Кой е Алекс Тапскот? Революционният блокчейн

В индустрия, която не е продължила до десет години, много хора са направили своя отпечатък и са донесли идеи и иновации, които са помогнали за подобряване на криптовалутата и блокчейн общността. Една такава личност е Алекс Тапскот.

Алекс Тапскот, канадец по националност, е роден през 1986 г. в семейството на г-н Дон Тапскот и г-жа Ана Паула Лопес, автор на най-продаваната книга Wikinomics, Цифровата икономика. Алекс Тапскот е автор, съветник и рисков капиталист. Повечето от творбите му се въртят около бизнес стратегии, идеи и технологични иновации.

Роден е в Торонто, Онтарио, Канада. Криптовалутата попадна в светлината на прожекторите през 2009 г. и Алекс започна да чете за нея, започна да изучава какво представлява блокчейнът, как се използват криптовалутите и др. По този начин по-голямата част от литературната му работа се върти около блокчейн технологията, криптовалутите и нейното приложение с особен интерес в Bitcoin е първата основна криптовалута.

Алекс е рисков капиталист по избор на Кариера, с особен интерес към криптовалутите и блокчейна, той основава компания, наречена NextBlock Global. Точно като баща си, Алекс изпитва страст към бизнеса. Баща му Дон Тапскот е написал няколко книги, публикувал е няколко статии в области като технологии, бизнес и общество. И забавно, той е съавтор на книга със сина си, преди да бъде озаглавен „Blockchain Revolution: Как технологията зад биткойн променя парите, бизнеса и света.

Кредити за изображения: @alextapscott

Дан Тапскот е и канцлер на университета в Трент и професор в Училището по мениджмънт в Ротман. С това ниво на опит и екологична помощ на разположение на Алекс, той се превърна в видна фигура в блокчейн общността, така че да бъде поканен на семинари и конференции, за да говори за Blockchain и криптовалути, точно както направи наскоро на 21 юни 2018 г., присъствайки на @ организирана блокчейн конференция на ideacity.

Той има личен уебсайт, където публикува неща, свързани с него, като видеоклипове, интервюта, публикации и др. Уебсайтът му е www.alextapscott.com. С него може да се свърже и в Twitter, с неговата дръжка „@alextapscott.„Неговата компания NextBlock Global е инвестиционна компания с фокус върху финансови„ активи “като Bitcoin, Ethereum и други криптовалути. Също така, той участва в подпомагането на Blockchain стартиращите компании да се справят добре. Наред с факта, че Алекс е главен изпълнителен директор и основател на NextBlock Global, той е и съосновател на Blockchain Research Institute заедно с Дон Тапскот.

КОЙ Е ALEX TAPSCOTT? СЕМЕЙСТВО, КАРИЕРА И ОБРАЗОВАНИЕ

Роден в четиричленно семейство, семейството на Дон Тапскот и Ана Паула Лопес, Алекс израства със семейство, което оказва значително влияние върху живота и кариерата му. Той има брат и сестра на име Никол Тапскот. Г-н Дан Тапскот, дванадесет години по-възрастен от съпруга си, е роден през 1947 г., по-точно 1 юни. Той е главен изпълнителен директор на Tapscott Group. Той е автор и съавтор на около петнадесет книги.

Той участва в междуотраслови групи, които искат да предложат решения на политически въпроси в блокчейн и криптовалутното пространство. Той също присъства на среща на върха със сина си Алекс, където двамата говорят по въпроси, свързани с блокчейн. Дон има бакалавърска степен по психология и статистика от университета в Алберта. Той също така има магистърска степен по магистърска степен по методология на изследванията. И накрая, той е член на ордена на Канада.

Майката на Алекс, Ана Паула Лопес, португалка по националност, е родена през 1959 г. Тя живее в Торонто, Канада със съпруга си и е социален новатор & предприемач, публичен говорител. Притежава бакалавърска степен по изкуства (B.Arts) от университета в Торонто. Тя е призната в страната си, след като президентът на Португалия през 2014 г. й връчи орден за заслуги. И точно както съпругът й, тя стана член на ордена на Канада през 2011 г. четири години преди съпруга си.

Алекс е щастливо женен за Ейми Уелсман.

Чрез своята книга, която е съавтор на баща му, Алекс получи голямо признание. Книгата е бестселър на “Торонто Стар” и се превърна в “Глобус и поща”. Financial Times, наред с други забележителни организации, четат и преглеждат книгата. Harvard Business Review също отчита в книгата. В рецензия на Financial Times те казаха


„The Tapscott’s в тяхната книга предостави задълбочен, добре написан и балансиран наръчник за следващото голямо нещо в технологиите“.

Първата експозиция на Алекс за изказване на TEDx бе през октомври 2016 г. в Сан Франциско. В момента той работи като съветник в консултативния съвет на независимата канадска агенция за поддържане на федерални избори, ИЗБОРИ КАНАДА. Той също така е член на консултативен съвет за стартиращи компании като Paycase и Nuco. На 16 март 2017 г. той обяви старта на Международния институт за изследване на блокчейн на срещата на върха DC Blockchain, домакин на Камарата на цифровата търговия.

МЕЖДУНАРОДЕН ИНСТИТУТ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА БЛОКЧАЙНИ

Международният институт за изследване на блокчейн е инициатива, която обединява правителството на Канада, други правителствени органи и корпорации от частния сектор, за да работят заедно, за да донесат брилянтни умове както в научните изследвания в публичния, така и в частния сектор, да им помогнат да изграждат базирани на блокчейн икономики по целия свят . Финансирането за този институт ще се черпи от кесия, финансирана от правителства, публични и частни корпорации, както и от стартиращи блокчейн.

С тази инициатива ще бъде въведена нова ера, която ще насърчи блокчейн и криптовалутната общност да се развиват точно както се развиват интернет технологичните стартиращи компании. Учредителите на тази инициатива са IBM, Accenture, SAP, Digital Asset, NASDAQ, Centrica, PepsiCo, Liberty Global, Ontario Government, University Health Network и блокчейн компании като WISeKey, YouBase, Cosmos, Votem, Artlery, Paycase, Nuco, и т.н. Очаква се този списък да се разширява, за да включва членове на правителства и частни компании с течение на времето.

Когато Алекс направи това съобщение, той отбеляза предимствата на такъв институт, като посочи връзката на Канада с някои от водещите световни изследователи на блокчейн и стартиращи компании. Този институт е натоварен с отговорността да работи по различни стратегии със стартиращи компании, за да се случи блокчейн икономика. Тази огромна роля е работа на експерти в блокчейн, в която те също така дават на стартиращите свободни ръце в предлагането на нови идеи, така че да изглежда по-скоро като съвместни усилия.

Първата фаза на програмата започна на 3 април 2017 г., за да завърши на 20 декември 2017 г. „Програмните резултати“ се състоят от доклади и инструменти, които проектират заключенията на програмата сред членовете на института, т.е. организации членове, уеб семинари и брифинги за ръководители.

ALEX TAPSCOTT & NEXTBLOCK GLOBAL

Тази компания, основана от Алекс Тапскот и Чарли Морис през 2017 г. в Торонто, Онтарио, Канада, е компания за инвестиции в цифрови активи. NextBlock е един от водещите световни технологични стартъпи, които поддържат движението на блокчейн технологиите. В тази компания членуват само двама и те са гореспоменатите, от които последните функционират и като главен инвестиционен директор. През същата година компанията премина през процес на финансиране, в който реализира около двадесет милиона долара (20 000 000 долара). Процесът на финансиране приключи на 31 юли 2017 г. Официалният уебсайт на компанията е www.nextblock.co, там има малко или никаква информация. Но в момента уебсайтът е временно достъпен.

След основаването му през 2017 г., Алекс обяви, че NextBlock ще се фокусира върху инвестиции в космоса чрез ICO. Малко знаехме, че тези инвестиции ще бъдат изтеглени от фалшиви ICO.

Фирмата беше спряна с няколко противоречия. На 1 ноември 2017 г. Forbes съобщи, че фирмата фалшиво е посочила четири известни личности на блокчейн като членове на своя консултативен съвет. След като това твърдение беше изтеглено и бяха проведени разследвания, беше установено, че твърдението е вярно. Като последица от това, компанията отменя плана си за публично включване и ще върне парите на инвеститорите.

БЛОКЧЕЙН РЕВОЛЮЦИЯ: КАК ТЕХНОЛОГИЯТА СЛЕД БИТКОЙНЪТ ПРОМЕНЯ ПАРИ, БИЗНЕС И СВЕТА.

Тази книга е първата публикация, която Алекс написа заедно с баща си. Защото те споделят подобни настроения за бъдещето на блокчейн и криптовалута. Книгата стартира на 5 май 2016 г. в училището по мениджмънт Rotman. След това дуото започна с десетчасова обиколка на града в университета в Торонто, където разговаряха по темите в книгата си. По време на пътуването си те имаха закрита среща с няколко бизнес и технологични лидери и аргументираха ясно как технологията на блокчейн ще промени начина на управление на бизнеса, как интернет се използва за подобряване на финансовите системи. Блокчейнът е известен като публична книга, в която транзакциите се съхраняват, записват, потвърждават и обработват. Тази технология придоби популярност чрез криптовалутата Bitcoin и продължи да бъде шаблон за други проекти за криптовалута.

Въпреки това, Tapscott в своята книга твърди, че блокчейнът, който революционизира света, би имал много по-голямо въздействие, отколкото да се използва за дигитализирана валута. Тъй като блокчейнът е програма, която не може да се редактира и всяка информация в нея е изтриваема, тя създава чувство за сигурност на финансовите активи. На всеки участник в блокчейна се присвояват уникални самоличности под формата на смеси от цифри и букви, така че когато има транзакция, която се активира по веригата, източникът и дестинацията могат да бъдат проследени.

С този вид идентификация, Тапскот твърди, че блокчейнът може да се използва за неща като процеси на гласуване. Както е известно в различни климатични условия, гласуването се извършва от индивиди и има много предизвикателства, свързани с това, което включва фалшифициране, двойно гласуване и др. Използването на блокчейн може да помогне за намаляване и изкореняване на подобни проблеми, тъй като има конкретен ключ към индивида и ако отделните гласове, гласуването се записва и прави достъпно по веригата, не може да се редактира, нито да се изтрие.

Също така блокчейнът премахва безпогрешността на трети страни при предоставянето на прозрачни, достъпни и евтини транзакции. Въпреки че интернет съществува от тридесет години, за да промени начина, по който се свързваме със себе си и социалното си съзнание, каза той, начинът, по който правехме търговия, беше същият стар, неефективен процес на трети страни. Като децентрализирана мрежа също, блокчейнът може да съществува като независима структура за управление на делата на корпорациите.

Книгата обхваща много теми от това, което е биткойн, блокчейн, крипто активи и използване на блокчейн и т.н. Това демистифицира разбирането на мнозина за блокчейн. Повишаването и спадането на цената на биткойните с течение на времето накара много хора да загубят инвестициите си и да обозначат индустрията като измама.

Това обаче не е така и тази книга изрично обяснява това. В книгата научихме за видовете крипто активи, които са седем на брой, т.е.криптовалути като Биткойн, платформи като Ethereum, където участниците могат да изпълняват интелигентни договори, третото са приложения, които работят в тези мрежи. Тези приложения се наричат ​​Dapps, т.е. децентрализирани приложения и много от тях работят на Ethereum, NEO или IOTA. Също така съществуват маркери за сигурност и тези символи се използват за представяне на собствен капитал в дадена компания. Петият тип се нарича символи на природни активи, т.е.Тези символи са цифрови активи, които имат съответния физически актив. Шестото се нарича Crypto collectibles, например CryptoKitties. И последното е криптовалутните валути като USD Tether.

В рецензията на Harvard business review, публикувана на 1 март 2017 г., книгата е обяснена в светлината на това как Blockchain променя глобалните финанси с криптовалути като Bitcoin като граници.

Книгата също така обсъжда нестабилността на пазара на криптовалути и как да развием икономиката си. Тази книга е задължителна за всеки крипто ентусиаст и всеки, който желае да създаде технологичен стартъп.

Можете да прочетете повече за Книгата тук.

Препратки:

 1. http://www.goldmansachs.com/our-thinking/talks-at-gs/alex-tapscott.html
 2. https://www.thestar.com/news/gta/2016/05/05/don-and-alex-tapscott-predict-upcoming-digital-revolution.html
 3. https://m.nasdaq.com/article/don-tapscott-announces-international-blockchain-research-institute-cm762234
 4. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Alex_Tapscott
 5. https://www.forbes.com/sites/laurashin/2017/11/01/alex-tapscotts-crypto-vc-firm-going-public-with-100m-cad-falsely-touted-4-blockchain-stars- като съветници /
 6. https://blogs-images.forbes.com/laurashin/files/2017/11/AlexTapscott_c-Max-Power.jpg?width=960
 7. https://www.forbes.com/sites/laurashin/2017/11/05/alex-tapscotts-crypto-vc-firm-aborts-public-listing-will-return-money-after-falsehoods-revealed/
 8. https://www.trendingtopics.at/alex-tapscott-blockchain-revolution-ethereum-bitcoin-crypto-token-coins/
 9. https://www.crunchbase.com/organization/nextblock-global
 10. https://www.prnewswire.com/news-releases/new-digital-asset-investment-company-nextblock
 11. глобално-обявява-затваряне-на-подпишете-20-милиона-финансиране-637605983.html
 12. https://www.futuretechpodcast.com/podcasts/nextblock-global-investing-in-the-next-era-of-the-internet/
 13. https://hbr.org/2017/03/how-blockchain-is-changing-finance
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map