Примери за приложения над 35+ Web 3.0 [Актуализирано]

Статията ще се съсредоточи върху развитието на мрежата, главно примери и архитектура на Web 3.0, за да разбере как може да прекрои света, какъвто го виждаме.

Мрежата е там през последните две десетилетия. Той е бил гръбнакът на цялото ни съществуване и растеж. В момента милиони потребители го използват ежедневно, създавайки стойност за нашата икономика и нарастващото човешко общество до нов хоризонт. В момента сме на етап, в който преминаваме към децентрализирана мрежа, известна като Web 3.0.

Може да изглежда като невъзможна ситуация, но в действителност вече е започнало да се насочва към това. Така че, нека да влезем в несъвършенството на Web 3.0 и неговата екосистема, без да губим време.

Запиши се сега: Курс за основи на Enterprise Blockchains

Contents

Определение на Web 3.0: Какво е Web 3.0?

Web 3.0 е свързана с по-прозрачна и справедлива мрежа, в която всеки може да участва, без да се страхува от загуба на поверителност и сигурност. Преминаването от Web 2.0 към 3.0 е очевидно с развитието на технологиите около нас.

Технологии като изкуствен интелект, големи данни и други ще улеснят предоставянето на по-персонализирано уеб изживяване от всякога. Освен това уеб приложенията ще бъдат по-интуитивни и ще ги направят по-достъпни за хората, които да използват в ежедневието си. Сега имаме много примери за приложения Web 3.0, които ще обсъдим в тази статия.

Въвеждането на блокчейн също промени начина на работа на Web 3.0. Както вече споменахме, фокусът ще се насочи към потребителите, а не към корпорацията. Технологичният стек на Web 3.0 blockchain обхваща много елементи, подобни на блокчейн стека.

Web 3.0: Началото на нова ера

След като разбрахме какво представлява Web 3.0, нека да навлезем дълбоко в това, което Web 3.0 може да предложи.

Web 3.0 е изцяло нова ера – ерата на децентрализация, в която приложенията, които използват децентрализираната мрежа, ще царуват надмощие. Също така нито един традиционен бизнес модел няма да бъде засегнат от тази промяна. Ще видите нови видове бизнес модели на блокчейн, за да придобиете бавно популярност. Почти всичко може да бъде подобрено и предвидено с нови технологии, особено с блокчейн.

Предимства на Web 3.0

Преминаваме през революция, която може да промени живота ни напълно. Web 1.0 беше всичко свързано с изграждането на основните технологии и възможността за свързване през интернет. Web 2.0 изпревари това, което Web 2.0 може да предложи. Той обаче се контролираше предимно от организации и корпорации с цел тяхната собствена изгода.


Web 3.0 връща човешкия аспект обратно, като предоставя поверителност и сигурност на потребителите, вместо да прави корпорациите по-мощни от всякога. Визията на Web 3.0 се промени през последните 7-8 години. Първоначално беше просто, но с въвеждането на блокчейн и биткойн визията и подходът се промениха напълно. Сега Web 3 се фокусира повече върху децентрализираните функции, които блокчейнът може да предложи.

И така, какви са предимствата на Web 3.0?

 1. Анти-монопол и Pro-поверителност

Web 3.0 ще внесе в мрежата про-поверителност и антимонополна структура. Това няма да стимулира централизираните платформи.

Накратко, ще видим пълен обрат, където централната тема ще бъде неприкосновеността на личния живот и децентрализацията. Средният човек няма да знае бизнес или нужда от такъв тип платформа. Този ход ще бъде улеснен с помощта на блокчейни като Ethereum, Hyperledger, Corda и други.

Правителството, от друга страна, също ще види децентрализация. За най-добър интерес е разумно корпорациите да се адаптират към новите стандарти на Web 3.0, като предоставят децентрализирани услуги, които се фокусират върху поверителността и сигурността, а не върху контрола.

 1. Сигурна мрежа

Функциите на Web 3.0 ще бъдат по-сигурни от своите предшественици. Това е възможно благодарение на два фактора, включително разпределена природа и децентрализация. Хакерите или експлоататорите трудно ще проникнат в мрежата. Също така, ако те са в състояние да направят това, всяка от техните операции може да бъде проследена и изтеглена в мрежата.

Без централизация за хакерите също ще стане трудно да поемат пълен контрол над дадена организация. Блокчейн платформите обаче страдат от някаква форма на експлойти като 51% атака, но повечето от блокчейн приложенията и платформите могат бързо да бъдат закърпени, за да защитят този вид заплахи.

Запиши се сега: Курс на сертифициран експерт по сигурността на блокчейн (CBSE)

 1. Собственост на данните

На потребителите ще бъде лесно да се доверят на Web 3.0. Досега данните, генерирани от потребителите, се съхраняват и използват от големи корпорации. С функциите на Web 3.0 крайните потребители ще имат пълна собственост върху данните. Данните, които се прехвърлят през мрежата, ще бъдат напълно криптирани.

Също така потребителите ще могат да решат коя информация искат да споделят с корпорации или рекламни платформи на трети страни. Сегашната тенденция обаче е съвсем различна.

С функциите на Web 3.0 потребителите вече могат да продават данните си на корпорации и да печелят от тях.

 1. Оперативна съвместимост

Оперативната съвместимост е една от ключовите характеристики на Web 3.0. С децентрализираната мрежа приложенията ще станат лесни за работа на различни устройства и платформи като T.V.s, смартфони, интелигентни пътища и т.н..

Разработчиците също ще намерят за лесно да разработват приложения на Web 3.0.

 1. Без прекъсване в обслужването

Разпределените системи са по-малко податливи на прекъсване на услугата. Тъй като няма централен обект за функциониране, става трудно да се окаже въздействие при разпределено отказване на услуга (DDoS) или други форми на неизправност в услугата. Това прави Web 3 чудесно място за споделяне на данни и критични услуги, без да се притеснявате от прекъсване на услугата.

 1. Неразрешени блокови вериги

Идеята на Web 3.0 е да захранва блокчейн, които не се нуждаят от централен орган. Това означава, че всеки може да се присъедини към блокчейна и да участва, като създаде адрес. Неразрешените блокчейни отварят нов набор от възможности, включително достъп до хора, които са рано дискриминирани поради техния пол, доходи, география и т.н. Въпреки че има и разрешени блокчейни.

И така, какво точно означава от гледна точка на неспециалистите? Това означава, че няма да има никакви ограничения за Web 3.0.

 1. Семантична мрежа

Web 3.0 ще хоства и свойствата на семантична мрежа. Семантичната мрежа представлява подобрение спрямо последния набор от технологии, използвани за Web 2.0. Това позволява данните да се споделят в множество системи, платформи и граници на общността. Той ще действа като мост между различни формати за данни и платформи.

Използвайки семантичната мрежа, ще можем да се свързваме по-добре, да споделяме и да се наслаждаваме на интернет, както никога досега.

 1. Повсеместно разпространение

Повсеместността е резултат от оперативната съвместимост. С Web 3.0 можем да имаме достъп до данни и информация в множество приложения, без да е необходимо конкретно устройство. Това означава, че не е нужно да се притеснявате, че ще получите конкретно устройство, за да получите достъп до Web 3.0. Ако дадено устройство има основна интернет функционалност и свързаност, ще имате достъп до мрежата.

Като цяло животът ни ще бъде напълно променен, тъй като ще бъдем свързани чрез по-добър набор от технологии като изкуствен интелект, блокчейн и много други!

Надяваме се, че вече сте разбрали какво е Web 3.0 и неговите предимства.

dApps – Вратата към мрежата 3.0

След като разбрахме какво предлага Web 3.0, трябва да научим и как ще работи. Получаваме ли нов браузър или нов интерфейс? Е, не наистина.

Все още ще използваме същия браузър и интернет. Вътрешно обаче тя ще се промени драстично. Новите технологии на работа ще отнемат известно време, за да узреят, но след като се появят, ще има много нови неща за изследване (поне технически). За нормален потребител кривата на обучение ще бъде по-малка.

Въпреки това, бизнесът трябва да трансформира изцяло своя технологичен стек и трябва да възприеме блокчейн и свързаните с него технологии като изкуствен интелект, големи данни и т.н., за да бъде готов за бъдещето.

Тук ще използваме основно децентрализирани приложения (dApps).

Всяка транзакция в интернет (Web 3) ще бъде подписана и проверена преди да бъде извършена. Това ще направи интернет защитено място. Потребителите също ще станат сигурни, когато става въпрос за новата мрежа. Ще използваме много други приложения, които ще използват нови технологии.

Web 3.0 dApps

Преходът вече започна с Web 3.0 dApps. За да получим по-добро разбиране, ще бъдем разделени в различни категории и ще обсъдим dApps, които ще заменят традиционните услуги и приложения. Използвайки dApps, човек може лесно да създаде и бизнес модели на децентрализирани организации. Преходът е неизбежен и е време само масовото приемане на тези приложения. За да получите наистина ясна представа за това какво е Web 3.0, трябва да разберете дълбоко dApps.

За да ви улесни да следвате, ние ще изброим различните категории. Те са както следва.

 1. Социални мрежи
 2. Обменни услуги
 3. Съобщения
 4. Съхранение
 5. Застраховане и банково дело
 6. Поточно предаване (видео и музика)
 7. Отдалечена работа
 8. Браузър
 1. Социални мрежи

Социалните мрежи играят решаваща роля в живота ни и променят начина, по който общуваме, взаимодействаме и формираме общности. Сегашното поколение социални мрежи обаче не е без проблеми. Те са ограничаващи, цензурирани и работят по вътрешен дневен ред. Социалните мрежи също могат да бъдат създадени от големи корпорации или правителство, за да контролират гледната точка на потребителя и да се опитат да ги оформят по съответния начин.

Web 3.0 ще промени напълно начина на работа на социалната мрежа. С използването на блокчейн няма да е възможно социалните платформи да бъдат ограничени по някакъв начин. Всеки може да се присъедини, независимо от географските си ограничения.

Да не говорим, че тези социални мрежи имат пълна власт над данните, които се споделят и съхраняват в платформата. Facebook, например, наскоро заседна в скандала им Cambridge Analytica. Facebook изтече данните на милиони потребители, нарушавайки до голяма степен тяхната поверителност. Google, от друга страна, също не е свободен от злоупотреби с потребителски данни. Като цяло, ако използвате някоя от текущите социални мрежи, вие основно търгувате данните си като такса, за да ги използвате.

Със социалните мрежи Web 3.0 целият пейзаж ще се промени – платформи като Sapien, Steemit, Sola, Indorse, onG.Social, PROPS Project, Yours и др., Изглежда обещаващо. Всички те използват блокчейн и технологии от следващо поколение като изкуствен интелект. Нека изброим няколко от тях по-долу.

Примери за социална мрежа Web 3.0

Сапиен: Sapien е един от уникалните примери за Web 3.0. Това е демократизирана социална платформа за новини, която се възползва от блокчейна Ethereum. Също така, той е много персонализиран. Това е отлична алтернатива на Google или Facebook, когато се гледа от гледна точка на социалните новини.

Steemit: Steemit е друг чудесен пример за уеб сайтове Web 3.0. Той работи изцяло на блокчейна Steem. Отново, iIt е най-добре описан като децентрализирана платформа за възнаграждение, която помага на участниците в монетизирането на тяхното съдържание. Това е алтернатива на Reddit.

Sola: Sola използва блокчейн А.И. да създаде хибрид от социални мрежи и медии. Той разпространява полезна информация на читателите според техните предпочитания, всичко с помощта на A.I. алгоритми. По този начин потребителите получават това, което искат, и това твърде висококачествено съдържание.

Те завършват списъка на уеб сайтове в социалните мрежи Web 3.0. Всички тези примери за приложения на Web 3.0 се вписват точно в дефиницията на Web 3.0.

Ползи от децентрализираните социални мрежи

 1. Нито един централен орган, който улавя данни и ги използва.
 2. Овластява потребителите, като ги възнаграждава с някаква форма на актив.
 3. Подобрява се в социалните мрежи Web 2.0 по почти всякакъв начин.
 4. Защитава поверителността на потребителите. Потребителите решават какво искат да споделят и кога.
 5. Големите корпорации и организации губят властта да влияят на големите корпорации.

Децентрализираните социални мрежи са чудесна идея и могат да променят начина, по който мислим, споделяме и общуваме. Много експерти обаче поставят под съмнение прилагането му в реалния свят и се чудят дали ще работи или не. Засега можем само да изчакаме и да видим какво предлагат и предлагат в близко бъдеще.

 1. Обменни услуги

Що се отнася до обменните услуги, централизацията изобщо не е ефективна. Най-големият провал, който можем да видим, е, когато борсата Mt. Гокс беше хакнат. Хакът им струва биткойн на стойност 460 милиона долара през 2014 г. Стойността му сега ще бъде поне 1000 пъти повече.

Децентрализираните борси бавно нарастват популярността си, тъй като осигуряват безпроблемно потребителско изживяване при търговия, без да се притеснявате за хакове или прозрачност. Това също означава, че няма централизирана власт и конфликт на интереси от страна на собственика. Те използват главно много децентрализирани финансови приложения, за да рационализират своите услуги. Тъй като вече знаем, че Web 3.0 зависи от доверието, всичко е свързано с децентрализиран обмен. Нека изброим някои от малкото децентрализирани услуги за обмен там.

Примери за децентрализирани борси Web 3.0

IDEX: IDEX е популярна децентрализирана борса за търговия с токени ERC-20. Той осигурява добър интерфейс за потребителите и всеки, който има портфейл Ethereum, може да започне да търгува на платформата. За да използвате най-добре IDEX или всяка децентрализирана борса, базирана на Ethereum, трябва да използвате MetaMask.

EOSFinex: EOSFinex е децентрализирана борса, която работи върху софтуера EOS.IO. В момента се разработва от Bitfinex, една от най-големите централизирани борси там. Има много повече dApps в пейзажа на EOS.

Това завършва децентрализираните уеб сайтове за криптовалута Web 3.0. Примерите, които изброихме, отговарят на примерите от Web 3.0.

Предимства на децентрализираните борси за криптовалута

 1. По-евтини транзакции
 2. По-бързи транзакции
 3. Трудно за хакване поради децентрализирания характер
 4. Работи добре с хардуерни портфейли
 5. Потребителите контролират собствените си средства
 1. Съобщения

Съобщенията са част от живота ни от деня, в който започнахме да използваме интернет. Е, за повечето от нас или използва WhatsApp, или Facebook messenger. Други видове съобщения включват Telegram, който се използва най-вече от стартиращи фирми, фирми и други форми на професионална работа.

От друга страна, правителството също има тенденция да управлява своята разузнавателна мрежа за проследяване на съобщения, а това е възможно само поради централизирани решения.

Решението е в приложения с уеб 3.0, като e-Chat, ySign, Obsidian, Riot и т.н. Всички те се възползват от blockchain и гарантират, че поверителността на потребителите се поддържа.

Messenger Web 3.0 Примери

е-чат: e-Chat е децентрализирано блокчейн захранвано приложение Web 3.0, което предлага сигурен пратеник. Това е и една от най-бързо развиващите се социални мрежи. Използвайки този месинджър, потребителите получават истинска свобода и могат също да изпращат криптовалута през него. Приложението за електронна чат вече е налично в App Store и Play Market. Това е чудесен пример за уеб сайтове Web 3.0.

Обсидиан: Obsidian е обещаващ проект Web 3.0. Той се основава на STRAT и се захранва от тяхната монета Stratis. Това е пратеник на следващото поколение потребители. Освен това осигурява сигурна среда, в която потребителите могат да комуникират или дори да изпращат средства един на друг.

yПодпис: ySign е още един комуникационен пратеник, който е идеален пример за пример на Web 3.0. Той е настроен да промени света на пратениците със своето решение.

Това ни води до края на списъка с уебсайтове на Messenger Web 3.0. Тези примери се вписват добре в дефиницията на Web 3.0.

Предимства на децентрализирания пратеник

 1. поверителност
 2. Изпращайте активи бързо и по сигурен начин.
 3. Вашите данни не могат да се използват за реклама
 4. Бързи транзакции

Въпреки че има много предимства за пратениците на Web 3.0, той все още има недостатъци. Например престъпниците могат да използват децентрализирани платформи за изпращане на данни и информация, които не могат да бъдат проследени от властите. Може да се използва и за незаконни прехвърляния на активи.

 1. Съхранение

Има много иновации, които отива в съхранението на данни. Сегашното състояние на съхранението на данни обаче може да бъде променено с технологиите Web 3.0 като блокчейн и големи данни. Като нормален потребител съхраняваме данни в Google Drive и други решения за съхранение в облак в интернет. Това е съвсем различна история за компаниите, тъй като те предпочитат по-стабилно и централизирано решение за съхраняване на ценните им данни.

Нарушаването на данните в Linkedin беше най-лошото, тъй като разкри потребителското име и паролата за 117 милиона потребители на Linkedin. Uber също среща подобна съдба, когато са откраднати данни за 57 милиона клиенти на Uber. Нарушенията бяха отчасти поради хранилището на данни, което използваха.

Настоящите системи за съхранение също са централизирани, което означава, че данните могат да бъдат манипулирани или използвани за извършване на други форми на дейност, като например продажба на данните на трети страни за рекламни цели.

Основи на децентрализираното съхранение

Основната идея на децентрализираното съхранение е всичко за споделяне на файлове и данни чрез peer-to-peer връзка. Сигурността в децентрализираното хранилище също е първокласна, тъй като подателят може просто да шифрова файловете и след това да ги изпрати до получателя. Той също може да разбие файловете на парчета и след това да ги изпрати.

Хостингът също ще бъде напълно възможен с децентрализирано решение. Хостингът просто ще съхранява файл с фрагменти, който съдържа съдържанието на файла в криптиран формат. Хостван файл също може да бъде извикан с помощта на частния ключ. Някои от тези приложения използват блокчейн Hyperledger, за да улеснят своите функции.

Примери за децентрализирано съхранение Web 3.0

Storj:  Storj е едно от водещите решения за децентрализирано съхранение. Той е и един от най-старите. С Storj всеки може да съхранява данни. Освен това е с отворен код и лесен за използване. Всеки може да започне с него само с едно щракване върху Старт. Моделът на плащане е създаден около потребителите, тъй като те могат да плащат, както използват. Токенът Storj се използва за зареждане на платформата Storj.

Сиа: Sia също е обещаващо решение за децентрализирано съхранение и също се провежда като най-голямото състезание на Storj. Sia разделя файла на тридесет сегмента и след това го разпределя по съответния начин. Той също така криптира файла при прехвърляне.

Filecoin: Последният проект, който привлече вниманието ми, е Filecoin. Това е проект на Protocol Labs и работи по двоен подход и използва два вида мрежови възли.

Това приключва списъка на уеб сайтове за съхранение Web 3.0. Всички примери се вписват точно в определенията на уебсайта 3.0.

Предимства на децентрализираните решения за съхранение

 1. Той работи добре на различни платформи или дори блокчейн решение.
 2. Защитава прехвърляните данни със силно криптиране.
 3. Никой централизиран обект не означава, че никой не може да използва данните.
 4. Той е евтин и работи добре със технологии от следващо поколение като IoT.
 1. Застраховане и банково дело

Застраховането и банковото дело е една от най-корумпираните части на нашето общество. Например, се управлява с философия за реализиране на печалби. Банкирането, от друга страна, също не е освободено от всички окови на негативизма. Като цяло можем спокойно да кажем, че настоящата система е счупена и трябва да бъде по-прозрачна и сигурна, за да могат потребителите да процъфтяват в нея.

Както застрахователният, така и банковият сектор могат да видят революция с блокчейн технологията. Има много случаи на използване на тази технология и въздействието може да се види по-рано, отколкото се предполага. Трансформацията ще се осъществи чрез използването на блокчейн функции, включително прозрачност, сигурност, прибираемост. Това означава, че измамите няма да са възможни в банковото или застрахователното дело.

Записите вече могат да се съхраняват в блокчейна. Също така, интелигентните договори могат да се използват за автоматизиране на повечето задачи, които не изискват човешко докосване. Внедряването на блокчейн означава, че потребителите ще се възползват най-много. Застрахователните искове ще бъдат лесни и целият процес може да се извърши с минимални или никакви документи. Фалшивите твърдения също ще имат възпиращ ефект. Потребителите на цифрови умения също ще намерят промяната за полезна.

Примери за застраховане и банково дело Web 3.0

AiGang: Aigang е DAO застрахователен протокол, който предлага откриване на застрахователни пулове от множество източници. Може да се използва от потребители, които могат да печелят награди чрез прогнози, задвижвани от DAO интелигентни договори.

Everledger: Това е разпределен цифров глобален регистър, който има за цел да предостави уникални записи на всеки потребител. Потребителите могат да съхраняват цифрово данни и да имат достъп до тях по всяко време, когато пожелаят. Той предпазва

потребителите и банките, отворения пазар и застрахователите от измами.

Каша: Cashaa е банковото платформа от следващо поколение, което осигурява регулиране, спазване и сигурност. Той предоставя незабавни заеми за крипто банкиране и предлага търговия с криптовалута.

Безопасно споделяне: В момента компанията разработва застрахователни продукти, които се възползват от споделената мрежа, като блокчейн. Това носи доверие в бизнеса и му помага да расте до нови висоти.

Това завършва списъка на уебсайтовете за застраховане и банкиране Web 3.0. Всички тези примери се вписват точно в дефинициите на Web 3.0.

Ползи от блокчейн за застраховане и банкиране

 1. Няма или по-малко измами.
 2. Фалшивите твърдения могат да бъдат блокирани и премахнати
 3. Подобрено изживяване на клиентите.
 4. Осигуряване на цифрово разбиране
 5. Вътрешният одит за банките може да се направи лесно.
 6. Международното и кръстосано плащане вече е възможно с блокчейн.
 1. Поточно предаване (видео и музика)

Стриймингът е голяма индустрия. Също така се твърди, че ще расте по-лесно през следващия период. Като потребител вече познавате големите играчи, които ни заобикалят.

Въпреки че осигуряват страхотно потребителско изживяване, цялата концепция за монопол не е добра за индустрията в дългосрочен план. Много проблеми, включително неясни политики, също измъчват настоящите платформи за стрийминг. Те също така използват потребителските данни за рекламни цели, което нарушава поверителността, която потребителите искат, когато са онлайн. Всички стрийминг платформи са почти безплатни по отношение на разходите. В такъв случай вие ставате продуктът за тях.

Също така, що се отнася до създателите на съдържание, Twitch и YouTube не успяват да оправдаят ниските плащания. Новите стриймъри трудно стартират на която и да е от платформите и нито една от платформите няма решение на този проблем. Накратко, централизираният контрол върху стрийминг платформата не предоставя равни възможности на всички около нас.

Запознайте се с приложенията на Web 3.0 и техните функции за видео и музика. Във видео примери за Web 3.0 имаме подобни на Livepeer, Viuly, Flixxo, Videocoin, LBRY и т.н..

Всички горепосочени платформи са обещаващи и решават проблема със стрийминга на видео и музика по свой собствен начин.

Запиши се сега: Сертифициран Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Примери за уеб и видео уеб и музикални уеб сайтове

За да разберете по-добре, нека изброим уеб сайтове за видео и музика Web 3.0.

LivePeer: Livepeer е децентрализирана платформа, която работи на блокчейн. Той предоставя услуга за стрийминг с отворен код, която има за цел да изгради стек за стрийминг за Web 3.0.

LBRY: LBRY е децентрализирана цифрова библиотека, която съхранява различна форма на съдържание. Като потребител можете да четете, гледате и играете на платформата. Това означава, че поддържа книги, музика и видео и изглежда е един от най-старите проекти на Web 3.0.

UjoMusic: UjoMusic е музикална платформа, където създателите на музика могат да качват своята музика и да я разпространяват без проблеми с авторските права и роялти. Криптовалутата и интелигентните договори го задвижват.

Маестро: Maestro е платформа за стрийминг на музика за слушатели и изпълнители, които използват блокчейн.

Предимства на blockchain в стрийминг

 1. Създателите на съдържание могат да работят в прозрачна среда
 2. Всеки получава равен шанс да популяризира работата си.
 3. Проблемите с авторското право ще бъдат незначителни благодарение на интелигентните договори
 4. Никой централен орган не означава, че няма да има абсурдна политика за стриймърите и създателите на съдържание.
 1. Отдалечена работа

Светът върви към отдалечени работни места. Само в САЩ свободната работа и отдалечените работни места правят голяма част от работната сила в САЩ. Доста очарователно е да видим накъде сме се насочили, тъй като предпочитаме да работим от вкъщи, отколкото в офиса. Каквито и да са причините, централизираните платформи за отдалечена работа не са на ниво.

Децентрализираните отдалечени платформи за работа / свободна практика могат лесно да разрешат тези проблеми. Някои от примерите включват EthLance, Atlas.Work, CryptoTask, Blocklancer и т.н..

Примери за отдалечени задания Web 3.0

За да разберете по-добре, нека изброим уебсайтове Jobs Web 3.0.

Етланс: Ethlance е децентрализирана, отдалечена платформа за работа, която работи върху блокчейна Ethereum. Всеки може да наеме и работи в замяна на криптовалута Ether. Най-същественото предимство при използването на тази платформа е 0% такси за обслужване, без ограничения за членство и т.н..

Атлас. Работа: Atlast.Work е платформа за фрийлансинг, задвижвана от блокчейн, която е мащабируема и използва интелигентни договори и машинно обучение, за да даде възможност на екосистема за фрийланс, където както фрийлансърите, така и работодателите могат да се радват на максимална полза. Той има фиксирана тарифа от 2 $ на задача.

CryptoTask: CryptoTask е поредният проект, задвижван от Web 3.0, който няма такси и цензура за потребителите. Той също така използва усъвършенстван алгоритъм за съпоставяне на свободни професии с концерти.

Предимства на децентрализираната платформа за отдалечени работни места

 1. Без или минимални такси.
 2. Без централизирана власт означава, че всеки може да се присъедини.
 3. Без ограничения за присъединяване към платформата.
 4. Плащайте в криптовалута
 1. Браузър

Браузърите са вратата към интернет. Двата основни браузъра там са Google Chrome и Firefox. Те завладяват по-голямата част от пазара. Доминирането на Google по никакъв начин не се игнорира.

Ние изследваме мрежата чрез уеб браузъра. За сърфиране в мрежата 3.0 ни е необходим браузър, който отговаря на философския аспект на децентрализираната мрежа. Освен това браузърите от текущо поколение не са напълно сигурни, когато става въпрос за защита на потребителите.

Когато потребителите влизат в заразени уебсайтове, техните компютри могат да се заразят. Браузърите също изпускат информация, ако не са добре развити според съвременните стандарти за сигурност. Например вашият браузър съхранява вашето местоположение, информация за хардуера и софтуера, информация за връзката, информация за социалните медии и т.н..

Потребителите също са уязвими чрез добавките, които тези модерни браузъри могат да предложат. Решението е да се използва децентрализиран браузър, който осигурява по-добра екосистема, използвайки блокчейн технологията.

Няколко примера за браузър Web 3.0 включват браузъри Brave и Breaker. Всички тези примери се вписват точно в дефинициите на Web 3.0.

Примери за браузър Web 3.0

Смел: Brave е всичко свързано с поверителността, когато потребителите не са продукт. Браузърът е предварително инсталиран с Ad-blocker. Той също така ще позволи на потребителите да продават своите данни в замяна на криптовалута.

Прекъсвач на браузъра: Това е уеб браузър от следващо поколение, който е базиран на peer-to-peer. Това е място, където всеки може да се присъедини, да сподели и презареди своите приложения. Също така, това е творчески инструмент, който може да бъде изследван от всеки. Това е браузър Web 3.0.

Предимства на децентрализирания браузър

 1. Потребителите могат да сърфират насаме в интернет.
 2. Няма или по-малко вратички в сигурността.
 3. Потребителите могат да продават данните си на организация и да получават пари.
 4. Бързо и сигурно.

Заключение

Web 3.0 е тук, за да остане. Ние сме в началните етапи, където приложенията Web 3.0 и техните функции все още се разработват. Освен това е необходимо масово приемане на Web 3.0. Може да отнеме десет години, за да променим изцяло уеб пейзажа. Въпреки това си заслужава чакането и е необходимо засега.

Ако искате да научите повече за Web 3.0 и неговата екосистема, можете да започнете с нашия безплатен курс за блокчейн.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map