Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Какво е Mastercoin (Omni)? Първият Altcoin

Тази статия разказва за основите и историята на Mastercoin – първият altcoin. Също така ще знаете как Mastercoin по-късно стана Omni.

Mastercoin беше първото решение за биткойн 2.0 за използване на тази технология за извършване на безопасни и защитени транзакции. Това доведе до нови възможности за крипто индустрията и пазара. Просто казано, ако искате да научите как се е развила крипто индустрията през последните няколко години, трябва да научите и какво е Mastercoin.

С появата на Mastercoin се появиха няколко други подобни усъвършенствани технологии, които включват Tether, Factom и дори неговия конкурент Counterparty. Всичко това предлага иновативни услуги на клиентите си, като същевременно ги кара да се безпокоят за опасенията за безопасност на блокчейн биткойн.

Въпреки че има огромен брой уникални продукти, които използват подиума на Mastercoin, има редица спорове, които са опетнили репутацията му. Това доведе до извеждането на Counterparty отпред като най-добрата технология в подобрителното пространство.

Тъй като в началото проектът получи много негативна преса и подозрения, екипът зад проекта реши да го преквалифицира с ново име. През 2015 г. екипът се реши на ново име с надеждата, че това ребрандиране ще остави всичко след себе си. Сега го знаем като Omni.

Нека разгледаме подробно какво е Mastercoin, който го е създал, и ще научим за пътуването му от Mastercoin до Omni.

Запиши се сега: Курс за основи на Enterprise Blockchains

Какво е Mastercoin?

И така, сега знаете, че Mastercoin се основава на блокчейн Bitcoin, но какво е Mastercoin?

Това е форма на цифрово монетиране и комуникационен протокол. Проектът е предназначен основно за разрешаване на сложни финансови задачи в криптовалута. Планираните характеристики на Mastercoin включват разширяване на разпределен компромис, заедно с прилагането на интелигентни активи и спестовни портфейли.

Какво е началната история на Mastercoin?

Първият досега проект на проекта беше пуснат като бяла книга през първия месец на 2012 г. В този проект основателят на Mastercoin JR Willett предположи, че е възможно да се изграждат нови валутни слоеве с нови процедури, като се използват съществуващите биткойни на ниво протокол . Бялата книга заяви още, че е възможно, без да се променят основите на биткойн или да се налага да се генерира заместваща технология за грижа за нови правила.

Това предложение на Willett не само отвори форум за дискусия по тази тема, но и спомогна за решаването на множество проблеми. Някои примери са –

  • Насърчаване на стабилността на Биткойн чрез издаване на нови валути, които са се превърнали в договори за модификация
  • Печелят собственици на биткойн чрез добавяне на допълнителна стойност към тази технология
  • Разработване на система за финансиране и разширяване на софтуера
  • Популяризиране и поддържане на новите нива на протокола
  • Намирането означава да се подпомогне финансово онези, които възприемат тази технология рано

Това ново ниво на протокол беше предназначено да позволи на потребителите на Bitcoin да генерират нови интелигентни договори, без да напускат настройката на Bitcoin. Протоколът за интелигентен договор, който е подсилен с помощта на Mastercoin, капсулира удостоверяването и изпълнението на договорите. Това в крайна сметка позволява виртуална размяна на интелигентни активи като облигации, акции, поземлена собственост и други.


Прочетете още: Какво е Altcoin?

Нова версия на Бялата книга

Още на следващата година, в последния ден на юли, беше издадена друга версия на тази бяла книга, която дойде с призив за набиране на средства за изпълнение на проекта. Адресът за биткойн изход започна да насърчава повече хора да инвестират. Всички, изпратили биткойни на този адрес до края на август 2013 г., са получили 100 пъти тази сума под формата на Mastercoins. Освен това някои от тях също получиха допълнителни Mastercoins като бонус за ранно осиновяване.

Планът допълнително включва генериране на стимул Mastercoin за всеки десет Mastercoin. След това беше предвидено постепенно да бъде изпратено до тази самата сметка на Изхода през следващите години, за да се гарантира, че основателят и екипът разполагат с достатъчно средства, за да повишат стойността на монетите.

Тази политика не само предизвика много дебати и получи много неодобрения, но също така измести фокуса на всички върху това защо Counterparty избра да започне да използва доказателство за залог. С течение на времето обаче Mastercoin се оказа успешен. Използвайки този успех, Уилет помоли хората да изпратят резерви в портфейла му за експериментален продукт, като същевременно ги увери, че могат да му доверят парите си.

Цялата история привлече много внимание. Важно нещо, което трябва да се има предвид тук, е, че Mastercoin никога не е доказано да злоупотребява с някой от фондовете, тъй като поддържа финансовия си отчет отворен за обществеността.

Пътуването от идеята до инвестицията

Първата транзакция през Mastercoin се състоя през август 2013 г., по-точно на 15 август, когато беше изпратен тестов Mastercoin до CryptoBegger.  До този момент екипът вече беше получил красива сума в сметката си за Изход за инвестиционни цели. Хората, изпратили средствата, включват създателя на проекта и много други лица. Но най-значителната част от тази инвестиция започва да се излива след средата на август, веднага след презентацията на Mastercoin BitAngel.

Проектът успя да повиши до почти 4740 BTC, което генерира повече от 0,56 милиона MSC. Тогава беше планирано да се разпределят допълнителни 10% от тази начална сума за разширяване на Mastercoins за определен период. Въпреки това, няма генериране на MSC от същия този акаунт в Изход.

Стартиране и членове на борда на Mastercoin

Проектът започна скоро след септември с общо 7 панела членове които бяха доброволци за проекта. Няколко от тези членове включват Дж. Р. Уилет, Рон Грос, Брок Пиърс и Сам Онат Йълмаз.

Основната работа на панела / борда беше и е да ръководи и поема тактически преценки и партньорства, награди за подкрепа според препоръките на общността и внимателно да следи не само общия финансов план, но и заетостта на активния персонал . Бордът ефективно се погрижи за всички тези задачи.

Сега дъската има нов път, който трябва да следва. Той работи с ентусиазъм, за да намали своята временна основна част в проекта. Това включва както регулирането на Mastercoin Spec, така и отпускането на наградите. Бордът планира тези неща да бъдат изцяло контролирани от общността чрез доказателство за анкета. Това ще позволи на притежателите на монети да регулират изцяло напредъка и разширяването не само на протокола, но и на свързания софтуер.

Кой може да използва Mastercoin?

За да разберете по-нататък какво е Mastercoin, от съществено значение е да разберете, че той притежава честта да бъде първото име в подобрителите на категорията altcoin. Никоя друга монета, преди да е направила никакви усилия за генериране на такова приложение, подхранва растежа на изцяло различна блокчейн технология.

Въпреки това, Mastercoin все още липсва популярност и често използвана. Според г-н Willett има няколко причини за това, като:

  • Финансова конкуренция с биткойни
  • Неправилно тълкуване на тяхното глобално послание
  • Отслабването на техните усилия

И така, каква е целта на Mastercoin и какво прави тя?

Е, това е доста просто. Първо, трябва да знаете, че проектът е за всеки, независимо дали е физическо лице или предприятие. Mastercoin дава възможност на своите потребители да генерират разпределени за потребителите ресурси, които са предимно под формата на символи. Тези символи могат да представляват всякаква стойност, например стоки, информация, запаси и др.

Много иновативни фирми използват този протокол по свой начин, за да подхранват икономиката на своите компании. Няколко забележителни примера за тях включват MaidSafe и Tether.

Използване на Tether

Използването на жетоните е лесно за разбиране. Можете да го направите, като хвърлите бърз поглед на Tether. Монетите от този проект представляват действителните валути, като йени, долари и т.н., в цифров вид. Очевидно тези монети се поддържат от действителни ресурси, които са във владение на Tether.

Едно от забележителните неща за Tether е неговата честност и прозрачност. Те винаги са отворени за одити за демонстрация на техните цели столици, така че е много надежден.

Можете да обмените жетоните за пари, като използвате подиума на Tether. За съхранение на Tether можете да използвате всеки HD портфейл. Ако не, има и няколко биткойн портфейла, които предлагат тази опция. Това позволява на валутата да остане безопасна и сигурна в напълно безопасна среда. Освен това, той също така позволява на потребителите да го конвертират в биткойн по всяко време, когато поискат веднага.

MaidSafe

Достигайки до MaidSafe, той осигурява твърд диск, съхраняващ обмен, който позволява на потребителите да търгуват допълнително място за съхранение с други хора, които се нуждаят от място за съхранение на файловете си. За продажба на пространството за съхранение единицата на транзакция е SafeCoin. Mastercoin управлява SafeCoin.

Този основател на MaidSafe, Дейвид Ървайн, планира да събере средства чрез масовата продажба на Mastercoin, от които са генерирани 400 милиона SafeCoins за обща продажна цена от 8 милиона щатски долара.

Тъй като по това време това беше доста уникална и иновативна идея, тя предизвика меко казано много проблеми. Тук трябва да се има предвид, че за разлика от днес, публичната / тълпата продажба беше концепция за извънземни тогава. Плюс това, изпълнението на идеята изигра съществена роля за омаловажаването на репутацията на Mastercoin.

Продажбата обяви гарантирана награда за закупуване на Safecoin с Mastercoin вместо Bitcoin за увеличаване на несъществуващия обем на продажбите на Mastercoins. Ървайн беше на мнение, че ще има най-малко 25% от пазарната капитализация в Mastercoins, разрешена за тълпа продажби.

Офертата за награда в крайна сметка натрупа голяма сума от Mastercoins и Bitcoin на стойност 7 милиона долара, което за миг повиши стойността. В резултат на това по-голямата част от ранните осиновители на Mastercoin изхвърлиха монетите си върху Irvine. Това му остави милиони неликвидни пари и безценни MSC, които той все още притежава.

Въпреки това той все пак успя да събере биткойни на стойност 3 милиона долара. Той използва тези пари за финансиране на операциите MaidSafe.

От Mastercoin до Omni: Ребрандиране & Състезание

Притесненията за репутацията, причинени от SafeCoin, тласнаха Mastercoin да промени името си на Omni през 2015 г. По това време обаче за Mastercoin беше готово друго предизвикателство под формата на неговия начинаещ конкурент на име Counterparty. След появата си, Counterparty моментално завладява пазара, оставяйки Omni зад себе си.

Кредити за изображения: Омни

Според an интервю от екипа на Omni, основният им недостатък се криеше в съобщенията им, което осигуряваше на контрагента предимство над тях. Въпреки че споменаха някои от забележителните приложения, използващи техния проект, проблемите със съмненията все още оставаха нерешени.

Връщайки се към Omni, неговата роля е като подиум, който обслужва разпределени протоколи като Factom. Връзката между Omni слой и Bitcoin е, че предишният служи като слой на приложението към основния канал и интернет слоя на TCP или IP.

Какво е Omni’s Future Planning?

Omni планира да използва по-добре партньора, технологията на Factom. Тази технология позволява сигурно съхранение на огромни парчета данни в блокчейна. Той не използва нищо, освен хеш, изпратен на всеки 10 минути. Mastercoin има за цел да го използва за изпращане на данни за мрежова търговия до блокчейн биткойн.

Това не само ще сведе до минимум търговските разходи, но и ще намали шансовете за подуване на блокчейн поради Mastercoin.

Долен ред: Какво е Mastercoin (Omni)?

Omni наистина беше първата подобряваща технология в света на Blockchain. Идеята беше новаторска, но тук и там се сблъска с няколко грешки. За съжаление това беше достатъчно, за да развали позицията му. Тези първоначални грешки също проправиха пътя на неговия конкурент, Counterparty, да заеме първото място. Дори промяната на името не можа да направи много.

Предвид всичко това е трудно да се предвиди какво е бъдещето на Omni. Въпреки че Omni е измислил многобройни вълнуващи технологии, които биха могли да бъдат наистина интересни за използване, трудно е да се предвиди дали те биха могли да спрат хората да преминат към състезателя или не. Тъй като е малък пазар, няма достатъчно конкуренция, която да позволи на двамата състезатели да процъфтяват. Следователно можете да очаквате един от проектите в крайна сметка да изчезне от космоса. За повече подробности можете да посетите Omni’s Twitter дръжка и Сайт на Mastercoin.

Ако искате да разберете по-добре основните принципи на блокчейн технологията, трябва да разгледате този безплатен курс за блокчейн.

* Отказ от отговорност: Статията не трябва да се приема и не е предназначена да предоставя инвестиционни съвети. Исковете, направени в тази статия, не представляват инвестиционен съвет и не трябва да се приемат като такива. Направете свое собствено проучване!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector