Какво е Zilliqa (ZIL)? Решаване на предизвикателството за мащабируемост на блокчейн

Технологията Blockchain всяка година пречупва всички граници, че дори критиците са принудени да приемат обратно негативните си твърдения. Тази невероятна технология обаче трябва да извърви дълъг път.

Основният недостатък, който ги държи на каишка, е проблемът с мащабируемостта. Много разработчици предложиха чудесно решение, но никой от тях не можа да прекъсне веригата.

Тъй като в днешно време технологията на блокчейн става все по-популярна, броят на транзакциите също се увеличава. Технологията нараства с експоненциална скорост. В резултат на това процентът на транзакциите се забавя драстично. Защо?

Е, защото блокчейнът има определен брой транзакции, които те могат да обработват без никакви проблеми. Така че, ако добавите повече възли към цялата мрежа, процесът става слаб. По този начин той не може да поддържа точния размер на мащаба, необходим за по-бързи транзакции.

Така че, ако технологията на блокчейн иска да революционизира света, тя трябва да се отърве или поне да сведе до минимум този неблагоприятен ефект. Тук влиза в игра Zilliqa (ZIL).

И така, какво е Zilliqa (ZIL) и как е в състояние да реши този масивен проблем?

Zilliqa въвежда нова технология чрез използване на мрежово засичане. Това значително ще увеличи броя на транзакциите в секунда, като по този начин ще реши проблема с мащабируемостта.

Искате ли да знаете повече? Нека да видим какво е Zilliqa (ZIL) и този нововъведен метод сега, нали?

Какво е Zilliqa (ZIL): задълбочен поглед към ядрото

Zilliqa е публична блокчейн, а също и криптовалута. Разработчиците са го проектирали, за да приложат особено заличаването, което ще позволи линейно мащабиране, дори ако блокчейнът продължава да расте.

Към днешна дата мащабируемостта все още е проблем, с който блокчейнът не може да се справи. Технологията Blockchain не може да обработва всички транзакции наведнъж и затова таксите нарастват драстично.

Биткойн и Ethereum попадат в същата категория тук. Въпреки че Ethereum въведе интелигентни договори, все пак бързо изостава поради проблеми с мащабируемостта.


Zilliqa Blockchain

Кредити за изображения: ZILLIQA

Zilliqa въвежда чудесен метод, при който блокчейн мрежата може да се съгласи, когато става въпрос за транзакции. Протоколът за шардинг идеално се съчетава с размера на системата.

Ако разгледам теориите, няма ограничение за силата на Zilliqa. Това означава, че не можете да предвидите колко транзакции може да обработва всяка секунда. Ако обмисля практични средства, тогава трябва да кажа, че въз основа на броя възли може да се стигне до стотици хиляди всяка секунда!

Това е огромен брой!

Ако Zilliqa наистина може да предостави толкова много подкрепа, всички тези големи имена ‘Bitcoin’, ‘Ethereum’ определено са приключили.

Ето защо много разработчици са толкова нетърпеливи да разберат какво е Zilliqa (ZIL) и техния нов метод за рязане.

Ако обаче искат да управляват интелигентни договори също като Ethereum, би било предизвикателство. В това ръководство за начинаещи „какво е Zilliqa (ZIL)“ ще разгледам повече по тази тема, за да я изясня допълнително.

Така че, продължете да четете!

Каква е историята на Zilliqa?

Zilliqa е една от малкото криптовалути, които се справят добре, докато други губят драстично стойността си. Платформата е умопомрачителна и е една от онези редки, които изобщо осигуряват обещаващо бъдеще.

ICO първоначално беше пусната в края на 2017 г. и все още преобладава на пазара с добро Q1 в сравнение с други монети.

Защо?

Отговорът е прост. Това е единствено поради уникалния характер на протоколите. Финансовите сектори се нуждаят от тласък, тъй като бавно изостават. Това е мястото, където Zilliqa се възползва от тяхната страна. Zilliqa постепенно увеличава позициите си на пазара и нараства, като се отърве от проблема с мащабируемостта.

Основният екип предложи тази конкретна теория на хартия през 2015 г. След това екипът все още разработва и усъвършенства проекта. Едва наскоро; той може да покаже реалната обратна връзка на хартията им в практическия живот.

Екипът обработва силен академичен опит. В групата 3 от тях са възпитаници на престижния NUS (Национален университет в Сингапур). По-късно се установява като Zilliqa (ZIL).

Проблемът с мащабируемостта

Ако сте само начинаещ, може да не знаете за пълния мащаб на проблема с мащабируемостта. Първо да го изчистя. Blockchain има тенденция да наследява проблема с течение на времето. Ако добавите още възли в мрежа, ще стане по-трудно да постигнете споразумение.

Нека изясня с пример.

Мислете за възлите като за хора. Ако сте част от малка група хора или приятели, не би ли било по-лесно да вземете решение? Резултатът може да не е винаги до вас, но ще можете да видите как мислят другите.

Нека увеличим сумата до 20 души или повече. Можете да използвате метод за гласуване, за да се съгласите, но за вас ще стане по-трудно да ги преброите или дори да разберете дали те наистина го чувстват или не.

Ако увеличим тази сума до хиляди или дори милиони, просто си помислете колко сложна би станала ситуацията. Ще трябва да създадете стратегия и да добавите повече сложност към цялата система, което ще отнеме много време.

В крайна сметка ще стане все по-трудно да се направи заключение в рамките на ограничен период от време. Този проблем е така нареченият проблем с мащабируемостта. Не казвам, че този пример е идеалният мач, но вие разбирате същността, нали?

И така, когато броят на възлите се покачи, скоростта или времето намаляват. Те са практически свързани помежду си.

Някои разработчици предлагат първо да увеличат размера на блока. Тази теория би могла да го сведе до минимум. Това обаче не може да реши проблема.

Ако искате да разрешите проблема, ще трябва да промените цялостната архитектура на системата.

Какъв е отговорът за мащабируемост на Zilliqa?

Zilliqa въвежда метод, при който е възможно повече сканиране на транзакции, дори ако добавите повече възли към мрежата.

Те предложиха нов хибриден протокол, който ще позволи на изхода на мрежата да расте за добавяне на всеки 600 възли. За това те трябваше да си представят системата от нулата! Между другото все още е всичко теоретично.

В статията Zilliqa показа как ще раздели работата с всеки нов 600 възела. На практика може да има проблеми, ако мрежата стане твърде голяма, като например за 1 милион възли. Ние обаче далеч не сме достигнали един милион възли.

Към днешна дата биткойнът има донякъде 11 000 възла, а Ethereum има 25 000 възела, което е повече от достатъчно.

Те могат да обработват само 3-15 транзакции всяка секунда. Тествайки способността на Zilliqa в частна тестова мрежа, се стига до заключението, че тя може да транзактира 1218 всяка секунда само с 1800 възла!

Ethereum също свежда до минимум този проблем. Но само с няколко възли той може да победи Ethereum без никакви проблеми! Говорете за власт, нали?

Нека да видим повече за тази бележка в това ръководство „какво е Zilliqa (ZIL)“.

Методът на рязкост на Zilliqa

Както вече споменах, те ще използват метод за рязко за решаване на проблема. Така че, нека видим за какво става въпрос.

Sharding е процесът на потапяне на броя на възловите възли в специални групи от 600 възли. Тези групи се наричат ​​парче.

Мрежово затъмняване

Кредити за изображения: ZILLIQA

Например, ако мрежата има 1800 възла, тя ще бъде разделена на три парчета, където всяка група ще получи 600 възли. Така че, дори ако повече мрежи се присъединят към мрежата, тя автоматично ще се разпредели, за да създаде парчета.

Всеки един от тези парчета ще обработва малка част от транзакциите. Така че, ако имаме десет парчета, тогава всеки ще се справи с 1/10 от транзакцията. По този начин, колкото повече парчета ще получите, натоварването ще се разпредели между цялата мрежа. Този процес осигурява цялостната стабилност на системата.

Всеки парче ще обработи транзакцията успоредно една на друга в рамките на микроблок. След паралелното време на процеса, известно още като „DS епоха“, тези микроблокове ще се обединят и образуват пълния блок.

Лесно Peasy, нали?

Управление на всички парчета

Когато са в епоха на DS, някои възли от всеки парче ще бъдат избрани за управлението им. Така те ще се групират в управителен комитет, наречен „комитет на DS“, където ще ръководят процеса.

Те ще разделят възлите на парчета и ще зададат процес на парчетата за управление. След като стигне до края, комитетът на DS ще отговаря за сглобяването на микроблоковете и ще създаде пълния блок след това.

Постигане на споразумение: BFT + PoW

Zilliqa практикува специален хибриден консенсусен протокол. След като започнете да копаете, ще трябва да покажете или завършите конкретна задача, необходима за хеш на Proof of Work. PoW също така гарантира, че само една машина или компютър може да управлява един възел. По този начин Zilliqa установява протоколи за идентичност.

Възли на netwrok

Кредити за изображения: ZILLIQA

Така че, никой не може да използва множество идентичности с една машина и също така осигурява стабилна земя.

След като докаже самоличността си, комисията на DS ще я присвои на конкретна част. Шардът използва Практически византийски алгоритъм за толерантност към грешки. Това е един от обширните консенсусни алгоритми наоколо.

Това ще позволи на възлите да се споразумеят за мини блокове. Е, повечето от тях поне. След като парче потвърди блок, никой не може да се позове на този блок. За този метод не се изисква разклоняване.

NEO изглежда показва подобен BFT протокол, за да постигне споразумение. Zilliqa обаче усъвършенства процеса.

Прогнози за цената на Zilliqa и състояние

Към момента Zilliqa управлява пазара. Според CoinMarketCap, сега цената варира от $ 0,19008 до $ 0,065601, което е с 3,07% повече от миналата седмица.

coinmarketcap Zilliqa диаграма

Кредити за изображения: CoinMarketCap

В сравнение с първоначалната ставка на ICO, цената се е увеличила със 7,03%. Сега Zilliqa се нарежда на 25-то място сред 1596 криптовалути, което е изключително страхотно само за няколко месеца! Изминаха само шест месеца, но все пак пазарът нарасна до солидна сума.

Сега тя държи $ 496,983,155 USD според CoinMarketCap. Циркулиращото предлагане на Zilliqa сега е 7 575 893 444 ZIL, а общата сума е 12 600 000 000 ZIL.

Пазарът на Zilliqa расте и изглежда ще продължи да расте. Обемът се увеличава с всяка седмица и е с 30% повече спрямо предходната седмица. Според много водещи рецензии на Zilliqa, сега е само въпрос на време къде ще премине границата от 1 милиард и ще влезе в професионалната лига. Тази статия няма за цел да предоставя никакви инвестиционни съвети. Направете свое собствено проучване!

Zilliqa Mining: Възможно ли е?

В интерес на истината можете да добивате Zilliqa. Майньорите ще могат да се свързват с мрежата и да я добиват и съответно ще бъдат възнаграждавани. Можете да се регистрирате за миньор и след това да изпълните изискванията за започване на добив.

Излишно е да казвам, че можете да използвате само една машина, за да идентифицирате един възел. След като влезете в мрежата, вашият възел ще бъде обработен за присвояване на парче.

Как да закупите Zilliqa (ZIL): Токени и новини на Zilliqa

Zilliqa не само предлага на моето, но можете също да го купите директно от техните събития за освобождаване на символи. Подобно е на други децентрализирани приложения като NEO и Ethereum. Можете да използвате токените ZIL за стимули за добив или дори като такса за транзакции.

ZIL обаче е ERC-20 маркер, който се основава на Ethereum. Така че ще можете да го съхранявате в портфейли, поддържани от Ethereum. Общественият main все още не е стартиран, след което токените ще бъдат разменени с местни.

Първоначално Zilliqa събра Ethereum на стойност 12 милиона долара през краудсейл през 2017 г .; сега капиталът е 20 милиона долара.

Zilliqa се предлага на много любими борси за търговия и е изминал дълъг път. За нарастващия шум около „какво е Zilliqa (ZIL)“, много популярни борси като Binance сега предлагат Zilliqa.

Ще го намерите на Huobi, Upbit, Bithumb, KuCoin, Koinex, GOPAX, Radar Relay и др. Предлага се и в Kyber Network, Gate.io, Bitbns, OKEx, Hotbit, IDEX, EtherDelta и много други.

Не можете обаче директно да закупите Zilliqa с вашата фиатна валута. Можете да обменяте биткойн или Ethereum за ZIL от тези борси, за да се докоснете до тях.

Тяхната конкуренция на пазара

Blockchains с тяхната платформа са безумно горещи в момента. И така, Zilliqa е изправена пред голяма конкуренция на пазара. Някои най-големи империи като NEO, Ethereum, EOS ще се конкурират директно с него.

Zilliqa обаче е относително далеч по-превъзхождащ Ethereum. Единственото нещо, което му липсва, е стартирането на проекта за постоянно и изцяло в сравнение с други. Други състезания са в играта за много дълго време, така че на Zilliqa липсва опит и време.

Мащабируемостта се основава на теория и някакво малко ниво на практическия тест. Никой наистина не знае как ще се представи в реалния живот. Но ако може да достави дори частица от това, което те твърдят, Zilliqa неизбежно ще поеме индустрията в рамките на няколко месеца.

Крайна карта,

Мащабируемостта е много важна, когато става въпрос за блокчейн технология. Ако никой не може да се отърве от него или да го минимизира до голяма степен, нещата може да не се получат за тази впечатляваща технология.

Почти съм сигурен, че вече знаете „какво е Zilliqa (ZIL)“ и как може да се отърве от проблема с мащабируемостта.

Сега Zilliqa е надеждата на всички. Теоретично може да увеличи драстично процентите на транзакциите. Така че, ако може да предостави основната точка за продажба, може да се извърви дълъг път.

* Отказ от отговорност: Статията не трябва да се приема и не е предназначена да предоставя инвестиционни съвети. Исковете, направени в тази статия, не представляват инвестиционен съвет и не трябва да се приемат като такива. Направете свое собствено проучване!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map