Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Презентация на основите на блокчейн [Въведение в блокчейн]

Стремете се да научите блокчейн? Търсите интерактивен начин да научите основите на блокчейна по лесен начин? Ако отговорът е да, вие сте на правилното място. Редица ръководства за начинаещи блокчейн в интернет могат да ви объркат да намерите най-доброто, така че тук ще разгледаме презентацията на основите на блокчейн, така че представете кратко въведение в блокчейн.

Това ръководство за блокчейн ще гарантира, че можете да научите най-важните основи на блокчейн, като използвате следната презентация на блокчейн в PowerPoint. Всеки блокчейн слайд или набор от слайдове обхваща тема с изображение и гарантира, че получавате най-доброто въведение в блокчейна.

Запишете се сега: Безплатен курс по основи на блокчейн

Забележка: Ако създавате pdf с основи на блокчейн, препоръчваме ви да използвате слайдовете, налични тук. Това ще ни помогне да достигнем повече аудитория, която иска да знае за основите на блокчейн.

Contents

Представяне на основите на блокчейн

Презентацията с основи на блокчейн за начинаещи съдържа 25 блокчейн слайда. Така че, без никакво забавяне, нека разберем основите на блокчейн чрез презентацията на блокчейн pdf. Да започваме.

Каним ви да вградите тази презентация във вашия уебсайт, като копирате този код:

Моля, включете приписването на 101blockchains.com с тази графика. ;

Блокчейн Въведение Презентация – Описание на слайдовете

Нека да продължим напред, за да имаме общ преглед на това, което сме разгледали във всеки слайд от презентацията на Blockchain Fundamentals.

Слайд 1: Заглавие

Първият слайд е представянето на заглавието – Blockchain Fundamentals (Blockchain Made Easy). Можете също така да намерите логото на 101Blockchains, което показва, че презентацията е създадена от 101Blockchains.

Искате ли да научите повече за Blockchain? Вижте най-новата ни статия за крайното ръководство за блокчейн.


Слайд 2: Резюме

В този слайд ще изброим важните теми, които ще разгледаме в презентацията на блокчейн. Темите ще включват следното.

 1. Какво представлява блокчейн технологията
 2. Трябва да знаете термините на блокчейн
 3. Интелигентни договори
 4. Дигитална трансформация на блокчейн
 5. Влияние на блокчейна върху света

Слайд 3: Какво е блокчейн?

Блокчейнът се определя като отворена книга, която предлага децентрализация на страните. Освен това предлага и прозрачност, неизменност и сигурност. Той има много функции, включително да бъде отворен, разпределен, дневник, P2P и постоянен.

Терминът Blockchain е въведен за първи път в бялата книга на Биткойн през 2009 г. от Сатоши Накамото. Оттам нататък той е изминал дълъг път, тъй като все повече организации се интересуват от него. В момента Биткойн е на път да внедри мълниеносна мрежа и други разширени функции.

Прочетете сега: Най-добрите блокчейн функции

Слайд 4: Как работи блокчейн?

Работата на блокчейн е ясна. Тъй като това е peer-to-peer мрежа, потребителят трябва да започне транзакция. След като бъде приключен, към споменатата транзакция се разпределя блок. Блокът на транзакциите също се излъчва в мрежата и всички възли в мрежата получават споменатата информация. След това блокът се добива и валидира. Той също се добавя към веригата, последван от успешна транзакция.

Слайд 5: Забележителни предимства на технологията Blockchain

Технологията Blockchain е богата на функции технология. Има толкова много предимства на технологията Blockchain. Например, позволява на потребителя да извърши по-бързо уреждане в сравнение с традиционните методи. Освен това е неизменен и по-сигурен. В сравнение с традиционната мрежа, блокчейн технологията е по-способна и има подобрен мрежов капацитет. С вградената децентрализация може да се използва за изграждане на споделен и разпределен блокчейн.

Слайд 6: Обществена срещу частна блокчейн мрежа

Слайдовете обсъждат разликата между публичната и частната блокчейн мрежа. Основната разлика между тях е как функционират. Обществената блокчейн мрежа е без разрешение, докато частната блокчейн е разрешена. Това означава, че публичната блокчейн е отворена мрежа, която не се контролира от никого. Всеки има достъп до него. Частната блокчейн, от друга страна, е разрешена, което означава, че има орган, който управлява кой може да използва мрежата.

Прочетете също: Public vs Private Blockchain

Слайд 7: Централизирана срещу Децентрализирана срещу Разпределена мрежа: Общ преглед

Съществува жизненоважна разлика между централизирани, децентрализирани и разпределени мрежи. За това е слайдът.

 • Централизирано: Всички възли са под една власт
 • Децентрализирано: Няма централизирана власт и всеки може да участва в мрежата.
 • Разпределени: Независимите възли си взаимодействат помежду си. Също така всеки възел е взаимосвързан.

Слайд 8 и 9: Най-добрите условия за блокчейн

За начинаещи е трудно да знаят термините на блокчейн и това лесно може да ги обърка. Този слайд списък 10 важни трябва да знае блокчейн термини там. Например, той обхваща биткойн, airdrop, dApp, ICO и други.

Като начинаещ трябва да преминете през най-често срещаните термини и дефиниции на Blockchain, за да ги научите по-добре. Ето най-добрите дефиниции на Blockchain, които трябва да проверите.

Слайд 10: Обяснен интелигентен договор

Умните договори са подобни на правен документ и създават условия между две страни. Двете страни, които се занимават с използването на интелигентни договори. Също така договорите използват публична книга за целите на съхранението. Интелигентните договори се задействат, когато е изпълнено условие, и са напълно автономни.

Той просто се изпълнява въз основа на кода, който дефинира предварителното условие. За да са сигурни, че работят по предназначение, те се анализират и управляват от регулаторите. Също така е полезно за разбиране на тенденциите и прогнозиране на пазарната несигурност.

Слайд 11: Как работят интелигентните договори?

Интелигентните договори работят между две страни. Използва се за сватовство на купувач и продавач. Освен това може да се използва за транзакции. Банките и други институти могат да използват интелигентни договори, за да получават активи и да ги разпространяват.

Трите ключови характеристики на интелигентните договори включват регистрирано, автоматизирано сетълмент на договори и няма нужда от третата страна.

Слайд 12: Предимство на интелигентните договори?

Слайдът обсъжда предимствата на интелигентните договори. Малкото предимства включват пълна прозрачност, липса на документи, пълна прозрачност, надеждност, гарантирани резултати и т.н..

Мислите ли, че интелигентните договори са трудни за разбиране? Не се притеснявайте, представихме подробно ръководство за интелигентни договори, което ще ви улесни да научите за интелигентните договори.

Слайд 13: Недостатъци на интелигентните договори

Интелигентните договори не са лишени от недостатъци. Той има някои недостатъци. Някои от основните недостатъци включват грешки, поверителност и груби договори.

Интелигентните договори са създадени от хора, така че са отворени за човешки грешки. Освен това те не са 100% поверителни. Той може да изтече важна информация, която може да бъде прочетена от трета страна. Не само това, но има и груби договори, които могат да действат като истински и да направят възможна измамата.

Слайд 14: Случаи за използване на интелигентни договори

Има много случаи на употреба за интелигентни договори. Те могат да се използват в различни вертикали, а също и да направят нещата ефективни. Някои от основните му случаи на употреба включват търговски дейности, вериги за доставки, защита на авторските права, пазар на недвижими имоти, гласуване от правителството и т.н. Той също така има много полезни случаи на използване в Интернет на нещата (IoT), където може да помогне и за защита на мрежата.

Слайд 15: Блокчейнът е свръхвиден?

Свръххиперът ли е блокчейн? Това е един от най-големите въпроси, които трябва да бъдат разгледани. Общото население не разбира какво може да предложи блокчейнът. Това води до предположения и мнозина го наричат ​​свръхсвръх. В момента технологията блокчейн все още не е на едно десетилетие.

Вече преминахме фазата на разочарование и се насочваме към по-добро прилагане в бъдеще. Например биткойнът скоро ще види нови актуализации. Други блокчейн технологии също иновации с бързи темпове.

Прочетете също: Имате ли нужда от блокчейн?

Слайд 16: 9 Вертикали на блокчейн трансформациите

В момента цялата индустрия преминава през блокчейн трансформация. Можете да видите въздействието на блокчейн навсякъде. Ето защо слайдът споделя деветте вертикали на блокчейн трансформацията. Те включват следното:

 1. Технология
 2. Закон и престъпност
 3. Правителствена служба
 4. Финанси
 5. Човешки права
 6. Развлечения
 7. Медия
 8. Транспорт
 9. Договори

ИТ индустрията вече е преживяла дигиталната трансформация с технологията Blockchain. Проверете повече за Blockchain Digital Transformation.

Слайд 17: 2017-2018 Водещи сектори

Има и много сектори, които са водещи в внедряването на блокчейн технологията. Двата сектора, които водят най-много, включват Fintech и вериги за доставки. Това обаче не е всичко, тъй като има други сектори, които бавно, но непрекъснато възприемат блокчейн технологията, включително здравеопазване, корабоплаване, търговия на дребно, застраховане и добив.

С времето ще видим почти всеки сектор да използва някаква форма на блокчейн технология. Малко сектори ще видят по-добро изпълнение поради по-добрата пригодност от други сектори, тъй като предприятията са много запалени по прилагането на блокчейн.

Слайд 18: Уеб 3.0: Наследникът на Уеб 2.0

Blockchain също ще започне Web 3.0, което е третото поколение на интернет. Интернет ще се възползва от блокчейн мрежата и ще донесе наистина децентрализирана мрежа, която е много по-напреднала от това, което имаме в момента.

Настоящата мрежа е по-фокусирана върху базирани на сървъра бази данни и следователно предоставя ограничена функционалност. Новият интернет ще бъде по-фокусиран върху потребителите, което означава, че ще бъде по-добре свързан и ще предлага сигурна платформа за всички там.

Слайд 19: Предимства на Web 3.0

Този слайд продължава с темата за Web 3.0 и изброява предимствата на Web 3.0. Както беше обсъдено по-рано, Web 3.0 предлага по-добра функционалност и функции. То ще бъде без разрешение, което означава, че няма да има централизиран орган, който да го контролира.

Той също така ще бъде свободен от какъвто и да е монопол и също така ще осигури много поверителност на потребителите. Мрежата е защитена и собствеността на данните остава при крайните потребители, които могат да я запазят за себе си или да я продадат на медийните компании. Web 3.0 също ще бъде повсеместен и ще предлага семантична мрежа.

Слайд 20: Запомнете: Централизиран срещу Децентрализиран Интернет

Основната разлика между централизираните и децентрализираните мрежи е липсата на централна власт. Това е децентрализиран интернет, който има своя уникален поток от данни, нови бизнес модели и dApps. Слайдът представя разликата и визуално.

Слайд 21: Екосистема Web 3.0

В крайна сметка ще получим екосистема Web 3.0 ще бъде по-добра и ще предлагаме голямо разнообразие от услуги. Слайдът изброява различните компоненти на екосистемата и ви дава представа какво можете да очаквате от Web 3.0. Също така ще намерите всеки компонент или услуга с пример, който ви дава представа какво да очаквате от Web 3.0.

Прочетете също: Технологичен стек Web 3.0

Слайд 22: Бонус # 1: Блокчейн срещу база данни

Блокчейнът е децентрализиран, който също съхранява данни. Той обаче се различава от базите данни. В този слайд обсъждаме темата за блокчейн срещу базата данни. Четирите категории, в които се различават, включват достъп до писане, цена, почтеност и доверие. Основната разлика е, разбира се, липсата на централизирана власт. Данните, записани в блокчейна, също са неизменни, което от своя страна осигурява цялост. Базата данни, от друга страна, ви предлага CRUD операция. Съществуват и значителни разлики, които са обхванати в самия слайд.

Слайд 23: Бонус # 2: Различни видове токени

В този слайд обсъждаме различни видове жетони. Те включват валута, актив, полезност и акции. След това всеки от тези маркери се дефинира с примерите на Web 3.0.

Заключителни думи

Това ни води до края на представянето на основите на блокчейн. Ако търсите блокчейн презентация ppt, тогава можете да изтеглите презентацията и да я запазите във вашата система. Тези слайдове с основи на блокчейн не само обхващат въведението в блокчейна, но и запознават читателя с различни нови концепции, идеи и информация.

Можете също така да изтеглите презентацията на блокчейн pdf и да я използвате като справка за изучаване на допълнителни разширени теми. Освен това можете да споделите блокчейн слайдовете pdf във вашия кръг. Като начинаещ ще ви препоръчаме да се запишете в нашия безплатен основен курс за блокчейн, за да поставите основите на ярка кариера в блокчейн.

Не забравяйте да споделите статията с всичките си приятели и да им помогнете да научат блокчейн. Също така, не забравяйте да споделите мислите си за слайда в раздела за коментари по-долу; ние слушаме! Можете също да изпратите вашите въпроси в раздела за коментари, ние ще ви отговорим за нула време.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector