Кой е Виталик Бутерин? Основател на Ethereum

Запознали ли сте се с криптовалута? Току-що започнахте ли да четете за криптовалутата и как са възникнали различни криптовалути? Ако отговорът е да, има едно име, което е трудно да се пренебрегне – Vitalik Buterin. И така, кой е Виталик Бутерин?

Повечето от нас го познават като основател на Ethereum и съосновател на списание Bitcoin. От външния му вид и досегашните му постижения той е надарен хилядолетен, който се справя отлично в математиката, научил е мандарин за броени седмици, отпаднал е от университета и за нула време се е превърнал в значително влияние в крипто индустрията.

Изглежда като гений, нали?

Кой е Виталик Бутерин?

Виталик Бутерин е руско-канадски програмист, който е създал и основал Ethereum. Роден е на 31 януари 1994 г. в Коломна, Русия. Когато е само на шест години, родителите му имигрират в Канада.

Ето един интересен факт от детството му, когато той беше едва в трети клас – беше настанен в клас за даровити деца в началното си училище. Е, можете да кажете, че Виталик Бутерин е бил предопределен за нещо голямо от самото начало.

Той беше добър в математиката и можеше да добавя трицифрени числа в главата си по-бързо от средния човек. Той също се интересува от компютърно програмиране от много ранна възраст. Баща му, Дмитрий Бутерин, също е бил компютърен учен.

Когато беше на 17, той започна да играе World of Warcraft, точно както всеки друг на 17 години. Той обаче се заинтересува и от нещо друго – биткойн.

Кредити за изображения: Techcrunch

Първоначално той не беше много инвестиран в идеята за криптовалута, но баща му беше. За кратък период тази нова технология израсна върху него. Имайте предвид, че по това време дори и най-опитните финансови експерти не са знаели какво е Биткойн и в какво ще се превърне.

Той посещава училището Abelard в Торонто и продължава да се записва в университета в Ватерло. Тогава той се включи още повече в биткойн.

Той започна да пише публикации във форума за криптовалута в размер на 5 биткойни. По това време кльощавото и изперкало момче от колежа реши да се заеме с тази професия на пълен работен ден. Той толкова се заинтересува от криптовалутата, че дори напусна университета, за да инвестира цялото си време за новооткритата си страст.

Съосновател на списание Bitcoin


По време на университетските му дни публикациите му за Биткойн набраха скорост и възгледите му за тази новаческа технология бяха считани за проницателни. Тъй като на него се гледа като на авторитет по темата, за да се възползва максимално от новооткритата си слава, той основава списанието Bitcoin заедно с друг ентусиаст на Bitcoin, Mihai Alisie през 2012 г..

Списанието Bitcoin е основано, когато той все още е бил в университета. Беше забързано време за него, тъй като той по същото време ходеше на курсове в университета и служи като главен писател на списанието. Списанието Bitcoin може да се счита за първия успех на Buterin, тъй като списанието се оказа страхотен влиятел за Bitcoin.

Малко повече за списание Bitcoin

BTC Media от Нешвил, Тенеси, придоби Bitcoin Magazine през 2015 г. BTC Media публикува също Distributed, yBitcoin и Let’s Talk Bitcoin. По времето, когато Bitcoin Magazine стартира, то се отпечатва и разпространява в Barnes & Благородни. Абонатите също получиха печатни издания. Сега обаче той е достъпен само онлайн.

Списанието Биткойн със сигурност беше скок за Виталик Бутерин, но именно Етериум го утвърди като сила, с която трябва да се съобразяваме в света на криптовалутите.

Така че, ако някой ви попита, кой е Vitalik Buterin, можете да започнете, той е съосновател на едно от най-популярните списания за криптовалута – Bitcoin Magazine.

Основател на Ethereum

Когато търсите „Кой е Виталик Бутерин“, отговорът е основателят на Ethereum през повечето време. Именно Ethereum направи Vitalik Buterin това, което е днес. Смешното е, че когато той пише бялата книга на Ethereum, той не е предполагал, че ще се справи толкова добре.

Бутерин почти вярваше, че ще бъде унищожен от крипто анализаторите и ще бъде развенчан доста по-рано. За негова изненада, вместо да се пече, идеята му получи признание и похвали. Това беше точката, когато всичко започна и Бутерин стана още по-сигурен, че това е пътят.

В края на краищата той беше посветил живота си на криптовалута и за него беше съвсем естествено да направи усилията си една крачка напред.

Какво е Ethereum?

Ethereum е публична компютърна платформа с отворен код, базирана на блокова верига, която има функционалност за скриптове. Ethereum генерира блокчейн за Ether, криптовалутата на платформата Ethereum.

Ethereum е създаден, за да преодолее ограничението на протокола Bitcoin. Основател на биткойн, Satoshi Nakamoto, промени начина на работа на глобалните транзакции и отстрани третата страна от процеса. Тя роди система, която записва транзакции в разпределена публична книга, която работи по алгоритъма за консенсус за доказателство за работа. Можете да научите повече за това и блокчейн като цяло тук.

Технологията на блокчейн, използвана от Nakamoto за биткойни, имаше своите ограничения. От съображения за сигурност протоколът, написан за биткойн, е умишлено проектиран да се справя само с несложни операции. Следователно, сложни транзакции между платец и получател не могат да бъдат изпълнени по този протокол, въпреки че идеята за такава блокчейн е била в процес от доста време насам.

Ethereum – подобрена версия на биткойн?

Бутерин осъзна този проблем и реши да напише цялостно програмиране на Тюринг, за да създаде такава блокчейн технология, способна да създава всякакви приложения и интелигентни договори. Бутерин изрази своите виждания по този проблем в едно от интервютата си:

В бялата книга на Ethereum той обясни допълнително,

Ethereum роди нова индустрия, в която всички видове криптопроекти могат да бъдат създадени със собствени символи.

Vitalic Buterin Политически възгледи

Достатъчно с ранния му живот, интереса му към биткойните и какво го кара да създаде своя собствена криптовалута, какво ще кажете за неговите политически възгледи? Кой е Виталик Бутерин, що се отнася до политиката?

Може да се предположи, че Виталик Бутерин е либертарианец и поддръжник на свободните пазари. Доказателството за това се крие в интереса му към творчеството на Фридман, Мизес, Соуел и Хайек. Можете да намерите подсказки за това и в блога на Vitalik Buterin. Той не отбягва да изразява либертарианските си възгледи в своите туитове, публикации и интервюта.

Гледката на Бутерин към свободните пазари е малко по-различна от тази на повечето хора. Когато говорим за свободен пазар и капитализъм, следващата мисъл е за печалбите. Той не е толкова загрижен за печалбите, когато говори по тази тема. Неговият възглед за свободния пазар е да се даде основание на предприемачите да бъдат свободни и креативни.

Отново и отново той натрапва идеята, че подобна система не трябва да се отнася до свиване на пари, а да позволи на иновациите и творчеството да направят нещо ценно за обществото. Vitalic Buterin Twitter акаунт има много туитове, които разкриват неговите възгледи за капитализма.

Vitalic Buterin Twitter дръжка: @VitalikButerin

Изглежда много наясно как системи като криптовалута могат да бъдат трансформирани в схема за натрупване на милиони. Ето защо той предупреждава хората в този бизнес да стъпват предпазливо.

Възгледите му са доста обнадеждаващи и тези в криптовалутата трябва да се вслушат в думите му и други като него. Разглеждайки пътуването му, може ясно да се види, че иновациите са тези, които го движат, а не парите. Това обаче не означава, че той не е богат.

Просто казано, ако сте в криптовалута, препоръчително е да го следвате в Twitter и други социални медийни платформи.

Vitalik Buterin Net Worth

Ако се чудите, че той трябва да е направил богатство от творението си, не грешите напълно. Пазарната капитализация на Ethereum се оценява над 50 милиарда долара и той е ръководител на втората най-успешна криптовалута в света.

Богатството и активите му не са скрити, а прозрачността му го прави още по-легитимен. През февруари 2016 г. той разкри колко от собствената си криптовалута ETH има. По това време той държеше 630 000 ETH. След няколко месеца той ликвидира една четвърт от тях. Дори след този ход му остава много ETH.

Интересното е, че тъй като Ethereum е толкова прозрачна блокчейн, всеки може да следи колко ETH има по всяко време. За да ви улесни по отношение на обикновената валута, той седи на 175 милиона долара.

Неговата прозрачност относно системата и собствените му активи правят Ethereum толкова надежден. Видяхме достатъчно схеми и скандали, въртящи се около криптовалутите, за да имаме резервации. Въпреки това, Buterin е спечелил доверие честен и честен. Не би било погрешно да се каже, че Виталик Бутерин представлява истинското и положително лице на криптовалутата.

Виталик Бутерин, Влиятелят

Без съмнение Бутерин оказва значително влияние върху ентусиастите на криптовалутите. Това, което той казва и пише, носи голяма тежест. Той беше инфлуенсър много преди Етериум да възникне. Когато стартира списание Bitcoin, думата му беше думата.

Как може 24-годишното дете да има толкова голямо влияние? Фактът, че той излезе с толкова брилянтно блокчейн решение с Ethereum, може да е причината. Може би неговият уникален поглед и прозрачност накараха хората да го слушат или може би това беше чист късмет. Той се приближава до милион последователи в Twitter и е много активен там.

Смертната измама от юни 2017 г. е явна демонстрация на влиянието му, макар и тъжно. Слухът за смъртта на Бутерин в автомобилна катастрофа се разпространи като горски пожар. Уебсайтовете и блоговете за новини за криптовалута започнаха да разпространяват новините. Цената на Ethereum отиде от $ 300 на $ 230 след този слух.

Виталик спечели признание и награди за своя принос.

  • Печели наградата за стипендия Thiel през 2014 г.
  • Същата година Виталик Бутерин печели и Световна технологична награда
  • Той беше обявен за един от Fortune 40 Under 40 през 2016 г.
  • През 2018 г. той също стигна до списъка на Форбс за 30 под 30 години

Самият Бутерин не се радва толкова много на славата си. На въпрос за славата и влиянието му в интервю за Financial Times, той отговори:

„Миналата година стигна дотам, че [славата] стана по-досадна, отколкото добра.“

И така, кой е Виталик Бутерин? Вероятно интроверт, гений, който иска да промени света, изпълнител с големи цели.

Кой е Vitalic Buterin? Убеден привърженик на децентрализацията

От само себе си се разбира, че Бутерин подкрепя движението за децентрализация. То е само в ранните си етапи и светът постепенно се придвижва към него. Едва започваме да виждаме възможностите и предстои още много. Виталик е един от мозъците зад това и в този смисъл той също е герой.

Споделената икономика върви ръка за ръка с децентрализацията и големите корпорации се качват на борда и знаете, че е голямо, ако компании като Microsoft надничат в нея. Криптовалутите процъфтяват главно заради децентрализацията. Вижте как децентрализираните приложения променят нашия свят.

Неговото виждане за децентрализация и блокчейн е, че властта отива на малкия човек, т.е. Той каза на WIRED през 2016 г .:

Финални мисли

И така, кой е Виталик Бутерин?

Той е предприемач.

Определено технологичен гений.

Той е чиновник.

Също така, многоезичен гений.

Той е основател на Ethereum и ръководител на успеха на втората най-популярна криптовалута в света.

Той е това, от което светът се нуждае днес, когато се стремим да подобрим икономиките си, да защитим данните си и да се подготвим за бъдещето.

Има много хора, които все още смятат, че криптовалутата е измама, но истината е, че хора като Бутерин са много реални и това, което произвеждат, далеч не е измама. Дори след постигане на такъв успех той не спира. Наскоро той посети Русия и се срещна с президента Путин. Резултатът? Друга криптовалута за руския пазар е в преговори. С неговите идеи и етичната му гледна точка, криптовалутата и блокчейн изглежда са в добри ръце.

 

Препратки:

https://github.com/ethereum/wiki/wiki/White-Paper

https://www.wired.com/2014/01/ethereum/

https://www.wired.com/2016/06/the-uncanny-mind-that-built-ethereum/

https://www.forbes.com/profile/vitalik-buterin/

https://vitalik.ca/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map