Hyperledger Sawtooth: Blockchain for Business

Ако сте търсили страхотна блокчейн платформа от корпоративен клас, трябва да сте попаднали на името Hyperledger. В действителност Hyperledger е корпоративен блокчейн проект и зад него стои фондация Linux.

Това обаче е само общ проект и в него работят много блокчейн проекти. Сред тях Hyperledger Sawtooth е един от най-популярните. Освен това много предприятия вече използват тази невероятна нова платформа.

Така че, за да ви помогна, днес ще говоря всичко за платформата Hyperledger Sawtooth.

Contents

Глава 1: Какво е Hyperledger Sawtooth?

Hyperledger Sawtooth е блокчейн проект с отворен код в рамките на корпоративната блокчейн компания Hyperledger. Това е идеалното решение за разработване на мрежи и приложения за разпределена книга.

В действителност те възнамеряваха да направят дизайна супер безупречен, така че да е повече от безопасен за корпоративна употреба.

Е, според документацията на Hyperledger Sawtooth, това всъщност опростява целия процес на проектиране на приложения. В действителност домейнът на приложението е напълно отделен от основната система. По този начин улеснява изпробването на приложения, без да се засяга по никакъв начин основната система.

Освен това можете също да използвате всякакви езици за програмиране, за да разработите приложението. Но няма да е необходимо да знаете какъв е действителният дизайн на основната система.

Друго много за тази платформа е, че тя е силно модулна. Нещо повече, това помага на предприятието да вземе правилните решения относно цялостната политика на мрежата. Излишно е да казвам, че курсът Hyperledger Sawtooth е подходящ най-вече за консорциуми или подобни среди.

Освен това ще можете да избирате разрешения, правила за транзакции, консенсусни протоколи и много други според вашите нужди. И така, получавате гъвкава среда за всякакъв вид бизнес.

И така, какво да не харесваме в това, нали?

Във всеки случай проектът е практически с отворен код, така че можете да се докопате до него без никакви проблеми. Още повече, преди да го направите, първо трябва да научите повече за курса Hyperledger Sawtooth.


триъгълник с хиперлед

Технология на разпределена книга

Blockchains попадат в категорията на разпределената книга. И по подобен начин курсът Hyperledger Sawtooth също попада под него. Още повече, че в мрежата няма централен орган. Така че, той е напълно разпределен между всички възли.

Нещо повече, никой не може да промени базата данни и да проникне в неговия / нейния път през мрежата. Така че, след като транзакцията бъде добавена, тя остава там.

Признаците на всички самоличности гарантират, че всяка нова транзакция е валидна. И по този начин мрежата държи всички под контрол.

Характеристики на Hyperledger Sawtooth

 • Удобно за разработване на приложения

Той осигурява разработването на приложения по-лесно, като отделя домейна на приложението от основната система. Според документацията на Hyperledger Sawtooth, единствената цел на това разделяне е да гарантира, че нито една основна характеристика никога няма да бъде засегната за каквито и да било нови допълнения в слоя на приложението.

Нещо повече, това означава, че когато сте на приложния слой, разработвайки dApps, той ще отнеме ресурси, но другите, които използват основната система, няма да бъдат засегнати.

По този начин тук няма проблеми със забавянето или ниската ефективност.

Ето защо тази платформа е подходяща за разработване на приложения. Друго чудесно нещо според документацията на Hyperledger Sawtooth е, че приложението може да бъде всичко. Освен това местната бизнес логика може лесно да съществува едновременно с друга виртуална машина за интелигентен договор.

По този начин, той създава по-гъвкави основи за курса Hyperledger Sawtooth.

 • Разрешителни функции

Трябва да знаете, че Hyperledger Sawtooth е разрешена платформа. Освен това не всеки може просто да получи вход в мрежата. Ето защо тази платформа е подходяща за корпоративна среда. Според документацията на Hyperledger Sawtooth можете да го подготвите и за обществена среда.

Например можете да използвате същата технология за вашата вътрешна мрежова система и за взаимодействие с клиенти.

В действителност този тип гъвкавост, ако корпоративната блокчейн платформа е доста рядка. Както в повечето случаи, те са или публични, или частни. Във всеки случай, с помощта на протокол за управление на идентичността, можете предварително да изберете възлите, които могат да влязат в платформата.

Можете да се научите да разделяте двете в курса Hyperledger Sawtooth.

 • Частна мрежа

Курсът на Hyperledger Sawtooth съществува за решаване на всички проблеми, възникващи в частна или разрешена мрежа. Освен това, според документацията на Hyperledger Sawtooth, всеки може да разположи клъстер от възли в отделен канал в мрежата.

И този процес би създал частна сесия специално за тези възли. От друга страна, предприятието трябва да има частна среда. Има много елементи в една компания, които не трябва да бъдат на открито за любопитните очи.

Освен това, тъй като няма централизиран орган, никой не може просто да надникне в чувствителната информация, която сте съхранили на платформата. Но трябва да запомните, че дори ако сте в частен канал, стойностите на транзакциите ще престанат да съществуват в регистъра. Въпреки че никой няма да може да го види.

 • Изпълнение на паралелна транзакция

Според документацията на Hyperledger Sawtooth платформата използва различен подход за транзакции. В типичен случай блокчейнът за корпоративни платформи използва процес на серийни транзакции. Но когато твърде много потребители започват да използват платформата, обработката на всяка отделна транзакция става относително трудна.

Така че, вместо да бъде бърз, той се забавя постепенно. Но за да гарантират, че Sawtooth не губи ефективността си, те изпълняват всички транзакции паралелно една на друга. Това означава, че могат да бъдат изпълнени едновременно множество транзакции.

В действителност това спестява много време и насърчава по-бърз изход. В резултат на това мащабирането е лесно за тази платформа.

 • Модулна структура

Модулната структура всъщност е една от най-големите характеристики на всички платформи Hyperledger и Sawtooth не прави изключение от това. Според документацията на Hyperledger Sawtooth, модулната структура създава различен вид гъвкавост за предприятията.

С помощта на тази функция разработчиците могат свободно да използват какъвто и да е тип консенсусни алгоритми или всякакъв вид функции, които искат. Това е сценарий „включи и пусни“ и е изключително лесен за изпълнение. Още повече, че ще научите много за това от техния курс Hyperledger Sawtooth.

Друг голям плюс е, че едновременно множество консенсуси могат да работят в множество части на една и съща платформа. Така че можете да изберете най-добрата комбинация, която се съчетава с вашата индустрия.

Глава 2: Елементи на архитектурата на триъгълника Hyperledger

Система за събития

Със системата за събития Hyperledger Sawtooth поддържа излъчване и създаване на събития. Така че, тази функция позволява –

 • Възли за абониране за всички събития, които се случват в блокчейна. Например, когато се добавя нов блок или ако мрежата преминава към различна разклона.
 • За да се абонирате за други събития на приложения, които идват от семействата на транзакциите.
 • Излъчване на информацията до всички други възли на канала, без да се съхранява крайното състояние в държавното хранилище.

Събития

Как се извличат събития? В действителност те се извличат от други формати на структурата на данни, като разписки за транзакции или блокове. В случай, че трябва да се уверят, че го третират по съответния начин, интерфейсът EventExtractor отбелязва всеки отделен източник на отдушник на платформата.

Друго нещо, което този интерфейс прави, е да изброи всички EventSubscriptions и след това ще обхване само събитията, които имат най-много абонати.

Е, за да брои абонаментите, интерфейсът трябва да види дали събитията тип_съвпадение съвпада с типа_събитие на абоната.

Разписки за транзакции

Друга точка на интелигентния договор Hyperledger Sawtooth е разписката за транзакция. С помощта на този елемент клиентите могат да получат информация за своята транзакция, но те не се съхраняват на държавната сцена.

Например –

 • Информация за това дали транзакцията е валидна или не.
 • Какви събития са се случили по време на изпълнението на транзакцията?
 • Как изпълнението на транзакцията промени състоянието?
 • Всяка информация за изпълнение на специфични за семейството транзакции.

Разписките за транзакции обаче могат да предложат допълнителна информация за транзакцията на валидаторите за правилна проверка. И това ще им попречи да изпълнят повторно транзакцията.

Договорна съвместимост на Ethereum със Seth

Е, една от най-добрите характеристики на Sawtooth е съвместимостта на Ethereum Contracts с помощта на Seth. Нещо повече, това създава нов етап за интелигентните договори Hyperledger Sawtooth. Проектът за интеграция на Seth или Sawtooth-Ethereum ще създаде връзка между двете платформи.

Така че, използвайки EVM, можете да внедрите интелигентни договори в средата на Hyperledger Sawtooth.

Но как успяха да го извадят?

В действителност, за да се гарантира, че са работили с Hyperledger Burrow и са взели тяхното внедряване на EVM. Така че, използвайки Burrow EVM, Sawtooth интегрира и средата в Sawtooth.

Друга основна цел на тази функция е да помогне на DApps и други интелигентни договори EVM да бъдат достатъчно лесни за портиране в мрежата. И така, за това те репликираха Ethereum JSON RPC API.

Компоненти на Seth

Във всеки случай, Сет се предлага основно с три различни вида компоненти –

 • Клиент на Сет
 • Seth-RPC сървър
 • Seth-tp процесор за транзакции

Трябва обаче да знаете, че Seth не е пълно изпълнение на Ethereum. Очевидно е, че платформата е направила някои промени, които са най-подходящи за платформата. Така че, за тези модификации системата е малко по-различна от оригиналната Ethereum. Въпреки че повечето от интелигентните договори EVM могат да се изпълняват на платформата, тук има някои разлики –

 • Вместо 32-байтов хеш на блок като идентификатор, блоковете Sawtooth използват 64-байтов подпис на заглавката. В случай на изпълнение на която и да е инструкция BLOCKHASH, се използва само първият 32-байтов хеш подпис.
 • Ethereum зависи главно от икономически стимули за ограничаване на общото използване на ресурсите. Сет обаче работи само с разрешен модел. Така че използването на „газ“ е ограничено и използването на разрешения е за всеки вид възел.
 • В случай на изпълнение на транзакция, Seth е модулиран, така че никоя транзакция не може да има познания за изпълнението в мрежата. Но в Ethereum транзакциите зависят силно от времеви клейма, хешове и числа.

В действителност промените всъщност правят интелигентните договори Hyperledger Sawtooth по-доходоносни от всякога.

Възможни алгоритми за консенсус

С Sawtooth ще получите съвсем различен вид консенсусен протокол. Една от най-добрите характеристики на тази архитектура на Hyperledger Sawtooth е използването на различни методи за включване в консенсус. Друга чудесна част е фактът, че ще ви позволи да стартирате няколко консенсуса едновременно в платформата.

По време на настройването на мрежата можете лесно да изберете тази, която искате да използвате. Освен това можете да го промените по-късно и дори по време на транзакция.

Както и да е понастоящем, той идва с 5 различни консенсуса, които можете да изберете. Те са –

 • Devmode

Този консенсус е подходящ главно за целите на развитието. Това ще ви позволи да тествате платформата с един валидационен възел. Така че, както виждате, определено не е подходящ за производствени цели.

 • PBFT

Това всъщност е консенсусен алгоритъм, базиран на лидер. За съжаление не можете да разклоните PBFT. Но положителната страна е, че получавате византийски алгоритъм за толерантност към грешки. В действителност този е по-подходящ за по-малки среди и определено не е най-добрият за всяка среда от консорциум.

 • PoET CFT

Друго име за това е PoET симулатор. В този има SGX вид на симулаторна среда, която позволява на тези алгоритми да работят свободно. Той обаче ще предлага толерантност към сривове като изход, подобен на други платформи.

Но трябва да имате TP-регистър-валидатор-регистър. Освен това можете да стартирате това на всякакъв вид процесори. Това обаче не е византийска толерантност към вина и това означава, че е само CFT.

 • PoET SGX

В тази версия на PoET той ще използва SGX. И с помощта на SGX, той може да предложи византийска толерантност към повреда, подобна на PoW. Въпреки това, той се нуждае само от относително малко количество мощност на процесора.

Във всеки случай, това е един от алгоритмите, които трябва да имат специфичен хардуер, за да работят правилно. Този консенсусен протокол е абсолютно необходим за интелигентните договори Hyperledger Sawtooth.

 • Сал

В този алгоритмите трябва да имат лидер за избран период от време. Освен това, когато таймерът изтече, водачът автоматично ще бъде заменен. В действителност Raft е много по-бърз от PoET; той обаче предлага само CFT и не е византийски.

Ами други алгоритми на консенсус?

Е, той поддържа поддържани консенсусни алгоритми и за интелигентните договори Hyperledger Sawtooth би било абсолютно необходимо да добавите още. Понастоящем основната идея е да се добави целия набор от консенсус, който може да предложи ефективност.

Освен тези други SDK консенсус е на път. Така че това би било чудесна плюс за интелигентните договори Hyperledger Sawtooth.

Неизключителен консенсус

Друга чудесна характеристика на Sawtooth е поддръжката на непроменим консенсус. Сега си мислите, какво е това? Е, обикновено изключването всъщност означава, че можете да промените протокола за консенсус в движение по всяко време.

Така че, за да промените консенсус, няма да се налага да спирате валидаторите, потребителите или други възли в мрежата. Освен това няма да е необходимо да получавате нов блок за генезис всеки път, когато го променяте. В действителност този вид процес се нарича динамичен консенсус.

По този начин новата функция прави интелигентните договори Hyperledger Sawtooth още по-доходоносни.

Примерни семейства за транзакции

Е, с прости думи, семейството транзакции е група от модели на транзакции или операции, които можете да използвате в дневника. В действителност мислете за тях като за различен подход към API. В много случаи мрежата може да се нуждае от програмируема структура на интелигентния договор.

Така че, за това можете лесно да използвате семейството на транзакциите EVM, използвайки SETH. Ще поговорим за това след малко.

В много случаи предприятията всъщност търсят фиксиран процес за сделката, защото това ограничава до голяма степен риска.

Така че, за тези случаи можете просто да използвате тези, които предлагаме, или дори да моделирате сами. По този начин това прави семейството транзакции неразделна част от архитектурата на Hyperledger Sawtooth.

Например, едно от семействата, наречено Integer Key, всъщност предлага само 3 вида операции като задаване, намаляване и увеличаване. Така че, само с тези 3 параметъра е сравнително трудно да се правят грешки или да се проникне в системата.

Но защо Hyperledger Sawtooth ги въведе на първо място?

Е, в архитектурата Hyperledger Sawtooth разработчиците искаха да се уверят, че бизнесът може просто да избере гъвкавостта, която иска. Така накратко, те спомагат за разширяване на гъвкавостта на мрежата.

Има някои интересни факти за семействата транзакции –

 • Можете да използвате всеки език, за да напишете нов.
 • Налични са SDK за C ++, Java, JavaScript, Go, Python, Rust и много други.
 • Всички те работят отделно един от друг в паралелно пространство, като по този начин се дава възможност на мрежата за надграждане.

Във всеки случай има някои често срещани семейства транзакции в архитектурата на Hyperledger Sawtooth. Нека да видим какви са те –

 • BlockInfo Transaction Family

Една от най-често срещаните характеристики на това семейство е да предлага възможност за препращане към друга информация, докато възлите са в процес на преминаване. Е, например, в EVM платформата всъщност дефинира BLOCKHASH, което накратко помага на процесора да получи достъп до хеш функцията на предишните блокове.

Така че това помага на процесора да хешира новия съответно.

В действителност Blockinfo всъщност предлага начин за съхраняване на всякаква информация за конфигурируеми исторически блокове.

 • Семейство за самоличност

Това семейство транзакции помага да се управляват всички самоличности в системата. В случай на разрешения по веригата, ключът за валидация и ключът за транзакция са абсолютно необходими. Освен това и двете страни трябва да имат подходящо разрешение за удостоверяване, за да направят това.

Но цялата тази сложна информация се превръща в пречка за управление. С помощта на семейство транзакции за самоличност обаче е изключително лесно да ги управлявате.

 • Семейство транзакции IntegerKey

Друго семейство в архитектурата на Hyperledger Sawtooth позволява на потребителите да задават, увеличават или намаляват стойността на записите в държавния речник.

Всички опции са настроени по начин, който осигурява най-много резултати и не толерира каквото и да е лошо отношение към възела.

 • Семейство транзакции на регистър на валидатор

Е, с единствения валидатор, системата може да се разпадне, когато в мрежата има твърде много потребители. Така че, за да помогнат по този въпрос, семейството транзакции на Validator предлага начин за добавяне на нови валидатори в мрежата.

Този процес всъщност помага много и осигурява правилна ситуация за разширяване.

 • Настройки Семейство транзакции

Oaky, има много неща, които се включват в канала и ако те се съхраняват правилно, цялата непробиваема среда, ако блокчейнът се разпадне.

Ето защо семейството на транзакциите Настройки помага да се поддържа метод, който осигурява съхранението на конфигурации на веригата. В действителност конфигурациите на веригата и извън веригата могат да варират, без да се засягат една друга.

 • Семейство транзакции на Smallbank

Е, създадохте нова рамка. Но сега трябва да видите как наистина се представя. Сега как ще го направите? В действителност семейството транзакции на Smallbank позволява на потребителите да сравняват рамката и да видят как се представят.

Още повече, че ще предложи серия от тестове и ще има стандарт за сравнение.

 • XO семейство транзакции

Трябва да видя, че това семейство транзакции е едно от най-леките в архитектурата на Hyperledger Sawtooth. Но защо? Е, този ще ви позволи да играете игра на тик-так с друг потребител.

Системата за кодиране в това семейство помага на разработчиците да видят референтната структура за семейството на транзакциите.

Глава-3: Разработване на пила на Hyperledger – Описание на архитектурата

 • Глобална държава

Един от важните елементи на развитието на Hyperledger Sawtooth е използването на глобална държава. И за това трябва да има разпределена книга между всички участници. В действителност, за да се уверим, че всички копия на регистъра между възлите във византийския консенсус са стабилно качество на самия блокчейн.

По този начин, за да поддържа това, Sawtooth взема всички семейства транзакции в рамките на един екземпляр, наречен Radix Merkle Tree. Освен това валидирането на блокове във всеки валидатор на една и съща транзакция води до същото състояние и едни и същи резултати.

Също така държавата се разделя на други пространства от имена, за да се увери, че цялото семейство транзакции ще споделя, дефинира и използва повторно глобалните данни за състоянието на транзакциите.

Радикс Меркле дърво

Разработката на Hyperledger Sawtooth включва адресируемо дърво Radix Merkle Tree за съхраняване на всички семейства транзакции. Например дървото всъщност е дърво Merkle, което може да запази копието при запис на данни от лист в корен.

Така че, за редица преходи, свързани към блок, може да помогне за генерирането на един корен хеш за тази конкретна транзакция. Това, което платформата прави тук, е да постави този корен хеш в заглавката на блока на този блок на транзакция.

Така че, когато транзакцията на валидатор завърши с адрес, различен от този на Merkle, този блок няма да бъде валиден.

И по този начин те са склонни да постигнат консенсус, без да разчитат на единствени свидетели. Това определено е чудесен подход.

 • Транзакции и планиране

Можете да промените състояние само ако създадете и кандидатствате за транзакция. Освен това, за транзакции, клиентът трябва да създаде транзакция и след това той / тя може да я изпрати на валидаторите. След това валидаторът ще приложи транзакция и това би довело до огромна промяна в състоянието.

Друго качество на разработката на Hyperledger Sawtooth е, че транзакциите ще принадлежат на партида. Всяка транзакция от една партида ще се посочва заедно. Но в някои случаи изобщо няма държава. И така, партидите са една от първите промени в единицата за държавата.

Обикновено структурата на партида включва транзакции, TransactionHeader, BatchHeader и Batch.

Публични ключове, подпис и заглавка

Обикновено TransactionHeader ще има заглавие на транзакция, което ще определи сериализацията им. Освен това заглавката ще трябва да съдържа личния ключ на подписалия. Очевидно е, че header_signature ще съхрани получения подпис.

В действителност ще видите, че заглавката също ще има сериал и това ще зависи от точните байтове на подписа на транзакцията.

Но как те генерират header_signature? Е, по време на процеса на проверка, ключът в signer_public_key генерира байтовете.

Семейство транзакции

Вече знаете за семействата транзакции. Но друга страхотна мисъл за развитието на Hyperledger Sawtooth е използването на семейства транзакции за определяне на всякаква форма на транзакции. Така че, когато настройвате, можете да създадете своя собствена транзакция, която искате.

Освен това много уроци биха ви позволили да знаете как можете да ги напишете на конкретни езици.

Планиране на транзакции

Един от основните плюсове на тази платформа е поддръжката на паралелно и серийно планиране. В действителност можете да посочите планиращия инструмент, като използвате аргумента на командния ред. От друга страна, можете също да го оставите на конфигурацията на валидатора, когато стартирате процеса на валидиране.

И в двата случая ще получите едни и същи резултати, така че можете да изберете всичко, което ви харесва.

В действителност паралелната обработка на транзакциите би помогнала за представянето ви. Защото в този можете едновременно да обработвате транзакции едновременно. Накратко, това спестява огромно време.

Също така обработката на транзакциите на всяка една варира значително. Така че цялостната комбинация от по-бързи и по-бавни транзакции може да подобри производителността на вашата мрежа.

 • Вестник

Друг важен елемент от развитието на Hyperledger Sawtooth е Journal. Но каква е ползата от него? В действителност, Journal всъщност помага да се разшири и поддържа Blockchain за валидаторите.

Така че елементът ще се справи с оценяване на валидни блокове, валидиране на кандидат блокове, ще се увери, че те имат правилната глава на веригата и също така ще създаде нови блокове за веригата.

Също така, Journal ще консумира всички партиди и блокове, които идват към валидаторите. Освен това всички партиди или блокове пристигат с помощта на REST API или клюкарски протокол. Така че, когато журналът получава блоковете или партидите, той ги насочва през валидаторите.

Също така има множество части, които се нуждаят от специална обработка. Така че за това вестникът разделя задачите за всяка транзакция и ги поставя в различни конвейери.

След като завърши генерирането на блок, той ще се плъзне към контролера на веригата за допълнителна проверка. След това те отиват в BlockPublisher за последно валидиране и след това влизат в блок. Hyperledger Sawtooth проектира всички списания да бъдат асинхронни, за да могат да се обработват паралелно, ако е необходимо.

Така че, дори когато входящата скорост е твърде висока, BlockPublisher може лесно да иска блокове. Освен това е гъвкав, за да можете да добавите повече консенсусни алгоритми, за да рационализирате процеса.

 • Мрежа за валидация

Validator Network е друг елемент от развитието на Hyperledger Sawtooth. В действителност мрежовият слой е отговорен за осигуряване на комуникацията в рамките на валидаторите. Включва също откриване на връстници, свързаност и обработка на съобщения.

По време на стартиране валидаторите започват да слушат определен интерфейс и други портове за всякакъв вид входящи връзки. Освен това, след като връзката се случи, валидаторите могат да обменят съобщения в съответствие с правилото на протокола за клюки.

Основната цел на мрежата е да поддържа мрежовия слой възможно най-устойчив. В действителност мрежовият слой не получава информация за съобщенията на приложния слой или данни за приложния слой. Така че полезният товар е относително намален на мрежовия слой, а връзката с връстници е много бърза.

Държави

Според документите те имат три вида състояния между валидаторите. Това са –

 • Свързан: Тук е необходим всякакъв вид предпоставка за връзката.
 • Без връзка
 • Нагледан: Тук се случва двупосочна форма на връзка и те могат да я използват за препредаване на съобщения.

Откриване на връстници

В действителност двупосочното надничане от съседен връстник до съседен връстник води до подходяща свързаност между възлите. И в 99% от случаите те са успешни. Във всеки случай, възел е свободен да избере всеки връзващ възел, за да установи първата връзка. Но във всеки случай те трябва да бъдат съседи.

 • Изисквания за разрешителни

Изискванията за разрешаване са разширеният списък от възможности, изисквания и други истории, свързани с потребител, който помага да се формират списъците за разрешаване.

Това е последният елемент от разработката на Hyperledger Sawtooth. Във всеки случай има някои групи разрешения в техните документи и това са –

Разрешаване на ключ за валидатор: В този той контролира кои възли ще получат достъп за свързване с валидационни възли.

Разрешаване на ключ на транзактор: В този възелите ще получат привилегии въз основа на това кой контролира партидите и транзакциите на ключовете за подписване.

И двете по-късно се разбиват по специфични възможности. И за всеки има кратко описание на това, което е необходимо и кои възли могат да го изпълнят. Но бихте си помислили защо има нужда от потребителски истории?

Е, в рамките на корпоративна компания всеки служител има различни работни задачи. И без конкретен слоган никой не знае кой служител какво прави. Подобно е и в мрежата.

Всеки възел в системата има конкретни задачи, които трябва да направи и затова се нуждаят и от конкретни разрешения.

Мрежови сценарии за валидатор

Има някои модели на сценарии, които да ви помогнат да изберете идеалното изискване за мрежа. Нека да видим какви са те –

Публична мрежа

За обществена мрежа в канала са разрешени всички форми на връзки. И всеки отделен човек може да подписва транзакции и партиди.

За да сте сигурни, че публичен трион може да излети, ще ви е необходима система за стимулиране предварително. Това би гарантирало, че няма опасения за сигурността на обществената мрежа.

Частна мрежа

За частна мрежа само предварително зададените валидатори могат да влязат в мрежовия канал на валидатора. Още повече, че никой друг освен валидаторите не може да участва в консенсус.

Отново, ако клиентът има разрешение само да иска транзакции, тогава валидаторът ще приеме заявката. В противен случай валидаторът ще отхвърли заявката на клиента и транзакцията ще бъде невалидна.

Консорциумна мрежа

С консорциумния тип среда има само някои специфични валидатори, които могат да се присъединят към мрежата и да използват функцията за транзакция. Всеки клиент обаче може да изпрати транзакция и валидаторите ще трябва да ги приемат, ако са валидни.

Глава 4: Hyperledger Sawtooth предлага демо приложения на живо

В момента има няколко демонстрационни приложения на живо от разработчиците на Sawtooth, които можете да изпробвате. Ще говоря повече за тях тук. Нека да видим какво можете да получите в тези приложения.

Верига на доставки

С базата данни Hyperledger Sawtooth ще можете да изпробвате демо приложението им на живо по веригата на доставки. Той не само издишва, като революционизира веригата на доставки, но и спестява много време. Както и да е, в момента като модел те предлагат проследяване на морски дарове.

В действителност за това те носят отчетност и проследяемост с помощта на базата данни Hyperledger Sawtooth.

Какъв е съвременният подход към веригата на доставки?

Платформата използва модерен подход за обединяване на физическия и цифровия свят в една и съща мрежа. Освен това ще получите цялостното пътешествие с морски дарове от момента, в който са уловени на масата.

За тази демонстрация на живо те ще прикачат IoT сензори, за да помогнат за проследяването на всички храни, след като са били уловени. Още повече, че с помощта на IoT сензори можете лесно да проверите тяхното движение в реално време, влажност, температура, наклон и удар.

Също така би помогнало по всяко време да се справят с всяко споразумение за собственост и притежание, заедно с географското им местоположение. Най-хубавото е, че можете да видите всичко от самата платформа.

В действителност, тъй като всичко ще влезе в системата на неизменната книга, купувачът може лесно да се довери на данните. По този начин крайният купувач може да използва базата данни Hyperledger Sawtooth като доказателство, от което се нуждае, преди да закупи продукта.

Защо да представим тази демонстрация на живо?

Е, в действителност проблемът по отношение на веригата за доставки е огромен. Има определени проблеми, с които веригата за доставки се справя в момента. Това са –

 • Ръчното водене на записи поражда грешки, така че е трудно да се разбере какво е реално и кое не.
 • С разследването в реално време ,, няма как да разберем дали храната се съхранява при идеална температура. И при управлението на големи вериги за доставки става трудно да се управлява.
 • Поради загубата на регулации и правилната система за проследяване, има много нелегални продукти във веригата на доставки.
 • Освен това има възможност за измамни дейности сред служителите.
 • Повечето продукти нямат качество и сигурност, що се отнася до веригите за доставка.
 • Системата не насърчава устойчивостта, а по-скоро губи много ресурси.
 • Освен това липсата на доверие на потребителите и действия на доставчици уврежда стойността на марката на много предприятия.

Пример за трион на Hyperledger: Как работи?

 • Първо рибарят улавя морските дарове и след това ги маркира със сензори за IoT.
 • След това всички сензори започват да предават информация обратно в мрежата с местоположението на морските дарове.
 • Той преминава през много канали за разпространение и платформата проследява всеки един от сайтовете.
 • Преди купувачът да закупи морски дарове, той / тя може да използва платформата, за да провери произхода на рибата.

Има ли предимство?

 • Изключителната прозрачност протича през целия процес на веригата на доставки
 • Автоматизираният процес спестява много разходи и време
 • Отървава се от човешките грешки и създава рационализиране на правилната информация
 • Свързва се с по-добри доставчици и насърчава доверието на потребителите.

Други случаи на употреба, с изключение на веригата за доставка на храни

Е, веригата за доставка на храни е просто демонстрация. Можете лесно да персонализирате решението, за да се съобразите с вашата специфична ниша на веригата за доставки. В действителност, независимо каква персонализация правите, тя все пак ще предлага същите предимства.

Уреждане на активи

Следващият е приложението за бази данни на Asset Settlement на живо, приложение Hyperledger Sawtooth. С помощта на базата данни Hyperledger Sawtooth можете да активирате ефективно и сигурно уреждане на облигации. В действителност това може да бъде чудесен начин за финансовите институции да вземат нещата в свои ръце.

Освен това позволява на потребителя контрол, който никога не е имал. Така че, за да е сигурен, че процесът на прехвърляне на облигации е рационализиран, платформата предлага потребителски интерфейс. С помощта на потребителския интерфейс и специално създаденото семейство транзакции можете лесно да прехвърляте и проследявате облигации.

Освен това можете също да продавате, купувате, създавате или дори уреждате всякакъв вид облигации само в мрежата. Въпреки че те са персонализирали само семейство транзакции за издаване на облигации и уреждането им, можете да ги персонализирате за няколко ниши. По този начин финансовата инвестиция веднъж завинаги ще бъде децентрализирана.

Защо да представим тази демонстрация на живо?

Е, в действителност проблемът с уреждането на активите е огромен. Има определени проблеми, с които се занимава сетълментът в момента. Това са –

 • Всяка институция има различни методи за водене на документация. Ето защо е трудно да се уредят облигации в рамките на две институции. В действителност процесът е по-скъп и загуба на ресурси.
 • Типичният начин може лесно да счупи историческите данни за собствеността на облигациите и понякога те са непълни.
 • Благодарение на централизираното решение за управление на данни, повечето предложения са монополизирани.
 • В действителност той има повече единична точка на провал.
 • Всеки може да променя данните, тъй като на работа няма сили за сигурност.

Пример за трион на Hyperledger: Как работи?

 • На първо място, платформата създава участник.
 • На второ място, те създават връзка.
 • След това те могат да издават оферти.
 • След това те са свободни да уреждат и създават поръчки в зависимост от нуждата.
 • И накрая, те могат да разглеждат портфолиото преди да купуват или продават.

Има ли предимство?

 • Осигурява съгласуваност на данните между всички финансови институти
 • Предлага точна, подредена, неизменяема и изчерпателна историческа информация за собствеността
 • Осигурява хардуерна конфигурация и защитава чувствителни данни
 • Освобождава се от монополите и гарантира доверие

Освен че използвате тази демонстрация за уреждане на активи, вие можете да персонализирате и използвате кладенец за други финансови дейности.

Обмен на цифрови активи

Друго страхотно демонстрационно приложение на базата данни Hyperledger Sawtooth на живо е Digital Asset Exchange. Сега с популярността на цифровите активи в света, трябва да има начин за издаване на защитени цифрови активи.

С помощта на Hyperledger Sawtooth Database обаче можете лесно да го направите. Управлението на собствения ви дигитален актив не може да стане по-лесно от това. В действителност това също би помогнало да се ориентирате в различни пазари и да създадете повече активи, използвайки платформата.

Защо да представим тази демонстрация на живо?

Е, в действителност проблемът по отношение на обмена на цифрови активи е огромен. Има определени проблеми, с които борсата на цифрови активи се справя в момента. Това са –

 • Екосистемата е доста фрагментирана, затова управлението и разпространението им е огромно главоболие.
 • Няма такива неща като контрол на вторичния пазар. Ето защо може да бъде изключително трудно да се провери дали са фалшиви или истински.
 • В действителност процесът на водене на документация на продавачите е изключително непоследователен при различните продавачи.
 • Централизираното управление на системата е твърде предубедено и предизвиква конфликт.

Пример за трион на Hyperledger: Как работи?

 • На първо място, потребителят ще използва платформата за създаване на цифрови активи.
 • На второ място, той / тя ще създаде оферта за цифрови активи.
 • След това всеки купувач може да приеме офертата според актива.
 • След взаимно съгласие купувачът може след това да продаде актива и да го прехвърли по сметката.

Има ли предимство?

 • Предлага последователни данни за всички продавачи
 • Осигурява неизменяемо съхранение, което позволява доверие и сигурност
 • Други интелигентни договори осигуряват лесно прехвърляне на цифрови активи без никакви проблеми

Както и да е, освен че използвате само тази демонстрация на живо за обмен на цифрови активи, можете да измислите и други реални сценарии.

Глава 5: Пила на Hyperledger при работа

T-Mobile

Нека започнем с примера на Hyperledger Sawtooth. В действителност T-Mobile използва Hyperledger Sawtooth Lake за своето решение. Понастоящем те са склонни да го използват за решението си за достъп и управление на идентичността, наречено Sawtooth Hyper Directory.

Нещо повече, той ще работи на Proof of Concept и те получават техническо архивиране от Intel. С помощта на Hyper Directory можете да се обърнете към всеки проблем с управлението на самоличността. Както знаете, индустрията за управление на идентичността се справя с много проблеми и кражбата на самоличност е доста видна.

Във всеки случай те се увериха, че потребителският интерфейс е доста лесен за навигация и е удобен за уеб. Освен това те въвеждат и функция за интелигентен договор за одитните въпроси.

Държавна банка на Индия

Друг пример за Hyperledger Sawtooth е Държавната банка на Индия. Да, добре сте прочели, блокчейнът достигна и до Индия. Очевидно те използват Hyperledger Sawtooth Lake за консорциумната си платформа BankChain.

В действителност Държавната банка на Индия основа платформата. За своето технологично архивиране те работят с Primechain, защото са специализирани за консорциумни платформи. Както и да е, в момента те имат над 27 членове на тяхната платформа. Освен банки и други финансови институции в Индия, има и други компании от Близкия изток.

Освен това те използват тази платформа за тяхната функция „Познай своя клиент“, която включва и финансиране на борбата с тероризма. И платформата Sawtooth е напълно способна да архивира тяхната функция.

Покитдок

Друг страхотен пример за Hyperledger Sawtooth е компанията PokitDok. С помощта на Hyperledger Sawtooth Lake те печелят транзакции с бързи темпове. За своето технологично архивиране те използват Intel. Така или иначе платформата им за здравно обслужване се нарича DokChain.

Освен това те предлагат много големи стъпки за разработване на интелигентни здравни договори, които болниците могат да използват без никакви проблеми.

Според тях с помощта на платформата те могат да получат по-голям брой сигурност, скорост и мощност. Нещо повече, това може да отвори нови измерения за техния проект.

За съжаление, Change healthcare наскоро придоби всички активи на проекта на PokiDok и сега те търсят решението.

Dot Blockchain Media

Е, друга страхотна употреба на Hyperledger Sawtooth Lake е компанията Dot Blockchain Media. За своя проект те обявиха, че ще използват Hyperledger Sawtooth. В действителност музикалната индустрия се справя с много проблеми, като проблеми с авторските права и нелоялни права.

Така че, за това компанията ще използва Sawtooth и ще записва цялото съдържание заедно с техните права, за да проследява правилно всяка отделна онлайн дейност. С помощта на платформата те могат лесно да създадат повече прозрачност и яснота в тази индустрия.

По този начин всички издатели, художници могат да регистрират съдържанието си в своя проект и да получат справедливото отношение, което заслужават.

Освен това, PoET консенсусът на платформата би бил идеален за нея.

ScanTrust

ScanTrust всъщност е SaaS компания, която използва Hyperledger Sawtooth Lake. В действителност те предлагат различни продукти, които помагат на своите потребители да се свържат с интернет с помощта на уникална идентификация.

Освен това те предлагат и QR доказателства за копиране, които внасят повече прозрачност, доверие и проследимост за всяка система за управление на веригата на доставки.

И какво може да бъде чудесна платформа за него, освен Sawtooth, нали?

Във всеки случай, с използването на платформата, те ще работят с функция за проследяване на съществуващите си приложения. Това би гарантирало, че никой не може да използва по някакъв начин тяхната технология. Много компании вече използват своето решение и потребителите дори могат да дават бакшиши на доставчиците въз основа на произхода.

Вятърна река

Wind River подхранва техния проект SParts с помощта на платформата Hyperledger Sawtooth Lake. В действителност те използват тази платформа за платформата си със софтуерни части, която може да проследява всеки софтуерен компонент точно от момента, в който производителят разработва устройства и продукти.

Ще получите много предимства, ако знаете откъде идва всички компоненти с отворен код, като –

 • Уверява се, че всички производители могат да осигурят и идентифицират цялото лицензиране на софтуера от източника.
 • Осигурете повече сигурност за уязвимости с отворен код.
 • Осигурете идентификация за криптографските технологии.
 • Предложете по-високо ниво на отчети с отворен код с точна информация за по-добра преценка.

Университет на Невада, Рино

Университетът в Невада, Рено всъщност използва Hyperledger Sawtooth Lake за своите автономни превозни средства и технология за пътна инфраструктура. Е, в действителност автономните превозни средства са просто изпитана концепция, но Университетът прави всичко по силите си, за да го осъществи.

С помощта на решението на Blockchain IoT на Filament, което използва Sawtooth за взаимодействие на машина с инфраструктура и обмен на данни, може да бъде възможно.

Освен това, технологията Filament’s Blocklet ще влезе в превозното средство в подкрепа на проекта. Освен това, с неизменната книга, превозните средства могат да влязат в правилната информация, без никакви фалшификации.

Даймлер камиони

Камионите на Daimler всъщност преминават през голяма трансформация и добавят нова система за мобилност. С помощта на платформата Sawtooth те създават екосистема от прозрачни, надеждни и генерирани данни.

Проектът ще обхваща повече рационализирани решения и решения без шофьор. Екосистемата е огромна и ще включва също много производители, доставчици, енергийни предприятия и застрахователни компании.

Така че, както можете да видите, блокчейнът би бил идеален за захранване на всички тези различни индустрии на едно място.

Във всеки случай, за техническа поддръжка те използват Filament’s Blocklet kit. С този комплект те могат лесно да свържат превозното средство към системата.

Проект AMCHART

The проект всъщност е Електронен здравен запис в световен мащаб и е много сигурен. В действителност това определено ще промени начина, по който здравеопазването се справя с досиетата и информацията за пациентите. По този начин това очевидно ще увеличи сигурността и преносимостта.

Във всеки случай проектът ще използва Hyperledger Sawtooth за архивиране на своята платформа. Освен това с помощта на платформата ще получите ефективна система за управление.

Но заедно с Sawtooth, те също биха използвали Ethereum Smart договори за рационализиране на процеса на плащане в здравната индустрия. Във всеки случай това е чудесен пример за използване на Sawtooth.

IntraEdge

Друг страхотен пример за Sawtooth е компанията IntraEdge. С помощта на Hyperledger Sawtooth Lake те бързо получават нуждите за спазване на GDPR. За своето технологично архивиране те използват Intel. Във всеки случай, тяхното решение за търговия на дребно със сигурност ще помогне да се променят типичните начини на пазара.

Освен това те въвеждат и функция за интелигентен договор за одитните въпроси. Чрез свързване на потребителите с техните търговци на дребно, те могат да рационализират процеса на търговия на дребно без никакви проблеми.

Според тях с помощта на платформата те могат да получат по-голям брой сигурност, скорост и мощност. Нещо повече, това може да отвори нови измерения за техния проект.

По този начин това би било само началото на по-разнообразна промяна.

Решението Vanig

The Ваниг разтвор подхранва техния проект с помощта на платформата Hyperledger Sawtooth Lake. В действителност те използват тази платформа за своята верига за доставки и решение за електронна търговия, които могат да проследяват всеки компонент от момента, в който производителят разработва устройства и продукти.

Проектът за електронна търговия ще включва и функция за одит, за да се увери, че целият продукт е автентичен.

Ще получите много предимства, ако знаете откъде идват всички продукти като –

 • Уверява се, че всички производители могат да осигурят и идентифицират всички продукти от източника.
 • Осигурете повече сигурност за уязвимости.
 • Осигурете идентификация за всеки артикул.
 • Отървете се от фалшивите проблеми.

Farmobile

Farmobile всъщност е различен вид компания, която използва Hyperledger Sawtooth пример. В действителност те предлагат създаването на ROI за фермерите. С тяхната уникална платформа за обмен на данни в земеделието е очевидно, че те биха предложили по-сигурна ниша.

Освен това те предлагат и FARMOBILE DataStore℠, който носи повече прозрачност, доверие и проследимост. С помощта на техния интерактивен портал за купувачи можете лесно да изберете всяка земя, която искате да купите за земеделие.

Понастоящем има над 1 000 000+ акра на разположение, за да се докопате. Друга чудесна характеристика е, че можете да изберете да останете анонимни, докато продавате земята си.

Глава 6: Курс на пила на Hyperledger: Обучение и урок

Hyperledger Sawtooth Training

Е, за Hyperledger Sawtooth обучение получавате голяма подкрепа от компанията. Според тях те искат да предложат усъвършенствани умения за разработчиците на блокчейн по целия свят. И така, с обучението Hyperledger Sawtooth получавате пълните практически съоръжения за обучение.

Освен това ще получите и професионален сертификат в обучението за Hyperledger Sawtooth. И ако работите по блокчейн проект, базиран на Sawtooth, те също ще насърчат образованието и ресурсите с отворен код.

Във всеки случай, за обучението на Hyperledger Sawtooth те всъщност предлагат професионална помощ от фондация Linux. Така че, за разработчиците, които искат да получат най-доброто от най-доброто обучение, те със сигурност могат да го получат от тук.

Друго чудесно нещо е, че в началото те предлагат само два различни курса, за да започнете. Това са –

Блокчейн: Разбиране на неговото използване и последици

В този ще научите какво всъщност представлява блокчейнът и как той наистина може да трансформира типичните начини на света. В действителност ще оценявате как различният случай на употреба влияе върху платформата и как предприятие или друг бизнес може да използва тази платформа. Във всеки случай, този курс е безплатен за записване.

Въведение в Hyperledger Blockchain Technologies

Това е буквар за всеки проект на Hyperledger. И така, с този курс ще научите как конкретно работи блокчейнът Hyperledger и как можете да го разработите или персонализирате.

Сертификати

С партньорството с фондация Linux те предлагат професионална сертификация, след като завършите обучението им за Hyperledger Sawtooth. Понастоящем ще бъдете сертифициран Hyperledger Sawtooth Administrator (CHSA).

В обучението за Hyperledger Sawtooth ще научите как да изградите ефективно платформата. Ще получите също многократно обучение за Hyperledger Sawtooth по търговско внедряване. Това ще включва конфигуриране, инсталиране, управление и други сесии за отстраняване на неизправности.

Урок за Hyperledger Sawtooth

Е, друга чудесна новина за вас е Hyperledger Sawtooth урок. Корпоративната блокчейн платформа Hyperledger определено ще ви забавлява за това. В своите документи те предлагат различни видове уроци за настройка.

По принцип те биха предложили урок за Hyperledger Sawtooth за създаване на сценарии за виртуално развитие за разпределените книги VirtualBox и Vagrant. И така, в края на урока за Hyperledger Sawtooth ще използвате мрежа за валидация и ще знаете точно каква е вашата роля.

Освен това можете да изпълните всякакъв вид команда в урока за Hyperledger Sawtooth, използвайки Git Bash за Windows, Terminal.app за macOS и т.н..

Инструменти за обучение на Hyperledger Sawtooth

Но ще ви трябват някои инструменти за уроците. Това са –

 • VirtualBox (5.0.10 r104061 или по-нова версия)
 • Vagrant (1.9.0 или по-нова версия)

За Windows ще ви трябва –

 • Git за Windows

Освен тези, вие също ще получите достъп до множество материали като уеб семинари, презентации в урока по Hyperledger Sawtooth. В действителност можете да получите тези материали от тяхната работна група, която е за разработване на учебни материали.

Очевидно всички материали се актуализират често.

Освен това ще получите достъп до множество видеоклипове и много други материали, които да ви помогнат с вашата крива на обучение. Тези видеоклипове са наистина полезни и ви показват стъпка по стъпка всяко едно нещо.

Така че, с помощта на тези видеоклипове, можете лесно да научите как работи системата.

Глава 7: Заключителни мисли

Hyperledger Sawtooth определено отваря много нови възможности за блокчейн индустриите. Освен това, с помощта на тази платформа, всяко предприятие може бързо да стартира своята блокчейн платформа.

С толкова много предприятия, които вече използват тази платформа, това определено е плодотворен проект. С бързото настройване и персонализиране на осветлението е на съвсем различно ниво. Освен това, сред всички активни проекти на Hyperledger, този предлага PoET, който е стабилен консенсусен алгоритъм.

Така че е много по-бързо от другите платформи там. Както и да е, надяваме се, че вече знаете всичко за Hyperledger Sawtooth. Тъй като сега е изгряваща звезда на пазара, определено трябва да опитате.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map