Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Ръководство за начинаещи: Какво е Hashgraph? Алтернатива на убиеца на блокчейн

Има нещо забавно в света на технологиите – по-добрите технологии винаги надделяват! Без значение колко ефективна или страхотна технология е по-новото поколение, технологията ще я замени рано или късно. Blockchains и cryptocurrencies може да са относително нова технология, но отново, тя е на десет години. Имайки предвид недостатъците на блокчейна, беше съвсем сигурно, че новите технологии скоро ще го смажат. Така дойде историята на Hashgraph – претендентът, който предизвиква краля! Днешната тема – какво е Hashgraph?

Историята на Hashgraph: Началото

Още през 2008 г. светът се пребори с един от най-големите икономически сривове в историята. Хората фалираха, бизнес империите се разпадаха, а работните места ставаха по-малко с всеки ден. Светът се мъчеше. Хората започнаха да поставят под въпрос системата – самата икономическа система. Биткойн взе позиция срещу банковите владетели и предложи свят без банки и финансови организации.

Скоро биткойнът стана новата мечта. Технологията блокчейн, върху която работи тази система, първо повдигна вежди. Но идеята всеки път излизаше солидна. След това дойде Ethereum с второто поколение крипто-екосистема. Светът все още се опитва да усвои децентрализирани приложения (DApps) и DAO.

Но дълбоко в себе си всички знаеха, че има някои сериозни недостатъци в системата. Те просто не го признаха, тъй като очарованието на блокчейн технологията прави преценката им пристрастна.

какво е Hashgraph? Алтернатива на Blockchain

Кредити за изображения: Swirlds

Трябваше да се направи нещо! Вероятно техническият директор и съосновател на Вихри, Leemon Baird мислеше точно по същия начин. Swirlds има честта да бъде основател на Hashgraph. Hashgraph е всичко, което блокчейн е, но по-добро, много по-добро!

Какво е Hashgraph?

С една фраза Hashgraph е насочена акрилна графика. Звучи твърде много глупости? Бихте могли да го наречете технология за цифрова книга, която възприема концепцията за клюки за клюки и виртуално гласуване.

Hashgraph решава много проблеми, които има блокчейн. В сравнение с блокчейна, Hashgraph е

  • По-бързо
  • По-обезпечени
  • Справедливо

Можете да се обадите Хашграф блокчейн от ново поколение. Той Hashgraph може да докаже своята стойност и автентичност на общото, може да изпревари изцяло технологията на блокчейн!

Но хората съобщиха за уязвимост във времето на консенсус на 2 юни 2018 г. Така че хората все още трябва да продължат Пътуването на Hashgraph.


Как работи технологията Hashgraph?

И така, сега знаете какво е Hashgraph. Но как технологията е по-добра? Технологията Hashgraph зависи от клюкарския протокол. Е, за да получите технологията, трябва да почувствате истинското въздействие на клюките в реалния живот.

Били ли сте някога в ситуация, в която вашият приятел ви е разказвал слух за някого? Това е доста често срещан сценарий. В тези сценарии има нещо смешно, тези слухове се разпространяват дори по-бързо от всякакъв вид комуникационен носител. Това е природа на човешкото общуване.

По същия начин в мрежата на Hashgraph възлите получават съобщения от други възли. След това възлите създават събитие и записват хеш на събитието. Докато блокът в блокчейн има 2 идентификатора – хеш номера на блока и хеш номера на предишния блок. Във възлите на Hashgraph има 4 идентификатора – хеш номер на възела и предишните възли, хеш номер на последното събитие, създадено от възела, и хеш номер на последното събитие, което е получил.

Така че, с тези две допълнителни хеш числа, той може лесно да се разпространи далеч от информацията в мрежата точно като клюките. Поради наличието на такива характеристики, Hashgraph може да обработва 250 000 транзакции в секунди. Дори най-бързите блокчейни могат да извършват 10 000 транзакции макс.

Защо Hashgraph е по-добра технология за блокчейн?

Много пъти съм казвал, че Hashgraph е по-добра технология от блокчейните. Но защо? Е, има 3 основни причини

1. Мащабируемост

Проблем номер едно при блокчейн е, че те са изключително нестабилни и не можете да ги мащабирате. Така че губи обжалването. Hashgraph, от друга страна, е мащабируем и намалява риска от разклоняване.

2. Сигурността е приоритет

Асинхронната византийска толерантност към повреда (ABFT) е най-силната от допустимите отклонения. Консенсусът по Hashgraph е изграден върху тази технология. Това прави системата по-стабилна срещу кибератаките.

3. Икономия на енергия

Не е нужно да губите силата си, за да спечелите малко количество биткойни тук. Тъй като няма алгоритъм на консенсус за копаене, сега не е нужно да губите правомощия.

Заключение

И така, надявам се, че сте получили отговора си – какво е Hashgraph? Какво мислиш? Ще бъде ли Hashgraph следващото голямо бръмчене? Не можем да сме сигурни. Технологията звучи наистина страхотно. Време е да видим дали е толкова добър, колкото твърди, че е!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector