Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Enterprise Ethereum: Частен блокчейн за предприятия

В свят, в който блокчейнът цъфти, очевидно е, че много корпоративни блокчейн компании ще се активизират в играта. Ако сте били около блокчейн от известно време, просто знаете за Ethereum. Преди публичният Ethereum вече беше направил изявлението си с авангардна мрежова среда.

Обществените им имоти обаче ги държаха далеч от обсега на много предприятия. Но сега с Enterprise Ethereum те могат да завладеят и корпоративния свят. Днес ще разгледаме малко по-дълбоко в ядрото на Enterprise Ethereum. Така че, нека видим какво ни предлага този път!

Contents

Глава 1: Какво представлява Enterprise Ethereum?
Глава 2: Какво представлява алиансът Enterprise Ethereum?
Глава 3: Предимства на Enterprise Ethereum
Глава 4: Архитектурен стек на Enterprise Ethereum Blockchain
Глава 5: Какви са възможните случаи за използване на корпоративни Ethereum?
Глава 6: Ethereum Blockchain като доставчик на услуги
Глава 7: Компании от реалния свят, използващи Enterprise Ethereum
Глава 8: Заключителни думи

Глава 1: Какво представлява Enterprise Ethereum?

Enterprise Ethereum е частна или разрешена версия на публичната кодова база Ethereum. Много хора познават Ethereum като публична мрежа, която транзактира милиарди долари в рамките на блокчейн мрежата. Много от вас обаче не знаят, че Ethereum е и друга популярна мрежа, която предприятията използват ежедневно. И тук се появява предприятието Ethereum.

Въпреки че тези частни вериги са отделени от публичните инстанции, те все още могат да се възползват и от публичната мрежа Ethereum.

Няма обаче нито един продукт за корпоративния Ethereum. Вместо това доставчиците предлагат корпоративен Ethereum, като модифицират вече съществуващите клиенти на Ethereum според нуждите на предприятието. Така че всички частни мрежи биха имали различни резултати въз основа на изискванията.

Например, някои предприятия може да искат висока мащабируемост в своето предприятие Ethereum, докато други може да не се нуждаят от него. Освен това тези изисквания съдържат основно – производителност, разрешения, поверителност, мащабируемост и управление.

предприятие ethereum

Как работи Enterprise Ethereum?

Enterprise Ethereum остава верен на публичната си блокчейн мрежа; има обаче добавени функции за разрешение, заедно с управлението на идентичността, за да се предложи разрешена мрежа. Освен това увеличава нивото на поверителност при частни P2P транзакции, за да увеличи мащабируемостта и производителността. Освен това той въвежда различни протоколи за консенсус, различни от доказателство за работа.

Така че Enterprise Ethereum всъщност няма да се сблъска със същите проблеми като публичния Ethereum, като проблеми с поверителността и мащабирането. Освен това те могат да извършват транзакции дори по-бързо от типичните 15-20 транзакции в секунда на публичния Ethereum.


Но как?

Е, това е така, защото в Enterprise Ethereum можете да промените размера на мрежата, размера на блока и дори ограничението на газта. Не че трябва да се придържате към газта, за да стартирате блокчейн мрежата, но все пак е възможно да запазите тази функция.

Друг чудесен факт е, че размерът на мрежата наистина има огромна разлика, тъй като много предприятия имат затворена среда. Нещо повече, това означава, че ще позволи само минимални участници в системата. Ето защо получавате повече мащабируемост и поверителност в корпоративния Ethereum.

Но не се притеснявайте, че всичките ви транзакции също ще останат частни, стига вашата блокчейн архитектура да има тази функция.

Enterprise Ethereum Alliance се оказва водещ фактор за корпоративната блокчейн Ethereum. Освен това, според тях, корпоративният Ethereum не е нищо повече от просто разширение на публичния Ethereum. Следователно, това означава, че публичният Ethereum ще получи много добавки и ще има разширения за корпоративни решения, за да работи и частно.

Така че, в този случай те добавят удостоверяване за влизане в мрежата. Също така те използват разрешения за преглед на дневника. Това е така, защото не всички участници биха могли да видят какво правят другите потребители в дневника.

Разгледайте нашия Ultimate Blockchain Cheat Sheet, за да научите повече за blockchain по лесния начин!

Глава 2: Какво представлява алиансът Enterprise Ethereum?

Enterprise Ethereum съюз е организация, ръководена от членове, която предлага разработка с отворен код на Enterprise Ethereum според нуждите на организациите. EEA е организация с нестопанска цел, създадена през март 2017 г..

Понастоящем в ИАОС има 300+ член компании под чантите им. Всички тези членове си сътрудничат, за да подобрят внедряването на Ethereum в индустриите. Не само това, но те също имат своето влияние в над 45 държави, заедно с над 1400 отделни членове!

Освен това, за да рационализират корпоративния проект Ethereum, членовете на алианса на предприятието Ethereum имат 19 правни консултации и професионални индустриални групи.

Така че бихте получили най-доброто от най-добрата техническа поддръжка с легализиране на вашите корпоративни решения за Ethereum. Една от основните цели на членовете на алианса на корпоративния Ethereum е да хармонизират потребителите и бизнеса с оперативната съвместимост по целия свят.

Освен това членовете на алианса на корпоративния Ethereum се състоят от бизнеси, разработчици, иноватори, осиновители и лидери. Така че ще получите идеалното решение за вашата компания. Очевидно е, че всяко сътрудничество в рамките на корпоративните членове на алианса Ethereum е с отворен код. Следователно в дългосрочен план ще бъде от полза за всякакви компании.

Друг забавен факт е, че алиансът Enterprise Ethereum работи и върху държавни компании.

Основна цел на Enterprise Ethereum Alliance

Етническият алианс на предприятието иска да изгради частна версия на публичен блокчейн Ethereum. Освен това това ще бъде за отговарящи на условията членове, които конкретизират правилно своите нужди. По принцип те имат четири основни цели –

 • Стандарт с отворен код вместо продукт

EEA иска да превърне корпоративния Ethereum в стандарт с отворен код, а не просто в търговски продукт. По този начин всяка индустрия може да използва този стандарт за разработване на технологии. Сградата, популяризираща и широко подкрепяща която и да е базирана на Ethereum технология, попада в тази категория.

Но защо го правят стандарт вместо продукт? Има възможни причини за това.

На първо място, превръщането му в продукт ограничава възможностите му. Продуктът има твърде много функции за всеки сектор, което затруднява контрола и още по-трудно поддържането на сигурността. Да не говорим за по-високите разходи за ненужни функции, от които много сектори дори не се нуждаят.

От друга страна, ако членовете на корпоративния алианс Ethereum предлагат само стандарти, най-добри практики и референтна архитектура, иноваторите могат лесно да използват това, за да структурират своя модел.

Например, това ще позволи на банките да получат собствено предприятие Ethereum като своя вътрешна мрежа. По същия начин други участници могат също да внедрят собствена корпоративна блокчейн за управление на веригата на доставки.

Освен това, като неин отворен код, всяка компания, която създава кодова база, която може да се използва и в друга компания, ще бъде споделена. Това е вид координация, която те искат да развият и улеснят в рамките на предприятието членове на Ethereum.

 • Управлявайте и улеснявайте междуотрасловото развитие

EEA ще управлява всеки тип внедряване на Enterprise Ethereum и ще го улеснява в съответствие с корпоративните изисквания. Освен това, тази помощ при внедряването би насърчила иноваторите да предложат страхотни идеи.

Управляващите корпоративни изисквания определено помагат по този въпрос, тъй като много компании не могат напълно да схванат същността на блокчейна. Ако обаче членовете на алианса на корпоративния Ethereum заемат ръководната позиция, тогава много компании ще получат поддръжка с високо качество. Освен това членовете на алианса на корпоративния Ethereum също могат да се уверят, че компаниите спазват съответно стандартите.

В крайна сметка това ще предложи повече за потребителите. Например, може би една банка е внедрила KYC платформа на Enterprise Ethereum. Така че, в този случай членовете на корпоративния Ethereum биха помогнали да направят същото за друга компания. В крайна сметка това ще спести много време в разходите за разработка.

 • Развивайте се рамо до рамо с публичния Ethereum

Enterprise Ethereum ще се развива паралелно с публичния Ethereum. Той също така ще получи най-добрите функции от публичния блокчейн на Ethereum. Този процес гарантира, че всички актуализации в публичната версия автоматично ще бъдат и в частната блокчейн.

Така че, няма да се притеснявате да добавите функцията отделно към вашата платформа. Освен това предприемачи, членове на алианса Ethereum, ще се погрижат изцяло за процеса на актуализиране. В действителност това означава, че е безпроблемно решение. Очевидно ще получите опцията да не добавяте функцията, ако тя противоречи на естеството на вашата мрежа.

Както и да е, публичният Ethereum също ще получи доходоносни функции за формиране на частното предприятие Ethereum, ако е необходимо. Следователно и двете версии ще се възползват една от друга и ще могат да използват dApps и в двете версии.

Така че dApp е създаден за публичен Ethereum, а също така ще поддържа и корпоративен Ethereum. Предприятият Ethereum съюз ще се погрижи за това.

 • Използвайте съществуващите стандарти

Членовете на Enterprise Ethereum Alliance ще улеснят целия опит от стари стандарти в новата корпоративна блокчейн Ethereum. Той също така иска да използва стандартите с отворен код и от други разработки. Но как би помогнало това?

В действителност публичният блокчейн беше пуснат през 2015 г., така че в рамките на 3+ години той имаше много опит, отколкото частната версия на корпоративния алианс Ethereum. Ето защо, ако съберат цялата информация и опит от старата версия, те със сигурност могат да направят подобрена частна версия.

Освен това членовете на алианса на корпоративния Ethereum по никакъв начин не искат да липсват. Откроява се, че членовете на алианса на Ethereum са основен приоритет. Ето защо те се нуждаят от целия опит, който могат да използват.

Освен това, друг основен момент е, че други блокчейн компании също имат страхотни блокчейн стандарти. Ако членовете на алианса на корпоративния Ethereum използват и тези, те могат да предложат най-доброто блокчейн изживяване.

От какво точно се нуждаят предприятията?

Предприятията имат различен начин за използване на блокчейн мрежи, отколкото физическите лица с партньорска мрежа. Освен това, те също трябва да поддържат чувствителна информация в голям обем. Освен това проследяването на качеството и държането на властите отговорни за регулациите също са някои много необходими функции.

Освен тези, които издават лични документи, трябва да се следи проследяването на товарните контейнери, извършването на сделки, етикетирането на фармацевтични продукти. Ако в системата възникне някаква грешка, това ще бъде за сметка на приходите. Да не говорим за лошия клиентски опит.

В предприятията, които вече са установили търговска марка, е по-трудно да поддържате всичко безпроблемно. Освен това всяка малка грешка може да доведе до лошо популяризиране на тяхната марка, което е основен риск.

В крайна сметка всяка малка нужда на предприятията попада в четири основни категории –

 • Разрешение:

Много случаи на корпоративно използване изискват само разрешени персонални лица, за да видят мрежата. Включването на други страни би означавало поверително нарушение в мрежата. В действителност упълномощеното лице трябва да има достъп до определена информация. Освен това те ще се нуждаят от различни достъпи за писане, четене въз основа на техния статус на служител.

 • Поверителност:

Предприятията се занимават с всякакви транзакционни данни като цена, количество, име на продукта, адрес, финансова информация и др. Освен това те трябва да имат специални разрешения за достъп въз основа на ролите на участниците.

Например спедиторът не трябва да вижда какво има транспортният контейнер, но трябва само да знае, че контейнерът е пристигнал добре.

От друга страна, банките не биха позволили на всички да виждат взаимна информация за транзакциите, защото това е огромно нарушение на сигурността. Очевидно не искате другите случайни хора да виждат на кого изпращате парите си, нали? Ето защо поверителността е голям проблем, когато става въпрос за корпоративни нужди.

 • Производителност:

В действителност предприятията трябва да имат способността да обработват хиляди транзакции всяка секунда. Освен това, те също трябва да имат способности да толерират периодични скокове в мрежата.

Дори едно забавяне ще създаде линия на транзакционно забавяне, което ще предизвика каскада от събития. Нещо повече, в днешно време с всички мрежови икономики става трудно да се поддържат всякакви валидации, колекции от различни видове транзакции.

Тъй като все повече хора използват мрежата, мрежата трябва да има възможности да поддържа съответно транзакцията в секунда. В много случаи твърде много участници са склонни да забавят нещата, но предприятията трябва да са над този проблем.

 • Окончателност:

Институциите извършват ежедневно големи плащания. Въпреки това, без сигурността на сделката, нито едно предприятие не може напълно да си вярва да си сътрудничат. И така те трябва да знаят резултата от своите транзакции възможно най-бързо.

Средствата трябва да са добри и всички плащания за това да са окончателни. По този начин и двете страни биха могли да водят бизнес помежду си по хармонизиращ начин.

Глава 3: Предимства на Enterprise Ethereum

Enterprise Ethereum blockchain е евтина, гъвкава, отворена и подходяща за бизнес между множество предприятия. Освен това, когато става въпрос за координиране на данни, корпоративният блокчейн Ethereum действа като обикновено разпределен слой.

Но се случва с уникална архитектура, която позволява на предприятията да я интегрират в своята система. Освен това този слой създава нови възможности и укрепва системата за изключителен бизнес.

Предприятие Ethereum Blockchain Stack

Но членовете на корпоративния Ethereum ще получат повече функции от тези. Нека да видим какво наистина ще получат от корпоративния блокчейн Ethereum –

 • Отворен код

Всички внедрявания на Enterprise Ethereum са напълно с отворен код. Така че, всяка компания или предприятие може напълно да използва корпоративния блокчейн Ethereum свободно. Тъй като разработчиците с отворен код могат да правят промени в кода или да добавят функции съответно.

Освен това технологиите с отворен код решават по-бързо проблеми с грешките.

 • Координация на данни

Архитектурата на Enterprise Ethereum запазва координацията на данните между всички участници в мрежата. Освен това членовете на корпоративния Ethereum ще получат по-добро разпределение на данните и доверие сред всички участници.

В действителност това ще им позволи да не зависят от централен орган. Нещо повече, това също така ще позволи на членовете на корпоративния Ethereum да управляват системата съответно без намеса.

 • Бързо внедряване

Подкрепен от Blockchain като доставчик на услуги, Enterprise Ethereum предлага лесно и по-бързо внедряване на blockchain технология. Освен това блокчейнът като доставчик на услуги като Kaleido или Azure наистина го прави по-удобен за лесно разгръщане на корпоративни Ethereum блокчейн мрежи.

Освен това тези решения го правят много просто, тъй като няма да се налага да кодирате всичко от нулата. Това спестява много време и енергия, заедно с ресурси.

 • Разрешени мрежи

С блокчейн Enterprise Ethereum ще получите специални разрешени мрежи и дори консорциум среди с публични функции на Ethereum. В действителност това е една от съществените разлики с публичната версия на Ethereum.

В повечето случаи мрежовата архитектура позволява на привилегированите корпоративни членове на Ethereum да работят като вратар. Това означава, че човекът може да спре екзекуциите и дори да контролира кой ще има достъп до мрежовата среда.

Освен това, тези частни корпоративни екземпляри Ethereum blockchain са напълно подходящи за всякакви случаи на употреба.

 • Размер на мрежата

MainNet може да се справя с големи размери на мрежата, въпреки че повечето корпоративни внедрявания не използват много възли за стартиране на системата. Той обаче е напълно способен да обработва стотици възли наведнъж, без да забавя скоростта. Освен това можете дори да използвате милиони потребители в една мрежова среда.

Но има опасения дали е само теоретичен или практически. Както вече казахме, че много от тях работят само с малко възли, като десет възела. Така че технически няма никакви препратки към жизнеспособна и обширна мрежова система.

Очевидно е, че това е критичен фактор, тъй като консорциумите на предприятията обикновено са по-голяма мрежова система. Следователно те ще се нуждаят от повече поддръжка.

 • Частни транзакции

Enterprise Ethereum blockchain може да постигне различни нива на поверителност, използвайки частни консорциуми и протокол за наслояване на частни транзакции.

Освен това, тази функция ще гарантира, че всички членове на корпоративния Ethereum могат да работят в пълна поверителност, без да разкриват каквато и да е информация за транзакциите. Нещо повече, това също е продължение на предишния публичен Ethereum.

Много приложения, базирани на Ethereum, също предлагат тази опция сега. Така че, ако сте объркани дали корпоративният Ethereum е способен да обработва вашите частни транзакции, бъдете сигурни, че може.

 • Мащабируемост и производителност

С персонализиран консенсус, блокчейнът на Ethereum blockchain за време и ограничение на газ може да надмине публичния Ethereum. Да не говорим, че може да мащабира стотици транзакции за секунда. Той въвежда нов механизъм за консенсус като доказателство за власт, доказателство за изминало време и т.н..

В действителност трябва да знаете, че публичният Ethereum работи върху доказателства за работа, което е доста бавно и гладен консенсус. Но предприятията имат по-значителни нужди. И доказателството, че работата не може да задоволи всички тези нужди, е недостатъчен консенсус.

Ето защо те въведоха персонализиран консенсус за членовете на корпоративния Ethereum. Други протоколи, като шардинг или изчисляване извън веригата, също увеличават общата производителност.

 • Окончателност

Enterprise Ethereum blockchain се доставя с мрежови екземпляри, за да се увери, че всички транзакции са незабавно окончателни, без никакви фалшификации. Освен това това е една от най-търсените корпоративни нужди от всички. Окончателността създава доверие и доверие сред бизнес партньорите.

С подобрения механизъм за консенсус вече не е напълно невъзможно да имаме незабавна окончателност. И така, сега всички корпоративни членове на Ethereum могат да се радват на незабавна окончателност на транзакциите без никакви притеснения.

 • Стимулиращ слой

Стимулиращият слой наказва дейност за измама и насърчава доброто поведение на потребителите. В действителност този слой е необходим, тъй като мрежата трябва да бъде напълно защитена отвътре и отвън.

Ако вътрешни служители или корпоративни членове на Ethereum действат измамно, това трябва да има последствия. Освен това, този посветен кара участниците да следват правилно правилата и също така получават добри награди по отношение на своите действия.

 • Токенизация

Предприятията могат да токенизират всеки актив от корпоративната архитектура Ethereum, за да рационализират бизнеса си. И така, какво означава това за вашата компания? Това означава, че няма да бъдете обвързани само да използвате токени Ethereum, за да подхранвате мрежата си.

Той се отнася главно до финансовите интуиции, тъй като те трябва да работят самостоятелно, без оковите само на един жетон. Например предприятие за недвижими имоти може да токенизира активите на недвижими имоти и да ги използва в мрежата. Това е донякъде цифров формат от всякакъв вид актив.

 • Стандарти

Enterprise Ethereum определя структурните компоненти като стандарти, които спомагат за бързото им внедряване. Освен това специфичният стандарт помага на членовете на корпоративния Ethereum да поддържат мрежата свежа и стабилна.

Протоколи като дизайн на токени (ERC20), децентрализирано съхранение (Swarm), разбираеми от човека имена (ENS) и децентрализирани съобщения (Whisper) помагат на екосистемата.

Освен това, с корпоративната частна блокчейн Ethereum, ще получите повече нови стандарти, които да използвате в новото си приложение.

 • Оперативна съвместимост

Няма да има заключване на доставчик. По този начин потребителите ще могат да управляват частни мрежи във всяка бизнес облачна среда. Обикновено в случай на доставчици, които се занимават със софтуера, те са склонни да имат блокировки.

Това не е добра стратегия и не насърчава откритостта или сътрудничеството. Това обаче не е същият случай за корпоративния Ethereum. Например, членовете на корпоративния Ethereum могат да използват уеб услуги на Amazon в бизнес облака на Kaleido’s blockchain.

 • Ниска цена

Всички предприятия ще могат да получат внедряване на блокчейн с по-ниски разходи. По този начин никоя организация няма да се чувства обременена с ненужни етикети с цени. Това е важен аспект, който трябва да се има предвид. Въпреки че предприятията имат способността да инвестират много пари, в дългосрочен план това също може да се превърне в тежест.

Но тъй като корпоративният Ethereum няма висок ценови диапазон, за вас е по-лесно да внедрите своя блокчейн, като го използвате.

Глава 4: Архитектурен стек на Enterprise Ethereum Blockchain

1. Приложен слой

Приложният слой е първият слой от корпоративния стек Ethereum. Освен това той седи отгоре му. Слоят съдържа всички компоненти, използвани върху основния слой в корпоративния стек Ethereum.

Съдържа три подслоя –

 • ÐApps Sublayer
 • Подслой за инфраструктурни договори и стандарти
 • Подслой с инструменти за интелигентен договор

Ще обсъдим всеки слой от корпоративния стек Ethereum, за да ви дадем по-добро разбиране за частната мрежа.

 • ÐApps Sublayer

Нека започнем с подслоя DApps. Това по-късно съдържа цялото децентрализирано приложение, което се изпълнява върху частната блокчейн на корпоративна Ethereum. Освен това децентрализираните приложения могат да използват разширението за корпоративно Ethereum на JSON-RPC API, за да функционират.

Освен това ще намерите много инструменти за наблюдение на блокчейн, блокчейн изследователи и инструменти за бизнес разузнаване в подслоя.

Следователно най-горният слой съдържа предимно всички видове децентрализирано приложение, което използва основни корпоративни разширения Ethereum.

 • Подслой за инфраструктурни договори и стандарти

Подслоят за инфраструктурни договори и стандарти съдържа всички нововъзникващи стандарти за основния корпоративен стек Ethereum. Освен това този слой предлага и активиращи устройства за различно приложение, изградено върху частната блокчейн верига Ethereum.

Той съдържа няколко елемента. Нека ги разгледаме, нали?

 1. Децентрализирани стандарти за идентичност: Фондация за децентрализирана идентичност (DIF) разработва различни стандарти за децентрализирана идентичност. С помощта на тях можете да съхранявате цифровите самоличности на участниците в корпоративния стек Ethereum.
 2. Ролеви контрол на достъпа (RBAC): Тази система за контрол е главно за удостоверяване. Освен това помага на мрежата да ограничи нежеланите потребители. И така, единственото упълномощено лице може да влезе в системата, водеща до частен блокчейн на Ethereum.
 3. Управление на мрежата: Моделът на мрежово управление всъщност гарантира кой влиза в мрежата и кой не. Освен това можете да дадете достъп до конкретни възли на конкретни части от мрежата. В действителност той също така осигурява защитен обмен.
 4. Стандарти за жетони: На интерфейсите има много стандарти за символи. Обикновено бихте използвали символната икономика, като използвате тези стандарти. Те включват основно – [ERC-20], [ERC-721], [ERC-621], [ERC-827] и [ERC-223].
 5. Услуга за имена на Ethereum: ENS предлага сигурна процедура за картографиране на разбираеми от човека и прости имена на потребителите. Така че, вместо да имате само адреси на Ethereum, можете да имате имена както за изключени, така и за включени функции на веригата.

 • Подслой с инструменти за интелигентен договор

Частният блокчейн на Enterprise Ethereum получава инструментите за интелигентен договор от публичния Ethereum. Освен това това включва всички видове инструменти за интелигентни договори като дебъгъри, компилатори, свързани парсери, езици и дори методи за официална проверка.

Това обаче не свършва дотук. Има още неща, откъдето са дошли тези! Всеки вид внедряване на корпоративен стек Ethereum трябва да предлага инструменти за отстраняване на грешки и внедряване за членовете на корпоративния Ethereum.

Например, обикновено публичният Ethereum има инструменти за трюфели и ремикси, интелигентно отстраняване на грешки при контакт и инструменти за разполагане. Също така, всяко внедряване е принудено да разшири официалния метод за проверка за корпоративната частна блокчейн Ethereum.

Но как корпоративният стек Ethereum използва тези инструменти? Е, за това има много компоненти в подслоя за изпълнение. Освен това, използвайки това оборудване, функционират инструментите за интелигентен договор. Ще говорим за подслоя за изпълнение по-късно в статията.

2. Инструментален слой

Той идва с API за комуникация с клиенти. Основният API JSON-RPC е необходим за изпращане на транзакции и внедряване на интелигентни договори. Освен това други API извикват външни услуги и поддържат междублокови вериги. Накратко, той се предлага с три подслоя. Нека да видим какви са те –

 • Подслой за разрешения и пълномощия
 • Подслой за инструменти за интегриране и внедряване
 • Подслой на клиентски интерфейси

Сега да видим какво включва всеки от тях.

 • Подслой за разрешения и пълномощия

Тук разрешаването се отнася до способността на всеки възел да се присъедини към блокчейн мрежата. Освен това, тя също така илюстрира за лица за изпълнение на специфични роли в корпоративния стек Ethereum. Например само някои избрани възли ще могат да работят като валидатори. От друга страна, други участници може да могат да създават интелигентни договори.

Предприятият Ethereum стек предлага и частен блокчейн за корпоративни Ethereum с частни транзакции. Има обаче различни нива на поверителност в стека. Обикновено те включват разрешаване на свързаност на възли, съхраняване на частни транзакции, релейни съобщения, контролиране на това, което виждат другите, разрешаване на участие и т.н..

Той също така включва криптографско криптиране за защита на данните за транзакциите.

Възли

Има някои стандарти или правила, които трябва да следвате, докато внедрявате корпоративен стек Ethereum. Вижте някои от тези правила за корпоративния частен блокчейн Ethereum.

Внедряванията на стека на Enterprise Ethereum трябва да определят от самото начало списъка с връстници, които биха действали като възли.

Цялата корпоративна блокчейн Ethereum трябва да предлага възможност за активиране и деактивиране на връзки между партньори.

Освен това, той също трябва да посочи кои възли могат да се присъединят към мрежата в белия списък. По същия начин те трябва да имат черен списък на възлите, които не могат да влязат в корпоративния стек Ethereum.

Можете дори да посочите конкретни възли в белия списък с помощта на интерфейс. Например, това може да е транзакция с интелигентен договор или използване на API. Освен това същото правило важи и за черния списък. Така че, ще можете да посочите възлите на белия и черния списък с помощта на интерфейс.

Всеки стек за корпоративни Ethereum обаче винаги трябва да предлага начин за сертифициране на всички възли в мрежата. Това е основно от съображения за сигурност и поверителност.

Сертифициращи идентичности на възела

Как удостоверявате възел? Можете да запазите специален интелигентен договор за възли на бели списъци. Същото важи и за черните списъци. Освен това можете да запазите още един интелигентен договор за тези в черния списък.

Също така, като такса за влизане, можете да активирате определени разходи, като например количеството газ за влизане в частния блокчейн на корпоративния Ethereum. Това обаче не е задължително. Белият и черният списък трябва да свършат работа.

Частният блокчейн на Ethereum също предлага специфичен механизъм за дефиниране на клъстер от възли, извършващи определена работа.

Участници

Внедряванията на стека на Enterprise Ethereum трябва да определят от самото начало списъка с връстници, които могат да изпращат транзакции. Защото що се отнася до предприятието, не всеки би могъл да извършва транзакции в мрежата.

Той следва същите правила за възлите, където ограничава само достъпа. Но след като възлите са в мрежовата система, ще има хора с по-голям достъп до транзакции.

Освен това, той също трябва да посочи кои участници могат да имат достъп до транзакции в белия списък. По същия начин те трябва да имат черен списък на възлите, които нямат достъп до транзакции.

Можете дори да посочите конкретни възли в белия списък с помощта на интерфейс. Например, това може да е транзакция с интелигентен договор или използване на API. Освен това същото правило важи и за черния списък. Така че, ще можете да посочите възлите на белия и черния списък с помощта на интерфейс.

Има обаче голяма разлика. Ако участник иска да остане анонимен в мрежата, членовете на корпоративния Ethereum ще го подкрепят. Нивото на разрешенията на транзакциите обаче идва и със собствен набор от правила. И така, участникът всъщност може да извърши три вида преходи –

 • Използвайте интелигентен договор.
 • Извикайте функция за промяна на естеството на интелигентния договор.
 • Просто имайте прости преходи на стойност.

Сметки в Ethereum

Има определени акаунти в Ethereum, които също трябва да поддържате! Така че, за това, частната блокчейн на Enterprise Ethereum дава бял списък, за да ги поддържа. Всичко обаче ще се свежда до фактора дали имате нужда от Ethereum акаунти за вашите корпоративни случаи.

Ако искате да го приложите, трябва да го направите чрез интерфейс, като например използване на API или интелигентен договор.

 • Подслой за инструменти за интегриране и внедряване

Интеграционни библиотеки

Частният блокчейн на Enterprise Ethereum ще предлага интеграционни библиотеки. Това е за осигуряване на по-голямо удобство за взаимодействие с помощта на различни езикови обвързвания.

Освен това има някои интеграционни библиотеки за това като REST API, [протокол-буфери], [Nethereum], [web3.js] и [web3j].

Системи за управление на предприятието

За да сте сигурни, че можете напълно да интегрирате системата за управление на предприятието, има определени готови за предприятие възможности. Освен това това са някои често срещани техники, библиотеки, API и т.н..

Това не е единственото решение за предприятия в частния блокчейн на Ethereum. В действителност всички тези способности включват способността да –

 • Внедряване с помощта на корпоративна конфигурационна система и системи за отдалечено внедряване на софтуер.
 • Помощ за промяна на конфигурациите в разгърната мрежа.
 • Одитирайте конфигурациите в разгърнатата мрежа Ethereum.

Системата за управление допълнително добавя готова за предприятие софтуерна система за докладване на грешки за бързо отстраняване на всякакви повреди в системата. Те включват основно:

 • Водете записи за състоянието на софтуерни неизправности.
 • Генерирайте събития, за да управлявате всички софтуерни грешки.
 • Приемете всички диагностични команди от системата за управление и стартирайте анализ.

Различни системи за управление

Ако искате, можете да интегрирате готова за предприятие система за управление на производителността. Освен това, вземете си всички съответни показатели за управление на ефективността, за да можете да сравните системата си със стандарта и да видите как всъщност се представя.

Това е най-добрата част от системата за управление на изпълнението. Така че, ако видите, че вашата система не се представя така, както би ви трябвало, тогава членовете на корпоративния Ethereum ще ви помогнат да го решите.

Друг чудесен инструмент е системата за управление на сигурността. Освен това системата за управление на сигурността регистрира всяко събитие и мрежовия трафик, така че да можете незабавно да откриете всички нарушения на сигурността.

Въпреки това ще ви трябват и възможности за анализ на исторически данни, за да следите цялата историческа информация на мрежата. Във всеки случай се сблъскате с грешка, можете просто да анализирате историята на мрежата и да видите какво е причинило проблема. Освен това, това също ще ви помогне да подобрите вашата мрежа в бъдеще.

Можете обаче да получите поддръжка за други системи за управление като Управление на услуги за приложения (ASM), Уеб-базирано управление на предприятия (WBEM) и Общ протокол за управление на информацията (CMIP).

 • Подслой на клиентски интерфейси

JSON-RPC

Това е лек протокол за разговори, при който се използва JSON като формат на данните. Освен това има някои спецификации за няколко структури от данни, както и как те трябва да се обработват. Тук JSON означава JavaScript Object Notation, който е лек формат за обмен на данни.

Освен това неговият език е независим, което означава, че можете лесно да четете и пишете, използвайки този формат за обмен на данни.

Въпреки това, JSON-RPC API се използва главно за свързване на децентрализираното приложение с клиентите на Ethereum в корпоративната частна блокчейн Ethereum.

Междуверижна

Тъй като има много видове внедряване на блокчейн, използвайки различни дневници и протоколи, междуверижните посредници са необходими, ако искате да разрешите взаимодействие в блокчейн мрежите. Освен това, когато други корпоративни решения предлагат мащабируемост и поверителност, междуверижната верига може да бъде на ниво 2, където тя може да комуникира с публичния Ethereum и да се възползва от всички предимства.

Така че, най-добре е да се пристъпите към междуверижно внедряване, за да можете лесно да използвате възможностите на публичната блокчейн.

Оракули

Има много случаи, при които интелигентните договори ще трябва да получат информация от реалния свят, за да я изпълнят. Но как ще го получи? Е, тук идват оракулите, за да спасим деня. В действителност Oracle преодолява пропастта между вътрешната мрежа и външния свят.

Така че, използвайки оракули, интелигентните договори общуват главно с реалния свят за събиране на информация.

3. Поверителност и слой за мащабиране

Това е третият основен слой на корпоративната архитектура Ethereum. Предлага се и с два подслоя. Те са –

 • Подслой за поверителност
 • Мащабиране на подслой

Нека проверим как всъщност работят тези подслоеве!

 • Подслой за поверителност

Поверителността в това отношение означава способността да се запази поверителността на информацията, докато се извършват транзакции с друго или с няколко лица. Освен това ще ви даде възможност да изберете какви данни да разкривате, докато извършвате транзакции с друго лице.

Решенията за корпоративни Ethereum биха предложили опция за частна транзакция, подобно на други корпоративни решения за блокчейн. Освен това можете да достигнете до поверителност на различни нива, като например разрешения за свързване или разрешения на ниво потребител. Така че, накратко, ще можете да контролирате кой може да вижда тези частни транзакции, дори ако те не са участвали в самата транзакция.

На веригата

Има много верижни техники за поверителност и сигурност в корпоративните решения Ethereum. Освен това те включват техники за сигурност като доказателства за обхват, подписване на пръстен или ZK-SNARKS. Обикновено всичко това прави частната транзакция по-безпроблемна без никакви проблеми.

Извън веригата

Извън веригата доверено изчисление, интегрирано в корпоративното решение Ethereum, работи като единица за обработка извън веригата. Освен това помага за ефективна, сигурна обработка на всички интелигентни договори и транзакции, поддържайки необходимата мащабируемост. Няма обаче шанс за пробиви в сигурността.

Така че, използвайки корпоративни решения Ethereum, можете да извършвате транзакции извън веригата с по-голяма поверителност и нулеви проблеми с доверието.

Частни транзакции

Много от потребителите на корпоративните решения Ethereum трябва да се съобразят с всички правни аспекти на поверителността. Така че, всичко измамно, което се случва в мрежата, ще бъде под радара на закона. Така че няма никакви правни проблеми, когато използвате мрежата.

Ако някой е направил нещо вредно или противоречи на правилата, тогава можете да се обърнете към закона, за да поискате помощ. Например, всички банки в Европейския съюз ще трябва да се съобразят с ревизираната в Европейския съюз Директива за платежните услуги, ако искат да предлагат платежни услуги с помощта на мрежата.

Освен това, ако искат да предложат съхранение на лична информация, те трябва да се съобразят с Общите правила за защита на данните. Всеки корпоративен потребител на Ethereum ще трябва да предава намеренията си, когато изпраща транзакцията с помощта на JSON-RPC API за извикване на функцията.

Освен това параметърът основно показва какъв тип транзакция е по време на изпълнението. По-конкретно, съществуват предимно два вида транзакции в частния канал:

 • Неограничени частни транзакции
 • Ограничени частни транзакции

Обикновено данните за транзакциите се състоят главно от две части – данни за полезния товар и метаданни. Данните за полезния товар всъщност са съдържанието на транзакциите. От друга страна, метаданните са информацията, необходима за правилното изпълнение на всяка транзакция.

Във всички корпоративни решения на Ethereum обаче всички частни транзакции трябва да поддържат следните методи –

Транзакция, при която данните за полезния товар ще бъдат предадени на участниците. ТАКА, участниците ще могат да четат съдържанието директно. Следователно това го прави ограничителна частна сделка.

Във втората данните за полезния товар ще бъдат предадени на всички в участващата мрежа. Само преките участници обаче могат да прочетат информацията. Следователно този тип транзакции са неограничени частни транзакции.

Характеристики на ограничените частни сделки

Всички корпоративни решения за Ethereum предлагат техника за маркиране, за да се запазят данните за полезния товар. Това може да означава криптографско криптиране, защото никой друг освен участниците няма да може да види параметрите.

Той също така поддържа опция за маскиране на данните за полезния товар по време на транзакцията. Много пъти има огромен проблем със сигурността по време на транзита. Много предприятия забравят да вложат допълнителна сигурност за тези моменти. Въпреки това, решенията за корпоративни Ethereum ви обърнаха гръб.

Всички метаданни на транзакцията също ще имат възможности за маскиране, най-вече като се използва същият криптографски метод като данните за полезния товар. По същия начин той се доставя и с ценни книжа по време на транзакцията.

Всички възли, които ще предават транзакцията, но всъщност те не участват в нея, не могат да съхраняват данните за полезния товар на транзакцията заедно с метаданните. Ако се случи нещо подобно, всички лоши играчи ще се изправят пред правни проблеми.

За ограничената транзакция ще трябва да зададете параметъра на JSON-RPC на ограничен.

Така че, във всеки случай, както можете да видите, никоя друга страна, освен транзакционните потребители, няма да има достъп до нея. По този начин другите потребители няма да могат да видят списъка с участващите адреси, изпращащата страна или сумата на транзакцията.

Публичните интелигентни договори имат ограничаващо подмножество на страните, ако участват множество страни. Тъй като обаче списъкът е синхронизиран и нотариално заверен, той може да се позовава и на данни в публичните интелигентни договори.

Характеристики на неограничените частни сделки

Работи по същия начин, както работи ограничената транзакция. В този случай обаче цялата работа отива за запазване на полезния товар и метаданните за неограничената транзакция, което означава, че поддържа и криптографско криптиране.

Той също така поддържа опция за маскиране на данните за полезния товар по време на транзакцията. Много пъти има огромен проблем със сигурността по време на транзита. Освен това много предприятия забравят да вложат допълнителна сигурност за тези моменти. Въпреки това, корпоративните решения за Ethereum ви обърнаха гръб.

Всички метаданни на транзакцията също биха имали възможности за маскиране, най-вече като използват същия криптографски метод като данните за полезния товар. По същия начин той се доставя и с ценни книжа по време на неограничена транзакция.

Всички възли, които ще предават транзакцията, но всъщност не участват в нея, не могат да съхраняват данните за полезния товар на транзакцията заедно с метаданните. Ако се случи нещо подобно, всички лоши играчи ще се изправят пред правни проблеми.

За ограничената транзакция ще трябва да зададете параметъра на JSON-RPC на неограничен.

Има обаче малко промяна. В този случай данните за полезния товар отиват до всички възли във формат за криптиране. Така че, ако е необходимо, мрежата може да възстанови информацията, вземаща части от всички останали възли в мрежата.

Освен това, всяка математическа транзакция ще се нуждае от проверка с използване на нулеви знания. Това е основната разлика между неограничените и ограничените транзакции. Освен това всеки валидиращ възел ще трябва да участва в подхода с нулево знание.

По принцип нулевото знание ще изисква скрит адрес, правилен подпис и смесване, за да се гарантира, че данните са криптирани. Този подход обаче прави невъзможно проникването в системата. Така че, тя все още предлага сигурност.

Други функции

Всички корпоративни решения за Ethereum ще имат опция за задаване на параметрите в неограничената частна транзакция. Освен това се гарантира, че участниците постигат консенсус относно своите частни транзакции.

Освен това, той също така разрешава да предлага отделни разрешителни в случай на –

 • Внедряване на интелигентен договор.
 • Промяна на състоянието на интелигентния договор.
 • Изпълнете проста транзакция на стойност.

 • Мащабиране на подслой

Всяко предприятие ще има търсене за обработка на по-голям брой транзакции и ще изпълнява тежки изчислителни задачи. Това обаче изисква много мащабиране, нали? Ето защо има различни методи за увеличаване на скоростта на транзакциите, без това да повлияе на мрежата по лош начин.

Има главно два вида мащабиране по веригата и извън веригата. Нека да видим какви са те –

На веригата

Мащабирането по веригата се среща главно на слой 1 от корпоративната архитектура Ethereum. Това, което прави, е, че променя протокола Ethereum, за да отговори по-добре на транзакционните нужди.

Извън веригата

Мащабирането извън веригата се случва на слой 2 от архитектурния стек на корпоративните решения Ethereum. В този случай обаче това не променя протокола Ethereum за обработка на повече транзакции.

Номерът тук е да се подобри мащабирането по веригата, като се използват протоколи от слой 1 и слой 2, за да се постигне оптимална скорост на транзакциите.

Изчисляване извън веригата

Мащабирането извън веригата всъщност поема някои от изчислителните тежести на мащабирането по веригата. Освен това, с твърде много заявки във веригата, е трудно да се справите с толкова голяма част от изчислителния натиск. Обаче верижните изчисления спасяват предимно деня.

И така, всички корпоративни решения Ethereum трябва да поддържат обработка на интелигентни договори и транзакции извън веригата.

производителност

Ефективността тук се отнася главно до цялостната производителност на блокчейн мрежата. В идеалния случай, дори ако използването на мрежата се увеличи, няма влошаване на производителността. Много корпоративни решения за блокчейн обаче не могат да направят това обещание.

Въпреки това, членовете на алианса на корпоративния Ethereum винаги обещават, че могат да продължат да дават еднакви резултати, дори ако тежестта се увеличи.

Освен това членовете на алианса на корпоративния Ethereum провеждат програма за сертифициране и отбелязват колко всъщност се нуждае предприятието.

4. Основен блокчейн слой

Следва основният блокчейн слой, който се предлага с три подслоя. Освен това всички тези слоеве са отговорни за съхранението, консенсуса и изпълнението на специфични функции в мрежата. Това са –

 • Подслой за съхранение и книга
 • Подслой за изпълнение
 • Подслой на консенсуса

Нека да видим как те наистина работят заедно и съставляват корпоративната архитектура Ethereum.

 • Подслой за съхранение и книга

Всички корпоративни решения за Ethereum предлагат услуги за съхранение на данни за работа с публичния клиент на Ethereum. Възможно е обаче да получите опция за допълнително съхранение главно за изчисления извън веригата.

Например, много корпоративни решения Ethereum локално съхраняват кешове, получени от Oracle, или съхраняват друга информация, свързана със системните протоколи. В други случаи те могат да надхвърлят тези спецификации.

Ако някое решение на Ethereum поддържа множество мрежи, то предлага съхранение на данни за частни транзакции в рамките на множество мрежи. Освен това всеки интелигентен договор, който работи в частната мрежа, трябва да има достъп до други частни държавни договори. Определено обаче ще трябва да участвате в този договор.

По този начин всеки, който работи в частната мрежа, няма да получи достъп до други интелигентни договори, работещи в тази мрежа, ако той / тя не е част от нея. Освен това всички корпоративни решения Ethereum предлагат прозрачно и безпроблемно съхранение за интелигентни частни договори, които трябва да съхраняват документация. Освен това този процес се отървава от допълнителните добавки за съхранение на файлове извън веригата.

В действителност всички опции за съхранение имат по-високо ниво на криптография, свързано с него. Така че всеки, който съхранява какъвто и да е вид информация, използвайки интелигентни договори, ще има удостоверено шифроване с алгоритъм за допълнителни данни, който ги защитава.

Трябва да кажем, че не всяко изпълнение на Ethereum би имало подобна архитектура. Следователно може да има възможност всеки доставчик да предложи повече API за съхранение. Това ще зависи главно от вашите организационни нужди.

Окончателност

Вече знаете, че окончателността е една от основните атрактивни характеристики на предприятието Ethereum. За да достигне окончателността понякога архитектурата използва детерминиран протокол за консенсус.

Освен това тук транзакциите се финализират след определено събитие или интервал. Например, определен брой блокове, създадени след транзакцията, са включени в блока или след определен период.

 • Подслой за изпълнение

В този подслой Ethereum предлага интелигентна среда за изпълнение на договори. Освен това е подобен на публичния EVM (виртуална машина Ethereum). Те обаче също така въвеждат разширения извън публичната EVM среда. Тъй като сега средата има частен канал, най-добре е да се уверите, че EVM е напълно способна да се справи с нея.

Друг страхотен фактор е възможността за синхронизиране на публични състояния въз основа на публичните възли на Ethereum. Това наистина отваря нови възможности за частното предприятие Ethereum да работи и с публичното.

Също така, той поддържа серия съоръжения за съхранение, заедно със съставянето и изпълнението на предварително съставените договори. В действителност доверените изчисления ще гарантират, че само оторизирани потребители могат да използват интелигентния договор в средата за изпълнение на определена консорциална мрежа.

Така че, много корпоративни приложения за Ethereum ще предложат и тази функция. За да бъде по-сигурно, ще бъдат използвани множество процеси на криптиране за защита на всички надеждни изчислителни данни. Въпреки това, ще можете да конфигурирате много връзки в мрежата на консорциума.

Какво е виртуална машина Ethereum?

Е, поговорете малко за това какво всъщност е виртуалната машина Ethereum. Ако досега не знаете какво е, тогава е най-добре да наваксате оттук.

На практика Ethereum е един вид програмируема блокчейн мрежа. Въпреки това, вместо да дава на потребителите някои предварително дефинирани операции, той предлага свободата да създават свои собствени сложни операции. По този начин тя работи като основна блокчейн платформа за множество децентрализирани приложения. Освен това, това обикновено не се ограничава само до криптовалути.

В действителност Ethereum има тесен смисъл на някои протоколни костюми, които съставляват цялата мрежова среда. В центъра на всичко това се намира виртуалната машина Ethereum. Тази машина може да изпълнява кодове с произволна алгоритмична сложност.

Освен това, използвайки EVM, всеки разработчик може да изпълнява приложения, използващи приятелски езици за програмиране като Python или JavaScript.

Тъй като Ethereum е мрежов протокол peer-to-peer, много възли актуализират базата данни в мрежата. В резултат на това всички възли използват една и съща инструкция на EVM за изпълнение на тези цели.

Основен елемент

Виртуалната машина на Ethereum е наистина важна част от архитектурата на Ethereum. Това е така, защото се справя с цялото вътрешно състояние и изчисления в мрежата. Освен това машината обработва и много информация за акаунта, като например салда, адреси, информация за блокове и цени на бензина.

Освен това той винаги трябва да следи цялото състояние на множество елементи, за да направи успешна транзакция. В действителност е много важно, тъй като състоянието на тези елементи главно решава как ще функционира блокчейнът под натиск.

Ето защо публичният Ethereum понякога се нарича държавна машина. Както можете обаче да видите, използването на EVM е много важно и за корпоративния Ethereum, защото това е сърцето и душата на транзакциите на мрежата.

Тъй като е в състояние да проследява състоянията на мрежовите компоненти, е необходимо той да се интегрира и в корпоративната архитектура Ethereum. Тъй като обаче природата на корпоративната архитектура Ethereum е малко по-различна от публичната, трябва да има по-функционална.

Освен това допълнителните функционалности биха помогнали на EVM да остане верен на поверителността на транзакциите. Накратко, EVM е задължителен в основния блокчейн слой, за да поддържа всичко безпроблемно.

 • Подслой на консенсуса

Това е последният подслой на основния блокчейн слой и се занимава с консенсусните протоколи на мрежата. Първата промяна, която ще видите тук, е използването на множество консенсусни алгоритми. В действителност публичният Ethereum всъщност използва само алгоритъма Proof of Work. Той обаче не е подходящ за предприятия. Ето защо те въведоха други алгоритми.

Всъщност страничните вериги също поддържат използването на множество консенсуси. За да улесните нещата, по време на фазата на основната конфигурация можете да посочите какви консенсусни алгоритми ще се изпълняват в частната блокчейн, публичната блокчейн и страничната верига.

Всичко обаче все още е в процес, така че в момента нищо не се определя. Освен това бавно ще премахне доказателството за работа и ще го замени с други методи като доказателство за залог, византийска толерантност към грешки и т.н..

5. Мрежов слой

Това е последният слой от корпоративната архитектура Ethereum. Този слой съдържа само един подслой, наречен Подслой на мрежовия протокол. По принцип в мрежовия слой би имало равнопоставен мрежов протокол, който ще позволи на потребителите да комуникират помежду си. Понастоящем те имат протокол DEVp2p, но в бъдеще те биха добавили допълнителни протоколи P2P, за да предложат по-високи мерки за сигурност.

Подслой на мрежовия протокол

Тези протоколи определят как възлите ще комуникират помежду си в рамките на новите частни канали. Всеки възел в мрежата ще трябва да има идентификация и ще използва формат на URL адрес на Ethereum enode, за да се рекламира в корпоративната архитектура Ethereum.

Освен това за съобщения използва DEVp2p Wire Protocol, който установява комуникационен канал между възлите. Освен това използва протокол от висок слой, за да маскира канала от всеки, който пречи. Тези протоколи от висок слой се наричат ​​протоколи за способност.

Например, протоколът Ethreum Wire ще помогне за обмен на транзакции и блокиране на информация в рамките на двама равнопоставени потребители, които извършват транзакции. Те обаче могат да добавят още протоколи в корпоративната архитектура Ethereum за разширяване на функцията, за да се настанят организациите по-добре.

В случай, че много комуникации от точка до точка се случват в мрежата, всеки частен възел би могъл да изпраща информацията за данните си за транзакции до множество частни възли наведнъж.

Предаване на данни за частни транзакции

В действителност, когато има няколко лица в частен интелигентен договор, няма да се изисква да комуникира с всички тях поотделно и директно. Това е доста непрактично в случая с предприятия. Особено когато в мрежата има голям брой възли.

Някои често срещани възли в това отношение ще могат да синхронизират прозрачно частните транзакции в рамките на корпоративната архитектура Ethereum. По този начин, използвайки една и съща техника, всички частни интелигентни договори могат да се синхронизират без никакви проблеми.

Глава 5: Какви са възможните случаи за използване на корпоративни Ethereum?

Случаи на използване на Enterprise Ethereum

 • Банкиране и финанси

Това е малко разтегнато, когато става въпрос за банкови индустрии. В действителност цената за предлагане на наличност, надеждност и устойчивост е доста висока, защото трябва да се бори с откази на оборудването и атаки. Само си представете сценарий, при който сървърът на централната банка на дадена държава е паднал. В резултат на това цялостната система за клиринг на плащанията в страната щеше да се провали масово.

Освен това има и големи корпорации, които харчат близо 200 милиона долара всяка година за киберсигурност. От друга страна, има плащания за съгласуване (балансиране между различни набори сметки), които също са неефективни и византийски.

Така че, не всичко работи съвсем гладко, както очаквахме. Дори една транзакция може да предприеме няколко хода на транзакция, преди да финализира плащането. В действителност цялата тежест за поддържането на всичко в изправност пада изцяло върху банките.

Корпоративните случаи на използване на Ethereum обаче могат да спасят банковата система като блестящия рицар, какъвто е. Ако банковата система ще работи в децентрализирана среда като предприятието Ethereum, тогава няма да има смисъл от провал. Освен това, няма значение, дори ако има едно от повече смущения в сървъра; банка може да продължи да извършва плащания без никакви проблеми.

Освен това по този начин банките могат лесно да прехвърлят директно, което намалява триенето и няма шанс за удвояване на разходите. Използвайки счетоводната книга, те могат да получат и нормативни отчети. Така че, в случай на измамни дейности, те могат бързо да намерят истината.

 • Верига на доставки

В днешно време глобалните вериги за доставки трябва да поддържат всичко – от храни и напитки до потребителски стоки. Въпреки това тяхната инфраструктура за поддържане на всичко това се нуждае от много полиране. Освен това тези канали са повече или по-малко неефективни, експлоататорски и дори слабо проследявани.

В резултат на това много потребители, оставени заедно предприятията, се сблъскват с пълна трудност, за да поемат почти половината от разходите, необходими за това. Според скорошно проучване, над 20% от всички морски дарове етикетирани в САЩ всъщност са неправилно етикетирани.

Много други потребителски продукти също се сблъскват с трудности при управлението на веригата на доставки поради експлоатацията на нелегалното лице. Друг въпрос са фалшивите продукти, които не само увреждат потребителите, но и намаляват стойността на марката.

В тази ситуация постоянната книга на транзакцията на Ethereum на предприятието определено ще помогне на веригата за доставки. Освен това, тъй като относителните потребители биха могли да видят всяко малко движение на различни етапи, това би било взрив. Ето защо корпоративните случаи на използване на Ethereum превъзхождат управлението на веригата за доставки.

Освен тези продукти за проследяване от източника до клиента, заедно с рационализирането на дистрибуторите, доставчиците и търговците на дребно са малко от предимствата.

 • Енергия

Вятърните паркове и слънчевите панели се оказват добър източник на енергия; съхраняването на тази енергия обаче създава нов проблем за енергийната мрежа. Обикновено енергийната мрежа не е толкова способна да се справи с цялото разпределение на тези енергии. Оставете заедно да предотвратите повреди или пренапрежение. Ето защо се нуждае от шанс.

През последните години широкото използване на вятърни турбини и слънчеви панели дава перфектната възможност за изграждане на трайна и транзактивна и устойчива система от електрически мрежи. Така че, в този случай, системата за доставка на енергия, базирана на Enterprise Ethereum, би създала дългосрочно решение за потребителите, както и за предприятието.

Освен това, ако могат да въведат складиране на енергия на местно ниво и търговия, това би намалило много разходи от сметките за комунални услуги. Освен това това е чудесен начин за автоматизиране на методите за фактуриране и сетълмент. Въпреки това, една от забележителните характеристики е непрекъснатият поток на енергия, който е остра необходимост, а корпоративните случаи на използване на Ethereum са идеалното решение.

 • Самоличност

Идентичността е един от решаващите аспекти на нашия живот. Всяка държава и всеки цивилен трябва да имат своя собствена идентификация, за да се ползват от определени съоръжения. Не само правителството, но и свързано с цифровия свят. Тъй като обаче много предприятия трябва да се справят с множество идентичности едновременно, за тях става трудно да предложат по-добра сигурност.

В резултат на това има пробиви, хакове на данни и кражби на самоличност по целия свят. Освен това това са изключително лоши ситуации, при които извършителят би могъл да извършва незаконна работа с самоличност на друго лице. Това лице не само ще се сблъска с проблеми, но и самоличността на извършителите остава неизвестна.

За да се справят с това, на помощ могат да дойдат корпоративни случаи на използване на Ethereum. В действителност системата е напълно способна да управлява управлението и съхранението на цифрова идентичност. Той не само предлага сигурна система за счетоводна книга за съхранение, но също така преработва правителствената структура с безхартийна идентификация.

Освен това можете да ги направите преносими и да ги използвате на всяко необходимо място. Това го прави по-удобен от идентификациите на хартиен носител.

 • Недвижим имот

В момента пазарите на недвижими имоти се сблъскват с три основни проблема – ниска ликвидност, транзакционни разходи и недостъпност. Поради изключително високите цени, богатите се наслаждават на предимствата на недвижимите имоти, докато останалите класове хора са трудни дори да инвестират в тях.

От друга страна, дори ако някой се опита да инвестира в недвижими имоти, са необходими много посредници, за да се свършат нещата. Освен това всички тези документи на хартиен носител създават една точка на провал. Поради това много потребители се сблъскват с бавен процес с лоши играчи, които се опитват да ги изтръгнат.

Ето защо недвижимите имоти се нуждаят от корпоративно решение Ethereum, за да му помогнат. Корпоративните случаи на използване на Ethereum са добре оборудвани, за да поемат цялата тежест на този сектор. Не само ще се отърве от посредника, но и ще увеличи ликвидността. Освен това, с правилната система на счетоводната книга, разходите ще намалеят, като ще дадат шанс на средните класи.

Ethereum също поддържа токенизация, така че хората могат лесно да купуват и продават своите имоти в дневника с помощта на жетони.

 • Правителство

Правителствата се държат отчетени за различни икономически стандарти, както и успокояват доверието на потребителите и гражданите. Не само това, но и правителствата трябва да поддържат пазарна ефективност, инфраструктура и бизнес.

Въпреки това, тъй като те работят в стари мрежи, нещата все още са доста остарели. Сред правителството има много лоши играчи, които експлоатират тези стари системи и се ориентират. В действителност гражданите губят вяра в правителството си и не изпълняват всички свои права по съответния начин.

Непосредственото решение на всички тези проблеми би било да останем напълно безхартиени. Правителството без хартия има по-малък шанс да бъде експлоатирано. Освен това корпоративните случаи на използване на Ethereum със сигурност могат да им помогнат.

По-ефективно може да помогне в –

 • Обработвайте заявления за виза
 • Подновяване на лиценза
 • Плащания по сметки
 • Намаляване на зареждането с хартия
 • Отърви се от грешките при дублиране
 • По-малко време за обработка на документи

Освен това, базирана на блокчейн идентичност за гражданите може да помогне на всеки да пренася преносими самоличности навсякъде доста лесно.

 • Международна търговия и стоки

Чрез бърза глобализация стандартното търговско финансиране не може да цифровизира и стандартизира всички системи за проследяване на записи. Освен това всяка борса идва със собствен набор от уникални разпоредби, изисквания за сертифициране и спецификации за доставка.

Освен това всички те също трябва да имат подходяща система за управление. Освен това, много гранични юрисдикции са на хартиен носител и има много възможности за използване на фалшива документация за търговия.

Така че в крайна сметка една от страните не получава плащането или друга не получава продукта, който очаква.

В този случай корпоративните случаи на използване на Ethereum могат да ви помогнат да предложите рационализирана, защитена и безхартийна платформа за търговско финансиране. Освен това той може да събере всички играчи под една платформа и да им помогне да общуват в рамките на защитена линия. Извършването на плащания и проследяването на системата за доставка на пратки е две от най-добрите характеристики.

 • Здравеопазване

Много проблеми тормозят драстично света на здравеопазването. Проблеми като силози за данни, дезинформация, липса на комуникация между доставчика, пациентите, лекарите и болниците. Освен това употребата на фалшиви лекарства и фалшива степен често водят до залог на живота на пациентите.

Така че той трябва да има подходяща поверителност и комуникация в цялата архитектура на здравеопазването. И тук се появяват случаите на използване на корпоративния Ethereum. Enterprise Ethereum може да предложи разрешен обмен, при който пациентите могат да разкрият проблема си, без да губят поверителност.

Освен това, с суверенитета на данните, здравеопазването ще бъде по-бърза, по-добра и рентабилна опция за всички. Също така, той може да предложи сигурна книга за съхраняване на медицински данни, нито с нарушение.

 • Медии и развлечения

Дублирането на цифрови елементи и дигиталната неприкосновеност на лични данни измъчва изцяло света на развлеченията и медиите. Дори човек да дублира работата на друг човек, няма подходящ канал, който да даде на създателя-художника заслуженото признание.

Освен това много художници не получават плащането, за което работят денем и денем. В резултат на това, измамите, измамите и студийните интелектуални свойства се пиратстват постоянно.

В този случай корпоративните случаи на използване на Ethereum могат да предложат защита срещу поверителност. Използвайки интелигентни договори, той може да освободи правото на интелектуална собственост, когато предполага и да избегне течове от преди; в резултат на това индустрията би увеличила приходите си, а художниците щяха да получат заслуженото.

 • Спорт

Излишно е да казваме, че спортът е едно от привлекателните основни занимания за цял свят. Не само забавлението, но и огромна индустрия с милиарди долари инвестиции. Традиционно обаче други индустрии започват да се дигитализират; все пак този сектор изглежда изостава.

С фалшиви мачове, лошото спонсорство, неуспешно обучение, може да навреди на потенциалните отбори или кариерата на играчите завинаги. Въпреки това, корпоративният Ethereum е напълно способен да поеме тази прекрасна индустрия с много доходоносни функции.

Обикновено има много случаи на корпоративно използване на Ethereum за екипи, организации и фенове. Например, една организация може да използва интелигентни договори Ethereum, за да направи споразумението за спонсорство по-автоматизирано и по-евтино.

Както вече знаете, корпоративната архитектура Ethereum позволява токенизация; това е напълно опция за спестяване на време. Освен това може да предложи частични възможности за собственост на екипа. Освен това може да увеличи приходите и да подобри програмите за лоялност.

 • Нефт и газ

Въпреки че светът се фокусира върху производството на възобновяеми енергийни източници, петролът и газът остават горивото за огромния набор от петролни продукти. Въпреки че газът и петролът са едни от най-търгуваните в световен мащаб стоки, все още мрежата, която го държи заедно, няма прозрачност и подходяща инфраструктура.

Няма правилно управление на веригата за доставки, което намалява процеса на приходи. Нещо повече, това създава загуба на тези ограничени ресурси.

Случаите на използване на Enterprise Ethereum в това отношение наистина могат да помогнат. Ако предприятията използват Ethereum за пазари на газ и нефт, общите разходи за поддържане, осигуряване и актуализиране на системата за търговия ще бъдат намалени.

Няма да има и други свързани трудове и закъснения поради човешки грешки. Освен това сега големите предприятия могат лесно да сключват големи суми по частни споразумения. Така че, обменът на чувствителни документи и одитът им в мрежата би бил сериозен плюс.

 • Закон

Тъй като писмените споразумения започнаха да цъфтят, нашето общество следва стриктури, които се съчетават с правен аспект и договорни споразумения. Въпреки че този сектор е напреднал в по-голяма степен, все още му е подходящ методът да направи договорите по-малко трудоемки.

Създаването на договор отнема твърде много време и пари, камо ли да оставя определени вратички, които лошата страна може да използва. Освен това човешката грешка затруднява преследването и продължава да се върти назад и напред.

Горе-долу всяка легална агенция трябва да се занимава с подпис, но липсва подходяща мрежа за съхранение.

Корпоративните случаи на използване на Ethereum обаче са напълно подходящи за тези проблеми. Сега, когато предлага частни канали, можете да съхранявате подпис и друга чувствителна информация в мрежата без никакви нарушения на сигурността.

Това също ще помогне при създаването на договори по-лесно и ефективно. Освен това може да автоматизира целия процес, което спестява много време.

 • Застраховка

Застрахователната индустрия е изправена и пред други проблеми. Този раздел влияе доста на нашата икономика, тъй като много предприятия са свързани с тази ниша. Тази индустрия обаче е изправена пред измамен проблем, заедно с отнемащ време проблем с документацията.

Всеки, който получава застраховка, трябва да подаде много формуляри и да чака дълги часове, преди дори да ги получи. От друга страна, по време на нужда отнема твърде много време и за застрахователни искове. Освен това процесът на одит също е от решаващо значение и това също отнема много време.

Тук наистина могат да блеснат случаи на използване на Enterprise Ethereum. С ефективната система за частна книга тя може да се отърве от ненужните документи. Също така, той може да рационализира процеса на авториране, който ускорява процеса на искове за застраховане.

Например, компанията може да има интеграция на интелигентни договори като застрахователна полица и след като всеки документ бъде доказан като автентичен, парите автоматично ще бъдат освободени. Така че, няма повече експлоатация на потребители по никакъв начин.

Глава 6: Ethereum Blockchain като доставчик на услуги

Предприятия Ethereum доставчици

1. Амазонка

Amazon Web Services е друг блокчейн като доставчик на услуги за корпоративен Ethereum. В своето решение обаче те предлагат шаблони за блокчейн AWS.

Този тип шаблон ще ви помогне, ако не знаете как да стартирате внедряването на вашия корпоративен Ethereum. Така че, с помощта на Amazon Web Services, можете да се съсредоточите върху приложенията, а не върху вътрешната структура на мрежата.

Характеристики на AWS Blockchain шаблони

 • По-бързо внедряване

С AWS шаблони можете да внедрите вашия корпоративен Ethereum само за минута или така. Освен това, това ви позволява да спестите огромно количество време и ресурси.

 • Висококачествени опции

За решението Ethereum ще получите множество шаблони с различни набори от функции, от които да избирате. Във всеки случай резултатите ще бъдат различни и ще трябва да изберете този, който съответства на вашата индустрия.

 • Инструменти за управление

Всеки шаблон ще се предлага със своите инструменти за управление. Освен това, като ги използвате, ще можете да наблюдавате мрежата си за възможни проблеми. Ако има някаква лоша поява в мрежата, тя ще ви предупреди веднага. Също така можете да наблюдавате какво правят другите възли, за да ги държите под контрол.

 • Без допълнителни разходи

Както всички знаем, корпоративният Ethereum предлага функциите, от които се нуждаете, вместо да предлага обща платформа. Така че ще плащате само за функциите, които изисквате. Ето защо няма да се налага да поемате тежестта на допълнителните разходи.

2. Microsoft

Microsoft също е доста популярен като блокчейн като доставчик на услуги. Освен това, с тяхното решение за Microsoft Ethereum Лазурен, можете да стартирате вашата блокчейн интеграция по всяко време.

Освен че предлага просто решение за Enterprise Ethereum, то ви дава и солидна база за работа. Освен това, като използвате това, можете да направите всякакви ощипвания в решението на Microsoft Ethereum. Следователно персонализирането никога няма да бъде проблем тук.

Какви са характеристиките?

 • Гласов и SMS интерфейс: Тези функции са полезни много пъти, по-специално при управлението на веригата за доставки или проследяването на продуктите. С допълнителен SMS и Voice интерфейс можете лесно да проследявате всички произведени стоки.
 • Интернет на нещата: Microsoft Ethereum на Azure също предлага интеграция на Интернет на нещата. Това ви позволява лесно да проследявате всичките си пратки и дори документите в мрежата.
 • ERP системи: Друга характеристика на Microsoft Ethereum в Azure, наречена ERP система, ще ви позволи да управлявате всички основни процеси. Освен това, това ще помогне и за взаимодействие с основните участници.
 • Бързо внедряване: Той също така предлага бързо внедряване, така че ще настроите мрежата за кратък период от време.
 • Намалени разходи: Microsoft Ethereum на Azure предлага ниски разходи за внедряването. Освен това, това позволява на много предприятия да получат блокчейн решение, без да променят лесно предишната мрежова система.

3. Акцент

Акцент е голям ентусиаст на блокчейн и сега предлага блокчейн като решение за услуги също. Те обаче имат различен подход към тези решения. Те се фокусират главно върху консултантските услуги; въпреки това те все още имат решения за внедряване на блокчейн за вас. Нека да видим какви предимства имат те в магазина.

Какво предлагат?

 • Анализиране на тактики: Accenture предлага богатия си избор от квалифицирани специалисти, които могат да анализират вашия сектор и да ви помогнат да изградите перфектната тактика на блокчейн. В зависимост от вашия бюджет и изисквания, те могат да изготвят пълна пътна карта, за да започнете.
 • Приложимост на Blockchain Platform: Всяка компания е уникална и трябва да има различни целеви потребители. Освен това, Accenture ще ви помогне да изберете полетата за приложимост на вашите блокчейн платформи. По този начин можете да се фокусирате единствено върху целта, която ще ви донесе повече бизнес.
 • Разширено обучение: Може би сте нов или екипът на вашия разработчик не е запознат с концепцията за блокчейн. Не се притеснявайте с обучението на Accenture за напреднали, което вие или членовете на екипа ви ще бъде професионалист за нула време.
 • Среда за разработка: Има и среда за разработка, достъпна за вас. Освен това можете да използвате околната среда и инструментите за разработване на нови проекти.
 • Проектиране и изпълнение на блокчейн решение: Accenture ще проектира вашето решение за блокчейн на Enterprise Ethereum за вас. Всичко, което трябва да направите, е да им кажете вашите специфични изисквания.

4. Калейдо

Калейдо понастоящем води Enterprise Ethereum blockchain като състезание на доставчик на услуги. В партньорство с ConsenSys те предлагат най-доброто от най-добрите SAAS операции за блокчейн. Според доставчика от тях ще получите мащабирана платформа с допълнителни функции и ефективност заедно с формати на шаблони.

Тези корпоративни шаблони за Ethereum ще ви помогнат да стартирате вашия блокчейн проект за кратък период от време.

Какви са предимствата на Kaleido Blockchain Cloud?

 • Незабавни мрежи

Искате ли да стартирате или стартирате своя корпоративен проект Ethereum сега? Е, с Kaleido лесно можете да го направите. Освен това отнема само около минута, за да настроите и разгърнете мрежата си. Да не говорим, спестява много пари и време по пътя.

 • Вариант за избор

Можете да изберете да добавите множество функции във вашата платформа Enterprise Ethereum. Така че, няма да бъдете ограничени с някои избрани функции. В действителност Kaleido вярва, че всяка компания е уникална и затова те трябва да покажат различията си по атрактивен начин.

Ето защо те ще доставят персонализирана мрежова платформа, базирана на нуждите на вашата компания. И така, цялото внедряване на Ethereum ще бъде различно; тук няма масово произвеждана технология!

 • По-голяма стабилност

Разбира се, предприятието трябва да има по-големи фактори за стабилност в сравнение с други. Това е така, защото всеки ден трябва да се справят с толкова много томове. Така че, Kaleido обещава да предложи безплатни опции за мащабиране. Това означава, че няма значение колко потребители са в него; няма да забави работата си.

 • Богат пазар

Освен че предлага висококачествено блокчейн решение, той също така разполага с богат пазар. На пазара ще получите решения за включване и пускане, които можете лесно да използвате.

Искате ли да научите повече за трансформацията на блокчейн? Вижте нашата книга за игри за трансформация на блокчейн!

Глава 7: Фирми от реалния свят, използващи Enterprise Ethereum

 • Амалто

Amalto е една от водещите фирми за управление на данни, които искат да използват корпоративната блокчейн за разработване на платформа, която би предложила автоматизация на процесите на поръчка в брой (базирани на билети) в газовата и петролната индустрия.

Понастоящем те се възползват от технологичната си подкрепа от Kaleido на ConsenSys и за тази цел биха използвали корпоративния Ethereum. Освен това предприятието се нарича Ondiflo и ще бъде със седалище в Тексас, САЩ.

Освен това Ondiflo ще използва различни продукти, направени по време на други начинания, като ConsenSys ’Transport Management System и Amalto’s Platform 6. Това е да се увери, че те предлагат цялостно решение специално за тази индустрия.

И така, накратко, корпоративният Ethereum ще автоматизира полевите услуги в низходящия, средния и горния поток.

 • Open Mineral

Open Mineral е дигитална платформа за обмен главно за вторични продукти за търговия и суровини от неблагородни метали. Сега обаче Open Mineral използва корпоративен Ethereum за зареждане на платформата си Minerac. Minerac е блокчейн консорциум, който иска да промени начина на работа на веригата за доставки и как се търгува с минерални суровини.

Заедно с Open Mineral участват и други финансови институции и минни компании. Но защо отиват за блокчейн? Е, защото минералната промишленост трябва да се справи с много неефективност и неизменната книга може наистина да промени сценария.

С Minerac ще можете да обменяте търговски документи в сигурна среда като акредитиви, товарителници и много други.

 • Сияйна Земя

Radiant Earth е една от организациите с нестопанска цел, които се занимават с геопространствени данни и изображения на Земята, за да помогнат на глобалните хуманитарни организации да отговорят на критичните глобални предизвикателства. Сега обаче те използват технологията блокчейн, за да лицензират правилно тези данни. За това те използват корпоративен Ethereum.

Освен това, с помощта на блокчейн платформата, сега много организации ще могат да получат по-лесен достъп до нея.

В случай на бедствия има много НПО, които се нуждаят от достъп до изображения с актуализации, за да могат бързо да предложат помощ и да рационализират процеса на почистване. В корпоративното решение Ethereum те използват доказателство за концепция, за да проследят плащанията и процеса на лицензиране на тези географски данни.

 • Anheuser-Busch InBev

Anheuser-Busch InBev е един от най-добрите пивоварни гиганти в света. В момента те търсят решение за блокчейн, за да рационализират веригите си за дигитална реклама. Освен това в момента те използват приложението за мобилен маркетинг Kiip, за да стартират първата си рекламна кампания. Приложението използва блокчейн на Ethreuem за управление и проследяване на данни.

В действителност основната цел е да се наблюдава и след това в крайна сметка да се разшири обхватът на тези конкретни реклами.

Проектът включва и други популярни марки като Michelob Ultra, Bud light, Estrellas и много други. Освен това проектът, включващ корпоративното решение на Ethereum на Kiip, е предназначен единствено за увеличаване на прозрачността и борба с рекламните измами.

В резултат на това намалява много време за AB InBev, тъй като те вече могат лесно да проследяват рекламните си дейности.

 • BBVA

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria или BBVA е една от най-големите банки в Испания. Наскоро те завършиха синдикиран заем, базиран на блокчейн, използвайки корпоративното Ethereum. Освен това това е първата сделка в реалния живот, която се случва в мрежата. Това обаче се случи в тестовата мрежа, а не в главната.

Целта на този проект е да се види дали блокчейнът може да осигури ефективност, скорост и прозрачност при транзакциите.

В този случай няколко финансови институции се събраха и събраха парите за товара и ги дадоха на заемополучателя, използвайки платформата.

Следователно BBVA ръководи проекта и колективно отпусна 150 милиона евро на Red Electrica Corporation. Нещо повече, други правни съветници също присъстваха в мрежата, за да го разгледат.

Все още обаче не знаем как наистина се е случил процесът на заема, но знаем, че постигна огромен успех.

 • ING, Citigroup и Shell

ING, Citigroup и Shell ръководят корпоративен проект за консорциум Ethereum, наречен Комго. Komgo е продукт на консорциума и е платформа, базирана на блокчейн. В момента те получават технологична подкрепа от Kaleido.

Основната цел на Komgo е да дигитализира цялата глобална система за търговия, използвайки корпоративната архитектура Ethereum. Освен това основното им седалище се намира в Швейцария. В този консорциум има общо 15 компании –

Societe Generale, SGS, Shell, Rabobank, Natixis, MUFG Bank, Mercuria, Macquarie, Koch Supply & Трейдинг, ING, Gunvor, Crédit Agricole Group, Citigroup, BNP Paribas и ABN AMRO.

 • Сантандер

Сантандер използва Enterprise Ethereum за разработване на цифрова система за пари. Освен това Сантандер ще бъде първата банка, която емитира цифрова валута, използвайки корпоративното блокчейн решение. Освен това те искат да издават банкноти на блокчейн общността за насърчаване на използването на токен и развитие на блокчейн.

Така че, можете да използвате цифровите пари в различни клонове на банката, когато те ги пуснат официално. В момента името на токените е Cash ETH и този токен е напълно подкрепен от фиатните пари в Сантандер.

Можете да получите достъп до средствата чрез банковата сметка на Сантандер и да използвате портфейлите на Ethereum, за да транзактирате токена.

 • Проект Khokha

Южноафриканската резервна банка или SARB ръководи консорциум от седем други банки за създаване на базирана на блокчейн междубанкова система в Южна Африка. Освен това те се стремят да предлагат типичен дневен обем на банките, но с допълнителна окончателност и поверителност.

В момента, проект Khokha използване на корпоративен Ethereum за архивиране на тяхното решение. Централните банки обикновено се нуждаят от различен начин, за да увеличат своята устойчивост на междубанковия метод на плащане. Освен това те трябва да намалят разходите за поддържане на тази система.

В резултат на това те изграждат доказана за концепция корпоративна архитектура Ethereum, за да отговорят на изискванията за поверителност.

 • Проект i2i

UnionBank от Филипините е една от най-големите банки в страната и използва корпоративното Ethereum за захранване на своята междубанкова платформа за разплащане. UnionBank от Филипините обаче не е сама в този проект. Взима технологична подкрепа от Kaleido, Diligence, Amazon AWS, Microsoft Azure и още седем филипински банки.

Накратко, Проект i2i създава продукция в реално време в децентрализирана и рентабилна платформа, която може да работи автономно, без никакви неприятности. Освен това проект i2i работи за свързване на всички селски банки и националните търговски банки с централната банка. Това не само подобрява банковото дело, но също така предлага по-високо ниво на удовлетвореност на гражданите.

 • Webjet

Webjet използва блокчейн, за да опрости процеса на спорове за транзакции в туристическата индустрия. Споровете за резервации са универсален кошмар за всяка туристическа индустрия. Освен това е още по-проблематично и за пътуващите. Сложният характер на големия обем транзакции на ден е изпълнен с неуспехи.

Ето защо Webjet иска да използва корпоративен Ethereum за захранване на своя проект Rezchain, който ще предложи съгласуване на данните за тази индустрия. Освен това, с помощта на Rezchain, ще видите 90% намаляване на споровете за транзакции между техните вътрешни марки. Що се отнася до външните марки, те също могат да се насладят на ефективността на тази платформа.

В момента Webjet съди Microsoft Ethereum или Ethereum решение от тяхната платформа Azure.

 • LumenLab

Lumenlab е глобалният иновационен център на Metlife в Азия. В момента компанията работи по проект за използване на блокчейн за медицински застрахователни решения. По-конкретно, те осигуряват застрахователна подкрепа за хора, живеещи с диабет.

Освен това, името на проекта им Vitana включва автоматизирана система за застраховка за гестационен диабет. Гестационният диабет засяга всяка пета бременна жена в региона на Сингапур, а Lumenlab иска да им предложи резерва.

В момента те използват корпоративен Ethereum, за да подхранват блокчейна си и в момента разработват решението в рамките на Паричния орган на пясъчника на Сингапур.

Освен това проектът за блокчейн сигурно интегрира EMR данни за задействане на автоматично изплащане на пациента, ако има диабет.

 • Световната банка и Международният валутен фонд

Международният валутен фонд (МВФ) и Световната банка работят по сътрудничество, където стартират частна блокчейн мрежа. В момента те използват Enterprise Ethereum, за да архивират своите експерименти и проучвания в системата DLT (Distributed Ledger Technology).

Освен това и двете страни създават свой собствен цифров актив, наречен Learning Coin. Не, това не е просто знак, а просто инструмент за подпомагане на различни институции да научат за блокчейна. Освен това, това също ще им помогне да разберат как могат да използват блокчейна за по-устойчив дигитален актив.

Друга основна разлика на този инструмент с типичната крипто е, че той няма парична стойност или е обвързан с фиатни пари. Kaleido ги подкрепя като техен доставчик на технологии.

 • Банка за подпис

Базирана в Ню Йорк търговска банка, наречена Signature, стартира корпоративна Ethereum разрешена блокчейн платформа. Освен това те искат да използват тази платформа, за да предложат процес на плащане за своите институционални клиенти.

Платформата се нарича Signet и ще ви предложи да преместите средствата си в рамките на 30 секунди след заявката. Но вашите средства първо ще бъдат преобразувани в Ethereum ERC-20 и след това обратно в USD за сметка на получателя.

По този начин те се отърват от междинното и намаляват общите разходи. Освен това спестява много време, тъй като обикновено отнема около три дни за обработка на междубанкова транзакция.

 • Ромб

Rhombus си партнира с Kaleido, за да предлага извън вериги емисии с данни за корпоративни мрежи Ethereum blockchain. Това не е като типичните корпоративни блокчейн проекти, а по-скоро подобрение на съществуващите всички корпоративни проекти на Ethereum.

Всички индустрии, които вземат блокчейн решение от Kaleido, ще получат тази полза, тъй като е пряко свързано с бизнес облака на Kaleido. Rhombus е водещ доставчик на услуги на Oracle и сега заедно с Kaleido ще предлагат повече потоци от данни.

Освен това тези данни са изключително важни, когато става въпрос за интелигентни договори, които се нуждаят от информация от реалния свят, за да функционират.

 • UBS

UBS работи по множество проекти, базирани на Enterprise Ethereum, главно като член на консорциума. Въпреки това, те най-накрая стартират собствена платформа за съответствие на Ethereum. Оригиналното име е Massive Autonomous Distributed Reconciliation Platform, или Madrec се ръководи от UBS. Има обаче и други компании като Credit Suisse, SIX, Barclays и много други работят заедно по него.

Те използват Microsoft Ethereum в Azure, за да предложат процес на съгласуване на данните в цялата индустрия. Освен това, с помощта на платформата, много компании няма да се налага да губят ресурси и време за помирение.

Освен това, това ще помогне на потребителите да спестят пари и няма да е на цената на състезанието.

Каква е дългосрочната визия на Enterprise Ethereum?

 • Глобална общност на разработчиците

Предприятието Ethereum иска да предложи на глобална общност на разработчици да рационализира развитието на блокчейн във всяка държава без никакви неприятности. Това решение не само ще рационализира процеса на внедряване на блокчейн, но много държави без обхвата на по-висок технологичен обхват могат да го използват.

С помощта на глобални разработчици всяка държава или регион може да използва напълно децентрализираната мрежова среда. Освен това ще помогне на света да навлезе в нова дигитална ера.

 • Оперативна съвместимост

Оперативната съвместимост между корпоративните мрежи е друга важна точка за приложение на Enterprise Ethereum. Ако всички корпоративни блокчейн мрежи са оперативно съвместими, те могат директно да комуникират с всяка и да подпечатат сделката.

Освен това използването на тази функция ще помогне на членовете на Enterprise Ethereum Alliance да разширят обхвата си и да популяризират глобална мрежова среда. Ако множество блокчейн системи могат да комуникират помежду си и все пак да поддържат целостта на личната си мрежа, това ще бъде мащабен подход към хакерите.

 • Множество доставчици

Предлагането само на няколко доставчици прави внедряването на Enterprise Ethereum малко по-твърдо. Понастоящем те имат само няколко доставчици на BAAS, които предоставят своите услуги. Те искат да разширят този списък и да предложат повече доставчици на BAAS за потребителя.

Колкото повече доставчици на BAAS, толкова по-добре може да бъде постигната иновацията на блокчейн. Също така, всеки доставчик предлага някои от техните специални функции, заедно с оригиналната блокчейн.

Удоволствието на всяка компания с малък списък няма да е достатъчно. И така, членовете на Enterprise Ethereum Alliance разширяват обхвата си до повече доставчици, които могат да предлагат своите услуги на всякакъв вид индустрия на пазара.

 • Тестване и сертифициране

Enterprise Ethereum иска да продължи да тества нови разработки в рамките на организациите и да предлага сертифициране за нови постижения. Така че, предлагайки официално сертифициране, те насърчават повече компании да правят иновации.

Това не само увеличава технологичния обхват, но и много улеснява живота ни. Представете си свят, в който всяко едно нещо ще се основава на блокчейн и ще бъде защитено от лоши играчи.

Кой не би искал това, нали?

Глава 8: Заключителни думи

Стигнахме до края на нашето ръководство за Enterprise Ethereum. И така, вече трябва да знаете как Enterprise Ethereum наистина може да повлияе на реалната среда. На всичкото отгоре изглежда, че тази платформа няма никакви ограничения по отношение на иновациите.

Публичният Ethereum вече се е утвърдил за света и сега е време да използвате и частната платформа.

Enterprise Ethereum обаче не иска да бъде единственият владетел на блокчейн технологията. Ето защо сътрудничество с друго предприятие, blockchain Hyperledger е в ход. Заедно те променят типичните начини на света.

Нека да видим какво може да предложи Enterprise Ethereum в близко бъдеще.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector