Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Ръководство за начинаещи: Какво е DigixDAO (DGD)? Притежавайте златото си по готиния начин!

Уникалните технологии за блокчейн са рядкост в наши дни. Повечето от проектите използват блокчейн само като оправдание за създаване на нови токени и ползи от огромните средства.

Само няколко разработчици мислят за хората и създават стабилна платформа, която може да направи нещата много по-управляеми. Сред всички имена DigixDao наистина ме изуми още от самото начало. Блокчейнът изглеждаше доста подценен в сравнение с огромната полза, която притежава.

И така, какво е DigixDAO?

Това е красива система за налагане на собствеността, в конкретния случай това е собствеността на Gold!

Преди да продължим по-нататък с моето ръководство „какво е DigixDAO“, нека да видим защо то налага на Gold, а не нещо друго.

Защо злато?

За да научим повече за DigixDAO, трябва да направим крачка назад и да разгледаме по-отблизо самия пазар на злато.

Засега настоящата оценка на общото предлагане на злато е на стойност 8 трилиона щатски долара! Златото съществува от поколения и все още ще надделее в бъдеще като стабилен ресурс.

Златото и криптовалутите вървят ръка за ръка. Можете бързо да мислите за тях като за подобни активи, тъй като и двамата имат ограничено предлагане, и можете да ги съхранявате на стойност. Златото обаче съществува от дълго време и ние знаем точно колко съществува.

След толкова време цените също са наистина стабилни, което прави надеждна инвестиция. Това обаче може да бъде и много рискована инвестиция поради всички измамници и прекомерни такси. Някои от банките дори имат специфична политика за съхранение на злато и съхраняването му в къщата всъщност не е толкова безопасно.

Дори ако можете да го съхранявате в банка безопасно, ще трябва да платите солидна такса.

Сега, когато се занимавате с пазара на злато, нека продължим с това ръководство.


Дръжте златото си по интелигентен начин

Кредити за изображения: Digix

Какво е DigixDAO: безопасно небе за златото?

Основната цел на DigixDAO е да създаде нова криптовалута, подкрепена единствено от самото Gold. DigixDAO всъщност е Digix децентрализирана автономна организация (DAO), където група хора се патрицират, за да развият глобалната екосистема Digix.

Тези участници също така закупиха DGD токени на първата си краудсейл.

Тези притежатели на токени ще носят отговорност за вземането на решение, свързано с тази общност. За участие те ще получат награди въз основа на избора и гласуването си. Наградите са предимно DGX токени.

Тези символи също представляват 1 грам злато. Използването на злато като символи помага за стабилизиране на пазара и дава голяма стойност в пространството на криптовалутите.

Като се има предвид това, биткойнът винаги се е смятал за цифрово злато, но сега други конкуренции се увеличават на пазара.

Какво е специалността на DigixDAO?

Основната специалност на DigixDAO е, че е различна от традиционните възможности за инвестиции. Системата на Digix има за цел да предостави възможност за мислене за дигитализиране на процеса. Това ви позволява да получите приоритет, а не компанията като цяло.

Нещо повече, DigixDAO гарантира, че използва стабилността на пазара на злато и добавя допълнителна ликвидност към него. Когато се докопате до кюлчета, може да стане доста предизвикателно да ги търгувате за пари.

С помощта на DigixDAO можете лесно да го ликвидирате и да позволите на други инвеститори да го използват ежедневно, без да се притеснявате за физическата му сигурност.

Разпределяне на DGX токени: Доказателство за актив

За да разпространява всички тези символи, представляващи златото, DigixDAO използва определен вид протокол, наречен Proof of Asset (PoA). Записът на актива се случва в блокчейн Ethereum. PoA картите с активи са следващите на линия от тук.

Какво е токен DigixDAO DGX

Кредити за изображения: уебсайт Digix

Но как те удостоверяват картите с активи?

Е, те използват уникален цифров подпис от обектите на картата. Картата съдържа веригата на попечителство, име, попечител, продавач, одитор. Освен това те се сертифицират с помощта на доказателство за покупка, което включва касови бележки, които се качват в системата.

Процесът е доста сложен, но те го изпълняват перфектно. За момента техният доставчик е ValueMax, който се намира в Сингапур в момента. Компанията е сертифицирана и притежава лондонския пазар на бирини със своите сертифицирани златни кюлчета.

Одиторът е Бюро Веритас Инспекторат проверява количеството и качеството на всяко едно златно кюлче, съхранявано за DigixDAO.

Тяхната безопасна къща в Сингапур може да съхранява над 30 тона злато. DigixDAO обаче планира да разшири това в бъдеще за своите потребители.

Доказателството за карти с активи съдържа:

 • SKU на златното кюлче
 • Разписка за покупка
 • Депозитарна разписка
 • Одиторски документи
 • Клеймо за време на създаване на карта
 • Цифрови подписи (Верига на попечителство)
 • Дължими такси за съхранение
 • Сериен номер на лентата

Какво представлява DGX Token DigixDAO All About?

Сега знаете как се пазят златните кюлчета в обезопасено съоръжение. Нека да видим как DGX токени идват да бъдат. Интелигентните договори създават всеки DGX токен. Интелигентният договор получава данните, съхранявани в PoA карти и въз основа на това генерира DGX токени за 1 грам златно кюлче.

Ако интелигентните договори получат 200g PoA карта, тя ще генерира 200 DGX за потребителя и след това ще я изпрати в портфейла си на Ethereum.

Това означава, че DGX жетоните никога не могат да имат дробна стойност, те винаги ще представляват 1g злато и могат да бъдат намалени до 0,001g.

Злато на блокчейна

Кредити за изображения: уебсайт Digix

Очевидно символите ще изискват някои такси. Ще трябва да платите за съхранението и осигуряването на златото. Също така, допълнителни годишни такси за демюраж от 0,60% и такси за транзакции от 0,13% са върху токените DGX.

DigixDAO обаче няма да взима никаква такса за съхранение през първата година. След това ще трябва да заплатите таксите за обслужване.

Можете също да обърнете този процес. И така, сега можете да получите 1g златно кюлче от вашите DGX токени. За това ще трябва да генерирате PoA карта от вашите DGX токени и след това да я използвате, за да получите златните кюлчета.

Токените DGX обслужват само две неща; едното е, че компанията иска да направи златото по-достъпно, а второто е да ликвидира процеса.

Сега да видим, какво представлява DGD на DigixDAO, всичко за това, нали?

DGD токените

Токенът DGD ще ви даде допълнителния слой на власт над системата. Ще можете да решите как да бъдат разпределени средствата на DigixDAO. Също така можете активно да управлявате или да участвате във всяко предложение, изпратено до DigixDAO.

Е, има няколко обърквания относно точките за награда. Първоначално Digix първоначално заявява, че те ще дават токени DGX като награда за участието на членовете на DGD. Но след доста шумотевици те обявиха, че това не е пасивен източник на доходи.

Какво е DigixDAO DGD токен

Кредити за изображения: Digix

Вместо това те ще получат намалени тарифи за DGX или ще намалят таксата за съхранение за вече съществуващите си DGX токени.

Тази част все още не е изчистена. Никой не може да каже колко отстъпки ще вземат, за да получат DGX токени като награди.

Основни характеристики на DigixDAO

Една от основните характеристики или предимства на DigixDAO е инвестирането в него; хората всъщност могат да инвестират в злато. Повечето хора инвестират в злато за стабилността му на пазара. Но процесът на съхранението му може да го затрудни.

С помощта на DigixDAO те могат ефективно да използват тази ситуация, като инвестират в злато без никакви притеснения. С други думи, DigixDAO е отговорен за диверсификацията на криптовалутите и им дава действителна физическа стойност, за да помогне на хората.

Каква е историята на DigixDAO?

Digix стартира в Сингапур през 2014 г. и само след две години пусна токените DGD. Токените DGD бяха разпространени чрез значителна краудлейз, която продължи един месец. Digix събра 5,5 милиона щатски долара само за 12 часа!

През това време той продаде над 1,7 милиона DGD токена и запази 300 000 за техния екип. Някои купувачи, изпратили Ether на стойност над 15 000 долара, получиха специална награда. Това инвестиране им позволи да подадат своите предложения директно на самата компания.

След известно време, през 2017 г., DigixDAO се сблъска с изключително лоша ситуация. Сигурността им беше нарушена и бяха откраднати над 4000 DGD токена. Въпреки това те откриха грешката достатъчно скоро и възстановиха позицията си за пореден път.

DigixDao партньорство

Кредити за изображения: Digix

По време на криза през 2018 г., когато всички останали цени на криптовалутите паднаха неимоверно, само DigixDAO беше този, който всъщност успя да увеличаване с повече от 60%.

Отново през 2018 г. те пуснаха своите токенизирани възможности за инвестиции в злато за потребителите и поеха значителен риск.

Глобален екип на DigixDAO

Екипът зад DigixDAO се състои от основатели. Те са Шон Джие, Антъни Юфемио и Кай С. Чнг. Шон Джие е водещ координатор на една от най-големите срещи в Ethereum. Тази група за срещи живее в Азия. Той също така участва в проекта „Smart Nation Research“ под управлението на Сингапур.

Kai C. Chng е един от най-добрите бивши възпитаници на NYU School of Business. Той остави солиден превозвач за търговия с ценни книжа заради интереса си към доверието в блокчейн технологията.

И накрая, Антъни Евфемио е възпитаник на USC Viterbi. Той има 18 години опит в разработването на софтуер, което го прави квалифициран човек за създаване на блокчейн технология.

Прогноза за цените на DGD: Доставка на монети

Циркулиращото предлагане на DGD токени към момента е 2 000 000, от които 15% са запазени за разработчиците на групата. Като се има предвид това, ако компанията се нуждае от повече финансиране и всички са съгласни с това, тогава може да се случи друга краудлейз.

Цената на DGD токенът вече е $ 102,24, а пазарната капитализация на този токен ще бъде 204 480 000 щатски долара!

Диаграма на DGD токените

Кредити за изображения: CoinMarketCap

DGX токените ще бъдат генерирани въз основа на търсенето и размера на трезора им. Така че все още не е ясно дали числата може да се увеличат или не в бъдеще. Според CoinMarketCap цената на отделен токен DGX сега е $ 40,77.

DGX диаграми

Кредити за изображения: CoinMarketCap

Циркулиращото предлагане е само 42 372 DGX, а пазарният капитал за това е 1 727 395 долара!

Ако златният проект е успешен, те планират да го разширят до по-благородни метали и да разширят свода си.

Искате ли да научите повече за DigixDAO?

Бъдещи проекти на DigixDAO и Пътна карта

Ако токените DGX могат да поддържат стабилност точно като пазарите на злато, то това може да започне нова революция на пазара на криптовалути. Възможностите определено са огромни!

 • Наследяване на богатството

DigixDAO иска да добави уникална функция към тяхната система. Те най-вероятно ще добавят наследствена система, от която можете да предадете богатството си, съхранявано в техните трезори, на вашия наследник.

Това е един вид превключване на мъртвец. Наследникът трябва да има адрес на Ethereum. Така че, ако нямате достъп до акаунта си в Digix за определен период, всичко в него автоматично ще бъде прехвърлено на дадения адрес.

 • Истинско злато в игрите!

Тази стратегия може да е пресилена, но DigixDAO иска разработчиците да използват истинско злато в игрите вместо друга валута в играта.

 • Ескроу услуги

Искате Escrow услуги? DGX токените ви покриха. DigixDAO планира скоро да пусне тази система.

 • Партньорство със StableCoins

Отсега нататък DGX ще архивира StableCoins. Dai иска да направи стабилна криптовалута на стойност само $ 1 и да промени курса на блокчейн технологията завинаги. DigixDAO ще бъде част от него занапред.

 • Заемни средства

Тъй като криптовалутите са нестабилни, това ги прави трудни за използване за целите на кредитирането. DigixDAO иска да създаде стабилна основа, където да могат да изграждат тази система без никакви притеснения.

Също така те планират да изпробват договора за управление на DigixDAO на второто тримесечие на 2018 г. и след това да пуснат своя нов уебсайт през третото тримесечие на 2018 г..

Пътна карта DigixDAO 2017-2018

Кредити за изображения: уебсайт Digix

Тяхната конкуренция

DigixDAO има предимно двама конкуренти на пазара. Единият е GoldMoney. Това е друга компания, която се занимава с продажба на злато и неговото безопасно съхранение за своите клиенти. Те вече имат огромна индустрия на стойност 2 милиарда щатски долара!

Фондовата борса в Торонто ги подкрепя тук. GoldMoney също така дава на потребителите си дебитна карта, за да похарчат златото си! Единствената разлика е, че те не използват никаква блокчейн технология и по-късно в бъдеще може да остареят.

Другият е Tether, тъй като все още притежава заглавието за най-стабилна монета сред всички. Въпреки че аз лично мисля, DigixDAO може да изпревари и двамата си конкуренти, без изобщо да нарушава потта.

Закупуване на DigixDAO

Можете да го купите от големи борси като Huobi и Binance. Ще трябва да го търгувате с ETH или BTC и двете борси имат страхотни двойки за търговия за своите клиенти.

DGX е достъпен за закупуване на пазара на Digix. Можете да го купите с етер.

Как да го съхранявате

Всеки портфейл, който поддържа Ethereum жетони, ще може да го задържи. За съжаление те засега нямат собствен портфейл. Така че, ще трябва да използвате всеки портфейл на Ethereum. Можете обаче да опитате да поставите MyEtherWallet и imToken, за да го съхраните.

Финални мисли

Досега трябва да знаете „какво е DigixDAO“ и как може да бъде следващата стабилна криптовалута. DigixDAO иска да върне старите дни, но по различен начин. Крипто на база златен долар несъмнено би осигурило голяма доза стабилност и сигурност на пазара.

Да видим дали наистина може да отговори на нашите очаквания!

За допълнителна информация посетете техния уебсайт, и следвайте Twitter.

* Отказ от отговорност: Статията не трябва да се приема и не е предназначена да предоставя инвестиционни съвети. Исковете, направени в тази статия, не представляват инвестиционен съвет и не трябва да се приемат като такива. Направете свое собствено проучване!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector