Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Ръководство за начинаещи: Какво е ByteBall? Първата платформа Dag

Промяната е неизбежна, що се отнася до технологиите. Същото важи и за блокчейн технологията, тъй като тя не е перфектна. Биткойн дойде, но имаше много проблеми, свързани с него. Новите решения на блокчейн като NEO, Ethereum и др. Не разрешиха присъщата трудност, свързана със самия блокчейн.

Запознайте се с Байтбол. Той използва изцяло различен маршрут в сравнение с Bitcoin или блокчейн като цяло. Като начало той свързва текущите транзакции с данни с предишните. Удивително, нали? За целта използва друга технология на компютърните науки, известна като DAG (насочена ациклична графика.) DAG е структура, която е свързана като мрежа.

Как работи Байтбол?

Както може би вече сте разбрали, Байтбол не използва никакви блокове или блокчейн. Транзакциите действат като единица (известна също като складови единици или топки). Тези топки се свързват помежду си (не е задължително по права линия). За да получите по-добро разбиране, нека научим повече за насочената ациклична графика.

Насочена ациклична графика (DAG)

Какво е dag байтбол

Кредити за изображения: ByteBall

DAG уверете се, че всяка топка за съхранение е свързана помежду си. Най-вълнуващото при DAG е, че всяка топка се състои от хешове от предишни топки за съхранение. Това позволява на системата да прикачи нова топка за съхранение, като подпише предишните хешове на транзакции към новата.

DAG не работи линейно. Свързването обаче е направено така, че бъдещото позоваване на някоя от топките може да бъде направено без никакъв проблем.

Използването на DAG напълно премахва проблема с блоковата система, използвана в блокчейна.

Има много предимства от използването на DAG. Те включват незабавно потвърждение, по-ниска енергийна тежест и окончателност на транзакцията.

Основни характеристики на Byteball

За да разберем какво предлага Byteball, трябва да разгледаме основните му характеристики. Нека ги обсъдим по-долу.

  1. Атомен обмен: Атомен обмен се използва вместо централизиран обмен. С атомния обмен няма нужда от централно образувание и обикновено се извършва незабавно. Транзакцията също може да се провали.
  2. Възможност за многоподписване: Възможността за мултиподпис подсигурява сигурността на всички транзакции. Подписите се одобряват от множество устройства за допълнителна сигурност. Това се прави точно преди да се осъществи транзакция.
  3. Регулирани активи: Регулираните активи също са част от Byteball. Това означава, че можете също да регистрирате активите си в Byteball. Трябва да спазвате политиките за борба с изпирането на пари и да познавате клиента си.
  4. Неизменяемо съхранение: Данните, съхранявани в Byteball, са неизменни. Това означава, че транзакцията не може да бъде премахната или променена.

Байтове: Валута на Byteball


Нека се срещнем с байтове, криптовалутата, която работи на Byteball’s.

Байтовете действат като стимул за добавяне на данни в DAG. Освен това Byteball не проведе ICO. Според уебсайта им те разпространяват байтове и черни байтове чрез различни методи. Например, те го разпространяват чрез награди за проверка, препоръки или дори връщане на пари. В миналото притежателите на биткойни също получават добра част от байтове и черни байтове, което не е спряно. Можете да прочетете повече за модела им на разпространение, като кликнете върху връзка

Запознайте се с BlackBytes: Валута за по-малко проследими транзакции

За да реши проблема с поверителността, Byteball използва черни байтове. Това е вторична валута. Blackbytes използва защитени транзакции, подобрявайки поверителността на транзакциите. Той също така използва peer-to-peer връзка.

Потребителите получават както черни, така и байтове чрез разпространение. Досега потребителите вече са получили 64,5% от общия валутен лимит.

Други ключови характеристики на Byteball

Byteball е отличен начин за обмен на валута чрез DAG графика. Той има множество предимства по-долу.

  1. Поверителност: Blackbytes предлага поверителност чрез равнопоставени транзакции.
  2. Класове на множество активи – Всеки може да прехвърля или съхранява различни активи на Byteball и да му присвоява стойност.
  3. Напълно безплатно разпространение – Не се правят ICO за печалба. Също така разпределението се осъществява в различни фази.
  4. Условни плащания – Извършват се условни плащания, за да се гарантира, че определени критерии са изпълнени преди ангажирането.

Заключение

ByteBall е страхотна иновация по отношение на текущата блокова верига. Той предоставя алтернативен начин за децентрализирано, ориентирано към поверителността решение на блокчейна. И така, какво мислите за това? Коментирайте по-долу и ни уведомете.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector