Ръководство за начинаещи: Какво е AION? Първо в света блокчейн мрежа от трето поколение

Вярвате ли, че блокчейн технологията ще ескалира в бъдеще? Ако е така, със сигурност ще ви трябват механизми, мостове и процеси за преместване на вашите данни между различни блокчейн мрежи. В крайна сметка светът работи върху мрежи и споделяне на информация. Точно това предлага мрежата AION в света, управляван от блокчейн. Но какво точно е AION?

AION – Децентрализираният интернет

Нуко, канадска корпоративна фирма за блокчейн, разработена Мрежата на AION който използва AION маркера.

AION е многостепенна блокчейн система, която е предназначена да разрешава проблемите с поверителността, мащабируемостта и оперативната съвместимост със съществуващите блокчейн мрежи.

Проектите за блокчейн от първо поколение като биткойн позволяват на хората да записват транзакции равнопоставени в публична разпределена книга. След това се появи второто поколение блокчейн проекти, като Ethereum, което позволи на разработчиците да изграждат и хостват свои собствени проекти, използвайки по-сложни алгоритми.

Но както проектите от първо, така и от второ поколение не използват силата на взаимосвързаност на блокчейн мрежата в глобален мащаб.

По този начин се появи третото поколение блокчейн мрежи, които направиха възможна дискретна блокчейн комуникация. И, AION е първата в света блокчейн мрежа от трето поколение!

Брандиран като блокчейн мрежа, AION позволява безупречна комуникация между различни блокчейни и помага да се управляват приложенията му.

Какво представлява мрежата AION?

AION Network поддържа персонализирани блокчейн структури и осигурява надежден механизъм за междусистемна оперативна съвместимост. Той предава стойност, логика и ликвидни активи сред потребителите на мрежата, където се извършват транзакции, без да се включват посредници.

Първата публична, корпоративна мрежа на AION е известна като AION-1. Тази най-добра в класа, трето поколение блокчейн демонстрира следващото ниво на сигурност и крипто икономически мотивационни стимули в циптопространството.


Какво представлява мрежата AION?

Кредити за изображения: AION

AION Blockchain – Привеждане на оперативна съвместимост и повишена сигурност в криптосферата

Основното приемане на блокчейн технологията изисква оперативна съвместимост. Блокчейн мрежите трябва да могат да комуникират със стари системи, като финансови институции, за да успеят.

За съжаление към момента комуникацията между криосферата и света на наследството е предизвикателство.

Различни крипто монети като Ethereum, Bitcoin, Zcash и др. Не могат да комуникират помежду си. За Биткойн е предизвикателство да знае какво се случва в мрежата на Лайткойн и обратно.

Въпреки че крипто борсите предоставят портал между цифровите валути, все още има проблем. Въпросът е, че крипто борсите не са децентрализирани. Те са изключително уязвими за пробиви в сигурността като хакване и затъмнение за дълги периоди.

AION Blockchain има за цел да засили оперативната съвместимост и сигурността в криптосферата. Той предоставя надеждно решение за проблеми с мащабируемостта, сигурността и оперативната съвместимост както на частни, така и на публични блокчейн.

Екип на AION

Матю Спик, главен изпълнителен директор на Nuco Global Inc., основава AION през 2017 г. Nuco също стартира фондацията Aion и екосистемата Aion.

Екипът зад този проект, ръководен от общността, се състои от сръчни софтуерни инженери, Али Шариф, Крис Лин и Александра Роатис, всеки с дългогодишен технологичен опит. Технически директор на Nuco, Junius Tu, има над 15 години опит в лидерството в блокчейн.

Бизнес разработчиците са Дънкан Камерън и Дипеш Прадхан. Финансовият директор, Джейсън Бърк и главен оперативен директор, Кесем Франк също притежават огромен опит в криптосферата и предприемачеството.

AION TOKEN

Aion използва токена AION, съвместим с ERC20. AION е улеснен първоначално в блокчейн Ethereum. Но потребителите могат удобно да го трансформират в мрежа на AION и да прехвърлят между двете вериги.

Идеални потребители на AION Blockchain

Според основателя и главен изпълнителен директор на AION пет типа потребители могат да използват блокчейна AION:

1. Стартиращи компании

Взривоопасен брой стартиращи компании вече искат технологията блокчейн да подкрепи бизнеса им. Те обикновено имат дълбоки познания за бизнеса си, но не са много известни за блокчейн.

AION помага да свържат бизнеса си с различни базирани на блокчейн решения, свързани с тяхната ниша. Използвайки мрежата на Aion и нейните решения, стартъпите могат да се съсредоточат върху областите, в които имат опит.

2. Предприятия

Оперативната съвместимост, предлагана от блокчейн Aion, свързва безпроблемно наследените индустрии с криптоиндустрията. Екипът на Aion е отделил много време, за да разбере какво пречи на големите предприятия да използват силата на криптосферата.

3. DApp Разработчици

Много разработчици работят за разработване на dapps (децентрализирани приложения), базирани на ethereum, bitcoin и др. Но липсата на оперативна съвместимост ограничава разработчиците само до един протокол. Aion решава този проблем, като позволява на разработчиците на dapp да извършват преходи в множество системи.

4. Валидатори

Основните потребители на Aion са валидаторите, хората, които отговарят за консенсуса в екосистемата на Aion. Те наблюдават и проверяват всяка транзакция, за да проверят нейната валидност, преди да се прехвърлят към целевата блокчейн мрежа.

5. Строители на мостове

Друга група от основните потребители на Aion са строителите на мостове, които ще наблюдават междуверижните транзакции.

Предимства на AION

Предимства на мрежата AION

Кредити за изображения: AION

Aion предлага следните предимства както на частни, така и на публични организации:

1. Федерални блокчета

Aion дава възможност за оперативна съвместимост и комуникация между различни блокчейн мрежи, използвайки високопроизводителен механизъм за свързване. Потребителите могат да прехвърлят както стойността, така и данните между блокчейн веригите, използвайки този механизъм за свързване.

2. Подобрена скалируемост

Мащабируемостта е един от най-големите проблеми с блокчейните от първо и второ поколение. Aion решава този проблем с мащабируемостта с помощта на виртуална машина. Виртуалната машина позволява на приложенията да функционират в различни блокови вериги с подобрена производителност и мащабируемост.

3. Персонализиран блокчейн

Можете да проектирате персонализирана блокчейн, като използвате екосистемата Aion, като същевременно поддържате оперативната съвместимост с други блокчейн мрежи. Вашият блокчейн може да включва различни консенсусни алгоритми и виртуални машини.

Създайте свой собствен персонализиран Aion-съвместим блокчейн

Блочната верига, съвместима с мрежата на Aion, предоставя на всеки притежател на токени AION ERC-20 способността да изгражда своя собствена блокчейн и алфа възможности. Той идва с пълна екосистема от инструменти и услуги, които позволяват следващото поколение функционалности на блокчейн. Характеристиките са:

 • Корпоративна сигурност и качество, BFT ядро
 • Огромна мащабируема функционалност за разполагане на голяма мрежа
 • Съответствие с политиките и инструментите за администриране на ERC20
 • Java API с ниска латентност и висока честотна лента

Как работи мрежата AION?

Многостепенната мрежа Aion се състои от следните компоненти:

1. Свързване на мрежи

Свързващите мрежи са протоколи, които позволяват комуникация между частните и публичните блок-вериги в рамките на екосистемата на блок-веригата AION. Той осигурява маршрута за прехвърляне на съобщения между участващите блокчейни, използвайки мостов протокол.

Свързването на мрежата също така осигурява безпроблемния поток от транзакции между мрежите, като същевременно управлява трудностите.

2. Междуверижна транзакция

Междуверижните транзакции позволяват на всички свързани мрежи да комуникират помежду си. Междуверижните транзакции се създават в изходната блокчейн и преминават през мостове и свързващи мрежи, за да достигнат целевата блокчейн.

Всяка междуверижна транзакция се състои от:

 • Полезен товар – Действителни данни
 • Метаданни – Информация, свързана с рутина и такса
 • Merkle Proof (по избор) – Използва се, ако подателят иска да заобиколи моста

Валидатор на всяка фаза от този процес проверява валидността на транзакцията. Ако отхвърли невалидни транзакции и екосистемата се върне в предишното състояние, преди транзакцията да премине.

3. Мостове

Мостовете са валидатори, които валидират междуверижните транзакции в мрежата. Той подписва и излъчва транзакцията като валидна само ако блок веригата източник я е запечатала и е платила таксите за препращане за нея.

Множество групи за валидация могат да регистрират множество мостове в една и съща блокчейн мрежа. Потребителят определя кой мост да използва, като споменава целевата мрежа.

4. Участващи мрежи

Всяка мрежа, отговаряща на условията за присъединяване към екосистемата Aion, се нарича участваща мрежа. Това може да бъде и блокчейн обект, оракули, клъстер на база данни или криплети. Всяка участваща мрежа трябва да бъде:

 • Децентрализиран
 • Способен да прави разлика между редовни и междуверижни транзакции
 • Запознат с консенсусния протокол, използван от моста и за съхраняване на валидна транзакция.
 • Трябва да има време за заключване, когато междуверижната транзакция е задържана.

Бъдещето на AION Cryptocurrency

Блокчейнът и децентрализацията ще бъдат нашите Zeitgeists. По този начин овладяването на оперативната съвместимост е от решаващо значение и приемането на AION изглежда невероятна идея.

Понастоящем екипът зад тази блокчейна от трето поколение има два основни етапа, които трябва да бъдат постигнати до 2019 г. Първата фаза включва разработването на виртуална машина (VM), подобрен консенсусен алгоритъм за доказателство за работа и издаването на технически документи за Aion VM, Aion bridging и доказателство за интелигентност.

Вторият етап включва свързването на всички участващи мрежи, пускането на втората версия на VM и завършването на механизма за консенсус Validator Nomination.

С непрекъснатия растеж на криптосферата, най-бързо разширяващата се концепция за страничните вериги и нарастващото търсене на взаимодействие между блокчейн, AION изглежда очевиден успех в бъдеще.

* Отказ от отговорност: Статията не трябва да се приема и не е предназначена да предоставя инвестиционни съвети. Исковете, направени в тази статия, не представляват инвестиционен съвет и не трябва да се приемат като такива. Направете свое собствено проучване!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map