ICO маркетингов контролен списък за вашия блокчейн-криптовалутен проект

Стартирате ли първоначално предлагане на монети (ICO) за вашия блокчейн-криптовалутен проект? Не забравяйте, че през 2017 г. от 902 ICO само 435 или 48% са успешни. С популярните интернет платформи като Google и Facebook, забраняващи ICO реклами, 2018 г. вероятно ще бъде по-трудна за ICO. Начинът, по който предлагате на пазара вашата ICO, ще има съществено значение, затова се сетих да споделя този списък за маркетинг на ICO с вас.

Подгответе вашата маркетингова стратегия ICO рано:

Трябва да започнете да пускате на пазара вашия ICO в момента, в който замислите идеята за проекта, като създадете вашата маркетингова стратегия за ICO. Вашата стратегия трябва да включва следния списък от маркетингови задачи:

 1. Планирайте наистина професионален и елегантен ICO уебсайт;
 2. Бюджетът и ресурсите за оригинална, добре проучена и професионална ICO бяла книга;
 3. Добър план за връзки с обществеността и медии;
 4. Достатъчни планове за управление на общността и социалните медии;
 5. Стратегия за целенасочена реклама;
 6. План за програми за награди;
 7. Необходимият бюджет за хостинг и присъствие на технологични събития на блокчейн.

Прочетете повече за създаването на вашата маркетингова стратегия за ICO в „Ръководство за начинаещи: Как да създадете страхотна маркетингова стратегия за ICO“.

Създайте вашето ICO маркетингово съдържание:

Контролен списък за маркетингово съдържание на ICO

ICO маркетингът е изцяло дигитален, където голямото съдържание носи голяма стойност. Подгответе вашето ICO маркетингово съдържание веднага щом имате ICO маркетингова стратегия и вземете професионална помощ. Следното е от решаващо значение:

 1. Уебсайт на ICO: Професионалният, елегантен, изчистен и информативен уебсайт е първият прозорец за вашите инвеститори във вашия проект. Не забравяйте да показвате на видно място профилите на членовете на вашия проект в социалните медии. Имайте добро видео, обясняващо вашия проект, и позиционирайте бутоните си „подканваща фраза“ (CTA) на видно място. Инвеститорите са предпазливи относно ICO измамите и със сигурност ще търсят профилите на членовете на вашия екип във вашия уебсайт. Прочетете неговото „важно за вашите инвеститори в„ Ръководство за начинаещи: Как да откриете ICO измами “.
 2. ICO бяла книга: Потърсете професионална помощ и създайте страхотна бяла книга. Той трябва ясно да обяснява идеята за проекта, без технически и маркетингов жаргон. Бялата книга трябва да обясни защо са необходими блокчейн и токен. Документът трябва да изясни начина на разпространение и продажба на символи на вашите инвеститори. Преди всичко трябва да е 100% оригинален. Прочетете колко внимателно вашите инвеститори проверяват вашия бял документ в „Ръководство за начинаещи: Как да проверите белия документ на ICO“.
 3. Профили в социалните медии и Инфографика: Препоръчвам ви да потърсите професионална помощ за изграждането им.
 4. Предложения за продажби и подобни презентации: Те ще ви трябват, когато посещавате блокчейн събития и на частни срещи с инвеститори. Не компрометирайте качеството!
 5. Постове в блога: Трябва да ги приспособите към вашата аудитория.
 6. Видеоклипове и подкасти: Те имат голям потенциал за ангажираност, поради което се нуждаете от професионална помощ за създаването им.
 7. Прес съобщения: Може да е изкушаващо да го направите сами, но повярвайте ми, ще имате пълни ръце с развитието на проекта. Потърсете професионална помощ.

ICO управление на общността:

Това е ключов компонент от вашия списък за маркетинг на ICO и може да създаде или разчупи вашата ICO. Инвеститорите разчитат на мнението на крипто общностите, преди да участват в ICO. Крипто общностите са невероятно информирани и ако ги ангажирате добре, можете да изградите доверие във вашия проект.

Препоръчвам ви да наемете агенция за управление на общността на ICO, за да се обърнете към следното:

 • Публикувайте ангажиращо съдържание в приложения за чат като Telegram и Slack;
 • Ангажирайте Reddit крипто общности;
 • Управлявайте ангажираността за вашия проект в социални медийни платформи като Facebook, Twitter, LinkedIn;
 • Публикувайте проекта си в платформи като Quora, Steemit и Medium;
 • Публикувайте редовни актуализации за вашия проект в популярни блокчейн-крипто форуми като BitcoinTalk.

Това е работа на пълен работен ден, 24 × 7, с голямо натоварване по време на периода преди ICO и след ICO. Подгответе се добре за тази маркетингова задача, като прочетете „Мениджър на общността на ICO: значението на ролята във вашата ICO“.

Важността на ICO инфраструктурата във вашия списък за маркетинг на ICO:

Имаше случаи на хакери, атакуващи ICO кампания, напр. ICO на CoinDash. Трябва да имате солидна инфраструктура, готова и тествана, преди да можете да стартирате вашето ICO.


Наистина трябва да осигурите сигурен уеб хостинг с гарантирано ъптайм и поддръжка. Вашите инвеститори придават голямо значение на вашия уебсайт, когато участват във вашето ICO. Прочетете повече за това в „Ръководство за начинаещи: Как да участвате в ICO“.

Също така се нуждаете от сигурна и надеждна инфраструктура за имейл маркетинг. Вашата инфраструктура за управление на социални медии и блогове също са важни.

Проактивно съобщавайте за спазването на вашите ICO нормативни изисквания:

Тъй като регулаторите по целия свят се пробуждат от нерегламентирания характер на ICO, контролът се увеличава. Умните инвеститори все повече ще искат да знаят дали сте от дясната страна на разпоредбите.

Инвеститорите знаят, че в САЩ Комисията за ценни книжа и борси (SEC) е призовала над 80 проекта за блокчейн-крипто. Те също така са връчвали известия на ICO. Прочетете повече за това в „Токен за сигурност срещу токен на помощната програма: Сравнение“.

Ако приемем, че сте изпълнили правната основа и сте постигнали разрешения за регулаторни изисквания, информирайте проактивно за спазването на вашите изисквания за ICO Не оставяйте нищо на спекулации.

ICO PR кампания: ключова част от пъзела

След като подготвите вашето ICO маркетингово съдържание, работете върху ICO PR кампанията. Това е сложна задача и препоръчвам да ангажирате професионални PR агенции. Те ще трябва да се обърнат към следното:

 • Планирайте медийно отразяване;
 • Установяване на връзки с медиите;
 • Напишете много добро копие за прессъобщение;
 • Публикувайте съдържанието в популярни медии;
 • Наблюдавайте кампанията и коригирайте курса, ако е необходимо.

В този момент трябва да направите много важна стъпка. Моля, посочете вашата ICO в популярни уебсайтове, които проследяват ICO, например ICO Rating, ICO Bench и ICO Alert.

ICO реклами и наградни кампании:

Измамите предоставиха негативно медийно отразяване на ICO, поради което популярни интернет платформи като Google, Facebook, Twitter и LinkedIn напълно забраниха ICO рекламите. Това прави маркетинга ви по-труден.

Все още можете да използвате реклами с „плащане на кликване“ (PPC), като използвате мрежи като Cointraffic и Coinad. Банерните реклами в популярни крипто блогове и медии са вашите други опции.

Ограничението върху рекламите прави кампаниите с награди по-важни за вас. Тук възнаграждавате ентусиасти, които привличат инвеститори във вашата ICO.

Airdropping, т.е.раздаването на някои токени безплатно, е популярна форма на кампания за награди. Трябва обаче да използвате преценка, защото ако раздадете твърде малко жетони, това нарушава вашата цел. От друга страна, ако раздадете твърде много, тогава инвеститорите могат да мислят за вашия проект като измама.

ICO имейл маркетингът е дългосрочен компонент от вашия списък за маркетинг на ICO:

Имейл маркетингът остава важен компонент на всяка стратегия за дигитален маркетинг и вашата ICO не е изключение. При ICO обаче ефектът от имейл маркетинга се усеща в по-дългосрочен план.

ICO имейл маркетингът вече е по-труден, тъй като MailChimp, един от най-популярните доставчици, го е забранил. Все още можете да създадете свой собствен имейл списък и да провеждате имейл маркетинг, но трябва да внимавате да не изпращате нежелани имейли. Отделете време за изграждане на вашия имейл списък и вашият проект ще се възползва от предимствата в дългосрочен план.

Присъствайте на blockchain събития, за да пуснете на пазара вашето ICO:

Маркетинг Blockchain събития

Всяко стартиращо предприятие трябва да присъства там, където са техните клиенти и потенциални инвеститори и вашият ICO проект не е изключение. Важен компонент от вашия списък за маркетинг на ICO е посещаването на блокчейн събития.

Опитайте се да представите своя проект в тези събития, обмислете също така да спонсорирате или организирате такива събития. Стойността на общуването лице в лице с вашите перспективи е огромна, следователно се подгответе добре с добър шанс за продажби! Разберете за блокчейн събитията тук.

Забележка: Ако сте нов в ICO, препоръчвам ви да разберете концепцията, като прочетете „Какво е ICO: Въведение в първоначалното предлагане на монети“. Трябва също така да проучите други пътища за набиране на средства за вашия проект, напр. Фондове за рисков капитал (VC). Прочетете как VC се сравняват с ICO в „ICO срещу VC: Опитът има значение“.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map