Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Кой е Ник Сабо? Магьосникът на интелигентните договори

Ако сте като мен и под това имам предвид крипто ентусиаст. Тогава съм прав да твърдя, че живеете и дишате крипто. В този случай трябва да сте взаимодействали с Ник Сабо. Ако не сте, не се притеснявайте, днес е вашият щастлив ден. Ще разберете кой е Ник Сабо.

Той може да не е домакинско име като Виталик Бутерин или Сатоши Накамото. Но що се отнася до Crypto city, той е толкова близо до кмета на града. Не ми ли вярваш? Е, ето един факт, който ще ви взриви ума. Знаете ли за интелигентните договори? Да, известните интелигентни договори, които са име на домакинство. Той ги зачена. Ето колко голямо влияние той има в крипто града.

За тази цел искате да знаете повече за този човек Ник Сабо. Всичко, което знаете отгоре, е върхът на айсберга. Дръжте се и ще останете изумени.

Кой е Ник Сабо?

Не се знае много от този човек. Човекът със сигурност се радва на личния си живот. Освен проследяването на корените му в Унгария, останалото е празно. Той поддържа блог, в чийто раздел за биография е колекция от рецензии за неговите творби.

Образование и интереси

Ник Сабо е американец. Завършил е компютърни науки във Вашингтонския университет. Притежава и докторска степен по право в Юридическия университет на Джордж Вашингтон. За продължаващата си работа в академичните среди, Университетът Франсиско Марокин получи почетна професура.

Ник се интересува от история, право и изследвания.

Ник Сабо Рисърч.

Страстта му към научните изследвания го е видяла да публикува много литература. Неговите статии, есета и уроци по различни теми са гениални, най-забележителните от неговите изследвания са статии за BitGold и интелигентен договор. Ще изследваме двете по-късно.

Той се справя с всички свои теми с авторитет. Но работата му по криптография, блокчейн и биткойн е вълнуващо четиво. Той навлиза в подробности за функционалността на крипто света.

Ник Сабо обикаля целия свят, изнасяйки лекции за криптовалутата.

Какво му дава толкова значимост в Crypto City?

Чудите се какво дава на мъжа толкова голямо влияние? Какво ще кажете да ви кажа, че той постави основата, върху която е построен биткойн. Биткойнът е замислен през 2007 г. и пуснат на обществеността през 2009 г. Биткойн използва идеята за интелигентни договори. Ник Сабо визуализира идеята повече от десетилетие преди Биткойн.


Освен това писанията на Ник в неговия доклад за Bit Gold от 2003 г. му дават Edge. Някои хора вярват, че той е мистериозният създател на Биткойн – Сатоши Накамото.

Такъв е и Ник Сабо Сатоши Накамото?

Мистерията за това кой е Сатоши Накамото е безкрайна. Безкрайният дебат изглежда е с нас още известно време. Ник Сабо е свързан с това, че е истинският Сатоши Накамото. Твърденията, които той излезе да опровергае.

Защо обаче предполагам, че Ник Сабо е Сатоши Накамото? Изследванията на екип от изследователи от университета Астън в Бирмингам, Англия, имат думата. Центърът по съдебна лингвистика в университета анализира литературата на Ник. Те откриха, че неговият стил на писане е такъв в Биткойн Бялата книга.

И така, това прави ли го Накамото? Не знаем със сигурност. Това, което знаем обаче, е, че е гений. Освен това знаем, че той може да е истинският Накамото. Или поне може да е бил част от екип за създаване на биткойни. Въпреки това, мистерията е история за друг ден.

Ник Сабо за доверени страни

В своя доклад „Доверените трети страни са дупки за сигурност“ той дава своите мисли. За него доверените страни издават онова, което са създадени да решават. Доверените страни са предназначени да подобрят търговската сигурност. Търговската сигурност включва защита срещу; нарушаване на данни, поверителност, целостта и собствеността. Според аргумента на Ник той е срещу доверени страни. Освен това той смята, че доверените партии са твърде скъпи и рискови.

Ето някои от неговите причини. Те ограничават въображението. Проектирането на трета страна, разчитаща на протоколи, е лесно. По този начин ограничава въображението да измисли такива, които не го правят. Доверените страни имат скрит дневен ред и интереси. Освен това транзакционните разходи са твърде високи.

„Доверена трета страна е тази, която не съществува“ – Ник Сабо.

По този начин той е страхотен анти-доверен кръстоносец на трета страна.

Крипто пътуването на Ник Сабо

Преди изобретяването на първата криптовалута, Ник се е занимавал с криптография. Той има много работа, за да докаже това. Освен това той създаде интелигентни договори през 1996 г. По този начин, когато Bitcoin беше пуснат през 2009 г., той беше готов. Заедно с някои забележителни имена; Хал Фини и Крейг Райт. Той беше сред първите, които хвърлиха тежестта си зад блокчейн Bitcoin. Те поеха идеята почти моментално.

Други криптовалути като Ethereum, EOS и много други последваха Bitcoin. С тези записи неговото влияние само нараства. Неговата идея за интелигентни договори не може да спре да расте. Участието му в крипто е толкова голямо, че той е единица. 1 милионна част от етер е 1 Сабо. Ether е етикетът Ethereum.

Дотук установихме, че Ник е сила в крипто. Освен това е очевидно, че човекът е гений. Този човек обаче има много неща. Не искате да напускате, преди да получите останалата част от историята. Задръжте там и научете повече за това кой е Ник Сабо.

Защо Ник Сабо е толкова личен?

Темата за това, че Ник е такъв частен човек е неизследвана. Няма ясни доказателства защо той държи толкова много за себе си. Ние обаче можем само да предполагаме. Можем ли?

Е, най-разумното обяснение е, че Ник обича творбите си, за да говори вместо него. Както бе споменато по-рано, неговият раздел за биография в неговия блог е рецензии за неговата работа. Освен това блогът е изцяло върху литературата, която е изследвал, това е един човек, който се гордее в работата си повече, отколкото в себе си.

Възможно е обаче да има и други причини. Дадох ти моето, ще ми дадеш ли своето? Е, чакам.

Кой е Ник Сабо: Проекти и идеи

Ник е мълчалив криптографски майстор. Въпреки че дърпа конци зад кулисите, Ник има своя принос в блокчейн.

Можете лесно да кажете, че най-доброто нещо, което му се случва, е проектирането на механизъм за цифрова валута. Механизмът е вдъхновение за блокчейн Bitcoin.

От връзката на механизма Bit Gold и Bitcoin, Ник е „Сатоши Накамото.“ Освен това хората са отишли ​​по-далеч, за да го наричат ​​„Никимото“. За усилия и първи връзки с първия блокчейн.

Ник е един от разработчиците и промоутър на блокчейн. Ник също е направил идеи, които са част от индустрията на блокчейн днес.

Основният му принос е идеализацията на интелигентни договори и дизайнът на Bit Gold. Включително от тях са мисли, които той е споделил за напредък на блокчейн. И така, проучете какво и как е направил името си да отметне.

Концепция на интелигентен договор

Договорът е правно споразумение между страните, очертаващо техните отговорности помежду си. Идеята на Ник беше да направи това цифрово.

Ако случайно прочетете за крипто и блокчейн, ще се натъкнете на интелигентни договори. Техният потенциал е невъобразим. При интелигентните договори начина на работа на дадена индустрия ще се промени.

Чували ли сте за ICO и техните символи? Те са в основата на изобретението за интелигентен договор.

Ник Сабо замисля интелигентни договори през 1995 г. Най-добрите текущи реализации на интелигентния договор са Ethereum и EOS. Изпълнението на обещанията по отношение на други обещания е в основата на интелигентните договори. Тези цифрови договори се изпълняват в рамките на компютърни мрежи.

Привържениците на тази концепция се възхищават на нейното свойство да премахва трети страни.

Монетите за интелигентен договор на Nick се отнасят до традиционните хартиени договори като мокър код. Монетите отиват по-далеч, за да декларират предимствата на интелигентния договор като сух код. Също така, точни и сигурни в рамките на блокчейн. Различното тълкуване на мокрия код го дискредитира. Освен това е трудно да се приложи договор на хартиен носител.

През 1996 г. Ник подробно описва предимствата в хартия. В статията той очертава други по-ранни форми, които сме интелигентни договори. Те включват системи за продажба на точки и електронен обмен на данни. Използва се от големи корпорации и SWIFT, използван от банките.

В статията от 1996 г. дизайнът на интелигентния договор трябва да включва договорните клаузи. Клаузите са вградени в хардуера и софтуера. Оскъпяване на нарушаването на договора за прекъсвача.

Основните цели на концепцията за интелигентен договор са проверяемост, наблюдаемост, поверителност и приложимост. Така че, с интелигентния договор, можете да очаквате ефективна система.

Предшественик на биткойн: Бит злато

Bit Gold означава две ключови свойства на онлайн транзакциите. Докато Bit означава изпращане и получаване на информация. Златото означава системата, която не използва трети страни.

Ник разработи Битово злато механизъм през 1998 г. Като криптограф Ник предложи система за цифрови пари. В усилията си да промени системата на пазара на злато. Прекалено, той се стреми да премахне трети страни, които направиха златната система неефективна. И така, той предложи сигурен криптографски процес.

Документът на Ник, който очертава Bit Gold, не е реализиран. Дори и с това, хартията е пряк предшественик на блокчейна на Биткойн. В резултат на това можете да се насладите на предимствата на блокчейна с идеята на Ник.

Доверените трети страни са дупки в сигурността – Ник Сабо

Цитатът на Ник дискредитира трети страни. Въпреки че ги споменава като доверени, Ник желае протокол, при който има минимално влияние от трети страни. За него системата трябва да бъде прехвърлена, съхранена и изпробвана.

Доверените трети страни са уязвими за атаки. По-специално, самият факт на централизация създава дупки в сигурността на трети страни, които струват много скъпо. По-лошото е, че ще трябва да вземете предвид допълнителните разходи като трета страна. Знаете ли кой ще понесе разходите? Крайните потребители на системата.

Стъпки от малко злато

Ето стъпките на предложението на Nick`s Bit Gold:

  1. Създаване на публичен низ, известен като предизвикателен низ
  2. Генериране на низ за доказателство за работа от предизвикателния низ от един от компютрите в мрежата
  3. Времево щамповане на доказателствения низ по разпределен начин
  4. Добавяне на низ за предизвикателство и низ с доказателство за работа с време към разпределен регистър на заглавията
  5. Следващият низ за предизвикателство се създава от предходните последни битове за предизвикателство
  6. Непоправимата верига на заглавието се проверява за проверка на собствеността
  7. Проверка на битове за предизвикателство, низ за доказателство за работа и клеймо за време, за да се установи стойността на низ.

Стъпките работят в разпределена система с различни сървъри, предоставящи еднакви услуги като щамповане на време и операции с регистър на заглавията. Доверието на системата се разчита, когато се гарантира сигурността на щамповането на времето и регистрирането на заглавието.

Блочните вериги, които виждате днес, започнаха в резултат на тази концепция и други технологии.

Благодарение на концепцията Bit Gold. Сега знаете кой е Ник Сабо в стартовия блокчейн.

Ник мисли за валута

Ник добре разбира историята, парите и криптовалутата. Всичко това прави писанията му добре информирани, още повече с правна основа. Не можете да пропуснете безценния ресурс от неговите трудове.

Той е написал няколко вида литература относно това, което той обича най-много – блокчейн и криптография. Те обхващат от 1993 г. до днес. Някои литератури може да изглеждат без значение. Но те все пак ще бъдат ценни в процеса на мислене как работи блокчейнът.

Освен че пише ценна литература за криптографията, парите и имуществото, Ник се отдава на мнения за криптовалута и блокчейн.

Кредити за изображения: @ NickSzabo4

В скорошно tweet, Ник споделя важните области на подобрение в криптовалутата. Той казва, че през следващите няколко години сигурното съхранение от преди и наличието на децентрализиран обмен са важни. С по-голямо внимание върху потребителя той подчертава значението на лесни за ползване системи.

По отношение на сигурността, Ник критикуван EOS за неговите проблеми с централизацията. Той заяви, че аспектът на централизацията на EOS прави проекта уязвим за пробиви и атаки. Още по-лошо за притежателите на акаунти, EOS може да конфискува и спира акаунти.

Друг добър анализ на Ник е на история на парите и нейната еволюция. Прозрението от този анализ даде полезна информация в криптовалутата. В анализа той казва, че съществуваме в състояние на множество валути, получено от бартерната система. Въпреки това, дори и с технологията, пак ще видите многобройни валути.

 Заключение

По-малко може да се каже за профила на Ник. Но работата му говори много за това, че той е в блокчейн, право, технологии, история, криптография и търговия.

Макар и объркването в ролята му на Сатоши Накамото, той прави ценен принос. И по този въпрос уважавани и влиятелни в света на криптографията.

Ако сте крипто ентусиаст като мен, трябва да отделите време, за да разберете кой е Ник Сабо.

Morre ресурси

https://www.forbes.com/sites/forbestechcouncil/2018/05/07/blockchain-as-an-application-platform/2/#788264649eb0

https://blogs.wsj.com/moneybeat/2014/04/16/bitcoin-creator-satoshi-nakamoto-unmasked-again/

http://uk.businessinsider.com/nick-szabo-ethereum-bitcoin-blockchain-history-satoshi-nakamoto-2015-11?IR=T

https://en.bitcoinwiki.org/wiki/Nick_Szabo

https://coincentral.com/who-is-nick-szabo/

http://unenumerated.blogspot.com/

https://archive.is/H8UGk

https://www.entrepreneur.com/article/233143

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector