Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Как да стартирате ICO успешно: Ръководство за Blockchain-Crypto ICO Launch

Вие ли сте blockchain-crypto предприемач, който мисли да стартира ICO? Може да сте чували, че стартирането на ICO е лесно, но не си падайте по него. От общо 902 ICO през 2017 г., само 435 са успешни, това е само 48% успеваемост! Трябва да знаете как да стартирате ICO успешно. Нека се потопим направо!

Имате ли жизнеспособен случай на използване на блокчейн и клиенти?

„Целта на бизнеса е да създаде и задържи клиент. Тъй като целта на бизнеса е да създаде клиент, бизнес предприятието има две – и само две – основни функции: маркетинг и иновации. “

Това са думи на покойния гуру на управлението Питър Ф Дракър. Прочети “Растеж чрез маркетинг и иновации: Как Питър Дракър оформи ReadyTalk”За подробен разказ на мислите на Дракър по този въпрос.

Започнете с основите. Разберете дали имате жизнеспособна бизнес идея, която да се продава на пазара. Също така разберете кои са вашите клиенти. Ако няма валиден бизнес случай за блокчейн, не планирайте ICO. Върнете се на чертожната дъска.

Трябва да проведете проучване на пазара, тъй като единственият начин да разберете дали имате жизнеспособна идея е да проверите на пазара. Прочетете как можете да провеждате чрез проучване на пазара в „Как да направите проучване на пазара: Ръководство от 5 стъпки“.

Имате нужда и от клиенти! Трябва да знаете кои са те, къде живеят, какво правят, къде получават отговори на своите въпроси и т.н. За изграждането на успешен бизнес трябва да визуализирате клиента си. Създайте „Персона на купувача“, т.е. фиктивен клиент, макар и базиран на реални пазарни данни. Научете как да създадете такъв в „Как да създадете подробни личности на купувача за вашия бизнес [Безплатен шаблон за персонализиране]“.

ICO инвеститорите все повече разглеждат проектите и те могат да приемат вашия проект за измама, ако нямате жизнеспособна бизнес идея. Прочетете защо е толкова важно в „Ръководство за начинаещи: Как да откриете ICO измами“.

Вижте опции за финансиране на блокчейн проекти:

Обмислихте ли всички опции за набиране на средства, преди да се включите в ICO? За напр. мислили ли сте за повишаване на рисков капитал (VC)? Решете начина си на финансиране, след като добре обмислите възможностите.

Имайте предвид, че ICO често изглеждат привлекателни, защото се считат за лесни за стартиране, но това може скоро да се промени. Също така, помислете за предимствата, които VCs предлагат, например:

 • ВК са твърди бизнесмени. Те са експерти. Ако наберете средства от тях, те ще ви напътстват и държат.
 • Те имат висока репутация, поради което ще получите и положително медийно отразяване.

Прочетете как VC се сравняват с ICO в „ICO срещу VC: Опитът има значение“.

Изградете страхотен ICO екип!

„Всъщност лидерите на компании, които преминават от добро към голямо, започват не с„ къде “, а с„ кой “. Те започват, като качват правилните хора в автобуса, неподходящите хора от автобуса и правилните хора на правилните места. “


Това са думи на експерта по управление Джим Колинс. Прочетете значението, което той придава на страхотен екип в „ДОБРО ЗА СТРАХОТНО“.

Нуждаете се от страхотен технически екип с доказана способност за изграждане на блокчейн-криптовалутни системи. Те също се нуждаят от подходящ опит в бранша. Членовете на екипа трябва да имат изявление, напр. те трябваше да публикуват няколко прозорливи статии за технологията блокчейн.

ICO не са регулирани, но по целия свят регулаторите ги забелязват. Нуждаете се от компетентен юридически екип, който има доказан ICO опит и е на върха на променящия се регулаторен сценарий спрямо ICO.

Страхотният екип за маркетинг на ICO е задължителен, защото те може просто да са разликата между успешна и бледа ICO.

Инвеститорите първо проверяват пълномощията на екипа на ICO като част от подготовката им за инвестиране в ICO. Прочетете колко важни го смятат в „Ръководство за начинаещи: Как да участвате в ICO?“.

Как да стартирате ICO успешно: първо се нуждаете от страхотна стратегия

Вашата стратегия се състои от най-важните ви задачи. За да формулирате такъв, трябва да си зададете въпроси.

За да разработите стратегията си за развитие на продукта, помислете за следните въпроси:

 1. Изграждате ли нещо достатъчно децентрализирано, за да използвате блокчейн?
 2. Наистина ли ви трябва токен? Ако не го направите, не бива да стартирате ICO!
 3. Използвате ли твърде много непроверени технологични решения? Това може да увеличи рисковете за развитие на вашия продукт!

Не забравяйте, че когато инвеститорите ви прочетат вашия документ за ICO, те ще зададат тези въпроси. Прочетете повече за това в „Как да проверите ICO white paper: ръководство за потенциални инвеститори“.

Трябва да изготвите стратегия за това как ще останете от дясната страна на разпоредбите. Обмислете следните въпроси:

 1. Законни ли са ICO във вашата юрисдикция?
 2. Трябва ли да спазвате изискванията за „Познай своя клиент“ (KYC) и „Противо изпирането на пари“ (AML)?
 3. Продавате ли маркери за сигурност или помощни токени? Регулаторните изисквания са строги за маркерите за сигурност, прочетете повече за това в „Токен за сигурност срещу токен за помощ: Сравнение“.

Вземете решение за стратегия за управление, напр. ще се превърне ли проектът в демократична мрежова организация в бъдеще, напр. „Децентрализирана автономна организация“ (DAO)?

Маркетинговата стратегия е ключов компонент. Трябва да вземете предвид няколко аспекта, например:

 1. Как най-добре да използвате каналите за дигитален маркетинг, като използвате вашия уебсайт, бяла книга, съдържание и т.н.?
 2. Кои рекламни канали ще използвате?
 3. Как ще ангажирате крипто общностите?
 4. Колко символа трябва да пуснете?

Вижте това „Ръководство за начинаещи: Как да създадете страхотна маркетингова стратегия на ICO“.

Направете видим напредък с развитието на вашия блокчейн продукт:

Инвеститорите в ICO все повече очакват да видят алфа или бета версия на вашия продукт. Ако все още не сте там, подгответе се да покажете работещ прототип. Инвеститорите биха били добре, ако потребителският ви интерфейс все още не е най-елегантният, но те очакват да видят продукт.

Ако нямате дори работещ прототип, уверете се, че имате код с отворен код в GitHub, готов за преглед. Инвеститорите подозират, че проектът е измама, ако хранилището на GitHub е празно или ако проектът има код със затворен код.

Прочетете как инвеститорите се отнасят към вашия продукт и код с голямо значение в „Ръководство за начинаещи: Как да откриете ICO измами“.

Спазвайте нормативните изисквания на ICO:

С схемите на Понци, които си проправят път в ICO, регулаторите започнаха да разглеждат ICO сега. Не искате да бъдете призовавани от регулаторите.

Вашият юридически екип трябва да се подготви както за настоящите, така и за бъдещите разпоредби, доколкото те могат разумно да предвидят. Това включва правния статус на вашата ICO в юрисдикцията, KYC, AML, регулациите за ценни книжа и потенциално много повече.

Вие не искате да бъдете в списъка на „Топ 5 на Blockchain SEC Investigations to Watch In 2018“ или подобни списъци!

Провеждане на проактивна маркетингова кампания за ICO:

Докато разработката на продукта и правната подготовка са в ход, вашият екип трябва да продължи със създаването на съдържание. Това включва уебсайт на ICO, бяла книга, публикации в блогове, публикации в социални медии, ангажираща инфографика, видеоклипове, подкасти и т.н..

Бъди проактивен

Наемете ICO мениджър на общността, който да ангажира активно крипто общности в приложения за чат, платформи за социални медии и популярни крипто форуми. Прочетете защо трябва да използвате тази важна роля в „ICO общностен мениджър: значението на ролята във вашата ICO “.

Използвайте връзки с обществеността и медии, рекламни кампании, кампании с награди и маркетинг по имейл, за да постигнете голям ефект, за да привлечете инвеститори във вашата ICO. Уверете се, че разполагате с подходящата инфраструктура. Наистина трябва да присъствате на blockchain-crypto събития и да представите своя проект на потенциални инвеститори и потенциални клиенти.

Не забравяйте да насочвате потенциалните си инвеститори през вашия уебсайт, блог и публикации в общността за това как те могат да участват във вашето ICO. Препоръчвам ви да прочетете „Контролен списък за маркетинг на ICO за вашия блокчейн-криптовалутен проект“, за да се подготвите по-добре.

Създайте ICO токени и стартирайте ICO продажба на токени:

Въпреки че можете да създадете вашата блокчейн мрежа и крипто токен от нулата, това отнема повече време и изисква по-голям бюджет. Като алтернатива можете да използвате блокчейн платформата Ethereum, за да стартирате създаването на вашите ICO токени и да започнете продажба на ICO токени.

Въпреки че са сравнително нови, NEO и EOS са две други платформи, които се конкурират с Ethereum. Можете да изградите своите токени, използвайки някой от тях. Прочетете как тези нови платформи се конкурират с Ethereum в „EOS срещу NEO: кой ще поеме Ethereum (ETH) в DApps“.

Има и друга опция за персонализиране на вашите жетони. Можете да използвате блокчейн платформата Waves и да проектирате своя токен. Разберете как можете да го направите, в „Ръководство за начинаещи: Какво представлява Waves Blockchain? Проектирайте своите токени! “.

Тук ви пожелавам успешен старт на ICO!

Забележка: Ако трябва да разберете по-добре концепцията за ICO, помислете дали да прочетете „Какво е ICO: Въведение в първоначалното предлагане на монети“.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector