NEP5: Ръководство за токени NEO

Това ръководство обсъжда токена NEP5 от платформата NEO с различни портфейли и проекти на NEP5 и изчерпателен списък с токени NEO NEP5.

NEO привлича много внимание в крипто общността. Не само, че стандартът NEP5 също прави новини, тъй като е част от платформата NEO. Има много популярни токени NEP5, включително ONT, DBC и NEX.

NEP5 е това, върху което ще се фокусираме днес. Нашето ръководство ще бъде съсредоточено върху изследването как работи, по какво се различава от ERC20. Също така ще изброим няколко от най-обещаващите NEP5 проекти (както настоящи, така и бъдещи.) Не на последно място, но не на последно място ще го сравним ERC20.

Запиши се сега:Курс за основи на Enterprise Blockchains

Какво е NEP5 NEO Token?

NEP означава „протокол за подобрение на NEO“. Числото „5“ е просто ревизия, за която всички са се съгласили. Това е и версията, чрез която подобренията се добавят към платформата. Тази ревизия също добави поддръжката на NEO-задвижвани криптовалутни токени, подобно на това, което Ethereum правеше досега.

Ако искате да знаете най-близкия еквивалент, тогава ERC-20 и ERC-223 стандарти за Ethereum. Тези стандарти ERC-20 и ERC-233 също предоставиха добра справка по време на разработването на NEP5. Трябва да проверите сравнението между ERC 20 срещу ERC 223 срещу ERC 777.

Защо ви е необходим протокол на първо място?

Протоколите гарантират как данните или парче код се държат или взаимодействат с мрежата. Една проста аналогия е HTTP протоколът. Той управлява как данните се прехвърлят от браузъра към сървър. По този начин всеки браузър или сървър знае кои стъпки да предприеме и също така гарантира, че нищо няма да се счупи, когато процесът се осъществи. Разработчиците, от друга страна, трябва да спазват стандарт, когато разработват своите приложения, които използват HTTP. По този начин стандартите и протоколите управляват цялата екосистема за по-добра функционалност и изпълнение.

NEP-5 не е по-различен. Това е стандартен протокол NEO, който управлява основните функции, които токенът трябва да внедри, за да се използва в мрежата. Например, всеки токен, базиран на NEO, трябва да бъде NEP5, преди да може да се търгува или обменя с различни страни или на борсата. Това включва и необходимите действия, включително проверки на баланса, одобрение на токен, прехвърляне и т.н..

Стандартът NEP5 също така гарантира, че се поддържа минимална сигурност, когато маркерите взаимодействат с други символи или към блокчейна. Накратко, токените, които работят на блокчейн NEO, трябва да отговарят на стандарта NEP5.

Прочетете още:Какво е NEO Blockchain?

Пейзажната инфографика NEO NEP5 Tokens


NEP5 жетони

Функции NEP5

Протоколът дефинира, че маркерът NEP5 трябва да има следните методи, дефинирани в тях. За да получите по-добро разбиране, нека ги изброим по-долу.

 1. име () връща низ: Функцията връща името на маркера във формат на низ.
 2. символ () връща низове: Функцията връща символа на маркера във формат на низове.
 3. десетични знаци () връща байт: Функцията връща десетичната стойност на символите. Той казва дали на колко символа се дели.
 4. totalSupply () връща BigInteger: Функцията връща общото предлагане на жетоните
 5. balanceOf (акаунт в байт []) връща BigInteger: Функцията връща салдото по сметката.
 6. прехвърляне (байт [] от към, BigInteger сума): Функцията връща броя на символите, прехвърлени от един адрес на друг.

NEO NEP Типове

NEP има типове. Да, добре сте го прочели. Има три вида. Нека ги изброим по-долу.

 1. Стандартно: Стандартният NEP се използва за описване на всички промени, които засягат всички или повечето внедрения на NEO. Той включва промени като мрежов протокол, правила за валидност на транзакциите и т.н..
 2. Информация: Информационният NEP се използва за описание на проблема с дизайна на NEO. Използва се и за обща информация или споделяне на насоки.
 3. Мета: Meta NEP се използва за описване на процес за предложение за промяна или събитие, свързано с него.

Запознайте се с NEP8 NEO Token

Ако сте в NEO блокчейн екосистемата, може би сте чували за NEP-8. Може да звучи донякъде подобно поради конвенцията за именуване, но не бива да се бърка с нея.

Целта на NEP8 е да осигури изолация на стека за NeoVM. Целта му е да предложи динамична защита при извиквания и да осигури поддръжка за всички нови функции в бъдеще.

NEP8 срещу NEP5

Това означава, че NEP8 е различен и обслужва различна функционалност в сравнение с NEP5.

Понастоящем NEP-8 не е на живо и не е разположен в мрежата. Той е в активно развитие и е в тестов режим, където предложението все още работи. Това е просто предложение и досега не е категорично.

Имаме ли нужда от NEP5 токени?

Що се отнася до крипто, първото нещо, което ми идва на ум, са различните технологии, които имаме на пазара в момента. Всичко започна с биткойн, който за първи път използва технологията блокчейн. Известна е и като блокчейн технология от първо поколение. След това видяхме раждането на второто поколение блокчейн технологии, т.е. Ethereum, LiteCoin и др.

След това дойде NEO. NEO осигурява интелигентна икономика, която дава възможност на разработчиците да създават dApps, използвайки интелигентни договори.

За да работи NEO, се създава NEP5. Необходимо е да се разбере, че без подходяща стандартизация токените няма да работят или да работят неравномерно без основа или насоки. Това налага разработчиците на NEO да издадат стандарт, който сега е известен като NEP5.

Какво прави NEP-5 Special?

NEP5 е специален и можем да се съгласим с това от факта, че те карат NEO екосистемата да работи безупречно. Те допринасят за екосистемата NEO и я довеждат до нивата на това, което предлага екосистемата Ethereum. Освен това токенът NEP5 не поражда конкуренция. Целта му е да направи NEO платформата по-силна, като насърчава разработчиците да създават повече NEP5 токени и да ги пускат на платформата. Това означава, че той подхранва иновациите и също така процъфтява при осигуряването на стойност за разработчиците, както и за притежателите на символи.

Стандартът NEP5 не само гарантира, че качеството на NEP-жетоните, но също така улеснява взаимодействието на други борси с тях.

NEP5 NEO жетони на работа

Стандартът NEP5 също спомага за лесното прехвърляне на NEO жетони.

Нека да разгледаме как работи. На първо място, трябва да имаме NEP5 токени във вашия публичен адрес NEO. Както NEO, така и NEP5 са част от портфейла NEO.

Сега, ако притежателят на портфейла изпрати токена на вашия публичен адрес, той автоматично ще се покаже в блокчейна NEO. Можете също да проследявате жетоните чрез neotracker.io или други услуги за проследяване. Накратко, лесно е да изпращате, проследявате и получавате NEP5 токени. Те могат също да бъдат прехвърлени в нови портфейли или борси, които поддържат токена NEP5.

Портфейли NEP5

Токените NEP5 също могат да се съхраняват в портфейли. Тъй като това е децентрализирана екосистема, трябва сами да съхранявате вашите токени. За това можете да използвате портфейли, които се предлагат безплатно. Тези портфейли са 100% сигурни. Никога обаче не споделяйте личния ключ на портфейлите си с никого. Ако го направите, вашият списък с токени NEP5 ще бъде откраднат.

 1. Портфейл NEON: Това е един от популярните портфейли NEP5, които можете да получите. Той съхранява получаване и изпращане на NEO-захранвани токени. Също така, той поддържа автоматично генериране на ГАЗ, което се разпространява ежедневно. Всичко, от което се нуждаете, за да влезете и да заявите, е като щракнете върху прост бутон. Портфейлът NEON е с отворен код и е достъпен за Windows, Linux и MACOS.
 2. NEO Tracker: Уеб-базиран портфейл, който поддържа NEO и други NEP5 NEO токени. Той може да се използва и офлайн и поддържа GAS. Можете също да търсите транзакции с помощта на блокчейн изследователя.
 3. Нео портфейл: Уеб-базиран NEO портфейл, който предлага функции като създаване, възстановяване и импортиране на частни ключове. Можете също да добавите контакти и резервен портфейл. Всичко това може да се направи чрез уеб-базиран интерфейс.

Можете да използвате NEO Explorer, за да намерите различен NEO адрес! Освен тях можете да използвате и хардуерни портфейли като Ledger Nano S.

По какво се различава от ERC 20? (NEP5 срещу ERC20) или NEO срещу Ethereum

Досега обсъждахме сходството на токените NEP5 с ERC20. Те предлагат сходни видове функционалност и предназначение един на друг. Има някои ключови разлики между токените ERC20 и NEP5. Също така, NEP-5 маркери проекти не са често срещани в сравнение с ERC 20 проекти. За по-добро разбиране можете да прочетете тази статия – какво е ERC20?

Разходи

Една от най-важните причини зад нея са разходите, свързани с разработването на NEP5 токени.

За да получите по-добра картина, нека обсъдим разходите, необходими за разполагане на ERC-20 токен в екосистемата Ethereum. За да разположи ERC-20 маркер, разработчик или организация се нуждае само от 32 000 газ. Газът е начин за изчисляване на разходите за извършване на транзакция в блокчейн Ethereum. Ако изчислим цената на 32 000 газ с текущите цени, проектът за токени ERC-20 може да струва максимум 5 $. Да, добре сте го прочели. Изключително евтино е да пуснете токена си на живо в блокчейн Ethereum, като отделите разходите за разработка.

Що се отнася до NEO, това е съвсем различна история. Разходите за внедряване на интелигентни договори се изчисляват в GAS. NEO се захранва от GAS и също е роден на платформата. Както казахме обаче, струваше много. За да бъдем точни, струваше 500 GAS, за да задействате NEP5 токена на живо в NEO blockchain. По време на писането цената на GAS се движи около 10 долара. Ако изчислим правилно, ще струва $ 5000, за да стартирате проекта си на живо.

Това е много! Също така, цената на GAS варира, което означава, че може да струва всичко от порядъка на $ 5000 до $ 10,000 или дори повече. На върха цената на GAS достигна поразителните 85 долара. Това е прекалено!

Освен това няма гаранция, че проектите ще имат успех, което води до твърде голям риск за разработчиците на NEP5. Той обаче има и положителна страна, свързана с него.

 1. Минават само качествени проекти и разработчиците обмислят своя проект, преди дори да започнат да работят по него.
 2. Разработчиците продължават да работят по своите проекти след внедряването.
 3. В екосистемата NEO няма спам проекти.
 4. По-малко и полезни проекти означават, че блокчейнът NEO винаги работи оптимално, без възможност за задръстване.

За по-нататъшно проучване:Предимства на NEO – много повече от интелигентна икономика

Гъвкавост на развитието

Що се отнася до развитието, NEO осигурява по-добра екосистема за разработчиците. Причината номер едно зад нея е, че няма езикова зависимост за създаване на NEP5 токени, интелигентни договори или dApps, които се изпълняват на NEO блокчейн. Що се отнася до Ethereum, разработчикът трябва да научи Solidity, техния собствен език.

Solidity е нов език за програмиране и е създаден само за работа за блокчейна Ethereum. Не са много хората, които знаят за това или имат опит за разработване на Ethereum dApps и интелигентни договори. Това затруднява наемането на таланти на пазара.

Това носи две ползи за блокчейна NEO.

 1. Всеки разработчик може да започне с разработката, без да е необходимо да учи нов език за програмиране.
 2. NEO осигурява по-добро персонализиране и обработка поради гъвкавостта на езика за програмиране.

Модел на консенсус

DAK хакването на блокчейн Ethereum беше исторически един от най-големите хакове в историята на криптовалутата. Технически, когато се случи хакването, голяма част от общността искаше да обърне промените, докато другата половина искаше да тече както е, без промени в блокчейна. Това доведе до хард форка, който от своя страна ражда Ethereum Classic (ETC). ETC е същият блокчейн на Ethereum преди да се извърши хакването на DAO. ETH продължи с нови промени и поправки, така че да не се налага да преминава през същия проблем отново.

NEO, от друга страна, има по-добър метод на консенсус за борба с подобни ситуации. Той използва модел на делегирана византийска толерантност към дефекти (dBFT). Този метод на консенсус е изготвен по такъв начин, че предотвратява подобни вилици за NEO блокчейн и гарантира, че в случай на спор, новите промени могат да бъдат направени без нужда от вилица. Накратко, той е по-стабилен и има вграден път за надграждане от самото начало.

Квантово компютърно доказателство

Сигурността е една от големите причини, поради които използваме блокчейн. Той е сравнително сигурен в сравнение с други технологии там. Blockchain също така осигурява прозрачност, почтеност и начин за ефективно прехвърляне на средства.

Въпреки това Ethereum все още е уязвим към квантовите изчисления. Криптографските алгоритми, използвани от Ethereum, не са защитени от това, което предлагат квантовите компютри. Това означава, че тези мощни компютри могат лесно да дешифрират частни ключове.

В случая на NEO той е квантово готов. Когато квантовите компютри дойдат, NEO блокчейнът ще бъде готов да се адаптира към своята мощност за обработка на декриптиране, която те трябва да предложат. Това обаче не означава, че Ethereum ще загине. Техните разработчици ще актуализират криптографския алгоритъм, когато настъпят времената. Но сега NEO има предимството и е готов за бъдещето.

Прочетете още:NEO срещу Ethereum: Кое е по-добро?

Обещаващи проекти с мощност NEP5

Както вече сте разбрали, NEO предоставя платформа, където проектите могат да процъфтяват до своя максимален потенциал. Всъщност броят на проектите е нараснал през последните два месеца или повече. За да разберем потенциала на NEP5 и NEO blockchain, сега ще обсъдим най-обещаващите проекти, задвижвани от NEP5 в момента. Така че, без никакво забавяне, нека започнем.

Обещаващ списък с токени NEP5

NameNEP5 Token About the ProjectUsage
Онтология ОНТ Проектът по онтология е свързан с изграждането на доверителна екосистема, която процъфтява в интегрирана, разпределена и разнообразна мрежа. Може да се използва по много начини, включително оторизация, проверка, обмен на данни и много други.
DeepBrainChain DBC DeepBrainChain е AI изчислителна платформа, работеща на блокчейн. Осигурете децентрализирана, рентабилна, сигурна и сигурна AI изчислителна платформа
NEX NEX Децентрализирана платформа за обмен и разплащане, изградена върху блокчейна NEO. Позволява лесна търговия с NEP5 токени. Той също така ще улесни транзакциите между кръстосани блокчейн технологии като Ethereum и NEO.
Zeppin ZPT Zeppin е децентрализирана платформа за рекламни послания. Със Zeppin рекламни послания могат ефективно да разпределят работата си, да получат признание и да предоставят трансгранични плащания.
КЛЮЧЪТ TKY THEKEY е инструмент за проверка на самоличността, който използва блокчейн заедно с големи данни. Помага на правителствата и други организации да упълномощават лица и техните регистри бързо и ефективно.
Ефектната мрежа EFX The Effect Network е децентрализирана мрежа за изкуствен интелект. Осигурява проекти за изкуствен интелект, които да се изпълняват в децентрализирана форма, предлагайки евтина алтернатива на централизираните екосистеми.
Лунна светлина Moonlight Lux Moonlight предлага пълна платформа за управление на проекти от блок до верига. Дайте възможност на организациите да се възползват от платформата и също така да осигурят концерти и ликвидност.
Asura Coin КАТО Asura Coin осигурява екосистема за eSports, която осигурява саморазвитие и овластяване. Позволява на играчи, екипи, мениджъри, инвеститори и други лица, свързани с игрите, да се възползват от децентрализирана платформа.
iMusify IMU Децентрализирана платформа за създатели на музика. Използвайки платформата, създателите на музика могат да споделят музиката си със света и да печелят пълни печалби, без да е необходим посредник.

Онтология

Онтологията предлага доверителна екосистема в блокчейна NEO. Всичко е свързано с предоставянето на разнообразна, разпределена и интегрирана доверителна мрежа на потребителите. Това означава, че поддържа различни блокчейн и ИТ структури. За да стане възможно, той използва протоколи, които гарантират, че основните функционалности като цифрови идентификатори потвърждават, оторизират, обмен на данни и други работят без да е необходим централизиран орган.

Също така, когато донесете доверие на мрежата, тя автоматично позволява на организациите и корпорациите да се съсредоточат върху най-важното нещо в своя бизнес, т.е..

Онтологията се възползва в пълна степен от това, което NEO blockchain може да предложи. Всъщност онтологията е дълбоко свързана с NEO. В момента Onchain разработва онтологията. Това е китайска компания за разработки. Не само това, главният архитект на Ontology е не друг, а Li Jun Js. Всичко на всичко, това добавя значителна достоверност към това, което се опитват да постигнат, тъй като всички знаем, че екипът зад проекта е способен.

Технически, той предлага ONT блокчейн рамки, ONT Interaction протокол и ONT blockchains. Всички те, когато се комбинират, са известни като онтологична инфраструктура.

Основни характеристики, които си заслужава да бъдат подчертани

 • Предлага сътрудничество за разпределено доверие
 • Това е високоефективен блокчейн проект
 • Пълна поддръжка за персонализиране за различни блокчейн приложения
 • Той предлага различни протоколи и модули като ONT ID, ONT Data и ONT Scores.
 • Работи в различни сценарии като разпределен обмен на данни, системи за идентичност и много други.

DeepBrain Chain (DBC)

DeepBrain Chain е изключително обещаваща платформа. Всъщност това е първата AI изчислителна платформа, която използва blockchain в своя полза. Целта му е да изгради платформа, която напълно променя начина, по който работят изчисленията с изкуствен интелект. За целта те се стремят да осигурят безопасна, гъвкава, евтина и децентрализирана изчислителна платформа за изкуствен интелект.

Платформата, от друга страна, ще улесни стартирането на проекти и продукти за ИИ.

В момента компаниите трябва да инвестират много по отношение на изчислителната мощ и ресурси, за да направят своите изчисления. Процесът е непримирим и може да отнеме много време. Да не говорим, за да разреши проблем, ентусиастът на ИИ обикновено трябва да прави повторни изчисления, за да получи желаните резултати.

Тук идва DeepBrain Chain. Те осигуряват ефективен и икономически ефективен начин за предоставяне на AI изчислителна мощ на потребителите. За да намалят цената, те ще използват уникален бизнес модел. Според използвания от тях бизнес модел, фирмата или организацията, която желае да използва тяхната услуга, трябва да заплати само 30% от разходите. Възелът ще управлява останалите 70% от разходите чрез добив.

Възлите ще бъдат значителна част от блокчейна. Те ще се използват главно в тяхната децентрализирана невронна мрежа, където всеки възел има своя роля. За да бъдат тествани алгоритмите на възлите, DeepBrain ще плаща с помощта на DBC родния маркер. DBC токенът е изграден с помощта на интелигентните договори на NEO. Той също така използва хибриден консенсус механизъм, съставен от POI и DPOS.

Интересно, нали? Те също така ще вземат активно участие в предоставянето на децентрализирана платформа за търговия. Ще бъде напълно безопасно да използвате платформата за търговия. Също така, той ще предлага нови функции благодарение на своята блок-верига, задвижвана от AI.

Основни характеристики, които си заслужава да бъдат подчертани

 • Сигурна и ниска цена
 • Предлага страхотна защита на поверителността
 • Предлага чудесна платформа за проекти за изкуствен интелект, които да проучите и да се възползвате.

NEX

NEX е третият проект, който ще обсъдим в списъка с обещаващи проекти NEP-5, които вече са пуснати. NEX е платформа за обмен и разплащания, която се възползва от блокчейна NEO и е разработена от не друг, а от City of Zion (CoZ). Направи много шум и шум.

Уникалната точка за продажба на NEX е способността му да предоставя проста платформа за търговия и да предлага сложни транзакции. Той използва децентрализирания характер на NEO и също така осигурява бързина и сигурност на потребителите.

Зад кулисите той използва двигател за съвпадение извън веригата. Двигателят правилно използва функциите на блокчейн и улеснява NEX да обработва по-бързи и сложни транзакции в множество блокчейн като Ethereum и NEO.

NEX може също така да обработва значителен обем и да осигурява проверими транзакции в блокчейн технологията. Предлага и платежна услуга. Платежната система работи, като предоставя на интелигентни договори на трети страни за изпращане и получаване на активи на NEO платформа. Като компенсация те получават GAS и NEO за изчисленията, необходими за успешна транзакция.

Не на последно място, но не на последно място, NEX предлага и разширение за портфейла на NEX. Това разширение улеснява безпроблемната координация между dApps, уебсайтове и NEX.

Основни характеристики, които си заслужава да бъдат подчертани

 • Поддържа се голям обем и сложни сделки
 • Осигурява платежни услуги
 • Разширение на портфейла NEX
 • Поддържа кръстосана търговия

Зеепин

Zeepin осигурява разпределена икономика за творческата индустрия. Това е специална екосистема, която се опитва да реши проблема, през който преминават настоящите хора в настоящата индустрия. Zeepin предлага творчески индустрии, за да се възползват от това, което Zeepin може да предложи, т.е. защита, връзка, разпознаване и това твърде безпристрастно.

Идеята е изградена около децентрализация и иска да направи по-ефективно за креативната индустрия да направи безпроблемно трансграничното плащане. Ако виждате, много създатели на проекти работят през границите. Отнема много време, за да получите пари. Това забавяне може да струва много, когато е групирано заедно.

Освен че действа като платежна система, той също така предоставя функции за авторски права на създателите. Това означава, че всеки може да защити авторските си права върху произведението си и да получи сертификат за това. Това също улеснява творческите индустрии да намерят връзка и насърчават хората да предприемат различни проекти, които са били извън техния обсег по-рано.

Също така, за да улесни таланта и творческата работа, Zeepin също така предоставя начин да хоствате свои собствени краудфондове, всичко отгоре на блокчейна. Други ключови характеристики включват набиране на таланти.

За да изгради доверие сред страните, Zeepin използва интелигентни договори, които са създадени, следвайки стандартите NEP-5. Той автоматизира печалбите и ги разпределя според съгласието на интелигентните договори. Накратко, може да се използва от всеки, който има творчески усилия. Например, той може да се използва от писатели, художници, архитекти, дизайнери и изпълнители.

Основни характеристики, които си заслужава да бъдат подчертани

 • Поддържа трансгранични плащания
 • Поддържа авторски права
 • Дайте възможност на добрите проекти, за да могат да събират средства

КЛЮЧЪТ

Последният проект, който ще обсъдим, е THEKEY. THEKEY е инструмент за проверка на идентификацията (IDV), който работи върху блокчейна. Той използва много техники, свързани с блокчейн, включително базирана на блокчейн динамична многоизмерна идентификация (BDMI) и лична информация (PII). BDMI използва PII, която се предоставя и упълномощава от държавни служители.

И така, какво означава всичко това? Накратко, това е инструмент за идентификация и проверка, който използва блокчейн и национална технология за големи данни.

И така, какво е уникалното в този проект? Именно данните, съхранявани или извлечени с помощта на THEKEY, са напълно надеждни. Той не може нито да бъде променен, нито отречен. THEKEY е напълно подкрепен от правителството и е изграден с помощта на националната база данни. Следователно, това води до по-надеждни резултати. Служителите ще имат по-лесно време за намиране на информация. Освен това търсенето ще бъде по-точно, изчерпателно и надеждно по всякакъв възможен начин. Хората също могат да спечелят от този тип система и няма нужда да чакат извличането на ценни данни.

THEKEY също се възползва от по-ниските разходи, тъй като е бърз и избягва дублиране на работа. Той също така заобикаля събирането, удостоверяването и обработката на данни. Той също така осигурява отлично потребителско изживяване, тъй като потребителите не трябва да разчитат на каквото и да е софтуерно решение. След като тяхната самоличност е съхранена, тя може да бъде достъпна по всяко време от всяко място.

Включихме THEKEY в списъка на обещаващите проекти NEP-5, защото той показва изпълнението в реалния свят.

Проектът THEKEY е голям. Досега данните за 210 милиона души са били събрани и съхранени в блокчейна от правителствените власти, което осигурява достъп в реално време.

Основни характеристики, които си заслужава да бъдат подчертани

 • Ниска цена
 • Бързо и надеждно
 • Данни, поддържани от правителството, съхранявани в блокчейна
 • 100% надежден.
 • Страхотно потребителско изживяване

Ефектната мрежа (EFX)

Подобно на Deep Brain Chain (DBC), The Effect Network също е децентрализирана мрежа за изкуствен интелект. Той обаче не е напълно подобен на DBC. Основно се кара да предлага услуги на пазара на изкуствен интелект, като използва децентрализирания и отворен характер на NEO платформата. EFX ще осигури екосистема, която предлага 3 фази. Прави го, като дава ниска бариера за влизане, нулеви такси и бърз растеж. Разбира се, той се захранва от жетоните NEP5 и ще промени начина, по който AI и хората взаимодействат помежду си.

Лунна светлина

Moonlight е още един обещаващ проект, който има за цел да предостави платформа, която е напълно децентрализирана и също така предлага управление на проекти от край до край. Той е изграден върху NEO блокчейн. Основната цел е да се подобри пазарът чрез осигуряване на интересни концерти и ликвидност. Той също така предоставя без доверие автобиография, която автоматично добавя задачи, когато потребителят изпълни задача.

Asura Coin (ASA)

Asura Coin е марка, задвижвана от NEP-5, която захранва платформата Asura World. Това е екосистема за eSports, която е самоподдържаща се и изключително обещаваща. Монетата Asura е централната точка на цялата система, която прави транзакциите възможни. Той стимулира действия за развитие на общността на eSports и донася игрите в масите. Той предоставя конкурентна платформа, където екипите, мениджърите и спонсорите могат да процъфтяват и да изградят по-добро преживяване на eSports за всички.

iMusify (IMU)

iMusify е свързана с музиката платформа, която е изградена върху блокчейна. Както обикновено, той е децентрализиран и осигурява на създателите на съдържание да споделят музиката си със света. Той дава сила на създателя на музика, като премахва посредника, а също така предоставя на потребителите начин за достъп до музика директно чрез блокчейн. Той създава платформа за социални медии, която предоставя стойност, а не експлоатация на данните на потребителя и системата за реклами.

Прочетете още:NEO dApps екосистема: Пълен списък на NEO децентрализирани блокчейн приложения

Краен списък с токени NEO NEP5

NameTokenЗа проекта
NEX NEX Децентрализирана платформа за обмен и разплащане.
Switcheo SWTH Многоверижна децентрализирана борса.
Алфелион APH Платформа за търговия и обмен P2P.
Циклиране LRN Нова децентрализирана борса с токени, която използва нови стандарти за крипто търговия.
Споткойн СПОТ Spotcoin е посредническа клирингова къща между фиат и криптовалута.
Alcehmint SDT Alchemint има за цел да осигури фиат-фиксирана криптовалута със стабилна цена.
Asura Coin КАТО Asura Coin осигурява екосистема за eSports, която подхранва самораста и овластяването.
За победата FTW ForTheWin е онлайн платформа за хазарт, задвижвана от блокчейн.
ИЗМЕНЕТЕ ВЪН Децентрализирана рекламна блокчейн платформа.
КЛЮЧЪТ TKY THEKEY е инструмент за проверка на идентификация на блокчейн, който създава защитени самоличности.
МОСТ ТОЛ Bridge подобрява сигурността на проверката и намалява правните разходи за физически лица и ICO.
PikcioChain PKC PikcioChain е сигурен блокчейн базиран обмен, който защитава личните данни.
Онтология ОНТ Онтологията изгражда екосистема за доверително сътрудничество, която процъфтява в разпределена мрежа.
DeepBrainChain DBC DeepBrainChain е AI изчислителна платформа, работеща на блокчейн.
NOS NOS NOS осигурява прозрачен интернет с помощта на виртуалната операционна система.
Сенно СЕННО Senno е базиран на блокчейн децентрализиран анализ на настроенията и базираната на тълпа екосистема.
NeoNameService NNC Децентрализирана услуга за име на домейн.
Троица TNC Trinity Network Credit е универсално решение за мащабиране извън веригата.
NKN NKN NKN е децентрализиран споделен протокол за мрежова свързаност.
QLINK QLC Qlink е телекомуникационна инфраструктура и мобилна мрежа с отворен блокчейн.
Червен пулс RPX Red Pulse е базирана в Китай изследователска платформа, която има за цел да стимулира иновациите.
Лунна светлина ЛУКС Moonlight е платформа за интелигентна икономическа работна сила с блокчейн.
Alphacat КОТКА Alphacat е децентрализиран пазар с изкуствен интелект.
Травала AVA Travala е децентрализирана платформа за резервиране на пътувания.
Квартири PROQ Децентрализирана платформа за недвижими имоти.
тор ТОР THOR е децентрализирана концертна икономика.
Зеепин ZPT Zeepin е децентрализирана платформа за творци.
Галактика ГАЛА GALA е децентрализирано приложение, което позволява на създателите на съдържание да изследват творчеството.
iMusify IMU iMusify е децентрализирана платформа за създатели на музика.
Endrosit EDS Футуристична екосистема за разпределение на съдържанието.
Разказ NRVE Narrative е платформа за социални медии, която изгражда икономиката на съдържанието.
Уаубит WWB Платформа за услуги, която се опитва да създаде стойност с помощта на жетони Wowoo.
Фантазма ДУША Блокчейн платформа от следващо поколение за разпространение на съдържание.
Преврат ПАРА Coupit е свързана платформа на блокчейна.
Ефект AI EFX Effect.AI е децентрализирана платформа за изкуствен интелект.
Токен на главния договор MCT Помощен маркер, добавящ стойност към интелигентната икономика на NEO.
Пазител GDM Децентрализирана мрежа за реагиране при спешни случаи

Заключение

NEO е отлична блокчейн платформа и екосистема. Отделни елементи като NEP5 го захранват. Днес преминахме през това, което NEP5 може да предложи по отношение на стойност, функционалност, проекти и много други! Стандартът NEP5 осигурява по-голяма стойност в сравнение с ERC20, тъй като сте го прочели от сравнението на NEO срещу Ethereum. Добавихме немалко проекти, задвижвани от NEP5, и също споделихме някои предстоящи обещаващи проекти с вас.

И така, какво мислите за NEP5? Тук ли е да остане? Може ли да се подобри? Какви са обещаващите NEP-5 NEO проекти? Коментирайте по-долу и ни уведомете.

Ако искате да получите по-добра представа за основите на блокчейн, не забравяйте да проверите безплатния курс за блокчейн.

* Отказ от отговорност: Статията не трябва да се приема и не е предназначена да предоставя инвестиционни съвети. Исковете, направени в тази статия, не представляват инвестиционен съвет и не трябва да се приемат като такива. Направете свое собствено проучване!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map