помагат на блокчейн или всяка друга технология на разпределена книга да се разпространява в широк спектър от случаи на употреба.

 

Глава 5: Случаи на използване на Hyperledger Core

Сега нека поговорим повече за случаите на използване на Hyperledger. С тях ще разберете концепцията много по-добре. Всеки случай на употреба е съставен от собствена гледна точка. Това са само няколко от популярните примери. Освен тези можете да използвате Hyperledger в много други сектори.

Някои от тях са дадени по-долу. Погледни!

 • Банкиране
 • Финансови услуги
 • Здравеопазване
 • ТО
 • Управление на веригата за доставки
 • Правителство
 • Автомобилна
 • Медии и развлечения

Във всеки случай на употреба на Hyperledger можете да използвате техните инструменти. В много случаи има специално доказателство за концепцията. Нека да проверим какви са те –

 

1. Банкиране

Ако искате да вземете заем от вашата банка, ще трябва да предоставите много информация, която да убеди банките да предоставят заема. Банките искат да дадат заем. Но те също трябва да поемат добър риск, когато знаят, че кредитополучателят може да ги изплати.

Ето защо банките изискват всякакъв вид информация за проверка като държавно удостоверение, годишен доход, дати на раждане, номер на паспорт и т.н..

В крайна сметка цялата информация, необходима за личната информация, е само за проверка на вашия кредитен рейтинг. Някои от разпоредбите позволяват споделянето на тази информация с властите за евентуално предотвратяване на прането на пари.

Получаването на цялата тази информация обаче би направило банката цел номер едно за хакер. И ако по някакъв начин хакерите успеят да преминат защитната стена за сигурност, всеки отделен човек, инвестиран в тази банка, ще бъде изложен на риск.

От друга страна, това не е лесно решение и за вас. Процесът на кандидатстване за заем отнема много време. С всяко ново приложение вие ​​също рискувате да злоупотребявате с цялата си лична информация.

Но тези случаи на използване на Hyperledger ще ви позволят да споделяте личната си информация, без да се притеснявате, че ще бъдете използвани по някакъв начин.

 

Архитектурата на Hyperledger Indy е в състояние да се справи с процеса

С Hyperledger Indy всеки кандидат би споделил само информацията, необходима на банката, за да потвърди своята самоличност или класиране. По този начин всеки получава истинска система и натискът върху банките е значително намален.

Ако търсите заем или друга дейност, която включва споделяне на личната ви информация на банките, тогава можете да направите това за милисекунди с Hyperledger Indy архитектура. Не само един, но кандидатстването за 100 заемодатели ще бъде направено в рамките на милисекунда.

Вместо да разкриете личната си информация, можете просто да използвате доказателство за нулеви познания, за да потвърдите, че сте над 21 години и данъчното ви плащане миналата година преминава под определен праг. Също така ще можете да докажете личния си документ и информацията за кредитната си карта от изминалата седмица.

Архитектурата Hyperledger Indy осигурява решението за идентичност, основано на счетоводната книга, за всякакъв вид компания, която трябва да достави стойност на множество страни. Ще бъдете помолени за съгласие, преди да споделите информацията, така че ще имате пълен контрол върху цялата си информация.

 

Укрепвайте с други проекти на Hyperledger

Случаят на употреба може да стане по-компактен с други проекти на Hyperledger в комбинацията.

Например, Hyperledger Burrow ще ви позволи да конвертирате всяко заявление за заем в интелигентен договор. В този договор ще можете да проверите определени правила и да обработите заема автоматично.

Тук могат да се използват и случаи на използване на плат Hyperledger. Той може да създаде система за членство, за да потвърди всички съществуващи членове и да предложи самосуверенна идентичност за нея. Случаите на използване на плат Hyperledger наистина могат да блестят в тази папка.

 

2. Финансови услуги

Защо някоя финансова услуга ще използва блокчейн? Е, основният двигател, който подхранва тези сектори, е поверителността, поверителността и отчетността. И очевидно случаите на използване на Hyperledger могат да включват и финансови услуги, за да имат всички функции.

Специалните спазвания на финансовите услуги трябва да следват насоките за борба с изпирането на пари и да познават вашия клиент, за да потвърдят самоличността на всяко лице. Всички тези изисквания пораждат разрешени или частни блокчейни. Е, тъй като публичните блокчейни не са в състояние да осигурят поверителността, от която се нуждаят.

Обработката след търговия в тези финансови сектори е един от най-добрите случаи на използване на Hyperledger. И наистина можете да се възползвате от това.

 

Типична стъпка от обработката след търговия –

Обикновено обработката след сделката обхваща всяка малка стъпка, извършена след приключване на обработката на сделката. Нека да видим какви са стъпките:

 • Валидиране на Tarde: Потвърждаването и валидирането на транзакцията идва веднага след търговията.
 • Изчистване на селището: За да завършите сделката, ще трябва да съответствате на първоначалните инструкции и да следвате с потвърждението на съответствието с инструкциите.
 • Селище: Ще трябва да реализирате законовите задължения, за да го финализирате. Това ще включва всяка присъстваща страна и ще ги уведомява по въпроса.
 • Попечителство върху търговията: Ако множество страни имат попечителство върху търговска собственост, тогава разпределението на собствеността се извършва едновременно.
 • Окончателно отчитане: След удовлетворяване на всичко по-горе, докладването пред органа финализира търговията.

И така, виждате, че процесът на търговия не е толкова прост, колкото си мислехте. Днешната търговия страда от дублиране на усилия, тесни места и закъснения.

 

Hyperledger може да помогне за рационализиране на процеса

Ако сравните същия модел на обработка на търговията с блокчейн, ще видите по-голямо увеличение на ефективността на всяка стъпка.

Използвайки решението peer to peer на блокчейна, всяка страна може да предостави информация за транзакциите, която други страни да проверят. Правейки всичко на платформата за блокчейн Hyperledger, ще рационализирате целия процес и мрежата може да действа като трета страна. Но в този случай много по-сигурно.

Можете също така да се отървете от други сложности, тъй като всичко необходимо може да се съхранява в мрежата. Така че, можете просто да предоставите информацията за конкретно лице и да я получите за няколко минути.

Знаеш ли какво означава това? Това означава, че основните стъпки за обработка след търговия могат да бъдат на платформата доста лесно.

 

Как могат да помогнат проектите на Hyperledger

Има множество проекти на Hyperledger с многократна употреба, които покриват всички функции на финансовите услуги.

Случаите на използване на Hyperledger Fabric в това отношение могат да помогнат за разделянето на легера с отделни набори ендосанти и за задаване на конкретни възли за поверителност. Репликацията на едни и същи данни не би могла да се случи в мрежата поради консенсусните алгоритми.

Hyperledger Sawtooth може да предостави своите транзакционни функционалности, за да предложи мощно и надеждно решение за търговия на финансовите институции.

Всяка застрахователна компания може да използва защитените функции на интелигентния договор в своята компания, за да обработва исковете дори по-бързо, без да има допълнителни документи. Това в крайна сметка намалява рисковия фактор, свързан с тези институции.

Архитектурата на Hyperledger Indy може да помогне с политиките си за поверителност, без да прави компромис с нищо. По този начин всички проекти създават прекрасна екосистема, в която всеки може да допринесе със своята специална характеристика и да помогне да се поддържа сигурността на финансовата търговия.

 

3. Здравеопазване

Здравеопазването е един от най-популярните случаи на употреба на Hyperledger на пазара в момента. С помощта на блокчейн на Hyperledger сега този сектор най-накрая може да рационализира лекарите за идентификация. Лекарите за удостоверяване са наистина важни за здравеопазването. Този процес позволява на всяка болница да разбере дали техните лекари са наистина надеждни или компетентни за присъединяване.

Но процесът на това отнема много време. И да не говорим за огромното количество хартиени следи, които оставя след себе си. Двойната проверка на всички отделни данни от тези файлове отнема много повече време както на лекаря, така и на болницата.

Друг основен проблем е фалшифицирането на наркотици. Голяма част от наркотиците се фалшифицират всяка година. И резултатът – страданието на потребителите. Не само тези лекарства са опасни, но и удрят здравеопазването с лоши представители.

Случаите на използване на хиперледже могат да добавят и тук проверка на искове за здравно осигуряване. В случай на спешност, вземанията за здравно осигуряване отнемат твърде много време за обработка. Вместо да си почиват, пациентите трябва да се справят с документите и процеса, което наистина е обезсърчително.

 

Blockchain на Hyperledger може да помогне в това отношение

Архитектурата на Hyperledger Indy е повече от способна да се справи с проблема за удостоверяване на болниците. Той може да осигури по-безопасна мрежа, в която медицинските училища да качват пълномощията на лекарите и да създават техните самоличности за проверка.

Всяка болница вече може просто да поиска необходимостта да знае информация от мрежата и да провери дали е в състояние или не. Вече няма да се налага да се обаждат директно в медицинските училища, за да проверят.

Също така, проследяването на лекарствата и ускоряването на процеса на застрахователно вземане е Hyperledger blockchains друга чудесна функция.

 

4. Информационни технологии

С blockchain сега хората могат да получат своята самоуверена идентичност спокойно. Това е уникална идея, при която всеки човек ще получи своя лична карта и ще може да контролира данните в нея. В раздела за ИТ това може да доведе до сериозен напредък.

Едно от най-вълнуващите приложения на блокчейна е за самоуверена идентичност: идеята, че дадено лице притежава собствена „идентичност“ и контролира данните около нея. Това има дълбоки последици за корпоративните ИТ.

 

Архитектурата на Hyperledger Indy се вписва точно тук

Книгата Indy предлага самосуверенна идентичност. Съчетавайки се с традиционните начини за идентичност, ще получите много повече сигурност и криптография, използвайки платформата.

Издаването на индивидуални подписи и предлагането на богати метаданни е основната цел на Indy. Има обаче някои основни разлики с другите книги. Този тип идентичност не е затворена, споделена или обединена. Всички самоличности са преносими тук. Така че, можете просто да носите вашия документ за самоличност, където има разпределена книга.

Потребител, който използва своята самоличност във всяка организация, ще бъде защитен, тъй като организацията няма да може да повлияе на данните в идентификатора на потребителите.

Така че, използването на Indy може да помогне на организациите да имат висок клас сигурност за информационните технологии. Ето защо това е още един от най-популярните случаи на използване на Hyperledger.

 

5. Управление на веригата за доставки

Може да мислите, че управлението на веригата за доставки е доста лесен модел, но с течение на времето архитектурата става все по-сложна. Поради сложното управление на природата, всеки отделен етап от веригата на доставки се превръща в препятствие.

Започвайки от производството, възниква необходимост да се проследи напредъкът на продукта, прокаран по пътя му до вратата на клиентите. Производителят прави качествени продукти, но някъде по пътя на доставката много продукти се крадат или заменят. В резултат на това клиентите не са доволни от резултата.

Също така всеки сектор на веригата за доставки се занимава със сделки. Колкото повече процесът се рационализира, толкова по-добра е производителността.

 

Проектите на Hyperledger могат да управляват веригата за доставки

Hyperledger Sawtooth може да бъде полезен за управление на веригите за доставка. С това потребителите могат да създадат мрежа за проследяване, при която всеки етап от веригата на доставки ще бъде в дневника. Използвайки IoT сензори, книгата може да записва тяхното местоположение, температура и други фактори в случай на доставка.

Това също би позволило на предприятията да открият кой е корумпираният човек и как използват системата.

Също така, използването на функцията за интелигентен договор на Sawtooth би позволило плащане на плавни плащания на всеки етап. Enterprise може наистина да се възползва от тези случаи на използване на Hyperledger.

 

6. Правителство

Правителствата трябва да поддържат много задачи като осигуряване на граждански права, отговаряне на изискванията за спазване, борба с измамни дейности, използвайки сигурен, доверен канал. Съществуващият модел обаче не е достатъчен, за да се бори или да осигури на гражданите грижите, които те изискват.

Съществуващите модели имат много недостатъци, а корупцията е връхната точка в типичната държавна система. Хората са загубили доверието си и биха разчитали на други трети страни, които лесно биха могли да използват информацията им под маската, че им помагат. Правителствата са изправени пред предизвикателства като никой друг сектор – администрации, архитекти на данни и политика за поверителност.

Случаят на използване на Hyperledger в държавното управление може да помогне на системата с подходящата мрежа за сигурност и без корупция, от която се нуждае. От прилагане на законите до издаване на идентификация, всичко това може да се направи в самата мрежа.

 

Проектите на Hyperledger могат да помогнат на правителството

Започвайки от подмяна на обикновен уличен знак за промяна на аварийни ситуации, всичко може да бъде проследено с помощта на архитектурата Hyperledger Fabric. Освен това всяка държавна служба може да използва тази рамка, за да създаде широкомащабна система.

С този нов случай на използване на Hyperledger ще можете да проследявате всякакъв вид помощна програма в рамките на един град. Така че би било много по-лесно да служим на гражданите и да изпълняваме техните изисквания спокойно.

Освен това наличието на прозрачна избирателна система ще запази доверието обратно в правителствената система.

С архитектурата на Hyperledger Indy, издаването на идентификатор за управление ще бъде торта. Проектът Hyperledger е предназначен да предложи подходяща мрежа, където идентификацията на всеки гражданин може да бъде издадена и съхранявана на сигурно място.

Тогава използването на идентификацията във всеки сектор на държавната система би било по-лесно. Те могат просто да поискат информацията, необходима от регистъра, и да получат това, от което се нуждаят.

 

7. Автомобили

В днешно време транспортните единици имат много по-сложен характер в мрежовата система. Много автомобили се предлагат със софтуерни вноски. Ето защо необходимостта от сигурност в системата става все по-трудна за осигуряване.

Сега автомобилната индустрия трябва да се справи с микроплащания, услуги за мобилност, зареждане на електрически превозни средства, интелигентна автомобилна структура и много други.

Да не говорим за частите от бранша. Големите компании имат глобален пазар и за това те доставят своите части по целия свят. Но поради правилната липса на мерки за сигурност, частите се фалшифицират, а клиентите получават нискокачествена продукция. Проследяемостта е задължителна за откриване на дефектирали части или фалшиви части като начин за защита на потребителите.

Така че, както виждате, всички тези проблеми могат лесно да бъдат решени, ако поставят блокчейн Hyperledger в комбинацията.

 

Проекти на Hyperledger, подаващи ръка за помощ

Автомобилната индустрия е популярен случай на използване на Hyperledger. Блокчейнът Hyperledger е напълно способен да се справи с всичките им нужди. Използвайки Fabric, индустриите могат да изградят платформа, където да позволят такси за задръствания, микроплащания за пътни такси, паркинг, електрическо зареждане или всякакъв вид решение за плащане.

Можете също да го използвате, за да имате сигурна точка на падане в случай на деликатни опаковки.

Чудесен начин да направите това един от най-добрите случаи на използване на Hyperledger е да предложите правилно проследяване на автомобилните части. По този начин индустриите могат да се справят с фалшификатите и хората биха получили по-безопасно превозно средство, което да използват всеки ден.

Също така, свързването на интелигентните автомобили с тяхната собствена блокчейн платформа Hyperledger ще им даде лесен достъп до съоръженията. Хората ще получат по-добро транспортно обслужване, тъй като ще свържат пътниците с желаното от тях пътуване.

 

8. Медии и развлечения

Медиите и развлекателната индустрия страдат много пъти. Лицензирането на музиката или съдържанието и получаването на изпълнителските права все още се борят за по-добро разбиране на въпроса. Ето защо ръчно съгласуване, лошо качество на данните, дублиране на данни, глобална мрежа от организации или дори правителства тормозят тази индустрия.

Ако не проследяват правилно, изпълнителите, които получават роялти за музиката си, може да отнеме дори една година.

Друг основен факт е маркетинговият раздел или липсата на подходяща експозиция. Почти 50% от общите маркетингови реклами се провалят, тъй като не могат да достигнат до аудиторията, както се надяваха. Поетапните измервателни системи и рейтинги затрудняват всяка музикална индустрия да разбере колко много ги обича публиката.

Нека заедно с измама в дигиталната реклама; струва на индустрията повече от 7 милиарда щатски долара всяка година. Така получавате лош паричен поток, изтичане на съдържание, разходи за труд, спорове и толкова много други проблеми.

С нарастващите нива на торенти, всяка телевизионна програма или цифрово съдържание се бори да предостави съдържанието само на своите платени клиенти. Изтичането през платените клиенти е източник номер едно за загуба на ценни доходи.

 

Как могат да помогнат проектите на Hyperledger

Това наистина може да бъде един от най-добрите случаи на използване на плат Hyperledger. С помощта на архитектурата на Hyperledger Fabric тези индустрии могат да използват интелигентен договор, за да получат лицензи за музиката, която създават. Децентрализираната платформа Hyperledger може да проследява съдържанието и да предоставя необходимата актуализация в реално време.

Hyperledger Sawtooth също може да помогне в това отношение, тъй като е напълно способен да се справи с тези случаи на употреба на Hyperledger.

С помощта на блокчейн Hyperledger може да рационализира рекламите повече и би получил реалната обратна връзка от публиката, вместо от фалшивите. По този начин това ще намали общите разходи и ще помогне на индустрията да расте.

 

Глава 6: Проекти на Hyperledger: Всички рамки

Hyperledger популяризира широк спектър от блокчейн технологии. В момента те имат шест рамки под чантата си. Нека да видим какви са те:

 • Hyperledger-Burrow
 • Hyperledger-Fabric
 • Hyperledger-Indy
 • Hyperledger-Iroha
 • Hyperledger-Sawtooth
 • Hyperledger-Grid

 

Обобщаваща таблица на Hyperledger Frameworks

Заглавие Описание Състояние
HYPERLEDGER BROW Това е модулна блокчейн платформа с разрешена интеграция на интелигентни договори. Направен е по спецификацията на виртуалната машина Ethereum (EVM). Инкубация
ТЪКАН ХИПЕРЛЕДЖЕР Платът е решение за разпределена книга с модулен дизайн, което позволява на разработчиците да създадат висококачествено приложение за всякакви цели. Активен
HYPERLEDGER INDY Indy е платформа за разпределена книга, която предлага набор от библиотеки, инструменти и компоненти за многократна употреба, за да помогне за изграждането на децентрализирана система, базирана на идентичност. Инкубация
ХИПЕРЛЕДЖЕР IROHA Това е блокчейн рамка за лесна интеграция на блокчейн в корпоративните архитектури. Активен
ХИПЕРЛЕДЖЪР ПИЛИ Sawtooth е блокчейн костюм за стартиране, внедряване и изграждане на разпределени книги. Той предлага чисто нов консенсусен протокол – Proof of Elapsed Time. Активен
ХИПЕРЛЕДЖЕР МРЕЖА Grid предлага решения, базирани на регистър, за управление на веригата на доставки в междуотраслови сценарии. Инкубация

 

Hyperledger Projects: Рамки и инструменти Инфографика

1. Hyperledger Burrow

Burrow е един от проектите на Hyperledger, който предоставя рамка. Hyperledger Burrow е модулна блокчейн платформа с разрешена интеграция на интелигентни договори. Направен е по спецификацията на виртуалната машина Ethereum (EVM).

Burrow е четвъртата разпределена платформа на счетоводната книга от Hyperledger през 2017 г. Monax първоначално предложи книгата и я разработи. Всички предприятия, които искат да се докопат до силна блокчейн платформа, където основният фокус е интелигентните договори, тогава те трябва да изпробват този проект.

Използването на интелигентни договори Hyperledger достига друга висота за този проект.

Можете да използвате Burrow за многоверижни цели, тъй като платформата е проектирана с оглед на конкретна оптимизация на приложенията. Освен това характеристиката на интегрирането на интелигентните договори Hyperledger го прави още по-доходоносен.

 

Компоненти на Hyperledger Burrow

Основно има три различни вида компоненти, но други специални части правят този проект толкова доходоносен. Те са:

Двигател за консенсус: Бъроу използва византийски протокол за търпение на мента. Това е нов тип протокол, който осигурява по-висока скорост на транзакциите. Но ще трябва да се справите с известни преди това валидатори. Освен това този консенсус не позволява рамката да се разклонява.

Приложен двоичен интерфейс (ABI): Всяка транзакция трябва да бъде преобразувана в двоични кодове, защото блокчейн възелът може да я обработи по този начин. Наборът от инструменти в този интерфейс ще ви позволи да компилирате, внедрите и дори да свържете друг солиден Hyperledger интелигентен договор и да формулирате транзакцията, за да извикате тези интелигентни договори Hyperledger във веригата.

Виртуална машина Ethereum (разрешена): Hyperledger използва тази виртуална машина, за да наблюдава операционните кодове на Ethereum и да гарантира, че органът има правилното ниво на разрешение. Но как се постигат нивата на разрешения? Е, родните функции основно налагат това и поддържат кодовете за интелигентни договори Hyperledger също.

Приложение за интелигентен договор: Всяка транзакция трябва да следва определен ред, за да достигне състоянието на приложението. Редът следва последователността, в която консенсусът финализира всеки от тях. Така потребителите в Burrow ще могат да извикват кодове за интелигентни договори в рамките на транзакцията. Ако извикат интелигентните договори Hyperledger чрез транзакция, тя ще бъде изпълнена във виртуалната машина.

Интерфейс за приложение на блокчейн (ABCI): Приложният слой за интелигентен договор се свързва с механизма за консенсус, използвайки ABCI. Този интерфейс позволява на механизма за консенсус да бъде агностичен от приложенията за интелигентни договори Hyperledger.

 

2. Плат Hyperledger

Платът е решение за разпределена книга с модулен дизайн, което позволява на разработчиците да създадат висококачествено приложение за всякакви цели. С Hyperledger Fabric архитектурата ще ви позволи да постигнете мащабируемост, устойчивост, гъвкавост и поверителност, от които някога ще се нуждаете за вашата компания. Каквато и да е вашата индустрия, можете да използвате архитектурата на плат Hyperledger за това.

Архитектурата Hyperledger Fabric работи на език за програмиране с общо предназначение, което я прави свободна от всякакви родни криптовалути.

Архитектурата на Hyperledger Fabric има най-разнообразния набор от общност на разработчиците. Много организации са допринесли за случаите на използване на плат Hyperledger и общността вече е доста обширна.

Сега има над 35 организации, които поддържат цялостното качество на архитектурата на плат Hyperledger. Заедно с 200 разработчици от най-ранното внедряване.

 

Модулността

Архитектурата на Hyperledger Fabric е модулна. Дори ако това е включима система за управление на идентичността или консенсус, тази рамка може да поеме всяко предприятие и да ги превърне в случаи на използване на Hyperledger Fabric.

Обикновено архитектурата на Hyperledger Fabric съдържа следните модули:

 • Поръчване на услуги, които позволяват консенсус на Hyperledger Fabric да подрежда транзакциите и след това да ги излъчва на други възли. (Включва се)
 • Доставчици на услуги за членство, което свързва потребителите в мрежата с криптографски идентичности. (Включва се)
 • Незадължителни клюкарски услуги, които разпределят изхода на блока на други връстници.
 • Опция за интелигентен договор, която ще работи в затворена среда.
 • Конфигурируеми за различни СУБД.

 

Интелигентни договори

С новите интелигентни договори Hyperledger във Fabric ще получите верижния код. Това е функция, която получава цялата сигурност или доверие от самата блокчейн. Това е бизнес логика, направена за обучение и приложения за блокчейн в предприятията.

Вместо традиционните начини, те въведоха някои промени в интелигентните договори Hyperledger. Те го наричат ​​изпълнение-поръчка-валидиране.

Обикновено той следва три основни стъпки –

 • Изпълнение на транзакция и след това проверка за коректност.
 • Поръчване на транзакцията с помощта на сменяем протокол за консенсус Hyperledger Fabric.
 • Проверка на транзакцията с помощта на специфични за приложението правила, преди да я добавите към дневника.

Този нов дизайн променя изцяло процеса на транзакция, като по този начин увеличава ефективността на интелигентните договори.

 

Протоколи за консенсус за платове Hyperledger Fabric

Ако потребител извършва транзакции на платформата, която трябва да премине през механизма за консенсус Hyperledger Fabric. Тук консенсусът на Hyperledger Fabric може да се включи. Така че, след като сте инициирали транзакция, тя ще се свърже с модула за консенсус Hyperledger Fabric и ще премине през него.

Тъй като е модулен, всеки разработчик може да го модифицира, за да предложи конкретно решение. По този начин сглобяемият консенсус Hyperledger Fabric получава повече разнообразие. Те обаче позволяват на платформата да разполага с набори от инструменти за византийски устойчиви на неизправности или отказоустойчиви на сривове.

 

3. Hyperledger Indy

Архитектурата Hyperledger Indy е друго чудесно допълнение към Hyperledger. Indy е платформа за разпределена книга, която предлага набор от библиотеки, инструменти и компоненти за многократна употреба, за да помогне за изграждането на децентрализирана система, базирана на идентичност.

Всички самоличности могат да се използват във всякакви административни домейни, организации и приложения. Това означава, че ще имате пълна власт над вашата самоличност и къде я използвате. Всяка организация може да откаже достъпа ви, но не и самоличността ви. Той ще остане непокътнат. Той също така ще ви позволи да дадете на вашите конкуренти, приятели и дори антагонисти да отговорят на споделения източник на истината.

Архитектурата Hyperledger Indy ви позволява да получите цялата информация за това с кого ще имате работа и как ще можете да проверите каквато и да е информация от другата страна. И двете са необходимост в компании от корпоративен клас.

 

Основни характеристики на архитектурата Hyperledger Indy

Самоувереност: В Indy ще можете да съхранявате артефактите си за самоличност в разпределената книга. Всички артефакти могат да имат криптографски акумулатори, доказателства за съществуване, публични ключове и много други. Никой освен вас не може да премахне вашата самоличност от главната книга.

Поверителност: Очевидно системата трябва да бъде силно защитена. Ето защо архитектурата Hyperledger Indy го запазва по начин, така че никой да не оставя никакви галета зад себе си.

Подлежащи на проверка искове: Изискващата самоличност може да се нуждае от всякакъв вид документация като шофьорски книжки, удостоверения за раждане, паспорти и т.н. Ако обаче някой получи по-голям достъп до тях, може да ги използва неправомерно. Ето защо платформата използва доказателство за нулеви знания, за да разкрива само необходимата селективна документация.

 

Мощни предимства на Hyperledger Indy

Комбинацията от характеристиките на архитектурата Hyperledger Indy е достатъчно мощна. Но с Indy можете да развиете повече случаи на използване на Hyperledger.

Хакерството на която и да е система може да изчезне общото количество чувствителни данни в мрежата. Но използвайки Indy, предприятията могат лесно да се справят с всяка хакерска ситуация. Това е така, защото индустриите ще имат по-малко власт над самоличността, което ги прави безопасни от хакове.

Освен това идентичността може да достигне динамична точка, в която те могат да бъдат използвани като свободен пазар. Архитектурата Hyperledger Indy притежава усъвършенствана криптография, но API е доста ясен и прост. Той включва само 50 C-извикващи се функции и идиоматични обвивки за поддръжка на популярни езици за програмиране.

 

4. Hyperledger Iroha

Hyroledger Iroha е още един от прекрасните Hyperledger проекти. Това е блокчейн рамка за лесна интеграция на блокчейн в корпоративните архитектури. Hyperledger Iroha влезе в игра след Fabric and Sawtooth през 2016 г. Soramitsu разработи проекта и заедно с Hitachi, Colu и NTT Data го предложи на Hyperledger.

Основни характеристики на Hyperledger Iroha

 • Непосредствена поддръжка и внедряване.
 • Тонове библиотеки, които да се използват за разработчици.
 • Контролът на достъпа се основава на роли.
 • Дизайнът е модулен.
 • Принцип на разделяне на командните заявки.
 • Управление на самоличността и активите.

Hyperledger Iroha има модел за контрол на качеството, при който внимателно подобряват тези последователности –

 • Ефективност (използване на ресурсите и поведение на времето)
 • Надеждност (възстановимост, устойчивост на повреди)
 • Използваемост (разпознаваемост на целесъобразността, защита от грешки на потребителя, усвояемост)

 

Къде можете да използвате Hyperledger Iroha?

Има списък на случаите на използване на Hyperledger, използващи Iroha. Компанията се надява разработчиците да се вдъхновят от тези приложения и да измислят повече с Hyperledger Iroha. Вижте честите случаи на употреба на Hyperledger Iroha –

 • Сертификати в здравеопазването и образованието

Hyperledger Iroha може да бъде полезен в сертифициращи институции като училища, медицински и инженерни институции и университети. Използването на модела на разрешения Hyperledger Iroha ще помогне на тези институции да изградят удостоверяващи самоличности и след това да издадат сертификатите.

Всеки от тези сертификати ще премине през процес на проверка. Висшите власти ще ги проверят лично.

 • Трансгранични трансфери

Платформата Hyperledger Iroha ще може да осигури по-бърза и ефективна продукция. С тези предприятия могат да управляват активи с по-малка сложност. Използването на интелигентни договори Hyperledger за извършване на плащането ще бъде много по-лесно.

 • Финансови приложения

Друг популярен случай на използване на Hyperledger Iroha са финансовите сектори. Тази платформа е чудесна за одитния процес. Тъй като може да ограничи достъпа въз основа на човека. Също така тук всеки може да получи желаното ниво на поверителност.

Освен това можете да проследявате транзакциите, което помага незабавно да откриете незаконни дейности. Също така, интелигентните договори Hyperledger могат да се възползват повече от финансовия сектор в Ироха.

 • Управление на самоличността

Hyperledger Iroha ще осигури вътрешна поддръжка за управление на идентичността. Всеки потребител в системата може да има свой уникален акаунт с лична информация, за да бъде упълномощен. Тази функция позволява на Hyperledger да бъде идеално подходящ за KYC приложения.

 • Верига на доставки

Управлението на веригата за доставки е доста лесно с Hyperledger Iroha. Големите предприятия могат лесно да интегрират тази платформа със собствената си и тя ще им съобщи всеки един детайл за даден артикул. По този начин това ще помогне да се проследи местонахождението на всеки производствен процес.

 

5. Hyperledger Sawtooth

Hyperledger Sawtooth е блокчейн костюм за управление, внедряване и изграждане на разпределени дневници. Разпределените счетоводни книги предлагат да има цифрови записи без централен орган. Поради сложния характер на мрежата и институциите, които търсят малко повече централизация, често децентрализацията става невъзможна.

Hyperledger Sawtooth обаче иска да поддържа разпределените системи разпределени и да направи функцията за интелигентен договор Hyperledger по-безопасна за предприятията. За да се побере в корпоративната фокусна категория Hyperledger Sawtooth е модулна платформа. Това дава възможност на предприятията сами да се обадят; те могат да избират какви функции искат да добавят в дневника.

 

Топ технически иновации в Hyperledger Sawtooth

Sawtooth обхваща някои от новите технологични иновации на блокчейна. Нека да видим какви са те:

Динамичен консенсус: Потребителят може да промени консенсус в консорциумите на работещата блокчейн. Всичко, което трябва да направят, е да издадат транзакция и да използват консенсус, който може да се използва в реално време.

Доказателство за изминало време (PoET): Това е консенсусен алгоритъм, който работи по подобен начин на доказателство за работа, но няма по-голямата консумация на енергия.

Семейства транзакции: Това е интелигентна абстракция на договора. С това потребителят може да напише интелигентен договор на всеки език. Те ще получат крайна свобода за това.

Съвместимост на Ethereum договори: Ако предприятията искат, могат да използват договора Ethereum вместо интелигентните договори Hyperledger. Включването на договора за Ethereum е напълно съвместимо с дневника. Те могат да го направят с помощта на Burrows EVM.

Изпълнение на паралелна транзакция: Hyperledger Sawtooth позволява паралелни транзакционни процеси. Това ускорява процесите на валидиране.

Частни транзакции: Клъстерите на тази платформа могат да се използват като отделен възел за разрешаване. Какво означава това? Е, това означава, че можете да създадете частна отделна верига и да бъдете по-уверени в своите транзакции.

 

Използването му за предприятия

Предприятията трябва да се справят с огромен брой участници и Hyperledger Sawtooth е напълно способен да се справи с нарастващия брой възли.

Освен това PoET ще осигури по-голяма защита срещу всеки лош играч в мрежата и няма да позволи на никой да саботира рамката.

Освен това, с това можете по всяко време да имате управление по веригата, за да надградите консенсуса или правилата, дадени от консорциума. Това означава, че консорциумът може да промени консенсуса, когато пожелае.

 

6. Решетка на Hyperledger

Grid предлага решения, базирани на регистър, за управление на веригата на доставки в различни междуотраслови сценарии. Главно Hyperledger Grid е проект, базиран на WebAssembly. Ще получите много модели данни, библиотеки и SDK, за да подобрите развитието на клиентски интерфейси и интелигентни договори по веригата на доставки.

Веригата на доставки е една от популярните области за блокчейн и осигуряването на все повече случаи на използване в този раздел ще бъде от полза за цялостната технология. И споделена платформа може да постигне всичко това наведнъж. Също така, превръщането му в междуотраслово използване, разнообразява цялостния характер на управлението на веригата за доставки.

 

Е Hyperledger Grid за интеграции на различни платформи?

Този проект не казва нищо за забрана за използване на други платформи. Той обаче осигурява безопасно решение, което поддържа използването му на други платформи. Библиотеките, които ще получите тук, трябва да могат да работят на други платформи. Hyperledger Grid не иска да ограничава развитието на решението за веригата на доставки, като казва само да използва техните платформи вместо други.

 

Не е заявление

Мнозина бъркат този проект като приложение за вериги за доставки. Но за съжаление не е така. Това е колекция от рамки, инструменти и библиотеки, които ще помогнат за развитието на други приложения. Той ще гарантира, че други разработчици могат да използват общи основания за изграждане на приложения това ще намали бариерата на платформите.

По този начин потребителите ще могат да превключват между приложенията по-често, добавяйки гъвкавост.

 

Разликата с Hyperledger Composer

Решетката на Hyperledger може да изглежда малко подобна на композитора, но не е така. Те имат подобен вид цели, но механизмът, който използват, е много различен. Мрежата не иска да бъде инструмент за генериране на код. По-скоро иска да бъде рамка с полезни инструменти, които биха били специално използвани във веригата на доставки.

 

Можете ли да го сравните с Indy?

Е, и двете платформи решават специфични проблеми, свързани с домейна. Типичните рамки на счетоводната книга не могат да решат сами някои специфични проблеми и изглежда, че тези две работят добре за тези сценарии. Тези проблеми обаче имат по-широк спектър, така че и двете платформи могат да имат различни случаи на използване.

 

Използва ли се мрежа за други отрасли?

Hyperledger Grid е проектиран да бъде по-близо до веригата на доставки и да предлага всички предимства за тази област. Разработчиците обаче могат да използват таксите от тази платформа, за да я променят и да я направят подходяща и за други ниши.

 

Глава 7: Проекти на Hyperledger: Всички инструменти

Hyperledger популяризира широк спектър от блокчейн технологии. В момента те имат шест инструмента под чантата си. Нека да видим какви са те:

 • Hyperledger-Caliper
 • Hyperledger-Cello
 • Hyperledger-Composer
 • Hyperledger-Explorer
 • Хиперледгер-юрган
 • Hyperledger-Ursa

Обобщаваща таблица на Hyperledger Tools

Заглавие Описание Състояние
HYPERLEDGER CALIPER

 

Инструмент за сравнителен анализ за блокчейн платформи. Той ще анализира степента на производителност на всяка блокчейн платформа въз основа на предварително дефинирани случаи на използване. Инкубация
HYPERLEDGER CELLO Модулен набор от инструменти за разполагане на Blockchain като услуга. Намалява усилията за създаване, прекратяване и управление на блокчейн услуги. Инкубация
ХИПЕРЛЕДЖЕР КОМПОЗИТОР

 

Hyperledger Composer предлага рамка за разработка и набор от инструменти за рационализиране на внедряването на блокчейн приложения. Инкубация
HYPERLEDGER EXPLORER

 

Удобен за гледане достъп до мрежата като възли, блокове, статистика, транзакции, интелигентни контакти и много други. Инкубация
ХИПЕРЛЕДЖЕР КИЛИТО

 

Това е инструмент за бизнес блокчейн, който предлага оперативна съвместимост между разпределени системи на дневници, използващи протокол Inter-ledger. Инкубация
HYPERLEDGER URSA

 

Ursa работи като споделена криптографска библиотека, която следи цялата криптографска работа. По този начин бизнесът може да избегне дублирана работа и да има сигурност. Инкубация

 

1. Hyperledger Caliper

Hyperledger Caliper е инструмент за сравнителен анализ за блокчейн платформи. Той ще анализира степента на производителност на всяка блокчейн платформа въз основа на предварително дефинирани случаи на използване.

 

Защо общността на Hyperledger създаде калипер?

Потребителите на блокчейн са най-загрижени за цялостната производителност на която и да е блокчейн платформа, преди да я използват. Въпреки това, няма опции, за да разберете дали решението за блокчейн е способно да достави желания от вас резултат или не.

Има някои доклади за ефективността на блокчейна в различни сценарии, но това всъщност не се брои за инструмент за сравнение. Hyperledger Caliper тук определено ще ви помогне. Това е инструмент за сравнителен анализ, който ще работи, ако му предоставите предварително дефинирана инфраструктура.

Тъй като много блокчейн платформи имат свои силни страни, общността на Hyperledger реши да не използва обща форма на критерии.

 

Причини да няма общ език

Има три причини, поради които Hyperledger Caliper няма общи стандарти за сравнение. Това са –

 • Без изходен код: Въпреки че има някои отчети за ефективността на блокчейн проектите, но в повечето случаи те не предоставят изходен код за оценка на платформата. Така че става невъзможно да се приложи общ метод за сравнителен анализ.
 • Общ показател за ефективност: Всяка платформа е различна и се фокусира върху специфични характеристики на блокчейн решенията. Така че, никой не може директно да сравнява тези рамки с други рамки, които се фокусират върху различни елементи. Ето защо Hyperledger Caliper няма идеален стандарт.
 • Случаи на употреба: Всяка рамка има справедлив дял от случаите на използване. Потребителите са любопитни предимно за случаите на употреба и Hyperledger Caliper може да използва това, за да осигури еталон за потребителите. Въпреки това, за всяка платформа случаят на употреба трябва да бъде променен заедно с изискванията на потребителя за правилна оценка.

 

2. Hyperledger Cello

Това е още един от проектите на Hyperledger в опашката. Hyperledger Cello е модулен набор от инструменти за внедряване на Blockchain като услуга. Намалява усилията за създаване, прекратяване и управление на блокчейн услуги.

Основната цел на този набор от инструменти е да осигури творчески чар на екосистемата на блокчейн. Най-важното е, че сега предприятията са по-нетърпеливи за Blockchain като решение за услуги. Но те може да не са нетърпеливи да получат услугите от друг BAAS.

Но ако започнат да използват Cello, те ще могат да използват blockchain платформата, без да предприемат дълъг път. Освен това този набор от инструменти е много полезен за онези доставчици, които искат да предоставят BAAS на предприятията.

Общността на Cello Hyperledger предлага автоматизирана и ефективна услуга на верига за много клиенти, която предлага различни инфраструктури за конкретно внедряване.

Те включват основно виртуални машини, голи метали и облачни платформи (подобно на Amazon Web Services). Също така, тази общност на Hyperledger предлага платформи за контейнери като Kubernetes и Docker Swarm. Като цяло всеки малък инструмент ще повиши общата ефективност на BAAS.

 

Табло за виолончело

С Hyperledger Cello ще получите табло. Използвайки това, което можете –

 • Вижте състоянието на вашата блокчейн мрежа
 • Преглеждайте статистически данни като производителност на верижен код, блокчейн събития и използване на системата
 • Управлявайте мрежата, като ги разработвате, конфигурирате и премахвате
 • Погрижете се за верижния код, като качите съществуващите и внедрите нови

Понастоящем обаче Hyperledger Fabric е единствената блокчейн платформа, която поддържа Cello. Общността на Hyperledger иска да я направи по-достъпна и за други рамки.

Архитектурата също е модулна, така че ще можете да използвате комплекти инструменти с възможност за включване. Hyperledger Cello работи върху JavaScript и Python.

 

3. Hyperledger Composer

Популярни проекти на Hyperledger, Hyperledger Composer предлага рамка за разработка и набор от инструменти за рационализиране на внедряването на блокчейн приложения. Самият Hyperledger Composer не е рамка, но ако го интегрирате със съществуващ, той може да превърне тази рамка в система за развитие, използвайки нейните инструменти.

Една от най-добрите характеристики на Hyperledger Composer е възможността да се предостави по-бърз и опростен начин за създаване на интелигентни договори. Това решава много от бизнес проблеми доста лесно.

С Hyperledger Composer можете да внедрите решение за блокчейн само за седмици !! Това е изключително бърз проект от общността на Hyperledger.

Hyperledger Composer също така ще ви позволи бързо да моделирате бизнес мрежа и след това да използвате други инструменти за интегриране на функции, които искате да добавите в системата. Мрежата може да има активи – нематериални или материални. Те могат да бъдат имоти, услуги или дори стоки и ще имат сделки, свързани с тях.

Но с Hyperledger Composer можете да дефинирате как активите ще взаимодействат с транзакциите.

Обикновено бизнес моделите на блокчейн определят участници, които взаимодействат с активите. Можете да имате уникална идентификация за няколко бизнес мрежи с помощта на Hyperledger Composer.

Понастоящем Hyperledger Composer поддържа само инфраструктура Hyperledger Fabric.

 

Характеристики на Hyperledger Composer

 • Опростена схема на проектиране. Можете да напишете всички кодове в JavaScript, което ви дава по-малко проблеми. JavaScript е един от популярните езици за програмиране, така че няма да е необходимо да изучавате твърд език за програмиране.
 • Разработете готови за производство приложения само от вашия уеб браузър. И това е относително по-бързо.
 • Hyperledger Composer използва LoopBack, за да се интегрира във вашата система. По този начин можете веднага да се свържете с вашата блокчейн система.

 

4. Изследовател на Hyperledger

Това е един от проектите на Hyperledger за удобен достъп до мрежата за гледане на мрежата, като възли, блокове, статистика, транзакции, интелигентни контакти и много други. Но защо трябва да използвате Hyperledger Explorer? Е, не би ли ви било удобно да проверявате в мрежата от едно място?

Освен това разработчиците, които се опитват да създадат повече блокчейн разпределения или решения, трябва да имат превъзходство и да виждат здравето на мрежата, преди да я пуснат. И Hyperledger Explorer е идеален за това.

Използвайки това, можете да видите състоянието на вашата мрежа и да направите ощипване, ако има някаква грешка в кодирането. Също така, някои предприятия искат да имат комитет за поддръжка от съображения за сигурност. Те също могат да използват този инструмент за заявки за конкретни транзакции на блокове.

Преди да използвате този набор от инструменти, предложен от общността на Hyperledger, трябва да имате подходящо разрешение за платформата. Независимо дали е с отворен код или с търговска цел, можете да дадете достъп според позицията на потребителя в платформата.

 

Предназначение на Hyperledger Explorer –

 • Общността на Hyperledger иска да създаде уеб-базиран блокчейн изследовател. И този изследовател ще бъде лесен за инсталиране.
 • Направете го по-достъпен за други блокчейн платформи.
 • Използвайте най-новите технологии и инструменти за внедряване, поддръжка и разширяване на блокчейн платформи.
 • Осигурете стандартен пакет за всеки разработчик.

Понастоящем Hyperledger Explorer засега може да работи с рамката на Hyperledger Fabric. В процес е интеграцията с други мрежи.

 

5. Хиперледгер юрган

Това е инструмент за бизнес блокчейн, който предлага оперативна съвместимост между разпределени системи на дневници, използващи протокол Inter-ledger. Hyperledger Quilt изпълнява ILP в езика за програмиране Java. Но какво е ILP?

Е, ILP е протокол с отворен код. Използвайки това, компанията може да създаде глобално пространство от имена за потребителски акаунти и да извършва глобални плащания, най-вече през дневници.

 

Защо да използвате юрган Hyperledger?

Обикновено системата на счетоводната книга е доста изключена. Можете да изпращате пари или други активи в рамките на държава, най-вече ако вие и получателят имате акаунти в подобна книга или мрежи. Но когато става въпрос за изпращане на пари на човек от друга книга, това е твърде сложно. Въпреки че има връзки в рамките на мрежите, но по някакъв начин те са изключително бавни или скъпи.

За да се справи със ситуацията, общността на Hyperledger въведе протокола между главните книги, който може да поеме новата технология на разпределената книга.

Той следва подобна концепция като интернет протоколи. IP гарантира, че информацията е пакетирана и след това насочена, за да я достави по канала.

По същия начин ILP пакетира парите или актива, насочва ги и ги доставя на други системи на счетоводната книга. Одеялото Hyperledger е напълно способно да поеме компании от корпоративен клас; най-подходящи за финансови сектори.

 

Какво ще осигури юрганът?

Използвайки Hyperledger Quilt, ще получите –

 • Набор от правила за оперативна съвместимост в системите на регистрите. Той ще съдържа най-вече основни ескроу процедури.
 • Стандартът за адресния формат, който ще бъде независим от регистъра.
 • Рамка за прилагане на протоколи.

 

6. Hyperledger Ursa

Ursa е най-новият проект на Hyperledger, който се присъединява към групата. Ursa работи като споделена криптографска библиотека, която следи цялата криптографска работа. По този начин бизнесът може да избегне дублирана работа и да има сигурност. Структурата е модулна и поддържа и други проекти на Hyperledger.

Hyperledger Ursa е сравнително ново допълнение и съществува, за да ви даде по-безопасен набор от криптографски библиотеки, които да използвате в системите за разпределена книга.

Освен това той ще проследява и запазва всички модулни подписи и систематични ключови примитиви. По този начин разработчиците ще могат да модифицират криптографски схеми, използвайки проста криптография. Използвайки го, можете също така да се докоснете до по-новите реализации на криптографията.

Общността на Hyperledger иска да напише Ursa в Rust. Той обаче ще има други интерфейси с различни езици.

 

Защо трябва да използвате Ursa?

С напредването на общността на Hyperledger всеки проект в компанията изпитваше нужда от усъвършенствана криптография. Изработването на криптография поотделно обаче отнема много повече време. Но ако имат обща споделена библиотека, за да си сътрудничат по криптографиите, това би улеснило развитието много повече.

Hyperledger Ursa обаче има и други предимства –

 • Без дублиране: Внедряването на крипто отнема много време, да не говорим за броя на сложностите, с които идва. Освен това разработването на крипто може да има и възможности за дублиране. Но с Ursa те могат да го следят и да избягват ненужни дублирания.
 • По-висока сигурност: Поддържането на всички тях в Урса определено би повишило нивото на сигурност. Поддържането на различни криптографии в безопасност поотделно би отнело повече от тяхното опазване на едно място.
 • Експертно мнение: Експертите могат да споделят мненията си за новата криптография в Hyperledger Ursa. По този начин новодошлите биха могли да научат и усъвършенстват технологията по-ефективно.
 • Оперативна съвместимост: Използването на същата крипто библиотека от регистъра би осигурило оперативна съвместимост. Би било много по-лесно да се постигне.
 • По-нов проект: Създаването на нови проекти от нулата би било по-лесно, ако разработчиците могат да се докопат до усъвършенствана криптография от самото начало.

 

Глава 8: Доставчици на BAAS на Hyperledger

Инфографика за екосистемата и визията на Hyperledger

 

 • Oracle

Един от всеобхватните доставчици на BAAS на Hyperledger е Oracle. Oracle предоставя различен подход за BAAS само за корпоративна употреба. Доставчикът ще ви позволи да разгърнете блокчейна си Hyperledger заедно с извършване на промени в съществуващите дневници. С Oracle бихте могли да се насладите на пълното разширение на проектите на Hyperledger и да споделите информация с вашите корпоративни връзки.

Понастоящем внедряването на Hyperledger Fiber е най-популярната схема на Oracle. И те ще предложат всяка функция на блокчейна Hyperledger. Ако искате да направите конкретни реализации на блокчейн, за да отговарят на вашата компания, можете да направите това доста лесно.

Освен това, ако Hyperledger прави някакви актуализации или промени в кода, вие ще бъдете първият, който ще получи тези актуализации. Платформата работи предимно на композируем архитектурен модел. Ядрото на платформата ще ви позволи да имате различни слоеве с интерфейси, за да персонализирате модулите, които можете да включите.

 

Основни свойства

 • Прозрачни решения: Всички потребители в мрежата биха могли да видят последователните данни в регистъра. Достъпът обаче може да бъде отказан, ако те нямат подходящ достъп за оторизация в мрежата.
 • Неоспорим консенсус: Консенсусът зависи главно от мнозинството потребители. Ако решат, че транзакцията е валидна, тя е валидна. Ако решат, че не е валидно, то ще бъде отказано. Но след като бъде решено, никой не може да го промени.
 • Непроменим: Той работи подобно на публичния блокчейн, така че никой не може да променя транзакции, след като е в дневника.
 • Шифрован блок: Правилното криптиране на счетоводната книга осигурява максимална сигурност, тъй като никой не може да я дешифрира.

 

 • IBM

IBM е един от водещите BAAS доставчици на Hyperledger. В сътрудничество с тях те излязоха с най-модерната технология за блокчейн – Hyperledger Fabric. Също така, IBM предлага най-доброто от най-доброто решение, готово за предприятие, на ваше разположение.

 

Има ли някакви специални функции?

Иновация

IBM предлага широка гама приложения на Hyperledger за вашето развитие. Можете да изберете онлайн, местна или споделена среда. Но може да се наложи да се докоснете до инструментариума за разработка. Е, няма какво да се притеснявате, всички инструменти на Hyperledger са на ваше разположение. Всичко, което трябва да направите, е да включите модули и да започнете да бъдете креативни.

 

Мощност

Това, което много предприятия искат, е властта над мрежата. Предприятията или други организации разполагат с поверителна лична документация, с която да се справят. И ако те предложат мрежа, където всеки може да хвърли поглед на своята чувствителна информация, нещата може да излязат извън контрол.

Така че, справете се с това, IBM ще ви даде панел, откъдето можете да проверявате от време на време книгата.

 

Оперативен

IBM предлага висока производителност, която можете да получите от проектите на Hyperledger. Така че получаването на достъп до безпроблемна среда с безброй възможности за избор няма да представлява проблем за вас. IBM е тук, за да ви защити.

 

 • AWS

Amazon Web Services или AWS е прекрасно допълнение към списъка с доставчици на Hyperledger BAAS. Ако искате лесен начин да интегрирате тази блокчейн с вашата компания, тогава определено трябва да проверите AWS.

Изграждането на ваши собствени мащабируеми решения е лесно. Всяка мрежа се управлява напълно от Amazon. Така че, само получаването на шаблона ще се погрижи за работата от ваша страна. Нека екипът на AWS се погрижи за останалото.

Освен това решенията тук са икономични и с високо качество.

 

Каква е ползата?

 • Време за разполагане

Внедряването на вашата блокчейн мрежа на Hyperledger ще отнеме само минута. Засега AWS предлага само изпълнения на Fabric.

 • Възможност за избор

Можете да изберете контейнера, за да стартирате вашия шаблон AWS. Можете да избирате между екземпляри EC2 за стартиране на клъстер Docker или Amazon Elastic Container Service (ECS).

 •  Инструменти

Шаблонът, който AWS ще предостави, идва с необходимия инструмент за разполагане или управление на мрежовата структура. Най-вече те са подходящи за ситуации, когато една компания иска да интегрира блокчейн като вътрешна мрежа.

 • Без скрити разходи

Най-важното е, че не се притеснявайте за никакви допълнителни скрити разходи. В AWS ще плащате само за услугите. След като получите шаблона, няма да е необходимо да се справяте със скритите разходи.

 

 • Microsoft Azure

В сътрудничество с Hyperledger сега Microsoft предоставя и услуги на BAAS. Освен това Microsoft Azure ще ви позволи да го стартирате и стартирате в рамките на един ден!

Но най-вълнуващото при този доставчик е, че са необходими само няколко щраквания, за да го настроите. Има обаче уловка. Работната маса на Azure е най-вече за целите на развитието, така че използването й като обикновена счетоводна система няма да донесе нищо добро.

Azure не изоставаше от другите доставчици по отношение на инструментите за разработка. Те предлагат много инструменти за разработка за започване на изпълнението.

 

Списък с функции

 • Произвежданите стоки се проследяват чрез SMS и Voice интерфейси.
 • Интеграцията на Интернет на нещата идва с решенията. Така че проследяването на продукти или пратки с помощта на IoT е съвсем просто.
 • Управлението на основните процеси ще премине през ERP система. Тези системи са напълно способни да взаимодействат с потребителите.
 • Внедряването на блокчейн решение е доста бързо и повишава ефективността.
 • Разходите за внедряване на ниво предприятие са сравнително по-евтини. Освен това предлага и промяна на старата мрежова система с блокчейн.

 

 • Облак Alibaba

Облакът Alibaba е друг доставчик на BAAS на Hyperledger. Платформата е най-популярна за предлагане на корпоративно решение на компании. Използвайки това, вие също можете да се насладите на предимствата на Hyperledger без никакви неприятности.

Дори да нямате време да успеете да го внедрите, Alibaba Cloud ще го направи вместо вас.

 

Предимства на Alibaba Cloud

 • Предлага стратегии за сигурност за осигуряване на военна степен на сигурност и има изолация от няколко наематели.
 • Предлага се с надеждно съхранение на данни. Така че, мащабируемостта няма да е проблем и бихте получили безпроблемна производителност дори в трудни моменти.
 • Лесно и лесно Предоставя административни функционалности, които помагат да се създаде проектът с няколко кликвания.
 • Отворената екосистема идва с отворена екосистема. Така че, той ще поддържа много приложения и данни.

 

Ами други функции?

 • Alibaba Cloud си сътрудничи с общността на Hyperledger и по този начин те предлагат най-модерните технологии.
 • Бързият режим ви позволява да разположите блокчейна само с едно кликване.
 • Създайте консорциуми и добавете своите участници, получете помощ за управление от Alibaba Cloud.
 • Проверете ефективността на вашата платформа и управлявайте активността на други потребители.
 • CA сертификати за държавна сигурност.
 • Предлага интелигентни договори Chaincode и ви позволява да създадете договора с няколко страни едновременно.

 

 • Huawei

Huawei е новодошлите в тази област. Към момента обаче единственият доставчик на BAAS за Hyperledger е Азия. Но услугите не са ограничени само до Азия. Фирмите наоколо са свободни да видят решение на платформата.

 

Има ли някакви предимства?

 • Всеки може да използва: Huawei се фокусира единствено върху корпоративни решения Hyperledger. Той използва Fabric 1.1 за разработване на платформата и отнема само няколко минути за разгръщане.
 • Гъвкав: Huawei като BAAS предлага най-разнообразната гама консенсусни протоколи на пазара. Ето защо достигането на 5000 транзакции в секунда е лесна задача. Освен това ще получите гъвкав протокол за превключване, динамично присъединяване и управление на ресурси.
 • Икономично: Изгодно е да разгърнете проект с помощта на Huawei. Всичко, което трябва да направите, е да платите за ресурсите, от които се нуждаете. Общите разходи за различни функции също са по-евтини от другите популярни доставчици.
 • Защита и сигурност: Той ще се предлага с панел за управление на всичките ви възли и разрешения за достъп. Освен това киберсигурността е на място и няма да позволи никаква атака.
 • Удостоверяване: Предприятията се нуждаят от протоколи за удостоверяване и трябва да бъдат в пълно доказателство. Ако по някакъв начин някой получи вратичка, той може да използва лежера и да компрометира чувствителна информация. Също така, за да се справи с този Huawei ще предложи различен вид процес на удостоверяване, който ще го направи неизменим.

 

 • Акцент

Компанията Accenture е един от ентусиастите на корпоративния блокчейн. Accenture се интересуваше от блокчейн от самото начало и работи съвместно с много блокчейн платформи.

Един от тях е Hyperledger, а Accenture е един от доставчиците на BAAS. С Accenture ще получите и консултантско решение заедно с типичните услуги на Hyperledger.

 

Какво предлагат?

 • Творчески стратегии: И така, искате да внедрите блокчейн, но не знаете как да започнете. С разнообразния екип от експерти, Accenture ще анализира вашата компания и след това ще посочи как да започнете осиновяването си.
 • Платформа, фокусирана върху приложението: Вашата компания е от селективна ниша, така че трябва да направите своето блокчейн пространство подобно на тази ниша. Но какви решения бихте могли да предложите? Accenture ще ви помогне да разберете това.
 • Среда за разработка: Разработването на решението е лесно с Accenture. Те предлагат изпълнение над всичко.
 • Специален дизайн: Те могат да проектират решението на Hyperledger, което искате. Просто ще трябва да изброите вашите изисквания към тях.

Вижте нашето Ultimate Blockchain Ръководство за бизнес стратегия и започнете!

 • Samsung SDS

Решението, което Samsung SDS предлага, е малко по-различно от другите доставчици. Те предлагат оптимизатор на блокчейн решения само за Hyperledger Fabric. Тяхната платформа Nexledger е повече от достатъчна, за да задоволи всички ваши нужди от Hyperledger.

С тяхната платформа ще можете да получите корпоративни решения с по-разширени функции. Това означава, че ще получите модифицирано решение Hyperledger Fabric, където те ще интегрират свой собствен Nexledger Accelerator, за да ускорят процеса на транзакция. Но не си мислете, че са пропуснали другите характеристики на проекта.

Със Samsung SDS ще можете да се насладите на всички тези, но е по-ускорен.

 

Характеристики на Samsung SDS

 • Висока производителност: Интеграцията на ускорителя ще ви осигури високоефективни решения, базирани на Fabric.
 • Мониторинг и управление: Вижте активността си в блокчейн и създаването на нови блокове от система за управление.
 • Интелигентни договори: Интегрирането на мощни функции за интелигентен договор би улеснило транзакциите Ви повече.
 • Сделки с голям обем: ускорителят увеличава скоростите на транзакции на блокчейн Fabric. Така че, вместо да получавате стария процент на транзакция, можете да обработвате големи обеми по всяко време.

 

Глава 9: Фирми от реалния свят, използващи проекти на Hyperledger

Към днешна дата има само три активни проекта Hyperledger – Fabric, Iroha и Sawtooth. Тъй като те са безплатни за използване, много компании използват тези проекти, за да измислят добри случаи на използване за своите специфични ниши. Ще говоря за това кои компании от реалния свят използват блокчейн Hyperledger. И така, нека започнем!

 

 • CLS

CLS използва Hyperledger Fabric за захранване на своето ново базирано на блокчейн решение за нетиране на плащания, наречено „CLSNet“. Тази платформа помага да се повиши ефективността на оперативните процеси, като например информираност в реално време за всяка валута, оптимизиране на ликвидността в рамките на деня, намаляване на рисковете и много други. Тази компания е един от най-големите доставчици на мерки за намаляване и уреждане на риска в световната валута.

CLS главно иска да интегрира това решение за нетиране на валутния пазар, което включва корпорации, хедж фондове, мениджъри на активи, брокери-дилъри, брокер и банки. Потребителите могат да изпратят валутни инструкции на CLSNet за суапове, неизпратими форуърди, форуърди, сделки на следващия / този ден, спот и същия ден за 140+ валути.

Всеки потребител, използващ решението, ще получи намаляване на операционния риск, ефективност, обработка на системата, подобрена ликвидност.

 

 • Американска администрация по храните и лекарствата (FDA)

FDA използва Hyperledger Fabric за осигуряване на здравни данни. Това би дало на пациентите по-добър начин за взаимодействие със собствената им информация и би довело до открития. Тази здравна информация може да обхваща геномни данни, електронни медицински записи (EMR), клинични изпитвания и др. Това е мащабируем и ефективен начин за поддържане на всички данни, свързани със здравеопазването, в една книга.

В днешно време пациентите нямат достатъчно достъп до собствената си здравна информация, позволявайки да споделят тази информация със съответните изследователи. Но с решението те биха могли да споделят своите данни в сигурна среда и ще могат да допринесат за медицински открития. По този начин тя най-накрая ще позволи на доставчиците или изследователите да имат 360 ° достъп до информацията за пациента.

 

 • Sichuan Hejia Co. Ltd..

Hejia, заедно с фармацевтичния търговец, банка и болница работят по системата за прилагане на технологията Yijian Blockchain. Системата е базирана на Hyperledger Fabric. Основната му цел е да премахне финансовите предизвикателства пред фармацевтичните продукти. Hejia иска да разшири системата за кандидатстване, за да включи повече банки, болници и търговци на дребно, което ще създаде екосистема.

Системата за кандидатстване ще поеме управлението на веригата за доставки на фармацевтичната компания и ще проследи лекарствата, за да насърчи прозрачността. Той също така ще гарантира всички финансови транзакции с банката, използваща канала. Като цяло системата би намалила оборота, необходим за всяка пратка лекарства.

 

 • Лондонска фондова борса

Лондонската фондова борса използва приложението Hyperledger Fabric във финансовата ниша, за да създаде търговска бизнес мрежа. Те обаче планират да използват мрежата, за да постигнат оперативна съвместимост със съществуващите си системи, като по този начин насърчават тяхната ефективност.

Проектът трябва да има поверителност и сегрегация, тъй като тези два са жизненоважни компоненти на всякакви финансови услуги.

Hyperledger Fabric може да осигури резервно копие тук. Той може да направи проекта способен да споделя чувствителна информация в разрешената мрежа. Също така, проектът ще използва най-високото ниво на криптография за осигуряване на платформата.

Други финансови организации могат да постигнат оперативна съвместимост с групата на Лондонската фондова борса чрез тази платформа.

 

 • TenneT

Търсенето на електричество се увеличава от ден на ден, а предлагането му става все по-нестабилно. В близко бъдеще може да има моменти, в които доставката на електроенергия да не може да отговори на търсенето.

И този дисбаланс ще доведе до прекъсване на електрозахранването и ще се отрази негативно в едно технологично основано общество. За да се справи с него, TenneT предлага решение. TenneT използва случаи на използване на Hyperledger Fabric в това отношение, за да оформи книга, която ще проследи предлагането и търсенето.

Освен това, за да се бори с недостига на търсене, TenneT ще използва битови батерии или съхранено електричество за захранване на мрежата.

В момента компанията все още дегустира проекта. За поддържане на непрекъснат поток от електричество, това приложение Hyperledger Fabric ще записва наличността на потребители, желаещи да дадат назаем своята батерия за електрическа кола за захранване на мрежата. Приложението ще отбележи кои са налични за използване и след това ще използва този източник за управление на прекъсването на електрозахранването.

Освен това, TenneT обещава да не злоупотребява или да компрометира наличността на електрически автомобили или да създава неудобства на клиентите.

 

 • SAP

Софтуерният гигант SAP пусна облачна платформа като средство за подпомагане на разработването на блокчейн приложения. SAP използва случаи на използване на плат Hyperledger в тази платформа и иска да предложи решение за предприятия.

Това също допринесе за първоначалното внедряване на проекта за плат Hyperledger. Към настоящия момент SAP работи с повече от 65 компании за предприемане на усилия за съвместна работа в блокчейн в различни приложения, като производство, верига за доставки, транспорт, фармацевтични продукти и храни.

С това приложение на плат Hyperledger ще можете да внедрите вашата блокчейн в облачна среда. Също така, разработването, тестването и изработването на прототипи на интелигентни договори или други приложения също може да се извършва в мрежата.

Можете да разширите вече съществуващото решение и да създадете консорциуми или частни блокчейн системи. SAP не иска да се фокусира само върху самата технология. Но те също така искат да проучат и други ниши, като бизнес стойности, случаи на използване, разходи и много други. Освен това приложението Hyperledger Fabric обещава целостта и качеството на данните от самото начало.

 

 • ANZ, Westpac и Scentre Group

Други популярни случаи на използване на плат Hyperledger са цифровизацията на банкови гаранционни процеси за лизинг на търговски имоти. Съвместните усилия на ANZ, Westpac и Scentre Group го правят възможно. Те използват Hyperledger Fabric от IBM за захранване на системата.

Решението е да се използва DLT, за да се премахне необходимостта от гаранции на хартиен носител. По този начин цялата документация ще стане цифровизирана и ще намали шанса за подправяне и измамни дейности. Обикновено банките трябва да се справят с много препятствия, когато става въпрос за лизинг на търговски имоти, тъй като има много дублиране и темперамент. Но приложението Hyperledger Fabric тук ще се отърве от лошата страна завинаги.

Освен това решението ще проследява и отчита състоянието на гаранциите чрез множество промени. Това ще позволи на банките да държат нещата под контрол. Групата е нетърпелива да сподели това решение с други индустрии и да формира по-голям пилотен проект.

 

 • UBS

Използвайки случаи на използване на Hyperledger Fabric, UBS заедно с други компании като Commerzbank, Bank of Montreal (BMO), Erste Group и CaixaBank създава нова глобална търговска платформа Batavia. В момента UBS приема технологични насоки от IBM.

Всяка организация, независимо дали е голяма или малка, може да осъществи достъп до това приложение на Hyperledger Fabric Batavia и да използва сектора за търговско финансиране във всякакъв режим на търговия. Освен това няма значение дали търгувате във въздух, суша или море.

В момента петте банки го разработват съвместно и UBS поема водещата роля. Секторите за търговско финансиране се справят с много въпроси и използването на случаи на използване на Hyperledger Fabric в тази ниша може потенциално да повиши нивото на производителност.

Освен това приложението Hyperledger Fabric Batavia поддържа прозрачен, ефективен и рентабилен начин за извършване на търговията. Така че, глобалната търговска платформа може да помогне на тези организации да изградят по-достъпна трансгранична търговия и многостранна търговия.

 

 • Променете здравеопазването

Случаите на използване на Hyperledger Fabric съществуват от доста време. И този път Change Healthcare поема водещата позиция с новото приложение Hyperledger Fabric – Intelligent Healthcare Network ™.

Тази мрежа вече е достъпна за използване и хората могат прозрачно да управляват своите искания. Интелигентната здравна мрежа е първото по рода си решение за блокчейн от корпоративен клас в нишата на здравеопазването.

Сега, използвайки платформата, здравната организация ще може да проследява състоянието на подадените искове, заедно с паричните преводи през целия цикъл на исковете. Освен това, за да стане по-ефективно и да прехвърли приложението Hyperledger Fabric, ще се извърши одит, проследяване и развитие на доверие сред потребителите.

Това е ориентирано към пациентите здравно решение, което може да насочи повече иновации по пътя си.

Приложението Hyperledger Fabric може да обработва административна, клинична и финансова транзакция от хиляди други здравни заведения също. И така, в крайна сметка Change Healthcare буквално променя начина, по който работи здравната индустрия.

 

 • Национална банка на Камбоджа

Друг голям случай на използване на рамката на Hyperledger Iroha е Националната банка на Камбоджа. Те разполагат с Баконг – банкова система, която работи на Hyperledger Iroha. Националната банка на Камбоджа внедри тази система, за да осигури финансова подкрепа за управление на активите в банките на Камбоджа.

В момента те работят със Soramitsu за тестване на блокчейн платформата преди старта. Ако проектът е успешен, той ще може да увеличи способността на централната банка да наблюдава и улеснява междубанковите транзакции и кредитиране.

Освен това те искат да намалят разходите за междубанково кредитиране; те обаче няма да поддържат никакви криптовалути точно сега. Използвайки платформата, ще можете да се насладите на достъпни, безопасни, ефективни и гладки процеси на транзакции, ако живеете в Камбоджа.

Освен това на този етап те се фокусират главно върху оперативните функционалности, които съответстват на политиките на банката. Той също така ще подкрепи използването на местни валути.

 

 • Sompo Japan Nipponkoa Holdings Inc..

Базираната в Япония глобална застрахователна група за злополуки и имущество Sompo Japan Nipponkoa Holdings Inc. използва Hyperledger Iroha за сключване на договори за деривати. Използването на blockchain е застрахователна организация е изключително популярна в наши дни, а Sompo е последната, която се присъедини към лигата.

Според застрахователната компания наскоро те са идентифицирали истинския потенциал на блокчейн, който могат да използват за процесите на трансфер на риск или катастрофа. Засега те изостават от продукта. Япония е изложена на много природни бедствия като вулканични изригвания, тайфуни и земетресения. Ето защо търсенето на климатични деривати нараства.

Sompo иска да предостави на своите клиенти удобни деривативни услуги заедно с по-висока ефективност на продукцията. Ако използват блокчейн за издаване на тези деривати, те могат да предложат автоматизиран продукт, където параметърът ще вземе метеорологичните ситуации в уравнението.

И използването на Hyperledger Iroha е напълно логично, тъй като може да предложи функциите, от които Sompo се нуждае.

 

 • Сорамицу

Soramitsu използва Hyperledger Iroha, за да помогне на финансовите институции и бизнеса за управление на всичките им цифрови активи. Въпреки че Soramitsu е първоначалният разработчик на проекта Iroha и те допринесоха изключително много за общността на Hyperledger. Освен това те написаха проекта на C ++, така че разработчиците да могат да го използват, за да разработят надеждно и високоефективно решение.

Освен това, Soramitsu сега работи по други решения, използвайки Hyperledger Iroha; най-вече това са мобилни приложения за договори, самоличност или цифрови активи.

Един от проектите, по които работят, е Sora. Това е приложение за самоличност, което ще бъде в основата на вашата платформа за поверителност и управление на самоличността. Ще можете да контролирате своята самоличност, използвайки тази платформа и да споделяте информация чрез частен канал, ако е необходимо.

Университетът в Айзу също използва техния проект за създаване на местна валута, в която студентите могат да плащат незабавно за университетски съоръжения с помощта на мобилното приложение. Първоначално тестваха приложението в университетската кафене и магазини.

 

 • T-Mobile

Hyperledger Sawtooth бавно става популярен сред много компании, главно поради факта, че предлага куп функции. Сред компаниите T-Mobile също използва тази платформа за създаване на решение за управление на самоличността и достъпа, наречено Sawtooth Hyper Directory.

Основно ще работи на Proof-of-Concept и Intel изгражда модела за тях. Hyper Directory ще адресира проблеми, свързани с управлението на идентичността. Потребителският интерфейс осигурява лесен за използване уеб-базиран достъп до платформата.

T-Mobile също ще има функция за интелигентен договор в проекта, за да предложи одиторски решения. Освен това го правят с отворен код. Използвайки тази директория, ще можете да наблюдавате вашата самоличност и да я управлявате с лекота. Така че решението ще бъде достъпно за клиентите заедно с техния бизнес.

 

 • Фондова борса в Тел Авив

TASE работи върху платформа за кредитиране на блокчейн, заедно с концентратора на Fintech TheFloor и Accenture. Понастоящем в Израел липсва каквато и да било централна точка за кредитиране на акции и обикновено процесът на кредитиране се извършва в междубанковия сектор.

Освен това, тази платформа за кредитиране иска да даде достъп на много по-големи потребители, заедно с по-бързи резултати. Той може също така да поддържа всякакви позиции за краткосрочно кредитиране.

Те обаче са фокусирани най-вече върху дългосрочното кредитиране на акции, а не върху късите продажби, тъй като това създава нестабилен пазар.

Фондовата борса в Тел Авив използва Hyperledger Sawtooth за захранване на платформата. Intel е първоначалният разработчик на тази платформа. Hyperledger Sawtooth може да обещае функции като интелигентни договори, равноправни транзакции и повишено ниво на сигурност, което ще направи платформата неизменна.

Освен това ползите не спират дотук. Използването му на платформа за кредитиране може да намали цената на разработката. Също така, това може също да стабилизира пазара и да го направи по-подходящ за хората да купуват акции.

 

 • Държавна банка на Индия

Друго приложение на Hyperledger Sawtooth е BankChain – консорциум от индийски банки. Тук Държавната банка на Индия е основателят на BankChain. В сътрудничество с Primechain технологиите те се опитват да разширят консорциума от банки. В момента те имат над 27 членове от Индия и Близкия изток.

Понастоящем те искат да използват Hyperledger Sawtooth, за да внедрят превъзходен „Познай своя клиент“ (KYC) и борба с изпирането на пари и финансирането на тероризма (AML / CFT). Рамката Sawtooth е напълно способна да се справи с тези изисквания доста лесно.

SBI главно иска да добави по-голяма ефективност във финансовия сектор, за да спре компрометирането на транзакциите и поверителността на данните.

Те също така искат Intel като технически съветник да оптимизира направата на проекта. Освен това, използвайки платформата BankChain, други банки ще могат да се радват на намалени разходи за развитие на инфраструктурата заедно с чуваемост.

 

Глава 10: Каква е дългосрочната визия на Hyperledger?

Широко разпространена интеграция 

Hyperledger blockchain предвижда често срещан проблем, с който всеки ще се сблъска в бъдеще. Хората биха искали да споделят данните си върху разпределени платформи; обаче няма нито една точка на доверие между всички потребители.

Е, решението ще бъде технологията за разпределена книга. Hyperledger blockchain иска да създаде общност, в която DLT и Blockchains биха били по-често срещани, отколкото като екзотична технология.

Широката интеграция обаче не би била лесна. В повечето случаи, ако блокчейн платформата предлага повече сигурност и поверителност, производителността по някакъв начин се влошава. Това означава, че ще трябва да имаме различни видове блокчейн, където всяка система може да комуникира помежду си. По този начин блокчейнът може да бъде екосистема, където хората могат да имат всички случаи на употреба.

Hyperledger blockchain иска да запази своите рамки оперативно съвместими и модулни за справяне с тези проблеми.

 

Сменяеми модули

Hyperledger blockchain се опитва да разработи много модули в бъдеще. Те искат да обхванат всички основания, така че разработчиците да могат да ги комбинират, за да създадат работеща платформа. Освен това тези платформи биха били сигурни, сплотени и изключително функционални.

Също така тези модули ще могат да комуникират с други модули на същата платформа или други платформи. Но основната цел е да го направим подходящ за неспециалисти, които могат да изграждат блокчейн, дори ако той не знае как да кодира.

 

Сътрудничество с конкуренцията

Hyperledger blockchain иска да насърчава повече партньорства. Ще се радвате да знаете, че те не искат сами да доминират в екосистемата. Също така те искат да се съберат заедно с други блокчейн платформи и да разширят общността.

Насърчаването на сътрудничество също би довело до по-голям растеж в тази ниша. Тъй като компаниите спират конкуренцията и работят заедно, те могат да измислят повече решения много по-бързо.

 

Колекция от инструменти

Някои от вас може да си помислят, че блокчейнът Hyperledger се превръща в един софтуерен стек. Но доверието е, че те искат само да създадат колекция от инструменти и рамки, които са лесни за използване. Така че ще получите пълен достъп за използване на тези рамки и инструменти, за да създадете своя собствена платформа.

Така че, те няма да ограничат използването ви или няма да ви кажат да спрете да използвате други блокчейн книги. Освен това целта е в общността им да има колкото се може повече разработчици. Това ще осигури цялостния растеж на бизнеса и предприятията.

 

Глава 11: Заключителни думи

Всички живеем във време, в което технологичните промени са доста експоненциални. Сега всичко е свързано и хората настояват да бъдат свързани през цялото време. Както в личния, така и в бизнес живота си може да сте забелязали, че се нуждаете от повече комуникация, цифрово съдържание и данни.

Но всички те ще се нуждаят от частна, сигурна и надеждна среда. Hyperledger просто се опитва да ви предостави всичко това по лесен начин. Blockchain и DLT са решения за бъдещи нужди. И Hyperledger носи творчество и лекота на използване в този контекст.

Тъй като е с отворен код, можете напълно да използвате техните вече разработени проекти. Надяваме се, че ще виждаме все повече и повече от техните прекрасни проекти и ще видим как блокчейн екосистемата достига славата си.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map