Ръководство за начинаещи: Какво е Augur? Монетата за прогнози – стартиране на живо днес

Чудите се какво е Авгур? Augur е подиум на пазара за разпределени прогнози, който използва блокчейн технологията Ethereum. За тези от вас, които са нови в света на криптовалутата, пазарите за прогнози не са най-новото развитие и съществуват от доста време. Работата е там, че всички предишни са централизирани платформи. Augur, обратно, е разпределен подиум, което го прави нищо подобно на останалите съществуващи пазари.

И така, какво е Авгур? Това е най-новият и уникален подиум на пазара за разпределени прогнози.

Какво е Авгур

Кредити за изображения: Augur

Това, че е децентрализиран проект, не само помага на Augur да се открои от останалите, но също така му дава известна предимство пред централизираните проекти. Освен това до края на миналата година Augur, с обща стойност 217 милиона щатски долара, имаше 31-вата най-голяма пазарна капитализация от всички криптовалути.

Нека да копаем малко по-дълбоко, за да разберем повече за това какво е Augur.

Какво е пазар за прогнози / залагания?

Точно както подсказва името му, пазар за прогнози / залагания е за предвиждане на последствията от събития, които ще се случат. Платформата за залагания дава възможност на своите потребители да правят сделки въз основа на техните оценки за това как ще се случват инциденти в реалния живот.

Например победителят в турнира на FIFA, предстоящият президент или нещо друго от този род. Шансът да се случи някакво определено последствие се обозначава в реално време чрез цената на неговия дял.

За да илюстрираме по-добре тази точка, нека разгледаме един въпрос като пример. Да предположим, че въпросът е за Биткойн, дали ще се повиши цената, за да достигне до $ 12 000 до 5 октомври 2018 г. или не. Сега, ако има около 45% шанс това да се случи, тогава една акция за този конкретен резултат ще бъде на цена от 45 цента.

На второ място, ако биткойнът действително успее да достигне тази цена до споменатата дата, тогава човекът, който е купил жетоните, ще получи долар за всеки закупен токен. И обратно, ако прогнозата се окаже грешна, символите ще загубят стойността си.

Какво е Augur и какво прави?

Връщайки се към въпроса какво е Augur, това е онлайн платформа за залагания, както беше споменато по-горе. Това, което го прави уникален от други подобни платформи, е, че е децентрализирано. Това означава, че за разлика от централизираните проекти, той не може нито да се изключи толкова лесно, нито да се сблъска с неправилни проблеми с отчитането.


Augur дава възможност на хората от цял ​​свят не само да издигнат запитване относно последствията от бъдещ повод, но също така им позволява да се занимават с акции за прогнозираните последици от почти всеки пазар. Освен това позволява на потребителите да докладват за последиците, което елиминира необходимостта от доверие на всеки отделен репортер.

Предимства на Augur

Кредити за изображения: Augur

Какви са използваните за прогнозиране на пазара или Augur?

Целта на пазара за прогнози е да прогнозира всяко предстоящо събитие. Потребителите могат да организират събития по всяка от предпочитаните от тях теми и след това да закупят акциите за предвижданите им последици. Augur приема както Ethereum, така и Bitcoin. След това алгоритъмът извлича записите, получени от тълпата и след това дава най-добрите прогнози, които са единодушно съгласувани. Веднага след като събитието приключи, акционерите, които имат правилни прогнози, получават средствата, свързани с тези акции.

Интересното е, че Augur не е предназначен само за използване като подиум за залагания. Според съавтора на проекта Джоуи Круг, Авгур може да се използва и от аржентинските земеделци за хеджиране срещу климатичните кръгове. По същия начин може да се използва и от търговците в Китай, които нямат никакви средства за достигане до американския фондов пазар. Той дори насърчи използването му сред практикуващите лекари, тъй като това може да им помогне да поставят точната диагноза.

Случаи на използване на Augur

Кредити за изображения: Augur

Въпреки че концепцията за пазарите за прогнози не е нова, преди това те не са били толкова популярни. Но тъй като Augur е изключително децентрализиран инструмент, ограниченията, определени от властите и разпоредбите, не го засягат.

История на Авгур

Концепцията за Augur инициира още през 2014 г. Преди това никой не знаеше какво е Augur. Проектът е обща идея на съ-създателите Джоуи Круг и Джак Питърсън. Според издадена от тях бяла книга и двамата се стремят да генерират първия първи разпространен подиум с отворен код за онлайн залагания.

Augur първоначално пусна алфа версията, предназначена за тестване от хора. След това отборът извърши разпродажба на тълпата в интернет през септември 2015 г. Основният мотив зад тази продажба беше да събере средства за по-нататъшно разрастване. Разпродажбата на публиката беше огромен хит и доведе до над 5,2 милиона щатски долара, почти половината от които бяха събрани само през първите три дни.

Екипът успешно инсталира първото операционно издание на софтуера в тестовата мрежа Ethereum до третия месец на 2016 г. Оттогава екипът на Augur усилено работи по програмата от ден на ден. Датата на стартиране на проекта в мрежата Ethereum Mainnet обаче е определена днес (9.718).

Какво е репутация / REP Token?

Трудно е да се разбере какво е Augur, без да се разбере концепцията за REP. REP е основно знакът зад проекта. Можете също така да мислите за това като за общия брой потребители на платформата. Той е незаменим, за да накарате Augur да работи. Повечето потребители всъщност никога няма да притежават или да видят Репутация, защото основната му работа е да докладва само за последиците от поводи.

REP токените имат определена доставка. 80% от общите токени се продават в публичната продажба на токени на компанията. След това хората, които държат жетоните, отчитат насаме за последиците от произволно избрани събития в платформата на всеки няколко седмици. Около месец по-късно доклад за последствията се обявява публично и се генерира съгласие за последствията.

Целият фонд за конкретно събитие се събира в интелигентен договор, който се преразпределя при приключване на събитието. Притежателите, които са докладвали правилно, получават повече REP. Алтернативно, тези, които не са успели да докладват правилно или тези, които се опитват да бъдат измамни, губят своя REP. Всъщност техният REP отива при тези, които са докладвали правилно.

Какви са плюсовете на репутацията?

Тези, които знаят какво е Augur, знаят доста добре, че притежаването на REP идва с предимства. Когато притежавате и участвате в точния репортаж за последствията от събитията, вие получавате право да получите намаление на пазарните такси на Augur. Само един жетон Rep ви дава право на 1/22 милиона от общите пазарни такси на софтуера.

Това означава, че колкото по-голям е размерът на REP във ваше притежание с правилната прогноза за последствията, толкова повече такси получавате. За изчисляване на прогноза за очакваното възмездие можете да използвате сумата Repulator, проектирана от сътрудник на общността на Augur за самата цел.

Как да придобия репутация (REP)?

Най-лесният начин да закупите REP жетоните е чрез тълпата. Ако обаче по някакви причини пропуснете да ги закупите по време на тази продажба, все още има начини да ги получите. За щастие, Rep токените вече са достъпни на множество посреднически пазари и борси, свързани с криптовалута. Те включват много известни имена като ShapeShift, Poloniex и др.

Трябва обаче да останете много предпазливи по отношение на всички сделки без рецепта с биткойн общности и групи Slack и т.н. Силно препоръчваме да купувате вашите токени само чрез надеждна борса, за да осигурите сигурността на вашата сделка.

Ако искате да ги закупите на едро, препоръчителният начин е първо да се свържете с член на екипа на Augur, за да ви насочат към правилния път.

Как да съхранявате REP?

За да осигурите безопасността и сигурността на вашия REP, трябва да го съхранявате в офлайн и студено съхранение на данни. Никога не трябва да го оставяте на борсите, след като сте го купили. Освен това не забравяйте да не държите копието на личния си ключ никъде публично, като например вашия работен плот, GDrive и имейл.

Тъй като REP е съсредоточен върху Ethereum, трябва да знаете, че широко поддържаните Ethereum центрирани софтуерни портфейли имат способността да съхраняват всеки REP по ваш избор. Някои от тези известни портфейли включват MyEtherWallet и Mist.

За да го запазите в студено съхранение на данни, Augur настоятелно препоръчва да използвате Ledger Nano S. Това е отлично решение за хардуерен портфейл, което осигурява издръжка на всяка една форма на ERC-20 токени. Вашият REP ще бъде сигурен и защитен с което и да е от тях. Надяваме се, че ако Augur излезе с асимилация на записи за поддръжка, ще можете да участвате в Augur, без да изисквате от вашия REP да изостави записа.

Умовете зад Авгур

Подредбата на Augur се състои от множество талантливи и опитни разработчици, които са работили заедно под ръководството на двамата гении и съоснователи Питърсън и Круг. Питърсън има докторска степен на неговото име, което той получи от известния UC. По-рано той също беше стипендиант на NDSEG. Сега той е водещият разработчик в Augur.

Круг, вторият съосновател, беше стипендиант от 2016 г. на Thiel. Това му позволи да си вземе почивка от колежа за всеотдайна работа по Augur. Сега, освен че притежава тази платформа, той работи там и като старши разработчик отпред.

Други забележителни членове на екипа включват Стивън Спринкъл, Джаксън Браусар, Джон Данц и Серена Рандолф. Всички тези членове работят и като предни разработчици. Том Кайсар е директор на операциите, а Иван Петрич се грижи за маркетинговите неща. Освен това има няколко back-end разработчици, разработчик на договор и SpecialOps.

В допълнение към членовете на отряда, Авгур има и много известни съветници. Някои от най-известните сред тях са създателят на Ethereum Buterin, създателят на мрежата Lightning Елизабет и главният изпълнителен директор на Enlighted, Costello.

Състезание

Най-големият конкурент на Augur е Gnosis, който е доста подобен на него, тъй като това е и център, базиран на Ethereum, който е предназначен за онлайн хазартните пазари. Въпреки това, Augur все още остава непобедим поради значително по-високата си пазарна капитализация в сравнение с Gnosis, с огромна разлика от 143 милиона долара между двете.

Ключовата разлика между двете платформи се крие в техните отделни и отличени икономически модели. Augur използва модел, базиран на такси, който се фокусира върху обема на търговията. От друга страна, таксата на Gnosis се фокусира върху сумата на неплатените акции.

Взаимни предизвикателства и за двамата конкуренти

Въпреки че и двата подиума имат очевидно съперничество, що се отнася до общото приемане, Авгур и Гнозис са на една и съща страна. Естествено, вместо да се опитват да се съборят, те имат обща цел. Основният им фокус остава да се състезават с добре познатите централизирани подиуми за хазарт, като Betfair.

Създателят на Gnosis, Koppelman, веднъж спомена в писмено писмо, че по-голямата част от хората остават безгрижни дали платформата, която използват е децентрализирана или не. Той подчерта, че платформата за залагане трябва да бъде евтина, сигурна, лесна за ползване и лесно достъпна. Тази публикация обобщава най-голямото предизвикателство, с което трябва да се справят и двете платформи.

Блокчейн & криптоманите и хората, които имат по-задълбочени познания относно тези подиуми, нямат търпение да видят, че тази технология процъфтява. Но само това не може да доведе до масово осиновяване. Това ще се случи само когато бъдещите потребители ще могат да видят някои конкретни благополучия след приемането на този софтуер.

Това е причината, REP е жизненоважна за успеха на Augur. Той предлага система, която насърчава достоверното докладване от акционерите. Това от своя страна позволява на Augur да функционира с много по-ниска такса в сравнение с централизираните подиуми. Ниските такси могат успешно да помогнат за пренасочването на потребителите на пазарите за залагане към Augur.

Крайната бележка

И така, какво е Авгур? Augur е един от пионерските проекти, свързани с пазара за прогнози, който е изграден върху Ethereum. Платформата обаче е много способна да се превърне в най-разпространения онлайн проект за хазарт някога. Все пак трябва да премине многобройни етапи, за да изпълни тази цел.

За да спечели доверието на потребителите, Augur ще трябва да предостави доказателства за сигурността и функционалността на проекта. Това определено не е толкова лесно и със сигурност ще отнеме известно време. Но, имайки предвид изпълнението на проекта до момента, бъдещето му изглежда доста обещаващо.

Повече подробности можете да намерите @ Augur Twitter дръжка или техните уебсайт.

* Отказ от отговорност: Статията не трябва да се приема и не е предназначена да предоставя инвестиционни съвети. Исковете, направени в тази статия, не представляват инвестиционен съвет и не трябва да се приемат като такива. Направете свое собствено проучване!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map