Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Ръководство за начинаещи: Как да създадете страхотна маркетингова стратегия за ICO

Блокчейн-криптовалутите стартираха 5,6 милиарда щатски долара чрез първоначални предложения за монети (ICO) през 2017 г. Това е огромно! Само 435 ICO от 902 през 2017 г. обаче са успешни и това е само 48%! Вашата маркетингова стратегия на ICO определя дали ще бъдете успешни на този все по-конкурентен пазар, затова тук ви показвам как да създадете страхотна маркетингова стратегия на ICO. Хайде да го направим!

Вашият ICO уебсайт е най-важната част от вашата ICO маркетингова стратегия:

ICO маркетингът е изцяло дигитален и вашият ICO уебсайт е първият и най-важният компонент на вашата маркетингова стратегия. Нуждаете се от изчистен, модерен и професионален уебсайт за вашия ICO блокчейн-крипто проект.

Трябва да предоставите всяка подходяща информация за вашия проект предварително на вашия уебсайт, като придадете най-голямо значение на екипа на проекта и ICO white paper.

Инвеститорите първо ще искат да знаят за вашия екип, поради което се уверете, че LinkedIn профилът на вашите ключови членове на екипа на проекта се показва на видно място на вашия уебсайт. Много инвеститори ще гледат на вашия проект с подозрение, ако информацията за екипа на проекта липсва или е недостатъчна.

Бялата книга е вашето средство за предаване на информация за вашия проект на света. Трябва да улесните инвеститорите да го намерят на вашия уебсайт.

Следното също е важно:

 • Професионално създаденото кратко и ясно видео, обясняващо вашия проект, е голям плюс.
 • Цялото съдържание на уебсайта трябва да бъде с високо качество.
 • Трябва да поставите бутоните с подканваща фраза (CTA) стратегически на вашия уебсайт, така че посетителите да бъдат насърчавани да предприемат желаното действие.
 • Добрата опция за регистрация по имейл за вашите бюлетини, промоционални оферти и други съобщения е задължителна.
 • Вашият уебсайт трябва да бъде оптимизиран за SEO. Необходимо е да имаме стабилна стратегия както за SEO, така и извън него. Работата по изграждането на висококачествени връзки към вашия сайт и справянето с негативния шум за вашия проект в различни форуми са важни части от вашата SEO стратегия и имате нужда от професионален опит.

Не можете да отрежете ъглите, когато става въпрос за вашия уебсайт. Потърсете професионална помощ, защото вашият уебсайт дава на бъдещите инвеститори първото впечатление за вашия проект.

Създайте страхотна ICO бяла книга:

Не мога да подчертая важността на вашия ICO бял документ. Вашите потенциални инвеститори първо разглеждат уебсайта Ви и след това проверяват Вашия документ, за да разберат повече за Вашия проект.

Трябва да осигурите следното:

 1. Бялата книга трябва да е написана професионално и не трябва да има правописни и граматически грешки;
 2. Той трябва да опише адекватно вашия екип на проекта, включително акредитивните им данни в пространството на блокчейн-криптовалутата;
 3. Трябва ясно да опишете бизнес проблема или пазарната възможност, която проектът ще разгледа;
 4. Белият документ на ICO трябва да описва ясно технологията, без да се използват твърде много жаргони, и трябва да информирате инвеститорите дали имате функционален прототип или поне код с отворен код, за да ги прегледат;
 5. Екипът на проекта трябва да обясни защо текенизират бизнеса си и как ще оцени крипто токена;
 6. Бялата книга трябва да описва структурата на продажба на токени, напр. броят на жетоните, запазени за екипа на проекта, дали има частна продажба преди ICO и т.н .;
 7. Вашата бяла книга трябва да говори за вашата правна и нормативна готовност.

Вземете професионални експерти по съдържание за вашата бяла книга, това е твърде важно за вашата ICO. Например, ако инвеститорите открият проблеми с плагиатството във вашата бяла книга, те ще възприемат проекта ви като измама!

Инвестирайте в връзки с обществеността и медии за популяризиране на ICO:

Сега, след като имате страхотен уебсайт и също толкова страхотен документ, трябва да уведомите света за вашата ICO. Обмислете следните стъпки:


 • Издавайте съобщения за пресата на най-добрите уебсайтове за вашата ICO;
 • Публикувайте статии в популярни крипто медии;
 • Избройте вашата ICO в популярни уебсайтове, които проследяват ICO, напр. ICO рейтинг , ICO Bench, и ICO Alert.

Най-добрите уебсайтове ви таксуват за публикуването на вашите прессъобщения, както и популярните крипто медии, за публикуването на вашите статии. Моля, помислете за получаване на професионална помощ за управление на медийния обхват. Трябва да ги вземете предвид във вашия маркетингов бюджет на ICO.

Използвайте общността и социалните медии за ICO маркетинг:

Потенциалните инвеститори знаят, че крипто общностите в социалните медии са много добре информирани и преди да инвестират в ICO, те разглеждат какво мислят тези общности за вашата ICO. Трябва да представите ICO добре на тези общности, които ще изградят тяхното доверие в тях, а инвеститорите ще получат положително настроение за проекта от тези общности.

Популяризирайте проекта си активно, като участвате в следното:

 • Facebook: Присъединете се към групите, които обсъждат ICO и подчертайте вашия проект.
 • Twitter: Не забравяйте да популяризирате публикациите в блога на вашите проекти тук.
 • Reddit: Той е много популярен сред крипто общността. Помислете за създаване на подредактиране и коментиране на съществуващи нишки.
 • Telegram: Това приложение за съобщения е много популярно сред крипто ентусиастите. Не забравяйте активно да популяризирате вашето ICO тук.
 • Quora: Участвайте в свързаните с ICO теми и можете да получите добра експозиция за вашия проект.
 • LinkedIn: Фокусирайте се върху свързаните с ICO групи и можете да достигнете до десетки хиляди ICO ентусиасти.
 • Крипто-специфични форуми: Ако публикувате информация за вашия проект в популярни форуми като Bitcointalk, това ще създаде добра експозиция за вашата ICO.

Сериозно обмислете да накарате професионални мениджъри на социални медии да популяризират вашия проект на тези платформи. Въпреки че можете да направите сами (DIY), това изисква значителен специализиран опит и време.

ICO насочената реклама трябва да бъде във вашата маркетингова стратегия на ICO:

С Facebook, Twitter и сега Google, които забраняват ICO реклами, сега е по-трудно да рекламирате ICO. Помислете за плащане на кликване (PPC) рекламиране чрез крипто-специфични мрежи като Cointraffic. Също така трябва да помислите за банерни реклами в подходящи блогове и крипто-специфични медии.

Имейл маркетинг на ICO: оптимизиращ компонент на вашата маркетингова стратегия

Имейл маркетингът остава фундаментално важен компонент на дигиталния маркетинг във всяка индустрия и ICO не са изключение. Нестабилността на крипто пазара обаче затрудни и това като рекламирането на ICO, тъй като MailChimp, един от най-големите доставчици на имейл маркетинг, забрани ICO имейл маркетинга.

Все още можете да използвате други доставчици на услуги, но внимавайте да не изпращате нежелани имейли, които рискуват да бъдат маркирани като „спам“. Препоръчвам ви да отделите време за изграждане на вашия имейл списък, който ще донесе дългосрочни ползи за вашия проект, дори ако има минимален положителен ефект върху предстоящото ви ICO.

Включете ICO програми за награди във вашата ICO маркетингова стратегия:

Програмите за награди възнаграждават субектите чрез компенсации и стимули за привличане на инвеститори и други заинтересовани страни в ICO. Помислете за включване на някои в стратегията си.

За напр. ‘Airdropping’, което означава раздаване на някои токени безплатно, е все по-популярна форма на програма за награди. Трябва обаче да приложите добра преценка, защото ако дадете твърде малко символи, това прави кампанията неефективна, докато раздаването на твърде много може да накара инвеститорите да мислят за вашия проект като измама.

Участвайте в технологични събития за блокчейн, за да засилите вашия ICO маркетинг:

Като блокчейн-крипто предприемач трябва да присъствате там, където са действията. Посещаването на събитията в технологията на блокчейн и представянето на вашия проект генерира огромен интерес към него и може да увеличи шансовете за инвестиция.

Блокчейн и крипто събитията се случват всяка седмица в световен мащаб и те ви предоставят ценни възможности за общуване със заинтересовани страни лице в лице. Присъствието или спонсорирането им са свързани с разходи, особено ако става въпрос за пътуване. Въпреки това, потенциалното увеличение на инвестициите във вашата ICO балансира значително разходите, поради което трябва да предвидите бюджета за тях.

Забележка: Препоръчвам ви да разберете добре концепцията за ICO, преди да започнете с маркетинговата си стратегия. Също така не забравяйте, че инвеститорите се подготвят преди да инвестират в ICO, следователно приспособявайте маркетинга си, за да ги уверите на всяка стъпка.

Тук ви пожелаваме успех с вашия ICO маркетинг!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector